Jump to content

Xρόνος


 Share

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πάνω στη σκέψη του ότι ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση νιώθω μεγάλη ανακούφιση και ηρεμία. Μήπως να τον καταργούσαμε; :)

 

Σκεφτόμουν ότι η "αντίληψη" του χρόνου μας περιορίζει.

 

(Αυτός ο Χερμαν Εσσε τα παρουσιάζει πολύ κατανοητά)

 

Την ώρα που διαλογίζεστε πόσο καλά μπορείτε να αντιληφθείτε το χρόνο που κυλάει; Μετράτε σε κάποια δικά σας λεπτά ή ώρες το χρόνο που πέρασε; Δεν κοιτάτε τι ώρα έχει πάει αφού έχετε σταματήσει να διαλογίζεστε;

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τον Διαλογισμό. προσωπικά χάνω την μπάλα αρκετά γρήγορα. (την έχει ο Speedy συνήθως απ'ότι άκουσα όμως).

 

Έχω ακούσει μια ωραία ιστορία για έναν φίλαρχο της Αφρικής που επισκέφτηκε την Βικτωριανή Αγγλία. Όταν τον ρώτησαν τι του φάνηκε πιο παράξενο, αυτός απάντησε: ο λευκός άνθρωπος έχει τεμαχίσει την μέρα σε κομμάτια, προσπαθώντας να τη δαμάσει και να αποσπάσει τον εαυτό του από αυτήν. Ο χρόνος είναι για να ζεις και όχι για να τον μετράς.

 

Αυτή η ιστορία μου είχε αρέσει πάρα πολύ.

 

Βεβαίως, προσωπική μου άποψη είναι ότι ο χρόνος, από φυσικής άποψης είναι η διάσταση στην οποία τα ανθρώπινα αισθητήρια όργανα είναι τυφλά. Βλέπουμε μόνο στο τώρα. Φανταζόμαστε ή θυμόμαστε πράγματα, τα οποία δεν είναι όμως πραγματικά το μέλλον ή το παρελθόν. Έχουμε τόση αίσθηση του χρόνου, όση αίσθηση της όρασης έχει ένας τυφλός. Ο τυφλός ξέρει ότι υπάρχει η όραση, γιατί του το λέμε εμείς, γιατί νιώθει το φως στο δέρμα του. Και από εκεί και πέρα εικάζει για το πως είναι. Έτσι και εμείς, έχουμε αίσθηση του χρόνου, γιατί τα όργανά μας αναγνωρίζουν τις στιγμές, και γιατί η μνήμη μας μας λέει ότι υπήρξαν κι άλλες...

Link to comment
Share on other sites

Ο χρόνος είναι ένας δρόμος

κάθε άνθρωπος τον περπατάει μόνος

όμως βαδίζει με την πλάτη

για αυτό βλέπει μόνον ο,τι πίσω του έχει περάσει.

 

Θα έλεγα πως δε συμφωνώ. Κάθε στιγμή βλέπεις μόνο το παρόν. Ακόμα κι όταν κάτι το ανακαλείς από το παρελθόν ή το φαντάζεσαι από το μέλλον, η πράξη καθαυτή γίνεται στο παρόν.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν συμφωνώ μόνο με αυτό που έγραψα ούτε μόνο με αυτό που έγραψες Δανάη.

Ο χρόνος ειναι είναι ένα άπειρο μέγεθος με άπειρες και άγνωστες επεκτάσεις.

Όταν όλοι και όλα έχουν διάφορες ερμηνείες για τον χρόνο τα πράματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όποτε δεν νομίζω να υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση για το τι είναι χρόνος.

Παραπάνω περιέγραψα μια από τις απόψεις μου για το τι είναι χρόνος αλλά συμφωνώ και με την δικιά σου καθώς και με τις περισσότερες προηγούμενες απόψεις.

 

Πάνω στην δική σου άποψη θα ήθελα να πω ο χρόνος είναι ένα άπειρο αθροισμα αποτελούμενο μόνο από παρόν που μόνον ένα από όλα αυτά έχει ύπαρξη σε κάθε μοναδική στιγμή μεσα σε μια ψευδαίσθηση που δημιουργείτε μόνο από την ελλειπή μας αντίληψη.

 

ο χρόνος είναι ένα πράμα συμπαγές και ενιαίο δεν διαιρείτε και ούτε έχει αρχή και τέλος. Ίσως να κάνει κύκλους ίσως και όχι δεν μπορούμε ακόμα να το ξέρουμε αυτό.

ίσως κατανοήσουμε τον χρόνο όταν φύγουμε από αυτό το κόσμο άλλα ίσως και όχι.

 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να νομίζουμε ότι κατανοούμε τον χρόνο είναι να τον

μετραμε,

να τον φιλοσοφούμε ,

να κάνουμε αστεία ποιηματάκια όπως έκανα παραπάνω ή να προσπαθούμε να το απεικονίσουμε στην τέχνη όπως τα ρολόγια του Dali ή το time των pink floyd,

και ένα σωρό άλλα παιχνίδια μαζί του που δεν έχω Χρόνο να αναφερω εκτός από ένα....

 

...την αναζήτηση του παράδοξου μέσα στο μονότονο μοτίβο της ζωής μας . Το παράδοξο για να το δεις πρέπει να έχεις προσπαθήσει στην ζωή σου και να εχεις ασκητέψει με τον τρόπο σου.

 

Συγνώμη για την ίσως επιθετική άποψη . Άλλα είμαι σε μια κατάσταση συναισθημνατικη λίγο περίεργη . Θα σου δώσω ένα σημάδι και ψαξε το υπόλοιπο .

 

Αν πρόσεξες είμαι χρήστης εδώ από το 2009.....

Το πρώτο μου Post το έκανα εχτές.

Ακολουθώ μια δικιά μου θεωρεία που βασίζεται πάνω στο έργο του Carl Young σχετικα με την συνχρωνικοτητα και σε μια από τις επιγνωσεις της ουράνιας προφητείας , την Σύμπτωση.

Κάνω ασκητική ζωή δυο χρόνια τώρα και ακολουθώ μόνον καποια "νήματα" όπως τα έχω ονομάσει .

Τα νήματα είναι αποφάσεις για το άμεσο ή έμμεσο μέλλον Που βασίζονται πάνω σε μια διαίσθηση που έχω χτισει με αρκετό κόπο στην ζωή μου , ρισκάροντας πολλές φορές ακόμη και τη ζωή μου.

θα έλεγα πέρα απο το κόστος έχω καταφέρει να δημιουργήσω μια διαίσθηση που είναι αληθές στο 70% περίπου .

Δίκαιο ποσοστό και με ικανοποιεί, ίσως είναι και λίγο παραπάνω.

 

ο Χρόνος λοιπόν Δανάη και φίλοι και φίλες που είχατε την υπομονή να διαβάσετε τα παραπάνω, άλλα και η τρελή θεωρεία των νημάτων με έφερε τυχαία εδώ να γράψω αυτά τα πράματα.

αυτό για μένα είναι το παράδοξο και προσπαθώ μέσα από αυτό να καταλάβω την ζωή άλλα και να δώσω σε άλλους τα ερεθίσματα για να καταλάβουν την δικιά τους.

 

Όλα καλά μέχρι εδώ φυσιολογικά .

Θα κλείσω με κάτι που μπορεί να με θεωρήσει τρελό άλλα θα το ρισκάρω διότι χωρίς αυτό νιώθω κάποιο κενό.

 

Είχα ένα όραμα ....

που με έφερε εδώ να δώσω μια πληροφορία...

δεν ξέρω αν είναι ο σωστός όρος αλλα έχει ξεκινησει η "σύγκληση"

 

Ερχετε κάτι μεγάλο που μιαζει με δύνη η οποία ξεκίνησε και δεν μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς διαρκώς αυτή δυναμώνει και αναπτύσσει ταχύτητα . Δεν ξέρω αν η δίνη αντιπροσωπεύει το κάλο η το κακό.

Θα υπάρξει μια δοκιμασια για τον ανθρωπο .

Αν κερδίσει το καλό πράμα που εύχομαι και υπηρετώ θα περάσουμε σε ένα παραπάνω επίπεδο σαν ανθρωπότητα .

Αν κερδίσει το κακό ο άνθρωπος δεν θα υπάρχει τουλάχιστον με την μορφή αυτή που τον ξέρουμε, άλλα αν η φύση αποφασίσει ότι δεν είμαστε ικανοί να υπάρχουμε τότε μας αξίζει το κακό σενάριο.Έτσι και αλιως το κακό και το καλό είναι τι ίδιο και το αυτό . Αυτή είναι μια άποψη της σύγκλισης.

 

Μια άλλη άποψη είναι ότι θα γίνει μια συνάντηση.

Μια συνάντηση που θα φέρει αναγκαστικά και απότομα κοντά κάποιους ίδιους με εμάς τους "διαφορετικούς" για να αποφασίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας

Εγώ το βλέπω στην ζωή μου μέσα από τις "διαφορετικές εμπειρίες" που μου εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

 

βεβαία με την οικονομικη κριση που μας εχει βαρεσει στο κεφαλι αλλα και τις ψυχώσεις που έχει ο καθένας όλα αυτά που είπα στο τέλος δεν πρέπει να τα πάρει κανείς σοβαρά.

Τονίζω ότι έχω σώας τα φρένας και δεν υποστηρίζω η προτείνω καμιά θεωρία τύπου intigo κ.τ.λ.

Ούτε επίσης θεωρώ τον εαυτό μου κάτι ανώτερο από όλους μας .

 

συγνώμη και πάλι αν υπήρξα αψύς και αδαής αλλά

ήταν ο δρόμος μου , είδα φως και πέρασα να πω ένα γεια..

Edited by nataraja
Link to comment
Share on other sites

Χρόνος,

 

Προσωπικά πιστεύω ό,τι μπορούμε να ορίσουμε τον χρόνο, να πούμε ότι υπάρχει χρόνος βάση της φθοράς της ύλη και όχι μόνο. Αυτό έχει να κάνει με την κίνηση του κάθε αστρικού πλανήτη ή οτιδήποτε άλλο κινείται στο σύμπαν. Κινείται ο πλανήτης κινούμαστε και εμείς. Η τριβή που γίνεται μας φθείρει και είναι μετρήσιμη με τον χρόνο. Σε άλλο πλανήτη που κινείται που σιγά η φθορά μας θα είναι λιγότερη άρα και ο χρόνος θα κυλά πιο αργά. Π.χ. ένα προς εκατό σε σχέση με τον γήινο χρόνο.

 

Για τα υπόλοιπα που λες φίλε nataraja και εγώ νομίζω ότι κάτι μεγάλο έρχεται. Νομίζω άπο το 2012 αλλάζει το ανθρώπινο επίπεδο πλέον. Μπαίνουμε σε άλλη κατηγορία, ανεβαίνουμε. Πλέον υπάρχει το ΄΄θέλω΄΄ στα μικρά παιδια δεν υπάρχει το ΄΄μπορώ να΄΄. Αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε από τώρα καθώς πλησιάζουμε το 2012. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζει επίπεδο. Θέλει να μάθει και το απαιτεί. ( αυτό όμως δεν γίνεται σε όλες τις φυλές του κόσμου). Υπήρξε ΄΄διαχωρισμός΄΄.

 

Πέστε τη γνώμη σας παιδιά.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

το κοιμενο θα διορθωθει ειναι θεμα χρονου.. υπομονη και συγνωμη..

 

To 2012 φενεται να ναι μια σημαδουρα στην θαλασσα του χρονου.

δεν ξερω αν θσ γινει κατι αστραπιαια σε καποια συγκεκριμενη ημερωμηνια αυτου του ετους ... περισοτερο πιστευω οτι θα ειναι κατι που γινεται σταδιακα εδω και χρονια απλα τοτε θα ειναι πιο εντονο λογω της δινης που συνεχως αυξανει την δυναμη της.. Η παραπανω προσεγκιση ειναι εικονικη αλλα αντικατοπρτιζεται απλα μεσα στην αυξυτικη ταση των "περιεργων" φενομενων που λαμβανουν χωρα στον πλανητη μας.

το πιο πιθανο παντος επισημενω οτι ειναι το συγκεκριμενο ετος να ειναι απλα το οροσημο.

Ολα αυτα θα φενοταν πολυ ευκολα σε καποιον υποτιθεμενο εξωγηηνο που παρατηρει τον πλανητη και τον ανθρωπο απο την αρχη της πορειας του μεχρι και τωρα.

υπαρχει μια ραγδαια πνευματικη αναπτυξη τα τελευταια 100-150 χρονια.

Η αναπτυξη αυτη δεν ειναι αναλογικη αλλα λογαριθμυκη δυλαδη συνεχως επαυξανεται.

Σχετιζεται και παραλληλιζεται απολυτα με την αναπτυξη της τεχνολογιας.

 

σε ενα αλλο εικονικο παραλληλισμο που εκανα φανταστικα το κυριαρχο μεσο επικινωνιας δηλαδι το ιντερνετ ως μια "δευτερη βηβλιοθικη της αλεξανδρειας". Η δευτερη ευκαιρια που δινεται στους ανθρωπους να ανταλαξουν γνωση που ποτε δεν θα φανταζοταν οτι θα μπορουσαν σε τετιο επιπεδο.

Ο ανθρωπος ξυπναει το πνευμα του με περισια οργη που προερχεται απο ενα ψυχαναγκαστικο κοινωνικο συμεπεριφορισμο που υπεστει τα τελευταια 2000 χρονια ΄ κυριως μεσω του παπικου μεσαιωνα .

 

την πρωτη βιβλιοθηκη της αλεξανδριας την καψανε οταν πηρε μια παρομια υψιστη αξια... Δεν εχω διαβασει απο μικρο παιδι για αυτην και ελπιζω να μην πευτω εξω στο πως γινανε τα γεγονοτα καθως και το ποτε καεικε η βιβλιοθηκη της αλεξανδριας. Αν γνωριζει καποιος φιλος ας πει περισοτερα.

 

ειμαι βεβαια εκτος θεματος και ισως σπαταλαω τον Χρόνο καποιον.

 

 

συμφωνο και με την αποψη του Δαημων .

Ο χρονος ειναι φθορά και ενροπια και ισως για αυτο εχει μονο μια οψη

 

εχω παλιωτερα κανει καποιες σκεψεις που τωρα θυμηθηκα για τον χρονο.... και ξαναμπαινω στο θεμα..

 

καταρχην ενα ερωτημα....

 

γιατι η εβδομαδα εχει 7 μερες και δεν εχει 8 η 6 ? θα μου πειτε οσοι γνωριζετε πολυ καλα οτι ειναι ακεραιος διαιρετης του σεληνιακου μηνα του 28.

και γιατι να μην εχει 14. απο την αλλη μερια αλλωστε ο σελινιακος μηνας ειναι 29.530589 ημέρες οποτε μπορει να διερεθει και αλλιως. ερχεται λοιπον και το επομενο ερωτημα αν η εβδομαδα δεν ειχε επτα μερες νομιζεται οτι η ζωη μας θα ηταν ιδια .... Μαλον οχι ... Το καλουπι αυτο του χρονου το βαλαμε εμεις οι ανθρωποι και σιγουρα μας καθοριζει. δεν εχω Χρονο να αναπτυξω αυτην την θεωρια αλλα εχει ενδιαφερον ισως σε αλλο τοπικ....

 

τα παρακατω καλουπια προυπαρχουν στην φυση και επισης καθοριζουν την ζωη μας.

 

Η ημερα ... που αν δεν ειχε 24 ωρες και ειχε ας πουμε 30 λογω πιο αργης περιστροφης της γης...

 

Το ετος .... ο χρονος καθοριζεται απο την ολοκληρωση της γης γυρω απο τον ηλιο. σε αλλους γυτονικους πλανητες το ετος ειναι πολυ λιγοτερο η πολυ περισοτερο.

 

Προσφατα μαθαμε για την "ημερα" του ηλιου που διαρκει 11 χρονια...σιγουρα και αυτη μας επιρεαζει.

 

Υπαρχουν ομως αναμφισβιτιτα και αλλα παρομια γεγονοτα που δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε λογω εληψης γνωσης , προς το παρον τουλαχιστον.

 

Ενα απο αυτα πιθανοτατα να ειναι και το 2012 . Αλωστε οι ημιεπισημες πηγες συμφωνουν (πχ. αστρολογια , ινκας , μαγιας και καποια απο τα παραμυθια των ντοκιμαντερ που ξεσκιζονται στο ιντερνετ που στατιστικα οσο και να τα κατηγορουν οι δογματικοι καποια θα ειναι αλληθινα) .

 

συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα οπως λεω τελευταια .... δυστηχως η δωρεαν παιδια δεν περισεψε για ολους....

Link to comment
Share on other sites

Όταν όλοι και όλα έχουν διάφορες ερμηνείες για τον χρόνο τα πράματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όποτε δεν νομίζω να υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση για το τι είναι χρόνος.

 

Πάνω στην δική σου άποψη θα ήθελα να πω ο χρόνος είναι ένα άπειρο αθροισμα αποτελούμενο μόνο από παρόν που μόνον ένα από όλα αυτά έχει ύπαρξη σε κάθε μοναδική στιγμή μεσα σε μια ψευδαίσθηση που δημιουργείτε μόνο από την ελλειπή μας αντίληψη.

ο χρόνος είναι ένα πράμα συμπαγές και ενιαίο δεν διαιρείτε και ούτε έχει αρχή και τέλος. Ίσως να κάνει κύκλους ίσως και όχι δεν μπορούμε ακόμα να το ξέρουμε αυτό.

ίσως κατανοήσουμε τον χρόνο όταν φύγουμε από αυτό το κόσμο άλλα ίσως και όχι.

 

Μου αρέσει που δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για το τι είναι ο χρόνος, αλλά εσύ φαίνεται ότι παρουσιάζεις μια. Παρόλα αυτά, σκέψου πόσο σημασία έχει ο χρόνος για ένα Εφήμερο, για έναν άνθρωπο, για ένα αιωνόβιο δέντρο και το σύμπαν.

 

Αν πρόσεξες είμαι χρήστης εδώ από το 2009.....

Το πρώτο μου Post το έκανα εχτές.

Ακολουθώ μια δικιά μου θεωρεία που βασίζεται πάνω στο έργο του Carl Young σχετικα με την συνχρωνικοτητα και σε μια από τις επιγνωσεις της ουράνιας προφητείας , την Σύμπτωση.

Κάνω ασκητική ζωή δυο χρόνια τώρα και ακολουθώ μόνον καποια "νήματα" όπως τα έχω ονομάσει .

Τα νήματα είναι αποφάσεις για το άμεσο ή έμμεσο μέλλον Που βασίζονται πάνω σε μια διαίσθηση που έχω χτισει με αρκετό κόπο στην ζωή μου , ρισκάροντας πολλές φορές ακόμη και τη ζωή μου.

θα έλεγα πέρα απο το κόστος έχω καταφέρει να δημιουργήσω μια διαίσθηση που είναι αληθές στο 70% περίπου .

Δίκαιο ποσοστό και με ικανοποιεί, ίσως είναι και λίγο παραπάνω.

 

Δεν το είχα προσέξει, αλλά και να το είχα προσέξει δε θα είχε αλλάξει κάτι. Ο καθένας στη ζωή του ακολουθεί αυτό που νομίζει ότι θα του προσφέρει ολοκλήρωση.

 

 

Θα κλείσω με κάτι που μπορεί να με θεωρήσει τρελό άλλα θα το ρισκάρω διότι χωρίς αυτό νιώθω κάποιο κενό.

Είχα ένα όραμα ....

που με έφερε εδώ να δώσω μια πληροφορία...

δεν ξέρω αν είναι ο σωστός όρος αλλα έχει ξεκινησει η "σύγκληση"

 

Ερχετε κάτι μεγάλο που μιαζει με δύνη η οποία ξεκίνησε και δεν μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς διαρκώς αυτή δυναμώνει και αναπτύσσει ταχύτητα . Δεν ξέρω αν η δίνη αντιπροσωπεύει το κάλο η το κακό.

Θα υπάρξει μια δοκιμασια για τον ανθρωπο .

Αν κερδίσει το καλό πράμα που εύχομαι και υπηρετώ θα περάσουμε σε ένα παραπάνω επίπεδο σαν ανθρωπότητα .

Αν κερδίσει το κακό ο άνθρωπος δεν θα υπάρχει τουλάχιστον με την μορφή αυτή που τον ξέρουμε, άλλα αν η φύση αποφασίσει ότι δεν είμαστε ικανοί να υπάρχουμε τότε μας αξίζει το κακό σενάριο.Έτσι και αλιως το κακό και το καλό είναι τι ίδιο και το αυτό . Αυτή είναι μια άποψη της σύγκλισης.

 

Θα έλεγα ότι αυτή η άποψη δε διαφέρει και πολύ από τις κατα καιρούς καταστροφολογικές απόψεις.

 

Μια άλλη άποψη είναι ότι θα γίνει μια συνάντηση.

Μια συνάντηση που θα φέρει αναγκαστικά και απότομα κοντά κάποιους ίδιους με εμάς τους "διαφορετικούς" για να αποφασίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας

Εγώ το βλέπω στην ζωή μου μέσα από τις "διαφορετικές εμπειρίες" που μου εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

βεβαία με την οικονομικη κριση που μας εχει βαρεσει στο κεφαλι αλλα και τις ψυχώσεις που έχει ο καθένας όλα αυτά που είπα στο τέλος δεν πρέπει να τα πάρει κανείς σοβαρά.

Τονίζω ότι έχω σώας τα φρένας και δεν υποστηρίζω η προτείνω καμιά θεωρία τύπου intigo κ.τ.λ.

Ούτε επίσης θεωρώ τον εαυτό μου κάτι ανώτερο από όλους μας .

συγνώμη και πάλι αν υπήρξα αψύς και αδαής αλλά

ήταν ο δρόμος μου , είδα φως και πέρασα να πω ένα γεια..

 

Αυτοί οι "διαφορετικοί" που αναφέρεις δεν ξέρω τελικά κατά πόσο διαφέρουν. Αν το σώμα τους έχει μύες και κόκκαλα και χρειάζονται τροφή, νερό και οξυγόνο, τότε τζάμπα βασανίζεσαι. Προσωπικά δε θέλω κανέναν ίδιο ή διαφορετικό να πάρει μια απόφαση για εμένα χωρίς εμένα. Το κάνουν χρόνια τώρα πολλοί άλλοι και δε μου αρέσει καθόλου και ούτε βλέπω κάποια βελτίωση.

 

Το φως που βλέπει ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε άλλους διαδρόμους. Προσοχή στην έξοδο!

Link to comment
Share on other sites

To 2012 φενεται να ναι μια σημαδουρα στην θαλασσα του χρονου.

δεν ξερω αν θσ γινει κατι αστραπιαια σε καποια συγκεκριμενη ημερωμηνια αυτου του ετους ... περισοτερο πιστευω οτι θα ειναι κατι που γινεται σταδιακα εδω και χρονια απλα τοτε θα ειναι πιο εντονο λογω της δινης που συνεχως αυξανει την δυναμη της.. Η παραπανω προσεγκιση ειναι εικονικη αλλα αντικατοπρτιζεται απλα μεσα στην αυξυτικη ταση των "περιεργων" φενομενων που λαμβανουν χωρα στον πλανητη μας.

το πιο πιθανο παντος επισημενω οτι ειναι το συγκεκριμενο ετος να ειναι απλα το οροσημο.

Ολα αυτα θα φενοταν πολυ ευκολα σε καποιον υποτιθεμενο εξωγηηνο που παρατηρει τον πλανητη και τον ανθρωπο απο την αρχη της πορειας του μεχρι και τωρα.

υπαρχει μια ραγδαια πνευματικη αναπτυξη τα τελευταια 100-150 χρονια.

Η αναπτυξη αυτη δεν ειναι αναλογικη αλλα λογαριθμυκη δυλαδη συνεχως επαυξανεται.

Σχετιζεται και παραλληλιζεται απολυτα με την αναπτυξη της τεχνολογιας.

 

Τι εννοείς με περίεργα φαινόμενα; Αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο; Γιατι πολλά φαινόμενα μπορούν να χαρακτηριστούν περίεργα.

 

σε ενα αλλο εικονικο παραλληλισμο που εκανα φανταστικα το κυριαρχο μεσο επικινωνιας δηλαδι το ιντερνετ ως μια "δευτερη βηβλιοθικη της αλεξανδρειας". Η δευτερη ευκαιρια που δινεται στους ανθρωπους να ανταλαξουν γνωση που ποτε δεν θα φανταζοταν οτι θα μπορουσαν σε τετιο επιπεδο.

Ο ανθρωπος ξυπναει το πνευμα του με περισια οργη που προερχεται απο ενα ψυχαναγκαστικο κοινωνικο συμεπεριφορισμο που υπεστει τα τελευταια 2000 χρονια ΄ κυριως μεσω του παπικου μεσαιωνα .

 

την πρωτη βιβλιοθηκη της αλεξανδριας την καψανε οταν πηρε μια παρομια υψιστη αξια... Δεν εχω διαβασει απο μικρο παιδι για αυτην και ελπιζω να μην πευτω εξω στο πως γινανε τα γεγονοτα καθως και το ποτε καεικε η βιβλιοθηκη της αλεξανδριας. Αν γνωριζει καποιος φιλος ας πει περισοτερα.

 

ειμαι βεβαια εκτος θεματος και ισως σπαταλαω τον Χρόνο καποιον.

 

Είσαι εκτός θέματος. Το ιντερνετ δεν είναι βιβλιοθήκη. Στο διαδίκτυο οι πληροφορίες είναι ανεξέλεγκτες, μπερδεμένες, άκυρες και έγκυρες μαζί. Παρόλα αυτά, για κάποιον που θα ψάξει πολύ και θα διασταυρώνει για μέρες πληροφορίες, ίσως είναι μια πολύ καλή πηγή.

 

 

γιατι η εβδομαδα εχει 7 μερες και δεν εχει 8 η 6 ? θα μου πειτε οσοι γνωριζετε πολυ καλα οτι ειναι ακεραιος διαιρετης του σεληνιακου μηνα του 28.

και γιατι να μην εχει 14. απο την αλλη μερια αλλωστε ο σελινιακος μηνας ειναι 29.530589 ημέρες οποτε μπορει να διερεθει και αλλιως. ερχεται λοιπον και το επομενο ερωτημα αν η εβδομαδα δεν ειχε επτα μερες νομιζεται οτι η ζωη μας θα ηταν ιδια .... Μαλον οχι ... Το καλουπι αυτο του χρονου το βαλαμε εμεις οι ανθρωποι και σιγουρα μας καθοριζει. δεν εχω Χρονο να αναπτυξω αυτην την θεωρια αλλα εχει ενδιαφερον ισως σε αλλο τοπικ....

 

τα παρακατω καλουπια προυπαρχουν στην φυση και επισης καθοριζουν την ζωη μας.

Η ημερα ... που αν δεν ειχε 24 ωρες και ειχε ας πουμε 30 λογω πιο αργης περιστροφης της γης...

Το ετος .... ο χρονος καθοριζεται απο την ολοκληρωση της γης γυρω απο τον ηλιο. σε αλλους γυτονικους πλανητες το ετος ειναι πολυ λιγοτερο η πολυ περισοτερο.

Προσφατα μαθαμε για την "ημερα" του ηλιου που διαρκει 11 χρονια...σιγουρα και αυτη μας επιρεαζει.

Υπαρχουν ομως αναμφισβιτιτα και αλλα παρομια γεγονοτα που δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε λογω εληψης γνωσης , προς το παρον τουλαχιστον.

Ενα απο αυτα πιθανοτατα να ειναι και το 2012 . Αλωστε οι ημιεπισημες πηγες συμφωνουν (πχ. αστρολογια , ινκας , μαγιας και καποια απο τα παραμυθια των ντοκιμαντερ που ξεσκιζονται στο ιντερνετ που στατιστικα οσο και να τα κατηγορουν οι δογματικοι καποια θα ειναι αλληθινα) .

συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα οπως λεω τελευταια .... δυστηχως η δωρεαν παιδια δεν περισεψε για ολους....

 

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα σενάριά σου για το 2012; Στην τελική, από τα παραπάνω λεγόμενά σου δείχνεις ότι ο τωρινός χρόνος (ώρα, λεπτά κοκ) είναι ένα καθαρό ανθρώπινο κατασκεύασμα που βασίζεται σε κάποιες μετρήσεις, οι οποίες όμως είναι ανούσιες για το διπλανό γαλαξία.

Όσο για τις διάφορες πληροφορίες στο ίντερνετ...έχω να πω πολλά, αλλά εδώ το θέμα μας είναι ο Xρόνος.

 

(και δεν πιστεύω να νομίζεις ότι είμαι επιθετική...αλλά αν είμαι...έχω περίοδο σήμερα, οπότε θα με συγχωρέσεις)

Link to comment
Share on other sites

καλημερα Δαναη .. θα προσπαθησω να απαντησω ή να σχολιασω καποιες απο τις ερωτησεις σου και τις αποψεις σου .

 

Καταρχην να εισαι παντα ετσι επιθετικη ο κοσμος εχει αναγκη απο αυστηρους αλλα δικαιους αν8ρωπους με κατασταλαγμενες αποψεις για να χαραζουν τα ορια των συζητησεων. Η περιοδος της γυναικας ειναι ιερη και σεβαστη τουλαχιστον για μενα . Η εκμιστιρευση αυτη αποκαλυπτει την γυναικια σου φυση την οποια φενεται να σεβεσε απολυτα .. και καλα κανεις.

 

Ξερω οτι στα λεγομενα μου υπαρχουν διφορουμενες αποψεις που δεν τεκμιριωνω οσο θα πρεπε , ενω παραλληλα πεταω εκτος θεματος και αφηνω κενα . Πιστεψε με παντως δεν κανω κατι με σκοπο κακο . Αν και πισω απο τα λεγομενα μου αναγνωριζω μια αλαζονια ή μια υπεροπτικοτητα .... Απλα δοκιμαζω πρωτη φορα να συζητησω με ανθρωπους που δεν ειχα ποτε στους κυκλους μου.

 

εκει εξω υπαρχει κριση... η κριση δεν ειναι οικονομικη μονο αλλα και κριση ολων των θεμελιων της συγχρονης κοινωνιας.

Η κριση αυτη θα φερει πολλους ανθρωπου σαν και μενα σε τετοιου ειδους φορα σηζητησεων.

Εμεις οι νεοι στο χωρο της μεταφυσικης αναζητησης θα προσπαθησουμε να τραβηξουμε το ενδιαφερων λεγοντας οτι μας ερθει στο κεφαλι ως μια φανταστικη θεια φωτηση... ομολογω οτι κατι τετοιο κανω και εγω εκμεταλευομενος τα γεγονοτα , σερφαροντας πανω στην καταστροφολογια που ειναι η ευκολη προβλεψη.

 

 

 

Τι εννοείς με περίεργα φαινόμενα; Αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο; Γιατι πολλά φαινόμενα μπορούν να χαρακτηριστούν περίεργα.

 

περιεργα φενομενα εννοω την αυξηση της συχνοτητας των γεολογικων γεγονοτων οπως σοισμοι , ηφαιστια , τυφωνες κτλ.

Επισης και την δυνατοτητα του ανθρωπου να δυησδισει σε απαγορευμενες μεχρι τωρα ζωνες μεσω της τεχνολογιας, ανακαλυπτωντας νεες συμπεριφορες των υλικων που μας αποτελουν και πολλα αλλα προτογνωρα γεγονοτα.

 

 

Αυτοί οι "διαφορετικοί" που αναφέρεις δεν ξέρω τελικά κατά πόσο διαφέρουν. 

οταν μηλαω για διαφορετικους ανθρωπους εννοω ανθρωπους που εχουν καλιεργισει το πνευμα τους με οποιοδυποτε τροπο . ενα παραδειγμα ειναι οτι ολοι μας θα μπορουσαμε να αφιερωσω ωρες ατελιωτες για πολλα ενδιαφεροντα πραματα πχ. να μαθω σκι , να μαθω βιολι , να μαθω να κανω και να πεταω αετους .

Οι ευκαιριες αυτες ειναι στην συγκεκριμενη χρονικη περιοδο που ζουμε προσιτες οσο ποτε αλωτε.. Ετσι ειναι λογικο να αυξανωνται και οι ανθρωποι που εχουν αποφασισει να ξοδεψουν χρονο για μεταφυσικες αναζητησεις.

ομολογω οτι οι περισοτεροι απο αυτους θα λενε μπουρδες ... που ισως λεω και εγω..

Στατιστικα ομως οπως και να το παρεις σιγουρα καποιοι θα εχουν την δυνατοτιτα να πουνε κατι σωστο η χρησιμο.

 

για τα εκτος θεματος δεν ειναι σωστο να ανταπαντησω διοτι ειναι ακυρα εδω.. ισως σε μια αλλη συζητηση ...

Link to comment
Share on other sites

Εάν είχαμε διαιρέσει το χρόνο διαφορετικά! ή δεν είχαμε ακριβώς αυτόν τον τύπο του χρόνου που είχαμε τώρα, θα είχαν αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας; Προφανώς, αλλά μέχρι ποιο σημείο;

 

Θα μπορούσαμε ποτέ να ρίξουμε το φταίξιμο στο χρόνο για όλα τα στραβά ή τα καλά που συμβαίνουν; Εγώ δε θα μπορούσα να βρω δικαιολογίες για κάτι τέτοιο.

 

Τι είναι αυτό που επηρεάζουν πιο πολύ οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα στη ζωή; Για μένα είναι αυτό που αφήνω εγώ να επηρεάζουν. Υπάρχουν μέρες που δεν ξέρω καν τι μέρα είναι, τι ώρα είναι και εδώ που είμαι αν είναι πρωί ή βράδυ και απλώς ζω. Και υπάρχουν μέρες που πρέπει να "είμαι στην ώρα μου" για διάφορα γεγονότα, π.χ. τη δουλειά μου, τα ραντεβού με φίλους.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είναι ψευδαίσθηση ο χρόνος? Αν όντως υπάρχει σαν διάσταση, είστε σίγουροι ότι δεν τον διαισθανόμαστε?

Ναι, το σύστημα μέτρησης του χρόνου είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση, είναι σύμβαση. Εφόσον όμως μιλάμε για την έννοια του χρόνου γενικότερα ως διάσταση, γιατί να είναι ψευδής η αίσθηση (ψευδ-αίσθηση) που έχουμε γι' αυτόν?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είναι ψευδαίσθηση ο χρόνος? Αν όντως υπάρχει σαν διάσταση, είστε σίγουροι ότι δεν τον διαισθανόμαστε?

Ναι, το σύστημα μέτρησης του χρόνου είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση, είναι σύμβαση. Εφόσον όμως μιλάμε για την έννοια του χρόνου γενικότερα ως διάσταση, γιατί να είναι ψευδής η αίσθηση (ψευδ-αίσθηση) που έχουμε γι' αυτόν?

 

Ουσιαστικά μιλάμε και για τα δύο. Ο Χρόνος σαν διάσταση έχει υπόσταση αλλά πόσο σημασία έχει για εμάς;

 

Ο χρόνος σαν ανθρώπινο κατασκεύασμα με τα ρολόγια και τα ξυπνητήρια έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας, αλλά μόνο αν το επιβάλλουμε. Ένα δέντρο δεν το νοιάζει αν είναι 9 το πρωί ή 10 ή 11. Το νοιάζει αν έχει ήλιο ή δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

Ο Χρόνος σαν διάσταση έχει υπόσταση αλλά πόσο σημασία έχει για εμάς;

 

Εξαρτάται από την υπόσταση που του δίνεις και το πώς τον αισθάνεσαι. Αλλά εδώ είναι το ζουμί όμως, πώς αισθανόμαστε το χρόνο? Και δεν αναφέρομαι στην ώρα, αλλά στο χρόνο. Τί αίσθηση έχουμε γι' αυτόν?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...