Jump to content

666


 Share

Recommended Posts

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ονειρεμένη μας Aislinn :

 

Ποιός ο λόγος, να ερμηνεύσουμε (όπως πάει) το χξστ της "πολυ-Αποκαλύψεως" ως 666 ;;; 

4752[/snapback]

 

χξστ? :blink:

 

Εμενα το συγκεκριμενο θεμα με απασχολει παντως και επειδη δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις σχετικα,ηθελα να το σηζητησουμε ολοι μαζι.κακο?

Link to comment
Share on other sites

Κανένα κακό.

 

Ίσα-ίσα που έχω θέσει το ίδιο σχεδόν ερώτημα με εσένα, προτείνοντας όμως ως βάση,

το πρωτότυπο "χξστ", καθόσον έτσι, είναι περισσότερο κατάλληλο ως ερώτημα, για εισαγωγή επί του όλου θέματος.

 

Να το θέσω λοιπόν και προς τα υπόλοιπα μέλη :

 

1) Ποιός ο λόγος, να ερμηνεύσουμε το "χξστ" της Αποκαλύψεως" ως 666 ;;;

 

2) Εναι σωστό ;

 

3) Θωρείτε πως ισχύει αυτή η ταύτιση ;

 

4) Δικαιολογήστε οποιαδήποτε θέση.

 

 

 

Παρακαλείσθε :

 

1) Να μην μας παραθέσετε πρωτότυπα θρησκευτικά κείμενα χωρίς πιστή μετάφραση.

2) Να μην παραθέσετε μόνο "μπαλαντέρ" μετάφραση, χωρίς ερμηνεία με λογική βάση

Link to comment
Share on other sites

Ποιός ο λόγος, να ερμηνεύσουμε [/color](όπως πάει) το χξστ της "πολυ-Αποκαλύψεως" ως 666 ;;; 

4752[/snapback]

 

 

Σωστά. Πουθενά δεν αναφέρεται ως 666. Περί χξστ, λοιπόν ο λόγος. Άρα, καλό είναι να διαβάζουμε πρώτα. Εγώ πάντως νεραϊδόπουλα, διαβάζοντας, ανακάλυψα ότι το 666 είναι μια μονάδα πάνω από το 665 και μία λιγότερη από το 667, που αδυνατούμε να την προσπεράσουμε χωρίς να υποπέσουμε σε μαθηματικό ή λογιστικό λάθος.

Πνευματοφιλοσοφικά, υπάρχει η τριαδικότητα του αριθμού έξι, ο οποίος αντιπροσωπεύει το γήινο στο ουράνιο, όπως το εννέα αντιπροσωπεύει το ουράνιο στο γήινο.

Αν το γήινο, ισούται με σατανάς, εξαιτίας της υπεροχής της σαρκός επί του πνεύματος, τότε μιλάμε για σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και αρμόδια είναι τα δικαστήρια Αθηνών... :001almostcry: ωχ, λάθος... αυτό το γράφουμε στα ιδιωτικά συμφωνητικά... :D εμ... αρμόδια είναι τα ψυχιατρεία. :drooling2:

 

Τέλος, εντελώς προσωπική άποψη, είναι ότι περισσότερο και από τον Σατανά τον ίδιο, κινδυνεύουμε από τα κουραφέξαλα!!! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Το 666 το εχουν συνδέσει όλοι με το Σατανά, γιατί ακριβώς είναι ο αριθμός του:

Όταν προσθέσεις τα τρία ψηφεία ισούται με δεκαοκτώ. Έπειτα άμα βάλεις το δεκαοκτώ στο ελληνικό αλφάβητο οδηγείσε στο γράμμα Σ. Που δεν είναι και καμιά τρομερή λέξη: Απλά Σατάν στα Εβραΐκά σημαίνει αντίπαλος. Φυσικά μερικοί απ τους πατέρες της εκκλησιάς που μελέτησαν το θέμα λένε πως ο τριψήφιος αριθμός θα γίνει σήμα κατατεθέν της οικονομικής κυριαρχίας των Εβραίων. (Και θα δανειστούν και το δικό μας ελληνικό σύμβολο γι' αυτή την οικονομική κυριαρχία το φίδι που τρώει την ουρά του)

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχάς μια διόρθωση:

Ο αριθμός 666 δεν είναι χξστ, αλλά χξς, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, κεφ. 13ο: «αριθμός γάρ ανθρώπου εστί καί ο αριθμός αυτού: χξς»

 

Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία επίσημα υποστηρίζει ότι ο αριθμός 666, σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, είναι ο αριθμός τον οποίο θα δώσει το αριθμητικό άθροισμα των γραμμάτων του ονόματος Αντίχριστου, κι όχι ότι θα εμφανιστεί αυτός καθ΄ αυτός ο αριθμός σε κούτελα ανθρώπων ή ταυτότητες ή δεν ξέρω που αλλού όπως έχει επικρατήσει. Αυτό προκύπτει από το ότι το άθροισμα των γραμμάτων της φράσης «το μέγα θηρίον», είναι 666 (T/300+O/70+M/40+E/5+Γ/3+Α/1+Θ/9+Η/8+Ρ/100+Ι/10+Ο/70+Ν/50=666). Έτσι, η Εκκλησία υποστηρίζει ότι μέχρι να εμφανιστεί ο Αντίχριστος, το 666 δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακόμα αριθμός, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι της Εκκλησίας που διαφωνούν... :wacko:

Με βάση αυτήν την ίδια άποψη, ότι δηλαδή το 666 είναι αριθμητικό άθροισμα του ονόματος του Αντίχριστου, οι πρωτο-Χριστιανοί της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πίστευαν ότι το όνομα του Αντίχριστου θα είναι το «Λάτεινος», επειδή το άθροισμα των γραμμάτων αυτού του ονόματος, είναι 666.

Όπως όμως καταλαβαίνετε, είναι πάμπολλα τα ονόματα που μπορούν να δώσουν αριθμητικό αποτέλεσμα 666, οπότε καμματάκι άσκοπο να προδικάζουμε και βαπτίζουμε τον Αντίχριστο.

 

Όσον αφορά όμως το από που προέρχεται αυτό το 666 που αναφέρει ο Ιωάννης:

 

Μια άποψη (και επικρατέστερη) είναι ότι ο Ιωάννης εσκεμμένα «μαγάρισε» ένα από τα απόκρυφα σύμβολα του Απόλλωνα, που είναι ένας ήλιος (κύκλος) με 3 δεξιόστροφες ακτίνες, δίνοντας την εντύπωση τριών εξαριών μπλεγμένα μεταξύ τους. Βλέπετε, «οι Θεοί μιας παλιάς θρησκείας γίνονται οι δαίμονες μιας καινούργιας»... :015annoyed:

...Μπορούν όμως άνετα να δώσουν και την εντύπωση τριών εννιαριών μπλεγμένων μεταξύ τους, εξαρτάται από που το κοιτάει κανείς...

Και υπ΄ όψιν σ? αυτό το σημείο, ότι το 999 είναι ο αριθμός του Τριαδικού Θεού (το άθροισμα που δίνουν τα γράμματα ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ)... :angel:

Κι επίσης υπ΄ όψιν ότι ο αριθμός του Χριστού είναι 888 (το άθροισμα που δίνουν τα γράμματα ΙΗΣΟΥΣ)... που μπορεί να προκύψει και σχηματικά, τοποθετώντας το 666 πάνω στο 999... χμμμ... :gleam:

Αυτή η ερμηνεία/συσχέτιση με το απόκρυφο σύμβολο του Απόλλωνα, σηκώνει συζήτηση μέχρι ξεκατινιάσματος, εμπλέκοντας πολλά πράματα.

 

Μια άλλη υπόθεση, συνδεδεμένη με την αμέσως προηγούμενη που ανέφερα, είναι ότι ο λόγος που εμφανίζονται τρία εξάρια κι όχι ένα, είναι για να υποδηλώσει την Ανίερη Τριάδα (Εωσφόρος - Διάβολος ή Σατανάς - Αντίχριστος) που είναι ο «αντίποδας» της Αγίας Τριάδας, της οποίας ο αριθμός είναι επίσης τριψήφιος (999, όπως ήδη ανέφερα).

 

Μια άλλη άποψη, που διάβασα πρόσφατα στο φόρουμ του Esoterica, είναι ότι ο Ιωάννης θέλησε να «χτυπήσει» την αρχαία ελληνική θρησκεία και ταυτόχρονα τα... ζάρια! :blink:

Οι αρχαίοι Έλληνες έπαιζαν συχνά τους «κύβους», δηλαδή τα ζάρια. Ήταν ένα παιχνίδι σαν το μπαρμπούτι, που παίζονταν με 3 ζάρια. Η «τέλεια ζαριά» ήταν οι τρεις εξάρες, η οποία ονομαζότανε και «της Αφροδίτης».

...Το να ήθελε να κόψει τα τυχερά παιχνίδια, το καταλαβαίνω... Αλλά η Αφροδίτη τι τού ?φταιγε;; (ρητορική η ερώτηση...)

 

 

 

 

 

Ενδιαφέρον άρθρο για την παγκόσμια παράνοια σχετικά με το 666: http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000709a.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

H Αφροδίτη ,είναι το σύμβολο της τελειότητας ,οπότε η τέλεια ζαριά 6,6,6 πρέπει να βγαίνει από εκεί ,αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

 

Μια εξήγηση που είχα ακούσει για τον αριθμό 666 είναι σχηματική .Δηλαδή ότι το κυκλάκι που είναι κάτω, αντιπροσωπεύει τα deep down and dirty(σατανάς) και η γραμμή από πάνω, ότι αυτοί πρέπει να ανέβουν στους ουρανούς, δηλαδή να κυριαρχήσουν .Το περιοδικό στο οποίο το διάβασα έδινε την εξήγηση και του 999 το οποίο ,όπως έλεγε, αντιπροσώπευε την καθοδική πορεία όλων αυτών που διάλεγαν την απομάκρυνση από το θεό.Βέβαια το 999 παρουσιάζει το θεό ως απόμακρο, κάτι που βρίσκεται στον ουρανό, και άρα κατά το περιοδικό το΄θεό της παλαιάς διαθήκης ,που δεν ενσαρκώθηκε.Αντίθετα το σύμβολο του θεού της καινής διαθήκης (χριστός κλπ) συμβολίζεται από το 888 ,δηλαδή την ένωση του 666 και του 999

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, οι αραβικοί αριθμοί βγήκαν γύρω στον 10ο αιώνα, μπορεί κι αργότερα, οπότε αυτή ίσως να είναι μια μεταγενέστερη εξήγηση η οποία "ήρθε και κόλλησε".

 

Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι άκυρη....

Link to comment
Share on other sites

Αλλοι παλι λενε πως ο αριθμος βγαινει απο τη λεξη Χ ριστο ς.Μενουν το πρωτο και

το τελευταιο γραμμα και αναμεσα βγαινει το φιδι ξ.αποτελεσμα το Χξς'.Μια θεωρια ειναι και αυτη απο τις πολλες,ασχετα αν παραειναι τραβηγμενη η οχι.

Το 666 εχει να κανει με την εσχατιλογια που ειναι παντα της μοδας,πουλαει και το κυριοτερο κραταει τους <<αμνους>> στο μαντρι με τον μπαμπουλα του Αντιχριστου.Ετσι μη μας ξεφυγει κανεις! :blblbl:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O elrod είπε αυτο που πιστεύω εγώ.Το 666 απο αυτά που ξέρω βγήκε όταν κάποιοι έπεξαν με το χξς και τους αριθμούς.Το χ είναι το αρχικό της λέξης Χριστός και το ς το τελευταίο γράμμα.Το ξ σιμβολίζει ενα φίδη που ερχεται και μηράζει το όνομα του θεάνθρωπου,δηλαδή το χξς σιμβολίζει τον αντίχριστο.

Αν πάρουμε την λέξη αντίχριστος(αντι-χριστος)έχει 2 ένειες.1)Κάποιος που έρχεται και πολεμά τον Χριστό και την Χριστιανική θρησκεία φανερά,2)Κάποιος που έρχεται αντί του Χριστού,στην θέση του Χριστού,δηλαδή προσποιήτε τον Χριστό.Αλλωστε ο Χριστός είπε πολλοι θα έρθουν με το ονομα μου.Ας διαβάσει κάποιος την αποκάλυψη του Ιωάννη και θα μάθει πολλά.Πολλα απο εκείνα που έγραψε έγειναν ΠΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ,και αλλα θα γίνουν

Link to comment
Share on other sites

Πάντως είχα ρωτήσει ένα θεολόγο, και μου είπε όντως αυτό για το χξς και το φίδι.Βέβαια ο συγκεκριμένος θεολόγος είναι κάπως psycho, αλλά εν τέλει είναι θεολόγος και υποτείθεται πως το κατέχει το αντικείμενο.Όταν τον ξαναβρώ, θα τον ρωτήσω διάφορα πραγματα (τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6)

Link to comment
Share on other sites

Τι γινεται τώρα?Είναι μπροστά σας και δεν το βλέπεται?διαβαστε την αποκάλιψη του Ιωάννη και θα ΄δείτε πως οτι γράφει μέσα τώρα σιμβένει.Και αν κάνουμε ένα μικρό ιπολογισμό,το τελος είναι κοντά

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...