Jump to content

Η ανοχή είναι ενοχή;


Recommended Posts

Να την και η αυταπάτη στο τραπέζι.

Ξέρεις χαίρομαι γιατί έστω και καθυστερημένα μετά απο 3 1/2 χρόνια απαντάς έμμεσα σε ένα θρέντ που είχα κάνει για τις αυταπάτες και πήγε στα αζήτητα.

Μιας και το αναφέρεις, δώσε και ένα λινκ ντε. :)

 

Το χρύσο κλουβί της αυταπάτης το φτιάχνεις για να προχωρήσεις στην ζωή σου.Το έχεις ανάγκη.Είναι το σχολείο σου.

Όταν αιχμαλωτίζεις κάποιο τυχαίο ζώο μέσα σε ένα κλουβί, δεν το κάνεις ούτε επειδή θέλεις το κακό του ούτε επειδή δεν το αγαπάς. Ίσα-ίσα που οι περισσότεροι αγαπάνε τα ζωάκια που έχουν στα κλουβιά τους (όπως αγαπάνε και το δικό τους χρυσό κλουβί). Τα ζωάκια αυτά, μπαίνοντας μέσα στο κλουβί, προχωρούν στη ζωή τους γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλή και ότι κάποιος τους δίνει νερό και φαγητό ώστε να μη χρειάζεται να κάνουν κάποια προσπάθεια για να το βρουν μόνα τους.

 

Η διαφορά είναι ότι σπάνια δίνεται η επιλογή σ' αυτά τα κατοικίδια να διαλέξουν μεταξύ της ασφάλειας που τους παρέχεται σε ένα κλουβί και της ελευθερίας τους.

Αν τους ανοίξεις το πορτάκι του κλουβιού, όπως και το παράθυρο ή την πόρτα του σπιτιού, το πιο πιθανό είναι να φύγουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το πιο αστείο εδώ είναι ότι στον άνθρωπο δίνεται σχεδόν καθημερινά η επιλογή μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας, αλλά αυτός πάντα τείνει να διαλέγει το κλουβί...!

 

Κι εδώ μπαίνει και η ανοχή! Γιατί όταν είσαι ασφαλής, καλείσαι να ανέχεσαι περισσότερα απ' όσα όταν είσαι ελεύθερος, κι αυτό ισχύει σε κάθε επίπεδο (από το ψυχολογικό που περιλαμβάνει τις αυταπάτες, μέχρι το πολιτικό που περιλαμβάνει... τα γνωστά!).

Link to comment
Share on other sites

Η βασική μου ιδέα βασικά δεν ήταν για τις διαπροσωπικές σχέσεις... αλλά για πιο γενικευμένα πράγματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διαφθορα μεγάλου μέρους (αν όχι όλου) του πολιτικού συστήματος και οποιασδίποτε άλλης μορφής εξουσίας. Είμαστε ανεκτικοί σε βαθμό κακουργήματος
.

Για τις διαπροσωπικες σχεσεις σου ειπα τη γνωμη μου.Ειναι αναλογως και δεν ειναι σε ολα το ιδιο.

Οσον αφορα τα πιο γενικευμενα πραγματα τωρα.,τεινω να συμφωνησω μαζι σου.Σ'αυτο ναι,η ανοχη ειναι ενοχη,μαλλον..

αν και η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα σκεφτει ετσι...:whistling:....

Link to comment
Share on other sites

<br>.<br>Για τις διαπροσωπικες σχεσεις σου ειπα τη γνωμη μου.Ειναι αναλογως και δεν ειναι σε ολα το ιδιο.<br>Οσον αφορα τα πιο γενικευμενα πραγματα τωρα.,τεινω να συμφωνησω μαζι σου.Σ'αυτο ναι,η ανοχη ειναι ενοχη,μαλλον.. <br>αν και η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα σκεφτει ετσι...<img src="http://www.artofwise.gr/forum/public/style_emoticons/default/whistling.gif" class="bbc_emoticon" alt=":whistling:">....<br>

 

Το σκέφτηκα όμως εγώ και αποφάσισα ότι πρέπει να... οργανώσω επανάσταση! nuke.gif Κρίμα που δεν μπορώ... mad.gif

Edited by Grey
Link to comment
Share on other sites

ότι δεν σου αρέσει.. ότι σε δυσαρεστεί και σε κάνει να νιώθεις άσχημα.. .πρέπει να το αλλάζεις. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια και δικαιολογίες κατά εμέ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...