Jump to content

Τα Μυστηριώδη Καπάκια Των Δρόμων...


 Share

Recommended Posts

Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο για τα μυστηριώδη καπάκια που υπάρχουν στους δρόμους και ενώ τα προσπερνούμε κάθε μέρα δεν τα προσέχουμε. Μοιάζουν πολύ με τα καπάκια της Δεη, Οτε κλπ, αλλά δεν είναι γιατί επάνω τους έχουν μαγικά σύμβολα όπως την πεντάλφα σε διαφορετικές εκδοχές, αστέρια, κύκλους με τελείες... Καθώς πήγαινα προς το κέντρο πριν λίγες μέρες θυμήθηκα τα καπάκια και σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά για να δω αν υπάρχουν στα αλήθεια.

 

Μια γρήγορη έρευνα σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, πιό κεντρικό δεν γίνεται, αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλά τέτοια καπάκια και μάλιστα έχουν τοποθετηθεί εκεί πολύ πρόσφατα το πολύ πριν δεκαπέντε χρόνια! Άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα αλλά όλα με αστέρια , πεντάλφες και ένα πολύ ιδιαίτερο σύμβολο που θύμιζε τρίαινα( αλλά πρέπει να το ξαναδώ για να το περιγράψω.)

 

Γνωρίζετε κάτι για αυτά τα καπάκια? Ποιός τα έβαλε εκεί και τι μπορεί να σημαίνει η ύπαρξή τους σε συγκεκριμένα σημεία? Είναι δυνατό να είναι ένας μυστικός τρόπος για να μαρκάρουν σημεία με ιδιαίτερη δύναμη, ή ένας χάρτης που αν αποκρυπτογραφηθεί μπορεί να μας οδηγήσει κάπου?

Link to comment
Share on other sites

Τα καπάκια με έχουν απασχολήσει κι εμένα,τα παρατηρώ εδώ και χρόνια και όταν τα δείχνω μου λένε ''πρώτη φορά το πρόσεξα'' και μάλιστα σε δρόμος που περπατάνε κάθε μέρα.

Εψαξα να βρω κάποια απάντηση,αλλά τότε δεν είχα ιντερνετ.

Έχω διαβάσει και την έρευνα του Βέγγου καθώς κι ενα βιβλίο του Ιωάννη Γιαννόπουλου -΄΄Μυστική Αθήνα και Αττική΄΄,που ισχυρίζεται οτι υπάρχουν υπόγεια μυστικά μονοπάτια κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Μπορεί τα καπάκια,να σηματοδοτούν συγκεκριμένα σημεία που να ανταποκρίνονται στις υπόγειες στοες.

Παντως,εγω παρατηρώ όποτε δω καπάκι τέτοιο,τι υπάρχει γύρω,για παράδειγμα στα περισσότερα ,θα δω στην πολυκατοικία δίπλα,μια ταμπέλα από γιατρό,ή αρχιτέκτονα,ή δικηγόρο κτλ.Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει κοντά μια τράπεζα....

Υπάρχει και η θεωρία οτι η πεντάλφα κάτι προστατεύει τους '' από πανω''-όλους εμάς,από τους ''από κατω΄΄.

Link to comment
Share on other sites

Από τις προσεγγίσεις που έχουν γίνει στο θέμα, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος τη στάση που κρατάει ο κάθε ερευνητής απέναντι στο άγνωστο - με την έννοια ότι πρόκειται για θέμα που δεν έχει ιδιαίτερα πειστήρια & αποδείξεις για την προέλευσή των καπακιών αυτών καθώς και του ιθύνοντα νου πίσω από αυτά.

Έτσι μπορούμε να δούμε πολύ πεζές προσεγγίσεις αλλά και πολύ ευφάνταστες. Προσωπικά θεωρώ την προσπάθεια του Βέμπου ως μια σωστή έρευνα γιατί συνδυάζει το "πραγματικό" με το "μαγικό" στοιχείο μέσα στα αλληλοεπικαλυπτόμενα επίπεδα.

Edited by Aqua Marine
Link to comment
Share on other sites

Πλήρη άγνοια είχα για τα εν λόγω καπάκια μέχρι πρόσφατα. Είναι εντυπωσιακό πόσα πράγματα βρίσκονται σχεδόν κάτω από τη μύτη μας και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι. Πιστεύω ότι διόλου τυχαία δεν είναι όλα αυτά και κάτι σίγουρα κρύβεται κάτω από τα καπάκια. Θα μου πεις αν τα σηκώσεις μπορεί να μη βρεις τίποτα αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε.

 

Στην περιοχή που είδα πολλά καπάκια είναι μια πλατεία η οποία πρόσφατα διαμορφώθηκε και είναι σε ένα σημείο το οποίο μένει κενό από ψηλά κτίρια, άρα αν υπάρχει κάτι από κάτω θα έχει υποστεί ζημιές αλλά όχι τόσο εκτεταμένες όσο σε περιοχές με πολυκατοικίες που τα θεμέλιά τους φτάνουν αρκετά μέτρα κάτω από τη γη αν υπολογίσουμε και τα υπόγεια των πολυκατοικιών. Είχα ακούσει εδώ και χρόνια για τα λαγούμια που υπήρχαν στο κέντρο της πόλης και που έφταναν σε ένα λόφο. Όλο το κέντρο ήταν σκαμμένο από λαγούμια και είχε στοές για να μπορούν κάποιοι να διαφύγουν σε περίπτωση κινδύνου και όταν το άκουσα μου φάνηκε εντελώς λογικό.

 

Αλλά θα ψάξω μήπως βρω και άλλες πληροφορίες. Δεν είναι παράξενο ότι κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα δεν είναι γνωστό παρά μόνο σε λίγους? ότι κανένας δεν προσέχει τα σύμβολα και ας περπατάει κάθε μέρα δίπλα ή επάνω τους? Αυτό είναι και το καλύτερο καμουφλάζ γιατί κανένας δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που βλέπει κάθε μέρα αλλά και κανένα συνεργείο που τοποθέτησε τα καπάκια δεν θα τράβηξε την προσοχή ,μια που είμαστε συνηθισμένοι σε δρόμους που είναι σκαμμένοι, σε συνεργεία που επισκευάζουν ή τοποθετούν οτιδήποτε μέσα στο δρόμο. Εκτός αν ψάχνουμε σε λάθος μέρος και τα καπάκια σηματοδοτούν κάτι που βρίσκεται όχι κάτω αλλά επάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι και εγώ τα έχω προσέξει , από τι φαίνετε δεν είναι μόνο στην Αθήνα και εδώ στη Θεσσαλονίκη έχει και μάλιστα ναι στο κέντρο . thumbsup.gif

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον να αλλάζαμε τις θέσεις σε αρκετά από αυτά (καθότι έχουν το ίδιο σχήμα) και να δούμε στην πορεία, αν θα μπει κάποιος σε κόπο να τα βάλει ξανά σε συγκεκριμένες θέσεις. Αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα καπάκια κρύβουν μυστικά.

Link to comment
Share on other sites

Σε μερικές περιπτώσεις τα εχουν σηκώσει τα καπάκια και από κάτω δεν υπήρχε τπτ, σκέτο τσιμέντο... δηλαδή δεν υπάρχει κανένας λόγος για καπάκι εκεί πέρα. Τα έβαλαν μόνο για να υπάρχει το συγκεκριμένο σύμβολο στο συγκεκριμένο συγκεκριμένο σημείο και κάποιος πλήρωσε πολλά χρήματα για όλη αυτή τη δουλειά...

 

Η δική μου θεωρία ότι εχουν πληρωθεί και τοποθετηθεί από μυστικές οργανώσεις μάγων, για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν. Το πεντάγραμμο δεν θα το έβαζαν άλλοι εκει πέρα. Πρέπει να είναι μάγοι...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είχα ξανακούσει γι' αυτό παλιά αλλά δεν είχα δώσει σημασία, και πριν καμιά βδομάδα πήρε το μάτι μου ένα πεντάκτινο επί της Κατεχάκης, δίπλα σε καπάκι της ΔΕΗ. :yes:

 

και καλά, κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί τα έβαλε.. ο δήμος τη κάθε περιοχής, δεν ελέγχει ποιοι κάνουν έργα στους δρόμους του?!

Link to comment
Share on other sites

και καλά, κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί τα έβαλε.. ο δήμος τη κάθε περιοχής, δεν ελέγχει ποιοι κάνουν έργα στους δρόμους του?!

 

 

Αγαπητή Ahimsa όταν λέω ότι

 

...κάποιος πλήρωσε πολλά χρήματα για όλη αυτή τη δουλειά...

 

συμπεριλαμβάνω και αυτό που ρωτάς...

Link to comment
Share on other sites

Μμμμ... δεν το είχα δει... με το μπαρδόν αγαπητέ! :angel_not:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

αυτα τα καπακια υπαρχουν μονο στην αθηνα ή υπαρχουν και αναφορες για αλλα μερη..? εγω δεν το εχω προσεξει ποτε..αυριο θα ριξω μια ματια.

 

επισης εχει ρωτησει κανεις στο δημο καποιον υπευθυνο μηπως γνωριζει κατι..?

Edited by Vangy
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εχω κι εγω καπάκια με πεντάλφες στην πολυκατοικία μου και μαλιστα 5 τον αριθμο, γυρω γυρω....Το αρθρο του κ.Βεμπου δεν προλαβα να το διαβασω ακομα γιατι τωρα γραφτηκα...Παντως στα καπακια της πολυκατοικιας μου δεν εχει τιποτα το μυστηριωδες απο κατω...εκτος απο τρυπες ποντικιων...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...