Jump to content

Google Wave


 Share

Recommended Posts

"Google Wave is a new communication service previewed today at Google I/O. "A wave is equal parts conversation and document, where people can communicate and work together with richly formatted text, photos, videos, maps, and more.

 

The service seems to combine Gmail and Google Docs into an interesting free-form workspace that could be used to write documents collaboratively, plan events, play games or discuss a recent news."

 

Πηγή

 

 

Η Google πλέον έχει ξεφύγει στο θέμα της καινοτομίας! Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια. :)

Link to comment
Share on other sites

Έχουν συνδυάσει τα πάντα σε ένα. Και είναι πολύ άμεσο! Καταπληκτική δουλειά!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δείτε το Video. Είναι μία ώρα και είκοσι λεπτα (1:20) αλλά πιστεύω αξίζει. Είναι πράγματα που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά στην χρήση του Η/Υ μας και έχουν πάει μερικά επίπεδα πιο πάνω. Κι εκτός αυτού τα έχουν συνδυάσει κιόλας ! :):thumbsup: :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί μου κάνει κάτι σαν skype με msn μαζί;

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια εφαρμογή WEB 2.0 που με πρώτη ματιά δίνει υπηρεσίες .... αλλά η ερώτηση που πολύ λίγοι έχουν κάνει και μιας και είναι η δουλειά μου αυτή.. να ρωτήσω και εσάς.

 

Παράδειγμα παραβολή.

 

Έρχεται ενας κύριος στο σπίτι και σας λέει οτι κάθε γράμμα που στέλνετε, κάθε βιβλίο που έχετε, κάθε φωτογραφία σε album που έχετε θα μπορεί αυτός να σας την φυλάει, να την δείχνει σε φίλους σας όταν το ζητάτε κτλ... Θα το δεχόσασταν;

 

Το ίδιο ειναι και αυτές οι υπηρεσίες online backup, online office, online docs-photos-papers, κτλ...

 

Νιώθετε ασφαλείς δίνοντας ηλεκτρονικά αρχεία πάσης μορφής μέσω μιας υπηρεσίας που τα αποθηκεύει σε ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ servers και είναι διαθέσιμα αν θέλουν προς αυτούς (οι διαχειριστές κάθε δικτύου και μηχανήματος έχουν τους τρόπους); Εδώ δεν εμπιστευόμαστε καλά καλά τους συνεργάτες στον χώρο μας, και κάποιοι είναι έτοιμοι να εμπιστευθούν ανθρώπους σε άλλη χώρα του κόσμου που ανά πάσα στιγμή θα έχουν τα χέρια τους πάνω σε ΔΙΚΑ ΣΑΣ/ΜΑΣ αρχεία;

 

Δεν λέω.. καλό το WEB 2.0 και οι αντίστοιχες υπηρεσίες... αλλά έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

Απο αυτή την άποψη Anor,αν και δεν έχω σχέση με αυτά τα πράγματα και εσένα είναι η δουλειά σου,κανένα πρόγραμμα τέτοιου είδους δεν είναι ασφαλές οπότε δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε.Πάντως είναι μια πολύ καλή προσπάθεια κακά τα ψέματα..

Link to comment
Share on other sites

Μα υποτίθεται πως υπάρχουν τα πρότυπα ασφαλείας και το license agreement ώστε να "διασφαλίσεις" πως τα δεδομένα σου είναι μεταξύ εσένα και του server και όχι κάποιου τρίτου προσώπου αν δε κάνω λάθος. Σωστά; :sweat:

 

Φυσικά όλα τα είδη της τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θετικά και αρνητικά ... :nuke:

Link to comment
Share on other sites

Έχει μια διαφορά...

 

άλλο τα τοπικά προγράμματα όπως το office, το GIMP, το οποιοδήποτε είναι ΤΟΠΙΚΑ στημένο άρα και η ασφάλεια τους είναι αποκλειστικά δική μου ευθύνη, ρύθμιση και φυσικά προσβάσιμη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΝΑ... και άλλο όταν τα φιλοξενεί τρίτος στον χώρο του, παίρνει αντίγραφα ασφαλείας απο τον server του και είναι υποκείμενος στην νομοθεσία της χώρας του , έτσι ώστε αν ζητηθεί με ένταλμα να αποδίδονται όλα στήν όποια Αρχή.

 

Tα SLA's & EULA που υπογράφει ο χρήστης, τον καλύπτουν όσον αφορά επιθέσεις και παράνομες διαχειρίσεις τρίτων νομικά... δλδ.. .κατασταλτικά. Αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία σου είτε λέγεται διαχειριστής , είτε κακόβουλος χρήστης, τότε μπορείς να τον διώξεις νομικά αυτόν και την εταιρία πάροχο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι θα τα έχει πάρει ήδη και οτι φυσικά η όποια ασφάλεια και η ρύθμιση αποθήκευσης δεδομένων θα είναι υπο ευθύνη και πράξεις του παρόχου... οχι δική μου.

 

Οπότε πάρτε ενα παράδειγμα..

 

Έχω ενα βιογραφικό με στοιχεία ευαίσθητα μέσα.

 

Προσπαθώ να το στείλω λοιπόν με κάποιο free mail account ως web2.0 έγγραφο. Όλη η διαδικασία και η ασφάλεια της επαφίεται στους διαχειριστές της υπηρεσίας αυτής. Το πως θα ανέβει το έγγραφο... το πως θα σταλεί... το που θα αποθηκευτεί κτλ... Για τους όσους ασχολούνται εδώ , είναι σαν να έχω 2 servers ώς διαχειριστής και έχω διακίνηση αρχείου απο ενα χρήστη μου. Έχω όλη την πρόσβαση αν θέλω να δώ απο την αρχική στιγμή μέχρι την κατάληξη. Και ας με διώξουν μετά ποινικά αν με βρούν, εφόσον μπορεί κάποιο τέτοιο έγγραφο να έχει "ζουμί" οικονομικό.

 

Το διαφορετικό τώρα είναι με το compartmentalized.... Σετάρεις το Kmail, outlook να δουλεύει με τους servers της υπηρεσίας για να λαμβάνει/στέλνει mail... μόνο που στο outlook έχει περάσει PGP και κάποιο digital signature. Επιπλέον το αρχείο που θα στείλω το έχω κρυπτογραφημένο/κλειδωμένο μέσα σε ενα zip πριν καν το στείλω... η διακίνηση ξεκινά απο τον mail client τοπικά με ενα αρχείο παντελώς προστατευμένο... το λαμβάνει ο απέναντι που έχει ήδη το κλειδί που του έχω δώσει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω του προγράμματος κρυπτογράφησης (π.χ. PGP). Η ασφάλεια είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ αλλά διατηρώ και το δικαίωμα να κυνηγήσω νομικά τον πάροχο αν σε κάποιο σημείο παραβιαστεί η διαδικασία. Κατανοητό;

 

Θα πεί κάποιος τώρα ... μα δεν είναι σημαντικά αυτά που ανεβάζω... ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;

 

Αν ξεκινήσω εγώ ώς κακόβουλο άτομο και ψάχνω για θύματα στο web... βρίσκω εναν απο το Facebook ή ακόμα και με άλλους τρόπους πιο πραγματικούς και λιγότερο εικονικούς. Συλλέγω στοιχεία όπως μπορώ... ακόμα και αν αυτά είναι web2.0 έγγραφα με φωτό του μέσα... με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο... με στοιχεία όπως τηλέφωνα κοκ. Είναι το πρώτο βήμα κάθε εγκληματία για να προχωρήσει μετά σε εκβιασμούς για παράδειγμα.

 

Τι θέλω να πω με το παραπάνω κατεβατό; Οτι η ασφάλεια του κάθε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ψηφιακού αρχείου πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μας και να προστίθεται η ασφαλής διαδικασία απο τον πάροχο για να είμαστε 100% καλυμμένοι. Αν αφαιρέσουμε το δικό μας κομμάτι και επαφιόμαστε μόνο στους τρίτους , είναι σαν να δίνουμε στην πραγματικότητα σε κάποιον τρίτο να φυλάει το πορτοφόλι/φάκελο μας εν λευκώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μόλις μου ρθε ζεστό ζεστό το google wave....έχω 8 προσκλησούλες αν ενδιαφέρεται κάποιος...ακόμα δε το εξερεύνησα πλήρως...

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο και ενδιαφερον βίντεο. βεβαιως και προχωράει μπροστα η google!! και καλα κανει με τοσους ανταγωνιστες.

 

εγω θα ήθελα να πω για οσους δεν ξέρουν οτι η google σπονσοράρει τα linux.πραγμα που κάτι σημαινει οσον αφορα την προοδο των pc και των λογισμικών.

 

και για οσους δεν ξέρουν τι εστι linux μπορουν να το ψάξουν σε κανενα βίντεο στο youtube.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...