Jump to content

the Hobbit (the movie)


Ingmar
 Share

Recommended Posts

Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, καθώς όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του ο ηθοποιός σερ Ίαν ΜακΚέλεν τα γυρίσματα της νέας The Hobbit θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, στη Νέα Ζηλανδία.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψε ο Τόλκιν πριν τη σειρά του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών.

 

Σύμφωνα με τον ΜακΚέλεν, ο οποίος θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο του μάγου Γκάνταλφ, το κάστινγκ έχει ξεκινήσει σε Λος Αντζελες, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

 

Όπως γράφει ο ΜακΚέλεν στην ιστοσελίδα του, το σενάριο βρίσκεται σε επεξεργασία, ενώ τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο.

 

Την ταινία, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του Αρχοντα, θα σκηνοθετήσει ο Μεξικανός Γκιγέρμο ντελ Τόρο, ενώ ο Πίτερ Τζάκσον και η σύζυγός του Φραν Γουόλς υπογράφουν την παραγωγή της.

 

1117847_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

...

Την ταινία, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του Αρχοντα, ...

Η ταινία δεν μπορεί να είναι η συνέχεια του "Άρχοντα" αφού διαδραματίζεται καμιά 50αριά χρόνια *πριν* τα γεγονότα του "Άρχοντα" και περιγράφει το πως βρέθηκε το δαχτυλίδι στα χέρια χόμπιτ. Ο Τόλκιν έγραψε το χόμπιτ παράλληλα με τον "Άρχοντα" αλλά εκδόθηκε πρώτο το Χόμπιτ, αφού το άλλο βιβλίο ήταν τεράστιο και το γράψιμο κράτησε δεκαετίες.
Link to comment
Share on other sites

Εμένα με ιντριγκάρει η σκηνοθεσία...Ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο είναι πολύ χοτ όνομα,και προσωπικά λάτρεψα Λαβύρινθο του Πάνα.Ακούγεται εξαιρετικά Ενδιαφέρον!!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δεν θα βει μία ταινία αλλά δυο!!! Το hobbit θα σπάσει στη μέση, προφανώς, στο σημείο μετά τα ορυχεία. Τώρα βέβαια, πώς ένα βιβλίο που δεν είναι καν το μισό της "Συντροφιάς..." σε μέγεθος θα βγάλει δυο ταινίες...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Oytis εχει δικιο,τα γεγονοτα του χομπιτ διαδραματιζονται πριν απο αυτα του αρχοντα!

Ιrenicus,η μια ταινια εχει σκοπο οπως ανεφεραν ο Πιτερ και ο Ντελ Τορο να ενωσει το χομπιτ και τον αρχοντα,δηλαδη ο αρχοντας να φανει ως συνεχεια του χομπιτ,πως θα συμβει αυτο?χμμ για να δουμε...!:)

Link to comment
Share on other sites

αν κάνουνε το hobbit συνέχεια του άρχοντα τότε απλά καταστρέφουνε το έργο του tolkien το είδαμε μία φορά ήδη να συμβαίνει αυτό στους Δυο Πύργους......ωραίο το εργάκι δεν λέω είχε δράση αλλα ταυτόχρονα δεν είχε καμία σχέση με το βιβλίο...μόνο τα ονόματα ήτανε ίδια...αν και το σενάριο διορθώνεται σε κάποια σημεία στην full εκδοχή της ταινίας με τις κομένες σκηνέςthumbsup.gif προσωπική μου άποψη βέβαια είναι ότι ό,τι γράφεται πρέπει να παραμένει γραμμένο και να μην διασκευάζεται σε άλλου είδους ψυχαγωγίας διότι ο κινηματογράφος καταστρέφει την μαγεία του βιβλίου... θέτει όρια στην φαντασία μας...ninja.gif

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω πως θα είναι συμπαθητική η ταινία αφού, η βάση της (βιβλίο) είναι αριστούργημα! Δεν έχουμε απ το να περιμενουμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα!

Link to comment
Share on other sites

το κλασικό κόλπο στις ταινίες είναι αφού γίνει επιτυχία μια ταινία να προβάλουν το πως έγιναν τα πράματα στο τέλος.

 

 

άσχετο

(πήγα και είδα τον εφιάλτη στον δρόμο με τις λεύκες..... μάπα, πατάτα, αίσχος και λίγα λέω)

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα Ceren,εχεις δικιο οσον αφορα τους δυο πυργους,γενικοτερα ολες οι ταινιες πρεπει να βασιστηκαν αντε κατα 65% στα βιβλια,δεν μπορουσαν να εχουν περισσοτερες ωρες(εχει ακουστει πως ο Πητερ ηθελε να ειναι μεγαλυτερες οι ταινιες σε διαρκεια..)!Οι δυο πυργοι διεφεραν αρκετα απο το βιβλιο οντως!Εγω πιστευω πως μπορει να μας βοηθησει να πλασουμε μια πειστικοτερη εικονα χαρακτηρων κτλ,αν και συμφωνω με αυτο που λες πως δηλαδη οριοθετει την φαντασια μας!

 

Dartsan,εγω φοβαμαι λιγο τον Del Toro...αλλα το βιβλιο ειναι οντως μαγικο(οπως και τα αλλα του Τολκιν).!

 

Dimulator,κοιτα δεν ειναι τυπου Underworld το Hobbit,ειναι μια εντελως διαφορετικη ιστορια που μας διαφωτιζει σε πραγματα οπως,πως βρεθηκε το δαχτυλιδι κτλ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια μικρη ενημερωση,δεν ξερω αν γνωριζετε οι περισσοτεροι αλλα ο Guillermo Del Toro αποσυρθηκε και δεν θα σκηνοθετησει το χομπιτ αυτος αλλα ο Peter Jackson ειναι αυτος που θα αναλαβει και την σκηνοθεσια της ταινιας,μιας ταινιας που πλεον για εμενα αποκτα μεγαλυτερο ενδιαφερον μιας και θαυμαζω την δουλεια του Jackson στον αρχοντα των δαχτυλιδιων(παρολο που πολλα πραγματα απο τα βιβλια σημαντικα παραλειφθηκαν οπως ο Glorfindel)!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...