Jump to content

Σολομωνικές


dimulator
 Share

Recommended Posts

Συνεχίζοντας την μελέτη μου στις Σολομωνικές ύστερα από αυτά τα θεματα

 

http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/4570-c-aeeaethec-oio-oieiithioa-the-testament-of-solomon/

 

http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/4569-oi-eeaaeaess-oio-oieuiuioa/

 

τώρα διαβάζω το εξής βιβλίο

 

The Key of Knowledge (Clavicula Salomonis)

το οποίο μπορείτε να το βρείτε και εδώ

http://www.esotericarchives.com/solomon/ad36674.htm

 

Στο βιβλίο διακρίνω μια ασχετοσύνη. Τι εννοώ...

Στην ίδια επικληση την μια στιγμή κάνει "επίκληση" και την ίδια στιγμή κάνει εξορκισμό. ????

 

Δλδ είναι σαν να λέει ελάτε αλλά και φύγετε γιατι σας διώχνω (???)

 

πχ Behold, I conjure you, I call you, I exorcize you, by the mighty, great, and strong name, Hel...

 

Ένα άλλο σημείο άξιο παρατήρησης είναι ότι χρησιμοποιεί ονόματα για να επιβάλει την δύναμη του και να υποτάξει τα πνεύματα...

 

πχ I conjure you, and with power command you, by him which speaketh, and it is holy, and by all his names. In the name Adonay, Aloe, Alnon, Sabaoth, Saday,. Also, I command you by this book, and by all the powers thereof, that you come to us, not deformed but in a very fair shape. We conjure you with power, by the names Yr, and Vr, which Adam heard and spake.... And by the name, ALPHA & OMEGA, which Daniel named, and by that destroyed Bel, and slew the Dragon. And by the name Emanuel,....

 

 

γενικά μπερδεύει Ελληνικά και Εβραϊκά δημιουργώντας μου την ετνύπωση ότι αν κάποιος ρωτήσει τον τάδε μάγο Σολομωνικής, "καλά ρε μεγάλε τι σημαίνει Αδονάη και Αλόη και Αλνον και Άλφα και Ωμέγα" δεν θα ξέρει να απαντήσει.

 

Όπως επίσης και αν κάποιος ρωτήσει "οκ λές σε υποτάσω με το Ωμέγα, δλδ τι εννοείς ρε μεγάλε? "....

 

Με όλα αυτά συμπερένω ότι η παρούσα Σολομωνική μου φαίνεται κάπως άσχετη, μπερδεμένη και θα ήθελα να ρωτήσω πολύ κάποιον που την χρησιμοποιεί να μου πει τι καταλαβαίνει λέγοντας τέτοια λόγια....

 

Επίσης ο σκοπός των επικλήσεων είναι υποταγή των πνευμάτων, δλδ αν καταλαβαίνει κάποιος τι πάει να κάνει είναι υποταγή ψυχών θνητών όντων μιας και οι Θεοί και οι Άγγελοι δεν υποτάσονται από ανθρώπους. Και λέω θνητών διότι στο Πλατωνικό σύστημα το κακό δεν είναι ον αλλά ενέργεια θνητών.

Με άλλα λόγια υποτάσοντας το δήθεν κακό ή αυτό που νομίζει κάποιος κακό, προσπαθεί να επιβληθεί στην ψυχή και το μυαλό ενός άλλου ανθρώπου στην πραγματικότητα... άρα προσοχή στο τι κάνετε όσοι ακολουθάτε τέτοια συστήματα....

 

Αυτά και προς σημείωση των μελλοντικών αρχάριων μάγων που έρχονται στο χώρο και πέφτουν στα χέρια τους τέτοια βιβλία, σκοπός είναι να καταλαβαίνει κάποιος τι κανει.

 

Έπεται συνέχεια καθώς διαβάζω το βιβλίο.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

ένα άλλο σημείο που προσοχής είναι ότι ο μάγος των Σολομωνικών όταν ένα πνεύα δεν τον υπακούει το καταριέται..

 

πχ Cursed and blasphemed be you for ever, let there be no rest to you any hour, any day, or any night, because you have not obeyed the words, which were spoken of the mighty maker of all things, which names are these: Ameteñeton, Io, Ahac, Pater, Semiphoras, Alleluia, Aleph, Beth, Gymel, Daleth, he, [Vau,] sayn, Cleth [Cheth], Teth, Jod, Caph, Lamed, Mem, [Nun,] Samech, Ain, Pe, Tsade, Coph, [Resh,] Sin, Tau,....

 

το οποίο ξεκάθαρα ως πράξη θα γυρίσει πίσω στον καταραστή.

 

Άρα κοινώς την πάτησε ο μάγος μας εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα σημείο είναι ότι μπερδεύει τις θρησκείες.

 

Για πααδειγμα θέλει να κάνει ένα ερωτικό ξόρκι και επικαλείτε κάποια ονόματα όπως της Αφροδίτης, αλλά μετά λέει ότι πατέρας όλων αυτών των πνευμάτων είναι ο Αδονάι... !!!!

 

Venus, ester, Astropolyn, Asmo, Mercurius, Jupiter, Saturnus, Señe, Sus, Vne, Nensa, Recle, Sether, Teres, Terse, Beret, Teser, Crest, Erces, Nilobolas, Atrop, Atoro, lino, Poruta, Lepotarmon, Sompolocar, Peralotorjes, Noto, Solpiar, Raytroploson, yoson, Omas, Samo, Moas, Saom, Mosa, Maso, yrsicas, Draco, Draontius, Ara, Arel, Atrax, Belcar, Aray, Muenec, Iemar, Camna, Beri, Enna, Agama, Rima, Beberuna, Sinra, Saem, Myny, Genycal, Okalioth, Dicurcals, Cogaoth, Thajr, Tempter, Thon, Dreamer; I conjure you all ministers of love by him which can destroy you and make you again, and by all His names which do daily bind you, that you consecrate this wax as it ought to be. And in the name of the most holy Father, Almighty Adonay, whose kingdom lasteth forever and ever, world without end, that thou make this wax to have the effect which I desire it to have, and by the holy faith Adonay, and by his fear, which shall exhort you to bring my will to pass.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα σημείο είναι ότι μπερδεύει τις θρησκείες.

...

Στις παρατηρήσεις σου - ως προς τα γεγονότα και την σύγχυση και τις αντιφάσεις του έργου - θα συμφωνήσω.

Με την στάση σου ως προς το μπέρδεμα θρησκειών (που σωστά παρατηρείς - αλλά να μια ευκαιρία για να δεις και αλλού "παρόμοια" μπερδέματα :whistling: ) θα πρέπει να πω, ότι διαβάζοντας τα μέχρι τώρα post του θέματος... υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και αυτό σ' εμποδίζει σε μια πιο σφαιρική κατανόηση. Φαίνεται ότι αρνείσαι να δεχτείς το - αναμφισβήτητο ιστορικό - γεγονός ότι οι θρησκείες όντως "μπερδεύονται" μέσα από συνθέσεις, αναλύσεις και ανασυνθέσεις. Μερικές φορές το αποτέλεσμα παρά το φαινομενικό αταίριαστο της σύνθεσης είναι λειτουργικό και υιοθετείται από κοινωνίες. Άλλες φορές είναι "έκτρωμα" και αυτό δεν το καταλαβαίνουμε με κριτήριο το αν μας "πάει" εμάς κι αν μας αρέσει, αλλά από το ότι δεν είναι λειτουργικό σε επίπεδο κοινωνίας και όχι μόνο. Διαφορετικά το μπέρδεμα όταν μας αρέσει δεν το βλέπουμε καν ή το αποκαλούμε λογική σύνθεση, και όταν δεν μας αρέσει το λέμε "μπέρδεμα" και δεν το καταλαβαίνουμε.

 

Η "Σολωμονικές" είναι από τα κορυφαία παραδείγματα τέτοιων μπερδεμάτων - κλασική περίπτωση συγκρητισμού κάποιων εποχών, όπως παρόμοια παραδείγματα έχουμε στις μέρες μας. Μια, ίσως όχι η μόνη, βασική "ειδοποιός" διαφορά μεταξύ των ιδιωματικών "εκλεκτικών" επιλογών που είναι τεχνητές και των συλλογικά διαμορφούμενων "φυσικών" παραδόσεων.

 

Παράδειγμα:

...Για πααδειγμα θέλει να κάνει ένα ερωτικό ξόρκι και επικαλείτε κάποια ονόματα όπως της Αφροδίτης, αλλά μετά λέει ότι πατέρας όλων αυτών των πνευμάτων είναι ο Αδονάι... !!!!...
Αυτό δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση, ειδικά αυτό γιατί είναι γνωστή περίπτωση ομόηχων λέξεων να οδηγούν σε τέτοια μπερδέματα.

Είναι ιστορικά γνωστό ότι οι Ελληνιστές και φυσικά οι διάδοχοι Έλληνες κυριάρχοι της Ασίας και της Αιγύπτου θεώρησαν ότι όταν Εβραίοι μιλούσαν για "Αδωνάι" αναφερόταν στον... "Άδωνη".

Και δεν είναι αστείο. Στην πράξη οι Μακαβαιϊκοί πόλεμοι είχαν αφορμή αν μη τι άλλο μια τέτοια, παρανόηση.

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

τα έχω αυτά που λες υπόψιν μου φίλε Ούτι. Απλά μου φαίνεται κάπως όπως είπες "αταίριαστο".

 

Σε μια πιο ελεύθερη προσέγγιση θα μπορούσε κάποιος να πει

"Και που το πρόβλημα; Και οι αρχαίοι Ελληνες δεν είχαν Πατέρα όλων των Θεών; Ε αυτός ο Πατήρ είναι ο Αδονάι Εβραϊκά, άρα σωστά λέει Πατέρα της Αφροδίτης τον Αδονάι"

 

αλλά μια τέτοια προσέγγιση μου φαίνεται σαν να λέμε στην Ινδιάνικη θρησκεία ο Πατέρας όλων των Θεών είναι η Καθιστή Αρκούδα και έτσι,

 

"Η καθιστή Αρκούδα είναι Πατέρας της Αφροδίτης, αδελφός του Δία και στα Εβραϊκά ο Αδονάι"

 

Αυτό δεν ακούγεται κάπως;

 

θα αναφέρω και κάτι άλλο, στην αρχαία Ελληνική θρησκεία έχουμε το φαινόμενο θεοί άλλων θρησκειών να μετατρέπονται σε Ελληνικους αλλά μέσα από μια διαδικασία μετατροοπής. Εδώ αυτό λείπει και φαίνεται το αταίριαστο του πράματος.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

...αλλά μια τέτοια προσέγγιση μου φαίνεται σαν να λέμε στην Ινδιάνικη θρησκεία ο Πατέρας όλων των Θεών είναι η Καθιστή Αρκούδα και έτσι,

 

"Η καθιστή Αρκούδα είναι Πατέρας της Αφροδίτης, αδελφός του Δία και στα Εβραϊκά ο Αδονάι"

 

Αυτό δεν ακούγεται κάπως;

 

θα αναφέρω και κάτι άλλο, στην αρχαία Ελληνική θρησκεία έχουμε το φαινόμενο θεοί άλλων θρησκειών να μετατρέπονται σε Ελληνικους αλλά μέσα από μια διαδικασία μετατροοπής. Εδώ αυτό λείπει και φαίνεται το αταίριαστο του πράματος.

Όχι, αυτό που "λείπει" εδώ είναι καλή διάθεση. Δεν συμφωνείς με το αποτέλεσμα της διαδικασίας μετατροπής. Ενώ στην άλλη περίπτωση συμφωνείς κι έτσι δεν σου φαίνεται αταίριαστη.

 

Για εξωτερικούς παρατηρητές οι διαφορές είναι συχνά αμελητέες.

Link to comment
Share on other sites

αυτό που με προξενεί το αίσθημα του αταίριαστου είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει το λεγόμενο port (στην ορολογία των Η/Υ) του ενός θεού στο θρησκευτικό σύστημα.

 

Για παράδειγμα ενώ έχουμε μετατροπή του Ποσειδώνα, του Διόνυσου, κτλ του Γιαχβέ, των Χερουβιμ κτλ δεν έχουμε.

Και ο συνδιασμός να λέμε πατέρα της Αφροδίτης τον Αδονάι είναι αστείος και αταίριαστος.

 

Αν όμως υπήρχε η λεγόμενη μετατροπή ενός θεού σε άλλο σύστημα αυτό θα σήμαινε ότι κάποιοι θα καθοντουσαν θα βγάζαν Ελληνικό όνομα βάση των ιδιοτήτων του Θεού και της μυθολογικής του συμπεριφοράς, θα βγάζαν αντίστοιχους μύθους με αλληλεπίδραση του Θεού με άλλους Ελληνκούς Θεούς, ανθρώπους κτλ και γενικά θα ήταν ένας άλλος Θεός με Ελληνικό όνομα.

 

Και οι άνθρωποι της τότε εποχής θα λέγανε ο δικός σας θεός Τάδε σε μας είναι ο Δείνα. Όπως πχ λέγαν ο Βααλ είναι ο τάδε Ελληνικός Θεός.

 

Αυτό όμως δε έγινε.

 

Έγινε όμως το άλλο, δλδ να λένε οτι ο Αδονάι είναι πατέρας της Αφροδίτης.

 

Αυτή είναι όλη η ιστορία του αταίριαστου.

 

Και όχι η κακή ή καλή διάθεση.

 

Εγώ προσωπικα δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου πει κάποιος ότι ο τάδε άγγελος πχ Μιχαήλ είναι ο τάδε Ελληνικός θεός.

 

Αλλά αυτό όπως ξέρεις δεν υπάρχει για τους Γιαχβιστές διότι λένε ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία και ότι οι άλλοι Θεοί είναι ψεύτικοι και ο δικός τους αληθινός.

 

Κάτι τέτοιο ίσως να λένε οι Καμπαλιστές και πάλι δεν το ξέρω αλλά πιθανολογώ.

 

Εσύ ξέρεις καποιο κείμενο που να κάνει αντιστοιχίες του Ιουδαϊκού συστήματος με το αρχαίο Ελληνικό;

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

αυτό που με προξενεί το αίσθημα του αταίριαστου είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει το λεγόμενο port (στην ορολογία των Η/Υ) του ενός θεού στο θρησκευτικό σύστημα.

 

Για παράδειγμα ενώ έχουμε μετατροπή του Ποσειδώνα, του Διόνυσου, κτλ του Γιαχβέ, των Χερουβιμ κτλ δεν έχουμε.

...

Πρώτον, έχουμε.
...

Και ο συνδιασμός να λέμε πατέρα της Αφροδίτης τον Αδονάι είναι αστείος και αταίριαστος....

Δεύτερον ο συσχετισμός Αδωνάι - Άδωνη αστείο ή όχι έγινε όχι από Εβραίους αλλά Έλληνες της εποχής εκείνης και τολμώ να πως αυτοί ήξεραν καλύτερα από τους σημερινούς "αναβιωτές" την θρησκευτικότητα της εποχής τους.

Τρίτον, στο πλαίσιο όπου έγιναν αυτά, είχαν νόημα - για τους Έλληνες. Ήταν μια εν πολλοίς λανθασμένη αλλά όχι αδικαιολογητη σύγχυση. Πολλά στοιχεία της Εβραϊκής λατρείας φάνηκαν οικεία και αρκετά ονόματα. Αρκετά ώστε εκείνοι, που επιμένω, έχουμε καλούς λόγους να πιστεύουμε ότι ήξεραν καλύτερα:

1. Ούτε μίση είδαν

2. Ούτε κάτι φριχτά κακό και εχθρικό προς τον Ελληνισμό (μιλάμε από την προ Χριστού εποχή ακόμα)

3. Θεώρησαν ότι η λατρεία των Εβραίων ήταν κατά βάση παραπλήσια με τη Διονυσιακή (βλ. Σαβάζιος-Σαβαώθ, Ια/Ίακχος-YHVH και πάει λέγοντας)

...Αυτό όμως δε έγινε.

...Και όχι η κακή ή καλή διάθεση.

Έγινε και από τις δύο (ή μετά, τρεις πλευρές). Όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά όταν έλεγε ο Παύλος σας λέω γι' αυτόν που αποκαλείτε "άγνωστο θεό", αυτό δεν έκανε;

Οπότε πάλι στο πως προσεγγίζεται το θέμα γυρνάμε. Στη διάθεση. Και τη γνώση των γεγονότων φυσικά... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

να σου πω πάλι επιφυλακτικός είμαι σε αυτά που λέγονται.

 

δλδ το Σαβάζιος=Σαβαώθ και Ίακχος = Γιαχβέ τα έχω ακούσει από σημερινούς στυλ Λιακόπουλου και ενός άλλου που τώρα δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά βασίζεται σε κάτι έγγραφα του Αγίου Αθανασίου νομίζω.

 

Έλα τον θυμηθηκα, Σκαρλακίδης

http://www.scarlakidis.gr/

 

Αυτοί λοιπόν είναι του ρεύματος του ότι "ρε παιδιά μην τσακώνεστε, τα ίδια είναι αρχαία Ελλάδα και Ιουδαϊσμός, να έχουμε και ίδια ονόματα"

 

και στα ίδια ονόματα αναφέρουν αυτά που λες.

 

Το λάθος όμως που κάνουν είναι ότι αυτά δεν είναι Ιουδαικη θρησκεία που πήραν οι παγανιστές αλλά το αντίθετο.

 

Αυτοί που λένε αυτά φτάνουν στο σημείο μέχρι να αλλάζουν και τα ιουδαϊκά ονόματα του στυλ ότι ο Ιησούς έχει σχέση με το Ιάσων κτλ

 

Εγώ απλά όσο έχω ψάξει στην προ Χριστού εποχή δεν έχω βρει τίποτα που να συνδέει Ιουδαίους και αρχαία Ελλάδα σε επίπεδο θρησκευτικό. Δλδ να δώσαν οι Ιουδαίοι στους παγανιστές Έλληνες ή γειτονικούς τους λαούς.

 

Οι Έλληνες να παίρνουν από Χαλδαίους, ναι!

Οι Ιουδαίοι να παίρνουν από Χαλδαίους, επίσης ναι! Ο Αβραάμ Χαλδαίος ήταν.

Και ίσως σε αυτά τα στοιχεία υπάρχει μια σύγκλιση.

 

Αυτό που έχω βρει είναι όμως οι Ιουδαίοι να παίρνουν από γειτονικούς λαούς, και μετά να ξεχνιεται η πηγή από ποιους πήραν και να θεωρείται Ιουδαϊκή θρησκεία το δάνειο.

 

Για παράδειγμα οι Ελοχίμ που υπάρχουν μέσα στην Παλαιά Διαθηκη είναι Θεοί της Συρίας αντίστοιχοι με τους Ολύμπιους.

Αυτό το πηραν οι Ιουδαίοι σαν δάνειο στην παράδοση τους, ο πολιτισμός των Συρίων καταστράφηκε και τώρα εμείς ξέρουμε τους Ελοχίμ σαν Ιουδαϊκό κεκτημένο, ενώ δεν είναι έτσι.

 

Το σωστό είναι να πούμε Ελοχίμ = Θεοί των Συρίων αλλά δεν το λένε.

 

Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για διάφορα ονόματα του Θεού που καταλήγουν σε -ελ, που την ίδια κατάληξη έχουν και άλλοι λαοί όπως οι Άραβες.

 

Αυτό όμως που δεν υπάρχει είναι αυτό που είπα και πριν ο Γιαχβέ να αντιστοιχηθεί με Έλληνα Θεό, οι άγγελοι επίσης με θεότητες Ελληνικές.

 

Αυτό δεν υπάρχει.

Το να παίρνουν οι Ιουδαίοι από γειτονικούς λαούς το έχω βρει.

 

Για αυτό μου φαίνεται αστείο το να πει κάποιος ο Αδοναι είναι πατέρας της Αφροδίτης διότι και έτσι να το εξετάσουμε άλλη ήταν η σχέση Αδώνιδος με Αφροδίτη.

 

Για αυτό λέω μπερδεύει τις θρησκείες ο συγκριτισμός των Σολομωνικών.

 

Πάντως όπως και να χει ακόμη και έτσι να είναι το όποιο δάνειο δεν έχει επεξεργαστεί από κάποια θρησκεία που να το έχει δεχθεί και να το προσαρμώσει κατάλληλα.

 

Είναι απλά μια ένωση ονομάτων και θρησκευτικών πιστεύω και όχι μια σωστή υιοθέτηση.

Για αυτό φαίνεται αταίριαστο.

 

Επίσης η χρήση του συνδιασμμού των πολλών θρησκειών έτσι άτσαλα δείχνει ότι ο συγγραφέας δεν έχει κατανοήσει καμία από τις θρησκείες που κάνει χρήση. Δείχνει άγνοια ανώτερης μόρφωσης όπως πχ σπουδές σε κάποια φιλοσοφική σχολή.

 

Διότι αν είχε τέτοια παιδεία θα μπορούσε να γνωρίζει στο φιλοσοφικό του σύστημα τι υπάρχει, πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι αντιστοιχίες.

 

Το να τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι δείχνει χαμηλή θεολογικη και φιλοσοφική γνώση.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

να σου πω πάλι επιφυλακτικός είμαι σε αυτά που λέγονται.

 

δλδ το Σαβάζιος=Σαβαώθ και Ίακχος = Γιαχβέ τα έχω ακούσει από σημερινούς στυλ Λιακόπουλου και ενός άλλου που τώρα δεν θυμάμαι το όνομα του αλλά βασίζεται σε κάτι έγγραφα του Αγίου Αθανασίου νομίζω.

 

Έλα τον θυμηθηκα, Σκαρλακίδης

http://www.scarlakidis.gr/

 

Αυτοί λοιπόν είναι του ρεύματος του ότι "ρε παιδιά μην τσακώνεστε, τα ίδια είναι αρχαία Ελλάδα και Ιουδαϊσμός, να έχουμε και ίδια ονόματα"

...

Για να μην μπαίνω στα μπλα μπλα, καμιά σχέση με αυτούς, ή με αγίους. Οι Έλληνες του Αλέξανδρου όταν "συνάντησαν" την Εβραϊκή θρησκεία - εκείνοι, Πτολεμαίοι και Σελευκίδες και Αλεξανδρινοί, κι όχι Ιουδαίοι - εκείνοι αυτές τις συνδέσεις. Τα ονόματα ήταν απλή σύμπτωση ήχων (εκτός του ΙΑ το οποίο φαίνεται να έχει πράγματι βαθύτερες και ίσως κοινές ρίζες).

Αν διάφοροι "Λιακό" δίνουν βάρος σε αυτά δεν με εκπλήσσει, αφού δίνουν βάρος σε ότι τους "εξυπηρετεί" αλλά είναι άσχετα με την υπόθεση.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι *εκείνης* της εποχής είτε λόγω τέτοιων ομοιοτήτων (υπήρχαν και άλλες) είτε για άλλους λόγους κάνανε μια σύνθεση. Από εκείνη τη σύνθεση ένα παρακλαδάκι μπορεί να ευθύνεται για τις παρόμοιες χρήσεις στις "σολομωνικές".

Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε Dimulator, τι τσαντίλα σε έχει πιάσει πια με τη Σολομωνική και έκανες τρία (!!!!!!!!!) θέματα όπου της τα χώνεις τόσο;

 

 

Μια παρεμβολη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Αφροδίτη: Επειδή οι Σολομωνικές είναι κατά βάση ερμητικά-καμπαλιστικά έργα, προφανώς στη συγκεκριμένη εργασία επικαλείται τις πλανητικές ενέργειες, με τις οποίες ασχολούνται πολύ ο Ερμητισμός η Αλχημεία και η Καμπάλα.

Link to comment
Share on other sites

δεν της τα χώνω τόσο... απλά αυτό τον καιρό είπα να τις διαβάσω....

 

 

αλλά καθώς διαβάζω βλέπω πράματα ανεπιτρεπτα βάση της δικής μου κρίσης και λέω πως μου φαίνεται αυτό που διαβάζω...

 

και ας υπάρχει και ένας αντίλογος διότι πολλοί διαβαζουν μια Σολομωνική (συνηθως αυτοί που ξεκινάνε χωρίς να την περάσουν από κριτική σκέψη) και την έχουν σαν magic manual...

 

και συγνώμη αλλά όταν βλέπεις κάποιον να κάνει επίκληση και εξορκισμό μαζί τι συμπέρασμα βγάζεις; Γιατί εγώ βγάζω συμπέρεσμα άσχετου! Εκτός αν κάτι άλλο ήθελε να κάνει ο συγγραφέας και άλλο έγραψε.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Καλά βρε Dimulator, τι τσαντίλα σε έχει πιάσει πια με τη Σολομωνική και έκανες τρία (!!!!!!!!!) θέματα όπου της τα χώνεις τόσο;

 

 

Μια παρεμβολη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Αφροδίτη: Επειδή οι Σολομωνικές είναι κατά βάση ερμητικά-καμπαλιστικά έργα, προφανώς στη συγκεκριμένη εργασία επικαλείται τις πλανητικές ενέργειες, με τις οποίες ασχολούνται πολύ ο Ερμητισμός η Αλχημεία και η Καμπάλα.

 

μπα στο συγκεκριμένο δεν αναφέρει πλανήτες. Είναι απλά ένα ξόρκι με ονόματα σχετικά με τον έρωτα και τις δυνάμεις των Θεών στα ερωτικά.

Απλά λέει ότι χρησιμοποιεί μελισοκέρι τίποτα άλλο.

Το ξόρκι όλο είναι αυτό

Venus, ester, Astropolyn, Asmo, Mercurius, Jupiter, Saturnus, Señe, Sus, Vne, Nensa, Recle, Sether, Teres, Terse, Beret, Teser, Crest, Erces, Nilobolas, Atrop, Atoro, lino, Poruta, Lepotarmon, Sompolocar, Peralotorjes, Noto, Solpiar, Raytroploson, yoson, Omas, Samo, Moas, Saom, Mosa, Maso, yrsicas, Draco, Draontius, Ara, Arel, Atrax, Belcar, Aray, Muenec, Iemar, Camna, Beri, Enna, Agama, Rima, Beberuna, Sinra, Saem, Myny, Genycal, Okalioth, Dicurcals, Cogaoth, Thajr, Tempter, Thon, Dreamer; I conjure you all ministers of love by him which can destroy you and make you again, and by all His names which do daily bind you, that you consecrate this wax as it ought to be. And in the name of the most holy Father, Almighty Adonay, whose kingdom lasteth forever and ever, world without end, that thou make this wax to have the effect which I desire it to have, and by the holy faith Adonay, and by his fear, which shall exhort you to bring my will to pass.

 

 

ΣΟΒΑΡΑ οι Σολομωνικές είναι Καμπαλιστικά κείμενα!!! Πωωωω με ξενέρωσες τώρα! Και είχα σε εκτίμηση την Καμπάλα.. :(

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

δεν της τα χώνω τόσο... απλά αυτό τον καιρό είπα να τις διαβάσω....

αλλά καθώς διαβάζω βλέπω πράματα ανεπιτρεπτα...

"Ανεπίτρεπτα";;;

Η ιστορία και οι παραδόσεις δεν δεσμεύονται από τυχόν δικές απόψεις.

και ας υπάρχει και ένας αντίλογος διότι πολλοί διαβαζουν μια Σολομωνική (συνηθως αυτοί που ξεκινάνε χωρίς να την περάσουν από κριτική σκέψη) και την έχουν σαν magic manual......
Η παρατήρηση ορθή - αφού είναι γεγονός. Τώρα δεν βλέπω αντίλογο γιατί δεν βλέπω να υπάρχει γνώση του υπόβαθρου. Σαν αφορμή βρίσκεις

"ανεπίτρεπτους" συνδυασμούς (όταν σε άλλες περιπτώσεις δεν έχεις πρόβλημα με όχι λιγότερο απίθανους συνδυασμούς - πχ ανακάτεμα γιορτών ηλιοστάσιων, που οι Έλληνες ποτέ δεν είχαν, με "αρχαιοελληνική" θρησκεία επειδή λέει είχαν τέτοιες γιορτές οι ρωμαίοι).

Έπειτα βρίσκεις ευκαιρία για ξεκάρφωτες αναφορές σε άλλα θέματα - πχ ξεκινάς να μιλάς για Σολομωνική και χωρίς λόγο αρχίζεις να αναφέρεις παλιά διαθήκη και να ανακατέψεις το μείγμα με ολίγο αντισημητισμό και "μίσος" εβραίων για τους Έλληνες με παράθεση άσχετων περικοπών της παλαιάς διαθήκης (πράγμα που ελάχιστη σχέση έχουν με το με τη Σολομωνική, έτσι κι αλλιώς).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...