Jump to content

Μαγεια σαν Μοδα


Firemaster
 Share

Recommended Posts

Αφορμη για την εναρξη αυτης της συζητησης ειναι η θλιβερη διαπιστωση πως η νεολαια που "ασχολειται" το κανει τελειως εφημερα και καθαρα για την επιτευξη προσωπικων (συνηθως εγωιστικων) στοχων οπως γινεται και με τις διαπροσωπικες σχεσεις τους. μοιαζουν σαν να μην εχουν βαση, θεληση για μαθηση και μια ανεση τυπου εγω τα ξερω ολα. Ειναι αραγε σημαδι των καιρων; Ειναι δειγμα οτι εμεις κατι δεν κανουμε καλα; Αυτο φαινεται και απο εδω μεσα που γινονται εγγραφες νεων μελων κανουν μια ερωτηση και χανονται. Ισως η αιγλη του γρηγορου να μην βρισκεται ετσι απλα αλλα σε μαθητειες σολωμονικης νεκρονομικον κλπ και γι αυτον τον λογο ν απογοητευονται. Τι θα μπορουσε να γινει αραγε με αυτα τα παιδια, γιατι περι παιδιων προκειται μιας και εμπειριες απο την ζωη δεν εχουν;

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μια βάση σε αυτό που λές,αλλά σίγουρα δεν μπορείς να το χαρακτηρίζεις ως μόδα!Δεν είναι και οτι πιο κοινό εκεί έξω η ενασχόληση με τον εσωτερισμό και τη Τέχνη.Αν βγείς και δηλώσεις με τι καταπιάνεσαι-επειδή είμαστε και πολύ μπροστά άνθρωποι- θα σου κρεμάσουν κουδούνια και θα είσαι δακτυλοδεικτούμενος.Αλλά είναι γεγονός οτι όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας (κυρίως στα σχολικά αλλά και τα φοιτητικά μας χρόνια) περάσαμε μια τάση αμφισβήτησης των πάντων και νιώσαμε τη δίψα για γνώση του άγνωστου και του απαγορευμένου (γιατί έτσι προβάλεται η Τέχνη απο τους ανίδεους και τους οπισθοδρομικούς).

Link to comment
Share on other sites

"Μόδα"... Μόδα είναι θα περάσει -που λέει και ο λαός..

(Βασικά μόδα έχει γίνει η καμπαλά :P )

 

Βασικά με το νέο σόου των .. μένταλιστ ( :yucky: ) που καθοδηγούνται από το μέντορά τους ( :yucky: ) η μαγεία ναι θα γίνει μόδα. Και επειδή τα πράγματα παρουσιάζονται όπως παρουσιάζονται, τότε ναι η ενασχόληση θα είναι παροδική. Ίσα ίσα να βουτήξουν το δακτυλάκι τους.

Ναι είναι θλιβερό όπως λες, τουλάχιστον όμως δεν θα σε δείχνουν πλέον με τα δύο χέρια αλλά με το ένα.

 

Πάντως το να λες ότι ασχολείσαι με τον εσωτερισμό είναι πιο αποδεκτό από το να πεις ότι ασχολείσαι με μαγεία..

Link to comment
Share on other sites

Ειναι η περιεργεια που ωθει την νεολαια στην αναζητηση .. Δεν ειναι "μοδα" απλα, ειναι ενα μεγαλο προβλημα, το οποιο δειχνει την ταση των ανθρωπον, που δεν εχουν κατασταλαξει ακομη σε κατι συγκεκριμενο & ειναι οπου φυσαει ο ανεμος , να ψαχνονται . Δλδ, δεν νοιαζονται αφου δεν εχουν μια ολοκληρωμενη αποψη . Νομιζουν οτι ενδιαφερονται . Αλλο το ενδιαφερον, αλλο η περιεργεια ομως .

 

 

Link to comment
Share on other sites

θεληση για μαθηση και μια ανεση τυπου εγω τα ξερω ολα. Ειναι αραγε σημαδι των καιρων;

 

Τα ξερω ολα και δεν ξερω και τιποτα.

Κοιταξε φιλε Firemaster απο την φυση ο ανθρωπος ειναι περιεργος

αλλα η περιεργια σκοτωσε και την γατα.

Η αληθεια ειναι πως το διαδικτυο ειναι μια τεραστια εγκυκλοπαιδεια.

Αρκει να πληκρολογησεις μια οποιαδηποτε λεξη απο οποιαδηποτε σκεψη που σου περναει απο το μυαλο και θα βρεις αυτο που θες.

Εμπειρικα υπαρχουν φορες που σερφαρω σε site με μηχανες αεροσκαφων,site με αυτοκινητα,ποδοσφαιρικα φορουμ,φορουμ με πλοια,με καναρινια,ακομα και site με γαλακτομπουρεκα και πολλα αλλα.

Το οτι μπαινω σε ενα site ή φορουμ και ριχνω μια ματια δεν σημαινει αυτοματα πως το κατεχω κιολας.

Υπαρχουν site που μολις διαβασω 2-3 ποστ απο μελη που εχουν εχουν αφιερωσει ισως και μια ζωη στο συγκεκριμενο θεμα,διαπιστωνω το ποσο ασχετος ειμαι και εκει βρισκομαι στο αληθινο διλλημα.

1) Με ενδιαφερει πραγματικα το θεμα οποτε αφιερωνω χρονο για να μαθω περισσοτερα πραγματα και να συμμετασχω ενεργα.

2) Δεν με πολυ ενδιαφερει το θεμα ή ειναι δευτερευον σημασιας για μενα οποτε η σιωπη ισως ακομα και η αποχη ειναι χρυσος.

Το ιδιο συμβαινει και με αυτο το φορουμ που μιλαμε τωρα.

Σε αυτο το θεμα που γραφεις π.χ εχω αποψη,σε πολλα αλλα θεματα δεν εχω οποτε δεν απαντω καθως υπαρχουν αλλοι που ξερουν περισσοτερα.

Τωρα οσο αναφορα την μοδα που ειπες υπαρχει μια διαφορα.

Η μοδα ειναι η ταση να μιμουμαστε συμπεριφορες και κωδικες επικοινωνιας ωστε να γινοματε πιο αποδεκτοι με βαση την τρεχουσα εποχη.

Το προβλημα ειναι οτι πολλες φορες δεν ειμαστε ετοιμοι,αλλα ουτε και στην ουσια θελουμε πραγματικα να ακολουθησουμε τις τασεις της εποχης(οι οποιες υποδυκνυωνται συνηθως εν ονοματι του κερδους)αλλα το κανουμε γιατι το θεωρουμε cool.

H αληθεια ειναι πως οτι εχει να κανει με τα εναλλακτικα ειναι εδω και καποια χρονια της μοδας.

Εκει ομως ειναι και η "μαγκια" να μπορεσεις να ξεχωρισεις τα ξηρα απο τα χλωρα.

Αν εχεις κατι να παρεις ή να δωσεις σε εναν χωρο,ειτε ειναι φορουμ,ειτε δουλεια,ειτε ομαδα,ειτε οργανωση,αυτο σε βαθος χρονου φαινεται.

 

Μην ανησυχεις λοιπον για τους διατωντες αστερες και επικεντρωσου σε αυτα που θελεις να αποκομισεις εσυ.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικα πιστευω πως απλως δεν ειναι ολοι προορισμενοι να συνεχισουν. τους δινονται τα εφοδια εχουν μια ευκαιρια να τα καλλιεργησουν απλως επιλεγουν να μην το κανουν.

Link to comment
Share on other sites

Σημάδι των καιρών δεν είναι και η έξαρση της εμπορευματοποίησης του πράγματος;

Τα μαγαζάκια που ξεφυτρώνουν στο διαδύκτιο και παντού με τσιμπημένες τιμές ή οι δήθεν πεπειραμένες μάγισσες -υπήρχαν πάντα, αλλά τώρα είναι πολύ περισσότερες- που μέσω πιστωτικής κάρτας σου λύνουν όλα σου τα προβλήματα; Πιστεύω πως σήμερα πολλές παλιές θρησκείες ξεμύτισαν, είτε με την έννοια της αναβίωσής τους, είτε με την έννοια ότι ο κόσμος χαλαρώνει κάπως σε θέματα ανεξιθρησκίας και τώρα βγαίνουν πράγματα που προϋπήρχαν αλλά ήταν κρυμμένα. Γι' αυτό τώρα το κλίμα σηκώνει να υπάρχουν τόσες σειρές στην τηλεόραση και τόσα βιβλια με θέμα το υπερφυσικό. Παλιότερα δεν ήξερε καν τί ήταν αυτά τα πράγματα ο κόσμος. Είναι σαν να έχουν πέσει κάποια σύνορα. Σε όλους τους τομείς. Το νερό του ποταμού ανακατώνεται και φέρνει στην επιφανεια ό,τι κρύβει ο βυθός: από χαμένους θησαυρούς μέχρι σκουπίδια και λάσπες...

post-2307-125759238414_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η έξαρση ενασχόλησης με την μαγεία έχει να κάνει κυρίως με την απαξίωση της μέχρι πρότινος δογματικής θρησκείας στην Ελλάδα που "υποχρέωνε" σε ενα συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης και έρευνας. Είναι λογικό λοιπόν κάποιοι πλέον έχοντας χάσει την "υποβαλλόμενη Πίστη" τους σε κάτι υποχρεωτικά απο μικρή ηλικία να ψάχνουν κάτι άλλο να δώσουν βάση , όσον αφορά το υπερφυσικό ώς ανώτερη απο αυτούς δύναμη.

 

Απο εκεί προέρχεται και η απογόητευση τους, καθώς η μαγεία για αυτούς έχει συνδιαστεί με φωτεινά και ακουστικά εφέ του Hollywood με πύρινες μπάλες και χρώματα.. .η μαγεία μόνο αυτό δεν είναι όμως όπως ξέρουμε όλοι. Και εκεί κάπου απογοητεύονται.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει και κάτι άλλο η προσωπική πνευματική ανάπτυξη βάσει των προσωπικών πεποιθήσεων και έρευνας.

 

Το οργανωμένο πνευματικό σύστημα και ειδικά ο χριστιανισμός δίνει μια αίσθηση κατάργησης προσωπικών πεποιθήσεων και φιλοσοφικών ιδεών και οδηγεί εκεί που θέλει αυτό.

 

Αυτό όμως στην μαγεία είναι ανοιχτό με τα θετικά και αρνητικά του. Στην μαγεία το άτομο χτίζει το προσωπικό του πνευματικό σύστημα και αισθάνεται καλά με αυτά που έχει βρει και δέχεται ως αξίες.

 

Θέλω να πω ότι η μαγεία δεν είναι δογματική αλλά ένα ανοιχτό σύστημα και αυτό έλκει τους ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν το προσωπικό πιστεύω τους.

 

Τα αρνητικά είναι ότι μέσα σε ένα ανοιχτό σύστημα υπάρχει πολλή σαβούρα που ένα ορανωμένο και κλειστό σύστημα έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια.

 

Αλλά ένας σωστός μελετητής της μαγείας μπορεί να κάνει και αυτό το ξεκαθάρισμα.

 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα μεγάλα σημερινά πνευματικά συστήματα της Δύσης δεν ανανεώνουν τις απόψεις τους, οπότε νέα στοιχεία όπως "αύρα, ενέργεια, διαλογισμός, πνευματικές πρακτικές σε προσωπικό επίπεδο κτλ" είναι κάτι νέο για τον κόσμο που νιώθει στερημένος από την μέχρι τώρα καθοδήγηση των πνευματικών διδασκάλων της Δύσης.

 

Το επόμενο βήμα είναι η πρακτική που και αυτή είναι τρόπος έκφρασης.

 

Όλα αυτά είναι στοιχεία που δίνουν μια μορφή πνευματικής ελευθερίας και αυτοέκφρασης και αυτο είναι που θέλει ο κόσμος.

 

Δηλαδή πίσω από την μόδα και τα φανταστικά εφέ και ικανότητες κρύβεται αυτό το ψυχολογικό υπόβαθρο που περιέγραψα.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση πως η ίδια η κοινωνία έχει κτίσει και εμφυτέυσει στους νέους την πεποίθηση της αναγκαιότητας του μιμήτισμου, ενώ παράλληλα φροντίζει να ενισχύει την επιθυμία τους(μας) για διαφορά.

Επι παραδείγματι, απο τη μια οι γονε;iς με τα γνωστά: "Ο Γιαννάκης πήρε άριστα, εσύ γιατί όχι;" και απ' τηn άλλη η "απαίτηση", η ώθηση να ξεχωρήσoυμε και πολλές φορές η συμπερίφορά τους απέναντί μας σαν να είμαστε το κέντρο του κόσμου, οι "Μοναδικοί"...

Συγχρόνως, όλη αυτη η "επιβολή" που δεχομαστε απο τα ΜΜΕ και ο ευεπίφορος χαρακτήρας μας(λόγω της φυσικής αναζήτησης σε αυτή την ηλικία) μας καθίστα ανίκανους να αμυνθούμε αυτο που αποκαλούμε ΜΟΔA.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση έχει προκαλέσει εντύπωση και σε μένα, όμως δεν νομίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις μέρες μας. 'Ισως έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις λόγω της προβολής που έχει το θέμα τελευταία... Και τι άλλο μπορεί να γίνει απο το να το αφήσουμε να πάρει το δρόμο του;

Πάντως έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι είμαστε των άκρων: ή θα κατακρίνουμε τον εσωτερισμό(αν γνωρίζουμε έστω τι είναι) ή θα τον πρεσβεύουμε φανατικά, άκριτα και χωρίς πραγματικά να κατανοούμε τη σημασία του.

Αυτή την εντύπωση έχω τουλάχιστον σχηματίσει... :sweat: [/font=Times New Roman][/size=3]

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε όλα αυτά πιστεύω πως παίζει ρόλο και η καταπίεση που αισθάνεται ο άνθρωπος στις σύγχρονες κοινωνίες. Οι ασταμάτητοι ρυθμοί της "πολιτισμένης" Δύσης τον κάνουν να ασφυκτιά, η ψυχή του ζητά μία ανάπαυλα, εξ΄ού και η αναβίωση των παλιών θρησκειών στις κοινωνίες της Δύσης. Και η οικολογική καταστροφή σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της, μαζί με την ανάγκη να τα "ξαναβρούμε" με τη μανούλα Γη...

post-2307-125771771184_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η μαγεία δεν είναι λύση... Ούτε έξοδο διαφυγής από την καθημερινότητα... Είναι το πως βιώνεις τα πράγματα... Είναι η σύνδεση με την Φύση... Αυτή η φυσική έλξη...

 

Ναι, πια έχει γίνει μόδα... Πολλές κοπελίτσες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν με μία τράπουλα της Κατίνας στο χέρι και κρυφά να λένε τα χαρτιά για τι τους επιφυλάσει η μοίρα... Χωρίς να αναφερθώ φυσικά στα "ξόρκια" που κάνουν...

 

Απλώς θα μείνω σε αυτό που αναφέρει η Sabrina ("Μόδα" είναι θα περάσει) και ο sevando (δεν είναι όλοι προορισμένοι να συνεχίσουν).

 

Γιατί πέρα από την εμπορευματοποίηση που έχει δώσει μεγάλες διαστάσεις στο κόσμο του εσωτερισμού, αν κάποια άτομα ενδιαφέρονται και ψάξουν, βρίσκουν ότι δεν είναι τα πράγματα όπως τους παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ. Από εκεί και πέρα, αλλάζουν πορεία και ξεχνάνε το θέμα. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που ενδιαφέρονται... Που κάτι τους τραβάει... Που αρχίζουν να ανακαλύπτουν την σύνδεση που υπάρχει μέσα τους με τα πάντα γύρω τους...

 

 

Υ.Γ. Ποτέ δεν συνδέω αυτά που λέω... Ουφ!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγινε μοδα γιατι απλα τωρα αρχισε να εχει την δυνατοτητα ο κοσμος να βρει βιβλια να τα παραγγειλει σχετικα με λιγοτερο περιφρονητικο βλεμα απο τον βιβλιοπωλη.Ομως οπως και σε καθε χωρο θα μεινει μονο ο επιμενων.Ο περισσοτερος κοσμος εχει τελειως λανθασμενη αποψη σχετικα με το τι ειναι μαγεια και ποιος ο σκοπος της και απλα νομιζουν οτι ασχολουμενοι μαζι της κοντραρουν το θρησκευτικο κατεστημενο και καθετι αλλο που ισως τους καταπιεζει.

Link to comment
Share on other sites

εγώ βλέπω ότι η μαγεία είναι καθαρά ατομική ενέργεια ή λίγων ομάδων και χρειάζεται κάποιος να έχει ένα επίπεδο για να συνεχίσει.

 

Και η μόδα υπάρχει αλλά όταν θα δουν ότι δεν κάνουν τίποτα θα τα παρατήσουν και θα ασχοληθούν πώς θα αποκτήσω την δερμάτινη τσάντα που βγηκε τώρα στις γιορτές στα μαγαζιά, γιατί αυτοί που ασχολούνται από μόδα κάπως έτσι σκέφτονται.

 

Οπότε το θέμα θα ξεκαθαρίσει μόνο του και θα μείνουμε λίγοι πάλι.

 

Στα πνευματικά πάντα ήταν λίγοι αυτοί που ασχολιούνταν σοβαρά σε όλες τις εποχές.

Link to comment
Share on other sites

ίσως είναι στερεότυπο.. αλλά όταν κάποιος μου λέει ότι ασχολείται με την μαγεία..

το πρώτο που σκέφτομαι είναι:

"Αυτός ή πολύ έξυπνος είναι ή πολύ χαζός" χα χα

Με την έννοια... του ότι η μαγεία ασκεί έλξη σε πολύ ψαγμένα άτομα, που επιδιώκουν την ενίσχυση των δεσμών τους με την φύση

στον ίδιο βαθμό με αυτούς που νομίζουν ότι θα μπορούν να κάνουν πράγματα να πετάνε... και να λένε ξόρκια που θα τους πάνε μπροστα και πίσω στον χρόνο... χα χα χα (ναι ναι.. μου έχει τύχει...)

Από εκεί και πέρα...

τα πράγματα είναι δύσκολα όταν ασχολείσαι... δεν είναι εύκολο να βρεις τις σωστές πληροφορίες...

και πολοί μπορούν να απογοητευτούν γρήγορα...

και εγώ απογοητεύομαι κατά καιρούς... γενικά η γνώση δεν είναι διαδεδομένη στο ιντερνετ...

τα περισσότερα είναι σαβουρα... δυστυχώς.

Οσο για το μοδα... σίγουρα... ορισμένες σειρές στην τηλεόραση έχουν συμβάλει... στο φαινόμενο..

χεχε

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...