Jump to content

Δικαιολογειτε ο ρατσισμος?


tigerrrr
 Share

Recommended Posts

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αναλόγως με το τι εννοείς λέγοντας "ρατσισμός". Αν εννοείς την απέχθεια μιάς φυλής ανθρώπων προς μιά άλλη φυλή, αυτό δεν είναι ρατσισμός. Οι άνθρωποι αγαπιούνται με τα προτερήματά τους. Αν δεν έχουν και πολλά ... βράσε όριζα!

 

Στο λεξικό το λήμμα "ρατσισμός" εξηξείται ως εξής : μία ομάδα ανθρώπων να θεωρεί ως υπάνθρωπους μία άλλη ομάδα ονθρώπων λόγω διαφοράς χρώματος ή χαρακτηριστικών του προσωπου.

 

Αυτάααααα :witch:

Link to comment
Share on other sites

Ρατσισμός : Θεωρία που υποστηρίζει την ανωτερότητα μιας φυλής

και αποβλέπει στη διατήρηση της «καθαρότητάς» της

και στην κυριαρχία της επί των άλλων

 

Το σύνολο των αντιδράσεων, εκδηλώσεων, ενεργειών κτλ.

που συνειδητά ή όχι απορρέουν από την πίστη στην παραπάνω θεωρία

 

 

Στο νεο-έλληνα πρέπει να δώσουμε την ψευδαίσθηση, ότι μέσα απο τα γονίδια του, είναι ακόμα ικανός να εκπολιτίσει άλλους αμόρφωτους.

 

Πρέπει να τον καλέσουμε προτού οχυρωθεί και προτού αναπτύξει παιδεία πολυ-επίπεδη στους νέους,

να προάγει επαναλαμβανόμενες "ατάκες" στο όνομα της "αρχαίας" ιδιότητας του,

για νεο-ελληνικές αξίες όπως "μη ρατσισμό", "μη ολιγαρχία", "μη πόλεμο" και συναφή,

πάντα ανάλογα με την περίσταση που πρέπει να μη-αντιμετωπίσει ...

 

James Adow Kissingers

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να δικαιολογηθει ο ρατσισμος σε καποιες περιπτωσεις?

 

Δεν γνωρίζω τι εννοείς με την λέξη "δικαιολογηθεί", αν δηλαδή εννοείς αν αιτιολογείται ανθρωπολογικά και κοινωνικά αυτή η συμπεριφορά ή αν το άτομο που πράττει την ρατσιστική αντίδραση ή υιοθετεί ρατσιστικές συμπεριφορές μπορεί να αιτιολογήσει ή να υπερασπίσει την θέση του για αυτή του την ενέργεια.

 

Στην δεύτερη περίπτωση, πρέπει να αποδεχτούμε, τόσο εμείς -σαν ένα ας πούμε λαϊκό δικαστήριο-, όσο και το άτομο αυτό -σαν ας πούμε ένας κατηγορούμενος-, 1ον ότι ο ρατσισμός είναι αδίκημα, 2ον ότι η ενέργεια που προσδίδει ρατσισμό είναι καταδικαστέα και 3ον στην ίδια την αναγνώριση του ρατσισμού.

 

Για το 3, θα πρέπει να ορίσουμε σε ποιόν χρόνο για την συγκεκριμένη ομάδα γήινων ανθρώπων συμβαίνει αυτό και ποιοί το ορίζουν; Για να το καταλάβουμε: θα ορίσουν το 1700 μΧ οι άποικοι της Αμερικής αν οι μαύροι της Αφρικής είναι υποτελείς τους; Θα ορίσουν τις περίπου ίδιες χρονολογίες και πριν οι Άγγλοι αν οι Κινέζοι είναι υποτελείς τους; Θα ορίσουν οι Ρωμαίοι επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αν οι Αιγύπτιοι και οι Λύβιοι είναι υποτελείς τους;

Κι αν ναι, ποιός θα τους δικάσει για τις ρατσιστικές τους ενέργειες;

 

Για το 2, δεν θα συμφωνήσει ο πράττων και για το 1 θα πρέπει να πάμε την πρώτη περίπτωση: την ανάλυση της ανθρωπολογικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.

 

Ναι, ο άνθρωπος από την φύση του είναι ρατσιστής. Ο δυνατότερος πάντα επιζούσε και πάντα θα επιζεί, όχι μόνο για την μυϊκή του δύναμη που την επιδεικνύει έναντι του άλλου, αλλά γιατί έτσι έχει ορίσει η φύση: να επιζεί ο ισχυρότερος ακόμα και αν μεταξύ τους δεν συναντηθούν ποτέ!

Ο άνθρωπος όμως ανέπτυξε και ένα "ένδυμα" στην πορεία του. Το Πνεύμα του και μέσω αυτού ανέπτυξε φιλοσοφίες, γράμματα, τέχνες, νόμους και κανόνες καλής συμπεριφοράς και ανθρωπισμού.

 

Την ερώτηση λοιπόν θα έπρεπε να την θέσουμε για μένα ως εξής: Ο άνθρωπος που από την φύση του είναι ρατσιστής, έχει αναπτύξει τα εργαλεία εκείνα που να τον εκπαιδεύουν στην καταστολή τέτοιας συμπεριφοράς, ως ατόμου πρώτα κι ύστερα ως ομάδας;

 

Γιατί... πώς να δημιουργηθεί ομάδα ρατσιστική (ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ) αν δεν υπάρχουν άτομα να την στελεχώσουν;

Link to comment
Share on other sites

Στους αμόρφωτους που δεν μάθανε να χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις,

ως "ρατσισμός" μπορεί να υφίσταται και η φιλοφρόνηση σε ομοεθνείς ...

 

Πόσο μάλλον η κολακεία για ομοεθνείς ...

 

Λαμβάνοντας με αρχικό παράδειγμα, τις 2 αυτές λέξεις ως άγνωστες

ή τις 2 αυτές έννοιες να απέχουν από την αντίληψή τους,

τότε όποτε παρατηρούν καταστάσεις, δεν τις κρίνουν σωστά

και επομένως καμία συζήτηση δεν οφελεί παρά βλάπτει ...

 

Εάν συμφωνείτε λοιπόν, καλό θα ήταν πρώτα να καθορίσουμε

1) λέξεις 2) έννοιες και 3) σύντομες κατάστάσεις που προβάλλονται λανθασμένα

από αμόρφωτους Εκπολιτιστές ως "ρατσισμός".

 

 

 

Τον νεο-έλληνα και ειδικά τη νεολαία του, πρέπει να τους "φουσκώσουμε" με την ιδέα

ότι συμβάλουν με στοργή στον εκπολιτισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστικά λεκτικά "σήματα" ...

 

Μα προσοχή, μην τους αφήσετε να θωρακιστούν με έμπρακτη και σωστή εφαρμογή των νόμων,

διότι τότε, όσο αντι-ρατσισμό και να "τραγουδάνε" για λογαριασμό μας, θα είναι ανίκητοι ...

 

James Adow Kissingers

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να δικαιολογηθει ο ρατσισμος σε καποιες περιπτωσεις?

 

4161[/snapback]

 

Σε ποιες περιπτώσεις; Π.χ. όταν δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αλλά αυτός μαύρος κλπ κλπ κλπ;

 

(Ειλικρινές το ερώτημα, πες μας τι σου πέρασε από το μυαλό...)

Link to comment
Share on other sites

Βρε να ενα παραδειγμα!Το να μισουμε και να μας προκαλουν αηδια οι αλβανοι ειναι ρατσισμος!μ?Μερικοι το δικαιολογουν οτι και καλα δικαιολογειτε σ αυτη την περιπτωση επειδη φερονται ασχημα(πολυ ασχημα) κλεβουν,δολοφονουν,απειλουν,βιαζουν κ.α (υπαρχουν παντα εξαιρεσεις ομως).Συμφωνα με το παραπανω η με παρομοιο παραδειγμα ρωτω αν μπορει να δικαιολογηθει ο ρατσισμος κατα την γνωμη σας. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να δικαιολογήσω την κακία... τον ρατσισμό όμως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Βρε να ενα παραδειγμα!Το να μισουμε και να μας προκαλουν αηδια οι αλβανοι ειναι ρατσισμος!μ?Μερικοι το δικαιολογουν οτι και καλα δικαιολογειτε σ αυτη την περιπτωση επειδη φερονται ασχημα(πολυ ασχημα) κλεβουν,δολοφονουν,απειλουν,βιαζουν κ.α (υπαρχουν παντα εξαιρεσεις ομως).Συμφωνα με το παραπανω η με παρομοιο παραδειγμα ρωτω αν μπορει να δικαιολογηθει ο ρατσισμος κατα την γνωμη σας. :angel:

4188[/snapback]

 

Καλά... εσύ μην προστατευτείς από ομάδες μεταναστών που κατά κύριο λόγο προέρχονται από φυλακές που τις άνοιξαν και δραπέτευσαν ή.. τους δραπέτευσαν!!! Γιατί στην πλειοψηφία τους αυτοί είναι. Και δεν μιλάω για τις εξαιρέσεις.

Παλαιότερα υπήρχε μια παροιμία, πριν δηλαδή αυτό το σύγχρονο κύμα μεταναστών, που την άκουγα από τον παππού μου ακόμα όταν ήμουν μωρό: Κάνε αρβανίτη φίλο, κράτα κι ένα ξύλο.

 

Προφανώς γνωρίζεις και το "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι" και το "από πού κρατάει η σκούφια σου", δηλωτικά του χαρακτήρα και των ιδιοτήτων συγκεκριμένης ομάδας. Πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, όμως για να τις βρούμε πρώτα κοιτάμε τους κανόνες.

 

Ας μου πει ποιός δεν είναι κατ΄ αυτή την περιγραφή της φίλης μας, ρατσιστής με τους γύφτους ή τους τσιγγάνους... κι αν θα τους έβαζε σπίτι του να φάνε, να πιούνε, να κοιμηθούν μαζί, να πάνε παρέα σινεμά, στην ταβέρνα... χωρίς φυσικά να τον έχουν αλλάξει πρώτα!!! Ετσι όπως είναι... Μια και είμαστε και σε σελίδα Τέχνης και οι γύφτοι και τσιγγάνοι την γνωρίζουν άριστα, να φιλοξενήσει καμιά βδομαδούλα μερικά γυφτάκια σπίτι του με την μανούλα τους μαζί, χωρίς φυσικά είπαμε, να τους επιβάλλει ούτε μπανιέρες ούτε χτένες ούτε τίποτα τέτοιο!!! Να είναι αυθεντικοί.

Μόλις βρούμε έναν τέτοιο, θα του πούμε την επόμενη παροιμία <βρήκε ο γύφτος τη γενιά του...>.

 

Μπορώ να σας το συνεχίσω αν θελήσετε. Ισως σας βοηθήσει να βγάλετε από μέσα σας τυχόν κακίες ή ρατσιστικές εκδηλώσεις. Είναι μια άσκηση που την έμαθα στην αμερικάνικη βάση όταν εργαζόμουν... και εκδηλώθηκαν ρατσιστικές αντιδράσεις στο πρόσωπό μου. Γιατί αν δεν το γνωρίζετε, οι μαύροι της Αφρικής ουδεμία πλέον σχέση έχουν με τους κομπλεξικούς μαύρους της Αμερικής. Ετσι, πλέον οι δεύτεροι, θεωρούν τους εαυτούς τους αμερικανάκια, που μπορούν να χυδαιολογούν στις ...τριτοκοσμικές ελληνίδες!!! Ναι, έτσι μας έβλεπαν! Και ο ψυχολόγος στην βάση, επίσης μαύρος -καλή του ώρα- με βοήθησε εξηγώντας μου το απωθημένο που τους διακατέχει από την εποχή της δουλείας -μεταφερόμενο από στόμα σε στόμα νιώθουν ακόμα αδικημένοι- και να μην ένιωθα με τις ενέργειές τους υποτιμητικά εγώ για κάτι που είναι αρρωστημένο σε αυτούς.

 

Αλήθεια, με το παραπάνω που σας ανέφερα, και μια και πιθανόν νομίζουμε ότι ως λευκοί και έλληνες δεν διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο, έχετε νιώσει να εκδηλώνουν ρατσισμό απέναντί σας;

 

Πάλι, προσωπικά, προτιμώ τον ρατσισμό από την κακία. Γιατί όπου υπάρχει καλωσύνη, δεν υπάρχει ρατσισμός.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πρωσοπικά δεν δικαιολογώ καθόλου τον ρατσισμό.Είμαι κατά.Όπως και να το κάνουμε είμαστε όλοι άνθρωποι και διαφέρουμε στο πρώσοπο μόνο γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες μας διαφοροποιησαν λίγο.Όλοι έχουμε ίσα δικαιόματα.

π.χ. Οι μαύροι είναι μαύροι για να μην αποροφούν (το δέρμα τους) πολύ ακτινοβολία απο τον ήλιο στα μέρη που ζουν.

:kissylove: Ο ρατσισμός ΜΟΝΟ σε δυστυχία μπορεί να οδηγήσει.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είμαι κατά του ρατσισμού! Και θα πω κάτι που συνέχεια έχω στο νου μου πριν κάθε μου κίνηση! "Μην κάνεις (λες) ότι δεν θες να σου κάνουν!"

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το περιορίσατε τόσο πολύ στο "έλληνας" - "αλβανός", το θέμα; Ρατσισμός ξέρουμε όλοι, πάρα πολύ καλά τι είναι. Αν το θέμα πρέπει να αναπτυχθεί, ας αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο! Ο Ελληνας ΔΕΝ είναι ρατσιστής! Υπάρχουν περιπτώσεις πού αντιδρά άσχημα, γιατί νιώθει πως πρέπει να προστατευθεί και να προστατεύσει (π.χ. στην περίπτωση Αλβανός), γιατί δεν είμαστε ρατσιστές με τους Ινδούς, με τους Αιγύπτιους, με τους Παλαιστίνους, τους Πολωνούς και τους λοιπούς λαούς πού έχουν περάσει από την χώρα μας;! Διότι είναι ΚΥΡΙΟΙ!

 

Προσέξτε τι έγραψα παραπάνω "ο Ελληνας αντιδρά...", για να αντιδράσει κάποιος ... πως να το κάνουμε ρε παιδιά ... πρέπει να δράσει κάποιος άλλος! Ο νοών ... νοήτω!

 

Δηλαδή για να μην θεωρηθώ ρατσίστρια, θα πρέπει να λέω πώς οι Αλβανοί είναι καλοί; Δεν είναι! Ας θεωρηθώ ρατσίστρια! Είναι ένας απαίδευτος λαός!

 

ΙΣΩΣ η επόμενη γενιά, τα καταφέρει!

 

Ενα έχω να συμπληρώσω : Ευτυχώς ο Ελληνας δεν είναι ο βουτυράτος πού θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε πώς είναι!

:evilbl: :evilbl: :evilbl:

Link to comment
Share on other sites

... Είναι μια άσκηση που την έμαθα στην αμερικάνικη βάση όταν εργαζόμουν... και εκδηλώθηκαν ρατσιστικές αντιδράσεις στο πρόσωπό μου. Γιατί αν δεν το γνωρίζετε, οι μαύροι της Αφρικής ουδεμία πλέον σχέση έχουν με τους κομπλεξικούς μαύρους της Αμερικής. Ετσι, πλέον οι δεύτεροι, θεωρούν τους εαυτούς τους αμερικανάκια, που μπορούν να χυδαιολογούν στις ...τριτοκοσμικές ελληνίδες!!! Ναι, έτσι μας έβλεπαν! Και ο ψυχολόγος στην βάση, επίσης μαύρος -καλή του ώρα- με βοήθησε εξηγώντας μου το απωθημένο που τους διακατέχει από την εποχή της δουλείας -μεταφερόμενο από στόμα σε στόμα νιώθουν ακόμα αδικημένοι- και να μην ένιωθα με τις ενέργειές τους υποτιμητικά εγώ για κάτι που είναι αρρωστημένο σε αυτούς.

...

 

 

Μπράβο Νεράϊδα! Αυτό που έγραψες μπορεί να εφαρμοστεί παντού! Και χίλια μπράβο στον ψυχολόγο της Βάσης! Καλή του ώρα του ανθρωπου, όπου και να 'ναι!

 

Σας έχω πει πώς ένας από τους πλέον ωραίους άνδρες πού έχω δει, ήταν μελαμψός;! Τον είδα στο ταχυδρομείο του Συντάγματος τέλος Δεκέμβρη : ένας κούκλος!!!! :witch: Ψηλός, ωραίος, γεματούτσικος, με πολύ γλυκό βλέμμα....

 

:019blush::019blush::019blush:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το περιορίσατε τόσο πολύ στο "έλληνας" - "αλβανός", το θέμα; Ρατσισμός ξέρουμε όλοι, πάρα πολύ καλά τι είναι. Αν το θέμα πρέπει να αναπτυχθεί, ας αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο! Ο Ελληνας ΔΕΝ είναι ρατσιστής!

 

Αναφέραμε και τους γύφτους... να δούμε εντός μας τις αντιδράσεις αλλά εκωφεύσαμεν...

 

Συμφωνώ και εύγε σου! Οχι μόνο δεν είναι ως λαός -κι όχι ως μεμονωμένα άτομα που δεν ξέρουμε και από πούθε κρατάει η σκούφια τους και γράφει απλά Ελλην η ταυτότητά τους- αλλά είμαστε και φιλόξενος λαός! Τόσο φιλόξενος που έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι...

Τους μαζεύουμε από θάλασσες και βουνά να φάνε ένα κομμάτι ψωμί αντί να βουλιάξουν να πνιγούν. Ε, ένα κομμάτι ψωμί έχουμε, ένα δίνουμε κι ας είναι και το ένα που είχαμε φυλάξει για το παιδί μας. Αυτοί που έχουν τα πολλά, ζητάνε βίζες και άδειες και κουραφέξαλα. Ας πάνε έτσι στις ΗΠΑ να δω ποιοί θα τους μαζέψουν!

Τους μαζεύουμε και δυστυχώς είναι και εις βάρος μας και προπαντώς εις βάρος τους!!! Αυτό κανείς αντιρατσιστής δεν το σκέφτηκε! Πού τους αφήνουμε να ζήσουν; Στην Αθήνα; Στα ακριβότερα σχεδόν ενοίκια της Ευρώπης; Στην ακριβότερη ίσως διαβίωση της Ευρώπης; Στην χείριστη νοσοκομειακή περίθαλψη;

Πού μωρέ άνθρωποι αντιρατσιστές λέτε να μείνουν;

Ε, ας με πούν εμένα ρατσίστρια, που δεν θέλω να μείνουν, για να μην υποφέρουν και τους βλέπω και δακρύζω. Κι ας είναι όλοι οι άλλοι αντιρατσιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους να πάρουν πράσινη κάρτα... να πεινάνε στο δρόμο!!! Αλλά βλέπετε, αυτοί οι αντιρατσιστές... δεν δακρύζουν! Θέλουν φτηνά έως τσάμπα χέρια να μεγαλώνουν τα τσιφλίκια τους εις βάρος των νεο-δούλων και των δήθεν ρατσιστών.

Link to comment
Share on other sites

Η Νεράιδα σε 3 posts τα είπε όλα. Έπιασε όλε τις βασικές πτυχές του θέματος και τις ανέλυσε με ψυχραιμία και ορθολογισμό.

Περιττό να πω ότι συμφωνώ απόλυτα.

 

Νεράιδα: :worthy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...