Jump to content

11/07/2010 Ολική έκλειψη Ηλίου με Νέα Σελήνη


 Share

Recommended Posts

Στις 11 Ιουλίου 2010, δλδ στην επόμενη Νέα Σελήνη που έρχεται σημειώνεται ταυτόχρονα και έκλειψη Ηλίου Ολική.

 

Θεωρείται μια αρνητκή μέρα για τελετές και μαγικές εργασίες γενικά.

 

SE2010Jul11T.GIF

 

http://eclipse.gsfc.nasa.gov/solar.html

 

Ολική έκλειψη ηλίου

 

Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου

Ένα πραγματικά εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο όπως η αιφνίδια ολική εξαφάνιση του Ηλίου στην διάρκεια της ημέρας, έχει έντονα αποτυπωθεί στους μύθους, τις δοξασίες και τις παραδόσεις ολόκληρου του κόσμου.

Οι ηλιακές εκλείψεις, σήμερα, προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, στην αρχαιότητα όμως, θεωρούνταν προάγγελοι κακών και γι’ αυτό προκαλούσαν πανικό. Το φαινόμενο αυτό, γενικότερα, στην διάρκεια της ιστορίας αντιμετωπίσθηκε αρνητικά και συνδέθηκε µε µία σειρά κοσµικών καταστροφών.

Δεν είναι παρά εδώ και έναν ή δύο αιώνες που, µε την συστηµατική µε­λέτη των εκλείψεων και την γενικευµένη πληρο­φόρηση, ο µοντέρνος άνθρωπος αντιµετωπίζει αυτού του είδους τα φαινόµενα µε ένα διαφορετικό βλέµµα. Αλλά και αυτή ακόµη η ορθολογική µατιά απέναντι στον Κόσµο δεν εκµηδενίζει απο­λύτως την δραµατική διάσταση του φαινοµένου και την συγκίνηση που αυτό προκαλεί, όπως άλλωστε επισημαίνουν και οι αστρολόγοι.

Πρέπει να αναφερθεί πως, παρόλο που σήμερα το φυσικό αυτό φαινόμενο έχει εξηγηθεί επιστημονικά, ορισμένες δεισιδαιμονίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Το 2001 στη Νιγηρία, επί παραδείγματι, μια ηλιακή έκλειψη θεωρήθηκε από νεαρούς μουσουλμάνους ότι ήταν σημάδι του Θεού για αμαρτίες που είχαν διαπραχθεί. Σε γενικές γραμμές όμως σήμερα έχουν ξεπεραστεί αυτοί οι μύθοι -σχετικά με την έκλειψη ηλίου- και το δέος των ανθρώπων για αυτήν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ομορφιά της ως φαινομένου.

Καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια περιήγηση σχετικά με τους μύθους και τις παγκόσμιες παραδόσεις που αποτυπώνουν εντός τους αυτό το φαινόμενο.

Αρχικά, στις περισσότερες μυθικές αφηγήσεις συναντούμε ένα θρυλικό ζώο, συχνά, όπως παρατηρεί ο Φρέϊζερ, έναν Δράκοντα, που καταπίνει τον Ήλιο. Στην παράδοση των µανδαρίνων, η έκλειψη ονομάζεται "shi", λέξη η οποία σηµαίνει: "τρώγω". Ο Δράκων συναντάται επίσης στην Ευρώπη, κυρίως στους Έλληνες και τους Ρωµαίους, στην Ινδία, την Ινδονησία, την Μογγολία και την Κίνα. Στην Σιβηρία, είναι µία νυκτερίδα, στην Σκανδιναβία, ένας λύκος, στο Βιετνάμ, ένας βάτραχος, στην Παραγουάη και την Αργεντινή ένα τζάγκουαρ, στην Αίγυπτο ένα φύδι και στην Βολιβία ένας σκύλος.

Πιο συγκεκριμένα, ένας ινδονησιακός μύθος της νήσου BaIi αφηγείται πως ο πο­νηρός Kala Rau φθονεί τους αγαθούς αθανάτους Θεούς που κατοικούν στην Νιρβάνα. Καταστρώνει, λοιπόν, ένα σχέδιο για να αποκτήσει και εκείνος την αθανασία. Έτσι, μεταμφιέζεται σε γυναίκα, και προσποιείται ότι είναι εκεί για να σερβίρει το μαγικό ελιξίριο στο Συμπόσιο των Θεών. Κάποια στιγµή που δεν τον βλέπουν οι Αθάνατοι, πίνει µία γουλιά από το ελιξίριο. Αλλά ο ηλιακός Θεός Βισνού, που προνοούσε για όλα, το κατάλαβε και αποκεφάλισε τον πονηρό πριν αυτός προλάβει να καταπιεί το ελιξίριο που θα του χαρίσει την αθανασία. Το αποκεφαλισμένο σώµα είναι πια νεκρό, αλλά το κεφάλι έχει γίνει αθάνατο διότι το ελιξίριο έχει προλάβει να επιδράσει σε αυτό. Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνΣτην συνέχεια, οργισμένος µε τους Θεούς, ο Kala Rau που είναι πια μόνο κεφάλι, καταδιώκει στον ουρανό τον Ήλιο και την Σελήνη για να τους καταβροχθίσει. Πολλές φορές τα καταφέρνει και τους καταπίνει, όμως εκείνοι, μετά από µία σύντοµη εξαφάνιση, εμφανίζονται και πάλι βγαίνοντας από την κομμένη άκρη του λαιµού του. Αυτός ο μύθος είναι εμπνευσμένος από την ινδική εποποιία Μαχαµπαράτα. Λέγεται πως η μεγάλη μάχη του ηλιακού Θεού Βισνού, του πλέον ισχυρού ανάμεσα στους Θεούς αυτής της παρα­δόσεως, εναντίον των χαοτικών Δυνάμεων, έλαβε χώρα στην διάρκεια μίας ηλιακής εκλείψεως.

Οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας μας άφησαν ένα πλήθος καταγεγραμμένων παρατηρήσεων σχετικά με τις ηλιακές εκλείψεις οι οποίες εντυπωσιάζουν μέχρι και τους σύγχρονους σε μας αστρονό­μους. Οι ίδιοι συνήθιζαν να ανάβουν δαυλούς, ασκώντας έτσι μία μορφή συμπαθητικής μαγείας, για να ξανανάψουν το σβησμένο άστρο.

Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνΗ πρόσφατη έρευνα έχει καταδείξει ότι οι ηλιακές εκλείψεις κατείχαν σημαντική θέση στη συναρπαστική μυθολογία της αρχαίας Αιγύπτου, και έχει προσκομίσει τα στοιχεία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι παρατήρησαν τις ηλιακές εκλείψεις πάνω από 4.500 έτη πριν. Οι Αιγύπτιοι λοιπόν θεωρούσαν ότι οι ηλιακές εκλεί­ψεις προέκυπταν από μία μάχη ανάμεσα στον ηλια­κό Θεό Ρα και τον ορκισμένο εχθρό του, το ερπετό Άποφις. Αυτό το ερπετό μάλιστα (Apep όπως κατονομάζεται) θεωρείται πως επιτέθηκε στη βάρκα του Θεού Ήλιου και αυτό είναι το αίτιο των ηλιακών εκλείψεων.

Στην Κίνα, την Ινδία, τη νοτιοανατολική Ασία και στο Περού υπήρξαν πεποιθήσεις ότι οι δράκοι ή οι δαίμονες επιτίθενται στον ήλιο κατά τη διάρκεια των εκλείψεων. Ειδικότερα, στην Κίνα το φαινόμενο της έκλειψης του ήλιου ήταν εξίσου σημαντικό. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι ένας θρυλικός ουράνιος δράκος προσπαθούσε να καταπιεί τον ήλιο και προκαλούσε τις εκλείψεις. Μέχρι σήμερα η κινεζική λέξη για την έκλειψη σημαίνει «ηλιοφαγία».Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιών

Οι Κινέζοι, από του έτους 2800 π.Χ, προσπά­θησαν να αναπτύξουν την τέχνη της προβλέψεως των ηλιακών εκλείψεων. Παρόλα αυτά, δεν τα κατάφερναν πάντοτε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα, όπως μαρτυρά η ιστορία των δύο αυτο­κρατορικών αστρολόγων Ηί και Ηο περί το έτος 2136 π.Χ.

Πρέπει να πούμε ότι στην Κίνα δεν «αστειεύ­ονταν» με τις εκλείψεις, καθώς ο αυτοκράτορας εθεωρείτο "Υιός του Ουρανού" και η βασιλεία του έπρεπε να αντανακλά και να εγγυάται την κο­σμική αρμονία. Μία έκλειψη μπορούσε συχνά να ερμηνευθεί ως δείγμα αταξίας και δυσαρμονιών στην αυτοκρατορική διακυβέρνηση. Ήταν ένα εί­δος προειδοποιήσεως προς τον αυτοκράτορα ότι έπρεπε να επανορθώσει κάποια σοβαρά σφάλμα­τα τα οποία προκαλούσαν δυσαρμονία, και η επα­νόρθωση αυτή απαιτούσε μία ειδική τελετή που έπρεπε να γίνει αμέσως και με απόλυτο σεβασμό σε ένα πλήθος λεπτομερειών. Κατανοούμε λοιπόν ότι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μία έκλειψη που δεν είχε προβλεφθεί δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους αστρολόγους - αστρονόμους της αυλής.

Από την στιγμή που το φαινόμενο είχε προβλε­φθεί εγκαίρως, ο αυτοκράτορας και οι σύμβουλοί του είχαν όλον τον καιρό να προετοιμασθούν για τις αντιδράσεις των υπηκόων αλλά και για την άμεση πραγματοποίηση της τελετής αυτής. Την ημέρα για την οποίαν είχε προβλεφθεί η έκλειψη, οι μανδαρίνοι συγκεντρώνονταν στο παλάτι, και μόλις το φαινόμενο ξεκινούσε ο ίδιος ο αυτοκρά­τορας κτυπούσε το τύμπανο για να φοβίσει και να απομακρύνει τον Δράκοντα. Την ίδια στιγμή, μία άλλη τελετή ελάμβανε χώρα στο "υπουργείο τελετουργιών". Εμπρός από την πόρτα έστρωναν μεταξωτά υφάσματα και μέσα στην μεγάλη σάλα έκαιγαν αρώματα προς τιμήν των Θεών. Είκοσι ­τέσσερις άνδρες της αυτοκρατορικής φρουράς έκρουαν τα τύμπανα που θα φόβιζαν τον Δράκο­ντα, ενώ οι κορυφαίοι των τελετών, ενδεδυμένοι τις επίσημες φορεσιές τους, στέκονταν στην μέση ορθοί και στραμμένοι προς την πλευρά όπου έπρε­πε να ευρίσκεται ο Ήλιος. Όταν ο αρχηγός των αστρονόμων ανακοίνωνε ότι η έκλειψη πλησίαζε στο τέλος της, έπεφταν όλοι στα γόνατα και μία δυνατή μουσική άρχιζε να βγαίνει από την σάλα. Οι πανάρχαιες αυτές τελετές δεν εγκαταλείφθηκαν παρά με το τέλος της κινεζικής αυτοκρατορίας, το 1912. Στο δέκατο ένατο αιώνα, το κινεζικό ναυτικό έβαλε φωτιά στα πυροβόλα του κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης για να φοβίσει το δράκο που έτρωγε το φεγγάρι.

Οι Ίνκας όπως και οι Κινέζοι προσπαθούσαν κάθε φορά να εκφοβίσουν αυτά τα τέρατα μακριά, αφού για κείνους ο Ήλιος μαχόταν ενάντια μίας χαο­τικής Δύναμης.

Το ίδιο έκαναν και οι Ινδοί οι οποίοι επιπλέον βυθίζονταν στο νερό και εκτελούσαν αυτό το Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνθρησκευτικό τελετουργικό για να βοηθήσουν τον ήλιο στην προσπάθειά του ενάντια στο δράκο. Επιπλέον, στην αρχαιότητα η έκλειψη θεωρούνταν προμήνυμα πολέμου και καταστροφής, πίστη που απαντάται μέχρι σήμερα στην Ινδία. Άλλοι, επίσης στην Ινδία πιστεύουν ότι φαγητό που δεν φαγώθηκε κατά τη διάρκεια έκλειψης είναι ακάθαρτο, ενώ αρκετές δεισιδαιμονίες σχετίζονται με τις εγκύους και τα δεινά που μπορεί να πλήξουν τα παιδιά τους εάν εκτεθούν σε μια έκλειψη.

Στην ελληνική ιστορία πολλές φορές οι εκλείψεις θεωρήθηκαν ως σημάδια για την αίσια ή μη έκβαση μίας μάχης. Έτσι, το 431 π.Χ. , ο Αθηναίος στρατηγός Περικλής απο­φάσισε να επιτεθεί στην Πελοπόννησο μετά από μία έκλειψη ενώ την ιδία χρονιά οι Πέρσες θεώρη­σαν πως μία άλλη έκλειψη είχε προαναγγείλει μία εξέγερση στην στρατιά του Ξέρξη. Οι εκλείψεις του ήλιου είναι επιβλητικά φαινόμενα. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι σε πολλούς πολιτισμούς θεωρήθηκαν το τέλος του κόσμου ή των οιωνών. Η λέξη «έκλειψη» είναι ελληνικής προέλευσης που σημαίνει "την εγκατάλειψη". Πάντως, η πρώτη ιστορικά εξακριβωμένη ορθή πρόβλεψη ηλιακής έκλειψης έγινε από τον Έλλη­να φυσικό φιλόσοφο και μαθηματικό Θαλή τον Μι­λήσιο, το 585 π.Χ.

Επιπρόσθετα, στην Ρώμη, που πίστευαν και εκείνη στον δράκοντα το ιερό έθιμο απαιτούσε να κραυγά­ζουν δυνατά κατά την ώρα της ηλιακής εκλείψεως, έτσι ώστε να ενισχύουν τον αγωνιζόμενο Φοίβο. Η συνήθεια αυτή διατηρήθηκε και στα χρόνια του δυτικού μεσαίωνα, παρόλο που πολεμήθηκε από τους χριστιανούς κληρικούς οι οποίοι αναγνώρι­ζαν σε αυτό ένα ακόμη παγανιστικό κατάλοιπο.

Για τους Ινδιάνους της Αμερικής, οι εκλείψεις σήμαιναν μία μάχη ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη ενώ για τους Εσκιμώους της Αλάσκα, η έκλειψη αντιστοιχούσε στον θάνατο και η επανε­μφάνιση στην Αναγέννηση του Θεού Ηλίου. Μία άλλη ενδιαφέρουσα δοξασία, που συναντά­ται και στους Εσκιμώους, αναφέρεται από τον Φρέιζερ: «Στους Εσκιμώους της Αλάσκα απαντά­ται η αντίληψη ότι, κατά την διάρκεια μίας εκλείψεως, μία ακάθαρτη επιρροή κατεβαίνει στην Γη».

Τις ίδιες αντιλήψεις συναντούμε και στην Ν.Γερμανία. Κάποιοι χωρικοί εκεί, θεωρούν ότι κατά την διάρκεια μίας έκλειψης δηλητήριο πέφτει επάνω στην γη, και για ένα χρονικό διάστημα ακόμη δεν μαζεύουν και δεν τρώνε φρούτα και καρπούς. Εάν η έκλειψη διαρκέσει πολύ, καταλαμβάνονται από έντονο άγχος, τοποθετούν αναμμένους δαυλούς επάνω στις στέγες των σπιτιών τους και προσεύ­χονται για την επιστροφή του Ηλίου. Τέλος, σε κάποιες άλλες περιοχές, οι κάτοικοι θεωρούν ότι τα νερά δηλητηριάζονται κατά την διάρκεια της έκλειψης.

Αλλά οι εκλείψεις δεν αντιμετωπίζονται πάντοτε μόνον αρνητικά. Ούτε έχουν για όλες τις φυλές την έννοια μίας μάχης μεταξύ των Θεϊκών Δυνάμεων. Σε κάποιες παραδόσεις, η έκλειψη σημαίνει πως δύο Θεοί κάνουν έρωτα μεταξύ τους, συνή­θως μάλιστα ο Ήλιος με την Σελήνη. Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνΓια κάποιες φυλές Αιθιόπων, στην γλώσσα των οποίων ο Ήλιος είναι θηλυκού γένους και η Σελήνη αρσενι­κού, οι δύο αυτές θεότητες συνευρίσκονται μετα­ξύ τους ερωτικώς στην διάρκεια μίας εκλείψεως, και τα τέκνα που προκύπτουν από αυτήν την ιερά ένωση είναι τα αστέρια. Μία άλλη φυλή του Αμαζονίου παρουσιάζει και αυτή τον Ήλιο και τη Σελήνη ως εραστές. Οι δυο τους αγαπιόντουσαν τόσο Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνπολύ ώστε οι ακτίνες του ήλιου κατάκαιγαν τη Γη και τα δάκρυα του φεγγαριού την κατέκλυζαν. Έτσι, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να ζουν χωριστά, αλλά τους επιτράπηκε να αγγίζονται φευγαλέα κατά τη διάρκεια των εκλείψεων.

Οι Ίνουιτ της Βορείου Αμερικής πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της έκλειψης ο ήλιος και η σελήνη αφήνουν τη θέση τους και ελέγχουν τον κόσμο για να διαπιστώσουν εάν όλα

είναι εντάξει στη Γη.

Από την άλλη, αντίθετα με όσα προαναφέρθηκαν, σε άλλες φυλές, όπως τους Σαράς της Κεντρικής Αφρικής, οι ερευνητές που πήγαν εκεί δεν παρα­τήρησαν καμία απολύτως θρησκευτική ερμηνεία των ηλιακών εκλείψεων. Η έκλειψη όμως κάποια στιγμή είχε χρησιμοποιηθεί από τους Λευκούς ιεραποστόλους, που την είχαν προβλέψει κιόλας με σκοπό να εκφοβίσουν τους ιθαγενείς.

Όσον αφορά τους μονοθεϊστές. Ακόμη και μία έκλειψη του 1973, που παρατηρήθηκε από τους μουσουλμάνους Toυαρέγκ, ερμηνεύθηκε ως ενέργεια του Αλλάχ για να τιμωρήσει τους απίστους. Επίσης, μια από τις σημαντικότερες ιστορικές ηλιακές εκλείψεις είναι αυτή της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης της 27ης Ιανουαρίου 632. Ήταν ορατό σε Μεδίνα κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής του προφήτη Μωχάμετ και συνέπεσε με το θάνατο του μικρού γιου του Ιμπραήμ. Ο προφήτης δήλωσε ρητά και σίγουρα ότι οι ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις δεν είναι κακοί οιωνοί, αλλά είναι κοσμικά θεάματα που καταδεικνύουν τη γνώση του μεγάλου Αλλάχ. Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως οι μουσουλμάνοι προσεύχονται πέντε φορές καθημερινά, αλλά κατά τη διάρκεια των εκλείψεων εκτελούν ειδικά τη "προσευχή της έκλειψης". Αυτό είναι μια από τις παραδόσεις του προφήτη Μωχάμετ. Ο σκοπός αυτής της προσευχής είναι να θυμηθεί τα δώρα του Αλλάχ ως δημιουργού.

 

τι ξέρετε για αυτήν την μέρα;

θα κάνετε τίποτα;

Link to comment
Share on other sites

Είχα σκοπό να κάνω κάτι... αλλά δεν είχα υπολογίσει την έκλειψη του ηλίου...

Link to comment
Share on other sites

βασικά είναι πολύ ισχυρή μέρα αλλά και επικίνδυνη.

 

υπάρχει διπλή έλλειψη φωτός, δλδ διπλό σκοτάδι.

 

Κλασικά σε κάθε χάση Σελήνης αυτό που γιορτάζετε ή τιμάται είναι οι σκοτεινές θεότητες όπως αυτές του Κάτω Κόσμου όπου είναι στον Άδη δλδ στην αφάνεια, στο μέρος που δεν φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου.

 

Την ημέρα όμως αυτή 11/07 θα έχουμε πολύ ισχυρό αυτό το φαινόμενο του σκότους και εργασίες όπως με νεκρούς, περί του Άδη, κτλ ευνοούνται.

 

Αλλά είναι επικίνδυνο διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει από τον Άδη. Λάθος κινήσεις μπορεί να έχουν αρνητικό κάρμα σχετικά με έλλειψη φωτός όπως τύφλωση και άλλα δεινά....

 

οπότε προσοχή τι θα βγάλετε από τον Άδη εκείνη την ημέρα...

 

 

Περιττό να πω πως οι Σατανιστές και ανάλογα ρεύματα θα κάνουν πάρτυ αυτή την βραδιά...

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Ίσος να είναι καλή μέρα για καταργήσεις.. αλλά και πάλι παραείναι σκοτεινή για οτιδήποτε...

 

 

Αν όμως έπεφτε Ολική έκλειψη Ηλίου με Πανσέληνο, τότε θα το έβλεπα διαφορετικά.. κάπως έτσι :

 

Σε κάποιες παραδόσεις, η έκλειψη σημαίνει πως δύο Θεοί κάνουν έρωτα μεταξύ τους, συνή­θως μάλιστα ο Ήλιος με την Σελήνη. Μύθοι για την ολική έκλειψη ηλίου - ο χώρος εργασιώνΓια κάποιες φυλές Αιθιόπων, στην γλώσσα των οποίων ο Ήλιος είναι θηλυκού γένους και η Σελήνη αρσενι­κού, οι δύο αυτές θεότητες συνευρίσκονται μετα­ξύ τους ερωτικώς στην διάρκεια μίας εκλείψεως, και τα τέκνα που προκύπτουν από αυτήν την ιερά ένωση είναι τα αστέρια. Μία άλλη φυλή του Αμαζονίου παρουσιάζει και αυτή τον Ήλιο και τη Σελήνη ως εραστές.

 

 

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, Ολική έκλειψη Ηλίου με Νέα Σελήνη ( ή αν ήταν Ολική έκλειψη Ηλίου με Χάσιμο Σελήνης, κάτι που το θεωρώ πολύ πιο σκοτεινό ) θεωρώ καλό είναι να αποφύγουμε κάποιες "συνήθειες".. αλλά και γενικότερα θα έλεγα πως χρειάζεται προσοχή η συγκεκριμένη μέρα..

 

Γενικότερα όμως, είναι το πως αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα. Άλλοι έτσι, άλλοι αλλιώς.

Link to comment
Share on other sites

Όπα!! Το κοίταξα λίγο παραπάνω το θέμα και στις 11 Ιουλίου είναι η βραδιά που ΘΑ ξεκινήσει η Νέα Σελήνη! Είναι η βραδιά που δε βλέπουμε τη Σελήνη, η βραδιά που ολοκληρώνετε το χάσιμο και εξελίσσεται σε Νέα Σελήνη.

 

Δεν υπάρχει πιο σκοτεινή βραδιά.... ούτε πρακτικά ούτε πνευματικά

Link to comment
Share on other sites

ναι βρε Dartsan η χάση είναι από την Πανσέληνο μέχρι την Νέα Σελήνη.

 

Την ημέρα της Νέας Σελήνης είναι μέρα χάσης 100%.

 

Οπότε έχουμε ημέρα χάσης την πιο δυνατή δλδ Νέα Σελήνη και Ολική έκλειψη Ηλίου. Σκοτάδι στο φουλ δλδ .... ! :nuke:

Link to comment
Share on other sites

Ας μην πτοούμαστε! :P

 

Ηλιακή έκλειψη και Νότιος Δεσμός στο Καρκίνο - Ζήτημα Τροφής

Η ηλιακή έκλειψη της 11ης Ιουλίου στον Καρκίνο φέρνει στην επιφάνεια το θέμα της 'τροφής'. Έχουμε να δουλέψουμε δηλαδή με το ζήτημα της τροφής -και των μητρικών ψυχολογικών ζητημάτων στα οποία παραπέμπει- σε πολλαπλά επίπεδα, ψυχολογικό, ενεργειακό και υλικό.

 

Όπως έχω πει πολλές φορές, για να εκδηλωθούν οι αστρολογικές επιρροές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη ζωή μας, πρέπει να τις λειτουργήσουμε με ανιδιοτέλεια, μη-εγωιστικά. Έτσι λοιπόν, με την έκλειψη αυτή στο Καρκίνο (που λειτουργεί αρκετούς μήνες πριν και μετά), καλούμαστε από κακομαθημένοι ανώριμοι Καρκίνοι που όλο γκρινιάζουν και ζητούν ‘τροφή’, να γίνουμε δοτικές ‘μητέρες’ που ανιδιοτελώς ‘τρέφουν’ τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους.

 

Αν μάθουμε να τρέφουμε τη ζωή τότε θα έχουμε τη δυνατότητα και για κοινωνική καταξίωση. Κι αυτό μας το δείχνει καθαρά η πολικότητα των ζωδίων Καρκίνου-Αιγόκερω, στον άξονα των οποίων γίνονται οι εκλείψεις αυτής της περιόδου. Η διέλευση δε του Νότιου Δεσμού της Σελήνης απ’ τον Καρκίνο, μάς δείχνει ακριβώς ότι είναι καιρός να αποβάλλουμε την ανώριμη και βρεφική συναισθηματική ή άλλη ‘ζητιανιά’ που εκδηλώνει το ζώδιο αυτό στη χαμηλότερή του έκφραση, και να περάσουμε επιτέλους στο ρόλο της μητέρας, στο ρόλο της τροφού της ζωής, με οποιαδήποτε ταλέντα και ικανότητες έχει κανείς για να την θρέψει.

 

Παραπέρα, η έκλειψη αυτή βγάζει στην επιφάνεια προσκολλήσεις σε σχέσεις, σε καταστάσεις και στο παρελθόν. Όπως επίσης φέρνει και την ανάγκη για διατροφικές αλλαγές στη ζωή μας. Και τα δύο αυτά στοιχεία, τόσο δηλαδή η προσκόλληση σε σχέσεις, στο παρελθόν αλλά και σε διατροφικούς ή άλλους εθισμούς, δείχνουν ότι το άτομο δεν έχει αποκοπεί ψυχολογικά απ’ τη μητέρα του και αναζητά μέσα από σχέσεις και εθισμούς ‘τροφή’. Είναι όμως τώρα καιρός να μεγαλώσουμε, να ωριμάσουμε, να αποκτήσουμε ψυχική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινωνική επιτυχία και υπηρεσία της κοινωνίας την οποία υποδηλώνει και μάς ζητά ο Αιγόκερως και η διέλευση του Βόρειου Δεσμού από το ζώδιό αυτό.

 

πηγή εδώ

 

Σχόλια συγγραφέα :

Οι εκλείψεις έχουν αφαιρετικό χαρακτήρα, προκαλούν δοκιμασίες, αυξάνονται οι θάνατοι, προκαλείται ένα χάος σε όσους δεν έχουν εσωτερική συνοχή. Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε φορείς συνοχής, να ισορροπήσουμε τους γύρω μας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ισορροπημένους. Ας το κάνουμε εμείς αυτό, ας πάρουμε την ευθύνη. Μην είμαστε ζαμανφου.

Link to comment
Share on other sites

πνευματικά θρησκευτικά ο συνδυασμός νέα σελήνη και ολική έκλειψη είναι το πιο δυσοίωνο σημάδι....

 

Είναι ο θάνατος της Θεάς (Σελήνη) και ο θάνατος του Θεού (Ήλιος).

 

Η wicca θα πρέπει αυτήν την μέρα να θρηνεί τον χαμό του Θεού και της Θεάς,

είναι μια μέρα με απουσία του θεού τόσο της θηλυκής αρχής όσο και της αρσενικής...

 

όπως και να το δείτε είναι μια μέρα δύσκολη........

 

 

.... αλλά ..... χε χε δείτε καλύτερα.... για σκεφτείτε πιο καλά.... τι είναι η επόμενη μέρα; η 12η Ιουλίου;

 

Στις 12 Ιουλίου έχουμε την πρώτη μέρα που το φως ξαναυπάρχει, ο Θεός ξαναζωντανεύει, η σελήνη αρχίζει να γεμίζει μπαίνει δλδ στην γέμιση με φως, η Θεά ξαναζωντανεύει...

 

τι σημαίνει οι Θεοί ήταν νεκροί και ξαναζωντανεύουν;;;;;

 

 

Ναι καλά το υποψιάζεστε! Έχουμε διπλή ανάσταση, την ανάσταση του Θεού και της Θεάς!!!

 

Η 12η Ιουλίου είναι σπουδαία μέρα μια δυνατή μέρα για νέα ξεκινήματα και μια ισχυρή μέρα για θεμελίωση νέων πραμάτων... οι Θεοί ανασταίνονται και ο νοών νοείτο!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά βοηθήστε με λίγο... δεν ισχύει ότι έχουμε έκλειψη ηλίου μόνο σε νέα σελήνη και

έκλειψη σελήνης μόνο σε πανσέληνο???????

Εάν ισχύει αυτό τότε τι ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη έκλειψη ηλίου...?????

Link to comment
Share on other sites

το σε ποια φάση είναι η σελήνη είναι ανεξάρτητο από τις εκλείψεις του ήλιου.

 

το ιδιαίτερο που έχει αυτή η μέρα είναι ότι έχουμε διπλή σκοτεινιά... ούτε η σελήνη θα έχει φως, ούτε ο ήλιος θα δίνει φως...

 

με άλλα λόγια έχουμε "θάνατο" του φωτός από όλες τις πηγές του.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...