Jump to content

Ποιός προσβάλει τον Θεό...;


Recommended Posts

Σύμφωνα με την δική μου κοσμοθεωρία, είμαι Θεά, όπως και εσείς είστε Θεός, όπως κάθε ύπαρξη είναι Θεότητα (δείτε την υπογραφή μου). Επομένως, ακόμα και οι πιο αισχρές πράξεις που γίνονται «στο όνομα του Θεού», είναι μέρους του Θεού, αφού είναι των ανθρώπων.

 

...Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, την σήμερον ημέρα εάν ζεις στον δυτικό κόσμο, με το που σου λέει κάποιος την λέξη «Θεός», ο νους σου πάει στην χριστιανική εικόνα του Θεού. Ακόμα κι αν δεν είσαι Χριστιανός, αυτή την εικόνα θα σκεφτείς.

Είναι θέμα προγραμματισμού. Εκεί την «πατάνε» και οι άθεοι. Ουσιαστικά, δεν έχουν απορρίψει τον Θεό γενικώς, αλλά τον χριστιανικό Θεό. Ή, τον μονοθεϊστικό Θεό, αν προτιμάτε. Γι’ αυτό και αν αποφύγεις να τους αναφέρεις την λέξη «Θεός» και κάνεις χρήση άλλων «συνώνυμων», αποκαλύπτεται ότι οι άνθρωποι είναι απλά άθρησκοι, όχι άθεοι.

 

Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα και για να απαντήσω πιο άμεσα στον irenicus777:

Ως Θεά ( ^_^ ) αυτό που με προσβάλει περισσότερο είναι να με κρίνουν ως κάτι που είμαι μονάχα κατά ένα εκατομμυριοστό. Δεν με ενδιαφέρει ποιός το κάνει, αλλά το ότι το κάνει.

 

...Εσένα, ως Θεός, τι σε προσβάλλει περισσότερο;

 

Αυτό που σου έγραψα, σαν ερώτηση: Σαν Θεός που είμαι (όποιος τολμήσει να φωνάξει "ψώνιο" θα του φάω τη σπλήνα! :lol: ) θα με ενοχλούσε πολύ λιγότερο αν ένας ερχόταν και με έβριζε, παρά αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε "σκοτώνω, βιάζω, κλέβω περιουσίες, μαυρίζω τις ψυχές των ανθρώπων με τα π@π@ροκυρήγματα μου, κι όλα αυτά τα κάνω όχι επειδή είμαι εγώ ένας ψυχανώμαλος, άπληστος, εγωιστής κόπανος, αλλά επειδή πιστεύω σε σένα. Αρνούμαι να αναλάβω την ευθύνη των πράξεων μου και τις δικαιολογώ λέγοντας ότι εκτελώ το θέλημά σου. Και θα συνεχίσω να τα κάνω όλα αυτά, πετώντας το μπαλάκι σε σένα. Θα βγάλω κάποιες αποφάσεις σχετικά με το τι είσαι (πχ τριαδικός θεός, διπλή φύση, κλπ), και όσους δεν συμφωνούν μαζί μου θα τος απομονώνω ως αιρετικούς και θα τους κάνω τη ζωή - και το θάνατο - κόλαση. Και φυσικά, για όλα αυτά, περιμένω ανταμοιβή."

 

Καθώς καταλαβαίνεις, σε τετοια θέματα αυτό που με εκνευρίζει είναι η ανευθυνότητα...

 

την κριτική, όσο κι αν μας ενοχλεί, ας την ανεχόμαστε, να μην πω δηλαδή να την αποδεχόμαστε. Ακόμα κι αν αφορά το ένα εκατομμυριοστό μας, όπως λες. Δεν είμαστε υπεράνω κρίσης, ούτε εμείς, ούτε κανένας.

Link to comment
Share on other sites

…αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε "σκοτώνω, βιάζω, κλέβω περιουσίες, [...] επειδή πιστεύω σε σένα.

Συνεχίζοντας βασιζόμενη στην πεποίθηση ότι όλοι είμαστε Θεός/Θεά, η απάντηση σ’ αυτόν τον άνθρωπο θα μπορούσε να είναι: «όλ’ αυτά τα κάνεις, όχι στο όνομά μου αλλά στο όνομά σου, διότι εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ».

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή... :ermm:

 

 

Δεν είμαστε υπεράνω κρίσης, ούτε εμείς, ούτε κανένας.

Φυσικά και δεν είμαστε υπεράνω κρίσης! Το θέμα όμως είναι: ποιος κρίνει...;

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας βασιζόμενη στην πεποίθηση ότι όλοι είμαστε Θεός/Θεά, η απάντηση σ’ αυτόν τον άνθρωπο θα μπορούσε να είναι: «όλ’ αυτά τα κάνεις, όχι στο όνομά μου αλλά στο όνομά σου, διότι εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ».

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή... :ermm:

 

ναι... αλλά αυτό θα ίσχυε σε ένα άλλο ευρύτερο πλαίσιο. γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο καθε ένας πράττει και σκευτεται για τον ευτό του. εκτος κι αν ενοοήσουμε την ευρήτερη φύση του ανθρώπου-θεού, οτι δλδ το κάνεις στο όνομα της φύσης σου και όχι του ατόμου σου... :thumbsup:

 

Φυσικά και δεν είμαστε υπεράνω κρίσης! Το θέμα όμως είναι: ποιος κρίνει...;

 

χμμμ... κρινόμαστε απο τους πάντες. Απλά αυτοί που κρίνουν δυνατά και το αντιλαμβανόμαστε είναι αυτοί που δεν έχουν να χάσουν σε περίπτωση δυσαρέσκειας μας....

Edited by Fever
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...