Jump to content

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ,Σάββατο 27 Μαρτίου


rippersoan
 Share

Recommended Posts

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 8:30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα των σπιτιών μας, των δημοτικών χώρων, των οικιακών μας συσκευών για μια ώρα στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις προς όφελος του πλανήτη. Σας καλούμε όλους σε αυτή την παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

 

Ο Δήμος Κρωπίας στηρίζει την πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. Ελλάς και ενώνει τη φωνή του στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

Καλούμε τους νέους και τις νέες του Κορωπίου, όλους τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα των οικιών, των ηλεκτρικών συσκευών τους το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου για 1 ώρα (20:30-21:30).

 

Ο Δήμος Κορωπίου θα συσκοτίσει 12 δημοτικές πλατείες μέσω του συστήματος αυτόματης ρύθμισης του ηλεκτροφωτισμού που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Δήμο μας στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής : «Στηρίζουμε την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς σε αυτή την μεγάλη, παγκόσμια δράση. Μόνο ένα κίνημα αξιόπιστων θεσμών, οργανώσεων και πολιτών μπορεί να επηρεάσει το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα και να βοηθήσει στην άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Για άλλη μια φορά είναι επίκαιρη η προσέγγιση που υποστηρίζει ότι η κρίση του περιβάλλοντος είναι παγκόσμια. Προσεγγίζοντάς τη εθνικά και τοπικά, προωθούμε το διεθνώς αναγκαίο.Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι η κινητήρια δύναμη της οικολογικής ανασύνταξης».

 

Τι είναι η Ώρα της Γης

 

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

 

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

 

Πληροφορίες , συμμετοχές στο : www.wwf.gr/earthhour

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, rippersoan! :thumbsup:

 

Θυμάμαι και πέρυσι που έγινε αυτή η κίνηση και είχε αρκετά καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Ελπίζω φέτος να είμαστε ακόμα περισσότεροι ^_^

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, rippersoan! :thumbsup:

 

Θυμάμαι και πέρυσι που έγινε αυτή η κίνηση και είχε αρκετά καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Ελπίζω φέτος να είμαστε ακόμα περισσότεροι ^_^

 

Είμαστε στην 1η τριάδα που δηλώσαν ότι θα σβήσουν τα φώτα για μια ώρα φέτος...

 

http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=665:-2010&catid=73:2008-09-16-12-11-40&Itemid=97

 

http://www.inews.gr/49/ora-tis-gis-2010-i-ellada-stin-proti-triada.htm

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να; κλείσατε το γενικό για μία ώρα. Εγώ πάντως το έχω καθιερώσει και εκτός από την μία ώρα κλείνω τον γενικό κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι. Βοηθάει τον πλανήτη!!!(και την τσέπη μου έτσι που έχει φτάσει η ΔΕΗ) λολολ

Link to comment
Share on other sites

Το ψυγείο σου όμως μάλλον δεν το βοηθάει. Ούτε το στομάχι σου, όταν τρως τα τρόφιμα που έχεις εκεί μέσα...

Link to comment
Share on other sites

Το ψυγείο το έχω για διακόσμησή έτσι για να λέω ότι έχω ψυγείο. σπάνια μαγειρεύω και το κρύο νερό το έχω καταργήσει εδώ και 3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...