Jump to content

μεταμορφώσεις


dark_angel
 Share

Recommended Posts

Το θεμα εχει πολυ ενδιαφερον...οχι μονο για το θεμα του αορατου αλλα γενικως της μεταμορφωσης...

Προφανως εσυ που προσπαθησες να γινεις αορατος...οντως περασες απαρατηρητος αλλα ισως δημιουργησες κατι στον χωρο και ισως και τον χρονο ωστε να ειναι σαν να μην φενεσαι...απο την αλλη οπως ειπε και ο elvandar αφου τον εβλεπε καθως γινοταν το φενομενο εγω προσωπικα το ερμηνευω ως παρεμβολη στο μυαλο του "θυματος"...

Link to comment
Share on other sites

επομένως, κι αυτό που άκουσα (ότι κάποιος μεταμορφώθηκε τελείως), δεν έγινε με την κυριολεκτική σημασία... αλλά απλώς αυτός "φάνηκε" σε άλλους ότι άλλαξε..... δηλαδή... άλλοι τον βλέπουν "κανονικά", κι άλλοι "μεταμορφωμένο"?! :huh:

βοηθήστε με λίγο βρε παιδιά, γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει!! :23_31_4[1]:

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, το έχεις καταλάβει. Κυριολεκτική μεταμόρφωση δεν έγινε. Απλά (λέμε τώρα απλά...) άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τον αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

κι αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια? θέλω να πω... εντάξει, μπορεί να γίνει μία φορά... αλλά μπορεί συνέχεια? μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην είναι ποτέ σίγουρος ότι η μορφή εκείνου που βλέπει, είναι η "πραγματική" του?

Link to comment
Share on other sites

κι αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια? θέλω να πω... εντάξει, μπορεί να γίνει μία φορά... αλλά μπορεί συνέχεια? μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην είναι ποτέ σίγουρος ότι η μορφή εκείνου που βλέπει, είναι η "πραγματική" του?

 

Θεωρητικα η υλη ειναι δυσκολο να αλλαξει μορφη...πρακτικα για να το καταφερεις αυτο ή πρεπει να υπαρχει χάρισμα..ή να το εχεις εξασκισει πολύυυυ!

Το θέμα ειναι (οπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και χωρις να εχω καποια προσωπικη εμπειρια)..οτι δεν αλλαζει η μορφη της ύλης αλλα η αντιληψη του "κοινου"...με λιγα λογια παραποιηεις αυτο που εισαι, οχι στον υλικο οχι στον υλικο κοσμο αλλα στον ενεργειακο ...ισως

 

Καμια πιο εγκυρη γνώμη???

Link to comment
Share on other sites

επειδη διαβασα προσφατα κατι παρομοιο με αυτο....ειναι αυθυποβολη....8εωρητικα γινεται η υλη να γινει αορατη αλλα το ανθρωπινο σωμα δεν αντεχει τις θερμοκρασιες που θα αναπτυχθουν.Συγνωμη για την αοριστη απαντηση αλλα μωλις γυρησα απο προπονηση και θελω να αραξω λιγο :P

Link to comment
Share on other sites

Dark angel

 

Όλα εξαρτώνται από εσένα που κοιτάς, εάν είσαι με κλειστά μάτια ο κάθε ένας μπορεί να σε πείσει για οτιδήποτε, εάν τα έχεις ανοιχτά βλέπεις, οπότε είσαι ok.

Ο κάθε άνθρωπος που συναντάς στην ζωή σου έχει την δική του πορεία και εσύ έχεις την δική σου. Άφησέ τον να αλλάζει και να γίνεται ότι επιθυμεί, το κόστος αυτής της αλλαγής είναι τεράστιο.

Το κόστος δεν έχει βεβαίως σχέση με κάποιον Θεό τιμωρό ή κάτι εξωτερικό που δρα στην συγκεκριμένη προσωπικότητα, είναι ας πούμε ένας από τους νόμους που διέπουν το φαινόμενο της ζωής.

 

Εμείς μπορούμε, προς το παρόν, να εστιαστούμε στον εαυτό μας και βλέπουμε.

:)

Link to comment
Share on other sites

επειδη διαβασα προσφατα κατι παρομοιο με αυτο....ειναι αυθυποβολη....8εωρητικα γινεται η υλη να γινει αορατη αλλα το ανθρωπινο σωμα δεν αντεχει τις θερμοκρασιες που θα αναπτυχθουν.Συγνωμη για την αοριστη απαντηση αλλα μωλις γυρησα απο προπονηση και θελω να αραξω λιγο :P

 

 

φίλε μου αυθυποβολή ειναι όταν εσυ θες να δεις κάτι και το βλέπεις...όταν στο άκυρο γίνεται ενα σκηνικο σαν αυτο που ανέφερα και επιμένω σε αυτο ως μαρτυράς του δεν τίθεται θέμα αυθυποβολης!!

 

σκέψου οτι εκεινη την περίοδο δεν ασχολιόμουν με μαγεία..από εκει και μετα απο κουβέντα με αυτον τον άνθρωπο μπήκα στην λογική να το ψάξω.

 

 

και ομως όπως προανέφεραν παραπάνω εγινε αυτο ακριβώς.επέλεξε να μην τον δει ο ενας συγκεκριμένα και το κατάφερε.για μένα ειναι θέμα τρομερης εξάσκησης!

 

ίσως ειναι μια κατάσταση που βάζεις τον εαυτό σου σε σχέση με τον παρατηρητή που επιλέγεις ώστε να μην σε αντιληφθει...αλλα δεν δέχομαι το θέμα αυθυποβολης οταν ειναι μάρτυρες 5 ατομα απο διαφορετικες παρέες και ιδεολογίες και βλέπουν το ίδιο φαινόμενο.

 

δηλαδη τι έγινε??μαζικη ύπνωση??και μας το περασε ετσι?μην τα βάζουμε ολα στο χώρο της αυθυποβολης και της αιτιολόγησης.κάποια πράγματα όντως συμβαίνουν και δεν ξέρουμε πως!

Edited by elvandar
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σχετικά με το θέμα της αορατότητας, ο Donald Tyson σχολιάζοντας ένα ανάλογο ξόρκι από το Μεγάλο Κλειδί του Σολομώντα (και περιγράφοντας δική του εμπειρία) φαίνεται να καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με τους περισσότερους εδώ μέσα. Αλλάζει ο τρόπος που σε αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι.

 

Εδώ η εν λόγω σελίδα του:

http://www.donaldtyson.com/invisib.html

 

Επίσης, τον τελευταίο καιρό διάβαζα το βιβλίο του "Soul Flight" (Ελληνικός τίτλος "Αστρική Προβολή"), όπου ασχολείται με το φαινόμενο της αστρικής προβολής και τις διάφορες εκφράσεις του στις διαφορετικές περιόδους του ανθρώπινου είδους. Στο κεφάλαιο λοιπόν για τους σαμάνους γράφει:

 

Στο πέταγμα της ψυχής ο σαμάνος μπορεί να πάρει κατά βούληση τη μορφή ενός θηρίου, όπως για παράδειγμα ενός λύκου, μιας αρκούδας ή ενός αετού, ώστε να οδεύσει πιο γρήγορα στον προορισμό του. Οι μορφές ζώων που διαλέγονταν ήταν εκείνες θηρίων που έχουν μια μαγική σχέση με το σαμάνο ή τη φυλή του, και ο σαμάνος πίστευε πως συνδεόταν μαζί τους με δεσμούς αίματος. Ένας σαμάνος θα μπορούσε να πάρει τη μορφή ενός λύκου αν πίστευε πως η γενιά του κρατούσε από λύκους, γιατί η μορφή του λύκου θα του έδινε συγκεκριμένες ικανότητες.

Στους πρωτόγονους πολιτισμούς είναι δύσκολο να διαχωριστεί η φυσική από την πνευματική πραγματικότητα. Μέλη της φυλής του σαμάνου πιστεύουν ότι ο σαμάνος μπορεί κυριολεκτικά να πάρει τη μορφή, και το σώμα, ερπετού, ζώου ή πουλιού. Μερικές φορές μάλιστα μέχρι και ο ίδιος ο σαμάνος το πιστεύει, καθώς βρίσκεται σε έκσταση όταν αυτό συμβαίνει, και, όπως και να'χει, τον συμφέρει να φουσκώσει τη φήμη του διατηρώντας αυτή τη φαντασίωση της φυσικής μορφής που αλλάζει, για να διατηρήσει το δέος και άρα τον έλεγχο της φυλής. Ωστόσο, η μεταμόρφωση από άνθρωπο σε ζώο συμβαίνει σε αστρικό επίπεδο. Ο αστρικός κόσμος στο σύνολό του πλάθεται εύκολα από το μυαλό, και αυτό ισχύει και για το αστρικό σώμα του ίδιου του ταξιδευτή.

 

Με άλλα λόγια (το θέμα ανπτύσσεται γενικότερα μέσα στο βιβλίο του), ο Tyson λέει πως οι μεταμορφώσεις του σώματος είναι φαινόμενο που συμβαίνει κατά την αστρική προβολή. Μάλιστα, μύθοι όπως αυτός του λυκα΄νθρωπου και γενικά του αλλομορφικού (shapeshifter) προέκυψαν από αυτό. Και για να πω την αλήθεια, σε πολλά σημεία συμφώνησα μαζί του καθώς, αν έχω συναντήσει διάφορες μεθόδους μεταμόρφωσης που να βασίζοτναι στην αταβιστική ψυχολογία, έχω συνατήσει ακόμα περισσότερες που η τελετουργία τους μοιάζει πάρα πολύ με τα τυπικά που πολλοί χρησιμοποιούν για αστρική προβολή.

 

Όπως και να'χει, είναι κι αυτή άλλη μια θεωρία πάνω στο θέμα. Θεώρησα σωστό να την γράψω εδώ, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Link to comment
Share on other sites

Αυθυποβολή όχι, υποβολή όμως ναι! Και εδώ που τα λέμε είναι πολύ πιο εύκολη σαν μέθοδος από το να προσπαθείς να μεταβάλεις κάποια φαινομενικά αμετάβλητα στοιχεία της φυσικής σου παρουσίας (=συχνότητες). Απλώς υποβάλεις τους άλλους να βλέπουν ό,τι θέλεις. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος για το αν διαφοροποιούνται εντελώς αυτές οι δύο μέθοδοι ή αν χρησιμοποιούν κάποια κοινά στοιχεία.

Εδώ πάντως γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον γιατί στην περίπτωση της υποβολής μπορείς να "συμπληρώσεις" την ψευδαίσθηση που προκαλείς με διάφορα άλλα στοιχεία που διαφορετικά πιθανόν να μη μπορούσες να χρησιμοποιήσεις.

Για παράδειγμα, αν μεταβάλλεις τις συχνότητες που εκπέμπεις ώστε να μοιάζεις π.χ. με σπουργίτι, μπορεί όλοι να σε βλέπουν σαν σπουργίτι αλλά θα εξακολουθείς να μη μπορείς να πετάξεις. Ενώ αν υποβάλεις κάποιον παρατηρητή στο ότι είσαι σπουργίτι, μπορεί να παραμένεις άνθρωπος αλλά στα μάτια του παρατηρητή και σπουργίτι θα είσαι και μια χαρά θα μπορείς να πετάξεις.

 

Ο Αντώνης Πισσάνος, έγραφε πριν 40 χρόνια στις "ψυχικές έρευνες" ένα ακόμα ενδιαφέρον παράδειγμα:

 

Προ ετών, κάμνοντας ένα πείραμα υποβολής, εν απολύτω εγρηγόρσει, σε μια νέα κοπέλλα, της εδημιούργησα την ψευδαίσθησιν ότι "πετούσα" περιφερόμενος στην οροφή του δωματίου ενώ στην πραγματικότητα στεκόμουν πίσω της.

Η νέα φοβούμενη μη τυχόν έπεφτα κάτω, με παρακαλούσε να κατεβώ. Όταν με είδε σώον μπροστά της, επίστευσεν ότι είμαι... μάγος.

Είχαμε οικογενειακάς σχέσεις και παρά το γεγονός ότι την διαβεβαίωνα ότι επρόκειτο περί απλού πειράματος, εκείνη μέχρι σήμερον, επιμένει ότι με είδε να... πετώ και ότι έχω μαγικές δυνάμεις!

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά θα μπορούσε.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι μεγάλο μέρος της Τέχνης αποτελεί ουσιαστικά "παιχνίδι" με διάφορες συχνότητες, η όψη προσώπων ή και αντικειμένων δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα.

Κάθε μορφή έχει μια δική της συχνότητα με την οποία γίνεται αντιληπτή από τους ζωντανούς οργανισμούς, συνεπώς ΑΝ ένας ζωντανός οργανισμός (ένας άνθρωπος, ένα ζώο κτλ) μπορούσε να μεταβάλλει κατά κάποιο τρόπο τη συχνότητά του, θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή του, να "μεταμορφωθεί" σε οτιδήποτε θελήσει, από ένα περιστέρι μέχρι ένα ψυγείο...

 

Είναι ενδιαφέρουσα υπόθεση, αν και όχι και τόσο πραγματική, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν παραδείγματα παρά μόνο στη σφαίρα της φανταστικής λογοτεχνίας (που ακόμα κι εκεί μερικές φορές θεωρείται τραβηγμένο :P ).

 

 

ti einai βρε παιδια οι ''συχνοτητες'' που λετε και πως μεταβαλλονται?

Link to comment
Share on other sites

Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο επειδή όλατααντικείμενα αντανακλούν ή απορροφούν συγκεκριμένα μέρη του ορατού φάσματος (300 - 700 nm μήκη κυμάτων). Το φως, εκτός από σωματιδιακή φύση έχει και φύση ακτινοβολίας, (και όπως όλες οι μορφές κυμάτων έτσι και αυτό έχει δικές του συχνότητες καιμήκη κυμάτων). Φαντάζομαι αυτό που εννοεί ο Johny είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που ο άλλος αντιλαμβάνεται την φωτεινή ακτινοβολία που ανακλούμε στα μάτια του, ώστε αυτός να βλέπει εμάςμε διαφορετικό τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...