Jump to content

Επανάσταση στις 7 Δεκεμβρίου!


Νεφέλη
 Share

Recommended Posts

οντως αρκετα ενδιαφερον μονο που υπαρχει ενα προβληματακι...δεν εχουμε ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ..για να τις αποσυρουμε!!!!!!!!!!

 

Πες τα χρυσόστομε, τι επαναστάσεις και μπούρδες μας λέει τώρα???

 

 

Και έστω ότι τις αποσύραμε και έστω ότι καταρρέει το σύστημα. Πώς ακριβώς επωφελούμαστε από αυτό; Επειδή χάνουν όλοι τα πάντα; Ναι, είναι και αυτό μια λύση.

 

Ναι ναι πολύ ωραία λύση. Τι να σου πω δηλαδή...

 

 

Προσωπικά δεν τα πολυκαταλαβαίνω τα χρηματοοικονομικά. Προσπαθώ, αλλά όσο διαβάζω τόσο λιγότερο νόημα φαίνεται να βγάζουν.

 

Ακριβώς! Δε βγαίνει νόημα γιατί είναι παρανοϊκός ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις δόμησαν και διαχειρίζονται τις οικονομίες των χωρών τους. Ο νεοφιλελευθερισμός που έχει επικρατήσει σε παγκόσμια κλίμακα καταστρέφει τα κράτη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κρίση, επειδή ακριβώς αντί να κυκλοφορεί το χρήμα, αυτό συσωρρεύεται σε χέρια λίγων ισχυρών. Αν το κράτος δεν παρεμβαίνει για να ξαναφέρει πίσω στην κυκλοφορία το χρήμα μοιραία κάποτε τελειώνουν τα λεφτά. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα και αυτή ειναι η περίφημη "ελλειψη ρευστότητας" που ακούς και δεν πολυκαταλαβαίνεις τι σημαίνει...

 

 

Μια επανάσταση θα ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας όλο και λιγότερο εξαρτώμενη από το χρήμα και τις τράπεζες.

 

Ούτε το χρήμα, ούτε οι τράπεζες είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι στη διαχείριση και τον τρόπο λειτουργίας. Οι τράπεζες είναι απλά κάποια μαγαζιά που πουλάνε κάποιες υπηρεσίες που μας διευκολύνουν, αν το κράτος τους καταστήσει σαφές ότι αυτές τις υπηρεσίες ΔΕΝ μπορούν να τις πουλάνε όσο και όπως θέλουν, τότε δεν υπάρχει και πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Ο ιστότοπος οικονοµικών πληροφοριών Wansquare έγραψε χθες πως ο Καντονά απέσυρε πριν από τρεις ηµέρες 750.000 ευρώ από την τράπεζα Leonardo και τα κατέθεσε στη συνεταιριστική Credit Agricole.

:clapping:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...