Jump to content

Aθανασία-μπορεί να επιτευχθεί?


SkySpirit
 Share

Recommended Posts

Για ποιο λόγο θα ήθελες κάτι τέτοιο;

 

Οι λόγοι είναι δικοί του νομίζω και δε μας πέφτει λόγος. :):)

 

 

Όσο για το αν μπορεί να επιτευχθεί σωματική αθανασία νομίζω όχι και μια τέτοια αναζήτηση δεν οδηγεί πουθενά. Το σώμα δεν μπορεί να ξεφύγει από τους φυσικούς νόμους, αν και μπορεί να υπάρχουν τρόποι να παραταθεί η γύρανση αλλά μέχρι εκεί. Σε αντίθεση βέβαια με το πνεύμα.

Link to comment
Share on other sites

όντως... σωματική Αθανασία δεν υπάρχει. Κάθε υλικό είναι φθαρτό και με τον χρόνο έρχεται στο τέλος του , οτι και αν κάνουμε. Το να προσπαθήσεις μάλιστα να επιβραδύνεις αυτή την διαδικασία , είναι πολύ επίπονο (και δεν μιλώ για μαγεία , μιας και αυτό δεν μπορεί να γίνει έτσι και αλλιώς) με εγχειρήσεις κοκ. Αθανασία όπως την ορίζουμε στο μυαλό μας (αιώνια διάρκεια δηλαδή) δεν μπορεί να υπάρξει σε υλικό επίπεδο. Μπορείς όμως με το στίγμα της παρουσίας σου , στο χρονικό διάστημα ζωής εδώ, να παραμείνει καταγεγραμμένη η παρουσία αυτή αιώνια. Σε μυαλά και σκέψεις άλλων.

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο λόγο θα ήθελες κάτι τέτοιο;

Δεν είναι σκοπός μου.Απλά μου κάναν εντύπωση κάτι <<spells>> που βρήκα στο ίντερνετ.

 

Γιατί δεν δοκιμάζεις λίγο τη φιλοσοφική λίθο:lol:

Από πού μπορείς να την αγοράσεις? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Είχα ακούσει φήμες για κάποιον Χάρι λέει Πότερ,ενα παιδί με ένα κεραυνό(τώρα κεραυνός,αστραπή,χαλάζι θα σε γελάσω) λέει στη μάπα.Το νού σου..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε SkySpirit, δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Ανορ.

 

Ελπίζω όμως να μην απογοητευτείς και να βρεις άκρη. Αν βρεις πες μας και μας να το έχουμε υπόψιν μας. 80-100 ανθρώπινα χρόνια τι να πρωτοκάνω; Δε φτάνουν! Συνεπώς καμιά 1000αδα είναι ότι πρέπει! :)^_^

Link to comment
Share on other sites

Θα κανω για αλλη μια φορα τον δικηγορο του διαβολου.

Δεχομαστε νομιζω ολοι οτι ο ανθρωπος εχει τρομακτικες δυνατοτητες. Ειτε το λεμε μαγεια, ειτε το λεμε δυναμη του νου (δυνατοτητες του εγκεφαλου μας), ειτε το λεμε πιστη, ειτε του δινουμε οποιοδηποτε αλλο ονομα. Εγω θα αναφερθω στο δευτερο. Τις δυνατοτητες που θα ειχαμε αν μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε το 100% του εγκεφαλου μας η εστω ενα μεγαλυτερο μερος του απο οτι χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα μας. Πως?? Μεσω διαλογισμου. Ξερω απο προσωπικη πειρα οτι με τον διαλογισμο ειναι αρκετα ευκολο να διωξεις επιπολαιους πονους, οχι μονο δικους σου αλλα και αλλων. Αν ανεβεις λιγο σε επιπεδο μπορεις να κανεις και αιμοραγιες να σταματησουν.Παρα πολλοι ειναι και αυτοι που πιστευουν οτι τα θαυματα του τυπου: "εχω μια ανιαντη ασθενεια και μου ειπαν να παω να προσκυνησω στην ταδε εκκλησια, να κανω ταμα στον ταδε αγιο και θα γινω καλα. Τα εκανα και γιατρευτικα. Το εκανε το θαυμα του ο αγιος" δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ανθυποβολη σε τετοιο βαθμο που το ιδιο μας το σωμα να μας γιατρεψει. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τρομακτικο και δυσκολο να δεχτει καποιος τα παραπανω. Αν λοιπον εχουμε αυτες τις δυνατοτητες, γιατι να μην μπορουμε να αντιστρεψουμε την διαδικασια της γηρανσης των κυτταρων? Γιατι να μην μπορει το σωμα μας να ανανεωσει το οτιδηποτε γερναει πανω μας?

Υπαρχουν ερπετα τα οποια οταν χασουν κομματι του σωματος τους, ενεργοποιουν λειτουργιες αναπλασης και επαναδημιουργιας τους που ειχαν σαν εμβρυα. Μπορουν να ξαναδημιουργησουν μεχρι και κατεστραμενα κομματια του εγκεφαλου και ματια. Αν λοιπον καποιος μπορουσε να κυριαρχησει και να καθοδηγησει τις λειτουργιες του ιδιου του του οργανισμου, γιατι να μην μπορουσε να σταματησει την γηρανση? Γιατι να μην μπορουσε να βγαλει καινουρια δοντια οπως εκανε σε μικροτερη ηλικια? Γιατι να μην μπορουσε να ανανεωσει ολα του τα κυτταρα? Λειτουργιες και δυνατοτητες τις οποιες ξερουμε οτι εχει το σωμα μας αλλα δεν ξερουμε πως να τις κατευθηνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να μην μπορει το σωμα μας να ανανεωσει το οτιδηποτε γερναει πανω μας?

 

Γιατί έχει αποδειχτεί επιστημονικά οτι δεν μπορεί να το κάνει. Κάθε κύτταρο μας απο την στιγμή της μίττωσης και της δημιουργίας μας , έχει χρονικό όριο ηλικίας. Κάποια στιγμή λοιπόν όλα τα κύτταρα πεθαίνουν. Οτι και αν κάνουμε εμείς..... ακόμα και όταν σε πειράματα σταμάτησαν την "γηραντική δραστηριότητα" το αποτέλεσμα ήταν μια αστάθεια του DNA μέσα στο κύτταρο.

Link to comment
Share on other sites

σήμερα έλεγε στις ειδήσεις για την ανακάλυψη που κανανε. Βρήκαν ότι στην άκρη των κυτάρων υπάρχει μια ουσία που όταν το κύταρο διαιρείται μειώνεται. Αυτή η ουσία αν δεν μειώνεται τα κύταρα δεν γερνανε και προσβάονται λιγότερο από ασθένειες

Σκέφτονται ότι η αθανασία μπορεί να επιτευχθεί επισκευάζοντας τη ουσία αυτή στα κύταρα.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι η τελειοτητα της τεχνης, ειναι η επιλογη, ειναι το τρεξιμο της διεργασιας, ειναι ο σκοπος, ειναι η αφετερια, ειναι το τελος της αρχης ...

Εχουμε ολοι μας την τεχνη μεσα μας, αλλα μεχρι σε ενα σημειο . Η μπορουμε να προσειλωθουμε λιγο παραπανω, να βρουμε τα ελλατωματα & να βελτιωθουμε . Αλλα τι σκοπο θα εχει ομως αυτην η τεχνη , που θα αποσκοπει ωστε να μπορει & να επιτευχθει ?

Γιατι γερναμε ? Γιατι πεθαινουμε ? Μηπως εχουμε μαθει κατι λαθος ?

Μηπως γιατι απλα & μονο σκεπτομαστε ? & οσο σκεπτομαστε, νιωθουμε αισθηματα που μας ρυμαζουν την λειτουργεια της υπαρξης μας ? Δεν θα ειχαμε εμπειριες ομως αν το αποφευγαμε, την ιδια μας την ζωη ... & ομως , οχι..

Η μηπως γιατι κανουμε λαθος στο μονοπατι της αρχης, & πεφτουμε παντα σε αδιεξοδο & σπαταλαμε την ενεργεια μας ?

Το να επιτευχθει η αθανασια απο εμας, τους ανθρωπους αυτο σημαινει οτι τα ατομα αυτα, πρεπει να φροντιζουν το μετεπειτα μας, την συνεχεια μας & να μας καθοδηγουν ανα πασα στιγμη, διχως να χανουν στιγμη μνημης ... Καθοδηγηση αναμνησης . Αν σας πει καποιος, να κανετε μερικες πραξεις, ωστε να επιτευχθει η αθανασια, θα το κανατε ? Δεν ειναι καμια καλη, ουτε κακη πραξη .. Δεν ειναι ουτε καν ουδετερη . Ειναι καταρριψη μερικων ισχυρων πιστευων ..

Για ολα ομως χρειαζεται το αυθορμητο, οχι το θελω ! Το μοναδικο θελω ειναι η προστασια ..

Αντοχη του μεσα, ωστε να ισσοροπισεις .. χωρις να χρειαζεται τιποτε αλλο ! Αντοχη του εξω, ωστε να συνεχισεις στον σκοπο σου .. παντα σε δραση !

& πανω απο ολα, αν σκεφτεσαι, τελειωσε την σκεψη σου, κατερριψε την, ωστε να την προλαβαινεις & να μην την χρειαστεις αλλο .. Μαθε γιατι σε λειτουργει, γιατι σε τρεφει ..Ας μην σε πλανευει ομως αλλο .. Η πλανη χαλαει την λειτουργεια, μας αποροφαει

Link to comment
Share on other sites

Τί πιστεύετε?Θα μπορούσε κάποιος με την μαγεία να γίνει αθάνατος?Στο σωμα εννοείται. :whistling:

 

 

den αξιζει η αθανασια νομιζω. Και στον θανατο υπαρχουν ενα σορο πραγματα να ''δει'' και να μαθει κανεις, απλα οταν τελειωσουν τα καυσιμα της σαρκας, η ψυχη συνεχιζει με αλλο μεταφορικο μεσο απο αλλη διαδρομη.

 

 

Και δεν ειναι μονο αυτο, σκεψου τα προβληματα που θα χε ο πλανητης αν δεν πεθαινε κανεις !!!

Edited by canislupus
Link to comment
Share on other sites

Σας εχει περασει απο το μυαλο οτι πεθαινουμε γιατι δεν μαθαμε τον τροπο, & ξαναγυρναμε για να βρουμε αυτο που δεν βρηκαμε ?

Αλλα ναι, ποιος καθεται να θυμαται τωρα τι εγινε πριν .. πριν τοσο καιρο

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...