Jump to content

Μια ενδιαφερουσα θεωρια για τον Ιησου


 Share

Recommended Posts

Σας μεταφερω αυτουσιο το παρακατω κειμενο προς σχολιασμο...

(ειναι απο το ψυχαγωγικου περιεχομενου blog http://georgeisyourman.blogspot.com/2006/05/blog-post_21.html)

 

Απλως μου κινησε την περιεργεια για οσα γραφει...

 

" Απλά μια ενημέρωση για αποκατάσταση της αλήθειας. Ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Η αλήθεια είναι η ακόλουθη. Ο χριστός είχε έναν δίδυμο αδερφό τον Θωμά. "Θωμάς" στα εβραϊκά σημαίνει "δίδυμος". Ο Θωμάς ήταν ο δίδυμος αδερφός του Χριστού. Αυτό προκύπτει από το ευαγγέλιο του Θωμά που είναι αρχαίο όσο αρχαία είναι και τα ευαγγέλια που αποδέχεται η Εκκλησία. Στον σταυρό πέθανε ο Θωμάς και όχι ο Χριστός. Αυτό προκύπτει από ένα άλλο ευαγγέλιο -που δυστυχώς μου διαφεύγει- και σύμφωνα με το οποίο ο Χριστός κοιτά από μακριά τον εαυτό του σταυρωμένο και σχολιάζει. Οι απόστολοι δεν γνώριζαν για τον Δίδυμο αδέρφό του Χριστού, γιατί ο Χριστός είχε βασιλικό αίμα (ήταν υιός Δαβίδ) και ήταν νόμιμος διάδοχος του εβραϊκού θρόνου, οπότε η ύπαρξη διδύμου θα προκαλούσε άλυτα προβλήματα στους ήδη κατεχόμενους -και σκληρά δοκιμαζόμενους από τους Ρωμαίους- Εβραίους. Οι μαθητές έθαψαν τον Θωμά και ο Χριστός εμφανίστηκε στους μαθητές και οι μαθητές "τα είδαν όλα". Αν εμφανιζόταν ο Θωμάς οι μαθητές θα καταλάβαιναν την απάτη, γιατί ένας δίδυμος όσο όμοιος και να είναι με τον αδερφό του δεν είναι ολόιδιος. Όταν πεθαίνει κάποιος δεν περνά από το μυαλό σου ότι ο θανών δεν είναι αυτός που ξέρεις αλλά ο δίδυμος αδερφός του. Όταν όμως δεις τον πεθαμένο μπροστά σου εκεί τα ψάχνεις όλα. Ο Χριστός εύκολα ασφαλώς έπεισε τους μαθητές του για το ότι ήταν αυτός μπροστά τους, γιατί όντως ήταν. Γιατί πιστεύετε ότι η Κυριακή του Θωμά είναι αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα; Από πότε η εκκλησία τιμά τόσο πολύ έναν αρχικά "άπιστο" που "πίστεψε"; Για έναν απόστολο μάλιστα που δεν έχουμε καμία σίγουρη και σαφή πληροφορία ούτε από την υπόλοιπη Καινή Διαθήκη, ούτε από τις Πράξεις των Αποστόλων.Ο Χριστός δεν το έκανε αυτό για να ιδρύσει θρησκεία αλλά για να γλιτώσει από τους Εβραίους που τον ήθελαν για βασιλιά τους. Έφυγε με την Μαγδαληνή για την Γαλατία και έκανε νέα αρχή ιδρύοντας την δυναστεία των Μεροβίγγειων η οποία προσπαθούσε να κρατήσει καθαρό το αίμα των βασιλέων της με μεταξύ τους αναμίξεις.Η μοναδική δυναστεία που δημιούργησε παράδοση σε όλους τους Ευρωπαϊκούς οίκους μετά ενώ π.χ. στο Βυζάντιο οι αυτοκράτορες παντρεύονταν λαϊκές γυναίκες συνέχεια. Η ιδέα του Χριστού για θάνατο και ανάσταση δεν ήταν δική του. Ο Διόνυσος ανασταινόταν στην Ελλάδα, ο Άδωνις στην Φοινίκη και αν δεν απατώμαι ο Οσιρίς στην Αίγυπτο. Ο Χριστός επισκέφτηκε την Φοινίκη σύμφωνα με την ίδια την Καινή Διαθήκη και μόνο μετά από αυτή την επίσκεψη άρχισε να μιλά για θάνατο του και ανάστασή του. Ο Χριστός ήταν ιδιοφυής αλλά τελικά το κόλπο του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε, με αποτέλεσμα σήμερα ένας Εβραίος να λατρεύεται σαν Θεός από εκατομμύρια ανθρώπους που αν τους ρωτήσεις είναι οι περισσότεροι και αντισιωνιστές!!! "

Link to comment
Share on other sites

Ναι ωραία και που υποτίθεται ζούσε ο "δίδυμος" αδελφός;

Πως και δεν τον είχε δει κανείς;

Πως και δεν υπάρχουν μαρτυρίες;

Για τον Ιησού υπήρχαν μαρτυρίες ότι δούλευε στην εργασία του Ιωσήφ, ο άλλος που ήταν;

Τον είχαν κρυμμένο σε υπόγειο;

Link to comment
Share on other sites

Ναι ωραία και που υποτίθεται ζούσε ο "δίδυμος" αδελφός;

Πως και δεν τον είχε δει κανείς;

Πως και δεν υπάρχουν μαρτυρίες;

Για τον Ιησού υπήρχαν μαρτυρίες ότι δούλευε στην εργασία του Ιωσήφ, ο άλλος που ήταν;

Τον είχαν κρυμμένο σε υπόγειο;

 

Ίσως τον έκρυβαν στην Αίγυπτο όπου παραδεδεγμένα είχαν πάει και τον Ιησού από βρέφος... Ωστόσο συμφωνώ μαζί σου ότι η θεωρία αυτή δεν αποδεικνύεται από πουθενά. Οι ίδιοι οι Εβραίοι στο Ταλμούδ μιλάνε για 5 και όχι 12 μαθητές (οι υπόλοιποι 7 είναι φανταστικά πρόσωπα; υπήρξε όντως μαθητής Θωμάς;) και παραδέχονται ότι τον θανάτωσαν αλλά δια απαγχονισμού. Επίσης μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λεπτομέρεια: Εβραίοι και Χριστιανοί συμφωνούν ότι ΔΕΝ είναι γιος του Ιωσήφ και απόγονος του Δαυίδ. Οι Χριστιανοί ισχυρίζονται την εκ θαύματος σύλληψη και οι Εβραίοι τον αναφέρουν σαν Γιεσούα Μπεν Παντέρα. Άρα και η θεωρία του "βασιλιά Ιησού" δεν ισχύει (υπενθυμίζω και το "η βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου").

 

Τώρα οι Μεροβίγγειοι μπορεί όντως να είναι απόγονοι της Μαγδαληνής (γιατί όχι;) και ίσως και του Ιησού (μάλλον αποκλείεται αυτό) αλλά χρειάζονται αποδείξεις που μάλλον δεν μπορούν να βρεθούν. Είναι σαν τον θρύλο για την καταγωγή της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας (με κανονική διαδοχή από πατέρα σε πρωτότοκο παιδί) από τον... Σβεν, δισέγγονο του Νώε!!! Άντε να το αποδείξεις τώρα... λολ!

 

Άρα λοιπόν δεν έχουμε αποδείξεις και πάντως κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί. Εγώ έχω άλλη θεωρία υπόψη μου που μου φαίνεται αρκετά πιθανή, αλλά ούτε κι αυτή αποδεικνύεται γιαυτό δεν μπαίνω στη διαδικασία να την παρουσιάσω γιατί δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη...

Edited by Grey
Link to comment
Share on other sites

...Εβραίοι και Χριστιανοί συμφωνούν ότι ΔΕΝ είναι γιος του Ιωσήφ και απόγονος του Δαυίδ...

 

 

Ο Ιησους ειναι απογονος του Δαυιδ απο τη πλευρα της Μαριας. Απλως στη γενεαλογια της Μαριας αναφερεται το γενος του πατερα της(οπως συνηθιζοταν)

ενω και αυτη προερχεται απο το "γενος Δαυιδ" απ την πλευρα της μητερας της.

Link to comment
Share on other sites

Ο Ιησους ειναι απογονος του Δαυιδ απο τη πλευρα της Μαριας. Απλως στη γενεαλογια της Μαριας αναφερεται το γενος του πατερα της(οπως συνηθιζοταν)

ενω και αυτη προερχεται απο το "γενος Δαυιδ" απ την πλευρα της μητερας της.

 

Αν ήταν αυτοί οι γονείς της, γιατί αυτοί αναφέρονται σε ... απόκρυφο (μη αναγνωρισμένο) ευαγγέλιο....

 

Εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου αν ήταν καν Εβραία...

Edited by Grey
Link to comment
Share on other sites

Σας μεταφερω αυτουσιο το παρακατω κειμενο προς σχολιασμο...

(ειναι απο το ψυχαγωγικου περιεχομενου blog...

Χαίρομαι που είναι ψυχαγωγικού περιεχομένου το blog και όχι από κάποιον που προσπαθεί να το πάρουμε στα σοβαρά, διότι ο τύπος που τα έγραψε αυτά έχει άγνοια τέτοια που γίνεται ενοχλητική...

 

 

Αυτό προκύπτει από το ευαγγέλιο του Θωμά που είναι αρχαίο όσο αρχαία είναι και τα ευαγγέλια που αποδέχεται η Εκκλησία.

Κατ’ αρχάς το Ευαγγέλιο του Θωμά είναι αρχαιότερο των συνοπτικών Ευαγγελίων και ίσως σύγχρονο των Επιστολών του Παύλου (που προηγούνται των Ευαγγελίων).

Κατά δεύτερον, όταν κάποιος αναφέρεται σε κάποιο κείμενο για να υποστηρίξει τα όσα λέει, καλό θα ήταν και να παραθέτει το σχετικό απόσπασμα... Πούντο; Σε ποιο σημείο του Ευαγγελίου του Θωμά προκύπτει ότι ο Ιησούς είχε δίδυμο αδελφό;

 

 

Αυτό προκύπτει από ένα άλλο ευαγγέλιο -που δυστυχώς μου διαφεύγει- και σύμφωνα με το οποίο ο Χριστός κοιτά από μακριά τον εαυτό του σταυρωμένο και σχολιάζει.

Κι άλλες ασάφειες... Δυστυχώς όμως για τον blogάκια κάποιοι αναγνώστες είναι λίγο πιο διαβασμένοι. Το Ευαγγέλιο που αναφέρει είναι το «Μυστήριο του Σταυρού» (υπάρχει και στην ιστοσελίδα μας: εδώ για όσους ενδιαφέρονται), το οποίο όμως αφ’ ενός είναι γραμμένο τον 2ο αιώνα, περίπου το 130 μ.Χ. (άρα δεν μπορεί να έχει ιστορική αξία, αφού έχει μεσολαβήσει περίπου ένας αιώνας από τα γεγονότα), και αφ’ ετέρου είναι Γνωστικό κείμενο, συνεπώς αλληγορικό (οι Γνωστικοί αδιαφορούσαν για την ιστορικότητα των γεγονότων).

 

 

Οι απόστολοι δεν γνώριζαν για τον Δίδυμο αδέρφό του Χριστού, γιατί ο Χριστός είχε βασιλικό αίμα (ήταν υιός Δαβίδ) και ήταν νόμιμος διάδοχος του εβραϊκού θρόνου, οπότε η ύπαρξη διδύμου θα προκαλούσε άλυτα προβλήματα στους ήδη κατεχόμενους -και σκληρά δοκιμαζόμενους από τους Ρωμαίους- Εβραίους...

Καλά, από εδώ και κάτω αρχίζει τέτοιο παραλήρημα, που ειλικρινά δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω και τι να πρωτοαποδείξω ως μπούρδα! Έλεος... Δεν έχω και τον χρόνο να το κάνω! :wallbash::geek:

Κορυφαίο πάντως το:

Ο Χριστός δεν το έκανε αυτό για να ιδρύσει θρησκεία αλλά για να γλιτώσει από τους Εβραίους που τον ήθελαν για βασιλιά τους....

Ακόμα γελάω... :063laugh:

 

 

Η ιδέα του Χριστού για θάνατο και ανάσταση δεν ήταν δική του. Ο Διόνυσος ανασταινόταν στην Ελλάδα, ο Άδωνις στην Φοινίκη και αν δεν απατώμαι ο Οσιρίς στην Αίγυπτο.

Για να είμαι πάντως και δίκαιη, αυτό είναι αλήθεια.

 

Η ιδέα του ότι ίσως ο Ιησούς να είχε δίδυμο αδελφό, γεννήθηκε από ανθρώπους σκεπτικούς και άθεους (εξηγούμαι: δεν το λέω με ειρωνική χροιά), στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν την ανάσταση. Σε αυτή την προσπάθεια, κατά καιρούς είχαν γεννηθεί διάφορες υποθέσεις, κάποιες αρκετά λογικές και καλά υποστηριζόμενες, άλλες τελείως αλλού γι’ αλλού. Ο «δίδυμος αδελφός» ανήκει στις καλές υποθέσεις, αλλά ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ δεν παρουσιάστηκε με τον τρόπο που την παρουσιάζει ο τύπος του blog! Υπήρχαν σωστά επιχειρήματα (όχι ασαφείς μπούρδες), καλές ενδείξεις και λογικό «σενάριο». Κάποια Γνωστικά Ευαγγέλια και κείμενα βοηθούσαν σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια: το φιλοσοφικό και αλληγορικό υπόβαθρο -αυτό που προσπαθούσαν να δώσουν οι Γνωστικοί.

 

 

Απλως μου κινησε την περιεργεια για οσα γραφει...

Η περιέργεια είναι καλό πράμα και συχνά οδηγεί στη γνώση. Δεν είναι καθόλου κακό να σου κινήσει την περιέργεια ένα κείμενο γεμάτο υπερβολές και ανακρίβειες, υπό τον όρο όμως ότι θα σε οδηγήσει στην σωστή έρευνα.

Αν, για παράδειγμα, αυτό το κείμενο του blog, σε παρακίνησε να διαβάσεις το γνωστικό «Μυστήριο του Σταυρού» και από εκεί να διαβάσεις κάτι άλλο για να καταλάβεις αυτό το κείμενο κ.ο.κ. μέχρι που τελικά οδηγήθηκες σε κάτι πραγματικά αξιόλογο, τότε οφείλεις στον blogάκια ένα μεγάλο «ευχαριστώ», κι ας γράφει ανοησίες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η «ιστορια» είναι πολύ παλια και γνωστη. Σ’αυτή στηριχθηκαν καποιοι και εγραψαν το βιβλιο «Αγιο Γκρααλ - Αγιο δισκοποτηρο» (ή καπως ετσι) και στη συνεχεια πηρε την ιδεα κι ο Dan Brown και εφτιαξε τον «Κωδικα Ντα Βίτσι».

 

Καταρχην συμφωνα με τα ευαγγελια τοσο τα κανονικα οσο και τα αποκρυφα, δεν υπαρχει αναφορα που να υποδεικνύει ότι στη γνωστη «σπηλια» γεννήθηκαν δυο αγορια (το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα υπαρχει και μεταφρασμενο στην ιστοσελιδα του artofwise) ή ότι Ιησους και Θωμας απέφευγαν να εμφανιζονται δημοσια μαζι.

 

 

 

" Από πότε η εκκλησία τιμά τόσο πολύ έναν αρχικά "άπιστο" που "πίστεψε"; "

Ενω τον Πετρο που αρνηθηκε το Χριστο τρεις φορες μαλιστα, ειναι απολυτα λογικο να τον τιμα.

 

 

 

" Ο Χριστός δεν το έκανε αυτό για να ιδρύσει θρησκεία αλλά για να γλιτώσει από τους Εβραίους που τον ήθελαν για βασιλιά τους. "

Αυτό μάλιστα. Ξερεις τι είναι να σε θελουν για Βασιλια και συ με τεχνασματα να προσπαθεις να ξεφυγεις? Τι κι αν αλλοι σφαζονται για το θρονο?

Ο Χριστος δεν τον θελει ρε παιδι μου. Δεν τον θελει όμως ουτε κι ο διδυμος αδερφος του αφου προτιμησε το σταυρωμα! Μαλλον αγγελια θα βαλουν για να βρουν βασιλια οι Εβραιοι.

 

Τι μπορει να εχει συμβει? Ισως καποιοι απ’τους Μεροβίγγειους ερμηνευσαν κυριολεκτικα μερικα γνωστικα χριστιανικα κειμενα προκειμενου να «δημιουργήσουν» μια «θεϊκη συνδεση» αναμεσα στη δυναστεια τους και τον Χριστο. Οι λογοι προφανεις και αντε μετα να εναντιωθεις και να αμφισβητησεις μια «Θεϊκη» δυναστεια..

 

Από κει και περα το θεμα τραβηχτηκε οσο δε παει και δυστυχως δλδ, γιατι τα γνωστικα κειμενα κρυβουν μεγαλη σοφια μεσα τους και ολο αυτό κάθε άλλο παρα βοηθά στη κατανοηση τους.

 

 

 

Απλά μια ενημέρωση για αποκατάσταση της αλήθειας.

Ωραια. Χαιρομαι γιατι δε μ'αρεσει να μενω ανενημέρωτος. Πανω απ'ολα ομως χαιρομαι γιατι η αληθεια επιτελους αποκατασταθηκε.

 

..

 

 

 

 

 

Υ.Γ. Θα ριξουμε κληρο για το ποιος θα δειρει το δημιουργο του blog?

Link to comment
Share on other sites

**** το κειμενο ειναι απο σχολιο στο blog καποιου αναγνωστη, και οχι απο τον bloger...

 

Αυτο για αποκατασταση της αληθειας!!! :P :P :P

ΟΚ, τότε να δείρουμε τον σχολιαστή! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε αυτό το αποσπασματάκι, είχα καιρό να γελάσω έτσι.:lol:

 

Πέρα από την πλάκα τώρα, το συγκεκριμένο κειμενάκι - που ο blogger/σχολιαστής του blog προφανώς κάπου διάβασε και έμπλεξε και δικά του - είναι η κλασσική περίπτωση συνωμοσιολογικών/"εναλλακτικών" κειμενων, όπου μπλέκουν κάποια αληθινά στοιχεία με δικές τους εικασίες, ερμηνείες και παρερμηνείες. Κάτι σαν τον Λιακόπουλο για εμάς εδώ, ή το συγχωρεμένο τον Sitchin ή τον Grant... σου δίνουν την εντύπωση ότι "ξέρουν κάτι".

 

Παραδόξως, ο "παντογνώστης" εδώ έχει ένα δίκιo. Θωμάς στα εβραϊκά όντως σημαίνει δίδυμος. Συγκεκριμένα, στα εβραϊκά είναι

 

 

תאום

 

 

Η περιβόητη δυναστεία των Μεροβιγγείων, σύμφωνα με το μύθο, καταγόταν από μια βασίλισσα των Γότθων που ζούσε στην περιοχή του Λανγκεντόκ, και η οποία είχε μείνει έγκυος από το σύζυγο βασιλιά της. Μια μέρα πήγε στη λίμνη να κολυμπήσει. ΑΠό εκείνη τη λίμνη βγήκε ένα τέρας-ψάρι, το οποίο τη βίασε. Το παιδί που προέκυψε ήταν παιδί τόσο του ανθρώπου, όσο και του ψαριού, είχε δηλαδή διπλή φύση.

 

ΙΧΘΥΣ = το μυστικό όνομα του Ιησού ανάμεσα στους χριστιανούς της Ρώμης (Ιησούς Χριστός Θεού Υιος Σωτήρ). Άρα, το ΄τερας-ψάρι ήταν ο Χριστός.

 

Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση, όλοι οι Μεροβίγγειοι είχαν ένα συγκεκριμένο σημάδι εκ γενετής, το σημάδι ενός κόκκινου σταυρού, στο στήθος τους. Στο ίδιο σημείο που είχαν στην πανοπλία τους τον επίσης κόκκινο σταυρό οι Σταυροφόροι και οι Ναΐτες.

 

Αυτά - εν ολίγοις - είναι τα "στοιχεία" που οδήγησαν τους Lincoln et al να συνδέσουν τους Μεροβίγγειους με το Χριστό και τη Μαγδαληνή στο "Holy Blood & Holy Grail".

 

Όποιος θέλει τα πιστεύει... εγώ πάντως, χρειάζομαι περισσότερα στοιχεία για να πειστώ.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση, όλοι οι Μεροβίγγειοι είχαν ένα συγκεκριμένο σημάδι εκ γενετής, το σημάδι ενός κόκκινου σταυρού, στο στήθος τους. Στο ίδιο σημείο που είχαν στην πανοπλία τους τον επίσης κόκκινο σταυρό οι Σταυροφόροι και οι Ναΐτες.

Για τα κόκκινα σημάδια εκ γενετής έχω ακούσει πολλά:

1) Το κλασσικό, ότι το φέρουν οι μάγισσες και είναι σημάδι του Σατανά.

2) ¨Οτι είναι φιλιά αγγέλων και το άτομο που το έχει είναι πολύ καλή ψυχή (το τελείως αντίθετο του 1 :D)

3) Ειναι από κάτι που ζήλεψε η μάνα και δεν το έφαγε.

4) Σημάδι βολής- εκεί που το έχει,τον χτύπησαν στην προηγούμενη ζωή και τον σκότωσαν.

 

Αυτό δεν το είχα ακούσει.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που είναι ψυχαγωγικού περιεχομένου το blog και όχι από κάποιον που προσπαθεί να το πάρουμε στα σοβαρά, διότι ο τύπος που τα έγραψε αυτά έχει άγνοια τέτοια που γίνεται ενοχλητική...

 

Αν είναι άγνοια, γιατί είναι ενοχλητική?? Όταν αισθάνομαι έτσι εγώ είναι γιατί έχω γυρίσει το διακόπτη μου στην ένδειξη "ΚΑΚΟΣ". λολ!

 

Το πρόβλημα είναι μήπως ο τύπος μας περνάει για ηλίθιους και μας δουλεύει, εκεί αλλάζει το πράγμα....

 

 

Κατ’ αρχάς το Ευαγγέλιο του Θωμά είναι αρχαιότερο των συνοπτικών Ευαγγελίων και ίσως σύγχρονο των Επιστολών του Παύλου (που προηγούνται των Ευαγγελίων).

Κατά δεύτερον, όταν κάποιος αναφέρεται σε κάποιο κείμενο για να υποστηρίξει τα όσα λέει, καλό θα ήταν και να παραθέτει το σχετικό απόσπασμα... Πούντο; Σε ποιο σημείο του Ευαγγελίου του Θωμά προκύπτει ότι ο Ιησούς είχε δίδυμο αδελφό;

 

Έλα ντε... Όλη η συλλογιστική ξεκινά απο το Θωμάς = Δίδυμος... Καθόλου κακή παρατήρηση...

 

Αλλά την ανάληψη πώς την εξηγεί; απαγωγή από... εξωγήινους;

 

 

Κι άλλες ασάφειες... Δυστυχώς όμως για τον blogάκια κάποιοι αναγνώστες είναι λίγο πιο διαβασμένοι. Το Ευαγγέλιο που αναφέρει είναι το «Μυστήριο του Σταυρού» (υπάρχει και στην ιστοσελίδα μας: εδώ για όσους ενδιαφέρονται), το οποίο όμως αφ’ ενός είναι γραμμένο τον 2ο αιώνα, περίπου το 130 μ.Χ. (άρα δεν μπορεί να έχει ιστορική αξία, αφού έχει μεσολαβήσει περίπου ένας αιώνας από τα γεγονότα), και αφ’ ετέρου είναι Γνωστικό κείμενο, συνεπώς αλληγορικό (οι Γνωστικοί αδιαφορούσαν για την ιστορικότητα των γεγονότων).

 

Το ότι είναι γραμμένο τον 2ο αιώνα μόλις 100 χρόνια μετά, δεν είναι λόγος απόρριψης, το ότι το έγραψαν κάποιοι που αδιαφορούσαν για την ιστορικότητα των γεγονότων είναι λόγος απόρριψης...

 

 

Καλά, από εδώ και κάτω αρχίζει τέτοιο παραλήρημα, που ειλικρινά δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω και τι να πρωτοαποδείξω ως μπούρδα! Έλεος... Δεν έχω και τον χρόνο να το κάνω!

Κορυφαίο πάντως το:

 

Ακόμα γελάω...

 

Ότι να 'ναι, Νεφέλη μου... ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι το να είναι είναι κάποιος κληρονόμος του θρόνου σε κατεχόμενη από ξένους χώρα είναι κομματάκι επικίνδυνο... μη ξεχνάς και το ΙΝΒΙ πάνω στο σταυρό.

 

 

Για να είμαι πάντως και δίκαιη, αυτό είναι αλήθεια.

 

Ότι μπορεί να είναι συμβολικό παραμύθι η σταύρωση - ανάσταση, δανεισμένο από άλλες θρησκείες, το λένε πολλοί κι όχι μόνο ο συγκεκριμένος. Άκουγα ένα κήρυγμα που έλεγε "η δύναμή μας, η δύναμη της εκκλησίας είναι ένας άδειος τάφος", δηλαδή η εκκλησία το δέχεται ως αληθές και ΟΧΙ ως συμβολισμό. Μη μας πουν αργότερα τπτ άλλο... Ήδη αμφισβητείται από ιστορικούς της βίβλου η γνησιότητα των ευαγγελίων, όλων κανονικών και μη...

 

 

Η ιδέα του ότι ίσως ο Ιησούς να είχε δίδυμο αδελφό, γεννήθηκε από ανθρώπους σκεπτικούς και άθεους (εξηγούμαι: δεν το λέω με ειρωνική χροιά), στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν την ανάσταση. Σε αυτή την προσπάθεια, κατά καιρούς είχαν γεννηθεί διάφορες υποθέσεις, κάποιες αρκετά λογικές και καλά υποστηριζόμενες, άλλες τελείως αλλού γι’ αλλού. Ο «δίδυμος αδελφός» ανήκει στις καλές υποθέσεις, αλλά ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ δεν παρουσιάστηκε με τον τρόπο που την παρουσιάζει ο τύπος του blog! Υπήρχαν σωστά επιχειρήματα (όχι ασαφείς μπούρδες), καλές ενδείξεις και λογικό «σενάριο». Κάποια Γνωστικά Ευαγγέλια και κείμενα βοηθούσαν σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια: το φιλοσοφικό και αλληγορικό υπόβαθρο -αυτό που προσπαθούσαν να δώσουν οι Γνωστικοί.

 

Ούτε δίδυμος αδερφός χρειάζεται ούτε τπτ. Πήραν ένα μύθο αντιγραφή από άλλες θρησκείες και μας το ξεφούρνισαν, τόσο απλό είναι... Δεν έγινε καμιά σταύρωση και καμιά ανάσταση που να χρειάζεται εξήγηση. Αρκεί να πουν αυτό και καθάρισαν, όσοι δεν πιστεύουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση προσπάθεια να διαψεύσουν την ανάσταση... Όταν γράφτηκαν τα ευαγγέλια όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες που θα μπορούσαν να διαψεύσουν κάτι, ήταν νεκροί. Άρα ή πιστεύεις ότι οι συγγραφείς αντέγραψαν τα original ευαγγέλια των Ματθαίου, Ιωάννη, Λουκά και Μάρκου ή δεν πιστεύεις και λες ότι πρόκειται περί απάτης για να ιδρυθεί η καινούργια θρησκεία και ότι τπτ από όλα αυτά δε συνέβη πραγματικά...

 

 

Η περιέργεια είναι καλό πράμα και συχνά οδηγεί στη γνώση. Δεν είναι καθόλου κακό να σου κινήσει την περιέργεια ένα κείμενο γεμάτο υπερβολές και ανακρίβειες, υπό τον όρο όμως ότι θα σε οδηγήσει στην σωστή έρευνα.

Αν, για παράδειγμα, αυτό το κείμενο του blog, σε παρακίνησε να διαβάσεις το γνωστικό «Μυστήριο του Σταυρού» και από εκεί να διαβάσεις κάτι άλλο για να καταλάβεις αυτό το κείμενο κ.ο.κ. μέχρι που τελικά οδηγήθηκες σε κάτι πραγματικά αξιόλογο, τότε οφείλεις στον blogάκια ένα μεγάλο «ευχαριστώ», κι ας γράφει ανοησίες.

 

Η περιέργεια σκότωσε και τη γάτα, Νεφέλη μου...

 

 

Αυτή η «ιστορια» είναι πολύ παλια και γνωστη. Σ’αυτή στηριχθηκαν καποιοι και εγραψαν το βιβλιο «Αγιο Γκρααλ - Αγιο δισκοποτηρο» (ή καπως ετσι) και στη συνεχεια πηρε την ιδεα κι ο Dan Brown και εφτιαξε τον «Κωδικα Ντα Βίτσι».

 

Τι μπορει να εχει συμβει? Ισως καποιοι απ’τους Μεροβίγγειους ερμηνευσαν κυριολεκτικα μερικα γνωστικα χριστιανικα κειμενα προκειμενου να «δημιουργήσουν» μια «θεϊκη συνδεση» αναμεσα στη δυναστεια τους και τον Χριστο. Οι λογοι προφανεις και αντε μετα να εναντιωθεις και να αμφισβητησεις μια «Θεϊκη» δυναστεια..

 

Από κει και περα το θεμα τραβηχτηκε οσο δε παει και δυστυχως δλδ, γιατι τα γνωστικα κειμενα κρυβουν μεγαλη σοφια μεσα τους και ολο αυτό κάθε άλλο παρα βοηθά στη κατανοηση τους.

 

Είναι SAN GREAL = άγιο δισκοπότηρο που με μεταφορά του G γίνεται SANG REAL = βασιλικό αίμα. Αποκρυφιστές ισχυρίζονται ότι μέσω του Χριστού και των υποτιθέμενων απογόνων του, το αίμα των αγγέλων πέρασε στην ανθρωπότητα... και επιπλέον λένε και ότι αυτό συμβολίζει η θεία κοινωνία... Έχω υπόψιν μου και άλλα πολλά για το θέμα.

 

Μου θυμίζει τη Μελιάν στο Σιλμαρίλιον...

 

Α ναι και τους Έλοχιμ, και αν το σκεφτούμε λίγο ο Χριστός λένε ότι ήταν υιός του θεού και οι Έλοχιμ το ίδιο άρα ήταν ένας απ' αυτούς...

 

Οι Μεροβίγγειοι μάλλον αντέγραψαν την ιδέα από τους... χαλίφηδες! Και εκείνοι τα ίδια έλεγαν: απόγονοι και κληρονόμοι του Μωάμεθ...

 

 

Καταρχην συμφωνα με τα ευαγγελια τοσο τα κανονικα οσο και τα αποκρυφα, δεν υπαρχει αναφορα που να υποδεικνύει ότι στη γνωστη «σπηλια» γεννήθηκαν δυο αγορια (το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα υπαρχει και μεταφρασμενο στην ιστοσελιδα του artofwise) ή ότι Ιησους και Θωμας απέφευγαν να εμφανιζονται δημοσια μαζι.

 

Ναι, μπούρδες είναι αυτά...

 

 

Ενω τον Πετρο που αρνηθηκε το Χριστο τρεις φορες μαλιστα, ειναι απολυτα λογικο να τον τιμα.

 

Αυτό φίλε μου να εύχεσαι να μη σου τύχει ποτέ, κανείς δεν ξ'έρει τι θα κάνει σε μια τέτοια περίπτωση... Εγώ μπορώ μετά βεβαιότητας να σου πω ότι θα έκανα την πάπια σαν τον Πέτρο ή και το Γαλιλαίο... Να κάτσω να με βασανίσουν και να με σκοτώσουν; για ποιο λόγο;

 

 

Αυτό μάλιστα. Ξερεις τι είναι να σε θελουν για Βασιλια και συ με τεχνασματα να προσπαθεις να ξεφυγεις? Τι κι αν αλλοι σφαζονται για το θρονο?

Ο Χριστος δεν τον θελει ρε παιδι μου. Δεν τον θελει όμως ουτε κι ο διδυμος αδερφος του αφου προτιμησε το σταυρωμα! Μαλλον αγγελια θα βαλουν για να βρουν βασιλια οι Εβραιοι.

 

Χαχαχααα! λολ! Ούτε με αγγελία δε θα βρίσκουν, αφού ο βασιλιάς των Εβραίων θα είναι ο ... Αντίχριστος και θα πάει ολόσωμος στην κόλαση μετά από μόλις 7 ή 21= 3 * 7 χρόνια βασιλείας. Ποοολύ κακή συμφωνία 20 χρόνια βασιλιάς και μετά για πάντα στην κόλαση... Αν και κάτι μου θυμίζει αυτό... τέλος πάντων, άστο καλύτερα...

 

 

Ωραια. Χαιρομαι γιατι δε μ'αρεσει να μενω ανενημέρωτος. Πανω απ'ολα ομως χαιρομαι γιατι η αληθεια επιτελους αποκατασταθηκε.

 

Χαχαχααα! ναι βέβαια...

 

 

Υ.Γ. Θα ριξουμε κληρο για το ποιος θα δειρει το δημιουργο του blog?

 

Γιατί να τον δείρουμε τον άνθρωπο καλέ; Όπως παρατήρησε και η καλή μας Νεφέλη, ψυχαγωγικό μπλογκ έχει ο άνθρωπος. Μια χαρά δε μας ψυχαγώγησε;

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, τότε να δείρουμε τον σχολιαστή! :lol:

 

Μα τι σας έχει πιάσει και τους δύο και θέλετε να δείρετε οπωσδήποτε κάποιον; Αμ καλά το λέω εγώ ότι κάποιος έχει καλέσει δαίμονα στο φόρουμ και έχουμε γίνει όλοι μαλλιά κουβάρια.... woot.giflaugh.gifteehee.giflaugh.gif

Edited by Grey
Link to comment
Share on other sites

Παραδόξως, ο "παντογνώστης" εδώ έχει ένα δίκιo. Θωμάς στα εβραϊκά όντως σημαίνει δίδυμος. Συγκεκριμένα, στα εβραϊκά είναι תאום

Πολύ σωστά. Όπως και το «Ιούδας» σημαίνει «δοξασμένος». Υπ’ όψη ότι ολόκληρο το όνομα, είναι Ιούδας Θωμάς, δηλαδή «δοξασμένος δίδυμος» θα μπορούσε να πει κανείς.

Όμως, ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί το Ευαγγέλιο του Θωμά ξεκινά αναφέροντας δύο φορές το «δίδυμος», μια φορά κανονικά και μια ως όνομα...:

 

«Αυτές είναι οι κρυφές ρήσεις του ζωντανού Ιησού που κατέγραψε ο Δίδυμος Ιούδας Θωμάς»

 

(Θα επανέλθω με την απάντηση σε επόμενο ποστ :wink: )

 

 

Αν είναι άγνοια, γιατί είναι ενοχλητική?? Όταν αισθάνομαι έτσι εγώ είναι γιατί έχω γυρίσει το διακόπτη μου στην ένδειξη "ΚΑΚΟΣ". λολ!

Χαχαχα... καλό. Αλλά τον λόγο τον είπες και μόνος σου:

Το πρόβλημα είναι μήπως ο τύπος μας περνάει για ηλίθιους και μας δουλεύει

 

 

Το ότι είναι γραμμένο τον 2ο αιώνα μόλις 100 χρόνια μετά, δεν είναι λόγος απόρριψης

Είναι. Όσο περισσότερος καιρός περνάει από τα γεγονότα, τόσο λιγότερο έγκυρη είναι η πηγή. Ειδικά όταν μιλάμε για εκείνες τις εποχές που πριν καταγραφεί το οτιδήποτε κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη με το τι μπορεί να πρόσθεσε ή αφαίρεσε όλος αυτός ο κόσμος που μετέφερε από στόμα σε στόμα, επί έναν αιώνα, ένα γεγονός.

Αλλά όπως και να έχει, για την συγκεκριμένη περίπτωση, όπως είπες και μόνος σου και μόνο το ότι είναι γραμμένο από ανθρώπους που αδιαφορούν για την ιστορικότητα των γεγονότων, η πηγή δεν λαμβάνεται ως ιστορική. Άσε που, ο οποιοσδήποτε με πέντε δράμια μυαλό που θα διαβάσει αυτό το κείμενο, αμέσως θα καταλάβει ότι είναι αλληγορικό και όχι ιστορικό.

 

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση προσπάθεια να διαψεύσουν την ανάσταση...

Γιατί ο Χριστιανισμός ως θρησκεία (και όχι ως φιλοσοφία, να εξηγούμαστε) έχει καταντήσει αηδία με την μανιασμένη του προσπάθεια να αποδείξει την ιστορικότητα του μύθου. Αυτό είναι που εκνευρίζει πολλούς και προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι ιστορικό γεγονός.

...Μεγάλο θέμα...

 

 

Η περιέργεια σκότωσε και τη γάτα, Νεφέλη μου...

Εμείς όμως είμαστε άνθρωποι, όχι γάτες. Και ως άνθρωποι, η περιέργεια είναι αυτή που συνέβαλε δραστικά στην εξέλιξή μας. :thumbsup:

 

 

Οι Μεροβίγγειοι μάλλον αντέγραψαν την ιδέα από τους... χαλίφηδες! Και εκείνοι τα ίδια έλεγαν: απόγονοι και κληρονόμοι του Μωάμεθ...

...Και οι Φαραώ ότι είναι ενσαρκωμένοι Θεοί...

 

 

Μα τι σας έχει πιάσει και τους δύο και θέλετε να δείρετε οπωσδήποτε κάποιον; Αμ καλά το λέω εγώ ότι κάποιος έχει καλέσει δαίμονα στο φόρουμ και έχουμε γίνει όλοι μαλλιά κουβάρια....

Δεν μπαίνουν δαίμονες εδώ. Δεν τους σηκώνει το κλίμα. Φυλάει τα σύνορα ο Speedy με τεθωρακισμένο κι έχει και τον σκύλο τον μαύρο τον rasputin έτοιμο αν χρειαστεί... :ninja:

...Οπότε ψηφίζω να δείρουμε τον Grey για να μη λέει μπούρδες! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την πλάκα τώρα, το συγκεκριμένο κειμενάκι - που ο blogger/σχολιαστής του blog προφανώς κάπου διάβασε και έμπλεξε και δικά του - είναι η κλασσική περίπτωση συνωμοσιολογικών/"εναλλακτικών" κειμενων, όπου μπλέκουν κάποια αληθινά στοιχεία με δικές τους εικασίες, ερμηνείες και παρερμηνείες. Κάτι σαν τον Λιακόπουλο για εμάς εδώ, ή το συγχωρεμένο τον Sitchin ή τον Grant... σου δίνουν την εντύπωση ότι "ξέρουν κάτι".

 

Αυτό το κάνω κι εγώ και έχω βγάλει απίθανα συμπεράσματα...

 

 

Παραδόξως, ο "παντογνώστης" εδώ έχει ένα δίκιo. Θωμάς στα εβραϊκά όντως σημαίνει δίδυμος. Συγκεκριμένα, στα εβραϊκά είναι

 

תאום

 

Και άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

 

 

Η περιβόητη δυναστεία των Μεροβιγγείων, σύμφωνα με το μύθο, καταγόταν από μια βασίλισσα των Γότθων που ζούσε στην περιοχή του Λανγκεντόκ, και η οποία είχε μείνει έγκυος από το σύζυγο βασιλιά της. Μια μέρα πήγε στη λίμνη να κολυμπήσει. ΑΠό εκείνη τη λίμνη βγήκε ένα τέρας-ψάρι, το οποίο τη βίασε. Το παιδί που προέκυψε ήταν παιδί τόσο του ανθρώπου, όσο και του ψαριού, είχε δηλαδή διπλή φύση.

 

ΙΧΘΥΣ = το μυστικό όνομα του Ιησού ανάμεσα στους χριστιανούς της Ρώμης (Ιησούς Χριστός Θεού Υιος Σωτήρ). Άρα, το ΄τερας-ψάρι ήταν ο Χριστός.

 

Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση, όλοι οι Μεροβίγγειοι είχαν ένα συγκεκριμένο σημάδι εκ γενετής, το σημάδι ενός κόκκινου σταυρού, στο στήθος τους. Στο ίδιο σημείο που είχαν στην πανοπλία τους τον επίσης κόκκινο σταυρό οι Σταυροφόροι και οι Ναΐτες.

 

Αυτά - εν ολίγοις - είναι τα "στοιχεία" που οδήγησαν τους Lincoln et al να συνδέσουν τους Μεροβίγγειους με το Χριστό και τη Μαγδαληνή στο "Holy Blood & Holy Grail".

 

Λοιπόν εδώ δίνω και τα ρέστα μου... Νόμιζα ότι τα 'χα ακουσει όλα αλλά ο βιασμός από... ψάρι είναι όλα τα λεφτά. Ωστόσο έχω ακούσει για σεξουαλικό κόλπο με ψάρι αλλά δε θα το πω εδώ... λολ!

 

 

Τα υπόλοιπα για τους Μεροβίγγειους τα ήξερα...

 

 

Όποιος θέλει τα πιστεύει... εγώ πάντως, χρειάζομαι περισσότερα στοιχεία για να πειστώ.

 

Ε ναι βέβαια, αλλά όπως έχω πει και προηγούμενα, τέτοιοι ισχυρισμοί ούτε αποδεικνύονται ούτε διαψεύδονται... Μάλλον όμως για το ίδιο κόλπο με τους χαλίφηδες πρόκειται.

 

 

Για τα κόκκινα σημάδια εκ γενετής έχω ακούσει πολλά:

1) Το κλασσικό, ότι το φέρουν οι μάγισσες και είναι σημάδι του Σατανά.

2) ¨Οτι είναι φιλιά αγγέλων και το άτομο που το έχει είναι πολύ καλή ψυχή (το τελείως αντίθετο του 1 )

3) Ειναι από κάτι που ζήλεψε η μάνα και δεν το έφαγε.

4) Σημάδι βολής- εκεί που το έχει, τον χτύπησαν στην προηγούμενη ζωή και τον σκότωσαν.

 

Αυτό δεν το είχα ακούσει.

 

 

Ματζικούλα μου, τα (1) και (2) ισχύουν μόνο και το (2) όχι ακριβώς έτσι...

 

Δαίμονες και ΕΚΠΤΩΤΟΙ άγγελοι "σημαδεύουν" τις "δικές τους" οικογέννειες μάγων και το σημαδάκι κληρονομείται. Οι κανονικοί άγγελοι δε σημαδεύουν κανέναν γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον αλλαζονεία...

 

Αυτά τουλάχιστον άκουσα εγώ...

 

Και με τους Μεροβίγγειους ισχύει ότι είχαν σημάδι σταυρό ΟΜΩΣ ο ισοσκελής τευτονικός σταυρός των σταυροφόρων ΔΕΝ είναι ο χριστιανικός. Αν δεις το vexilum belli και το έβλημα του Βελιάλ στη Γκοέτια θα καταλάβεις...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...