Jump to content

Δεύτερη σκέψη.


 Share

Recommended Posts

Γειά σε όλους.Κατατάσσω αυτό το θέμα εδώ γιατί δε νομίζω πως θα ταίριαζε κάπου αλλού.

Περίπου από τα 10 μου,μου συμβαίνει κάτι που μόνο ως πρόβλημα θα μπορούσα να χαρακτήρισω.Μέσα στο μυαλό μου ακούω μια δεύτερη σκέψη.

Όχι πάντοτε,αλλά μόνο όταν αναφέρομαι σε Θεία και νεκρούς.

Δεν ειναι δεύτερη σκέψη με την έννοια πως διχάζομαι για κάτι και υπάρχουν δύο φωνές ή δυο επιλογές στο μυαλό μου.Υπάρχει μεν μια δεύτερη φωνή όμως κάθε φορά που την ακούω αναφέρεται μονάχα στο κακό.Πολλές φορές σκέφτηκα πως μπορεί να την προκαλώ εγώ η ίδια λόγω φόβου για το άγνωστο,όμως και πάλι δε φοβάμαι τον Θεό(όποιονδηποτε Θεό,ο,τι όνομα και να του δίνουμε) και εκτός από αυτό αύτη η φώνη εμφανίζεται αυθόρμητα,δεν την προκάλω.

Τόσα χρόνια δε τολμούσα να το πω σε κανένα από φόβο και ντρόπη.

Και πράγματι σε όσους φίλους μου το είπα με χαρακτήρισαν χιουμοριστικά σχιζοφρενή.Εγώ θέλω να ελπίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Επιπλέον,ένας καθηγητής μου φέτος μου μίλησε για τον δυικό χαράκτηρα κάθε ανθρώπου,δηλαδή για έναν δεύτερο,πρωτόγονο χαρακτήρα που έχουμε κρυμμένο όλοι.Το θέμα είναι πως για να μην την ακούω,έχω απομακρυνθεί από τον Χριστιανίσμο και πράγματι τώρα που ασχολούμαι με τη Μαγεία και άλλα συναφή έχω πάψει να την θεωρώ τόσο μεγάλο πρόβλημα.Θα μπορούσα μάλιστα να πω πως δε τη θεωρώ καν πρόβλημα.Δε ξέρω,ίσως να είναι απλώς ένα παιχνίδι του μυαλού μου,όμως ειλικρινά κάθε πληροφορία ή βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη.

Link to comment
Share on other sites

Χε χε καλώς ήρθες...

 

Δεν είναι τίποτα αυτά τα έχω και γω και πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τα πνευματικά.

 

Συνήθως αυτή η δεύτερη σκέψη είναι ενάντια σε κάθε τι ιερό και σε κάθε τι που ορίζεις ότι σε προστατεύει.

 

Δλδ αν έχεις ένα φυλαχτό και πεις εσύ στο μυαλό σου ότι αυτό είναι ιερό και αφιερωμένο στον Θεό κτλ αυτή η σκέψη θα αντιδράσει.

 

άλλες φορές αντιδρά βίαια, άλλες φορές κλαψουρίζει, άλλες προσπαθεί να σε δελεάσει, να συμαχήσει μαζί σου και γενικά κάνει το οτιδήποτε μέχρι να κάνεις αυτό που αυτή θέλει.

 

Και αυτό που αυτή θέλει είναι να μην έχεις σχέση με τον Θεό.

 

Θα δεις με τον καιρό ότι αν φυγεις απλά από μία θρησκεία και πας σε άλλη δεν την ικανοποιεί. Αν και στην μαγεία βρίσκεις κάτι ιερό και θεό και εκεί θα αντιδράσει.

 

Βασικά δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα το μόνο είναι ότι μας τα "πρήζει" από καιρό εις καιρό και γίνεται ενοχλητική και φοβική μερικές φορές κτλ

 

Απλά να ξέρεις ότι δεν θα πάθεις τίποτα όσο και άγρια να γίνει ότι και αν σου πει.

 

Εγώ ας πούμε για να γελάσεις και λίγο, επειδή έχω πει ότι όλη η φύση είναι ιερή μου επιτίθεται μέσα από όλα.

Προσπαθεί να μου τα αλλάξει όλα, να μου αποδείξει ότι π.χ. τα πουλιά δεν είναι ιερά αφιερωμένα σε θεό, ότι οι θεσμοί δεν ισχύουν, η αγάπη που την έχω ιερή και αυτή δεν ισχύει και γενικά αντιδρά σε όλα τα ιερά μου, που για μένα είναι τα πάντα!

Αν ο Χριστιανισμός είναι απλά κάτι το ιερό σε ένα πρόσωπο τον Ιησού, στο σύστημα που ακολουθώ και είναι η αρχαία Ελληνική θρησκεία θεωρεί τα πάντα ιερά και προσπαθεί να τα αναιρέσει όλα, γενικά δεν γουστάρει Θεό...

 

Εγώ μέχρι στιγμής έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι κάποια παρενέργεια της τηλεπάθειας.

Θεωρώ ότι οι άνθρωποι επικοινωνούμε ασυνείδητα με το μυαλό και κάποιοι δεν γουστάρουν και χωρίς να το θέλουν αντιδρούν.

 

Μην πτοείσαι, το έχουν πολλοί αυτό. Οι Χριστιανοί το λένε λογισμούς και παλεύουν με αυτό κάθε μέρα. Αλλά δεν είναι θέμα Χριστιανών είναι θέμα σχέσης ανθρώπου-Θεού και αυτών που δεν γουστάρουν αυτήν την σχέση, που μην μασάς δεν είναι διάβολοι αλλά το ασυνείδητο άλλων ανθρώπων...

 

Τι να κάνουμε πρέπει να δείξουμε κατανόηση υπάρχουν και αυτοί, δεν θα συμφωνούμε όλοι σε όλα.

 

Αν ασχοληθείς με την μαγεία θα δεις ότι τα πράματα θα γίνουν λίγο πιο δύσκολα σε εσένα που έχεις αυτό το χαρακτηριστικό.

Διότι θα σου επιτίθεται και μέσα από τα μεταφυσικά όπως οράματα, τελετές κτλ οπότε πρέπει να γίνεις expert στο παιχνίδι αυτό....

 

Το κόλπο είναι να μείνει κάποιος χωρίς Θεό και χωρίς βοήθεια στα δύσκολα, και δεν την νοιάζει τι θα πεις εσύ Θεό.

Και αν μείνεις χωρίς Θεό δεν έχεις προστασίες και μένεις έκθετη σε κινδύνους.

 

Είναι με λίγα λόγια κολπα ρίξιμου της ασπίδας σου.

 

Πάντως στο ξαναλέω μην "μασάς" εσύ είσαι ο ηγέτης του μυαλό σου. Το ότι μπορείς και το αντιλαμβάνεσαι είναι σπουδαίο.

Διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το αντιλαβάνονται και νιώθουν άσχημα πολύ διότι δεν ξέρουν τι είναι.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι ενάντια στο ιερό και τον Θεό όπως είπα πιο πάνω εξέτασε άλλα ενδεχόμενα όπως να είναι μηνύματα για σένα για κάτι που σε απασχολεί...

Link to comment
Share on other sites

Όχι,ενάντια στο Θεό και σε κάθε ιερό είναι.Και στους νεκρούς,αλλά υποθέτω πως και αυτό έχει σχέση με τα πιστεύω μου.

Σ'ευχαριστώ πολύ.Μπορώ να πω πως έφυγε ένα βάρος από μέσα μου και τώρα αισθάνομαι πιο δυνατή!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιέγραψα παραπάνω η τηλεπαθητική αντίδραση δλδ άλλων ανθρώπων προς κάθε τι ιερό και γενικά στον Θεό υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

 

Κατά την προσωπική μου γνώμη ο Θεός ο οποίος είναι ο ίδιος για όλους τους ανθρώπους μας παραδίδει μηνύματα, θεολογία, και γνώση ταυτόχρονα σε όλους.

Οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους πολιτισμούς και τις θρησκείες είναι κυρίως για δύο λόγους που μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα, στα πλαίσια της συζήτησης.

 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι το μήνυμα που παραδίδεται αλλοιώνεται από την αδυναμία του ανθρώπου να αντιληφθεί τον πομπό-Θεό.

Για παράδειγμα ο Θεός ας πούμε λέει "αγάπα τον πλησίον σου" και ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται να αγαπά μέχρι τους ανθρώπους της γειτονιάς του, το τι γίνεται σε άλλη χώρα δεν τον νοιάζει και δεν ασχολείται αφού ο πλησίον του είναι πολύ μακρυά.

Με άλλα λόγια το μήνυμα έχει αλλάξει από την ανικανότητα κατανόησης του ανθρώπου-δέκτη.

 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες διότι υπάρχουν διαφορετικές ψυχές με διαφορετικές ανάγκες. Έτσι οι διάφορες θρησκείες για παράδειγμα αλλιώς κατανοούν την κάθαρση. Άλλοι ας πούμε κυλιούνται κατάχαμα σαν ένδειξη μετάνοιας και άλλοι είναι πιο σοβαροί και αποδίδουν μια συμβολική σημασία. Παράδειγμα η μετάνοια με προσκύνηση που κάνουν οι Χριστιανοί σε σχέση με τους προστερνισμούς των Θιβετιανών. Διαφορετικές ψυχές διαφορετικές ανάγκες.

 

Οι διαφορές των θρησκειών σε συνδυασμό με το ισχυρό μεταφυσικό βίωμα του Θεού μέσα από κάθε θρησκεία και σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του πιστού να μην θέλει να αρνηθεί την πίστη του στο Θεό διαμορφώνουν ένα ισχυρό εγωισμό πάνω στον πιστό.

 

Ο εγωισμός αυτός στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η θρησκεία κάθε πιστού είναι αλάθητη, εκ του Θεού, θεοπαράδοτη αλλά θεωρούν ότι είναι και πλήρως κατανοητή χωρίς κανένα λάθος από τους δέκτες ιερείς, μοναχούς και πιστούς ή όσους γενικά έχουν προσωπική σχέση με τον Θεό και διαμορφώνουν το δόγμα και τις θέσεις της θρησκείας.

 

Αυτός ο θρησκευτικός εγωισμός καλλιεργεί την αντιπάθεια σε κάθε τι που αντιτίθεται στο πιστεύω του πιστού.

 

Αυτή η αντιπάθεια παραμένει σαν σκέψη στην συλλογική μορφή της σκέψης που διαμορφώνουμε όλοι μας και λέγεται συλλογικό ασυνείδητο.

 

Έτσι οι Χριστιανοί αντιπαθούν τους Εβραίους, τους Παγανιστές και τους Σατανιστές.

Οι Εβραίοι τους Χριστιανούς, τους Σατανιστές και τους Παγανιστές.

Οι Παγανιστές τους Χριστιανούς.

Οι μάγοι τους Χριστιανούς επειδή τους κάψανε κτλ

 

Γενικά αυτή είναι η διαδικασία παραγωγής όχι γενικά του αντίθεου προς όλες τις θρησκείες αλλά του αντίθεου προς συγκεκριμένες θρησκείες ανάλογα τα πιστεύω του κάθε ενός.

 

Στο πέρασμα των χρόνων αυτή η σκεπτμορφή έχει συσωρευτεί στο συλλογικό ασυνείδητο.

Έτσι υπάρχει το "πνεύμα" του Αντίθεου που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των αντιπαθειών όλων των ανθρώπων προς τις θρησκείες.

 

Αυτή η σκεπτομορφή τρέφεται από την θρησκευτική αντιπάθεια και χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν θέλει την ύπαρξη του Θεού γενικότερα.

 

Πολλοί πνευματικοί όπως ανάφερα συντονίζονται με αυτήν την σκεπτομορφή και διαπιστώνουν ότι και θρησκευτικό σύστημα να αλλάξουν η σκεπτομορφή αυτή συνεχίζει να αντιπαθεί τον Θεό.

 

Αυτό γίνεται πολύ απλά διότι περιέχει τις αντιπάθειες από όλες τις θρησκείες και ο δέκτης απλά αλλάζει αντικείμενο συζήτησης με την σκεπτομορφή.

Η σκεπτομορφή αυτή κύριο χαρακτηριστικό έχει να κατηγορεί τις θρησκείες για τα ελαττώματα τους διότι κάθε ένας που αντιπαθεί την θρησκεία του άλλου διαμορφώνει ένα "κατηγορώ".

 

Επίσης έχει την ιδιότητα να συντονίζεται με τα ελλατώματα του δέκτη και να επιτίθεται μέσα από αυτά. Έτσι η επιθεση κατά του Θεού γίνεται μέσα από τα ελαττώματα της ψυχής του δέκτη και ταυτόχρονα προσβάλει και τον άνθρωπο.

 

Για αυτό οι Χριστιανοί μοναχοί έχουν περιγράψει αυτήν την σκεπτομορφή-πνεύμα ως κατηγορητή του Θεού, ή ως Δαίμονες που εκμεταλεύονται τις αδυναμίες της ψυχής ή ότι δεν συμπαθεί την εικόνα του Θεού που είναι ο άνθρωπος. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά της πνευματικής αντιπάθειας των ανθρώπων.

 

Ο άνθρωπος όταν δεν αποδέχεται το διαφορετικό, την ξένη πνευματικότητα του άλλου, θεωρεί ότι ο άλλος είναι άπιστος, έχει ελαττώματα στην ψυχή και τον αντιπαθεί για αυτό.

 

Έτσι όσοι συντνίζονται με αυτήν την σκεπτμορφή λαμβάνουν αυτές τις αντιπάθειες προς τον Θεό και τους εαυτούς τους, την ψυχή τους και των πιστεύω τους.

 

Περίπου έτσι έχουν τα πράματα από την συσωρευμένη αντιπάθεια των θρησκειών στην συλλογική της μορφή και τον συντονισμό των πνευματικών με αυτήν.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η σκεπτομορφή που κατηγορεί τον Θεό, ο Αντίθεος, περιγράφεται πάρα πολύ καλά από την έννοια του "Εχθρού" του Σατάν, στα Εβραϊκά ή Σατανά στον Χριστιανισμό και από τους Αντίθεους στην παγανιστική μυθολογία όπως ο Τυφών που ήθελε να καταστρέψει τους Θεούς του Ολύμπου.

 

Πολλές black metal μπάντες παίζουν άψογα το θεατρικό ρόλο στα video clip τους, του εχθρού του Θεού και του κατηγόρου.

Αν και ο Σατανισμός αντιτίθεται μόνο στον Χριστιανισμό και αυτό δείχνουν στα video clip τους η πραγματικότητα είναι ότι ο Θεός είναι μια ευρύτερη έννοια και πραγματικά πνευματικοί βλέπουν αυτήν την αντίθεση στο Θεό για κάθε θρησκεία. Έτσι η σκεπτομορφή Σατάν ή Τυφών ή όπως θέλετε πείτε το θα αντιδράσει το ίδιο και σε Χριστιανό και σε Εβραίο και σε Πολυθεϊστή διότι είναι η συσωρευμένη αντιπάθεια όλων μας προς ένα μέρος του Θεού, προς μια θρησκεία.

 

Παρακολουθείστε ένα video clip. Ο τραγουδιστής υποδείεται τον κατήγορο, τείνει το χέρι του και κατηγορεί τον Θεό στον σταυρό.

Αυτό το βίντεο κλιπ περιγράφει πολύ καλά όλα όσα είπα περί του Αντίθεου και του κατήγορου ενάντια στον Θεό.

 

7a193d08ad08735c93a0d09f758a02e74g.jpg

 

bd29610c34ec013c6d95513db00fead34g.jpg

 

4cf13970654967edc2557326e8389c754g.jpg

Το ερώτημα που θέτει η εκπομπή του Χαρδαβέλα είναι ποια η σχέση του Σατανά με τον Δία.

Ας το πω και αυτό, ο Δίας είναι ο συμπαντικός νους αλλά ο Θείος και λογικός.

Ο Σατανάς είναι η απώθηση των αρνητικών συναισθημάτων που εναντιώνονται στον Θεό-Νου, Δία.

Για αυτό για τους ανθρώπους η σύνδεση με αυτήν την σκεπτομορφή είναι ψυχοφθόρα και όπως λένε οι χριστιανοί είναι "ανθρωποκτόνος".

 

Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να κατανοήσουμε ότι οι θρησκείες όλες περιέχουν και σωστά και λάθος πράματα και η θεολογική γνώση και αλήθεια είναι μοιρασμένη σε όλες τις θρησκείες. Έτσι αν σεβαστούμε όλες τις θρησκείες αγαπάμε τον Θεό σε όλες του τις μορφές.

 

Αυτό είναι δύσκολο διότι πρέπει να ξεπεραστούν μίση και αντιπάθειες και να υπάρξει πραγματική κατανόηση και αγάπη μεταξύ των ανθρώπων.

 

Ας πω ένα παράδειγμα.

 

Ο Χριστιανισμός έχει να προσφέρει την ηγεσία των συναισθημάτων που είναι η αγάπη.

Ο Εβραϊσμός προσφέρει και περιγράφει την λατρεία σε μία Αρχή, το Εν των αρχαίων Ελλήνων. (Δεν λέω Γιαχβέ διότι ο Γιαχβέ για πολλούς είναι Ελοχίμ και όχι ο Πρώτος Θεός)

Η αρχαία Ελλάδα προσφέρει την σύνθεση όλων των θρησκειών σε ένα σύστημα αρετής με πολλούς Θεούς αλλά Μία αρχή.

Ο Σατανισμός προσφέρει την περιγραφή του Άδη και των τεράτων.

Ο Βουδισμός προσφέρει τις μεθόδους σωτηρίας από τον κύκλο των γεννήσεων και φτιάχνει πνευματικούς δασκάλους. Αν διαβάζεται Βουδιστικά κείμενα θα δείτε πολλές ομοιότητες με την διδασκαλία του Ιησού.

 

Κατανοώντας λοιπόν την θέση κάθε συστήματος καταλαβαίνουμε ότι οι θρησκείες λατρεύουν επιλεγμένο μέρος του Θεού και όχι όλο τον Θεό.

 

Αν γίνει αυτή η κατανόηση πιστεύω η σκεπτομορφή που τρέφεται από τις αντιπάθειες μας προς άλλες θρησκείες θα ελαττωθει ίσως και να εξαφανιστεί.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι φτάσαμε στην απομυθοποίηση μιας άλλης οντότητας που στις θρησκείας την λέμε "Σατανά", "Εχθρό", ή "Αντίθεο". Είναι η δικιά μας συλλογική αντιπάθεια προς κάθε τι ιερό.

Link to comment
Share on other sites

μαρία σ...

 

Μην αγχώνεσαι.. δεν είναι παρά η υποσυνείδητη αντίδραση σου σε ότι σου έχουν επιβάλλει ή μεταφέρει ώς κατήχηση , σε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να θεωρείται καλό. Με τον καιρό το αποδέχεσαι και ισορροπείς. Το είχα και προσωπικά παλαιότερα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως είναι ιδέες του δικού μου μυαλού και απλά δείχνουν την αντίδραση μου σε κάτι γενικό ώς ιδέα. Μόλις το αποδεχτείς οτι απλά υπάρχει αλλά δεν σε "αγγίζει" απλά θα φύγει απο την μέση.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω συνειδητοπιήσει και αποδέχτει.Ωστόσο,την ακούω ακόμα.Όχι βέβαια τόσο συχνά και σε τόσο μεγάλο βάθμο όπως παλιά,όμως αφού έμαθα τι ακριβώς είναι και οτι υπάρχει απλώς μέσα στο μυαλό μου,δε με ενοχλεί 'ο,τι και να λέει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ναι κι εγω το εχω αυτο απο μικρος και εχω καταληξει οτι ειναι "η αντιδραση του υποσυνειδητου σε καθετι που το συνειδητο θεωρει απαγορευμενο"

πχ. θεωρω οτι "δεν πρεπει να σκεφτω κατι ασχημο γι αυτο το θεμα", το υποσυνειδητο κλωτσαει.. συνηθως το εχουν ανθρωποι που εχουν ισχυρους

κωδικες ηθικης (οποιοι κι αν ειναι αυτοι) και δεν αφηνονται στις σκεψεις τους χωρις ενοχες.

Η ψυχολογια ειναι τελικα το Α και το Ω και αρχιζω και συμφωνω με την αποψη των ψυχολογων που λεει "κανε οτι γουσταρεις" γιατι οπως βλεπεις

η καλοσυνη γυριζει μπουμερανκ..no.gif

Edited by BB1234
Link to comment
Share on other sites

είχα δει ένα ντοκυμαντέρ που έλεγε ότι στην παιδική ηλικία όσα παιδιά είχαν κάποιο κώδικα πειθαρχίας και ζορίζαν λίγο τον εαυτό τους να αλλάξει τις βολικές του συνήθειες να κάνει ότι θέλει γίνανε πιο έξυπνα, και πιο ικανά να πραγματώνουν επιτεύγματα.

 

όσα κάνανε ότι θέλανε χωρίς ζόρι και πειθαρχία γίνανε μαλθακά και είχανε κακές επιδόσεις στο σχολείο, δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να λάβουν την γνώση που μεταδιδόταν και οι επιδόσεις τους πέφτανε επειδή ο εαυτός τους αντιδρούσε και ξεβολευόταν από την χαρά του παιχνιδιού και της ευχαρίστησης.

 

Οι κώδικες ηθικής, πειθαρχίας κτλ είναι μορφές πειθαρχίας που με την σωστή δόση πλάθουν έξυπνους και πνευματικούς και ικανούς ανθρώπους.

Η συμπεριφορά κάνω ότι με ευχαριστεί χωρίς μέτρο και αποφεύγω το λίγο ζόρι οδηγεί στην ανικανότητα σταδιακά.

 

Για μένα, το σωστό είναι και η μέθοδος πειθαρχίας και ηθικής και η μέθοδος ξεκούρασης και ευχαρίστησης σε σωστές δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σε όλους.Κατατάσσω αυτό το θέμα εδώ γιατί δε νομίζω πως θα ταίριαζε κάπου αλλού.

Περίπου από τα 10 μου,μου συμβαίνει κάτι που μόνο ως πρόβλημα θα μπορούσα να χαρακτήρισω.Μέσα στο μυαλό μου ακούω μια δεύτερη σκέψη....

Φαίνεται ότι έχεις σκοντάψει και κάτι κοινό, τόσο κοινό ώστε να περνά συνήθως απαρατήρητο. Πραγματικά μες το μυαλό μας συνυπάρχουν δύο "φωνές" (τουλάχιστον, αλλά δύο είναι οι πιο δυνατές), η μια είναι η γνωστή μας "επιφανειακή" σκέψη και η άλλη είναι μια βαθύτερη φωνή. Παράδειγμα: ετοιμάζεσαι να πας κάπου και σκέφτεσαι πως θα πας κτλ. ενώ ταυτόχρονα "δεύτερη" φωνή μπορεί να "ανησυχεί" ότι δεν θα προλάβεις κάτι άλλο.

Χρειάζεται να το πω, τώρα; Αυτή τη "δεύτερη" φωνή όσοι μάθουν να δαμάζουν ώστε να μην προβάλλει φόβους και αρνητικά πράγματα είναι οι άνθρωποι που μπορούν να ελέγχουν τη ζωή τους καλύτερα. Το "μυστικό" που ίσως έχεις ακούσει ότι υπάρχει έχει να κάνει με αυτή την υπόθεση και η μαγεία, χωρίς να είναι απαραίτητα...

...Όχι πάντοτε,αλλά μόνο όταν αναφέρομαι σε Θεία και νεκρούς.

Δεν ειναι δεύτερη σκέψη με την έννοια πως διχάζομαι για κάτι και υπάρχουν δύο φωνές ή δυο επιλογές στο μυαλό μου.Υπάρχει μεν μια δεύτερη φωνή όμως κάθε φορά που την ακούω αναφέρεται μονάχα στο κακό.Πολλές φορές σκέφτηκα πως μπορεί να την προκαλώ εγώ η ίδια λόγω φόβου για το άγνωστο,όμως και πάλι δε φοβάμαι τον Θεό(όποιονδηποτε Θεό,ο,τι όνομα και να του δίνουμε) και εκτός από αυτό αύτη η φώνη εμφανίζεται αυθόρμητα,δεν την προκάλω.

Τόσα χρόνια δε τολμούσα να το πω σε κανένα από φόβο και ντρόπη....

Ο συσχετισμός που κάνεις για θεία και νεκρούς με μπερδεύει λίγο, αλλά αν πρόκειται γι' αυτό που περιέγραψα πιο πάνω ο "αρνητισμός" (το αναφέρεται μονάχα στο κακό) που λες ταιριάζει επίσης: η αδάμαστη 2η φωνή είναι κατ' εξοχήν αρνητική γι' αυτό και το να τη δαμάσεις και να την ελέγξεις οδηγεί σε θετικά πράγματα.
...Τόσα χρόνια δε τολμούσα να το πω σε κανένα από φόβο και ντρόπη.

Και πράγματι σε όσους φίλους μου το είπα με χαρακτήρισαν χιουμοριστικά σχιζοφρενή.Εγώ θέλω να ελπίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο....

Όντως το πράγμα θυμίζει μεν, δεν είναι δε, σχιζοφρένια (με την ιατρική έννοια) είναι ΄φυσικό χαρακτηριστικό της νοητικής λειτουργίας.
...Επιπλέον,ένας καθηγητής μου φέτος μου μίλησε για τον δυικό χαράκτηρα κάθε ανθρώπου,δηλαδή για έναν δεύτερο,πρωτόγονο χαρακτήρα που έχουμε κρυμμένο όλοι.Το θέμα είναι πως για να μην την ακούω,έχω απομακρυνθεί από τον Χριστιανίσμο και πράγματι τώρα που ασχολούμαι με τη Μαγεία και άλλα συναφή έχω πάψει να την θεωρώ τόσο μεγάλο πρόβλημα.Θα μπορούσα μάλιστα να πω πως δε τη θεωρώ καν πρόβλημα.Δε ξέρω,ίσως να είναι απλώς ένα παιχνίδι του μυαλού μου,όμως ειλικρινά κάθε πληροφορία ή βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη.
Κάτι ήξερε ο καθηγητής σου... τώρα πρακτικά, αφού έχεις αντιληφθεί το πράγμα το επόμενο βήμα είναι να μάθεις να το ελέγχεις.
Link to comment
Share on other sites

ναι, ισως να το εθεσα λιγο απλοικα....Ισως ο ορος "κωδικας ηθικης" να μην ηταν ο καταλληλος..Παντως επειδη το εχω ψαξει ψυχιατρικα

θεματα τα οποια το συνειδιτο θεωρει απαγορευμενα πολλες φορες "δεχονται επιθεση" απο το υποσυνειδιτο και μαλιστα σε συνδιασμο με

αγχος μπορουν να καταληξουν σε μια πληθωρα νευρωσεων.. ^_^

Link to comment
Share on other sites

αφού το έχεις ψάξει θα ξέρεις ότι το ανθρώπινο ον είναι "βολεψάκιας".

 

όταν βρει κάτι να του αρέσει και του δίνει ευχαρίστηση το θέλει συνέχεια, σου λέει αυτό, εδώ είμαστε, εδώ είναι όμορφα και περνάω ευχάριστα.

 

αν το ξεβολέψεις από αυτήν την κατάσταση αντιδρά σαν ένα μικρό παιδί. Δεν καταλαβαίνει το γιατί, και από την άλλη εδώ μπαίνει το ζήτημα των μεθόδων συμπεριφοράς προς τον ίδιο μας τον εαυτό ως ηθική, πειθαρχία κτλ.

 

Αν αυτές οι συμπεριφορές προς τον ίδιο μας τον εαυτό είναι βίαιες και απότομες αντιδρά ακόμη περισσότερο.

Αν είναι ομαλές και βασίζονται σε αιτιοκρατικό σύστημα δλδ να ξέρεις γιατί πρέπει να κάνεις αυτό τότε το μυαλό ευχάριστα ακολουθεί.

 

Συνταγές το λέει η Βίβλος, έτσι μας το μάθανε, θα το κάνεις και θα πεις και ένα τραγούδι κτλ φέρνουν αντίδραση και αρνητικά αποτελέσματα.

 

Τα παιδιά που γίνανε πιο έξυπνα και πιο ικανά ήταν γιατί μάθανε να πειθαρχούν με σωστό και όμορφο τρόπο.

Τα πιο ατίθασα και απείθαρχα μείνανε στάσιμα και πιο πίσω σαν ανάπτυξη διανοητική.

 

Έτσι παίζει ρόλο και η δεκτικότητα στην μεταφορά πληροφορίας του γιατί να κάνεις κάτι και η ικανότητα αποδοχής και επεξεργασίας, αυτό συνιστά τον αυτοέλεγχο και την πειθώ του σωστού στον ίδιο τον εαυτό.

 

 

Στην περίπτωση της αντίδρασης προς τους νεκρούς, τον θάνατο κτλ είναι σε πρώτη φάση ένα ξεβόλεμα από την ευτυχία της ζωής.

 

Σε δευτερη φάση μπορεί να είναι μια κατάσταση του παρελθόντος που έχει καταγραφεί σαν δονηση/εμπειρία στο άτομο και να εκδηλώνεται σε αυτήν την ζωή.

 

Και σε τρίτη φάση μπορεί να είναι εξωτερικό ερέθισμα τηλεπάθειας από άλλα άτομα που αισθάνονται άσχημα και είναι αντιδραστικά.

 

Εγώ περιέγραψα στο πιο πάνω ποστ μου την τρίτη περίπτωση της συλλογικής σκέψης των αντιδραστικών ανθρώπων προς τον θάνατο και που με αυτό πιθανά να επικοινωνεί το άτομο.

 

Καμία περίπτωση δεν είναι σπανιότερη της άλλης, άλλα άτομα έχουν τέτοιες σκέψεις από απλά ξεβόλεμα, άλλα από πράξεις τους στο παρελθόν κοντινό ή μακρινό, και άλλα λόγω τηλεπαθητικής ικανότητας.

 

Το τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση μόνο η Μαρία το ξέρει που το βιώνει, αυτή μπορεί να εντοπίσει που κλίνει περισσότερο από αυτές τις περιπτώσεις.

 

Πάντως ότι και να είναι, είναι ακίνδυνο αν κάποιος στο περιγράψει και δεν πέσεις στην παγίδα του πανικού.

 

Η απλή περιγραφή και απομυθοποίηση του φαινομένου λυτρώνει το άτομο από τις φοβίες που πολλές φορές η εικονική και αλληγορική γλώσσα του μύθου και της θρησκείας δημιουργούν αυτές τις εντυπώσεις.

 

Οπότε είναι καλό να γνωρίζει κάποιος και την κυριολεκτική περιγραφή και την μυθική/θρησκευτική. Κάθε μία έχει την αξία της.

Link to comment
Share on other sites

αφού το έχεις ψάξει θα ξέρεις ότι το ανθρώπινο ον είναι "βολεψάκιας".

 

 

 

δεν ειναι ακριβως ετσι....τουλαχιστον οχι με την "επιφανιακη εννοια" της λεξης. Υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει το βολεμα και αλλους που τους αρεσει να ειναι στην τσιτα. Θα ελεγα οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος ειναι προσαρμοστικος. πχ. αμα δερνεις καποιον καθε μερα:

 

1)αμα εχει φοβερες αντιστασεις θα επιρρεαστει ελαχιστα

2)αν οχι, ο εγκεφαλος του για να το αποδεχτει και θα προσαρμοστει με το να παραγει χημ.ουσιες που προκαλουν

ευφορια(για να αντισταθμισει τον πονο) οποτε εχουμε μαζοχιστη happy.gif (το ειδα σε ντοκιμαντερ)

 

3)ειτε αν δεν καταφερει να προσαρμοστει θα αναζητησει ισορροπια με το να κανει το ιδιο στους αλλους, σαδιστης

 

Εν πασει περιπτωση η ανθρωπινη ψυχοσυνθεση ειναι ενα χαος...

 

πχ. ειχα διαβασει οτι τα παιδια που θεωρουνται εξυπνα(και το ξερουν) πασχιζουν σε ολοι την υπολοιπη ζωη τους να ανταποκριθουν σε αυτο το ρολο και πολλες φορες καταληγουν ανθρωποι δυστυχισμενοι..

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...