Jump to content

Αποβάλλουν μαθήτρια για το facebook της!!!!


irenicus777
 Share

Recommended Posts

Οι μαθητες δεν μπορουν να ειναι μαθητες και να τους λεμε να μας ακουνε και να διαβαζουν κι οτι αλλο, επειδη δεν ξερουν κι οταν κανουν κατι να αποβαλονται και να τους αντιμετοπιζουμε σαν ολοκληρωμενες προσωπικοτητες...

 

Ο νομος ειναι διαφορετικος για τους ανηλικους σε σχεση με τους ενηλικες για καποιον λογο... Δεν θεωρω οτι αυτο που εκανε η μαθητρια ειναι σωστο αλλα εφοσον εγινε εκτος σχολειου ακομα και αν αφορουσε θεμα η προσωπο του σχολειου θα επρεπε να μεινει εκτος αυτου... Δεν υπηρχε καμια δικιολογια για να αποβληθει απο το σχολειο, εφοσον η οποιαδηποτε πραξη της εγινε εκτος αυτου... Εαν ηθελε η διευθηντρια θα μπορουσε να κινηθει εναντιον της νομικα, ή οπως αλλιως ηθελε αλλα οχι να την αποβαλει για κατι που εκανε εκτος του σχολειου... Ειναι σαν ο διευθηντης της εταιριας σου να απολυει το παιδι σου απο την εταιρια σου γιατι τον εβρισαι πριν 3 μερες σε ενα μπαρ.... Ειναι εντελως παραλογο, Δεν το βλεπεται...? Αν τωρα το fb ειναι μερος του σχολειου, οκ θα το δεχτω... Αλλα δεν νομιζω οτι κανεις εδω μεσα πιστευει κατι τετοιο....

 

 

Να προσθέσω εδώ ότι πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί παίρνουν τέτοιες αποφάσεις μέσω συλλόγου διδασκόντων, γιατί αν κάποιες υποθέσεις φτάσουν στα δικαστικά όργανα, τότε οι συνέπειες για τους ανήλικους είναι χειρότερες από το να αλλάξουν σχολείο. Και δε λέω ότι αυτή η περίπτωση είναι μία από αυτές, αλλά αν δε δω τη σελίδα της μαθήτριας δεν μπορώ να ξέρω πόσο σοβαρά ήταν αυτά που έκανε.

Link to comment
Share on other sites

οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη (πολύ περισσότερο όσοι έχουν...προφίλ εκεί και μάλιστα έχουν..."φίλους" τους μαθητές-τριες του σχολείου τους!!!).

 

Πρέπει να εξηγηθεί στους νεαρούς μαθητές περί "δύναμης" του διαδικτυακού μέσου. ΤΙ να δημοσιεύουν και ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ δημοσιεύουν. Τι εστί "αξιοπρέπεια" ανθρώπου. Πως να μη θίγεις ιδιαιτερότητες ή ιδιωτικές στιγμές άλλων (π.χ. το φαινόμενο μαθητές να...ανεβάζουν βίντεο-φώτο καθηγητών τους εν ώρα μαθήματος, και μάλιστα εν άγνοια του καθηγητού, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο!!!). Διότι ΚΑΛΑ ο ενήλικας ξέρει τα όρια της κάθε ενέργειας/πράξης του(υποτίθεται, ε?),αλλά ο ανήλικος (συνήθως) όχι...Και αυτό το πληρώνει στο τέλος... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ingmar, έθιξες ένα φοβερό πρόβλημα. Δε φτάνει που οι εκπαιδευτικοί έχουν άγνοια, πολλές φορές ενθαρρύνουν τα παιδιά προσθέτοντάς τα ως "φίλους" σε αυτές τις εφαρμογές.

 

Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια. Δεν είναι αρκετό να ρίχνουμε την ευθύνη μόνο τους εκπαίδευτικούς. Θα πρέπει να γίνει μέρος της ύλης που διδάσκεται. Θα πρέπει να ενημερωθούν και οι γονείς. Οι γονείς πού βρίσκονται; Πήραν έναν υπολογιστή στα παιδιά τους, τους πήραν και σύνδεση στο ιντερνετ και από εκεί και πέρα το χάος!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...