Jump to content

Χριστιανικα Ευαγγελια


Grey
 Share

Recommended Posts

Αν δεν ισχυριζόταν ότι όλα τα λέει ο Θεός, δεν θα ήταν "ιερό κείμενο". Το κείμενο, σου ξαναλέω, γράφτηκε για να δικαιολογήσει μια συνήθεια και αντίληψη που υπήρχε από πριν. Δεν την γέννησε η θρησκεία. Η ανθρώπινη βαρβαρότητα υπήρχε και υπάρχει και σήμερα. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας θρησκείας, αλλά των αιμοβόρων ενστίκτων που έχει το ανθρώπινο είδος. Το θρησκευτικό προκάλλυμα υπάρχει απλά σαν πριοσπάθεια εκλογίκευσης και νομιμοποίησης αυτών των ενστίκτων που, ξαναλέω, προϋπήρχαν. Μην κολλάς τόσο στους τύπους, γιατί θα χάσεις το δάσος, κοιτάζοντας μόνο το δέντρο.

Οι θρησκείες, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να νομίζεις, δεν περιορίζονται στα "ιερά κείμενα". Τις θρησκείες τις φτιάχνουν οι λαοί που τις πιστεύουν. Πρώτα υπήρξε η πίστη στον Χριστό, και μετά τα ευαγγέλια, και τα λοιπά ιερατικά κείμενα. Τα οποία ειδικά στη σημερινή εποχή, ξαναλέω μπορεί και να μην έχουν καμία σημασία για τους πιστούς της θρησκείας.

Και να πώς μπορείς να το δεις αυτό.

Κάνε ένα μικρό κοινωνικό πειραμα, αν δεν βαριέσαι. Αυτό που πρότεινα νωρίτερα, δοκίμασέ το αν θες. Βγες στο δρόμο. Ρώτα όποιον περαστικό βρεις μπροστά σου. Ρώτα τον. "Ξέρεις τι είναι το Δευτερονόμιο;". Και μετά πες του όλα αυτά που λέει μέσα το Δευτερονόμιο, για σκοτωμούς και τέτοια, και ρώτα τον αν συμφωνεί. Και μετά, κάτσε και μέτρησε πόσοι σου απάντησαν ότι ναι, συμφωνούν.

 

Ευχαριστώ πολυ για την πληροφορία, το ξέρω ότι δε συμφωνούν, ως και τα παιδάκια γελάνε στα "θρησκευτικά"...

 

 

Όχι, δεν το τσέκαρες, ακόμη κι αν νομίζεις ότι το τσέκαρες. Γιατί αν το είχες τσεκάρει θα είχες πάρει είδηση ότι

 

...

 

Αντιθέτως, πήρες τα τρία τέσσερα αποσπάσματα, που η πηγή αναφοράς σου, ο κ. Καλόπουλος, αυθαίρετα έκοψε, έρραψε και ερμήνευσε όπως ήθελε αυτός, και τα αναπαρήγαγες, μην κάνοντας τον κόπο να δεις το ίδιο το βιβλίο. Οπότε όχι, δεν το έψαξες πραγματικά.

 

Ναι το έψαξα, όσο είχα υποχρέωση να το ψάξω. Δεν ήμουν καθόλου υποχρεωμένος να διαβάσω όλο το βιβλίο. Δεν κάνω διδακτορικό. Εδώ δεν είναι επιστημονικό συνέδριο Επαλήθευσα ότι είχα υποχρέωση να επαληθεύσω. Και λες ψέματα, δεν έγινε κανένα κόψιμο και ράψιμο, αυτές οι παράγραφοι υπάρχουν με αυτή τη σειρά και στο βιβλίο και αποτελούν την αρχή ενός κεφαλαίου του βιβλίου.

 

Το ξέρω ήδη ότι ο F. F. Bruce προσπαθεί να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Απολογητικός του Χριστιανισμού δεν είναι; Όμως αυτά τα γράφει μέσα στο βιβλίο. Εκεί είναι, δες τα...

 

 

Τα ευαγγέλια έχουν περάσει από τεράστιο editing. Από τα χέρια του επισκόπου Ειρηναίου, που έκοψε ό,τι δεν τον βόλευε και κράτησε ό,τι συμφωνούσε με την οπτική του, και την οπτική των οπαδών του. Αλλά από το editing του, ρωμαϊκής καταγωγής Ειρηναίου, στο "ο χριστιανισμός είναι μια εφέυρεση των Εβραίων για τους περιθωριακούς" κάνεις τεράστια άλματα, χωρίς να υπάρχει κάτι που να τα στηρίζει. Το μόνο που υπάρχει, είναι μερικές απόψεις κάποιων πικρόχολων ραββίνων που έβλεπαν το δικό τους ποίμνιο - μιας και πολλοί Εβραίοι ασπάζονταν σιγά σιγά τον Χριστιανισμό - να μειώνεται. Τι ήθελες, να πουν μπράβο στη νέα θρησκεία που τους παίρνει την πελατεία, και που κυρήττει ότι ο Θεός YHVH δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Εβραίους και Εθνικούς; Αυτοί οι ραββίνοι ακολούθησαν την πασίγνωστη τακτική που, από την εποχή των Ναζί και μετά είναι γνωστή σαν Γκεμπελισμός: "Ρίχνε ρίχνε λάσπη, στο τέλος κάτι μένει".

Αν είχες διαβάσει όλη την έρευνα του Bruce, και αν είχες μελετήσει και άλλα κείμενα, εβραϊκής και μη προελεύσεως, θα έβλεπες ότι για καθένα από αυτούς τους ραββίνους που κορόιδευαν το ευαγγέλιο υπήρχε κι ενας που, έχοντας ίσως πιο ανοιχτό μυαλό, ήταν διατεθειμένος να το πάρει στα σοβαρά. Και αν συνέχιζες λίγο ακόμα, θα έβλεπες ότι για κάθε έναν επικριτή ραββίνο, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις καμπαλιστές που στον Ιησού και στο ευαγγέλιο έβλεπαν τις αρχές της εσωτερικής τους φιλοσοφίας να πραγματώνονται.

 

Εσωτερική φιλοσοφία; Ας γελάσω... Το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" εννοείς; Καθαρότατο σύνθημα κάποιων που θέλουν να κάνουν mind control είναι. Α, για αυτό με βρίζετε με τέτοια μανία. Είστε καμπαλιστές. Έτσι εξηγείται... Λοιπόν ησυχάστε, και μπούρδες που είναι δεν έχετε φόβο, αφού τις πιστεύετε δουλεύει το σύστημα σας. Λυπάμαι αλλά όταν μου λες πιο κάτω ότι το "τι πίνεις;" είναι δικαιλογημένο τότε θα μου επιτρέψεις και εμένα να εξοργιστώ και να απαντήσω αναλόγως...

 

 

Αυτό το συμπέρασμα που βγάζεις:

...

είναι βεβιασμένο, και προκατειλημμένο.

 

Όχι είναι λογικότατο, όσο και το 1 + 1 = 2, τόσο απλό είναι.

 

 

Οι λόγοι που κάποιοι είπαν ότι κάνεις σαν ρατσιστής (γιατί κανένας δεν σε είπε ξεκάθαρα έτσι), και που σε κάποιο άλλο θέμα σου είπαν "τί πίνεις;" μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 

Έχεις φτιάξει μια δική σου ορολογία, το "Αβρααμισμός", έχεις χώσει μέσα ιουδαϊσμό, χριστιανισμό, ισλαμισμό κλπ. Και κάθε φορά που χρησιμοποιείς αυτόν τον ρόλο, το κάνεις άκρως προσβλητικά. Τι θα πει, θρησκεία περιθωριακών; Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, λες όλους τους πιστούς μιας θρησκείας περιθωριακούς. Τι περίμενες, να μην θυμώσουν; Αν εγώ ερχόμουν και έλεγα τα ίδια για εσένα, θα θύμωνες.

 

Το "Αβρααμισμός" το είπα μόνο μια φορά για να διαμαρτυρηθώ για τον όρο "παγανισμός"... και για να σε διορθώσω σε ενημερώνω ότι συμπεριέλαβα και το Σατανισμό μέσα ως αντι-θρησκεία που είναι ως προς τις υπόλοιπες... Μετά έλεγα "αβρααμικές θρησκείες".

 

Είναι αδύνατον να είναι όλοι οι οπαδοί μιας θρησκείας περιθωριακοί. Αυτό είναι προφανές. Τι είπα λοιπόν εγώ; Είπα ότι οι εβραίοι ραββίνοι σχεδίαζαν για την ελίτ, τον ιουδαϊσμό και για τον όχλο, δηλαδή το περιθώριο, τον χριστιανισμό. Αν τώρα όλοι οι οπαδοί εφάρμοζαν κατά γράμμα τη διδασκαλία αυτή, θα κατέληγαν περιθωριακοί και δε θα υπήρχε και περίπτωση να ξεφύγουν από το περιθώριο... Φυσικά, ευτυχώς για αυτούς σχεδόν κανείς δεν τα εφαρμόζει... ίσως γιατί η λογική τους αποτρέπει... Θα έπρεπε να μοιράσουν τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς και να αφήσουν μόνους πλούσιους τους εβραίους χωρίς ανταγωνιστές. Θα αναφέρω εδώ και την απαγόρευση να τοκίζεις χρήματα που επέτρεψε στους εβραίους να πάρουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στην αρχή του. Μετά τον διατήρησαν με άλλους τρόπους...

 

 

"Σιωνιστική συνωμοσία", "εβραίοι ραββίνοι κρύβονται από πίσω", "κακοί ισλαμιστές", "κακοί μασόνοι". Σαν να βλέπουμε το κανάλι γνωστού ακροδεξιού κόμματος ένα πράγμα. Ή την εκπομπή του Λιακόπουλου....

 

Για αυτά ήδη σου έχω απαντήσει...

 

 

Τα παίρνεις όλα και τα βάζεις σε ένα τσουβάλι. Σου είπα ξανά, ό,τι συμπεράσματα βγαίνουν για σένα, βγαίνουν μόνο από αυτά που γράφεις.

 

Όσο για το "πράκτορας"... εσύ ο ίδιος το πρωτοανέφερες, κανείς δεν σε είπε έτσι. Μετά οι υπόλοιποι συνέχισαν το "αστείο" που εσύ ξεκίνησες.

 

edit: YeHshUH Ben Yosef. Άντε, γιατί πολυ το βλέπω αυτό το Pantera, και μου θυμίζει τον καημένο τον Dimebag (R.I.P) και τις κιθαριές του.

 

Ναι ναι δικαιολόγησε τους υβριστές. Ολόκληρο τόπικ ανοίξανε. Αν τους έβριζα εγώ θα 'λεγες άλλα. Τέλος πάντων, το αφήνω στην κρίση του κοινού γιατί δεν έχει νόημα περεταίρω συζήτηση αφού έχεις ήδη τοποθετηθεί υπέρ τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γκρέι θα στο πω πολύ απλά...

 

Ο Θεός έχει πολλές εκφράσεις. Μια έκφραση του είναι και αυτή των Εβραίων.

 

Αν εναντιώνεσαι σε μια έκφραση του Θεού έχεις πέσει στην παγίδα που λέγεται αντίθεος και το οποίο είναι τερατάκι του Άδη το οποίο τα βλέπει αντίθετα από ότι είναι τα πράματα. Αν το ταϊσεις θα βλέπει κάθε τι που θα ορίσεις εσύ αργότερα σαν Θεό ως εχθρό και θα σου κάνει επίθεση στο μέλλον.

 

Κανείς δεν αντιλέγει ότι υπάρχουν εγκλήματα στην συμπεριφορά των ανθρώπων αλλά ο αγαθός σκοπός είναι να λύνουμε το πρόβλημα και όχι να αναμοχλεύουμε παλιά μίση. Διότι έτσι δεν λύνεις κάποιο πρόβλημα.

 

Αν από την άλλη αισθάνεσαι ότι πρέπει να υπάρξει κάποια τιμωρία αυτό γίνεται με διάφορα κριτήρια σε βάθος χρόνου μέσω των μετενσαρκώσεων ώστε να αντέχει ο άλλος το κακό που έκανε και να μπορεί λίγο λίγο να το διορθώνει.

 

Εσύ ας πούμε τι επιζητάς από μια τέτοια συζήτηση εναντίων του Χριστιανισμού / Εβραϊσμού;

 

Τιμωρία εγκλημάτων;

Αναγνώριση της θέσης σου ότι ναι έγιναν εγκλήματα;

Να ητηθεί ο αντίπαλος; (έχεις όμως πρόταση αντικατάστασης; θα μπορέσεις να δώσεις μια λύση αν οι Εβραίοι χάσουν την πίστη τους)

Ικανοποίηση;

Έχεις ταχθεί χωρίς να το έχεις πολυσκεφτεί με κάποιο αντίπαλο του Εβραϊσμού / Χριστιανισμού; Και παίρνεις τον ρόλο του μαχητή εναντίων τους;

Το λες για διαμαρτυρία; (αν είναι αυτό δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικός, οι απόψεις ότι έχουν γίνει λάθη και εγκλήματα είναι γνωστά. Αυτό όμως δεν μειώνει την ευσέβεια και το αγαθό συναίσθημα που έχουν οι άνθρωποι αυτοί να αγαπάνε τον Θεό τους. Αυτή η αγάπη πρέπει να υπάρχει τα άλλα ας τα αφήσουμε πίσω.)

 

Αν εντοπίσεις στον εαυτό σου γιατί το κάνεις αυτό θα δεις ότι μέσω αυτής της ψυχικής σου επιθυμίας για κάτι αγαθό όπως π.χ δικαιοσύνη σε παίζει το τερατάκι που σου είπα.

 

 

Σημείωση: Εδώ πρέπει να πω το Πλατωνικό μου.... αυτό είναι ένα παράδειγμα παρυπόστασης όπως λέγανε οι Πλατωνικοί.

Το κακό δεν είναι υπόσταση όπως οι θνητοί ή οι Θεοί. Είναι κάτι που εκμεταλεύεται κάτι αγαθό, βασίζεται σε ένα ελάττωμα και εμφανίζεται σαν πρόβλημα ή σαν αυτό που λένε απλά οι άνθρωποι "κακία". Στην πραγματικότητα η παρυπόσταση είναι μια διατάραξη του αγαθού στοιχείου που έχουμε μέσα μας. π.χ. διαταράεται το αίσθημα δικαιοσύνης και εκδηλώνεται επιθετικότητα ή απέχθεια.

Αυτό γίνεται κατά την γνώμη μου διότι δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε την μεγάλη ένταση που προκαλεί η δόνηση του αγαθού στοιχείου, π.χ. αίσθημα δικαιοσύνης.

 

 

Γκρέι χρειάζεσαι αποφόρτιση και καθάρισμα... γρήγορα στο μπάνιο.... :cheerful_h4h: (σου κάνω χαμογελάκι καλοπροαίρετο μην το παρεξηγήσεις)

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

 

Εσωτερική φιλοσοφία; Ας γελάσω... Το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" εννοείς; Καθαρότατο σύνθημα κάποιων που θέλουν να κάνουν mind control είναι. Α, για αυτό με βρίζετε με τέτοια μανία. Είστε καμπαλιστές. Έτσι εξηγείται... Λοιπόν ησυχάστε, και μπούρδες που είναι δεν έχετε φόβο, αφού τις πιστεύετε δουλεύει το σύστημα σας. Λυπάμαι αλλά όταν μου λες πιο κάτω ότι το "τι πίνεις;" είναι δικαιλογημένο τότε θα μου επιτρέψεις και εμένα να εξοργιστώ και να απαντήσω αναλόγως...

 

 

 

 

Όχι είναι λογικότατο, όσο και το 1 + 1 = 2, τόσο απλό είναι.

 

 

 

 

Το "Αβρααμισμός" το είπα μόνο μια φορά για να διαμαρτυρηθώ για τον όρο "παγανισμός"... και για να σε διορθώσω σε ενημερώνω ότι συμπεριέλαβα και το Σατανισμό μέσα ως αντι-θρησκεία που είναι ως προς τις υπόλοιπες... Μετά έλεγα "αβρααμικές θρησκείες".

 

Είναι αδύνατον να είναι όλοι οι οπαδοί μιας θρησκείας περιθωριακοί. Αυτό είναι προφανές. Τι είπα λοιπόν εγώ; Είπα ότι οι εβραίοι ραββίνοι σχεδίαζαν για την ελίτ, τον ιουδαϊσμό και για τον όχλο, δηλαδή το περιθώριο, τον χριστιανισμό. Αν τώρα όλοι οι οπαδοί εφάρμοζαν κατά γράμμα τη διδασκαλία αυτή, θα κατέληγαν περιθωριακοί και δε θα υπήρχε και περίπτωση να ξεφύγουν από το περιθώριο... Φυσικά, ευτυχώς για αυτούς σχεδόν κανείς δεν τα εφαρμόζει... ίσως γιατί η λογική τους αποτρέπει... Θα έπρεπε να μοιράσουν τα υπάρχοντά τους στους φτωχούς και να αφήσουν μόνους πλούσιους τους εβραίους χωρίς ανταγωνιστές. Θα αναφέρω εδώ και την απαγόρευση να τοκίζεις χρήματα που επέτρεψε στους εβραίους να πάρουν τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στην αρχή του. Μετά τον διατήρησαν με άλλους τρόπους...

 

 

 

 

Για αυτά ήδη σου έχω απαντήσει...

 

 

 

 

Ναι ναι δικαιολόγησε τους υβριστές. Ολόκληρο τόπικ ανοίξανε. Αν τους έβριζα εγώ θα 'λεγες άλλα. Τέλος πάντων, το αφήνω στην κρίση του κοινού γιατί δεν έχει νόημα περεταίρω συζήτηση αφού έχεις ήδη τοποθετηθεί υπέρ τους.

 

Ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή...

Link to comment
Share on other sites

Ιρένικε αν μπορείς περίμενε λίγο να διαβάσει αυτό που του έγραψα, μην δίνεις λαβές.

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας. Θα πρότεινα να μιλάμε για ένα πράγμα κάθε φορά (εντός θέματος) γιατί έτσι όπως πετάγεται η κουβέντα από κλαδάκι σε κλαδάκι δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολυ για την πληροφορία, το ξέρω ότι δε συμφωνούν, ως και τα παιδάκια γελάνε στα "θρησκευτικά"...

 

Α, για αυτό με βρίζετε με τέτοια μανία. Είστε καμπαλιστές. Έτσι εξηγείται... Λοιπόν ησυχάστε, και μπούρδες που είναι δεν έχετε φόβο, αφού τις πιστεύετε δουλεύει το σύστημα σας.

Ό,τι του φανεί, του Λωλοστεφανή...

 

Αυτό τους πονάει, για αυτό βρίζουν και κοροϊδεύουν...

 

 

Ιρένικε αν μπορείς περίμενε λίγο να διαβάσει αυτό που του έγραψα, μην δίνεις λαβές.

 

Σιγά μη θυμώσω με αυτά. Εδώ άκουσα άλλα τρεισχειρότερα...

 

 

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας. Θα πρότεινα να μιλάμε για ένα πράγμα κάθε φορά (εντός θέματος) γιατί έτσι όπως πετάγεται η κουβέντα από κλαδάκι σε κλαδάκι δεν έχει νόημα.

 

Πρώτη φορά που συμφωνώ...

Link to comment
Share on other sites

Γκρέι θα στο πω πολύ απλά...

 

Ο Θεός έχει πολλές εκφράσεις. Μια έκφραση του είναι και αυτή των Εβραίων.

 

Αν εναντιώνεσαι σε μια έκφραση του Θεού έχεις πέσει στην παγίδα που λέγεται αντίθεος και το οποίο είναι τερατάκι του Άδη το οποίο τα βλέπει αντίθετα από ότι είναι τα πράματα. Αν το ταϊσεις θα βλέπει κάθε τι που θα ορίσεις εσύ αργότερα σαν Θεό ως εχθρό και θα σου κάνει επίθεση στο μέλλον.

 

Δεν έχω ιδέα για αυτό, αλλά έχω μια απορία: γιατί το τερατάκι δεν όρμησε να φάει ζωντανούς τους χομεϊνήδες και τους μουλάδες και τους ραβίνους που κάνουν τρισχειρότερα από τις δικές μου λεκτικές επιθέσεις;

 

 

Κανείς δεν αντιλέγει ότι υπάρχουν εγκλήματα στην συμπεριφορά των ανθρώπων αλλά ο αγαθός σκοπός είναι να λύνουμε το πρόβλημα και όχι να αναμοχλεύουμε παλιά μίση. Διότι έτσι δεν λύνεις κάποιο πρόβλημα.

 

Τότε να μη συζητάμε τπτ σχετικό με γνησιότητα - ιστορικότητα θρησκευτικών κειμένων δημοσίως και να αρκούμαστε στο να κρυφογελάμε όταν τα επικαλείται κάποιος αδαής. Τη συζήτηση που κάνω εγώ τώρα και εισπράττω βρισιές και κοροϊδίες, έπρεπε να την είχε κάνει η εκκλησία με επισημότητα και σοβαρότητα και να ξεκαθάριζε ότι πρόκειται για συμβολικά παραμύθια που δεν γνωρίζει πόση σχέση έχουν με την ιστορική αλήθεια. Και να ζητούσε και συγγνώμη από τους επιστήμονες και τους φιλόσοφους και τους αλλόθρησκους που κυνήγησε, βασάνισε και σκότωσε!!! Ε μα πια...

 

 

Αν από την άλλη αισθάνεσαι ότι πρέπει να υπάρξει κάποια τιμωρία αυτό γίνεται με διάφορα κριτήρια σε βάθος χρόνου μέσω των μετενσαρκώσεων ώστε να αντέχει ο άλλος το κακό που έκανε και να μπορεί λίγο λίγο να το διορθώνει.

 

Εσύ ας πούμε τι επιζητάς από μια τέτοια συζήτηση εναντίων του Χριστιανισμού / Εβραϊσμού;

 

Τιμωρία εγκλημάτων;

Αναγνώριση της θέσης σου ότι ναι έγιναν εγκλήματα;

Να ητηθεί ο αντίπαλος; (έχεις όμως πρόταση αντικατάστασης; θα μπορέσεις να δώσεις μια λύση αν οι Εβραίοι χάσουν την πίστη τους)

Ικανοποίηση;

 

Για να δούμε,

τιμωρία; έχουν πεθάνει, μάλλον ηθική καταδίκη...

αναγνώριση; καλά αυτό έλειπε τώρα, όλοι τα λένε πια...

ο "αντίπαλος" έχει ήδη νικηθεί, θα δεις τι εννοώ στο επόμενο τόπικ και για τους εβραίους δε με νοιάζει καθόλου, άστους στον Γιαχβέ αυτούς να μη με βγάλουν και αντισημίτη...

και μόνο που ξέρω ΕΓΩ ότι είναι ψέματα όλα αυτά είναι μια σχετική ικανοποίηση.

 

 

Έχεις ταχθεί χωρίς να το έχεις πολυσκεφτεί με κάποιο αντίπαλο του Εβραϊσμού / Χριστιανισμού; Και παίρνεις τον ρόλο του μαχητή εναντίων τους;

 

Το ξαναλέω: δε χρειάζεται κανένας πόλεμος ούτε μαχητές, πέφτουν μόνοι τους. Ο κόσμος είτε γελάει είτε εξοργίζεται όταν τους ακούει. Μόνο το ισλαμ κρατάει τους υπανάπτυκτους...

 

 

Το λες για διαμαρτυρία; (αν είναι αυτό δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετικός, οι απόψεις ότι έχουν γίνει λάθη και εγκλήματα είναι γνωστά. Αυτό όμως δεν μειώνει την ευσέβεια και το αγαθό συναίσθημα που έχουν οι άνθρωποι αυτοί να αγαπάνε τον Θεό τους. Αυτή η αγάπη πρέπει να υπάρχει τα άλλα ας τα αφήσουμε πίσω.)

 

Και για διαμαρτυρία.

 

 

Αν εντοπίσεις στον εαυτό σου γιατί το κάνεις αυτό θα δεις ότι μέσω αυτής της ψυχικής σου επιθυμίας για κάτι αγαθό όπως π.χ δικαιοσύνη σε παίζει το τερατάκι που σου είπα.

 

Βασικά δε θα το έκανα καθόλου αν ήξερα τι θα εισέπραττα. Από μια κουβέντα με τον ουτις σε άσχετο θέμα ξεκίνησε η ιστορία και επειδή είχα και το κειμενάκι υπόψιν είπα να το βγάλω, πανάθεμα την ώρα που έμπλεξα... Έτσι που πάει, θα τσακωθώ με τους μισούς στο τέλος...

 

Ποιο τερατάκι μωρέ με παίζει;

 

Τους αντιπαραθέτεις το επιχείρημα ότι αν επιλέξεις συνειδητά την μη επιθετικότητα και τη μη βελτίωση της (υλικής) ζωής σου, οδηγείσαι στο περιθώριο και άρα στην τελική το Awen-gillayion, κοροϊδία ή όχι, ισχύει. Και σου απαντάνε "μας βρίζεις περιθωριακούς"...

 

Αυτούς παίζει το τερατάκι...

 

 

Σημείωση: Εδώ πρέπει να πω το Πλατωνικό μου.... αυτό είναι ένα παράδειγμα παρυπόστασης όπως λέγανε οι Πλατωνικοί.

Το κακό δεν είναι υπόσταση όπως οι θνητοί ή οι Θεοί. Είναι κάτι που εκμεταλεύεται κάτι αγαθό, βασίζεται σε ένα ελάττωμα και εμφανίζεται σαν πρόβλημα ή σαν αυτό που λένε απλά οι άνθρωποι "κακία". Στην πραγματικότητα η παρυπόσταση είναι μια διατάραξη του αγαθού στοιχείου που έχουμε μέσα μας. π.χ. διαταράεται το αίσθημα δικαιοσύνης και εκδηλώνεται επιθετικότητα ή απέχθεια.

Αυτό γίνεται κατά την γνώμη μου διότι δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε την μεγάλη ένταση που προκαλεί η δόνηση του αγαθού στοιχείου, π.χ. αίσθημα δικαιοσύνης.

 

Αυτό μάλλον δεν ισχύει, υπάρχουν κακά πνεύματα, π.χ. διάβασα κάπου μια φρικιαστική ιστορία με μια σκοτεινή θρησκεία. Κάθε φορά που άλλαζε φρουρά στο ναό, οι καινούργιες ιέρειες έσφαζαν και έτρωγαν τις παλιές. Είναι δυνατόν μόνοι τους οι άνθρωποι να σκεφτούν κάτι τέτοιο, χωρίς να τους το ψιθυρίσει κάποιο κακό πνεύμα και να τους το επιβάλλει κιόλας;

 

 

Γκρέι χρειάζεσαι αποφόρτιση και καθάρισμα... γρήγορα στο μπάνιο.... (σου κάνω χαμογελάκι καλοπροαίρετο μην το παρεξηγήσεις)

 

Το ξέρω dimulator, είσαι καλός άνθρωπος εσύ... :)

Link to comment
Share on other sites

αυτο το τερατάκι που σου λέω είναι μια συγκεκριμένη δόνηση που αναπτύσσεις συνηθίζοντας να λειτουργείς υπό καθεστώς αντιπαλότητας με κάτι που είναι έκφραση του Θεού.

 

όσο νιώθεις όμορφα με αυτήν την δόνηση μετά ο εαυτός θα θέλει και άλλο διότι το βλέπει σαν πηγή ευχαρίστησης. Αν το παρακάνεις θα θέλεις να εναντιώνεσαι όπου βλέπεις θρησκεία. π.χ. τώρα είναι οι Εβραίοι μετά γιατί όχι να είναι άλλος. Είναι παγίδα με λίγα λόγια.

 

Το κόλπο για να βγεις από αυτό έγκαιρα είναι να καταλάβεις ότι ενώ ο Θεός είναι τέλειος εμείς λόγω ατέλειας κάνουμε λάθος θεολογίες. Άλλος λαός έκανε πιο πετυχημένες άλλος όχι τόσο.

 

Για παράδειγμα να δεις το πρόβλημα. Στις μονοθεϊτικές θρησκείες επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν μια δύναμη δύσκολα διακρίνουν ανθρώπινη πνευματική επιρροή. Έτσι κάποιος ανήθικος πνευματικός πες "μαύρος μάγος" ας πούμε μπορεί να το παίζει ο Θεός τους και να τους αλλοιώνει αυτήν την εικόνα χωρίς να το πάρουν χαμπάρι δίοτι θα νομίζουν ότι μια δύναμη είναι η πνευματική και ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τηλεπάθεια ούτε άλλη ψυχική λειτουργία. Οι Εβραίοι διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο. Οπότε κατάλαβε την θέση τους, διότι όλα αυτά μπορεί να είναι ένας πόλεμος εναντίων τους.

 

Αλλά αυτό είναι ακραίο σενάριο το πιο ρεαλιστικό είναι ότι μπερδεύουν την δικίά τους ηθική με το θέλημα του Θεού.

 

Για παράδειγμα, αν διαβάσεις κάποια σημεία της Παλαιάς Διαθήκης θα δεις ότι λέει ότι ο "Κύριος" χαίρεται και ευφραίνεται από μια γιγαντιαία καταστροφή και θάνατο και συμφορά όταν οι πατέρες τρώνε τις σάρκες των παιδιών τους κτλ...

 

Είναι μια κατάσταση φρίκης.

 

Αυτή η άποψη ότι υπάρχει Θεός που διεγείρει τον θάνατο και τις αρρώστιες κτλ ήταν και στους αρχαίους Έλληνες σε κάποιες θεότητες του Άδη που δρούσαν τιμωρητικά.

 

Οπότε στο σημείο ότι θα γίνει ο χαμός και αυτό είναι μια τιμωρία είναι κάτι κοινά αποδεκτό στους περισσότερους λαούς του αρχαίου κόσμου.

Τα σημεία που κάνουν την διαφορά είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα ήταν πιο πολιτισμένα τα πράματα σε σχέση με κάποιους λαούς που ήταν βάρβαροι εκείνα τα χρόνια.

 

Έτσι για παράδειγμα οι Ερινύες που έχουν τον ρόλο της τιμωρίας κάνουν τέτοιες καταστροφές αλλά δεν ευφραίνονται με την φρίκη αλλά γίνονται Ευμενίδες όταν επανέρθει το άτομο στον σωστό δρόμο.

 

Σε πιο βάρβαρους λαούς ο "Κύριος" π.χ. ευχαριστιέται με την φρίκη. Δεν θα βάλω εδάφια γιατί θα γίνει πάλι χαμός.

 

Αυτή η περιγραφή όμως είναι βασισμένη σε λάθος του θεολόγου του λαού αυτού. Είναι προσωπικό του θέμα να αποδίδει αυτήν την ιδιότητα στο Θεό.

Με άλλα λόγια είναι ένα σφάλμα κατ εμε.

 

Τέτοια σφάλματα έγιναν και από τους αρχαίους Έλληνες λιγότερα όμως.

 

Η προσπάθεια να διακρίνεις μέσα σε ένα κείμενο την εμπάθεια του συγγραφέα είναι δύσκολο θέμα και αν δεν το καταφέρεις νομίζεις ότι όλα αυτά τα έκανε ο Θεός που περιγράφεται.

 

Για αυτό εγώ προσωπικά λέω ας γίνει κατανόηση των σημείων που διαφέρουν οι θρησκείες και γίνουν ψύχραιμες αλλαγές όχι με τον τρόπο του καυγά.

 

Θα μου πεις τώρα τι μας λες; Εγώ ήμουν από τους πρώτους που ξεκίνησα παρόμοιο τρόπο διαλόγων σε άλλο φόρουμ αλλά εκεί είχε το νόημα να "ενοχλήσω" μερικούς που νομίζαν ότι ήταν τέλειοι και κάνανε επίθεση σε συγκεκριμένη ομάδα. Άλλο νόημα δεν έχει κάτι τέτοιο διότι δημιουργεί καυγάδες ειδικά όταν απευθύνεται γενικά και παίρνει αμπάριζα όλους.

 

Δλδ άλλο να έχεις αυτοσκοπό την αναίρεση μιας θρησκείας και άλλο να δώσεις ένα μάθημα σε κάποιους.

 

Στην τελική όμως πρέπει να δεις κάθε άνθρωπο κάθε θρησκείας με ουμανιστική διάθεση και όχι εχθρική γενικά και συνέχεια.

 

Απλά σε καταλαβαίνω σε τη φάση είσαι και πίστεψε με είναι φάση.

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ

Grey, ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί από την υπομονή των μελών μαζί σου...

 

Είναι πάρα πολύ απλό, όταν έχεις μια άποψη αντίθετη από της πλειοψηφίας, φαίνεσαι εσύ ο κακός, ειδικά όταν έχεις δίκιο και δεν μπορούν να σου αποδείξουν ότι λες βλακείες. Ο έντονος διάλογος και οι ΒΡΙΣΙΕΣ εναντίον μου εξηγούνται από την ισχύ των πολλών εναντίον των λίγων ή του ενός. Με τον ίδιο μηχανισμό διώκονται μειονότητες, παρεξηγημένες προσωπικότητες κλπ. Συχνά στο μέλλον και μετά θάνατον δικαιώνονται και τα παιδιά αυτών που τους "έκαναν τη ζωή ποδήλατο", τους αναγνωρίζουν και τους κάνουν δρόμους, πλατείες, αγάλματα κλπ.

 

Η άποψή μου σίγουρα εξοργίζει τους πιστούς. Αντικειμενικά μπορεί είναι να σωστή ή λάθος, αυτό όμως τους είναι αδιάφορο. Η ομάδα των πολλών αν αποφασίσει ότι είναι Χ, δεν θέλει να ακούει τον έναν που λέει ότι ειναι Ψ. Αυτός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα. Αν πίστευαν ότι απλά κάνω λάθος και λέω βλακείες θα αδιαφορούσαν. Όταν ανοίχτηκε το τοπικ αμέσως απάντησαν δύο και στην αρχή ο διάλογος πήγαινε μια χαρά, μετά ξέφυγε και όχι με δική μου ευθύνη...

 

Αν "αποδεχόμουν" την άποψη της ομάδας και έλεγα "σόρρυ, λάθος" όλα θα ήταν μέλι-γάλα. Αυτό θέλεις να κάνω; Από μία άποψη έχεις δίκιο. Θα έπρεπε να με κυνηγούν με δαυλούς και τσουγκράνες. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Ευτυχώς το επίπεδό τους και η μόρφωσή τους αποκλείει τη βίαιη μεταχείρισή μου.

 

Για να κάνω και την αυτοκριτική μου, είμαι λίγο "ξεροκέφαλος" και μου ξεφεύγουν κουβέντες που παρεξηγούνται. Σε πολλές περιπτώσεις άλλο είπα, άλλο κατάλαβαν όπως π.χ. το "λάθος" του dimulator πιο πάνω...

 

Προς το παρόν μου αρκεί που έχω μια πολύ καλή κουβέντα με τον dimulator και η οποία αν και λίγο οφφ τοπικ, μου αρέσει πάρα πολύ.

 

Για να μπούμε πάλι μέσα στο θέμα...

 

Τα ερωτήματα που τίθενται εδώ είναι η αξιοπιστία των βιβλικών διηγήσεων και παράγωγα ερωτήματα όπως:

 

1. Γιατί ο κόσμος αποδέχεται "ιερά" κείμενα που έχει διαψεύσει η επιστήμη; Παράδοση; Ανατροφή; Φόβος κόλασης;

 

2. Γιατί κάποιος κάθεται και γράφει "Τάδε λέγει Κύριος" χωρίς ο "Κύριος" να "λέγει τάδε"; Για έλεγχο των μαζών; Από ιδεοληψία ή και παράνοια;

Link to comment
Share on other sites

ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ

 

 

Είναι πάρα πολύ απλό, όταν έχεις μια άποψη αντίθετη από της πλειοψηφίας, φαίνεσαι εσύ ο κακός, ειδικά όταν έχεις δίκιο και δεν μπορούν να σου αποδείξουν ότι λες βλακείες. ...

Νομίζω πως ήδη παραδέχτηκες σε ορισμένες περιπτώσεις ότι έλεγες "βλακείες" (sic). Να θυμίσω του εβραίους της βαβυλώνας; Το ότι δεν συνελήθφησαν οι μαθητές; την "πατάτα" για τη λέξη ευαγγέλιο (που δεν παραδέχτηκες ότι είναι βλακεία αλλά δεν φταίει άλλος γι' αυτό).

 

...1. Γιατί ο κόσμος αποδέχεται "ιερά" κείμενα που έχει διαψεύσει η επιστήμη; Παράδοση; Ανατροφή; Φόβος κόλασης;

 

2. Γιατί κάποιος κάθεται και γράφει "Τάδε λέγει Κύριος" χωρίς ο "Κύριος" να "λέγει τάδε"; Για έλεγχο των μαζών; Από ιδεοληψία ή και παράνοια;

2. Κι αν ο Κύριος φορές φορές λέει "τάδε" πως το ξεχωρίζει κανείς;

1. Γιατί η "επιστήμη" δεν τα έχει απορρίψει (είναι και πρακτικά αδύνατο, και να τα απορρίψει και να "δεχτεί" διηγήσεις για θαύματα). Οπότε μένει μετέωρο το θέμα.

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

 

Τα ερωτήματα που τίθενται εδώ είναι η αξιοπιστία των βιβλικών διηγήσεων και παράγωγα ερωτήματα όπως:

 

1. Γιατί ο κόσμος αποδέχεται "ιερά" κείμενα που έχει διαψεύσει η επιστήμη; Παράδοση; Ανατροφή; Φόβος κόλασης;

 

 

Διότι περιγράφεται μια σχέση κάποιων ανθρώπων με αυτό που πιστεύουν. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτό είναι 100% σωστό. Περιέχει λάθη ναι διότι οι άνθρωποι τα αντιλαμβάνονται λάθος.

 

Οπότε εμείς όταν διαβάζουμε κάτι λάθος, ξέρουμε αν μας κάνει ή όχι.

ΟΜΩΣ δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε όλα. Μέσα στα λάθη υπάρχουν και σωστά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σωστή επιλογή. Το να τα βλέπουμε όλα λάθος είναι το λάθος μας.

 

Τώρα υπάρχουν και άνθρωποι που σε όλα λένε ναι και τα αποδέχονται όλα. Αυτό γίνεται κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας, κριτικής ικανότητας και ίσως ανασφαλειας.

Άλλωστε ο απλός άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει ένα θεολογικό κείμενο θέλει απλά να ακολουθήσει κάποιον που θεωρεί σωστό. Οπότε δεν μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο στους πιστούς.

 

Οι δε ηγέτες μιας θρησκείας έχουν μεγάλο εγωισμό και δεν αποδέχονται ότι έχουν λάθη τα κείμενα τους.

 

Ο τρόπος λοιπόν αλλαγής είναι ναι μεν εντοπισμός των πραγματικών σημείων με λάθη (και όχι λάθη φανατικών) και όρεξη να τα βάλεις με κάποιον εγωιστή.

 

Να ξέρεις ο θρησκευτικός εγωισμός είναι πολύ δύσκολος διότι ο άλλος αμύνεται για αυτό που νομίζει Θεό. Οπότε θέλει προσοχή να μην πληγωθείς από βαριά λόγια αλλά και να μην κάνεις ζημιά στην ψυχή του άλλου. Ο καβγάς είναι μόνο για ορισμένους όχι σαν γενική μέθοδος.

 

2. Γιατί κάποιος κάθεται και γράφει "Τάδε λέγει Κύριος" χωρίς ο "Κύριος" να "λέγει τάδε"; Για έλεγχο των μαζών; Από ιδεοληψία ή και παράνοια;

 

Διότι όταν κάποιος είναι σε ένθεη κατάσταση φουντώνει η ψυχή και είναι δύσκολο σε μερικούς να ξεχωρήσουν το καλό από το κακό. Και αισθάνονται ότι ό,τι τους πει η ένθεη κατάσταση τους ειναι το σωστό. Οπότε λένε το λέει ο Θεός.

Link to comment
Share on other sites

Γι’ αυτό μ’αρέσει να αξιολογώ τα διάφορα λεγόμενα από την εξωτερική ΚΑΙ την εσωτερική τους συνέπεια

...Τα ερωτήματα που τίθενται εδώ είναι η αξιοπιστία των βιβλικών διηγήσεων και παράγωγα ερωτήματα όπως:

 

1. Γιατί ο κόσμος αποδέχεται "ιερά" κείμενα που έχει διαψεύσει η επιστήμη; Παράδοση; Ανατροφή; Φόβος κόλασης;

 

2. Γιατί κάποιος κάθεται και γράφει "Τάδε λέγει Κύριος" χωρίς ο "Κύριος" να "λέγει τάδε"; Για έλεγχο των μαζών; Από ιδεοληψία ή και παράνοια;

Πρώτα θέτεις ως «ερώτημα» την αξιοπιστία (δεν την ορίζεις όμως για να καταλάβουμε τι θα σε έκανε να τα θεωρείς «αξιόπιστα» - ότι κι αν είναι αυτό για σένα – και τι όχι).

Έπειτα δεν περιμένεις απάντηση αλλά προσθέτεις «παράγωγα» ερωτήματα (που είναι παράγωγα μόνο αν δωθεί αρνητική απάντηση). Σε άλλη περίπτωση συμφώνησες να μένουμε σε ένα θέμα κι όχι να πηγαίνουμε από κλαδάκι και σε κλαδάκι, κι όμως αυτό κάνεις.

Έπειτα το παράγωγο ερώτημα 1. χρησιμοιεί το «έχει διαψεύσει η επιστήμη».

Κατ’ αρχήν δεν το έχει διαψεύσει – άλλωστε δεν έχεις ορίσει το «αξιόπιστα».

Έπειτα – νόμιζα ότι θα το είχες προσέξει αλλά μια και σου διέφυγε... είμαστε εδώ σε φόρουμ μαγείας και αναζήτησης. Τα περισσότερα πράγματα που συζητάμε, αστρικές προβολές, βαμπίρ, κατάρες, μαγείες, ψυχές/σκιές στον άδη κτλ. κτλ. είναι πράγματα που... «έχει απορρίψει η επιστήμη» (βασικά όπως είπα είναι τα περισσότερα τέτοια ώστε η «επιστήμη» ούτε να τα απορρίψει μπορεί ούτε να τα δεχτεί).

Αν λοιπόν σε έκαιγε να μένεις σταθερός μόνο σε ότι δέχεται η «επιστήμη» θα είχες παρόμοιες ενστάσεις και σε άλλα θέματα. Δεν το βλέπω αυτό στα ποστ σου και το θεωρώ ασυνεπές, από τη μια προβάλλεις κάποια «απόρριψη» από την επιστήμη (κι αυτή φανταστική) κι από την άλλη να ασχολείσαι με θέματα που επίσης έχει «απορρίψει» (με τη λογική σου εννοώ) χωρίς να σε νοιάζει και πολύ το επιστημονικό «κύρος»

Για το θέμα αυτό δεν ξέρουμε πολλά. Μόνο φήμες...

Τα incubbi/succubi ΔΕΝ έρχονται σε πραγματική επαφή με τους ανθρώπους και δεν τεκνοποιούν, τι κάνουν; φέρνουν τους ανθρώπους σε οργασμό ώστε να τραφούν από την εκλυόμενη ενέργεια....

....

 

Για να γεννηθεί ένας μισός δαίμονας υπάρχουν τρεις τρόποι:

...

...Εξωτερικά ένας μισός δαίμονας δεν διαφέρει από τους ανθρώπους. ... Τέλος λέγεται ότι ένας μισός δαίμονας που θα αποδεχτεί τη μαύρη μαγεία και την σκοτεινή καταγωγή του δεν πεθαίνει ποτέ αλλά γίνεται εξ ολοκλήρου δαίμονας...

Αν σου φαίνεται συνεπής στάση αυτή... :rolleyes: Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

Γι’ αυτό μ’αρέσει να αξιολογώ τα διάφορα λεγόμενα από την εξωτερική ΚΑΙ την εσωτερική τους συνέπεια Πρώτα θέτεις ως «ερώτημα» την αξιοπιστία (δεν την ορίζεις όμως για να καταλάβουμε τι θα σε έκανε να τα θεωρείς «αξιόπιστα» - ότι κι αν είναι αυτό για σένα – και τι όχι).

Έπειτα δεν περιμένεις απάντηση αλλά προσθέτεις «παράγωγα» ερωτήματα (που είναι παράγωγα μόνο αν δωθεί αρνητική απάντηση). Σε άλλη περίπτωση συμφώνησες να μένουμε σε ένα θέμα κι όχι να πηγαίνουμε από κλαδάκι και σε κλαδάκι, κι όμως αυτό κάνεις.

Έπειτα το παράγωγο ερώτημα 1. χρησιμοιεί το «έχει διαψεύσει η επιστήμη».

Κατ’ αρχήν δεν το έχει διαψεύσει – άλλωστε δεν έχεις ορίσει το «αξιόπιστα».

Έπειτα – νόμιζα ότι θα το είχες προσέξει αλλά μια και σου διέφυγε... είμαστε εδώ σε φόρουμ μαγείας και αναζήτησης. Τα περισσότερα πράγματα που συζητάμε, αστρικές προβολές, βαμπίρ, κατάρες, μαγείες, ψυχές/σκιές στον άδη κτλ. κτλ. είναι πράγματα που... «έχει απορρίψει η επιστήμη» (βασικά όπως είπα είναι τα περισσότερα τέτοια ώστε η «επιστήμη» ούτε να τα απορρίψει μπορεί ούτε να τα δεχτεί).

Αν λοιπόν σε έκαιγε να μένεις σταθερός μόνο σε ότι δέχεται η «επιστήμη» θα είχες παρόμοιες ενστάσεις και σε άλλα θέματα. Δεν το βλέπω αυτό στα ποστ σου και το θεωρώ ασυνεπές, από τη μια προβάλλεις κάποια «απόρριψη» από την επιστήμη (κι αυτή φανταστική) κι από την άλλη να ασχολείσαι με θέματα που επίσης έχει «απορρίψει» (με τη λογική σου εννοώ) χωρίς να σε νοιάζει και πολύ το επιστημονικό «κύρος» Αν σου φαίνεται συνεπής στάση αυτή... :rolleyes:

 

Διευκρίνισα ότι είναι φήμες, δεν είπα "η επιστήμη λέει...", ούτε είπα "τάδε λέγει Κύριος". Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνισα ότι είναι φήμες, δεν είπα "η επιστήμη λέει...", ούτε είπα "τάδε λέγει Κύριος". Σωστά;

Μα αυτή είναι μια από της ασυνέπειες στις οποίες αναφέρομαι.

:yeahright: Γιατί από τη μια τις φήμες τις διαδίδεις (παρά το ότι ούτε πηγή αναφέρεις, ούτε τίποτα που να μπορεί να αξιολογηθεί) ενώ από την άλλη έχεις πρόχειρη την "επιστήμη" (που τι θα έλεγε λες για τις "φήμες";) σε άλλες περιπτώσεις όπου τουλάχιστον οι "φήμες" έχουν ονοματεπώνυμο και μπορούν να αξιολογηθούν (γιατί η εξέλιξη της υπόθεσης των ευαγγελίων παρά το κενά της έχει συνέχεια και συνέπεια).

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...