Νεφέλη Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Ξεκινώ ένα thread αφιερώσεων, με πρώτη αφιέρωση σε όλα τα μέλη: Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα βρε ώσπου η σύναξις αυτή σα χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί Μέχρι τα ουράνια σώματα με πομπούς και με κεραίες φτιάχουν οι Έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες! Κάνει ο Γιώργος την αρχή είμαστε δεν είμαστε τίποτα δεν είμαστε βρε Κι ο Γιαννάκης τραγουδεί άμα είν΄ όλα άγραφα, κάτι θα βγει Και στης νύχτας το λαμπάδιασμα νά κι ο Άλκης ο μικρός μας για να σμήξει παλιές κι αναμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας Ο ουρανός είναι φωτιές ανεμομαζώματα, σπίθες και κυκλώματα βρε και παρέες λαμπερές το καθρεφτισμά τους στις ακρογαλιές Και είτε με τις αρχαιότητες, είτε με ορθοδοξία των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλο γαλαξία Να κι ο Μπάμπης που έχει πιει κι Λυδία ντρέπεται που όλο εκείνη βλέπεται βρε Κι ο Αχιλλέας με τη Ζωή μπρος στη Polaroid κοιτούν γελαστοί Τότε η Έλενα η χορεύτρια σκύβει στην μεριά του Τάσου και με μάτια κλειστά τραγουδούν αγκαλιά Εθνική Ελλάδος γειά σου! Τι να φταίει η Βουλή τι να φταίν΄ οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι βρε Αν πονάει η κεφαλή φταίει η απρόσωπη αγάπη πού ΄χει βρει Μα η δικιά μας έχει όνομα έχει σώμα και θρησκεία και παπού σε μέρη αυτόνομα μέσα στη Τουρκοκρατία Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα ν΄ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σα ποταμούς! Και στης νύχτας το λαμπάδιασμα να πυκνώνει ο δεσμός μας και να σμίγει παλιές κι αναμένες τροχιές με το ροκ του μέλλοντός μας! ~Νιόνιος ο Δάσκαλος!~ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigerrrr Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Εγω αφιερωνω στην Νεφελη μας το 'PERSONAL JESUS' των DEPECHE MODE 'Your own personal jesus Someone to hear your prayers Someone who cares Your own personal jesus Someone to hear your prayers Someone who?s there Feeling unknown And you?re all alone Flesh and bone By the telephone Lift up the receiver I?ll make you a believer Reach out and touch faith Reach out and touch faith' :rock: :sun: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigerrrr Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ 'MY IMMORTAL' ΤΩΝ EVANESCENCE ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ... [/sIΖE] :kissestou: I'm so tired of being here. Suppressed by all my childhood fears. And if you have to leave, I wish that you would just leave. Cause your presence still lingers here, and it won't leave me alone. These wounds won't seem to heal, this pain is just too real, there's just too much that time cannot erase. When you cried I'd wipe away all of your tears, When you'd scream I'd fight away all of your fears. I held your hand through all of these years. But you still have... All of me. You used to captivate me by your resonating mind, Now I'm bound by the life you left behind. Your face it haunts my once pleasant dreams Your voice has chased away all the sanity in me. These wounds won't seem to heal, this pain is just too real, there's just too much that time cannot erase. When you cried I'd wipe away all of your tears, When you'd scream I'd fight away all of your fears. I held your hand through all of these years. But you still have... All of me. I tried so hard to tell myself that you're gone. But though you're still with me, I've been alone all along. When you cried I'd wipe away all of your tears, When you'd scream I'd fight away all of your fears. I held your hand through all of these years. But you still have... All of me. :heart: :pinkkiss: :004heartangel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leontokardos Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Ανταποδιδω στη μικρη μου με αυτο το θεικο τραγουδι απο robbie williams με ολη την εννοια του τραγουδιου.One of god's better people :kissylove: :kissylove: You're one of Gods better people And you don?t know That's why you're special And I cry so I can talk like this From my downbeat existence And I know that you can make my wish If my wish is pure But I don?t know I just don?t know I don?t know Let me love you so Now I can't live this without you I'd die without you Without you, without you You're one of Gods better people And you don't know That's why you're special It must hurt to see your favourite man Lose himself again and again And I know that you're my only friend From way back when My wish was pure It was oh so pure It was pure I couldn't love you more Now I can't live? And everybody's gonna step aside As you spread your wings and you will fly And take me to the other side where they know 'Cos I don't know no more I just don't know no more I don't know Let me love you so Now I can't live? :kitty: φιλια (θα στα δωσω απο κοντα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyfeilles Posted January 28, 2005 Report Share Posted January 28, 2005 Be Strong Are you swimming upstream in oceans of blue? Do you feel like your sinking? Are you sick of the rain after all you've been through? Well I know what you're thinking When you can't take it You can make it Sometime soon I know you'll see 'cause when your in you're darkest hour And all of the light just fades away When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray Well hang on and be strong Where taking each step one day at a time You can't loose your spirit Let live and let live forget and forgive It's all how you see it And just remember keep it together Don't you know you're never alone 'cause when you're in your darkest hour And all of the light just fades away When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray Well hang on, and be strong No you're not defeated And soon you'll be smiling once again Then you won't have to feel it Let it go with the wind Time passes us by And know that you're aloud to cry 'cause when you're in your darkest hour And all of the light just fades away When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray Well hang on and be strong Αφιερωμένο σε όλους όσους κάποια στιγμή χρειάστηκαν ή θα χρειαστεί να το ακούσουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phevos Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 Αφιερωμένο σπέσιαλ σε όλα τα μέλη... Κάτω απ' το μαξιλάρι είν' ένα βαθύ πηγάδι που μέσα κατοικούν οι ψυχές που σ' αγαπούν Παλεύουν κάθε βράδυ με τα κιούγκια στο σκοτάδι να φτάσουν στα ψηλά, πλάι στο μαχαραγιά Να σου μιλάν στον ύπνο, να σε μπάζουνε σε κήπο μ' Αϊ-Γιάννη και λωτούς και χειμωνανθούς Κι όταν σ' αναταράσσει, για τα σκάρτα που 'χεις πράξει κύμα φαρμακερό, να σου δίνουν φυλαχτό Χαϊμαλί από μετάξι που 'χουν μέσα του φυλάξει άχυρο απ' τη γη που 'χει μείνει απάτητη Έρχονται και σε 'μένα πρόσωπα λησμονημένα άδεια και χλωμά - από πριν κι από μετά Μου κρατάν' το χέρι στο ταξίδι, στο καρτέρι στον ύπνο τον βαθύ. Είναι λίγοι, είναι πολλοί Μέσα στο πηγάδι, κάτω απ' το μαξιλάρι ρίχνονται οι ψυχές. Ήλιε μου, τώρα βγες Παπακωνσταντίνου Θανάσης Μουσική/Στίχοι: Παπακωνσταντίνου Θανάσης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Posted January 30, 2005 Report Share Posted January 30, 2005 Σε παλιό συμφοιτητή Στίχοι: Κώστας Καρυωτάκης Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου Ερμηνευτές: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σαββίνα Γιαννάτου Φίλε, η καρδιά μου τώρα σαν να εγέρασε Τελείωσεν η ζωή μου της Αθήνας, που όμοια γλυκά και με το γλέντι επέρασε και με την πίκρα κάποτε της πείνας. Δε θα 'ρθω πια στον τόπο που η πατρίδα μου τον έδωκε το γιόρτασμα της νιότης, παρά περαστικός, με την ελπίδα μου, με τ' όνειρο που εσβήστη, ταξιδιώτης. Προσκυνητής θα πάω κατά το σπίτι σου και θα μου πουν δεν ξέρουν τι εγίνης. Μ' άλλον μαζί θα ιδώ την Αφροδίτη σου κι άλλοι το σπίτι θα 'χουν της Ειρήνης. Θα πάω προς την ταβέρνα, το σαμιώτικο που επίναμε για να ξαναζητήσω. Θα λείπεις, το κρασί τους θα' ναι αλλιώτικο, όμως εγώ θα πιω και θα μεθύσω. Θ' ανέβω τραγουδώντας και τρεκλίζοντας στο Ζάππειο που ετραβούσαμεν αντάμα. Τριγύρω θα 'ναι ωραία πλατύς ο ορίζοντας, και θα 'ναι το τραγούδι μου σαν κλάμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted June 24, 2005 Author Report Share Posted June 24, 2005 Αφιερωμένο σ' όλα τα μέλη Don't worry be happy Στίχοι-Ερμηνεία (διασκευή): Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας Μουσική: Bobby McFerrin Αν η δικιά σου σού κάνει νερά κι αν έχεις χάσει στα χαρτιά... Don't Worry Be Happy Άμα σε πιάσουνε με κάνα ψύλλο και σε λυσσάξουνε στο ξύλο... Don't Worry Be Happy Υπάρχουν και χειρότερα μα θα στα πω αργότερα Don't Worry Be Happy Άμα ξυπνήσεις μέσα στη φυλακή και δε σου εξηγεί κανένας γιατί... Don't Worry Be Happy Δεν είναι ανάγκη να το ξέρεις κι εσύ τους φτάνει που το ξέρουν αυτοί... Don't Worry Be Happy Είμαστε όλοι ένοχοι! Κι εγώ κι εσύ και η γάτα μου μαζί Don't Worry Be Happy Άμα ξυπνήσεις και έχεις βγάλει ουρά, άμα ψαχτείς και έχεις βγάλει βυζιά... Don't Worry Be Happy Άμα η κόρη σου σε λέει μπαμπά ενώ ο γιος σου σε φωνάζει μαμά... Don't Worry Be Happy Δεν είναι αυτό για να σ' ανησυχεί, είναι μια ψιλομετάλλαξη... Don't Worry Be Happy Και τι με νοιάζει εμένα δηλαδή, εγώ θα γίνω σταρ του MTV! Don't Worry Be Happy Kαι αν τα ρουθούνια μου μείνουν μισά, κανένα πρόβλημα θα βάλω χρυσά... Don't Worry Be Happy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod Posted June 24, 2005 Report Share Posted June 24, 2005 Ωραια,μιας και η ωρα ειναι πυ καποιοι ισως την πεσουν για υπνο,εγω τους αφιερωνω απο τους Ορφικους Υμνους,τον Υμνο στον Υπνο: Υπνε,ολων των μακαριων των θεων και των ανθρωπων των θνητων βασιλιας εισαι,κι ολων των ζωων οσα η γης τρεφει η απεραντη,γιατι μονο συ εισαι ολων ο κυριαρχος,και σ'ολους ερχεσαι και τους δεσμευεις τα σωματα με πεδουκλα διχως χαλκο φραγμενα. Συ εισαι,που μας απαλλασεις απ'τις εγνοιες και παρεχεις στους κοπους την αναπαη τη γλυκια,συ ετοιμαζεις στην καθε μας λυπην ιερη παρηγορια,εσυ εισαι, που μας προπαρασκευαζεις στην ιδεα του θανατου και διασωζεις τις ψυχες μας.Γιατι συ εισαι απ'τη φυση ο αδερφος ο γνησιος του Θανατου και της Ληθης. Δεομαι σου,ω μακαριε,να 'ρθεις με γλυκυτητα μαζι ανακατωμενος,και να σωζεις για τα εργα τα θεικα με ευνοια στις τελετες τους μυστες. :sleep: :sleep: :sleep: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zak Posted June 26, 2005 Report Share Posted June 26, 2005 Τραγούδι: Nobody's Home Στίχοι - Ερμηνεία: Avril Lavigne Το αφιερώνω στη μαμά μου, που ξέρω οτι με κοιτάζει από ψηλα... Nobody's Home I couldn't tell you Why she felt that way She felt it every day And I couldn't help her I just watched her make The same mistakes again What's wrong, what's wrong now Too many, to many problems Don't know were she belongs Where she belongs She wants to go home But nobody's home That's where she lies Broken inside With no place to go No place to go To dry her eyes Broken inside Open your eyes And look outside Find the reasons why You've been rejected Now you can't find What you've left behind Be strong, be strong now Too many, to many problems Don't know were she belongs Where she belongs She wants to go home But nobody's home That's where she lies Broken inside With no place to go No place to go To dry her eyes Broken inside Her feelings she hides Her dreams she can't find She's losing her mind She's falling behind She can't find her place She's losing her faith She's falling from grace She's all over the place yeah She wants to go home But nobody's home That's where she lies Broken inside With no place to go No place to go To dry her eyes Broken inside She's lost inside, lost inside She's lost inside, lost inside Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod Posted June 27, 2005 Report Share Posted June 27, 2005 Αφιερωμενο σ'ολους ενα αποσπασμα απο Παλαμα: Η γη μας γη των αφθαρτων αερικων και ειδωλων, πασιχαρος και υπερτατος θεος μας ειναι ο Απολλων. Στα ενταφια λευκα σαβανα γυρτος ο Εσταυρωμενος ειν'ολομορφος Αδωνις ροδοπεριχυμενος. Η αρχαια ψυχη ζει μεσα μας αθελητα κρυμμενη, ο Μεγας Παν δεν πεθανε, οχι,ο Παν δεν πεθαινει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νεφέλη Posted June 29, 2005 Author Report Share Posted June 29, 2005 Αχ βρε Elrod... Ανέβασες τόσο το ποιοτικό επίπεδο του thread με το απόσπασμα του Παλαμά, που άντε τώρα να σε φτάσουμε! ...Καταπληκτικό πάντως Εν γνώση μου ότι η επόμενη αφιέρωσή μου δεν φτάνει ούτε στα μισά του επιπέδου του Παλαμά, λέω να κάνω την πάπια και να προχωρήσω αμέριμνη σ' ένα τραγουδάκι που πιστεύω ότι αξίζει να... αναλύσετε :smilewink: Αχ, να σε δω Στίχοι, Μουσική & Ερμηνεία: Ορφέας Περίδης Από τα βάθη της ψυχής κι από του νου τα ύψη απ' το βυθό της θάλασσας ως τις βουνοκορφές ψάχνω να σε βρω Μια σφαίρα υγρή γύρω απ' τη γη μια ουράνια δεξαμενή εκεί που λούζονται οι ψυχές πριν να χαθούν στο σύμπαν με ένα πήδο ένα πρωί να μπω με μια βουτιά εκεί απ' τον βυθό, απ' τον πάτο να δω τα πάνω κάτω να βρω όλα τα χαμένα ίσως να βρω κι εσένα Αχ, να σε βρω, αχ, να σε βρω μόνο για λίγο να σε δω ν' ακούσω τη σκιά σου να μου φωνάζει γεια σου Ακούς στα δέντρα τα πουλιά άνθρωποι είναι με φτερά που φέρνουν τα μηνύματα από τον άλλο κόσμο Φυσάει αέρας στα κλαδιά μου απαντούν ψιθυριστά κι αυτό που ψάχνεις θα στο πουν τα πιο βαθιά πηγάδια Έψαξα γη και ουρανό μια περπατώ και μια πετώ στων δύο κόσμων το κενό να βρω την χαραμάδα Στα βάθη των ωκεανών ακούω τον ήχο των σεισμών κι από την γη που άνοιξε περνάω στον κάτω κόσμο να βρω όλα τα χαμένα ίσως να βρω κι εσένα τι να θέλει να πει ο ποιητής άραγε...; :angel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Αν και δεν ασχολουμε πολυ με το ελληνικο ρεπερτοριο,ο στοιχος αυτου του τραγουδιου ειναι αν μη τι αλλο,φανταστικος . Αλλα αφου ανεβηκε το επιπεδο με τον Παλαμα ωρα να το ριξουμε με κατι: "Παμε για καφε σε καποια παραλια ξεχνα τα σχολεια και πετα τα βιβλια.(δις) Ελα-ελα παρε με αγκαλια, Δωσ'μου,δωσ'μου χαδια και φιλια, δωσ'μου,δωσ'μου χαδια και φιλια, και ελα να το παρω αγκαλια.ΜΑΤΣ!" (Με το ΜΑΤΣ στο τελος ο ποιητης δεν δινει απλως φιλακι,αλλα δηλωναι την μασωνικη του ταυτοτητα).Ειπαμε να το ριξουμε αλλα οχι και στα ταρταρα.Γι'αυτο υπαρχει παντα και το "τσικουλατα" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagia Posted July 1, 2005 Report Share Posted July 1, 2005 Η ώρα του Stuff Κίτρινο το σούρουπο η ώρα έξι και μισή πες μου κάτι μίλησε δεν αντέχω στη σιωπή κλείσε το παράθυρο, τρέμω και το σκέπασμα βαρύ τούτη η πόλη γίνηκε ανυπόφορη πληγή "Δες βραδιάζει, μη μιλάς μον' έλα λίγο πιο κοντά" Ξέρω πως ανάσκελα θα μας βρούνε ένα πρωί σέρνοντας στο βλέμμα μας κάποια σιωπηλή κραυγή άδειο θαν' το πρόσωπο κι η ματιά τους αδειανή με έναν αργό θάνατο να μας λειώνει το κορμί "Μη φοβάσαι σβήσ' το φως δεν υπάρχει που, πότε και πως" "Πριν τελειώσει η νύχτα αυτή πριν μας έβρει το πρωί" Πες μου αν μ' αγάπησες όσο ο ήλιος την αυγή όσο ο γκρίζος ουρανός κάποιας άνοιξης βροχή αν τον φόβο μου έβλεπες πίσω από κάθε μου φιλί πες μου αν μ' αγάπησες όσο η νύχτα την σιωπή Αυτό στην αγάπη μου που ειναι πολύ μακριά................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elrod Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 I try to sing this song,I, I try to stand up but I can't find my feet I try,Itry to speak up but only in you I'm complete Gloria in te Domine Gloria exultate Oh Lord loosen my lips I try to sing this song,I, I try to get in, but i can't find the door the door is open You're standing there,You let me in Gloria in te Domine Gloria exultate Oh Lord If I had anything anything at all I'dgive it too you Gloria in te Domine Gloria Gloria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts