Jump to content

Ενέργεια σπιτιού.


 Share

Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες έχω ξεκινήσει να ψάχνω για σπίτι.Έχω σκοπό βέβαια μόλις μετακομίσω να κάνω έναν ενεργειακό καθαρισμό,παρ'όλ'αυτά όμως προσπαθώ από πριν να "νιώσω" το σπίτι.Να καταλάβω δηλαδή αν μου δημιουργεί δυσφορία ή ευχαρίστηση.Χθές είδα κάποια σπίτια αλλά δεν ένιωσα κάτι το ιδιαίτερο.Σκέφτομαι βέβαια πως είναι επιπόλαιο αυτό που προσπαθώ να κάνω γιατί θέλει συγκέντρωση και ηρεμία και όχι 2 μεσίτες και γονείς πάνω από το κεφάλι σου.Όμως,υπάρχει τρόπος να νιώσω την ενέργεια του σπιτιού πριν το πάρω;

 

 

Link to comment
Share on other sites

κοιτα.... υπάρχουν μερικά σπίτια που θα σου κάνουν κλικ. Απλά πρέπει να ξέρεις πολύ συγκεκριμένα τι ψάχνεις. Φαντάσου το πως περίπου το θες... και θα το βρεις, μετά απο αρκετό ψάξιμο. Τώρα απο την άλλη μπορείς να βρεις κάτι σε προσητή τιμή, ευρύχωρο, σε περιοχή που να σου αρέσει, με λιγότερο ψάξιμο... και να το διαμορφώσεις έτσι μέσα, ώστε να γίνει ο ευχάριστος χώρος σου...

 

Πάντως είναι κάτι που θέλει πολυ χρόνο, μην το πάρεις επιπόλαια, γτ μπορεί να το μετανιώσεις...

Link to comment
Share on other sites

μαρια σ.

 

Τον μόνο τρόπο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δεδομένη στιγμή είναι να μην προσπαθείς να νιώσεις την ενέργεια του σπιτιού. Εσύ γνωρίζεις πως θέλεις να είναι το σπίτι σου, ήδη το έχεις δημιουργήσει μέσα σου, τουλάχιστον τα βασικά χαρακτηριστικά του, άρα αυτό θα κάνει την δουλειά του. Όταν είσαι χαλαρός αμέσως βλέπεις εάν σου κάνει κάτι ή όχι διότι δεν παραμορφώνουν τις λήψεις σου οι διάφορες επιθυμίες. Εάν το σπίτι δεν είναι όπως πρέπει για σένα τότε δεν θα το επιλέξεις εξ αρχής διότι θα αισθανθείς άβολα μέσα στον χώρο. :)

Link to comment
Share on other sites

μαρία σ. όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι να εμπιστεύεσαι τη αίσθηση της όσφρησης. Αν δεν μυρίζει καλά, όσο ωραίο και να είναι άφησέ το και ψάξε για άλλο. Η μυρωδιά πολλές φορές με βοήθησε να αποφασίσω για το πού θα μείνω. Προσωπικά έχω αισθανθεί αυτό που λες για την αίσθηση που σου αφήνει ένας χώρος αν και δεν ξέρω πώς μπορείς να το νιώσεις. Έχω δει σπίτια που με έκαναν να θέλω να φύγω και άλλα που άφηναν μια πολλή ευχάριστη αίσθηση. Άνοιξε ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα όταν μπεις και δες το σπίτι φωτισμένο από φυσικό φως. Τι αίσθηση σου αφήνει? Έχει αρκετό φως, παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας στους χώρους? Μπορείς να δείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο εκεί μέσα ή όχι? Κλείσε τα μάτια και φαντάσου τα έπιπλα και εσένα στο χώρο. Πώς αισθάνεσαι αφού το κάνεις?

 

Επίσης, το να μη νιώσεις κάτι έντονο δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν είναι σπίτι που θα μείνεις λίγα χρόνια δε χρειάζεται να το αγαπήσεις με το που θα το δεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...