Jump to content

Μαγοπολιτική


Recommended Posts

Και πάλι σε αυτό το υπέροχο topic. angel_not.gif Λοιπόν νομίζω ανακάλυψα πως μπορεί να χρησιμεύει ένας μάγος (ή μια ομάδα μάγων ) σε μια πολυεθνική εταιρία .

Δηλαδή πως τους χρησιμοποιούν για να βγάζουν χρήμα !

 

Κάποιος πολύ έξυπνος τεχνοκράτης με υψηλό πόστο , αρκετά ψηλά που δίνει εντολές στον μάγο (μάγους ) τους χρησιμοποιεί για να κατασκευάσει συγκεκριμένα γεγονότα.

Γεγονότα που φαίνονται άσχετα αλλά αν τα αθροίσεις μπορούν να επηρεάσουν την αγορά, με τρόπο που δεν μπορεί να αποδειχτεί εύκολα .

 

Δηλαδή π.χ. δεν μπορείς να δολοφονήσεις ένα μεγάλο κεφάλι φαρμακοβιομηχανίας , αλλά με λίγη μαγεία , μπορεί ως δια μαγείας να πεθάνει από καρδία !

Μαζί με έναν σεισμό που όλος τυχαίος συνέβη σε ένα εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας κάπου στο πλανήτη , 4 μήνες νωρίτερα .

Μπορούν να οδηγήσουν στην πτώση από την οποία η πολυεθνικοί (που έχει τον μάγο) θα επωφεληθεί !

 

 

whistling.gif

Χαχα! Αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ κάποτε!

Η πλάκα είναι πως δεν αποκλείεται να συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Και γιατί να πάρει έναν μάγο για κάτι τέτοιο και να μην κάνει κάτι σαν «Ο πρόεδρος ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος»? Ο μάγος θα του κοστίσει αρκετά και θα τον φορτωθεί εφ όρου ζωής, ενώ με το άλλο ξεμπερδεύεις γρήγορα και φθηνά.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να πάρει έναν μάγο για κάτι τέτοιο και να μην κάνει κάτι σαν «Ο πρόεδρος ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος»? Ο μάγος θα του κοστίσει αρκετά και θα τον φορτωθεί εφ όρου ζωής, ενώ με το άλλο ξεμπερδεύεις γρήγορα και φθηνά.

Εξαρτάται τι εννοείς με το "αρκετά".

Το να βρεις κάποιον (που θα συγκεντρώσει μια ομάδα γύρω του) είναι πιο απλό (και φτηνότερο) από την εμπλοκή σε δημοσιογραφικά λόμπυ και σκάνδαλα. Επίσης αποσυνδέει εντελώς την "ατυχία" των ανταγωνιστών από αυτούς που ωφελούνται από αυτή.

 

«Ο πρόεδρος ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος» εξυπηρετούν τη μαζική χειραγώγηση μέρους της κοινωνίας, αλλά η χρήση της μαγείας μπορεί να είναι στοχευμένη - όχι μαζική - προς 'αύτχους' ανταγωνιστές, και όταν είναι μαζική, στοχεύει σε μεγάλα πράγματα που η απλή χειραγώγηση δεν πετυχαίνει. Δεν χειραγωγεί τον κόσμο αλλά την ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική, χ αρχικό ποσό για την διαδικασία και ποσοστό επί του τζίρου για όσο καιρό υφίσταται επιχειρηματική δραστηριότητα, άρα είναι αρκετά. Ναι, ξέρω τι πραγματεύεται η ταινία, επίτρεψέ μου να επιμείνω.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική, χ αρχικό ποσό για την διαδικασία και ποσοστό επί του τζίρου για όσο καιρό υφίσταται επιχειρηματική δραστηριότητα, άρα είναι αρκετά. Ναι, ξέρω τι πραγματεύεται η ταινία, επίτρεψέ μου να επιμείνω.

Δεν ξέρω τι πραγματεύεται η ταινία. Μιλάω για επίπεδο (μεγα)εταιριών κυρίως (αν και για χώρες κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα). Σε επίπεδο κυβερνήσεων υπάρχει μια παλιά και μεγάλη παράδοση σε όλες σχεδόν τις χώρες, η οποία είναι γνωστή από διάσημους παλιούς (αστρολόγοι και μάγοι στις "αυλές", Ψελλός και "βυζαντινοί" αυτοκράτορες, Dr.Dee και Ελισσάβετ Α' διάφοροι που σήμερα θεωρούνται "επιστήμονες", αστρολόγοι σε ευρωπαϊκές αυλές, Κέπλερ, Τύχο). Σήμερα καμιά φορά βγάζουν, περισσότερο κουτσουμπολίστικα έντυπα τις "ιδιαίτερες σχέσης 'ηγετών' (και ακόμα πιο συχνά των "κυριών" των 'ηγετών') με 'ψυχικούς', 'αστρολόγους' κτλ (από Νάνσυ Ρήγκαν, μέχρι Δ. Λίάνη). Υπάρχει λοιπόν 'επαφή' των δύο χώρων "μαγείας" & "πολιτικής" (και από κοντά και ο επιχειρηματικός κόσμος) που είναι γνωστή και δημοσιοποιημένη. Αν τώρα οι ψιλο-κουτσουμπολίστικες αυτές σχέσεις δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου ή οι εξαιρέσεις στον κανόνα.... πιο πιθανό να είναι η κορυφή (και χωρίς κανέλα!)

Link to comment
Share on other sites

Ο έλεγχος του νου και η υποταγή των ανυποψίαστων σε συγκεκριμένα κανάλια και πλαίσια, αποτελεί κοινό έδαφος εργασίας και για την ¨μαγεία" και για την πολιτική. Τόσο πολύ που μπερεδεύεται ο ένας χώρος με τον άλλον, που η πολιτική τείνει να γίνεται "μαγεία" και το αντίστροφο.

Πολλές π.χ. διαφημίσεις μεγάλων εταιριών είναι "μαγικές" ενώ πολλοί "αρχιμάγοι" κάνουν πολιτική ο καθείς από το πεδίο του.

 

Η μεγαλύτερη μάλιστα επιτυχία τόσο των "μάγων" όσο και των πολιτικών είναι να νομίζει κάποιος ότι κάνει το σωστό και ότι σκέφτεται για λογαριασμό του ενώ στην πραγματικότητα ακολουθεί το μονοπάτι που χάραξαν άλλοι. Το μονοπάτι όμως όπως και τα ίχνη που αφήνουν άλλοι, ποιον ενισχύουν;

 

Δρόμος διπλής κατεύθυνσης χωρίς διαχωριστικά και χωρίς προστευτικά γεμάτη στροφές.. Ξεκινά από ασφαλτοδρομένη και πηγαίνοντας ανάποδα μπορεί να είναι χωματόδρομος ή και πλακόστρωτη..

Edited by Aqua Marine
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Aqua Marine' timestamp='1351963026' post='98295... Το μονοπάτι όμως όπως και τα ίχνη που αφήνουν άλλοι, ποιον ενισχύουν;.....

Αυτό το πλησιάζει κανείς πάνω σε δύο (τουλάχιστον) άξονες.

- έναν μικροκοσμικό - καθότι υπάρχει αναζήτηση προσωπικής εξυπηρέτησης

- έναν μακροκόσμικό - καθότι γυρίζοντας το μύλο (με την προσωπική εξυπηρέτιση στο νου)εξυπηρετείται και ο ...μυλωνάς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω εάν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία η ασυδοσία, νομίζω ότι η αυτοπειθαρχία είναι πιο δύσκολη και σίγουρα πιο αρμονική. Οπωσδήποτε η ιδέα το να επιλέγεις εσύ για τον άλλον κι αυτός να μην παίρνει χαμπάρι ασκεί μια γοητεία, όμως εάν κάποιος θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι εν τέλει αυτή η δύναμη μπορεί να γίνει η αδυναμία του.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα επαγγέλματα που θεωρούνται ελκυστικά με προοπτικές ανόδου και υψηλές αμοιβές . Διαπιστώνεται στην πορεία (συνήθως αφού έχουμε πάρει το πτυχίο) ότι είναι κορεσμένα .
Πολλές φορές είναι πιο Έξυπνο να πάει κανείς κόντρα στο ρεύμα , ακλουθώντας δρόμους
μοναχικούς και άγνωστους για τους πολλούς , γνωστούς και αγαπητούς στον ίδιο , ανακαλύπτοντας
ίσως κάποιες <εξειδικευμένες αγορές>.

> Αυτά τα παραπάνω για φανταστούμε την Μαγοπολιτική σαν έναν Επαγγελματικό Προσανατολισμό !


Και κάτι ακόμη : Η τέχνη του να πείθεις τους μη προνομιούχους < να συγχέουν τα υπέρ τους με τα κατά τους >  έχει γίνει επιστήμη όπου παράξενα θυμίζει Μαγοπολιτικη ….   :KaoAni046:

Link to comment
Share on other sites

Α) Πάνω τα κέρδη , έξω οι θέσεις εργασίας (και οι ανθρώπινες ζωές! ) .
Οι νέα γενιά διευθυντικών στελεχών , ασπάζεται με θρησκευτική ευλάβεια το αμερικανικό μοντέλο θεοποίησης του χρηματιστηριου με την αναζήτηση φθηνού χρήματος . Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ευρωπαϊκών εταιρειών που , μόλις ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις , οι μετοχές τους εκτιναχτήκαν στα ύψη .
Κατά τον U. Beck < πολλοί επιχειρηματίες έχουν ανακαλύψει τη συνταγή του πλούτου>. Η Μαγική συνταγή είναι : καπιταλισμός χωρίς εργασία (δημιουργία θέσεων απασχόλησης) + καπιταλισμός χωρίς φορολογία(!) . Ήδη μεγάλες υπερεθνικές επιχειρήσεις , όπως η Siemens  και BMW δεν πληρώνουν εδώ και μερικά χρόνια φόρους στη χώρα(Γερμανία) .

Είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον (πλέον μάλλον δηλαδή ) θα πληρώνουν φόρους μόνον οι εργαζόμενοι και μη- εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( οι οποίες δεν έχουν την πολυτέλεια να απειλήσουν με μεταφορά της έδρας τους στην Κίνα , την Ινδία , την Βραζιλία, την Μεγάλη Βρετανία ή άλλη χώρα ΄΄ευκαιρίας΄΄ ).

* Αυτός είναι και ένας από τους λόγους αποδυναμώνονται πολλά κράτη (Ελλάδα , Ιταλία,άλλο ) , με άλλοθι τη μείωση του <κόστους λειτουργίας> , ιδικά όταν πρόκειται λόγο χρεών ….

 

Β )Ο Jeremy Rifkin έχει κάνει την εξής πρόγνωση για το μέλλον .

Ότι στην Ψηφιακή – παγκόσμια Κοινωνία η υλική ιδιοκτησία για τους περισσότερους αν όχι όλους , δεν θα παίζει πλέον σημαντικό ρόλο , αλλά η ΄΄ιδιοκτησία΄΄  της <απόκρυφης>  γνώσης ( και της δύναμης) θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας της ζωής (και επιβίωσης ;) , αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για την υποκατάσταση του εθνικού κράτους , που συνεχώς απορυθμίζεται και μαραζώνει . 

 

 

Γ)  Στην επιχειρηματικότητα καινοτόμες θεωρούνται οι απλές ιδέες , οι τόσο απλές που δεν μπορούν να τις σκεφτούν όλοι , παρά μόνο αυτοί που έχουν φαντασία και δημιουργικότητα παιδιού . <Σαν αυτούς που ασχολούνται με την μαγεία – που μπορούν και φτάνουν σε βαθύτερα – απόκρυφα πεδία του Νου τους … >


 

 

Δ) Ο μεγάλος πλούτος επιτρέπει σε κάποιον να προσλαμβάνει , να απολύει, να προάγει και να υποβιβάζει άλλα ανθρώπινα όντα …. Εκείνοι που έχουν μεγάλο πλούτο μπορούν να ελέγχουν το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον γύρο τους .
Εκείνοι που δεν έχουν ιδιαίτερα κάποιον πλούτο είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους !
Είναι λοιπόν δυνατόν αυτοί που έχουν τον μεγάλο πλούτο να μην προσλάβουν μάγους και να μην αξιοποιήσουν της δυνατότατες τους ….

 

 

Για όλα τα παραπάνω άντλησα Πηγές από : εναλλακτικός επαγγελματικός προσανατολισμός-Βιβλίο, Η Κίνα κατακτά τον κόσμο- Βιβλίο , Spiegel , financial times .



 

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
«Αν θες να γίνεις πλούσιος και ισχυρός , ασχολήσου με τα χρηματοοικονομικά και τον αποκρυφισμό . 
Τα χρηματοοικονομικά και ο αποκρυφισμό είναι οι τεχνολογίες που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν ».
 

Μπορεί να ακούγεται ελιτίστικο μα φαίνεται να είναι αλήθεια !

:smiley_abzw:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...