Jump to content

Το 13Ο Πρωτόκολλο


 Share

Recommended Posts

Επειδή ορισμένες φορές γίνονται αναφορές στα "τα Πρωτόκολλα των "Σοφών" της Σιών" στις κουβέντες μας, κι επειδή - αν κανείς έχει μια εξοικείωση το βλέπει αυτό - ορισμένα μηνύματα μοιάζουν να τα "εφαρμόζουν" (εν αγνοία ή εν γνώσει) είπα να γράψω μια μικρή "εισαγωγή" με έμφαση στο 13ο πρωτόκολο που συναντάμε συχνότερα στο Αβάπτιστο.

 

Τι είναι τα Πρωτόκολα των "Σοφών" της Σιών;

Τα Πρωτόκολλα των Πρεσβύτερων (κι όχι "Σοφών" όπως καταχρηστικά έχει επικρατήσει να αποκαλούνται στην Ελλάδα) της Σιών, είναι κάποια έγγραφα που (υποτίθεται) περιγράφουν το σχέδιο των Εβραίων για την κυριαρχία του κόσμου.

Ισχυρίζονται ότι είναι τα "πρακτικά" διαβουλεύσεων Εβραίων ηγετών και ότι συνοψίζουν τις αποφάσεις τους για το πως πρέπει να κινηθούν για να επικρατήσουν στον κόσμο.

Στην πράξη έγραψα "υποτίθεται" σε παρένθεση γιατί να κείμενα είναι πλαστά, (ψευδεπίγραφα, γιατί δεν φαίνεται να προήλθαν από Εβραϊκούς κύκλους ή να είναι τα είναι αποτέλεσμα κάποιας διεθνούς Εβραϊκής συνομωσίας). Θεωρούνται σήμερα - όχι αδικαιολόγητα - ως "αντισημιτικά" κείμενα που έχουν σκοπό να παροξύνουν τους αναγνώστες τους ενάντια στους Εβραίους. Αυτό είναι πια στην πράξη αποδεδιγμένο γιατί έχουν βρεθεί και αρχικές πηγές έμπνευσης που κάθε άλλο παρά ιουδαϊκές/εβραϊκές είναι, αλλά από άλλα στοιχεία* (χώρο, χρόνο, χρήση) η "πατρότητά" τους φαίνεται να μην είναι Εβραϊκή.

Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι το ότι παρά το ότι πρόκειται για πλαστά κείμενα αυτά που λένε είναι πολύ προσεγμένα, και είναι φανερό ότι γράφτηκαν όχι από άσχετους αλλά από ανθρώπους που "ήξεραν τη δουλειά τους" - που είναι η χειραγώγηση των πολλών. Δεν είναι λοιπόν προϊόν τυχαίων, ούτε οι "αρχές" χειραγώγησης που προτείνουν είναι παλαβωμάρες. Επιπλέον ο 20ος αιώνας χαρακτηρίστηκε από την εφαρμογή πολλών "αρχών" που παρουσιάζουν.

Έτσι η ενασχόληση με τα "Πρωτόκολλα" έχει νόημα και μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, στα ορθά της πλαίσια. Δηλαδή στο να αντιλαμβανόμαστε ποιοί, πότε και πως θέλουν να μας εξαπατήσουν. Γιατί οι "αρχές" δράσης που προτείνουν είναι έγκυρες (απλά δεν έχουν τίποτα το "εβραϊκό"). Και πολλοί τις εκμεταλλεύτηκαν και τις χρησιμοποιούν.

 

Πριν πάμε στο 13ο Πρωτόκολλο, όμως... Ποιοι έγραψαν τα "Πρωτόκολλα";

Όλα δείχνουν ότι γράφτηκαν από Ρωσικές - Τσαρικές - μυστικές υπηρεσίες.

1. Ο χρόνος, ο τόπος και γλώσσα (παρουσιάστηκαν στα Ρωσικά το 1903 από ρωσική εφημερίδα) δείχνουν προς της Τσαρική Ρωσία (βαθιά αντισημιτική, οπότε ο παροξυσμός ενάντια στους Εβραίους εξυπηρετούσε την Τσαρική εξουσία). Δείχνουν ιδεολογική συγγένεια και εξοικείωση με τακτικές που ο κόσμος γνώρισε μέσα από την Ιερή Συμμαχία (Μέτερνιχ κτλ.) και τα γραπτά του Μακιαβέλι και όχι με Εβραϊκά κείμενα.

2. Το περιεχόμενο δείχνει ότι συντάχθηκαν από έμπειρους γνώστες της προπαγάνδας και χειραγώγησης (και εκείνα τα χρόνια πολλοί λίγοι Εβραίοι είχαν σχετική γνώση και σχεδόν κανένας δεν είχε εμπειρία). Φυσικά στοιχεία τέτοιων μεθόδων βρίσκονται παντού αλλά όχι τόσο συγκεντρωμένα.

3. Οι αρχικοί χρήστες και εφαρμοστές των "αρχών" που παρουσιάζουν τα πρωτόκολλα ήταν οι "διάδοχες" των Τσαρικών, Σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες (NKVD, KGB), και επίσης αργότερα η Ναζιστική προπαγάνδα της Γερμανίας.

4. Οι κατοπινοί "εφαρμοστές" των "διδαγμάτων" των "πρωτόκολλων" ήταν και είναι ομάδες με άμεση ή χαλαρή και έμμεση σχέση με την Σοβιετική Ένωση (και οι διάδοχοί τους) και οι νεοναζιστικοί κύκλοι (λιγότερο).

 

Πως χρησιμοποιήθηκαν;

Τα "πρωτόκολλα" χρησιμοποιήθηκαν από τη μια για να "ενοχοποιηθούν" οι Εβραίοι για όλα τα κακά της μοίρας (και των επιλογών) των μαζών της Ευρώπης (κυρίως).

Όχι ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν από άλλους "καπιταλιστικούς" και πιο φιλοεβραϊκούς κύκλους. Αλλά αυτό έγινε αργότερα και με διαφορετικούς στόχους. Στην σημερινή "καταναλωτική" δυτική κοινωνία οδήγησαν πρακτικές εμπνευσμένες από τα πρωτόκολλα, 1, 2, 4, 6, 7, 12, 16, 21 και λιγότερο τα άλλα.

Από την άλλη χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του 14ου κυρίως πρωτόκολλου από κύκλους που θέλουν να βλάψουν θρησκευτικές και άλλες "μεταφυσικές" ιδεολογίες (στην πράξη κυρίως το χριστιανισμό) με χρήση του 13ου πρωτόκολλου.

Γι' αυτό και είναι το Το 13ο Πρωτόκολο που μας ενδιαφέρει πιο άμεσα. (Μπορείτε να δείτε ποια είναι στο http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_Elders_of_Zion#Structure_and_content'>http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_Elders_of_Zion#Structure_and_content).

 

Το 13ο Πρωτόκολλο

Είναι το σχέδιο "αποπροσανατολισμού" της κοινής γνώμης (στρέφοντάς την από τα ουσιώδη στα επουσιώδη). Δηλαδή το να ασχολούμαστε με φανατισμούς, καβγάδες, διαφορές, με τα celebrity και τα idols, (θυμηθείτε το "όλη Ελλάδα προσκυνά σώβρακα και φανέλες") και γενικά να εστιάζει ο κόσμος την προσοχή του σε πράγματα ανώφελα, ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικά, και ατέλειωτες συζητήσεις και εικασίες, φημολογίες και άλλα.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι πιο δημοφιλείς:

α) Εστίαση σε φανατισμούς και πράγματα που μας χωρίζουν κι όχι σε πράγματα που μας ενώνουν.

β) Εστίαση στη λεπτομέρεια και ατέλειωτες κουβέντες για το δέντρο έτσι ώστε να χάνουμε το δάσος. Εξειδίκευση σε σημείο ώστε να είναι ανίκανοι οι άνθρωποι να αξιολογήσουν σωστά πράγματα εκτός της "ειδικότητάς" τους.

 

Πως Χρησιμοποιείται το 13ο Πρωτόκολο

Ένας από τους σκοπούς του 13ου πρωτόκολλου είναι η υλοποίηση των στόχων του 14ου, η "καταστροφή της θρησκείας, με στόχο την επικράτηση του Εβραϊκού Θεού"). Αυτό με την προπαγάνδα, έντεχνη χρήση του γραπτού λόγου και του Τύπου (12ο πρωτόκολλο).

Για τον γραπτό λόγο (που ενδιαφέρει εδώ) η συνταγή είναι:

α) Μακροσκελή κείμενα - κατεβατά - που επαναλαμβάνουν περίπου τα ίδια πράγματα "δικαιολογώντας" τα από τον... εαυτό τους. Και παράθεση πλήθους "πηγών" δυσεύρετων (αν όχι ανύπαρκτων) αποκομένων από το πλαίσιό τους έτσι ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, η εντύπωση. Σιγά μην κάτσουν και το ψάξουν.

β) Παράθεση τεράστιας "βιβλιογραφίας" (που σε προσεκτικότερη ματιά είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετη και δεν υποστηρίζει τα γραφόμενα αλλά ...Σιγά μην κάτσουν και το ψάξουν). Ενώ είναι κοινό το φαινόμεντο αυτοαναφοράς ("απόδεικνύει" αυτό που λέει επικαλούμενος άλλο κείμενο που ο ίδιος έγραψε!)

γ) Χρήση λέξεων κλειδιά (για δημιουργία αρνητικής διάθεσης, ανάλογα με το τι δημιουργεί την αρνητική διάθεση προς το επιδιωκώμενο)

δ) Χρήση προκρούστιας λογικής, όπου αν δεν μας ταιριάζει το τραβάμε από δω, το κόβουμε από κει κι αν μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά μ' αυτό που λέμε, απλά τα αλλάζουμε και το γαϊτανάκι συνεχίζει να γυρίζει.

ε) Χρήση "αλμάτων" στην επαγωγική λογική (που λόγο των κατεβατών) χάνονται στο πλήθος των "επιχειρημάτων" και δεν εντοπίζονται εύκολα. α+β=γ, δ+ε=ζ, άρα γ = χ, κι άντε να βρεις πως προέκυψε το χ!).

 

Από ποιους χρησιμοποιείται περισσότερο το 13ο πρωτόκολλο;

Θα το κουβεντιάσουμε αργότερα.

 

Πως θα καταλάβετε ότι κάποιοι το εφαρμόζουν (είτε εν γνώσει τους είτε όχι)

Εεεε, δείτε αν τα κείμενά τους περιέχουν (αδικαιολόγητα) τα πιο πάνω στοιχεία.

 

Δείκε και:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1_%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD_(%CE%A3%CE%BF%CF%86%CF%8E%CE%BD)_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B9%CF%8E%CE%BD

http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_Elders_of_Zion

http://en.wikipedia.org/wiki/Protocols_of_the_Elders_of_Zion#Comparison_between_The_Protocols_and_Maurice_Joly.27s_Dialogue_in_Hell

Link to comment
Share on other sites

 

Από ποιους χρησιμοποιείται περισσότερο το 13ο πρωτόκολλο;

Θα το κουβεντιάσουμε αργότερα.

 

 

Γιατί όχι τώρα?

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, αυτό που περιγράφεις είναι οι τεχνικές της προπαγάνδας αγκιτάτσια. Αν αρχίσουμε να καταγράφουμε ποιοι τη χρησιμοποιούν, δε θα τελειώσουμε ούτε και του χρόνου!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι τώρα?

Το είπε ο ΤΚ. Θα γραφόταν τόσα ώστε να είναι "καταβατά".

Αν βρω καιρό θα αναφέρω επιγραμματικά την πορεία μέχρι σήμερα.

Υπάρχει και

ς) Να δίνεται μασημένη τροφή αντί να διδασκονται οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται μόνοι τους τα πράγματα...

 

Εδώ τώρα στις κουβέντες μας μπορεί να διακρίνει κανείς διάφορες περιπτώσεις. Και ορισμένες φορές ταιριάζει να το αναφέρουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

outis,

 

Με λιγα λογια, και θελω απλα να μου πεις αν καταλαβα ορθα ή θα επρεπε να καταλαβω το αντιθετο. Λες πως μπορει τα πρωτοκολλα να ηταν τοτε απλα μια προπαγανδα, αλλα σημερα χρησημοποιουνται κανονικοτατα, μπορει οχι απο Εβραιους αλλα δεν νομιζω να εχει και σημασια το απο ποιον.

 

Ετσι και αλλιως, ειτε Σιων το λενε ειτε ΠΑΣΟΚ ειτε ΝΔ ειτε ΚΚΕ ειτε ΣΥΡΙΖΑ ειτε ΛΑΟΣ (δεν ξεχασα κανενα?) ειτε καποια οργανωσει γενικοτερα, εμενα το ιδιο μου κανει να πω την αληθεια γτ το ιδιο κακο προκαλουν.

 

Για τους κομματοποιημενους, ζητω συγνωμη απλα την γνωμη μου λεω...

 

Οσο για τα σοβρακα και φανελες, οι ρωμαιοι λεγαν αρτος και θεαματα, 2 χιλιαδες χρονια μετα, λειτουργει ακομα τελεια...

Edited by Zepert
Link to comment
Share on other sites

outis,

 

Με λιγα λογια, και θελω απλα να μου πεις αν καταλαβα ορθα ή θα επρεπε να καταλαβω το αντιθετο. Λες πως μπορει τα πρωτοκολλα να ηταν τοτε απλα μια προπαγανδα, αλλα σημερα χρησημοποιουνται κανονικοτατα, μπορει οχι απο Εβραιους αλλα δεν νομιζω να εχει και σημασια το απο ποιον.

 

Ετσι και αλλιως, ειτε Σιων το λενε ειτε ΠΑΣΟΚ ειτε ΝΔ ειτε ΚΚΕ ειτε ΣΥΡΙΖΑ ειτε ΛΑΟΣ (δεν ξεχασα κανενα?) ειτε καποια οργανωσει γενικοτερα, εμενα το ιδιο μου κανει να πω την αληθεια γτ το ιδιο κακο προκαλουν.

 

Για τους κομματοποιημενους, ζητω συγνωμη απλα την γνωμη μου λεω...

 

Οσο για τα σοβρακα και φανελες, οι ρωμαιοι λεγαν αρτος και θεαματα, 2 χιλιαδες χρονια μετα, λειτουργει ακομα τελεια...

Λέω (επειδή προς αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία) ότι τα πρωτόκολλα ήταν απάτη αλλά ότι οι τεχνικές που περιγράφουν είναι έγκυρες και χρησιμοποιούνται ειδικα από χώρους που κάπως συγγενεύουν ή συνδέονται με εκείνους που τα παρήγαγαν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...