Jump to content

Ειλικρινά Τώρα........


chaos
 Share

Recommended Posts

Βηλφεγώρ: συμφωνώ πως τα περισσότερα βιώματα τέτοιου τύπου είναι αποτέλεσμα προσωπικών εμπειριών και πως δίνονται βάσει των συναισθημάτων , αλλά μήπως είναι αποκλειστικό αποτέλεσμα αυθυποβολής??

η επιστήμη έχει καταρίψει τα παραφυσικά φαινόμενα δίνοντας λογικές εξηγήσεις.. επίσης μην ξεχνάς πως ο παραφυσικός κόσμος ελκύει άτομα με ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες άνω του "φυσιολογικού" που πολύ εύκολα θα έβαζαν τον εαυτό τους να ακούει, ακόμα και να βλέπει εξωπραγματικές οντότητες ή να θεωρεί πως δαμάζει τη φύση ή οτι άλλο νομίζει πως κάνει.. και αυτό το στηρίζω σε προσωπική εμπειρία, έχω συναντήσει αυτού του τύπου άτομα..

Η τρέλα με την "μαγεία" χωρίζονται με μια λέπτη κλωστή που δύσκολα διακρίνει ένα ευαίσθητο άτομο πότε πέρασε στην απέναντι όχθη.. Προς το παρόν μόνο τρέλα έχω δει, όχι μαγεία..

 

 

Για να τα πάρουμε από την αρχή άλλο μαγεία,άλλο μυστικισμός.

 

Ο μυστικισμός σε κάποιο μέρος του εννοείται οτι μπορεί να εξηγηθεί

με όποιο τρόπο προτιμάς,είναι η φύση του τέτοια.

Νοητικές ασκήσεις,μνημοτεχνικές μέθοδοι,κατηγοριοποιήσεις,μελέτη

(πρακτική και θεωρητική)πάνω σε ιστορία,θρησκείες και φιλοσοφία,

όλα αυτά οποιοσδήποτε μπορεί να τα κάνει χωρίς να χρειάζεται να

ανοίγει την τηλεόραση του με τηλεκίνηση..

 

Μιλώντας για την πρακτική του μυστικισμού όμως,τα πράγματα

μάλλον περιπλέκονται..γενικά θα σου πω οτι συμβαίνουν γεγονότα

τα οποία με βάση τις γνώσεις που έχουμε πάρει από την κοινωνία

και τα διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα απλώς δεν εξηγούνται.

 

Όσων αφορά την αυθυποβολή που ανέφερες,να σου πω οτι τον

πρώτο καιρό είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στο δρόμο των περισσότερων

ατόμων που αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον τομέα του

παραφυσικού.Αυτό που μπορώ να υποστηρίξω εγώ είναι οτι ξέρω

πως υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν την λογική τους στην θέση της

(όσο μπορεί να την έχει κανείς)και το έχουν ξεπεράσει..

 

Υ.Γ.Ναι υπάρχουν άτομα με αδύναμο ψυχικό,συναισθηματικό και

νοητικό κόσμο που έλκονται από την "Τέχνη"..Άλλοι ενδυναμώνονται

με την βοήθεια της και την κάνουν μέρος τους,άλλοι αποτρελαίνονται

και άλλοι την χρησιμοποιούν ως μέσο για να εξασκούν την ψύχωση

τους..(δεν μιλάω για κλινικές περιπτώσεις..{καλά..δεν μιλάω μόνο για

κλινικές περιπτώσεις}..όλοι μας τα κανουμε αυτά και όχι μόνο στον

αποκρυφισμό..)Πάντως γενικά να ξέρεις οτι τα άτομα τα οποία δεν

έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες και ικανότητες απλώς αναλώνονται

ξύνοντας την επιφάνεια και προσπαθώντας να κερδίσουν κάθε μορφής

υποστήριξη και δικαίωση των πιστεύω τους..

 

Υ.Γ2.Να προσέχεις πότε χρησιμοποιείς την λέξη τρέλα,τόσο στις λέξεις

όσο και στις σκέψεις σου..Πέρα από εντελώς υποκειμενική έννοια περιέχει

και τέτοια ποσότητα τρόμου και σκοτεινών συνειρμών που δεν χρειάζεται

την βοήθεια της μαγείας για να τρελάνει οποιοδήποτε "ευαίσθητο" άνθρωπο,

τα καταφέρνει μια χαρά και μόνη της.

Edited by Βηλφεγώρ
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Υπάρχει και η δημιουργική τρελά ! Αν ένας καλλιτέχνης δεν είναι : ψυχοπαθής , παιδεραστής ,δολοφόνος ,σαδιστής , βιτσιόζος , λίγο ανώμαλος , αν δεν έχει κατάθλιψη , αν δεν είναι ανοιχτό-μυαλος , κ.α.whistling.gif

 

 

Τότε πως θα έχει την ελευθερία να δημιουργήσει χωρίς ταμπού (που θα τον περιόριζαν ) . angel_not.gif

Και η μαγεία είναι μια τέχνη …. 018bleh.gif

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

panas: η τέχνη στην εποχή μας αποκαλύπτεται σε κάθε άνθρωπο και προσπαθεί όσο μπορεί να γίνεται γνωστή.. αντιθέτως με την "τέχνη" που δεν φανερώνεται εύκολα και υιοθετεί μυστικιστικό χαρακτήρα..

Βηλφεγώρ: μου είναι δύσκολο να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που έχουν ικανότητες τηλεκίνησης ή τηλεπάθειας.. (όχι απόλυτα την τηλεπάθεια σε κάποιο βαθμό) αλλά γενικά υπερφυσικές δυνάμεις -όπως μπορώ να αποκαλέσω αυτές τις δυνάμεις- και δεν έχει μπεί στον πειρασμό έστω και ένας να αποκαλύψει την ξεχωριστή φύση του.. Αν δεν κάνω λάθος, ο πρώην ταχυδακτυλουργός J.Randi έχει υποσχεθεί ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον μπορεί να του αποδείξει την ύπαρξη κάποιας μεταφυσικής δύναμης.. ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος..

συγνώμη, αλλά θα σε ζαλίσω ακόμα λίγο με ερωτήσεις όπως και τα υπόλοιπα μέλη του forum που είναι προθυμα να απαντήσουν..

-πως καταλαβαίνει ένας απλός άνθρωπος -όπως προανέφερες- οτι έχει τις απαραίτητες δυνατότητες και ικανότητες έτσι ώστε να μην αναλώνεται ξύνοντας την επιφάνεια?

-πως μπορεί να καταλάβει οτι ο δρόμος που διάλεξε κάνει γι' αυτόν και δεν ασχολείται με κάτι ανούσιο που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η ψυχολογική κατάπτωση?

-πως μπορεί να καταλάβει οτι ξεπέρασε το στάδιο αυθυποβολής και οτι συμβαίνει γύρω του είναι αληθινό?

-έστω οτι πραγματικά υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος ,που μέσω εξάσκησης γίνεται αντιληπτός απο τον εξασκούμενο και συνδέεται πια με τον υλικό κόσμο μας, τι μπορεί να κερδίσει με αυτή τη σύνδεση?

π.χ περισσότερη γνώση, δύναμη, ικανοποίηση του εγώ του ή της περιέργειάς του..

-η πίστη, σε οποιαδήποτε μορφή, έχει σημασία? και αν ο εξασκούμενος έχει αδύναμη πίστη? ή αν κλίνει προς τον ρεαλισμό?

Link to comment
Share on other sites

Απαντήστε μου με ειλικρίνια και χωρίς επιθετικότητα ή ειρωνία.. απορίες έχω..

Όλα αυτα που διαβάζω στο forum περί δαιμόνων, ξορκιών, νεράιδων, τηλεπάθειας, τηλεκίνησης κ.τλ ισχύουν??...

Ως φαινόμενα και προσωπικά γεγονότα / εμπειρίες ισχύουν. Οι ερμηνείες; Διαφέρουν.
....Δηλαδή υπάρχει έστω και ένα νοήμων άτομο που να έχει δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο??? (χωρίς εξωτερικούς παράγοντες π.χ ναρκωτικά)...
Ναι. Κοίτα ποιο είναι το θέμα. Μερικά πράγματα συμβαίνουν. Το πως θα τα χαρακτηρίσεις είναι άλλη υπόθεση. Μερικά πράγματα συμβαίνουν μόνο όταν συμβαίνουν κάποια άλλα. Κάποιοι το προσέχουν, και κάνοντας αυτά τα «άλλα» θεωρούν ότι «προκαλούν» να συμβούν «πράγματα». Τα προκαλούν; Τι σημασία έχει σε πρακτικό «πραγματιστικό» επίπεδο; Αν κάνοντας κάτι, κάτι άλλο συμβαίνει, έχει σημασία αν το προκαλείς ή όχι; Αυτό που θέλεις γίνεται, κι αυτό έχει σημασία, για κάποιους τουλάχιστον.
.......Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας τύπου "μάγοι του waverly" και το κρύβουν??...
Εχμμμ...

...μάγοι που να εύχονται παγκόσμια ειρήνη και αρμονία και αγωνίζονται για την επικράτηση του καλού....; Όχι,

...που το κρύβουν; Ναι.

...Ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχουν κάνει κάτι ως τώρα για να βοηθήσουν την κατάσταση του κόσμου μας η να διδάξουν την ανώτερη αυτή γνώση???...
Σ’ αυτό πολλά μπορεί κανείς να πει.

Πρώτον που ξέρεις ότι δεν έχουν κάνει; Για να σε διδάξουν, κάτι θα έχουν κάνει αφού έχεις ακουστά μερικά πράγματα.

Αλλά βασικά, γιατί να τους ενδιαφέρει να βοηθήσουν ή να διδάξουν;

...Γιατί κρύβονται και χρησιμοποιούν όλες αυτές τις δυνάμεις για προσωπική τους χρήση και δεν βοηθάνε λίγο τη μιζέρια που τρώει εμάς τους απλούς ανθρωπους???...
Γιατί όχι;
....... Με σιγουριά πλέον μπορώ να πω πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και οτι ο άνθρωπος έχει παρεκλίνει πολύ απο τον σκοπό ύπαρξή του καταναλώνοντας την εσωτερική του ενέργεια σε άσκοπα πράγματα.. ...
Αυτό λένε και «αυτοί».
......Μήπως η "μαγεία" -έτσι όπως μπορώ να την καταλάβω με το μικρό μου μυαλό- είναι μια απάντηση πάνω στο ερώτημα της αφύπνισης??....
Θα το έλεγα περισσότερο ανταπόκριση στο παράξενο και το μυστήριο της ύπαρξης. Πέρα από αυτό και την «ανάγκη» για «έλεγχο».
...Εννοώντας πως αν ο άνθρωπος ξεκινήσει την αναζήτηση εκτός των καθιερωμένων διαστάσεων και απελευθερωθεί απο τα δεσμά των καθιερωμένων αισθήσεών του βρεθεί σε έναν πρωτόγνωρο γι' αυτόν κόσμο??

σε έναν αληθινό και όχι πραγματικό κόσμο.....

Κι αυτό.
... Αν δεν κάνω λάθος, ο πρώην ταχυδακτυλουργός J.Randi έχει υποσχεθεί ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον μπορεί να του αποδείξει την ύπαρξη κάποιας μεταφυσικής δύναμης.. ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος..

συγνώμη, ...

Υπέθεσε ότι εσύ έχεις τις δυνάμεις και μπορείς να το "αποδείξεις" στο Ράντι... θα χρειάζεσαι λες το εκατομμύριό του; Θα θέλεις να το κάνεις "βούκινο"; Θα έχει καμιά εσωτερική ανάγκη ή επιθυμία να "αποδείξεις" σε οποιονδήποτε κάτι;
......-πως καταλαβαίνει ένας απλός άνθρωπος -όπως προανέφερες- οτι έχει τις απαραίτητες δυνατότητες και ικανότητες έτσι ώστε να μην αναλώνεται ξύνοντας την επιφάνεια?

...

Νομίζω πως κάποιος/α (εκτός από το εντυπωσιάζεται από την πιθανότητα) αρχίζει να υποψιάζεται όταν ασυνήθιστα πράγματα συμβαίνου γύρω του/της. Όχι τα προσέχει πολλαπλασιάζονται. Βέβαια αν υπάρχει μόνο ο εντυπωσιάσμός (και μια ιδέα «χολυγουντιανή*» για αυτά) δεν θα πάει μακριά. Στον κινηματογράφο και τα βιβλία όλα αυτά παρουσιάζονται μεγενθυμένα και χρονικά άμεσα. Στην πράξη – πλην εξαιρέσεων δεν είναι έτσι, αλλά πολύ πιο ήπια ως φαινόμενα και σε φάσμα χρόνου.
......-πως μπορεί να καταλάβει οτι ο δρόμος που διάλεξε κάνει γι' αυτόν και δεν ασχολείται με κάτι ανούσιο που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η ψυχολογική κατάπτωση?

...

Όπως είπε και κάποιος, «δια της δοκιμής». Η αυτοπαρατήρηση είναι το εργαλείο της δοκιμής, που πρέπει να είναι έντιμη, γιατί εύκολα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.
......

-πως μπορεί να καταλάβει οτι ξεπέρασε το στάδιο αυθυποβολής και οτι συμβαίνει γύρω του είναι αληθινό?...

Η αυθυποβολή είναι γνωστή «πιπίλα» εκλογίκευσης. Έχει πολύ περιορισμένη ισχύ και είναι προσωρινή. Μπορεί κανείς να ξεγελά τον εαυτό του αλλά μάλλον προς ζημία παρά προς κέρδος.

Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις όταν παρατηρήσεις ότι κάτι δεν μπορεί να έχει εσένα ως «πηγή»..

...-έστω οτι πραγματικά υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος ,που μέσω εξάσκησης γίνεται αντιληπτός απο τον εξασκούμενο και συνδέεται πια με τον υλικό κόσμο μας, τι μπορεί να κερδίσει με αυτή τη σύνδεση?

π.χ περισσότερη γνώση, δύναμη, ικανοποίηση του εγώ του ή της περιέργειάς του.....

Έλεγχο (ή την ψευδαίσθηση του ελέγχου) των πραγμάτων. Γνώση, και άλλα. Γιατί άνθρωποι που μπορούσαν να ζούνε πολύ καλά στο σπιτάκι τους ξεκίνησαν για την αμερική, το βόρειο πόλο ή το φεγγάρι;.
...-η πίστη, σε οποιαδήποτε μορφή, έχει σημασία? και αν ο εξασκούμενος έχει αδύναμη πίστη? ή αν κλίνει προς τον ρεαλισμό?
Εξαρτάται. Η πίστη δεν έχει περισσότερη σημασία από την «πίστη» που δείχνεις όταν περιμένεις το λεωφορείο στη στάση: «πιστεύεις» ότι θα περάσει, αργά ή γρήγορα, γι’αυτό περιμένεις. Χρειάζεται λοιπόν για να ικανοποιήσεις τις προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι πάντα εκείνο που «προκαλεί» το επιθυμητό. Αν περιμένεις στη στάση, ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις το λεωφορείο θα περάσει, κάποια στιγμή, άσχετα με την πίστη σου.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αλλά γενικά η «αδύναμη πίστη» και ο «ρεαλισμός» δεν επιδρούν αρνητικά – εκτός βέβαια και αν σε κάνουν να μην μπεις στον κόπο να περιμένεις στη «στάση» τότε επιδρούν αλλά όχι γιατί δεν είχες πίστη αλλά γιατί δεν περίμενες!

Link to comment
Share on other sites

Βηλφεγώρ: μου είναι δύσκολο να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που έχουν ικανότητες τηλεκίνησης ή τηλεπάθειας..

 

κι εμένα..αλλά κυρίως επειδή δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο(ακόμη)

όταν και αν συναντήσω αν είσαι ακόμα εδώ να ρωτάς,θα σου πω :P

 

 

-πως καταλαβαίνει ένας απλός άνθρωπος -όπως προανέφερες- οτι έχει τις απαραίτητες δυνατότητες και ικανότητες έτσι ώστε να μην αναλώνεται ξύνοντας την επιφάνεια?

 

μμ..βασικά..(κατά την γνώμη μου) οι απλοί άνθρωποι εξ ορισμού δεν τις έχουν..

για μένα οι άνθρωποι που φτάνουν βαθύτερα είναι αυτοί που νιώθουν την έλλειψη

κάποιον καταστάσεων και την ανάγκη για κάποιες άλλες να τους τρυπάει μέχρι τα

βάθη της ψυχής τους..άνθρωποι που πάντα ένιωθαν μέσα τους οτι υπήρχε κάτι

παραπάνω..άνθρωποι που πέρασαν ολόκληρη την ζωή τους(ανεξαρτήτως μεγέθους)

ψάχνοντας για ένα "κόσμο" ή για μια κατάσταση..

δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση πάντως,αν ψάχνεις αυτό..΄ή μάλλον

υπάρχει..αλλά έρχεται μάλλον έμεσα και όταν πλέον δεν την έχεις άμεση ανάγκη..

(γενικά όμως να ξέρεις οτι υπάρχουν κάποια πραγματάκια,συμπτώσεις κυρίως,

που τραβάνε τον κόσμο προς την μαγεία όταν το αξίζει..)

 

πως μπορεί να καταλάβει οτι ο δρόμος που διάλεξε κάνει γι' αυτόν και δεν ασχολείται με κάτι ανούσιο που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η ψυχολογική κατάπτωση?

το οτι το αποτέλεσμα θα είναι η ψυχολογική κατάπτωση είναι γεγονός..ειδικά μετά τον

πρώτο καιρό για κάποιες περιόδους..το οτι θα είναι το μόνο αποτέλεσμα όχι..αλλά νομίζω

οτι αν ικανοποιεί ψυχικά για αρκετό καιρό μια ενασχόληση σημαίνει οτι για αυτόν που την

κάνει είναι ουσιώδης..αν και πάλι τίθεται το θέμα της προσωπικής εμπειρίας..

-πως μπορεί να καταλάβει οτι ξεπέρασε το στάδιο αυθυποβολής και οτι συμβαίνει γύρω του είναι αληθινό?

όταν δει τον εαυτό του να είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια από τον τρόμο,με τις σκέψεις

του,τα συναισθήματα του και την ψυχική του κατάσταση διαλυμένα απλώς και μόνο επειδή

έκανε κάτι που νόμιζε οτι δεν θα έφερνε κανένα αποτέλεσμα..

αλλά αυτό μάλλον θεωρείται σοκ και όχι συνειδητοποίηση :P η συνειδητοποίηση έρχεται

αρκετά αργότερα..

 

-έστω οτι πραγματικά υπάρχει ένας παράλληλος κόσμος ,που μέσω εξάσκησης γίνεται αντιληπτός απο τον εξασκούμενο και συνδέεται πια με τον υλικό κόσμο μας, τι μπορεί να κερδίσει με αυτή τη σύνδεση?

π.χ περισσότερη γνώση, δύναμη, ικανοποίηση του εγώ του ή της περιέργειάς του..

 

αν υποθέσουμε οτι υποστηρίζει η φύση του ατόμου μια τέτοια σύνδεση..και πάλι θα πάρει

τόσο καιρό που μέχρι τότε θα έχει απαντήσει μόνος του την ερώτηση..

 

-η πίστη, σε οποιαδήποτε μορφή, έχει σημασία? και αν ο εξασκούμενος έχει αδύναμη πίστη? ή αν κλίνει προς τον ρεαλισμό?

θέμα χρόνου είναι όλα..

γενικά με αυτά δημιουργείται πιο σταθερή βάση..αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο..

 

Σημείωση:μου αρέσει όταν εκφράζονται ίδια πράγματα από διαφορετικές οπτικές..

Edited by Βηλφεγώρ
Link to comment
Share on other sites

outis και Βηλφεγώρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο σας.. Με καλύψατε αρκετά στις απορίες μου..

θα ήθελα να κάνω ακόμα δύο ερωτήσεις σε όλα τα μέλη του forum..

-Τι σημαίνει προσωπικά για τον καθένα απο εσάς μαγεία?

-Και μετά την επιβεβαίωση της μαγείας τι επακολουθεί?

Link to comment
Share on other sites

-Τι σημαίνει προσωπικά για τον καθένα απο εσάς μαγεία?

 

πρώτον..είναι λίγο αδιάκριτη ερώτηση για αυτόν το χώρο :P

δεύτερον..και εκτός του πρώτου,αλλάζει τόσο μα τόσο συχνά..

τρίτον..και εκτός των προηγούμενων δύο..νομίζω οτι στο τέλος

γίνεται ένα μείγμα συναισθημάτων,αισθήσεων και γεγονότων,

που πολύ λίγο μπορούν να εξηγηθούν με λέξεις..

υπάρχει ένα τόπικ όμως..κάπου..

 

-Και μετά την επιβεβαίωση της μαγείας τι επακολουθεί?

 

μετά την επιβεβαίωση του μυστικισμού,έρχεται σε μεγαλύτερο βαθμό

η επιβεβαίωση του μυστικισμού..αρκετό καιρό μετά μπορεί να έρθει

εν μέρει,κάποια επιβεβαίση την μαγείας..

γενικά όμως είναι υποκειμενικό..πολύ υποκειμενικό..

 

ακόμα πιο γενικά βέβαια..ξέρεις οτι λένε πως κάθε φορά που κάποιος

λέει οτι δεν πιστεύει στις νεράιδες πεθαίνει και από μια?ίσως με την

απόλυτη πίστη σε αυτές(όχι της τυφλής πίστης)να συντελούσες στο να

υπάρξουν περισσότερες και περισσότερες..γύρω σου..και ας μην έχουν

φτερά και,ουκ ολίγες φορές,ανθρωπόμορφα σώματα..

Edited by Βηλφεγώρ
Link to comment
Share on other sites

Απαντήστε μου με ειλικρίνια και χωρίς επιθετικότητα ή ειρωνία.. απορίες έχω..

Όλα αυτα που διαβάζω στο forum περί δαιμόνων, ξορκιών, νεράιδων, τηλεπάθειας, τηλεκίνησης κ.τλ ισχύουν??

 

Ως φαινόμενα και προσωπικά γεγονότα / εμπειρίες ισχύουν. Οι ερμηνείες; Διαφέρουν

 

Συμφωνώ με τον Outis εδώ. Δηλαδή ισχύουν κατά κάποιο τρόπο.

 

Δηλαδή υπάρχει έστω και ένα νοήμων άτομο που να έχει δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο??? (χωρίς εξωτερικούς παράγοντες π.χ ναρκωτικά)

 

Υπάρχουν αρκετά. Το ζήτημα όμως δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι, αλλά το τι ερμηνείες δίνουν (συνδύασε το με τα παραπάνω).

 

 

Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας τύπου "μάγοι του waverly" και το κρύβουν??

 

Εχμμμ...

...μάγοι που να εύχονται παγκόσμια ειρήνη και αρμονία και αγωνίζονται για την επικράτηση του καλού....; Όχι,

...που το κρύβουν; Ναι.

 

Έκατσα και έψαξα να δω ποιοι είναι οι είναι οι "μάγοι του waverly" και επειδή είχε τύχει να δω κάποια επεισόδια θα κοιτάξω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σχετικά με αυτό. Όπως και στο waverly, όλοι οι μάγοι έχουν μια ζωή σαν όλους τους άλλους ανθρώπους, αλλά παράλληλα με αυτή, βιώνουν και κάποιου άλλου είδους εμπειρίες. Όπως θα συνέβαινε σε κάθε άνθρωπο που έχει μια παραπάνω ασχολία, πέρα από αυτές που του "επιβάλει" η ίδια η ζωή ( εργασία, ύπνος, τροφή κλπ). Στο Waverly δείχνει κάποια "μαγικά" γεγονότα να συμβαίνουν στο υλικό πεδίο, τα οποία για μια σειρά ή ταινία του φανταστικού είδους είναι αποδεκτά. Στην πραγματική ζωή όμως είναι παράλογα. Αυτό που συμβαίνει με τα "μαγικά" γεγονότα της πραγματική ζωή σε σύγκριση με πχ το waverly είναι ότι στη πραγματική ζωή, τα περισσότερα από αυτά δεν θα εκδηλωθούν στο υλικό πεδίο. Ενώ κάποια άλλα που μπορούν να εκδηλωθούν όπως η τιλεκίνηση, θα εκδηλωθούν, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Τέλος η πλειοψηφία των μάγων/μαγισσών κρατούν κρυφή την "ιδιότητα" τους.

 

Σχετικά τώρα με την απάντηση του Outis..

 

Υπάρχουν μάγοι που εύχονται παγκόσμια ειρήνη και αρμονία και αγωνίζονται για την επικράτηση του καλού (άσχετα που το καλό είναι κάτι εντελώς σχετικό), απλά δεν είναι τόσοι πολλοί που να είναι αριθμητικά, άξιοι αναφοράς.

 

Ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχουν κάνει κάτι ως τώρα για να βοηθήσουν την κατάσταση του κόσμου μας η να διδάξουν την ανώτερη αυτή γνώση???

 

Υπάρχουν, κάποιοι που έχουν κάνει κάποια πράγματα ή τουλάχιστον προσπάθησαν και προσπαθούν να κάνουν. Ότι και να κάνουν όμως, αν ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να δεχθεί κάτι νέο ή κάποια αλλαγή, οι προσπάθειες των μάγων πέφτουν ( και θα συνεχίσουν να πέφτουν) κατακόρυφα στο κενό.

Όσο αναφορά τη διδασκαλία.... Κάποιοι (αν όχι οι περισσότεροι) επιλέγουν αυτό το δρόμο και όταν βρεθεί στο δρόμο τους κάποιος/κάποια άξιος (κατ' αυτούς) για τη διαδοχή αυτής της γνώσης, την διαδίδουν. Μη περιμένεις όμως να "ελευθερώσουν" τη γνώση και να τη δώσουν απλόχερα σε όλους. Για να καταλάβεις το γιατί, σκέψου απλά ότι από τη πλειοψηφία των πολεμικών τεχνών, έχουν αφαιρεθεί όλες οι κινήσεις/λαβές κλπ που είναι πραγματικά επικίνδυνες ή ακόμα και θανατηφόρες, και οι τέχνες αυτές έχουν στραφεί προς το αθλητικό τους στοιχείο, ενώ ξεκίνησαν ως μέσα άμυνας και πνευματικής ανάπτυξης. Προκειμένου λοιπόν να διαδοθούν ελεύθερα αφαιρέθηκε ένα σημαντικό μέρος των διδασκαλιών αυτών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι μαθητές δεν θα γίνουν δολοφονικές μηχανές.

Φαντάσου λοιπόν τι πρόκειται να γίνει, αν βγει κάποιος μάγος και δώσει απλόχερα στον κόσμο τη τέχνη της μαγείας... Απλά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

 

 

Γιατί κρύβονται και χρησιμοποιούν όλες αυτές τις δυνάμεις για προσωπική τους χρήση και δεν βοηθάνε λίγο τη μιζέρια που τρώει εμάς τους απλούς ανθρωπους???

 

Κρύβονται γιατί υπάρχει και το λαικό δικαστήριο, η κοινωνική κατακραυγή, και ένα σορό παρανοήσεις..

Δεν χρησιμοποιούν όλες αυτές τις δυνάμεις μόνο για προσωπική τους χρήση, (και μάλιστα κάποιοι σπάνια τις ασκούν).

Όσο για τη βοήθεια, απάντησα και πιο πάνω... αν ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να τη δεχθεί, όποια βοήθεια και λα λάβει, η βοήθεια θα πέσει στο κενό.

 

 

Τα λίγα μου χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη είναι αρκετά για να καταλάβω την ουτοπική του υπόσταση.. όπως και την απεριόριστη ανοησία.. Με σιγουριά πλέον μπορώ να πω πως τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται και οτι ο άνθρωπος έχει παρεκλίνει πολύ απο τον σκοπό ύπαρξή του καταναλώνοντας την εσωτερική του ενέργεια σε άσκοπα πράγματα..

Μήπως η "μαγεία" -έτσι όπως μπορώ να την καταλάβω με το μικρό μου μυαλό- είναι μια απάντηση πάνω στο ερώτημα της αφύπνισης??

Εννοώντας πως αν ο άνθρωπος ξεκινήσει την αναζήτηση εκτός των καθιερωμένων διαστάσεων και απελευθερωθεί απο τα δεσμά των καθιερωμένων αισθήσεών του βρεθεί σε έναν πρωτόγνωρο γι' αυτόν κόσμο??

σε έναν αληθινό και όχι πραγματικό κόσμο..

Στον κόσμο που έπρεπε να ζεί απο την αρχή..

 

Εδώ οφείλω να σου πως συγχαρητήρια γιατί με αυτές τις φράσεις σου δείχνεις πως βαδίζεις στα μονοπάτια της "μαγείας" (ή που τώρα αρχίζεις, ή που το κάνεις καιρό).

 

 

Ή όλα αυτά (μαγεία, ξωτικά, δυνάμεις) είναι ένα μέσο διαφυγής από αυτό που ήδη ζούμε και αρνιόμαστε οτι είναι η αλήθεια???

 

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ασυνείδητα μεν, τα χρησιμοποιούν ως μέσο διαφυγής... και αυτό είναι μια μεγάλη παγίδα που αργά η γρήγορα έρχεται σε όλους μας και τότε τίθεται το ζήτημα.. θα την ξεπεράσουμε, ή θα χαθούμε στη παραπλάνηση;

 

 

Αν δεν κάνω λάθος, ο πρώην ταχυδακτυλουργός J.Randi έχει υποσχεθεί ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον μπορεί να του αποδείξει την ύπαρξη κάποιας μεταφυσικής δύναμης.. ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος.

Υπέθεσε ότι εσύ έχεις τις δυνάμεις και μπορείς να το "αποδείξεις" στο Ράντι... θα χρειάζεσαι λες το εκατομμύριό του; Θα θέλεις να το κάνεις "βούκινο"; Θα έχει καμιά εσωτερική ανάγκη ή επιθυμία να "αποδείξεις" σε οποιονδήποτε κάτι;

 

Συμφωνώ με την απάντηση σου Outis, απλά θα προσθέσω πως όποιος θεωρεί ότι έχει την "απόδειξη" και πάει να πάρει το εκατομμύριο, τότε σίγουρα η απόδειξη του θα είναι ανάλογη "ταμιακής μηχανής".

 

θα ήθελα να κάνω ακόμα δύο ερωτήσεις σε όλα τα μέλη του forum..

-Τι σημαίνει προσωπικά για τον καθένα απο εσάς μαγεία?

-Και μετά την επιβεβαίωση της μαγείας τι επακολουθεί?

 

Η μαγεία είναι το αίτιο της ύπαρξης, και μετά από αυτό, έρχεται η ζωή!

 

Τόσο απλό... αλλά και τόσο πολυσύνθετο αν κάτσει να το αναλύσει κάποιος...

Edited by Dartsan
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως απαντήθηκαν τα ερωτήματά μου περισσότερο από όσο περίμενα.. και η συζήτησή μας με βοήθησε ακόμα περισσότερο από όσο περίμενα ..

Βέβαια θα σας ταλαιπωρήσω και άλλες φορές με απορίες.. αλλά όχι σήμερα..

Θα ήθελα να μου κάνετε και εσείς ερωτήσεις πάνω στο θέμα που ανοίξαμε..

Λένε, πως συχνά διαφεύγουν ερωτήσεις από την αντίληψή μας και όταν έρχεται η στιγμή που τίθενται από κάποιον άλλον, τότε, είναι και η κατάλληλη στιγμή που δίνουμε οι ίδιοι τις καλύτερες απαντήσεις στον εαυτό μας..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως απαντήθηκαν τα ερωτήματά μου περισσότερο από όσο περίμενα.. και η συζήτησή μας με βοήθησε ακόμα περισσότερο από όσο περίμενα ..

Βέβαια θα σας ταλαιπωρήσω και άλλες φορές με απορίες.. αλλά όχι σήμερα..

Θα ήθελα να μου κάνετε και εσείς ερωτήσεις πάνω στο θέμα που ανοίξαμε..

Λένε, πως συχνά διαφεύγουν ερωτήσεις από την αντίληψή μας και όταν έρχεται η στιγμή που τίθενται από κάποιον άλλον, τότε, είναι και η κατάλληλη στιγμή που δίνουμε οι ίδιοι τις καλύτερες απαντήσεις στον εαυτό μας..

 

Εγώ σου έχω μία ερώτηση. Μιας και αρχικά είχες κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα της μαγείας, τι είναι αυτό που σε ώθησε να μπεις και να κάνεις τις ερωτήσεις σου;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σου έχω μία ερώτηση. Μιας και αρχικά είχες κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα της μαγείες, τι είναι αυτό που σε ώθησε να μπεις και να κάνεις τις ερωτήσεις σου;

 

 

Η αμφισβήτηση των πάντων και η έρευνα είναι η μόνη μας ελπίδα, Δανάη. Διαφορετικά θα παραμέναμε όλοι στα σκατά που μας πετάνε στη μούρη εδώ και αιώνες... Ας μην κατακρίνουμε ακόμα και αυτό...

Edited by Filosofos
Link to comment
Share on other sites

Με παρεξήγησες. Δεν έκανα κριτική. Απλώς ρωτάω τι τον ώθησε να ασχοληθεί στο σημείο που να μπει να ρωτήσει σε ένα σχετικό με το θέμα φόρουμ παρόλο που διατηρούσε τις επιφυλάξεις του. Δεν το ρώτησα με κακό σκοπό. Απλή περιέργεια.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω όμως να συμφωνούμε στο οτι το εσωτερικό του δαιμόνιο ήταν αυτό που τον ώθησε να ψαχτεί πάνω στο θέμα Μαγεία προκειμένου να ανακαλύψει την Αλήθεια μέσω της έρευνας πάντα. Το βρίσκω λογικό μετά από μακρά περίοδο ''ορθολογισμού'', να άστραψε κάτι μέσα του και να τον έκανε να ψάξει και την άλλη πλευρά. Όλο αυτό για να ισορροπήσει... Γιατί κατά βάθος βαρέθηκε την ''ψυχρή ανάλυση''. Όταν επιτέλους συγχωνευτούν οι δύο αντίθετοι πόλοι και εξαφανιστούν πάσης φύσεως δόγματα, θα γεννηθεί ένα νέο είδος Ανθρώπου.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω όμως να συμφωνούμε στο οτι το εσωτερικό του δαιμόνιο ήταν αυτό που τον ώθησε να ψαχτεί πάνω στο θέμα Μαγεία προκειμένου να ανακαλύψει την Αλήθεια μέσω της έρευνας πάντα. Το βρίσκω λογικό μετά από μακρά περίοδο ''ορθολογισμού'', να άστραψε κάτι μέσα του και να τον έκανε να ψάξει και την άλλη πλευρά. Όλο αυτό για να ισορροπήσει... Γιατί κατά βάθος βαρέθηκε την ''ψυχρή ανάλυση''. Όταν επιτέλους συγχωνευτούν οι δύο αντίθετοι πόλοι και εξαφανιστούν πάσης φύσεως δόγματα, θα γεννηθεί ένα νέο είδος Ανθρώπου.

 

ή ίσως να είχε πιεί :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...