Jump to content

Τα 7 Στάδια Προς Την Αποκάληψη (Του Εγώ)


Recommended Posts

Δεν θα σου κρύψω ότι σε καταλαβαίνω. Βλέπεις το μονοπάτι που ακολουθώ εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια είναι αυτό (θα το αναλύσω). Όταν είχα έρθει σε επαφή μέσα από όνειρα με ένα πλάσμα που το αποκαλώ "Παρατηρητή" έβλεπα σε αυτόν αυτό το είδος ανθρώπου που παρουσιάζεις (περίπου). Ένα μαυροντυμένο άντρα, ψυχρό, απόκοσμο, χωρίς ίχνος συναισθημάτων, που όμως κατείχε το σύνολο την Γνώσης (γι αυτό και η μαύρη,ψυχρή και χωρίς συναισθήματα ύπαρξή του). Μάλιστα ήμουν πεπεισμένος ότι είναι το μελλοντικό εγώ μου. Ο πραγματικός Διδάσκαλός μου. Μετά όμως (και διαβάζοντας τις πηγές που αναφέρω) αντιλήφθηκα ότι αυτό το πρόσωπο ήταν μόνο ένα κομμάτι από το σύνολο της μελλοντικής μου προσωπικότητας. Ήταν ο οδηγός μου (ο Νυαρλαθοτέπ αν θες (Irenicus777 δεν ξέρω αν συμφωνείς)). Στο μονοπάτι είναι το πλάσμα στο κάστρο. Ο Παρατηρητής σας. Η σκιά σας. Οπότε δεν έχεις θέμα, γιατί δεν θα γίνεις έτσι (αν εσύ δεν το θέλεις). Απλά θα πάρεις τα χαρακτηριστικά του (όπως και των υπολοίπων). Αν θες να το πάω ακόμα παραπέρα, κοίτα. Αφότου δίνεις ο Βασιλιάς του Κόσμου σου, ο Παρατηρητής θα είναι ο σύμβουλός σου. Από εσένα εξαρτάται το ποσοστό που θα σε "καβαλήσει" (και γενικά το "αν" θα σε καβαλήσει ή θα σε συμβουλεύει).

 

Ακριβώς εκεί σε οδηγούν αυτά τα συστήματα, είτε χριστιανικός ή βουδιστικός μοναχισμός είτε τα διάφορα "μαύρα". Το ίδιο είναι απλά το καθένα είναι το άλλο από την ανάποδη. Αν θες με πιστεύεις... Αν μπορώ να ρισκάρω μια εκτίμηση είναι ότι Kether και Thaumiel δεν είναι και πολύ διαφορετικά πράγματα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το πόσο θα επηρεαστείς. Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο περισσότερο επηρεάζεσαι. Αν τώρα είναι κακό για τον άνθρωπο μια τέτοια κατάσταση, μπορεί να το πιστεύω, αλλά δεν μπορώ να τ' αποδείξω. Εγώ το έχω συναντήσει και το βρίσκω αποκρουστικό...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς εκεί σε οδηγούν αυτά τα συστήματα, είτε χριστιανικός ή βουδιστικός μοναχισμός είτε τα διάφορα "μαύρα". [...]

Δεν θα το έλεγα. Γενικά τα συστήματα έχουν ένα «μικρό» θεματάκι.Σου δείχνουν μόνο τον έναν δρόμο και σου κρύβουν τον άλλον. Αυτό που λέω είναι μόνο ένα μέρος του δρόμου. Αν όμως το αντιστοιχίσεις με ένα σύστημα (π.χ. καμπάλαμιας και τν έχουμε θίξει δύο-τρεις φορές) θα δεις ότι είναι όλο το σύστημα. Δεν πάει παρακάτω. Αυτό εδώ όμως πάει.

[...]Το ίδιο είναι απλά το καθένα είναι το άλλο από την ανάποδη.[...]

Θα προτιμούσα το «αλληλοσυμπληρούμενα».

[...]Αν μπορώ να ρισκάρω μια εκτίμηση είναι ότι Kether και Thaumiel δεν είναι και πολύ διαφορετικά πράγματα.[...]

Το Thaumiel είναι η σκιά του Kether ή αν θες το «σκεύος»/«κέλυφός» του. Οπότε ναι, δεν διαφέρουν και πολύ, αλλά δεν είναι και πολύ κοντά μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...