Jump to content

ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ;


Ingmar
 Share

* Συμφωνείτε να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από Δημόσια Κτίρια;  

18 members have voted

  1. 1. ?? ????????????? ?? ??????????? ??????? ??? ??????? ??????-?????????;

    • ???, ??????? ?? ?? ???????!
    • ???, ??? ??????? ?? ?? ???????!
    • ????????. ??? ?? ?????????...
    • ??? ????/ ??? ??????.
      0


Recommended Posts

ένας καλός μάγος πρέπει να ξέρει τα των θρησκειών όπως τα λένε αυτοί που τα πιστεύουν και τα διδάσκουν, αλλά πρέπει να ξέρει και την λαική άποψη που αποκλίνει από την διδασκαλία.

 

Αυτό βοηθάει στην κατανόηση των θεμάτων και προβλημάτων που παρουσιάζονται στις διάφορες εργασίες που συνυπάρχουν άνθρωποι, πνεύματα διαφόρων ιδεών.

 

Γιατί ρε παιδιά το περιορίζεται στους ''μάγους''; Δηλαδή ο κάθε άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ξέρει τα των θρησκειών; Μιλάμε για την καθημερινότητά μας, τον πολιτισμό μας. Η θρησκεία είναι πνευματική τροφή ,δυστυχώς όμως έχουμε γεμίσει και εκεί με fast food. Κάτι γρήγορο και απλό για να ικανοποιηθεί προσωρινά ο άνθρωπος και να είναι επικερδές.

Δεν φταίει η Θρησκεία για την κατάσταση αυτή, όπως δεν φταίει και η Διατροφή για τα fast food. Μην συγχέουμε καταστάσεις.

Φταίνε τόσο αυτοί που τα προωθούν, όσο και αυτοί που τα καταναλώνουν.

Αν είχαμε καλύτερες διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις, δεν θα υπήρχε ένα φαστφουντάδικο σε κάθε γωνία, αλλά ταβερνάκια με παρέες.

Αν είχαμε καλύτερες πνευματικές συνήθειες και ανησυχίες, δεν θα είχαμε ένα χοντρό παπά με στρινγκάκι σε κάθε παράθυρο της τηλεόρασης, αλλά έναν ιερέα σε κάθε γειτονιά να μας καθοδηγεί (ανεξαρτήτως θρησκείας, δεν το κοιτάω αυτό). Και όλοι χρειαζόμαστε έναν πνευματικό άνθρωπο κοντά μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γιατί να μην γίνουμε εμείς αυτός ο πνευματικός άνθρωπος;

(Μη το μπερδεψετε με θρησκείες κ μυστηρια)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην γίνουμε εμείς αυτός ο πνευματικός άνθρωπος;

(Μη το μπερδεψετε με θρησκείες κ μυστηρια)

 

 

Μα για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε κάποιον ''παλιό''.

Ο καθένας μπορεί να πάει στο γυμναστήριο, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλοι γυμναστές.

Link to comment
Share on other sites

να σας πω τι διαπίστωσα εγώ από λίγη συναναστροφή με άτομα που ήταν ενάντια στον Χριστιανισμό.

 

Διαβάζαν κάτι στην Καινή Διαθήκη και βγάζαν ένα συμπέρασμα από το χωρίο αυτό ότι "να εδώ ο Χριστιανιμός τα λέει λάθος".

Το επόμενο βήμα ήταν να το κάνουν σημαία και να ξεκινήσουν ένα κοινωνικό κουτσομπολιό και ράδιο αρβύλα ότι να δείτε τον κακό Χριστιανισμό.

 

Παίρνοντας το επίμαχο εδάφιο και πηγένοντας σε έναν ιερέα κανείς έβλεπε ότι άλλη ήταν η ερμηνεία που δινόταν και όλο το επαναστατικό πανυγήρι έπεφτε στο κενό και ήταν μια φούσκα.

 

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να μάθει πραγματικά για την θρησκεία του άλλου πρέπει να ασχοληθεί πραγματικά και όχι να βγάζει συμπεράματα που εκ των προτέρων έχει αποφασίσει να είναι πολέμιος.

 

Λάθος αρχή, λάθος συμπέρασμα. Και έτσι γίνεται η διαστρέβλωση.

 

Για τον Χριστιανισμό στα αντίστοιχα βιβλιοπωλεία υπάρχει η "Ερμηνεία της Βίβλου" όπως λέγεται, είναι ένα ογκοδέστατο βιβλίο που έχει την διδασκαλία του Χριστιανισμού με εξηγήσεις εδάφιο προς εδάφιο.

 

Αν κάποιος λοιπόν επιλέξει να μάθει το τι λέει η θεωρία αυτής της θρησκείας υπάρχει λύση εφόσον δεν θέλει πάρε δώσε με ιερείς και άλλους ανθρώπους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κάνει αυθαιρεσίες.

 

Εγώ το διάστημα που γνώρισα ανθρώπους πολέμιους του Χριστιανισμού ήταν στην μέθοδο των αιθαίρετων συμπερασμάτων.

 

Βέβαια και οι αυθαιρεσίες έχουν την σημασία τους μιας και τα ιερά κείμενα μπορεί κάποιος να τα ερμηνεύει όπως θέλει.

Το ζήτημα είναι όμως όταν κατηγορεί κάποιος μια θρησκεία να δει αν η διδασκαλία είναι λάθος και η διδασκαλία δεν βασίζεται στις ερμηνείες τρίτων αλλά στις ερμηνείες της θρησκείας ή όπως λένε στον Χριστιανισμό των Πατέρων της Εκκλησίας.

 

Να σας δείξω παράδειγμα διαστρεύλωσης

 

Στην Αποκάλυψη στο 22,16 λέει

Ἐγὼ Ἰησοῦς ἔπεμψα τὸν ἄγγελόν μου μαρτυρῆσαι ὑμῖν ταῦτα ἐπὶ ταῖς ἐκκλησίαις. ἐγώ εἰμι ἡ ῥίζα καὶ τὸ γένος Δαυΐδ, ὁ ἀστὴρ ὁ λαμπρὸς ὁ πρωϊνός.

 

Ο αστήρ ο πρωϊνός είναι ο Εωσφόρος, άρα ο Ιησούς είναι ο Εωσφόρος.

 

Αυτό το παίρνουν κάποιοι και λένε "τι μας λέτε εδώ????"

Αν όμως ρωτήσετε κάποιον σχετικό άλλα θα σας πει.

 

Κάπως έτσι δημιουργόυνται οι αντιπαραθέσεις και οι κόντρες και οι διαστρεβλώσεις, από την διαφορετική ερμηνεία των κειμένων.

 

Οι πολέμιοι λοιπόν μαζεύουν τέτοια μαργαριτάρια και χτίζουν για τον εαυτό τους μια απέχθεια προς μια θρησκεία.

Το επόμενο βήμα είναι να δράσουν, και να απαιτήσουν στο όνομα της αλήθειας και του δικαίου να καταργηθεί αυτή η ανίερη θρησκεία και τα σύμβολα της.

 

έτσι φτάνουμε σε μια μορφή κοινωνικού αγώνα που απαιτεί την κατάργηση συμβόλων γιατί ε αυτά τα σύμβολα οι αυτόκλητοι "μελετητές" απεχθάνονται την τάδε θρησκεία ύστερα από την μελέτη που κάνανε.

 

Μόνο που όλο αυτό που βασίζονται είναι δικιές τους ιδέες και όχι της θρησκείας.

Κάπως έτσι έχει το όλο θέμα.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

να σας πω τι διαπίστωσα εγώ από λίγη συναναστροφή με άτομα που ήταν ενάντια στον Χριστιανισμό.

 

Λάθος αρχή, λάθος συμπέρασμα. Και έτσι γίνεται η διαστρέβλωση.

 

Αν κάποιος λοιπόν επιλέξει να μάθει το τι λέει η θεωρία αυτής της θρησκείας υπάρχει λύση εφόσον δεν θέλει πάρε δώσε με ιερείς και άλλους ανθρώπους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα κάνει αυθαιρεσίες.

 

Εγώ το διάστημα που γνώρισα ανθρώπους πολέμιους του Χριστιανισμού ήταν στην μέθοδο των αιθαίρετων συμπερασμάτων.

 

Κάπως έτσι δημιουργόυνται οι αντιπαραθέσεις και οι κόντρες και οι διαστρεβλώσεις, από την διαφορετική ερμηνεία των κειμένων.

 

Μόνο που όλο αυτό που βασίζονται είναι δικιές τους ιδέες και όχι της θρησκείας.

Κάπως έτσι έχει το όλο θέμα.

 

Όλα αυτά καλά και αποδεκτά φίλε Dimulator. Δεν είναι όμως αυτή η αιτία που ξεκινάει η αντιπαράθεση, αλλά ο τρόπος, η αφορμή αν θες. Η αιτία είναι ο έλεγχος της μάζας, η απόκτηση εξουσίας, δύναμης και χρήματος. Καμμία σχέση με πνευματικά αγαθά, όπως καταλαβαίνεις.

Η θρησκεία είναι κάτι που έχει να κάνει με την καλλιέργεια του πνεύματος και όταν εφαρμόζεται σωστά καλλιεργεί οποιοδήποτε πνεύμα. Ένας πνευματικός ιερέας, προσφέρει τροφή για το πνεύμα ανεξαρτήτως θρησκείας. Η κάθε θρησκεία εμφανίζεται με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά απλά και μόνο λόγω των συνθηκών και συγκυριών υπό τις οποίες αναπτύχθηκε. Επί της ουσίας, όλες οι θρησκείες μιλάνε για το ίδιο πράγμα. Για μία ανώτερη πνευματική δύναμη και για τον τρόπο να την πλησιάσουμε, άρα να εξυψώσουμε το πνεύμα μας. Το περιτύλιγμα διαφέρει μόνο, το εσωτερικό είναι το ίδιο.

Αυτοί που τονίζουν τις (επιφανειακές) διαφορές και προκαλούν την αντιπαράθεση, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την θρησκεία σαν μέσον εξουσίας και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον κατευθύνουν από τον ένα ηγέτη στον άλλο. Τίποτε παραπάνω.

 

Αν εγώ διψάω και θέλω να πιω νερό, δεν με νοιάζει αν είναι από την πηγή, από την βρύση, από το πηγάδι, από μπουκάλι πλαστικό ή γυάλινο, του μισού ή του ενός λίτρου.

Άλλοι προτιμούν από την πηγή γιατί είναι πιο φυσικό, άλλοι όμως φοβούνται μήπως έχει παρασιτα και δεν πίνουν, προτιμούν εμφιαλωμένο. Άλλοι δεν θέλουν εμφιαλωμένο γιατί τους μυρίζει πλαστικό και το προτιμούν από την βρύση κλπ κλπ κλπ. Δεκτές όλες οι επιλογές, αρκεί να ξεδιψάς.

Αν φτάσουμε όμως να τσακωνόμαστε για το αν θα είναι Λουτράκι, Βίκος ή Σαμαριά το νερό, τότε κάτι δεν πάει καλά.

 

Για να μην ξεχνάμε και το θέμα μας. Το να υπάρχουν ταμπέλες (σύμβολα) και να μας κατευθύνουν στις πηγές που θα βρούμε νερό (σε οποιαδήποτε μορφή ή συσκευασία) δεν είναι κακό. Αν όμως γεμίσουμε τον κόσμο με ετικέτες από εταιρίες εμφιάλωσης, αυτό είναι κακό.

 

Σε μία περιοχή που υπάρχουν κυρίως πηγές, οι ταμπέλες θα λένε ''προς την πηγή'', δεν θα λένε ''προς το νερό'', για λόγους απλοποίησης και ευκολίας. Αφού οι κάτοικοι, πηγή το ονομάζουν. Αν σε άλλη περιοχή δεν υπάρχουν πηγές, αλλά πηγάδια, οι ταμπέλες θα λένε ''προς το πηγάδι''. Αν εκεί υπάρχει και μία βρύση, θα λέει ''προς την βρύση''. 100 ταμπέλες θα λένε ''προς το πηγάδι'' και 2 θα λένε ''προς την βρύση''. Δεν είναι ούτε διάκριση αυτό, ούτε προπαγάνδα, ούτε θα νοιώσει η βρύση ότι είναι μειωνότητα. Νερό το ένα, νερό και το άλλο.

 

Προπαγάνδα θα ήταν αν σε κάθε ταμπέλα ''προς την βρύση/πηγάδι/πηγή'' υπήρχε και ένα αυτοκόλλητο ''Νερό Αρχάγγελος, το δροσιστικό νερό'' με ένα βελάκι προς την πλατεία του χωριού/πόλης, όπου βρίσκεται ο διανομέας. Εκμετάλλευση θα ήταν αν έλεγα στον κάθε ''πελάτη'', θα σου δίνω και ένα μπουκάλι δωρεάν για τον κάθε καινούριο πελάτη που μου φέρνεις και μετά ποσοστά επί των πωλήσεων. Εσύ είσαι καλός, θα σε κάνω επίσημο διανομέα στο διπλανό χωριό με τους καταρράκτες. Εσύ είσαι αστέρι, θα σε κάνω γενικό διευθυντή πωλήσεων κοκ.

 

Ανήθικος ο Αρχάγγελος που πουλάει το νερό, αλλά βλάκες και αυτοί που δεν πάνε στην πηγή να πιουν και πέφτουν θύματα του κέρδους.

 

Και αν κάποτε ξυπνήσουν και πάνε στις πηγές; Ας βγάλω όλες, μα όλες τις πινακίδες, που τους θυμίζουν πού υπάρχει νερό. Αργά ή γρήγορα θα το ξεχάσουν. Πλέον δεν θα χρειάζεται και η προπαγάνδα, αφού από μόνοι τους διαφημίσουν το ''Μοναδικό νερό, Αρχάγγελος'' και δεν έχουν και εναλλακτικές. Θα γλιτώσω και τα (αστεία) έξοδα διαφήμισης. Ανά πάσα στιγμή διπλασιάζω και τις τιμές, όποιος δεν έχει να πληρώσει, ας πεθάνει από αφυδάτωση, σιγά τ'αυγά.

 

Το μεγάλο βέβαια πρόβλημα είναι το νερό Speedy, το οποίο ''έχει πολλά άλατα και είναι και ακριβό. Άσε που το μπουκάλι δεν είναι διαφανές όπως το δικό μου. Εμένα είναι PET, ανακυκλώνεται και έχει και πολύ ωραία ετικέτα, με όμορφα χρώματα. Το νερό Speedy κάνει Ban όσους παραπονιούνται για την τιμή και δεν το παίρνουν. Τους καταδυναστεύει σας λέω! Είναι προϊόν αφυδατοστρωμματικής υδρόλυσης τριχωμονάδων! Δεν καταλαβαίνεται τί σημαίνει αυτό, αλλά σας εγγυούμαι ότι είναι κάτι πολύ κακό. Μόνο το Αληθινό Νερό Αρχάγγελος θα σας σώσει!''

Link to comment
Share on other sites

Μα για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε κάποιον ''παλιό''.

Ο καθένας μπορεί να πάει στο γυμναστήριο, αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλοι γυμναστές.

μα δεν ειπα να ξυπνησουμε έτσι!

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, βέβαια τη μεγαλύτερη επιτυχία θα την είχε το "νερό" που θα σε έκανε να διψάς περισσότερο, οι παρενέργειες όπως είπες ;

Σιγά τ'αυγά!

 

κάποιοι απλά προσφέρουν..άλλοι "εκβιάζουν" καταστάσεις...

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Αρχάγγελε,

 

δλδ πιστεύεις ότι οι θρησκείες λειτουργούν έτσι όπως λες;

 

Μάλλον αυτό είναι ευσεβής πόθος λειτουργίας των θρησκειών.

ή

η στάση ενός καθώς πρέπει ανθρώπου που σέβεται τις θρησκείες, του σωστού μάγου που έλεγα και γω πριν.

 

Διότι ο Χριστιανισμός δεν λέει "έλα μωρέ και γω μια θρησκεία είμαι, αλλά ξέρετε υπάρχει και το Ισλάμ πάτε και από κει μια βόλτα τα ίδια λέμε"

 

Αλοίμονο αν λένε τέτοια.

 

Κάθε θρησκεία από τις μεγάλες δεν δέχεται την άλλη, αυτό είναι και όλο το πρόβλημα που υπάρχει.

Και έτσι οι άνθρωποι αντιπαθούν τα σύμβολα και τις εικόνες.

 

Μακάρι να υπηρχε στους πιστούς των θρησκειών η παιδεία σεβασμού προς τους ετερόδοξους.

 

Και οι οι δικηγόροι που εγείρουν αυτό το θέμα και πάνε στο δικαστήριο το λένε ξεκαθαρα "προσβάλλονται και νιώθουν μειονεκτηκά"

 

Αυτή την αίσθηση όμως αυτοί οι ίδιοι την δημιουργήσαν στον εαυτό τους και όχι ο άλλος.

Αν ήταν κατασταλαγμένοι στο τι πιστέυουν και είχαν και την έκφραση της πίστης τους με τελετές, προσευχές κτλ δεν θα νιώθαν έτσι και σιγά που θα ασχολιόντουσαν με το τι λέει ο Χριστιανισμός κτλ.

 

Επειδή όμως είναι στερημένοι θρησκευτικά (το λέω με επιφύλαξη γνωρίζοντας άλλους με ίδιες ιδέες) αντί να ζητήσουν να καθιερώσουν την πίστη τους ζητάν να καταργηθούν δικαιώματα των άλλων.

 

Και από την στιγμή που οι περισσότεροι είναι χριστιανοί ποιο το πρόβλημα τους;

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Όπα! Άναψε η συζήτηση...; (καλό θέμα βρήκα...) :whistling::thumbsup:

 

Λοιπόν, 1ος λόγος ήταν αυτός: να δω τι απαντήσατε.

 

2ος και κυριότερος λόγος: Χθές είχαμε σοβαρό περιστατικό στο σχολείο όπου είμαι. Σε μια τάξη (Γ3) έχουμε 3 μαθητές -δηλ. 2 μαθητές και 1 μαθήτρια- με καταγωγή στη γειτονική Τουρκία. Μιλούν άπταιστα ελληνικά καθότι γεννήθηκαν και ζουν στο νησί, αλλά διατηρούν το θρησκευμά τους (μουσουλμάνοι). Στην ίδια τάξη είναι και μια μαθήτρια με εμφανές νεοπαγανιστικές τάσεις (φοράει πεντάλφα κρυμμένη μέσα στη μπλούζα της -είμαι από τους λίγους καθηγητές της που μου εκμυστηρεύτηκε τις πεποιθήσεις της, αν και βέβαια την είχα πρότερα πάρει χαμπάρι σχετικά)...

Τέλος πάντων! Που λέτε, σε μια τάξη όπου πέραν των θρησκευτικών διαφορών ανάμεσα σε μαθητές είναι και το εθνικό(υπόψιν πως στο σχολείο μου φοιτούν και αλβανάκια -μουσουλμάνοι επίσης- ρουμάνοι, κινέζοι, Αγ.Μαυρίκιο, βούλγαροι, λιθουανοί και 2 εσθονοί),σε μια φάση μετά το μάθημα θρησκευτικών 1 από τους μουσουλμάνους φώναξε (παρουσία εμού και συναδέλφισσας) "γιατί δεν κατεβαίνει επιτέλους η κ***εικόνα της μάρας;" (εννοούσε την αγιογραφία της Παρθένου)"ο Αλλάχ είναι μεγάλος!!" συμπλήρωσε. Οι ομοθρησκοί του -παρουσία άλλων μαθητών τους, ελληνοχριστιανών φυσικά- χειροκρότησαν και ο 2ος μουσουλμάνος της ίδιας τάξης έσυρε το έδρανο καθηγητού κοντύτερα στον μαυροπίνακα, κάτω από την εικόνα ακριβώς, ανέβηκε με ένα σάλτο όπως μόνο οι έφηβοι μπορούν να κάνουν :yes: και...την ΄κατέβασε.

4 άλλοι συμμαθητές του ,που δεν υπήρξαν ποτέ φιλικοί μαζί του -όπως γνώριζα από την αρχή της χρονιάς- γίνανε "μπαρούτι" και απείλησαν να τον πλακώσουν στο ξύλο φωνάζοντας "γα***ται ο Αλλάχ και οι βρ***τούρκοι!! Φέρε δω την εικόνα μ****α!". Σε χρόνο ν-τ αρπάχτηκαν. Η φασαρία ακούστηκε σε ολόκληρο τον διάδρομο. Εμείς χωθήκαμε να τα χωρίσουμε και να διαλύσουμε τον καβγά τους. Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε καν 5λεπτο μέχρι να 'ρθει ο Διευθυντής και...το μισό σχολείο κοντά μας (ε, η περιέργεια των παιδιών!).Τα κάλεσε στο γραφείο του. Έγινε και συνέλευση σύλλογου. Αποτέλεσμα; Να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπαίτιοι του καβγά.Να μη μακρυγορώ με λεπτομέρειες. Αυτά, στην νησιώτικη Ελλάδα του 2010...

 

(σχόλια -δικά σας)

 

Dimulator, σ' αγαπάμε, αλλά οι απόψεις που γράφεις εδώ...δεν...!!! :down:

Link to comment
Share on other sites

Όπα! Άναψε η συζήτηση...; (καλό θέμα βρήκα...) :whistling::thumbsup:

 

Λοιπόν, 1ος λόγος ήταν αυτός: να δω τι απαντήσατε.

 

2ος και κυριότερος λόγος: Χθές είχαμε σοβαρό περιστατικό στο σχολείο όπου είμαι. Σε μια τάξη (Γ3) έχουμε 3 μαθητές -δηλ. 2 μαθητές και 1 μαθήτρια- με καταγωγή στη γειτονική Τουρκία. Μιλούν άπταιστα ελληνικά καθότι γεννήθηκαν και ζουν στο νησί, αλλά διατηρούν το θρησκευμά τους (μουσουλμάνοι). Στην ίδια τάξη είναι και μια μαθήτρια με εμφανές νεοπαγανιστικές τάσεις (φοράει πεντάλφα κρυμμένη μέσα στη μπλούζα της -είμαι από τους λίγους καθηγητές της που μου εκμυστηρεύτηκε τις πεποιθήσεις της, αν και βέβαια την είχα πρότερα πάρει χαμπάρι σχετικά)...

Τέλος πάντων! Που λέτε, σε μια τάξη όπου πέραν των θρησκευτικών διαφορών ανάμεσα σε μαθητές είναι και το εθνικό(υπόψιν πως στο σχολείο μου φοιτούν και αλβανάκια -μουσουλμάνοι επίσης- ρουμάνοι, κινέζοι, Αγ.Μαυρίκιο, βούλγαροι, λιθουανοί και 2 εσθονοί),σε μια φάση μετά το μάθημα θρησκευτικών 1 από τους μουσουλμάνους φώναξε (παρουσία εμού και συναδέλφισσας) "γιατί δεν κατεβαίνει επιτέλους η κ***εικόνα της μάρας;" (εννοούσε την αγιογραφία της Παρθένου)"ο Αλλάχ είναι μεγάλος!!" συμπλήρωσε. Οι ομοθρησκοί του -παρουσία άλλων μαθητών τους, ελληνοχριστιανών φυσικά- χειροκρότησαν και ο 2ος μουσουλμάνος της ίδιας τάξης έσυρε το έδρανο καθηγητού κοντύτερα στον μαυροπίνακα, κάτω από την εικόνα ακριβώς, ανέβηκε με ένα σάλτο όπως μόνο οι έφηβοι μπορούν να κάνουν :yes: και...την ΄κατέβασε.

4 άλλοι συμμαθητές του ,που δεν υπήρξαν ποτέ φιλικοί μαζί του -όπως γνώριζα από την αρχή της χρονιάς- γίνανε "μπαρούτι" και απείλησαν να τον πλακώσουν στο ξύλο φωνάζοντας "γα***ται ο Αλλάχ και οι βρ***τούρκοι!! Φέρε δω την εικόνα μ****α!". Σε χρόνο ν-τ αρπάχτηκαν. Η φασαρία ακούστηκε σε ολόκληρο τον διάδρομο. Εμείς χωθήκαμε να τα χωρίσουμε και να διαλύσουμε τον καβγά τους. Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε καν 5λεπτο μέχρι να 'ρθει ο Διευθυντής και...το μισό σχολείο κοντά μας (ε, η περιέργεια των παιδιών!).Τα κάλεσε στο γραφείο του. Έγινε και συνέλευση σύλλογου. Αποτέλεσμα; Να τιμωρηθούν αυστηρά οι υπαίτιοι του καβγά.Να μη μακρυγορώ με λεπτομέρειες. Αυτά, στην νησιώτικη Ελλάδα του 2010...

 

(σχόλια -δικά σας)

 

Dimulator, σ' αγαπάμε, αλλά οι απόψεις που γράφεις εδώ...δεν...!!! :down:

 

Φοβερό! Όταν λες ότι τιβρρρρε!θηκαν αυστηρά τι εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

Αποβολές φυσικά. Σχολείο είναι...

(λες να τα 'στελναν φυλακή???) :no:

Link to comment
Share on other sites

Φοβερό! Όταν λες ότι τιβρρρρε!θηκαν αυστηρά τι εννοείς;

Ώρες-ώρες μ' αρέσει πολύ το word filter!:lol:

 

:offtopic:

 

Πάντως φίλε Dimulator μου φαίνεται ότι σε αρκετά σημεία αντιφάσκεις.

Από τη μια "σιγά που θα ασχολιόντουσαν με το τι λέει ο Χριστιανισμός" και από την άλλη "αντί να ζητήσουν να καθιερώσουν την πίστη τους ζητάν να καταργηθούν δικαιώματα των άλλων"...

Και ποιά είναι τα δικαιώματα των άλλων? Να "καθιερώνουν" περαιτέρω την ήδη "καθιερωμένη" θρησκεία τους?

 

Και τί θα πει "Και από την στιγμή που οι περισσότεροι είναι χριστιανοί ποιο το πρόβλημα τους;"??

Ξεχνάς ότι η δημοκρατία συνίσταται στο σεβασμό και την υπεράσπιση της μειοψηφίας?

Ή αυτό δεν εφαρμόζεται σε θρησκευτικά ζητήματα?

Link to comment
Share on other sites

δεν αντφάσκω,

 

το ένα είναι πως θα ήταν αν δεν είχαν πρόβλημα (σιγά μην ασχοληθούν) και το άλλο είναι τι θα έπρεπε να κάνουν (να ζητήσουν αναγνώριση).

 

αυτά που λέω είναι βγαλμένα από την πραγματικότητα διότι είμαι σε έναν χώρο που υπάρχουν τέτοιες ιδέες (εγώ όμως δεν συμφωνώ)

 

Πάντως και αυτά που λέει ο Ϊνγκυ δείχνουν χαμηλή παιδεία και μια καφρίλα.

Οι Ισλαμιστές είναι γνωστοί για την απέχθεια τους προς άλλους ετερόδοξους και ότι δημιουργούν προβλήματα.

 

Αλλά ξέρετε γιατί αντιδρά το παιδάκι; Διότι του έχουν μάθει ότι η πίστη του είναι η μόνη αλήθεια.

και τώρα φωνάζει "Ο Αλάχ είναι μεγάλος" σε ένα άλλο περιβάλον.

Αυτά είναι τα προβλήματα αν νομίζεις ότι είσαι μοναδικός και δεν υπάρχουν οι άλλοι.

 

Τελικά έγινε το δικαστήριο Ίνγκυ?

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

αν έγινε λέει???

 

Αυθημερόν (αν και ασυνήθιστο αυτό-για τα εκπαιδ.δεδομένα...)!!!!

 

Πάντως, την τελευταία ώρα σε άλλη τάξη (μετά το 1μισης ώρας...συν.σύλλογ.διδασκ.που αποφάσισε)αντί να τους κάνω μάθημα, προτίμησα τελικά να τους...πιάσω κουβέντα με το όλο αυτό θέμα. Ντιμουλάτορ, θα πάθεις πλάκα: ΟΛΟΙ οι μαθητές -ανεξαιρέτως!- συμφώνησαν να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα πάνω από τους μαυροπίνακες. Να μερικά σχολιανά τους:

 

-" Γιατί όχι; Μόνο οι γονείς μου πάνε εκκλησία, εγώ όχι. Τέτοια ώρα Κυριακή, είμαι με συμμαθητές μου για μπάσκετ!"

 

-" Η καλυτερές μου φίλες είναι καθολική η μια και μουσουλμάνα η άλλη. Με στεναχωρεί όταν συμβαίνουν τέτοια στο σχολείο μας. Δεν χρειάζονται αυτά. Ας τα βγάλουμε κύριε, είναι ντροπή να γίνονται τέτοια..."

 

-" Δεν γ****ται! Στα αρ****α μας και θρησκείες και παπάδες..." (συγγνώμη -αυτό από τον πιο αθυρόστομο 13χρονο της τάξης/ 1ος στις αποβολές)

 

-" Τι να σας πω κύριε, άμα πω μια γνώμη που ίσως δεν σας αρέσει θα με βγάλετε τιμωρία αποβολή; ( :lol: )Αλλά αφού μας ρωτάτε εδώ, εμένα δεν με ενδιαφέρει. Ποτέ δεν ασχολήθηκα! Κι ας που πρήζουν τα ου****α ο μπαμπάς και η μαμά μου..."

-----------------------------------------------------------------------------

 

(νομίζω τα παραπάνω φτάνουν και είναι ενδεικτικά απολύτως! Συνεπώς, ένα +1 στον Johnny...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...