Jump to content

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος


Νεφέλη
 Share

Recommended Posts

Δεν θα πω ποιο είναι καλύτερο και ποιο χειρότερο, αλλά στο τρίτο έριξα τρελό γέλιο στην "εκπαίδευση".

 

 

 

Τελικά, ο Χάρος, έχει ψυχή;

 

 

 

"Η ανυπαρξία των αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της ανυπαρξίας"

 

 

 

 

FBI = Fanouris Bureau of Investigation :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τελικά, ο Χάρος, έχει ψυχή;

 

"Η ανυπαρξία των αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της ανυπαρξίας"

 

FBI = Fanouris Bureau of Investigation :lol::lol::lol:

Αυτό ήταν το καλύτερο σημείο του 3ου και γω γέλασα εκεί πολύ :D , αλλά το πρώτο μου άρεσε γενικά σαν σύνολο!!

Link to comment
Share on other sites

Κάτι που μπορεί να αποτελεί "πρόβλημα" με τη συγκεκριμένη σειρά είναι το γεγονός ότι συχνά κάνει αναφορές σε πράγματα που αν δεν τα ξέρεις δεν καταλαβαίνεις το αστείο. πχ στο τελευταίο επεισόδιο, το κομμάτι της εκπαίδευσης είχε μουσική από το Ρόκυ, και σκηνές από το Star Wars και το Karate Kid. Κάποιος που δεν έχει δει αυτές τις ταινίες (ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία) δεν θα το καταλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι είναι εμπόδιο οι αναφορές σε παλαιότερα πράγματα. Στην τελική πολλές φορές έχει τύχει να παρακολουθώ κάτι και να μην καταλαβαίνω πού αναφέρεται. Δε θα χάσει από κάτι τέτοιο. Θα χάσει αν δεν κρατήσει το ποιοτικό χιούμορ και αν αναγκαστεί να περιορίσει το βαθμό της σάτιρας λόγω πιέσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επεισόδιο 5

Τίτλος επεισοδίου: αίμα, τσάντα και δαγκάνα

 

Περιγραφή:

Ο Κόμης Δράκουλας τα έχει πάρει με τους ξενέρωτους νεοβαμπιρόφλωρους της ανατολής και των ημερολογίων και αποφασίζει να καθαρίσει στο όνομα των αιμοβόρων και τρομακτικών βαμπίρ μια και για πάντα. Τι καλύτερη ιδέα από το να προσλάβει τον Μένιππο για να βγάλει από την μέση τον 'Εντουαρντ (a.k.a. πυγολαμπίδα) που φοιτά μαζί με την τερατολάγνα Μπέλα σ' ένα σχολείο-crossover του "Twilight" με το "Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα. "

Παράλληλα, ο Χάρος έχει καιρό να γνωρίσει γυναίκα με τάσεις προς τέρατα και αποφασίζει ν'ακολουθήσει ένα-ένα τα βήματα του 'Εντουαρντ έτσι ώστε να κατακτήσει την "γοητευτική" Μπέλα.

Θα καταφέρουν ο Μένιππος, ο Χάρος κι ο Ερμής να επιβιώσουν στη σκληρή κοινωνία ενός αμερικανικού γυμνασίου με συμμαθητές από το «Twilight», το «Beverly Hills» και το «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα»; Θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον 'Εντουαρντ, το βαμπίρ που γυαλίζει, πριν φάνε αποβολή απ' τον Λυκειάρχη; Μήπως το χωριό του Φορκς είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό, συνηθισμένο χωριό με βαμπίρια, καμικάζι και μπανανόμηλα; Και ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά της Μπέλας, ο Χάρος ή ο 'Εντουαρντ;

'Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν τα γλυκανάλατα βαμπιρομάντζα του 2010 συναντήσουν τα teenage school dramas του 90 και τις ελληνικές βιντεοταινίες του 80, γιατί οι βρικόλακες γίναν χορτοφάγοι και τι βαθμό πήρε ο 'Εντουαρντ στη Χημεία!

 

 

 

Και ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά της Μπέλας, ο Χάρος ή ο 'Εντουαρντ;

:woot: :4_1_210[1]:

Αυτό θέλω πολύ να το δω!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα ήταν πράγματι πάρα πολύ καλή. Τώρα στην εκτέλεση... πολύ απλά δε με τράβηξε.

 

Οι πολλαπλές αναφορές που κάνει είναι ένα πρόβλημα. Στο πρώτο επεισόδιο, ας πούμε, έκανε αναφορά στο Love boat, σειρά των αρχών της δεκαετίας του 1980 (την οποία παρακολουθούσα μόνο με το ζόρι και δεν τη θυμάμαι καθόλου) και μάλιστα αγγλόφωνη αναφορά. Μεμπτό δεν είναι τίποτα, αλλά, αυτοί που έχουν την ηλικία για να αντιληφθούν την αναφορά στη σειρά, είναι αμφίβολο αν ξέρουν αγγλικά, ενώ οι νεώτεροι που έχουν πιο φρέσκα τα αγγλικά, αμφιβάλλω αν μπορούσαν να πιάσουν την αναφορά. Με κάτι τέτοια τερτίπια, οι δημιουργοί βάζουν αυτογκόλ, διότι μειώνεται το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

 

Το δε δεύτερο επεισόδιο, μου φάνηκε περισσότερο σαν ένα inside joke, σαν μια αυτοαναφορική πλάκα των ανθρώπων που περιστρέφονται γύρω από την τηλεόραση - στους οποίους ανήκουν κι οι δημιουργοί. Το δε αστείο με της συσχέτισης Κολωνακίου - ποπού, είναι πια τετριμμένο. Γιατί δεν αναφέρανε το Κολωνάκι με τη δόκιμη και ιστορική ονομασία του, η οποία είναι Χεζολίθι;

 

Τελικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανατρεπτική. Για τα ελληνικά μέτρα μπορεί να είναι. Για παραέξω, δε θα το έλεγα.

Link to comment
Share on other sites

Η ιδέα ήταν πράγματι πάρα πολύ καλή. Τώρα στην εκτέλεση... πολύ απλά δε με τράβηξε.

Όντως :( , το περίμενα πιο καλο!

Link to comment
Share on other sites

....Οι πολλαπλές αναφορές που κάνει είναι ένα πρόβλημα. Στο πρώτο επεισόδιο, ας πούμε, έκανε αναφορά στο Love boat, σειρά των αρχών της δεκαετίας του 1980 (την οποία παρακολουθούσα μόνο με το ζόρι και δεν τη θυμάμαι καθόλου) και μάλιστα αγγλόφωνη αναφορά. Μεμπτό δεν είναι τίποτα, αλλά, αυτοί που έχουν την ηλικία για να αντιληφθούν την αναφορά στη σειρά, είναι αμφίβολο αν ξέρουν αγγλικά, ενώ οι νεώτεροι που έχουν πιο φρέσκα τα αγγλικά, αμφιβάλλω αν μπορούσαν να πιάσουν την αναφορά. Με κάτι τέτοια τερτίπια, οι δημιουργοί βάζουν αυτογκόλ, διότι μειώνεται το κοινό στο οποίο απευθύνονται....

Και ποιος είπε ότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται και δεν είναι το κοινό που αντιλαμβάνεται τις αναφορές; Οι αναφορές αυτές (όπως και σε άλλες σειρές συμβαίνει) δείχνουν ότι αυτό είναι ακριβώς το κοινό στο οποίο απευθύνονται και όχι αναγκαστικά το "ευρύτερο".
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι φοβάμαι ότι τα αστεία γίνονται για το πολύ ευρύ κοινό και γι' αυτό είναι λίγα αυτά που ξεχωρίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Επεισόδιο 6

Τίτλος επεισοδίου: i-Vassilis

Περιγραφή: Παραμονές Χριστουγέννων, και Χάρος κι Ερμής βάζουν τον Μένιππο να μάθει τα κάλαντα για να κερδίσει το ευρώ που τους χρωστάει. Αλλά κάποιος έχει μαζέψει όλο το χρήμα της αγοράς κι αυτή τη φορά δεν είναι η Τρόικα. Ο Πατριάρχης κι ο Πάπας έχουν αποφασίσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ένα άνοιγμα στη νεολαία, λανσάροντας την καινούρια σειρά κινητών i-yos, με τα οποία μπορείς να πάρεις απευθείας τηλέφωνο τον 'Αγιο που χρειάζεσαι και να του ζητήσεις αυτό που θέλεις, χωρίς να ψάχνεις για λαμπάδα στο ύψος σου ή να φας τα λεφτά σου σε οξυζενέ κι ιώδια απ' τη γονυπετή ανάβαση προς το αρμόδιο μοναστήρι! Στα πλαίσια της «διαφημιστικής καμπάνιας», ο James Cameron αναλαμβάνει να κάνει μια χριστουγεννιάτικη ταινία για τη ζωή του Χριστού και τον ρόλο παίρνει ο ένας και μοναδικός.... Μένιππος! Κι όλα αυτά, ενώ κάποιοι καταστρώνουν περίπλοκα σχέδια ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Θα καταφέρει ο Cameron να τελειώσει την ταινία, έχοντας στα χέρια του έναν πρωταγωνιστή με σεξουαλικές ορμές αρκετές για να κουτουπώσει κάστ, συνεργείο και την Μπλε Γκόμενα απ' το 'Αβαταρ; Τι συνέβη πραγματικά στη συνάντηση της Τρόικας με τον Χριστό; Θα καταφέρουν ο Πατριάρχης κι ο Πάπας να περάσουν τη «Ζωή της 'Αλλης» στα κοινά 15-24; Και θα υπάρξουν Χριστούγεννα φέτος, ή τζάμπα το στολίζουμε το δέντρο;

'Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα, γιατί η Αφροδίτη της Μήλου δεν έχει χέρια, πόσα λεφτά έβγαλε απ' τα κάλαντα η Μαντόνα, και που μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ολόδικο σας i-stodiaolo!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ντάξει, είχα δει το χριστουγεννιάτικο επεισόδειο και μου φάνηκε πολύ μέτριο.. αλλά είδα το πρώτο τώρα, και ήταν καλύτερη δουλειά!

Πολύ καλή κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης (ποιας?!), μπορεί να γίνει και καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επεισόδιο 7

Τίτλος επεισοδίου: paradise ...lost? (οχι, My Dying Bride)

Περιγραφή:

Μια καινούρια χρονιά ξεκινάει αλλά ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ... Ο Ερμής σκοτώνει για μια ακόμα φορά τον Μένιππο, αλλά ο Γαβριήλ δεν έχει χρόνο να τον ξαναφέρει. Γιατί η κρίση χτύπησε τον Παράδεισο! Απέραντες ξεραμένες εκτάσεις, λίμνες χωρίς σταγόνα νερού και μια φρικτή, ανυπόφορη ζέστη έχουν κάνει τον Παράδεισο να μοιάζει Σαχάρα! Κι ενώ οι υπεύθυνοι των Οικονομικών Υπουργείων 'Αγιοι Ανάργυροι επιμένουν πως «λεφτά δεν υπάρχουν», ο Χάρος επιστρατεύεται από το Δ.Ν.Τ. (Διαθρησκειακό Νεκρονομικό Ταμείο) για να βγάλει τον Παράδεισο απ' την κρίση. Στους πολίτες του Πλανήτη Γη αρχίζουν να διαρρέουν φήμες ότι ο Παράδεισος που ονειρεύονταν, έχει πια χαθεί... Και τώρα τι εναλλακτικές έχουμε;

Θα καταφέρει ο Ερμής να φέρει νέες επενδύσεις στον Παράδεισο με αντάλλαγμα τεράστια κέρδη για τον εαυτό του κι ένα ευρώ για τον Μένιππο; Και τι θα συμβεί όταν ο Διάβολος εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και αντιπροτείνει στους πολίτες έναν πλανήτη ελεύθερο για να κάνουν αμαρτίες χωρίς συνέπειες;

'Ολα αυτά κι άλλα πολλά σ' ένα επεισόδιο που αποκαλύπτει μια για πάντα αν τα δικαιώματα για το πετρέλαιο στον Παράδεισο θα τα πάρει η Denver-Carrington, γιατί κινδυνεύει ν' απολυθεί ο Χίτσκοκ απ' το Rega mou και πού περνάει τη μεταθανάτια ο Λένιν!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...