Jump to content

Ήταν ο Ιησούς μύστης στην επιστροφή του?


 Share

Recommended Posts

Μια ερώτηση/θεωρία η οποία μου "βασανίζει" το μυαλό αρκετό καιρό είναι αυτή η μυστηριώδης εξαφάνιση του Ιησού για μια χρονική περίοδο 18 ετών πριν εμφανιστεί με το γνωστό μας γαιδουράκι στην Ιερουσαλήμ. Απ'ότι έχω διαβάσει σε διάφορα περιοδικά λένε ότι έκανε κάποια ταξίδια στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στο Θιβέτ και σε διάφορα μέρη στα οποία φυσικά διδάχθηκε κάποια πράγματα είτε μαγικά είτε σε σχέση με απόκρυφα είτε οτιδήποτε. Η ερώτησή μου είναι όμως...Όταν μπήκε στην Ιερουσαλήμ ήταν ήδη μύστης? Είχε φτάσει σε κάποιο υψηλό αξίωμα το οποίο του επέτρεψε να κάνει και τα γνωστά μας θαύματα? Και επιπλέον ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ο οποίος λέγεται ότι ήταν Μέγας Μάγιστρος και τον λάτρευαν μέχρι και οι Ναίτες τι ρόλο έπαιξε στην μετέπειτα εκπαίδευση του Ιησού? Ας μη γελιόμαστε...το να θεραπεύσει κάποιος τυφλό και παράλυτο δεν ήταν κι ότι πιο εύκολο.

 

Περιμένω τις απαντήσεις και τις απόψεις σας! Πραγματικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για μένα αλλά δεν ξέρω αν θα μου λυθούν ποτέ αυτές οι απορίες...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη:

 

Κανείς δεν ξέρει από όσα δημοσίως λέγονται.

 

Γιατί?

 

Διότι όπως φαίνεται ο ίδιος δεν έχει αφήσει σημεία ύπαρξης εκτός από τα Χριστιανικά κείμενα τα οποία όμως είναι μαγειρεμένα.

 

Για μένα η ιστορία έχει ως εξής:

 

- Μάλλον παίρνεται η απόφαση να ανοίξουν τα μυστήρια κατά την Ελληνιστική εποχή.

- Η φιλοσοφία ήδη είναι δημόσια και έχει πει πολλά. Αλλά μέχρι τότε υπήρχαν μυστικιστικές φιλοσοφίες όπως του Πυθαγόρα που δεν ήταν δημόσιες.

- Η γνώση λοιπόν απελευθερώνεται.

- Την μαθαίνουν οι πολλοί και

- ή πλάθουν έναν θεουργό γιο θεού σαν μύθο

- ή όντως κάποιος σπουδάζει αυτή την γνώση και είναι πολύ καλός θεουργός

 

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει ο Ιησούς για άλλους υπαρκτός για άλλους φανταστικό πρόσωπο.

 

Έρχεται ο Χριστιανισμός και ενώ υιοθετεί σαν ιδρυτή της τον πιο μεγάλο θεουργό της εποχής στρέφεται ενάντια στην πρακτική θεουργία.

Απαγορεύει να την ασκούν άλλοι με κατηγορία την μαγεία και τον σατανισμό.

 

Η γνώση ξανά περιορίζεται.

 

Η ηγεσία των Χριστιανών φροντίζει να κάνει μετά τα εξής:

- ότι υπάρχει σε βιβλίο ή σαν φορέας γνώσης της θεουργίας καταστρέφεται ή αποθηκεύεται σε μυστικές βιβλιοθήκες όπως του Βατικανού

- καταστρέφει κάθε πολιτισμό που παράγει "μαγικό/θεουργικό" πολιτισμό, δλδ όλους τους παγανιστές.

- Μαγειρεύει τα σωζόμενα μυστικά κείμενα και ξεχωρίζει ποια θέλει. Όσα θέλει τα κάνει βαριά επεξεργασία και κρύβει με απλό τρόπο κάθε μυστικισμό.

Όσα δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί τα ονομάζει Απόκρυφα και τα καταστρέφει όπου τα βρει.

- Μετά στρέφεται εναντίων κάθε αίρεσης που δεν συμβαδίζει με το δόγμα της μη θεουργίας.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών να μην ξέρουμε πραγματικές πληροφορίες για το πρόσωπο του Ιησού.

Διότι όποια πληροφορία υπήρχε για το θεουργικό του έργο για την περίοδο μαθητείας σε άλλους θεουργούς κτλ έχει καταστραφεί.

 

----------------

 

 

Προσωπικά πιστεύω αν υπήρξε πραγματικό πρόσωπο και όχι απλά ένα μυθολογικό, ότι θα ήταν ένας άνθρωπος που ήταν πολύ καλός θεουργός και προφανώς από κάπου έμαθε την τέχνη αυτή.

 

Και αυτή η τέχνη διδασκόταν τότε στα μυστήρια των παγανιστικών θρησκειών.

Οπότε αν μιλάμε για υπαρκτό πρόσωπο ναι ήταν μύστης.

 

Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε με ιστορικές αποδείξεις.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

με άλλα λόγια το άνοιγμα της θεουργίας στις μάζες ήταν μια αποτυχία που στράφηκε εναντίων της ίδιας της τέχνης.

 

Για αυτό από τότε η τέχνη είναι μυστική και έτσι νομίζω πρέπει να μείνει αλλά παράλληλα να βρίσκει τρόπους να μεταδίδεται σε καλούς δέκτες.

Link to comment
Share on other sites

Dimulator πιστεύεις ότι η εκκλησία θα ήταν τόσο ανοιχτή ακόμα και με τον υποτιθέμενο υιο του Θεού, ώστε να δεχτεί αυτές τις δυνάμεις που τυχόν θα είχε και να τον παρουσιάσει σαν Θεάνθρωπο? Εγώ πιστεύω ότι αν είχε όντως τη Γνώση, θα τον έκαιγαν ζωντανό και ξέρεις ότι δεν είχαν πρόβλημα για κάτι τέτοιο. Εκτός αν μπορούμε να συνδιάσουμε την σταύρωση, σαν τιμωρία στην αίρεση που προσπαθούσε να περάσει στον κόσμο σύμφωνα με τον κλήρο πάντα. Ας υποθέσουμε οτι η Γνώση είχε "κλειδωθεί" πάλι κατά τη διάρκεια των διωγμών των Εθνικών. Δεν νομίζω ότι θα το δεχόντουσαν έτσι απλά, εκτός αν πραγματικά νόμιζαν ότι είχαν ένα καλό χαρτί στα χέρια τους και απλά δεν τους βγήκε τελικά.

 

Επίσης να συμπληρώσω, ότι εγώ πιστεύω ότι ήταν όντως μύστης απλά σύμφωνα με αυτά που λες, οι Γνώση και η δύναμη που είχε ήταν αίρεση! Είναι λίγο αντικρουόμενα το ένα με το άλλο!

Edited by Yngve
Link to comment
Share on other sites

Dimulator πιστεύεις ότι η εκκλησία θα ήταν τόσο ανοιχτή ακόμα και με τον υποτιθέμενο υιο του Θεού ώστε να δεχτεί αυτές τις δυνάμεις που τυχόν θα είχε και να τον παρουσιάσει σαν Θεάνθρωπο? Εγώ πιστεύω ότι αν είχε όντως τη Γνώση θα τον έκαιγαν ζωντανό και ξέρεις ότι δεν είχαν πρόβλημα για κάτι τέτοιο. Εκτός αν μπορούμε να συνδιάσουμε την σταύρωση σαν τιμωρία στην αίρεση που προσπαθούσε να περάσει στον κόσμο σύμφωνα με τον κλήρο πάντα. Ασ υποθέσουμε οτι η Γνώση είχε "κλειδωθεί" πάλι κατά τη διάρκεια των διωγμών των Εθνικών. Δεν νομίζω ότι θα το δεχόντουσαν έτσι απλά εκτός αν πραγματικά νόμιζαν ότι είχαν ένα καλό χαρτί στα χέρια τους και απλά δεν τους βγήκε τελικά.

 

Ναι ο Χριστιανισμός αυτό πρεσβεύει ότι εκπληρώθηκε η προφητεία περί Μεσσία. Αυτό είναι η βάση της και για αυτό όχι απλά τον αποδέχεται λέει ότι είναι ο ίδιος ο Θεός που ήρθε στην Γη.

 

Αλλά για να σταθεί αυτή της η άποψη δεν πρέπει να δεχθεί κανέναν άλλο που θα εμφανιστεί σαν ένας άλλος υιός Θεού, διότι το κάθε άλλο τον βλέπει σαν ανταγωνιστή που ακυρώνει την δικιά της θέση.

 

Οπότε δέχεται τον Ιησού και απορρίπτει όλους τους άλλους.

 

Αυτό το πρόβλημα πριν δεν υπήρχε διότι υπήρχαν πολλοί υιοί Θεών.

 

Απλά ο Χριστιανισμός είναι η πιο εγωιστική θρησκεία. Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα της ο εγωισμός.

 

Τώρα για αυτούς το χαρτί τους βγήκε. Αλλά για να τους βγει αυτό το χαρτί ή η πολιτική τους πρέπει να μην υπάρχει αντιγνώση, να μην υπάρχουν άλλες φιλοσοφίες κτλ οι οιποίες θα λένε άλλα. Οπότε ο Χριστιανισμός πάντα στοχεύει σε αμόρφωτους ανθρώπους "πνευματικα" εννοώ αμόρφωτους.

 

Για παράδειγμα ένας Χριστιανός δεν μπορεί να κατανοήσει τον Θεό σαν δύναμη η οποία δεν έχει μορφή και η οποία δεν χωράει σε μορφή.

Αυτό όμως είναι πνευματική αμάθεια και η γνώση υπάρχει μόνο σε φιλοσοφικά ρεύματα.

Ο Χριστιανισμός δεν ανέπτυξε ποτέ υψηλή φιλοσοφία και μυστικισμό, εκτός από τα πρώτα χρόνια που όμως θεωρήθηκαν αιρετικοί και τους φάγανε.

 

Αυτό είναι το δυνατό χαρτί του Χριστιανισμού, η αμορφωσιά, το πλήθος, και ότι ο Θεός πήρε μορφή σαν άνθρωπος. Και οι αποδείξεις είναι τα θαύματα και οι προφητείες.

 

-------------------------------------

 

Εγώ όμως πιστεύω ότι αν ο Ιησούς υπήρξε όπως περιγράφεται φυσικά θα ήταν θεουργός που κάπου είχε μάθει αυτά που έκανε και φυσικά θα είχε υψηλό τρόπο σκέψης και ότι ποτέ δεν θα φανταζόταν τι θα γινόταν στο μέλλον με αυτό το άνοιγμα της θεουργίας που και ο ίδιος έκανε...

 

δλδ ότι αντί για καλό θα "λαβωνόταν" η ίδια η τέχνη του από του δικούς του ακόλουθους.

 

Στην ουσία πιστεύω τον Ιησού κανείς δεν τον κατάλαβε ακόμη και σήμερα κανείς δεν καταλαβαίνει το μυστικό μήνυμα τον λεγομένων του όπως αυτά κουτσά στραβά σώζονται στα κείμενα.

 

 

Για παράδειγμα πώς κάποιος καταλαβαίνει την εντολή ότι "Όποιος δεν μισήσει την μητέρα του και τον πατέρα του δεν είναι άξιος για Εμένα".

 

Αυτή η φράση είναι μια άκρως μυστική φράση, ποιος ξέρει το νόημα της ειδικά από έναν θεουργό που μιλάει για να αγαπάς τους πάντες ...?

 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η θεουργία του Ιησού δεν επέζησε το πολύ 50 χρόνια μετά στράφηκαν όλα εναντίων της θεουργίας. Και κινδύνεψε να χαθεί και αυτή και οι άνθρωποι.

 

Για αυτό το άνοιγμα της τέχνης ήταν μια αποτυχία... ακόμη και με δυνατό χαρτί σαν τον Ιησού.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά τα χρόνια για τα οποία δεν αναφέρετε τι έκανε και που βρισκόταν ο Ιησούς, έχουν γραφτεί πολλά. Από το ότι ήταν στην Αίγυπτο , μέχρι και το Θιβέτ και μάθαινε διάφορα κολπάκια.

Η πιθανότερη αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έφυγε από τον τόπο του. Αν έφευγε δεν θα τον γνώριζαν όταν επέστρεφε(ως τον γιο του ξυλουργού). Βρισκόταν εκεί , και ασχολούνταν με την τέχνη του πατέρα του.Εάν έμαθε κάποια πράγματα για άλλους πολιτισμούς , δεν ήταν ανάγκη να ταξιδέψει ,διότι η Ναζαρέτ εκείνη την εποχή ήταν κάτι σαν σταυροδρόμι. Σταυροδρόμι πολιτισμών. Περνούσαν σχεδόν οι πάντες από'κει. (έμποροι). Σταματούσαν εκεί(διάλειμμα). Μπορούσε να μαθαίνει και ρωτώντας.

Αυτά λοιπόν υποστηρίζουν όσοι δεν πιστεύουν τις υπόλοιπες θεωρίες περί μαθητείας του Ιησού στην Αίγυπτο , την Κίνα , το Θιβέτ κλπ.. και προσωπικά ψιλο-συμφωνώ. Αν και δε με ενδιαφέρει και πολύ το θέμα. Περισσότερο έχω εστιάσει στη διδασκαλία του , παρά το που ήταν.

Σε ότι αφορά τον Χριστιανισμό , δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Dimulator. Δεν μπορώ να πω ,πως λέει ψέμματα ή ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφει ,διότι ισχύουν ακόμη και σήμερα.!!

Βασικό πράγμα για κάποιον που ψάχνει την αλήθεια είναι να ξεχωρίσει αυτά τα 2.

Άλλο ο Ιησούς και άλλο ο Χριστιανισμός. Έτσι πρέπει να τα μελετήσει(κατά την άποψή μου βέβαια). Να μελετήσει και τα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια και όχι μόνον αυτά που μας έχουν πλασάρει(γιατί έτσι τους βολεύει).

Κάποιος είχε πει κάποτε "Αν αποκαλυφθούν τα απόκρυφα ευαγγέλια (όλα τα ευαγγέλια δηλαδή) στον κόσμο , τότε η Εκκλησία(το δόγμα) θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος".

Link to comment
Share on other sites

Dimulator αν καταλαβαίνω καλά τα λεγόμενα σου, λες ότι στην ουσία εμπιστεύτηκαν τον Ιησού αλλά για κάποιο λόγο αποφάσισαν να τον "κάψουν"...Επίσης λες ότι ο ίδιος ο Ιησούς ήθελε να κάνει κάτι καλό αλλά δυστυχώς δεν υπολόγισε την ματαιοδοξία και την ρουφιανιά αν μπορώ να το θέσω έτσι των συνανθρώπων του οι οποίοι τον έριξαν στα Τάρταρα! Πιστεύεις ότι τη Γνώση που είχε θα μπορούσε να την μετατρέψει σε κάτι καλό για την τότε ανθρωπότητα και γιατί όχι για το μέλλον (είτε μακρινό είτε όχι)? Πιστεύεις ότι αφού συμφωνήσαμε και οι 2 ότι ήταν μύστης δεν είχε το μυαλό να ξέρει ότι θα τον προδώσουν? Είναι λίγο περίεργο το θέμα νομίζω!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά τα χρόνια για τα οποία δεν αναφέρετε τι έκανε και που βρισκόταν ο Ιησούς, έχουν γραφτεί πολλά. Από το ότι ήταν στην Αίγυπτο , μέχρι και το Θιβέτ και μάθαινε διάφορα κολπάκια.

Η πιθανότερη αλήθεια είναι πως ποτέ δεν έφυγε από τον τόπο του. Αν έφευγε δεν θα τον γνώριζαν όταν επέστρεφε(ως τον γιο του ξυλουργού). Βρισκόταν εκεί , και ασχολούνταν με την τέχνη του πατέρα του.Εάν έμαθε κάποια πράγματα για άλλους πολιτισμούς , δεν ήταν ανάγκη να ταξιδέψει ,διότι η Ναζαρέτ εκείνη την εποχή ήταν κάτι σαν σταυροδρόμι. Σταυροδρόμι πολιτισμών. Περνούσαν σχεδόν οι πάντες από'κει. (έμποροι). Σταματούσαν εκεί(διάλειμμα). Μπορούσε να μαθαίνει και ρωτώντας.

Αυτά λοιπόν υποστηρίζουν όσοι δεν πιστεύουν τις υπόλοιπες θεωρίες περί μαθητείας του Ιησού στην Αίγυπτο , την Κίνα , το Θιβέτ κλπ.. και προσωπικά ψιλο-συμφωνώ. Αν και δε με ενδιαφέρει και πολύ το θέμα. Περισσότερο έχω εστιάσει στη διδασκαλία του , παρά το που ήταν.

Σε ότι αφορά τον Χριστιανισμό , δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Dimulator. Δεν μπορώ να πω ,πως λέει ψέμματα ή ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφει ,διότι ισχύουν ακόμη και σήμερα.!!

Βασικό πράγμα για κάποιον που ψάχνει την αλήθεια είναι να ξεχωρίσει αυτά τα 2.

Άλλο ο Ιησούς και άλλο ο Χριστιανισμός. Έτσι πρέπει να τα μελετήσει(κατά την άποψή μου βέβαια). Να μελετήσει και τα λεγόμενα απόκρυφα ευαγγέλια και όχι μόνον αυτά που μας έχουν πλασάρει(γιατί έτσι τους βολεύει).

Κάποιος είχε πει κάποτε "Αν αποκαλυφθούν τα απόκρυφα ευαγγέλια (όλα τα ευαγγέλια δηλαδή) στον κόσμο , τότε η Εκκλησία(το δόγμα) θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος".

 

Εγώ καταρχήν πιστεύω ότι ταξίδεψε. Εννοείται πως η Ιερουσαλήμ ήταν κέντρο και πέρασμα αλλα αν είχε μείνει εκεί για πιο λόγο εξαφανίστηκε απο τις γραφές? Μήπως επειδή απλά ασχολήθηκε με την ξυλουργική δεν το θεώρησαν σημαντικό ώστε να το καταγράψουν? Δεν ξέρω ειλικρινά...Πάντως η διδασκαλία του είναι διφορούμενη εννοώντας ότι θέλει πραγματικά πολύ ψάξιμο μέχρι να κατασταλάξει κάποιος σε κάποια άποψη. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα πιο πολλά χειρόγραφα τότε πλέον θεωρούνται απόκρυφα! Αυτό είναι κάτι που οι πιο πολλοί το αγνοούν είτε καταλάθος είτε επειδή δεν θέλουν να επεκταθούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια! Όπως είπε και πιο πριν ο Dimulator, τα λόγια του Ιησού πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα που τους αρμόζει και όχι να τα βλέπουμε σαν απλη διδασκαλία ή προσυλιτισμό όπως θα μπορούσαν κάποιοι να τα χαρακτηρίσουν.

Edited by Yngve
Link to comment
Share on other sites

Dimulator αν καταλαβαίνω καλά τα λεγόμενα σου, λες ότι στην ουσία εμπιστεύτηκαν τον Ιησού αλλά για κάποιο λόγο αποφάσισαν να τον "κάψουν"...Επίσης λες ότι ο ίδιος ο Ιησούς ήθελε να κάνει κάτι καλό αλλά δυστυχώς δεν υπολόγισε την ματαιοδοξία και την ρουφιανιά αν μπορώ να το θέσω έτσι των συνανθρώπων του οι οποίοι τον έριξαν στα Τάρταρα! Πιστεύεις ότι τη Γνώση που είχε θα μπορούσε να την μετατρέψει σε κάτι καλό για την τότε ανθρωπότητα και γιατί όχι για το μέλλον (είτε μακρινό είτε όχι)? Πιστεύεις ότι αφού συμφωνήσαμε και οι 2 ότι ήταν μύστης δεν είχε το μυαλό να ξέρει ότι θα τον προδώσουν? Είναι λίγο περίεργο το θέμα νομίζω!!!

 

Η άποψη μου είναι ότι ο Ιησούς ήταν ένας Θεουργός που μαθήτευσε κάπου ή στον τόπο του ή αλλού αλλά δεν ήταν σε κάποια αποστολή από κάποιους όπως το θέτεις.

Δεν νομίζω κανείς να του είπε τώρα πάνε και δίδαξε και κάνε θρησκεία. Και δεν νομίζω μετά να τον πρόδωσε η ομάδα που τον έστηλε.

 

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι έδρασε μόνος του. Αυτοί που τον προδώσανε ήταν οι διάφοροι συνεχιστές του με την εξής έννοια.

 

Ενώ ο Ιησούς δίδαξε διδασκαλία προφανώς δίδαξε και κάποια πρακτική. Όταν ας πούμε τον ρωτήσανε γιατί αυτός μπορεί και διώχνει Δαίμονες και οι οι τότε μαθητές δεν μπορούσαν, είπε ότι αυτό γίνεται κατόπιν μεγάλης άσκησης στην νηστεία πολλές μέρες.

 

Επίσης υποθέτω ότι όχι στις δημόσιες συζητήσεις αλλά όταν ήταν με τους μαθητές του θα γινόντουσαν συζητήσεις, κοντζαμ Θεουργό είχανε, δεν θα ρωτούσανε για πρακτικά θέματα;

 

Οπότε η γνώση προφανώς θα δόθηκε και σε πρακτικό επίπεδο, δλδ θα υπήρχε μια θεουργική διδασκαλία για την πρακτική.

 

Οι πρώτοι συνεχιστές από ότι έχω ακούσει ήταν πιο κοντά σε αυτό το πνευματικό κλίμα. Δλδ πρέπει να ασκούσαν θεουργία.

 

Αργότερα όμως όταν πέρασαν τα χρόνια γύρω σε μια 50ετία υπερίσχυσαν οι παλιές σκληροπυρινκές ιδέες του Εβραϊκού νόμου που δεν ήθελε μαγεία.

 

Και έτσι όλοι οι πρώτοι μυστικιστές Χριστιανοί εξαφανίστηκαν από τους άλλους Χριστιανούς που ναι μεν θέλανε τον Ιησού αλλά όχι να κάνουν μαγικά.

 

Αυτή ήταν η προδοσία. Ενώ δλδ ο Ιησούς δίδαξε πώς να γίνονται κάποια πράματα πολλά από αυτά μπορεί να θεωρήθηκαν μαγεία.

 

Σε αυτόν τον διαχωρισμό βασίζονται οι νεότεροι Χριστιανοί, δλδ Καθολικοί, Ορθόδοξοι κτλ που ασκούν ελάχιστη θεουργία

και οι παραδοσιακοί Χριστιανοί μυστικιστές και μάγοι όπως Ναϊτες κτλ που έχουν πιο πολλές πρακτικές θεουργίας.

 

Τα μεγάλα σημερινά ρεύματα πάντως έχουν αποκηρύξει την μαγεία και θεουργία που προφανώς ασκούσε ο Ιησούς και κάθε Θεουργός της εποχής, για αυτήν την προδοσία μιλάω.

 

 

 

Όσο για το τέλος του αυτό πιστεύω ήταν προδιαγεγραμμένο. Όλοι όσοι μιλάνε ανοιχτά για πνευματικά θέματα τέτοιας φύσης δεν είναι ευπρόσδεκτοι διότι την μαγεία ο κόσμος την φοβάται και ειδικά το καθεστώς των ιερέων.

Διότι κάθε τέτοιος άνθρωπος επεμβαίνει στον τρόπο που ασκείται η θρησκεία.

Και έτσι πολλοί το βλέπουν ως κόντρα με τους θεσμούς, την παράδοση και ότι έχουν θέσει άλλοι ιεροί άνθρωποι.

Αυτό σε κανένα ιερέα δεν του αρέσει να του αλλάζουν τα πράματα.

 

Και επειδή ο Ιησούς ήταν μεταρυθμιστής των Εβραίων δεν τον δεχτήκανε και τον θεώρησαν απειλή. Και έτσι είχε το τέλος που είχε.

 

Αν και λένε ότι επέζησε της σταυρώσεως και κατέφυγε στο σημερινό Θιβέτ όπου λένε ότι υπάρχει και ο τάφος του.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Η άποψη μου είναι ότι ο Ιησούς ήταν ένας Θεουργός που μαθήτευσε κάπου ή στον τόπο του ή αλλού αλλά δεν ήταν σε κάποια αποστολή από κάποιους όπως το θέτεις.

Δεν νομίζω κανείς να του είπε τώρα πάνε και δίδαξε και κάνε θρησκεία. Και δεν νομίζω μετά να τον πρόδωσε η ομάδα που τον έστηλε.

Κατάλαβες λάθος!!! Δεν εννοούσα αυτό. Ήθελα να πω ότι ο Ιησούς από μόνος του ήθελε να κάνει κάποια πράγματα και ο κλήρος αυτό το είδε και τον άφησε "ελεύθερο" να διδάξει. Απλά κάποια στιγμή ίσως είδαν ότι το πήγαινε αλλού και δεν ήθελαν κάτι τέτοιο οπότε μετά ξέρουμε τι έγινε.

 

Ενώ ο Ιησούς δίδαξε διδασκαλία προφανώς δίδαξε και κάποια πρακτική. Όταν ας πούμε τον ρωτήσανε γιατί αυτός μπορεί και διώχνει Δαίμονες και οι οι τότε μαθητές δεν μπορούσαν, είπε ότι αυτό γίνεται κατόπιν μεγάλης άσκησης στην νηστεία πολλές μέρες.

 

Επίσης υποθέτω ότι όχι στις δημόσιες συζητήσεις αλλά όταν ήταν με τους μαθητές του θα γινόντουσαν συζητήσεις, κοντζαμ Θεουργό είχανε, δεν θα ρωτούσανε για πρακτικά θέματα;

Αυτό εννοείται! Και ας λάβουμε υπόψιν την γνωστή μας επιφήτηση (το σκότωσα λίγο) του Αγίου Πνεύματος στην οποία πιστεύω ότι πλέον ο Ιησούς άφησε τα ηνία αποκλειστικά στους μαθητές του. Τους πέρασε τη Γνώση και απέκτησαν level και xp για να το πω λίγι πιο αστεία. Εκεί ανέβηκαν επίπεδο όλοι τους και νομίζω ότι μετά μπορούσαν να κάνουν και οι ίδιοι τα λεγόμενα θαύματα κάτι που έκαναν απ'όσο ξέρω!

 

Αργότερα όμως όταν πέρασαν τα χρόνια γύρω σε μια 50ετία υπερίσχυσαν οι παλιές σκληροπυρινκές ιδέες του Εβραϊκού νόμου που δεν ήθελε μαγεία.

 

Και έτσι όλοι οι πρώτοι μυστικιστές Χριστιανοί εξαφανίστηκαν από τους άλλους Χριστιανούς που ναι μεν θέλανε τον Ιησού αλλά όχι να κάνουν μαγικά.

 

Αυτή ήταν η προδοσία. Ενώ δλδ ο Ιησούς δίδαξε πώς να γίνονται κάποια πράματα πολλά από αυτά μπορεί να θεωρήθηκαν μαγεία.

Δηλαδή η ουσιαστική προδοσία έγινε μετά θάνατον?

 

Αν και λένε ότι επέζησε της σταυρώσεως και κατέφυγε στο σημερινό Θιβέτ όπου λένε ότι υπάρχει και ο τάφος του.

Αυτό έχει πολλές εκδοχές και νομίζω ότι δεν φτάνει εδώ ο χώρος να το αναλύσουμε!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έτσι νομίζω η ουσιαστική προδοσία έγινε μετά θάνατον και πολλά χρόνια μετά από κάποιους συνεχιστές του.

 

Και οι μη-μάγοι κυρήξαν πόλεμο στους μάγους-χριστιανούς. Αυτό άρχισε από παλιά 50 μ.Χ. και συνεχίστηκε με Ναϊτες, Καθαρούς, Τέκτονες κτλ που όλοι αυτοί έχουν σαν βάση τον Χριστιανισμό και Εβραϊσμό αλλά και την θεουργία ενώ οι πρώτοι είναι οι κλασσικοί Χριστιανοί μη μυστικιστές.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ξέρει τι έκανε ο Χριστός σε αυτά τα δεκαοχτώ χρόνια για τα οποία δεν γνωρίζουμε, και οι θεωρίες ποικίλλουν. Αλλες τον θέλουν να μαθητεύει στο τάγμα των Μάγων που τον είχαν επισκεφθεί, στην Αίγυπτο, άλλες να εκπαιδεύεται κοντά στους Εσσαίους, κάποιες πολύ δημοφιλείς τον θέλουν να μυείται στην Καμπάλα, και φυσικά είναι και το όλο θέμα με το Θιβέτ...

 

Είναι γεγονός επίσης ότι στο έργο του χωρούν πολλές ερμηνείες, ειδικά από την καμπαλιστική φιλοσοφία. Σε αυτό το σημείο ειδικά θέλω να τονίσω πως το ίδιο το μήνυμα του Χριστού, το "αγαπάτε αλλήλους" κρύβει από μόνο του εσωτερικές αλήθειες, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το υποτιμάμε... καλές οι θεωρίες περί θεουργίας και μαγείας αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το επίκεντρο του νοήματος της διδασκαλίας του, αλλά παράπλευρα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπε μόνο "αγαπάτε αλλήλους" είπε ένα σωρό πράματα σύμφωνα με όσα ξέρουμε από την Καινή Διαθήκη.

 

Είχε μια μεγάλη διδασκαλία.

 

Απλά εγώ στάθηκα στην υποκρισία ορισμένων ομάδων να αποκυρήσουν κάτι που στην ουσία ήταν η πρακτική του ίδιου τους του ιδρυτή.

 

Δεν είναι ειρωνεία ;

 

Αυτή όμως η διαπίστωση περί της πρακτικής του Ιησού απαντά στο ερώτημα αν ήταν μύστης ή όχι μετά την επιστροφή του από την μαθητεία του κοντά σε άλλους Θεουργούς. Εγώ εκεί στάθηκα στην απάντηση της ερώτησης.

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε οι Γνωστικοί λένε ότι μαθήτευσε στην Αίγυπτο και άσκησε σεξουαλική μαγεία με την ιέρεια της πυραμίδος στην Αίγυπτο, δεν θυμάμαι τώρα το όνομα της.

 

Και οι Γνωστικοί ασκούν και αυτοί ερωτική μαγεία μεταξύ τους όπως πιστεύουν ότι έκανε και ο Ιησούς. Αλλά επειδή έχουν χάσει μεγάλο μέρος των κειμένων τους σαν πληροφορίες δανείζονται διδασκαλίες από το Θιβέτ.

 

Είχα ξεκινήσει ένα θέμα εδώ

http://www.artofwise.gr/forum/index.php?/topic/4702-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CE%BE-sex/

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Οπότε καταλήγουμε όλοι στο συμπέρασμα ότι τελικά ήταν μύστης...εγώ αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον!!!! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Φυσικά περιμένω και συμπληρωματικά σχόλια από όποιον θέλει να συνεισφέρει!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...