Jump to content

What to read??


moonchild
 Share

Recommended Posts

Axxxx!! εκανα την πρωτη μου εξορμηση και πηρα δυο βιβλιαρακια τα οποια θα με κρατησουν για λιγο καιρο. Αλλα το αμεσως επομενο θα ειναι αυτο (7 βιβλια μαγειας).

Για την ιστορια και μονο, πηρα ενα που λεγεται "απαγορευμενα βιβλια". Ειναι μια αναφορα στα βιβλια που κατα καιρους απαγορευτηκαν-κυνηγηθηκαν και στον ολο μυθο που τα περιβαλει.

Επισης μια ανθολογια της φιλοσοφιας. Κατι σαν εισαγωγη στη φιλοσοφια. Μπορει να ακουγεται ακυρο σε σχεση με αυτο που εψαχνα στην αρχη αλλα σ'αυτη την επιλογη επηρεαστικα απο την Νεφελη.Δεν θυμαμαι ακριβως πιο topic ηταν, αλλα αυτο που με επιρεασε περισσοτερο απο οσα εχω διαβασει στο forum ηταν μια αποψη της, η οποια ελεγε (οχι αυτολεξη αλλα οπως την εξελαβα εγω) οτι ο μαγος πρωτα απο ολα πρεπει να ειναι "σοφος" και να εχει σφαιρικη αποψη και γνωση για πολλα θεματα.

Τα διαβαζω παραλληλα γιατι το πρωτο ειναι αρκετα ελαφρυ και καταπινω γρηγορα τις σελιδες. Το δευτερο ειναι λιγο πιο δυσκολαναγνωστο. Θελει πιο αργο διαβασμα μερικες φορες 2 και 3 φορες το ιδιο πραγμα για να το κατανοησεις πληρως. υπολογιζω οτι σε 5-6 μερες θα το εχω τελειωσει το " απαγορευμενα βιβλια" οποτε θα σπευσω να ακολουθησω τιν συμβουλη σου.

Παντως εχω την αποψη οτι θα ηταν πολυ χρησιμο ενα topic στο οποιο να αναλυαμε τα βιβλια τα οποια διαβαζουμε και θα μπορουσε ο καθε ενας να "συμβουλευεται" τι να επιλεξει.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ήδη τέτοιο τόπικ. Ίσως να μην είναι τόσο αναλυτικό όσο το θες, αλλά προτείνονται πολλά βιβλία για διάφορα θέματα. http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/1930-dhnioaaeiuiaaia-aeaessa/

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να ακουγεται ακυρο σε σχεση με αυτο που εψαχνα στην αρχη αλλα σ'αυτη την επιλογη επηρεαστικα απο την Νεφελη.Δεν θυμαμαι ακριβως πιο topic ηταν, αλλα αυτο που με επιρεασε περισσοτερο απο οσα εχω διαβασει στο forum ηταν μια αποψη της, η οποια ελεγε (οχι αυτολεξη αλλα οπως την εξελαβα εγω) οτι ο μαγος πρωτα απο ολα πρεπει να ειναι "σοφος" και να εχει σφαιρικη αποψη και γνωση για πολλα θεματα.
Πάρα πολύ σωστό... και ξέρεις ποιό είναι το σημείο/αντικείμενο/υποκείμενο που πρέπει να έχεις κάποιος σφαιρικότατη και όσο το δυνατόν πληρέστερη άποψη;... το Ποιός έιναι πραγματικά και ποιό είναι το ταβάνι των δυνατότητων του ανά χρονικό σημείο. Χωρίς αυτό οτι και αν διαβάσει, όσα και αν πράξει, πάντα προβλήματα θα αντιμετωπίζει.Με αυτό απλά αναφέρω οτι πρώτο ζητούμενο είναι να μπορέσει κάποιος να αυτο-εξελίξει τον εαυτό του ώς τον πιο αυστηρό κριτή απέναντι στον ίδιο και παράλληλα τον πιο καλό δάσκαλο. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και θέλει συνεχή αγώνα. Αν μπεί κάποιος σε αυτή την διαδικασία, όλα μετά θα έρθουν πολύ φυσικά στην αναζήτηση του.... στην ΌΠΟΙΑ αναζήτηση του.
Link to comment
Share on other sites

Αν τελικά πάρεις το "7 βιβλία..." (το οποίο είναι απλά μια πρόταση από τις πολλές που υπάρχουν), πρόσεξε τα εξής: Στο βιβλίο υπάρχουν δυο πολύ σημαντικά λάθη, τα οποία, αν και πριν δυο μήνες βγήκε νέα έκδοση ακόμη δεν έχουν διορθωθεί.

 

1. Στο κεφάλαιο των Ρούνων, υπάρχει σφάλμα στους δυο τελευταίους ρούνους ,Dagaz (Νταεγκ) και Odal (Οθελ). Συγκεκριμένα, οι εικόνες των συμβόλων είνα;ι ανάποδα, δηλαδή στο κείμενο του Οθελ έχει τον Ντάεγκ και στου Ντάεγκ τον Οθελ.

 

2. Στο κεφάλαιο του Νεκρονομικού, στο τυπικό των πενήντα Ονομάτων από το Necronomicon Spellbook, ο κος Ιωαννίδης έχει μεταφέρει λάθος τους στίχους στη σουμεριακή γλώσσα. Συγκεκριμένα, οι στίχοι είναι:

"Zi Kia Kanpa (Ζι κιγια Κανπα), Zi Anna Kanpa (Ζι Αννα Κανπα), Zi Dingir Kia Kanpa, Zi Dingir Anna Kanpa". Κατά λάθος, προφανώς, η λέξη kanpa (κάνπα) έχει μεταφερθεί ως kanra (κανρα). Βέβαια, το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στα μεταφρασμένα κεφάλαια από το Νεκρονομικό του Σίμωνα που συμπεριλαμβάνονται οι στίχοι είναι σωστά. Κι εγώ δεν το είχα προσέξει, μέχρι που πήρα το ίδιο το Necronomicon Spellbook και είδα το πρωτότυπο κείμενο.

 

 

Σε κάθε περίπτωση, μην βιαστείς να αποφασίσεις με τι θα ασχοκληθείς. Διάβασε όσοι το δυνατόν περισσότερα, και σκέψου καλά τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Μην προσεγγίζεις τίποτα με προκατάληψη ή με τη λογική "Εγώ ξέρω!". Ποτέ δεν ξέρεις. Να είσαι ανοιχτός. Για να βάλω κι ένα quote από τον Elminster του Ed Greenwood που πιστέυω ότι ταιριάζει,

"Ο Σοφός Μάγος κάθε φορά προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη Μαγεία"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...