Jump to content

Τσιγάρο..


chaos
 Share

Recommended Posts

Γνωρίζετε κάποιο βότανο που να βοηθάει στο κόψιμο του τσιγάρου??

Ή να αποτρέπει το "στερητικό σύνδρομο" δηλαδή ζαλάδα, τρέμουλο, αρυθμία..

Βρήκα μια μέθοδο που χρησιμοποιούν μοναχοί στην Ταιλάνδη όπου με βότανα και διαλογισμό καταφέρνουν να αποτοξινώσουν τους εθισμένους σε διάφορες ουσίες, ακόμα και στο τσιγάρο..

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα??

 

Warning: Το video είναι λίγο αηδιαστικό στην αρχή..

http://www.youtube.com/watch?v=Zk2IVej_3dA

Edited by chaos
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Από ότι κατάλαβα πρόκειται για αυθυποβολή. Και αυτό είναι που ουσιαστικά χρειάζεται για το κόψιμο του τσιγάρου.

Τα συμπτώματα της εξάρτησης, σωματικά, δεν διαρκούν πάνω από μια εβδομάδα εάν δεν κάνω λάθος. Επομένως αυτά ξεπερνιούνται πολύ εύκολα. Το πρόβλημα είναι η θέληση του καπνιστή να το αποχωριστεί.

Link to comment
Share on other sites

Για βότανα που βοηθούν δεν ξέρω, αλλά αν το αποφασίσεις και θελήσεις να το κόψεις δε θα έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρω για ποιούς λόγους σκέφτεσαι να το κόψεις αλλά προσωπικά το έκοψα σχετικά εύκολα όταν αποφάσισα ότι δεν το ήθελα πια στη ζωή μου. Κάπνιζα με άγχος και δεν απολάμβανα παρά ελάχιστα τσιγάρα, είχα αρχίσει να βλέπω αλλαγές στην αντοχή μου, η ποιότητα του ύπνου μου είχε άλλάξει προς το χειρότερο, να μην πω για την όσφρηση και τη γεύση που είχαν επηρεαστεί σημαντικά. Περισσότερο από όλα με ενοχλούσε το ότι πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μου ελέγχονταν από την εξάρτηση που είχα. Δούλευα αλλά "έπρεπε" να κάνω διάλειμμα για τσιγάρο και μέχρι να βρώ το χρόνο να καπνίσω οι σκέψεις μου συγκεντρώνονταν σε αυτό. Πόσος χαμένος χρόνος για αυτά τα τσιγάρα... μετά όταν αποφάσισα ότι ήθελα να είμαι ελεύθερη από την εξάρτηση του τσιγάρου αγόρασα τσίχλες νικοτίνης, ψιλοαηδία μεν, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν. Το στερητικό σύνδρομο το αντιμετώπισα τρώγοντας σοκολάτες, ήταν μια πολύ σοκολατένια περίοδος εκείνη:rolleyes: ... Μέσα σε μια εβδομάδα άρχισα να νιώθω διαφορετικά μου φαίνονταν απίστευτο, συνέχιζα να βγαίνω με την παρέα μου όλοι κάπνιζαν, και εγώ μασούσα διακριτικά τις τσίχλες μου. Μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες έκοψα τις τσίχλες νικοτίνης και τις αντικατέστησα από άλλες τσίχλες... αυτό ήταν, τσιγάρο τέλος!

Edited by Dalia
Link to comment
Share on other sites

Η σημαντικότερη παράμετρος είναι η θέλησή σου. Κάπνιζα από τα 15 μου και αποφάσισα να το κόψω όταν διαπίστωσα ότι μου είχε προκαλέσει πρόβλημα (μόνιμος πρωινός βήχας, μειωμένη αντοχή σε ανηφόρες κ.λ.π). Το σκεφτόμουν σοβαρά για ένα χρόνο κατά τη διάρκεια του οποίου είχα μειώσει την ημερήσια κατανάλωση τσιγάρων από 30 σε 4. Όταν, λοιπόν, αποφάσισα να το κόψω είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Σύνδρομο στέρησης δεν αντιμετώπισα εκτός από δυσκολίες στον ύπνο για περίπου 2 ή 3 εβδομάδες. Τότε είχα ανακαλύψει σε κατάστημα με υγιεινές τροφές ένα ωραιότατο αρωματικό τέιον με ανατολικοπρεπές εμπορικό σήμα - δεν θυμάμαι όνομα - το οποίο υποτίθεται ότι βοηθούσε στη χαλάρωση. Νομίζω ότι όντως βοήθησε. Δε χρησιμοποίησα κανένα υποκατάστατο νικοτίνης. Δύσκολο στην όλη διαδικασία είναι να μάθεις να κάνεις κάτι με τα χέρια σου που έχουν συνηθίσει στην κίνηση (ένα κομπολόι θα ήταν καλή ιδέα). Πιο δύσκολο όμως, και απαραίτητο για να μην υποτροπιάσεις - είναι να αποσυνδέσεις το κάπνισμα από το κοινωνικό του πλαίσιο: καφές και τσιγάρο, ποτό με τους φίλους και τσιγάρο, τσιγάρο μετά το σεξ κ.λ.π. Πάνω στο μήνα βλέπεις τεράστια βελτίωση στην όσφρησή και τη γεύση σου, εξ ου και τα επιπλέον κιλά που παίρνουν όλοι, και μερικούς μήνες αργότερα σε όλη σου τη φυσική κατάσταση. Χρόνια μετά θα συνειδητοπιήσεις πόσο βλακώδης ήταν η συνήθειά σου.

 

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν ευκολότερο να κόψω το κάπνισμα κάνοντας εμετό κάθε φορά που θα κάπνιζα παρά να μην υποκύπτω.. :015annoyed:

xμμ

υπάρχει μια ανορθόδοξη μέθοδος που λειτουργεί ομοιοπαθητικά.

Λειτουργεί ως εξής.Αντί για ένα πακέτο θα αναγκασεις τον εαυτό σου να αγοράσει 3-4 πακέτα και να τα καπνίσεις το ένα πίσω από το άλλο.Θα σε πιάσει σιχαμάρα και μετά από 2-3 μέρες το πολύ δεν θα θες να καπνίσεις.

Μπορείς να συνδυάσεις αυτήν την μέθοδο με αυτοκόλητο νικοτίνης για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Προτιμώ να αποφύγω τις τσίχλες νικοτίνης γιατί προκαλούν πληγές στο στόμα, όσο για τα αυτοκόλητα έχω ακούσει πως δεν είναι αποτελεσματικά..

Επίσης έχω επιχειρήσει τη μέθοδο με τα πολλά τσιγάρα σε λίγο χρονικό διάστημα, δυστυχώς βοήθησε μόνο για λίγες ώρες..

Διάβασα πως το καρότο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο της συνήθειας του καπνίσματος..

Αντί για τσιγάρο κρατάς στο χέρι και μασουλάς ένα καρότο..

Θα δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προσωπικα εχω παρει το ηλεκτρονικο τσιγαρο, κανει πολυ καλη δουλεια αρκει να θες να κοψεις το κανονικο...

Εκει τα εχω χαλασει λιγο γτ μια τα νευρα και μια το αγχος το κανονικο το θελω.

Παντως απο τα 20 στριφτα τη μερα το εχω ριξει στα 5-6 και καποιες ηρεμες μερες στα 3,εχω δει βελτιωση ηδη στις αντοχες μου και στους πνευμονες αλλα ελπιζω να το αποτελειωσω καποτε και να μη χρειαζομαι τπτ απο τα 2.

 

Βασικα ειναι θεμα θελησης ο,τι και να χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

To ηλεκτρονικό τσιγαρο το χρησιμοποιούν αβέρτα αρκετοί και λένε ότι πραγματικά κάνει δουλειά. Απλά είναι "υγιεινό" ή έχει τίποτε καρκινογόνες ουσίες;

Link to comment
Share on other sites

Βρε το πιο απλό , ο Διαλογισμός , βοήθα πραγματικά στην απεξάρτηση του τσιγάρου και οποίας διποτε άλλοις ουσίας !

 

Ναι μια συμβουλή , πριν να καπνίσεις πάρε 3 βαθιές αναπνοές (3 είπαμε μη κλέβεις σε βλέπω 018bleh.gif ) .

 

Και χαλάρωσε , σκέψου αν πραγματικά θέλεις , να το κάνεις αυτό στο εαυτό σου …. whistling.gif

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

Βρε το πιο απλό , ο Διαλογισμός , βοήθα πραγματικά στην απεξάρτηση του τσιγάρου και οποίας διποτε άλλοις ουσίας !

 

Ναι μια συμβουλή , πριν να καπνίσεις πάρε 3 βαθιές αναπνοές (3 είπαμε μη κλέβεις σε βλέπω 018bleh.gif ) .

 

Και χαλάρωσε , σκέψου αν πραγματικά θέλεις , να το κάνεις αυτό στο εαυτό σου …. whistling.gif

Βοηθάει παρα πολυ αυτο, χωρις να θελω να επηρρεασω ομως απλα γλιτώνεις καποια τσιγαρα, προσωπικα δε τα καταφερα ( βεβαια με θεωρω Heavy Duty καπνιστη).

 

"Βότανα" υπάρχουν, στην Ελλάδα* όμως, καθώς και στις περισσότερες χώρες θεωρούνται παράνομα, οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέριες.

 

* στην Ελλάδα δεν υπαρχει κατι τοσο αποτελεσματικο

 

 

Sabrina ειναι σιγουρα πιο υγιεινο απο το επεξεργασμενο ταμπάκο..

Edited by Sucore
Link to comment
Share on other sites

Αν αποφασίσεις πραγματικά να το κόψεις, τότε κόβεται πολύ πιο εύκολα απ' ότι νομίζεις. Χωρίς βότανα, χωρίς ηλεκτρονικά τσιγάρα, χωρίς τίποτα, αρκεί να το θες.

Η αυθυποβολή που λέει ο ιχώρ είναι ένα πολύ χρήσιμο tip στη διαδικασία του να το πάρεις απόφαση. Απλά να θυμάσαι να χρησιμοποιείς μόνο θετικές προτροπές.

Link to comment
Share on other sites

Στο διαδίκτυο βρήκα το κείμενο αυτό:

 

"Πώς να κόψετε το κάπνισμα;

Αυτός ο διαλογισμός απομηχανοποιεί την διαδικασία του καπνίσματος και την κάνει βαρετή και ανεπιθύμητη.

Πολύ αργά βγάζεται από της τσέπη σας το κουτί με τσιγάρα. Πρέπει να νιώθετε απόλαυση από τις αργές κινήσεις σας και την πλήρης κατανόηση γιατί το κάνετε (για να το απολαύσετε!). Μετά βγάζετε από το κουτί το τσιγάρο, πολύ αργά (όχι μηχανικά όπως το κάνατε πριν) και κατανοώντας την κάθε κίνηση.

Μετά ελαφρά χτυπήστε το τσιγάρο πάνω στο κουτί, απολαμβάνετε και τις κινήσεις και τον ήχο. Μετά μυρίστε το τσιγάρο και νιώστε το υπέροχο άρωμά του (η διαδικασία πρέπει να πιάσει αρκετό χρόνο). Μετά βάζετε το τσιγάρο στο στόμα σας (νιώθοντας την σπουδαιότητα της στιγμής και με περιφρόνηση αγναντεύοντας τους μη καπνιστές). Με προσοχή παρακολουθήστε την κάθε μικρή κίνησή των χεριών και των χειλιών.

Μετά κάντε την πρώτη ρουφηξιά. Νιώστε μέσα σας τον Θεό του Καπνού που γέμισε τα πνευμόνια σας. Μετά αργά, (ένα λεπτό) διώξτε τον καπνό και χαλαρώστε. Μια άλλη ρουφηξιά με πλήρη κατανόηση και πολύ αργά.

Κάθε φορά που βάζετε στο στόμα σας το τσιγάρο το ποσοστό των ρουφηξιών μειώνεται. Δηλαδή αν το πρώτο τσιγάρο πετάξατε μετά από 10 ρουφηξιές, το δεύτερο με 9, μετά 8….

Κάποια φορά θα νιώθετε την ανοησία της πράξεις, σε λίγο όλη η ύπαρξή σας θα το καταλαβαίνει και δε θα μπορείτε να το κάνετε."

 

Δεν έχω προσπαθήσει με αυτόν τον τρόπο..

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα αν είσαι έτοιμος ή όχι να το κόψεις. Δεν υπάρχουν ούτε βότανα, ούτε μαγικά κόλπα για να το κόψεις, όλα αυτά είναι κάποια μέσα που μπορούν να σε βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος αλλά μόνο εάν έχεις ισχυρή θέληση να το κόψεις. Είναι μάλλον θέμα αφύπνισης και συνειδητοποίησης ότι το κάπνισμα είναι περιττό και δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει, αλλά μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο πρέπει να έχεις περάσει μια διαδικασία. Έχω φίλους που προσπάθησαν να το κόψουν με τσίχλες, με ηλεκτρονικό τσιγάρο, με μείωση του αριθμού των τσιγάρων που κάπνιζαν ημερησίως, με βελονισμό και τίποτα δεν τους βοήθησε γιατί δεν ήθελαν να το κόψουν, γιατί βασίστηκαν στα διάφορα βοηθήματα και όχι στον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα ο παραπάνω διαλογισμός μου φαίνεται αστείος, μακάρι να ήταν τόσο απλό να κόψει κάποιος το τσιγάρο. Η πολλή θεωρία δεν βοηθάει, ούτε και το να ψάχνεις τρόπους διακοπής καπνίσματος κρατώντας ένα αναμμένο τσιγάρο ... κάνε πράξη αυτό που θες αν πραγματικά το θέλεις, αλλιώς απόλαυσε το κάπνισμα μέχρι να είσαι έτοιμος να το διακόψεις...

 

Και κάτι ακόμα, αν και άκαπνη πολλά χρόνια τώρα στο μυαλό μου πολλές φορές ειδικά όταν δεν είμαι στα καλύτερά μου έρχεται η ιδέα να ανάψω ένα τσιγάρο. Η διαδικασία της διακοπής δεν είναι κάτι που τελειώνει μέσα σε λίγο καιρό αλλά είναι κάτι που κρατάει χρόνια, γιατί άλλο η απεξάρτηση από τη νικοτίνη και άλλο η απεξάρτηση από το κάπνισμα και όλες τις στιγμές που το συνοδεύουν. Αυτό είναι το πιό δύσκολο σημείο και μάλιστα είναι κάτι που μένει μαζί σου χρόνια ολόκληρα γιατί είναι άλλο να μην έχεις καπνίσει ποτέ και άλλο να είσαι πρώην καπνιστής. Πρώην καπνιστής σημαίνει άνθρωπος που κάποτε είχε μια εξάρτηση την οποία νίκησε αλλά έχει πολλές πιθανότητες να ξαναρχίσει το κάπνισμα αν δεν είναι αποφασισμένος. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις εξαρτήσεις. Θυμάμαι φίλους που είχαν κόψει το κάπνισμα και μάλιστα ήταν από αυτούς των άκρων που με το που το έκοβαν δεν μπορούσαν να ανεχθούν τη μυρωδιά και γίνονταν εκνευριστικοί, μιλούσαν με τις ώρες για το πόσο βλαβερό είναι το τσιγάρο και μετά από λίγα χρόνια τους έβλεπες να καπνίζουν πάλι μανιωδώς...

Edited by Dalia
Link to comment
Share on other sites

Chaos

Νομίζω ότι δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την μέθοδο των μοναχών χωρίς επίβλεψη. Πρόκειται για έναν σχεδόν βίαιο καθαρισμό του οργανισμού μη εύκολα διαχειρίσιμο από τον, ας πούμε, ασθενή.

 

Εάν ασχολείσαι πρακτικά με μεταφυσική μπορείς να εντάξεις το κόψιμο του τσιγάρου στα πλαίσια κάποιου στόχου που σχετίζεται με την μεταφυσική. Την θέλησή σου θα την κινήσεις για τον στόχο όχι για το τσιγάρο, εστιάζεσαι στην εργασία που θέλεις να φέρεις εις πέρας. Ξεκινώντας θα πρέπει να ξέρεις και να εκφράσεις το τι θέλεις να πετύχεις με την εργασία και να δηλώσεις αποφασιστικά ότι δεν θα ξαναβάλεις στο στόμα σου τσιγάρο.

Η εργασία θα είναι ο φάρος σου στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...