Jump to content

Πώς το εξηγείτε αυτό? Έντονος πόνος


Recommended Posts

Χθές καθώς προχωρούσα στο δρόμο πέρασα έξω από το μαγαζί κάποιου που αυτοκτόνησε πρόσφατα. Αυτοκτόνησε μέσα στο μαγαζί και μάλιστα προσπάθησε να το κάψει. Όταν το έμαθα δεν μπορώ να πω οτι συγκλονίστηκα ή ένιωσα κάτι έντονο. Αν και δεν θυμάμαι το συγκεκριμένο άτομο είχα πάει κάποιες φορές στο μαγαζί του στο παρελθόν. Καθώς πλησίαζα στο μαγαζί βλέπω κάποιους νεαρούς που είχαν ανοίξει την αποθήκη και κάτι καθάριζαν. Έριξα μια κλεφτή ματιά και εκείνη τη στιγμή με πιάνει ένας πολύ έντονος πόνος στο μέρος της καρδιάς. Ένα έντονο ανεξήγητο σφίξιμο και βαθιά θλίψη. Περπατούσα και σκεφτόμουν τι στο καλό σου συμβαίνει Ντάλια? Μετά από λίγο ο πόνος έφυγε.

 

Έχετε νιώσει κάτι παρόμοιο και τι πιστεύετε οτι προκάλεσε αυτό τον πόνο?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εντάσσεται στην Ψυχομετρία (αν και λέγοντας «Ψυχομετρία» συνήθως εννοούμε όταν πιάνουμε ένα αντικείμενο και λαμβάνουμε εικόνες ή συναισθήματα).

Συμβαίνει στα ευαίσθητα άτομα, δεν είναι σπάνια και είναι κάτι που μπορείς να καλλιεργήσεις μάλλον εύκολα (αφού έχεις ήδη την κλήση).

Το ένιωσες εκεί, διότι ο χώρος είχε πρόσφατα ένα έντονο γεγονός.

Ίσως να είχες και στο παρελθόν παρόμοιες εμπειρίες, επειδή όμως δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, δεν έδωσες σημασία.

Με αυτή την δυνατότητα, με λίγη εξάσκηση μπορείς επίσης να νιώθεις την ενέργεια ενός χώρου καθώς και τυχόν παρουσίες σε αυτό τον χώρο.

Με πολύ εξάσκηση, μπορείς να φτάσεις να «βλέπεις» την ιστορία ενός χώρου στον οποίο μπαίνεις, σαν trailer ταινίας.

 

Είναι επίσης δείγμα κλήσης στην εμπάθεια -δυνατότητα όμως που προσωπικά θα έλεγα να αποφύγεις να καλλιεργήσεις (είναι πολύ ψυχοφθόρα).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Νεφέλη. Τώρα που το λες έχω νιώσει παρόμοια συναισθήματα στο παρελθόν ή εβλεπα εφιάλτες τρομακτικούς. Θυμάμαι που είχα πάει διακοπές κάποτε και την πρώτη νύχτα στο σπίτι που έμενα βλέπω ένα πολύ δυνατό όνειρο. Γινόταν μια κηδεία και παρακολουθούσα την πομπή, το φέρετρο, τα στεφάνια και τα λουλούδια. Με έπιασε τρομερή θλίψη και έκλαιγα στον ύπνο μου γιατί το άτομο που πέθανε ήταν νεαρό μέλος της οικογένειας μου. Έκλαιγα και βίωνα τόσο έντονα τον πόνο... Ύστερα από κανα δυο μέρες ο κύριος που μου νοίκιαζε το σπίτι μου είπε οτι ήταν πολύ δυστυχισμένος γιατί έχασε το γιο του σε τροχαίο και η ζωή εκείνου και της γυναίκας του είχε καταστραφεί... Επίσης θυμάμαι ένα υπόγειο που είχε το σπίτι που έμενα στην Ουαλία. Όταν κατέβαινα σε εκείνο το υπόγειο ένιωθα τόσο άσχημα σα να έκρυβε κάποιο τρομερό μυστικο. Έβλεπα μονίμως εφιάλτες για άτομα που είχαν δολοφονηθεί εκει μέσα και το απέδιδα σε ιστορίες που άκουγα στις ειδήσεις ή σε έργα που ίσως με είχαν επηρεάσει. Η συχνότητα όμως των ονείρων με τρόμαζε και έτσι άλλαξα σπίτι. Ήταν ένα σπίτι που δε θέλω να θυμάμαι...

Link to comment
Share on other sites

Άρα, Dalia μου, "τό χεις"! :yes:

Αν θες, μπορείς να το καλλιεργήσεις.

Αν σ' ενοχλεί... λυπάμαι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, πέραν του να το αγνοήσεις όποτε συμβαίνει, με το να σκέφτεσαι άλλα πράγματα εκείνη τη στιγμή (πράγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν πιο έντονα συναισθήματα). Όσο για εφιάλτες (όταν είσαι σε φορτισμένους χώρους), πάλι λίγα μπορείς να κάνεις. Συνήθως, μια όμορφη και έντονη σκέψη πριν κοιμηθείς, καθώς και ένα ήπιο "ηρεμιστικό" (χαμομήλι, τήλιο, ένα ποτηράκι κρασί), ψιλοβοηθάνε. Αλλά μην περιμένεις πολλά. Λέγεται ότι και κάποιοι κρύσταλλοι βοηθάνε, εάν τους βάλεις δίπλα σου ή κάτω από το μαξιλάρι σου, αλλά προσωπικά δεν έχω δει διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς εσύ Νεφέλη να μου πεις με ποιό τρόπο καλλιεργείται κάτι τέτοιο ή είναι κάτι που θα ανακαλύψω μόνη μου? Η συμβουλή σου ποιά είναι να το καλλιεργήσω ή όχι? Η διαίσθηση επίσης καλλιεργείται γιατί είχα διαβάσει κάποιους τρόπους αλλά δεν ξέρω αν ισχύουν... ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάτε τι θέλεις Dalia...

 

η εμπάθεια είναι πολύ χρήσιμη για κάποιον που θέλει να αισθάνεται κάθε μορφή ενέργειας.

 

Συνήθως αισθανόμαστε την αρνητική που είναι έντονη, αν σκοπός σου είναι να γίνεις ένα ον που θα αισθάνεται τα προβλήματα των άλλων και θα τρέχει να βοηθά είναι πολύ χρήσιμη ικανότητα.

 

Επίσης με την αίσθηση της ενέργειας μπορείς να βρεις άτομα που την παράγουν. Αυτός είναι ο τρόπος που πνευματικά όντα έλκονται από τις ενέργειες.

 

π.χ. οι Άγγελοι αισθάνονται το κακό και βοηθούν και οι Δαίμονες αισθάνονται το καλό και τρέχουν να κάνουν ζημιά.

 

το τι θα κάνεις εσύ είναι δικό σου θέμα με αυτήν την αίσθηση-ικανότητα.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω τι λες dimulator αν και δε νομίζω πως θέλω να γίνω κάτι τέτοιο... Αυτό που θέλω είναι να κατανοήσω τον εαυτό μου και το γιατί μου συμβαίνουν κάποια πράγματα. Θα σου πώ ένα άλλο παράδειγμα. Η αγαπημένη μου γιαγιά μου είχε χαρίσει ένα όμορφο δαχτυλίδι. Ήταν ένα απλό δαχτυλίδι, χρυσό με ένα μικρό ρουμπίνι, το οποίο φορούσε όλη της τη ζωή. Μου το έδωσε με αγάπη, για να τη θυμάμαι, κάποια χρόνια πριν πεθάνει. Έ, τι να πω για αυτό το δαχτυλίδι! Κάθε φορά που το φορούσα είχα καυγάδες με τη μάνα μου, τον άντρα μου, ένιωθα τόσο αρνητισμό... Στην αρχή βέβαια δεν το είχα συνδυάσει με το δαχτυλίδι, αλλά μετά από κάποιο καιρό δεν ξέρω πώς, το κατάλαβα. Έχω να το φορέσω χρόνια. Βέβαια, μπορεί να είναι και ιδέα μου...αλλά το δαχτυλίδι είνα κλεισμένο σε ένα κουτί. Η γιαγιά μου βέβαια ήταν ένας καλός άνθρωπος που με αγαπούσε... Είμαι παρανοϊκή ή μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θυμάμαι ένα άλλο πράγμα που μου συνέβη και τώρα που το σκέφτομαι τρομάζω...

 

Είχα πάει με παρέα σε ένα γραφικό χωριουδάκι για φαγητό. Περνούσα καλά, είχαμε παραγγείλει φαγητό και είχα αρχίσει να τρώω. Αυτά που θα περιγράψω τα θυμάμαι σαν να συμβαίνουν τώρα Εκεί που έτρωγα περνάει από την πλατεία ένας παπάς και με κοίταξε έντονα. Ο χρόνος σταμάτησε δεν άκουγα φωνές, δεν έβλεπα κανέναν άλλο παρά μόνο αυτό τον παπά. Για κάποια δευτερόλεπτα απορρόφησε εντελώς την προσοχή μου... Ένιωσα ένα έντονο πόνο στην καρδιά μου. Τόσο έντονο που φοβήθηκα ότι παθαίνω ανακοπή... Αυτό που με γύρισε πίσω ήταν οι γάτες. Είχαν μαζευτεί καμμιά δεκαριά γάτες γύρω μου, με ακουμπούσαν, ανέβαιναν στα πόδια μου,με έγλειφαν, σαν να τις τραβούσα. Τις έδιωχνα και αυτές δεν έφευγαν με τίποτα...

 

Εκείνο το βράδυ ήταν ένα από τα χειρότερα της ζωής μου. Αισθανόμουν πως θα πεθάνω. Ένιωθα τόσο έντονο πόνο και σα να με ρουφούσε ένα απύθμενο σκοτάδι... Ξύπνησα τη μητέρα μου και της είπα να με πάει στο νοσοκομείο, τόσο χάλια ήμουν. Τι μπορεί να ήταν αυτό? Και οι γάτες τι έπαθαν? Η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο δεν ήρθαν για να τους δώσω φαγητό...

Link to comment
Share on other sites

τα αντικείμενα φορτίζονται από εμάς.

 

Αν αισθάνεσαι άσχημα με το δαχτυλίδι μην το φοράς.

 

Τώρα το άλλο με τον παπά και τις γάτες δεν ξέρω τι να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

Dalia καλησπέρα!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το δακτυλίδι:η γιαγιά σου γνωρίζεις αν είχε ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό ή με κάτι σχετικό που οι ''παλιές''το ονόμαζαν διαφορετικά;

Επισης,γνωρίζεις την ιστορία του δακτυλιδιού;Αν ήταν κειμήλιο για παράδειγμα από την δική της γιαγιά;

Δεν έχω καμία πρόθεση φυσικά,ελπίζω να μην παρεξηγηθείς από την ερώτηση για την γιαγιά σου..

 

Υ.Γ. Οι γάτες σε προστάτευαν από τον ρασοφορεμένο ''κύριο''

Link to comment
Share on other sites

Καμμία παρεξήγηση xristina00! Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω αν η γιαγιά είχε ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό αν και τίποτα δεν αποκλείω. Τώρα για την ιστορία του δαχτυλιδιού θα προσπαθήσω να μάθω από τη μητέρα μου. Για τον παπά τι εννοείς ήταν κακός? Πάντως ναι είχαν φιλικές διαθέσεις οι γάτες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο xristina00? Τι ήταν αυτή η εμπειρία και τι ένιωσαν οι γάτες και μαζεύτηκαν γύρω μου? Πάντως το θυμάμαι πολύ έντονα ο τρόπος που με κοίταξε καθώς περπατούσε ο παπάς... Σε ένα μέρος με δεκάδες ανθρώπους πώς κοίταξε εμένα?

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να ήταν δαιμονισμένος και συ σε κάποια φάση πνευματική, εκείνη την περίοδο σου τυχε κατι καλό πνευματικό; καλοτυχία, υγίεια, πρόβλημα που ξεπεράστηκε; κάτι τέτοιο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο dimulator αλλά εξήγησέ μου κάτι. Τι εννοείς δαιμονισμένος παπάς? Απλά πολλά πράγματα μου συμβαίνουν κατά καιρούς και τώρα που άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά συνειδητοποιώ πως είναι διαφορετικής φύσης. Αυτό το συμβάν το απέδιδα σε στρες ή σε κρίση πανικού αλλά ειναι πολλά στην ιστορία που δεν κολλάνε...

 

 

Link to comment
Share on other sites

δεν έχει σημασία αν είναι ιερέας ή μοναχός κτλ, οποιοσδήποτε μπορεί να δαιμονιστεί, και όταν λέω να δαιμονιστεί να έχει πάνω του ή να την παράγει, αρνητική ενέργεια.

 

όταν ας πούμε κάποιος παπάς δεν χωνεύει τις γυναίκες στο δρόμο που ντύνονται προκλητικά αρχίζει σιγά σιγά και καλλιεργεί αυτήν την αρνητικότητα.

Έτσι όταν αυτό παραγίνει το υποσυνείδητο αμέσως τον οδηγεί σε πιθανούς στόχους.

Ο "δαιμονισμένος" στρέφοντας την προσοχή του ή το βλέμα του σε αυτό που αντιπαθεί του στέλνει αρνητική ενέργεια και συνήθως ματιάζει ή κακολογεί από μέσα του ή γενικά εκδηλώνει μια αρνητικότητα.

 

αυτό λοιπόν που υποθέτω είναι ότι ο παπάς ήταν σε αυτή την αρνητική φάση και συ είχες τα χαρακτηριστικά αυτά που ξεχώριζες στο πλήθος και του τράβηξες το βλέμα υποσυνείδητα.

 

 

πολλές φορές όταν βάλεις έναν καλοκάγαθο άνθρωπο σε ένα πλήθος, ή κάποιον που είναι κομψός, ή προσεγμένος κτλ υποσυνείδητα υπάρχουν άτομα αρνητικά που αμέσως το προσέχουν αυτό και σου στέλνουν αρνητική ενέργεια.

 

έτσι λειτουργεί υποσυνείδητα το κακό να εντοπίζει το καλό και να ορμά πάνω του. αυτό έχω δει και παρατηρήσει προσωπικά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...