Jump to content

Ορθρινος Αστερας


Recommended Posts

Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Κεφάλαιο 22

16 ΕΓΩ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΠΕΜΨΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΝ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΗ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΤΑΥΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ Ο ΑΣΤΗΡ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΡΙΝΟΣ.

Φιλη Νεφελη. Σε αλλη μεταφρση λεει εγω ειμαι το κλειδι του Δαβιδ. Αλλα αλλη ειναι η ουσια. Αυτοαπκαλειται ο Ιησους Αστηρ Ορθρινος. Δηλαδη Πρωινος Αστερας. Δηλαδη το Αστερι που φερνει την Αυγη (ειναι η Αφροδιτη που συμβολιζεται σαν Οφης στους μαγια). Δηλαδη ο Αστερας ο φερων την Αυγη. Δηλαδη ο αστερας ο Φερων το Εως. Δηλαδη ο Ιησους ειναι ο Εωσφορος. Ονομα που τωχαν και Δεσποτες εως το 600μΧ νομιζω. Σε αυτον αναφερεται και Ο Ησαϊας οταν λεει πως επεσαις Εωσφορε που στα ποδια σου ηταν ολα τα βασιλεια.

Ποια ειναι η γνωμη σου για αυτο? Μη ξεχνας παντως πως τα ποιο παληα αντιγραφα της Γραφης ειναι περιπου του 400μΧ μια και με την Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας καεικε και η μεταφραση των 70ντα που εκανε ο Πτολεμαιος ο Φιλοπατηρ γιοα χαρη των εξελληνισμενων Ιουδαιων της Αλεξανδρειας, οι οποιοι δεν μιλουσαν πια αραμαϊκα ή Εβραϊκα (οπως πολλοι ελληνοαμερικανοι πχ τριτης γεννειας). Αυτοι οι Ιουδαιοι οι οποιοι ηταν και Πλατωνιστες ονομαζωντο και Φαρισαιοι. (Αραγε γιατι τους βριζει η Γραφη? Αφου ο Ιωαννης οταν επισκεφθηκαν Ελληνο"ιουδαιοι των Χρηστο λεει οτι ειπε ο Χρηστος: "Τωρα εδοξασθη ο θιος του ανθρωπου"). Εχει επεμβει "ανθρωπινο χερι" στα "ιερα" βιβλια?

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 

Μα μιλάς σοβαρά;;;

 

Χρησιμοποιείς την Αποκάλυψη για επιχήρημα που να στέκει;; :shocked:

 

Αλλά έστω... παρόλο που δεν το δέχομαι ως επιχήρημα, να το σχολιάσω:

"Εωσφόρος" σημαίνει "ο φέρων το φως" (όπως ήδη είπες)...

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα; :blink:

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Μα μιλάς σοβαρά;;;

Χρησιμοποιείς την Αποκάλυψη για επιχήρημα που να στέκει;; :shocked:

Αλλά έστω... παρόλο που δεν το δέχομαι ως επιχήρημα, να το σχολιάσω:

"Εωσφόρος" σημαίνει "ο φέρων το φως" (όπως ήδη είπες)...

Που είναι λοιπόν το πρόβλημα; :blink:

4831[/snapback]

Πραγματικά πάντως αυτό είναι ένα από τα σημεία που έχουν δώσει ώθηση στην εικασία ότι ο Διάβολος ήταν αδελφός του Ιησού (δεν και παραβολή άσωτου) που από απογοήτευση επαναστάτησε κτλ. κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Αν το Εωσφορος δεν σημαινει τιποτα για εσενα τοτε σιγουρα δεν εχεις προβλημα. Για αλλους σημαινει. Οσο για την Αποκαλυψη σαν μερος της Γραφης των χριστιανων ειναι μια εγκυρη πηγη αν ψαχνεις τον χριστιανισμο. Πχ ρωτα ενα απλο ανθρωπο ποιος ειναι ο Εωσφορος ισως σου πη ο σατανας, εννω στην ουσια ειναι ο χρηστος. Συζητηση κανουμε. Αν δεν ενδιαφερει το ποιος ειναι ο Χρηστος τοτε για ποιο λογω η υπαρξη του Χριστιανισμου?

Για εσενα το ονομα Εωσφορος σημαινει κατι? Αν οχι απαντας σε θεμα που δεν γνωριζης. Θεωρησε το υφος μου φιλικοτατο. Οσο για το αν μιλω σοβαρα δεν προσεξες την ηλικια μου. Ειμαι 49 ετων, χομπυ μου η θρησκευτικη ιστορια.

Link to comment
Share on other sites

Εξαλλου υπαρχη τοπικ Χριστιανισμος και ελληνικη θρησκεια νομιζω. Πως κατεβηκε τετοιο τοπικ εαν δεν αναγνωριζεται η Γραφη ως βιβλιο των Χριστιανων? Νεφελη καλως σε βρηκα. Ισως με θυμασαι απο αλλου σαν Λολλαρδο:))

Link to comment
Share on other sites

Νεφελη καλως σε βρηκα. Ισως με θυμασαι απο αλλου σαν Λολλαρδο

 

Ναι, σε θυμάμαι :)

Αλλά πολύ φουριόζος μας ήρθες από δω και χαίρομαι που τώρα φαίνεται να... κόπηκε η πολύ φόρα (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ).

 

Ελπίζω να διάβασες ολόκληρο το άλλο thread με τίτλο Ελληνική & Χριστιανική Θρησκεία. Εάν όχι, τότε δεν πρόσεξες ότι το ζητούμενό μας σ΄ αυτόν τον χώρο είναι η αλήθεια κι όχι το τι μας "σερβίρουν" κατά καιρούς (συχνά-πυκνά δυστυχώς).

Όπως σου είπα και με πμ, εδώ δεν είμαστε σαν άλλα fora που μαλλιοτραβιούνται και πλακώνονται σαν βάρβαροι για τα θρησκευτικά (κακές εμπειρίες επ΄ αυτού από τον χώρο στον οποίον πρωτο-γνωριστήκαμε, έχουμε και οι 2)

 

Δεν μ΄ απασχολεί λοιπόν το τι λένε οι Γραφές, αλλά το τι βρίσκεται πίσω από τις γραμμές τους. Διότι εκεί είναι η αλήθεια.

 

Αν δεν ενδιαφερει το ποιος ειναι ο Χρηστος τοτε για ποιο λογω η υπαρξη του Χριστιανισμου?

 

Ο Χριστιανισμός έχει πάμπολλα κακώς κείμενα. Αν θέλουμε να μάθουμε τι και ποιός είναι πραγματικά ο Χριστός, θα ερευνήσουμε αυτά που δίδαξε κι όχι αυτά που άλλοι μεταγεννέστεροι του "έβαλαν στο στόμα". Δυστυχώς όμως ο ίδιος ο Χριστός δεν μας άφησε τίποτα δικό του γραπτό. Αυτό είναι πράγματι πρόβλημα... Θα πρέπει λοιπόν ν΄ αρκεστούμε σ΄ αυτά που είπαν οι μαθητές του, οι άνθρωποι δηλαδή που τον γνώρισαν αυτοπροσώπως (όπως άλλωστε κάνουμε και για άλλους που δεν μας άφησαν δικά τους χειρόγραφα. Όπως παράδειγμα ο Σωκράτης).

Επιπρόσθετο πρόβλημα στην έρευνα είναι ότι αυτά που οι μαθητές του έγραψαν, στην συνέχεια "έπεσε λογοκρισία", αλλιώθηκαν, "πειράχτηκαν" κλπ. άλλες φορές εσκεμμένα κι άλλες απλά από λάθος (αν και υπερτερούν οι φορές που είναι εσκεμμένο). Η έρευνα έτσι γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Αλλά όχι ακατόρθωτη! :smilewink: Όρεξη νά ΄χει κανείς να ψάξει... και τότε θα βρει.

 

Για εσενα το ονομα Εωσφορος σημαινει κατι?

 

Ναι, σημαίνει. Αλλά δεν συμβαδίζει με τα όσα μας έχουν "χώσει στο κεφάλι".

 

Οσο για την Αποκαλυψη σαν μερος της Γραφης των χριστιανων ειναι μια εγκυρη πηγη αν ψαχνεις τον χριστιανισμο.

 

Δεν ψάχνω τον Χριστιανισμό, ψάχνω τον Χριστό! Δεν ξέρω εάν συλλαμβάνεις πόσο τεράστια είναι η διαφορά... :gleam:

 

Αν θέλεις να μιλήσουμε για τους Χριστιανούς ιερείς και "συνεργατών" τους σε σύνολο ανά τους αιώνες, πιστεύω ότι θα είναι μάλλον βαρετή η συζήτηση διότι προφανώς συμφωνούμε. Άσε που την βρίσκω και άσκοπη συζήτηση... Γιατί να κάτσω να συζητήσω για τα λάθη, εγκλήματα, εκμετάλλευση, εξουσιομανία (νέα λέξη αυτή :lol: ) κλπ κλπ κλπ στην ιστορία του Χριστιανισμού; Αυτά είναι ήδη γνωστά πράματα.

 

Αν θέλεις όμως να μιλήσουμε μόνο για τον Χριστό, θα μου ήταν ευχάριστο. Για να γίνει όμως αυτή η συζήτηση, βασική προϋπόθεση είναι ότι αφήνουμε στην άκρη τα όσα του προσάπτουν οι εκάστοτε άσχετοι και ψάχνουμε την αλήθεια.

Χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις, διότι έτσι δεν πρόκεται να βρούμε τίποτα!

 

Τι λες;

Link to comment
Share on other sites

Εμένα άμα μου βρείτε άλλον φορουμιώτη (λεξιπλασία εεεε!!!), που να αγαπά και να αποδέχεται τον Χριστό, σαν τον Κώστα, θα κάτσω να με φτύσετε!

...απλά, δεν αποδέχεται το κουστουμάκι που τον έχουν ντύσει οι απανταχού ραφτάδες.

...απλά, αν μιλήσει για τους ραφτάδες θα είναι στην καλύτερη περίπτωση γραφικός, στην χειρότερη -λόγω πρότερου βίου-, νεκρός.

...του ΄χει κάτσει και στραβά το όνομα που τον βάφτισαν :018bleh:

 

...τον Κώστα, τον διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις :019blush:

Link to comment
Share on other sites

Εμένα άμα μου βρείτε άλλον φορουμιώτη (λεξιπλασία εεεε!!!), που να αγαπά και να αποδέχεται τον Χριστό, σαν τον Κώστα, θα κάτσω να με φτύσετε!

...απλά, δεν αποδέχεται το κουστουμάκι που τον έχουν ντύσει οι απανταχού ραφτάδες.

 

Αν αυτό πράγματι ισχύει Νεράϊδα, και σε συνδυασμό μ΄ αυτό που ήδη είπε ο Manalishi ότι έχει σαν χόμπυ την θρησκευτική ιστορία, τότε μπορούμε να κάνουμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. :cheerful:

 

Τα κουστουμάκια δεν τα γουστάρω ούτ΄ εγώ... Πόσες φορές ακόμα να το πω? :wacko:

 

Βάλ΄ τε τις πυτζαμούλες και τα τζινάκια σας κι ελάτε να τα πούμε επιτέλους! :blblbl:

 

(...σαν την cosmote ακούγομαι γμτ! :blink: )

Link to comment
Share on other sites

(...σαν την cosmote ακούγομαι γμτ!  :blink: )

4840[/snapback]

 

 

xaxaxaxaaaa

Γιατί; Ψέμματα είναι; Ούτε μία λέξη γραπτή δεν άφησε ο Χριστός. Στο όνομά Του έχουν γραφτεί τόννοι μελάνης για τα πόσα είπε... Τόσο σπάνια που μίλαγε, με όσα λένε ότι έχει πει, θα έπρεπε να είναι εν ζωή ακόμα και να λέει!!!

Ήταν λιτός στον Λόγο Του. Μία και μοναδική προσευχή άφησε, στην πιο απλή και ταυτόχρονα πιο αριθμοσοφημένη γλώσσα. Χρησιμοποιήσε τις πιο απλές και πιο ταπεινές λέξεις, και έκρυψε τους ήχους και τους φθόγγους των υψηλότερων πυθαγόρειων διανοητικών δονήσεων. Αλλά, αυτά, εμείς τα λέμε. Οχι Εκείνος. Εμείς καλύπτουμε την κενοδοξία μας, λέγοντας ότι είπε αυτό κι εκείνο και το άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Γραπτα κειμενα του χρηστου υπαρχουν. Ειναι η Αποκαλυψη. Λεγεται του Ιωαννου αλλα ο ιδιος ο Ιωαννης λεει αυτα μου αποκαλυψε σε ονειρο ο Ιησους. Ειναι σαν να λεμαι δεν ξερωμαι τον Σωκρατη εννω εχωμαι για αυτον απο τον Πλατωνα. Επισης και ο Παυλος ειχε νεαρο νομιζω τον Ματθαιο και εγραφε για αυτον. Επισης απο τον Χρηστο εχωμαι μεσω των Ευαγγελιων την Επι του Ορους Ομιλια (Μακαρισμοι) και τις παραβολες. Ειδικα ο Ιωαννης ζουσε μαζι του. Πολλοι λενε δε οτι ζη μεχρι σημερα γιατι ο Χρηστος απο τον Σταυρο του ειπε: Εσυ δεν θελεις αποθανει εως οτου δης το τελος. Ο ιδιος δε ο Ιωαννης σε επιστολη του στη Γραφη στεναχωριεται και το καταγγελλει γιατι κυκλοφορουσε ηδη επι της εποχης του. Πιστευω οτι η Γραφη εχει ενδιαφερον. Και θα χαρω να τη συζητησω. Αν ηταν να δωσουμε λυση στο θεμα συνταξεις, κλπ θα πηγαιναμε σε αλλο Φορα. Εδω ειναι ευκαιρια να μοιραστουμε γνωσεις. Προσωπικα δεν τα καταφερνω να "λακωνιζω" αλλα ειμαι "πραος". Ο λογος που ανεπτυξα το θεμα ειναι το εξεις. Για τον Χριστιανο η εννοια "Εωσφορος" η Lucifer ειναι κακο. Βαλε yahoo Images να βεβαιωθης. Αλλα μεχρι τον 6ο αιωνα ηταν καλο. Μετα η αιρεση των Εωσφοριτων (ή Iluminati) κυνηγηθηκε. και κατα την προσφηλη μεθοδο των εν εξουσια αντεστρεψαν την εννοια του Ονοματος. Βεβαια δεν κανω εκστρατεια για επαναφορα. Απλα επειδη εχω και αλλα απο την Γραφη τα βρισκω ευχαριστα να τα αναφερω.

Φιλικοτατα Κωστας. (Νεραϊδουκο μου προστατη μου και εγω σαγαπω):)))

Link to comment
Share on other sites

Lexotanil θα διανέμω δωρεάν για όποιον νιώσει ότι τα φτύνει με τον Κώστα :063laugh::063laugh::063laugh:

Link to comment
Share on other sites

Για την ιστορία: Η Αποκάλυψη χρονολογείται ότι γράφτηκε μεταξύ των ετών 94 και 97 μ.Χ., από τον Ιωάννη, μαθητή του Ιησού, στην Πάτμο, όπου πέρασε περίπου 18 μήνες ο Ιωάννης εξορισμένος. (Αυτό, για τους φίλτατους ακροατές που ίσως δεν γνωρίζουν για τι πράμα μιλάμε)

 

 

Γραπτα κειμενα του χρηστου υπαρχουν. Ειναι η Αποκαλυψη. Λεγεται του Ιωαννου αλλα ο ιδιος ο Ιωαννης λεει αυτα μου αποκαλυψε σε ονειρο ο Ιησους.

 

Με την ίδια λογική, και τα Ευαγγέλια του Χριστού είναι, αφού καταγράφουν τα λόγια του!

Όχι φίλε μου, δια χειρός Χριστού δεν έχουμε τίποτε περισσότερο από μια επιστολή στα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, που ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι δική του. Αλλά ακόμα κι αν είναι, δεν είναι τίποτα φοβερό. Απλά απαντά σε κάποιον που τον κάλεσε (δεν θυμάμαι ακριβώς ποιόν, θα σου το βρω όμως, κάπου στ΄ αρχεία μου βρίσκεται κι αυτό) ότι δεν μπορεί να έρθει (σιγά τα ωα δηλαδή)

 

Όμως, έχω και μια απορία:

Ας υποθέσουμε ότι πράγματι αυτό το όραμα της Αποκάλυψης του Ιωάννη είναι αυθεντικό, κι όχι αποτέλεσμα κούρασης, γηρατειών, ψυχολογικών επιρροών κλπ κλπ κλπ. γιατί το είχε μόνο αυτός; Γιατί όχι και κάποιος άλλος από τους μαθητές;... Γιατί όχι όλοι στην τελική;

 

Πολλοι λενε δε οτι ζη μεχρι σημερα γιατι ο Χρηστος απο τον Σταυρο του ειπε: Εσυ δεν θελεις αποθανει εως οτου δης το τελος.

 

Κι αυτό προέρχεται από...? (πηγή παρακαλώ)

 

Επίσης, πως είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν είναι αλληγορία; Διότι στο κάτω-κάτω, ο Ιωάννης κατά κάποιο τρόπο, πράγματι έζησε και είδε «το τέλος»! Δική του είναι η Αποκάλυψη! :smilewink:

 

Για τον Χριστιανο η εννοια "Εωσφορος" η Lucifer ειναι κακο. Βαλε yahoo Images να βεβαιωθης. Αλλα μεχρι τον 6ο αιωνα ηταν καλο.

 

Αιτιολόγησε...

Ναι, το γνωρίζω ότι ο Εωσφόρος γενικά θεωρρείται "τζιζ κακό!"... Ποιός δεν το ξέρει άλλωστε; Αλλά για το ότι μέχρι τον 6ο αιώνα δεν ήταν έτσι τα πράματα, χριάζομαι αιτιολόγηση.

 

Πιστευω οτι η Γραφη εχει ενδιαφερον. Και θα χαρω να τη συζητησω.

 

Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να την συζητήσουμε (δεν φαίνεται; :cheerful: )

Αλλά θα σε «πρήξω» αρκετά μέχρι να την δεχτώ ως αυθεντικό όραμα του Ιησού. :018bleh:

 

...ΑΝ τελικά την δεχτώ...

Link to comment
Share on other sites

Μια συμβουλη προς ναυτιλομενους.

Οσοι θελουν να μιλουν για συγκεκριμενες θρησκειες ας διαβασουν πρωτα οσα περρισοτερα <<βιβλια>> μπορουν να βρουν.

Απο την καινη διαθηκη μεχρι το βιβλιο του ενωχ και την κλειδα του σολομοντα, βεβαια ασ σιγουρευτουν (οσο το δυνατο) οτι αυτο που διαβαζουν ειναι αυτο που λεει ο τιτλος και οχι αυτο που εγραψε καποιος για να βγαλει φραγκα.

Και συνεχιζω χωρις να περνω το μερος κανενοσ και καμιασ θρησκειας αυτο ποθ λεμε διαβολος τι ηταν?

Καποιος καπου καποτε εγραψε κανα δυο πραματακια (το ποιος δε λεω οποιος πραγματικα θελει ας ψαξει) οτι ενοιωσε αδικημενος απο τον δημειουργο γιατι τον εβαλε να προσκυνησει τον αδαμ, επισης οτι οι <<εκπεσοντες>> αγγελοι τιμωριθηκαν επειδη εμαθαν πραγματα περι διαφορων <<τεχνων>> στους ανθρωπους.

Να δεις τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει, μα ναι βρε, προμηθεα δε τον ελεγαν εκεινο τον τυπο που τιμωρησαν οι θεοι επειδη εδωσε τη φωτια <<γνωση>> στους ανθρωπουσ?

Για δε βρε κατι συμπτωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ξαναπέστο:

Μια συμβουλη προς ναυτιλομενους.

Οσοι θελουν να μιλουν για συγκεκριμενες θρησκειες ας διαβασουν πρωτα οσα περρισοτερα <<βιβλια>> μπορουν να βρουν.

Απο την καινη διαθηκη μεχρι το βιβλιο του ενωχ και την κλειδα του σολομοντα, βεβαια ας σιγουρευτουν (οσο το δυνατο) οτι αυτο που διαβαζουν ειναι αυτο που λεει ο τιτλος και οχι αυτο που εγραψε καποιος για να βγαλει φραγκα.

Μια συμβουλη προς ναυτιλομενους.

Οσοι θελουν να μιλουν για συγκεκριμενες θρησκειες ας διαβασουν πρωτα οσα περρισοτερα <<βιβλια>> μπορουν να βρουν.

Απο την καινη διαθηκη μεχρι το βιβλιο του ενωχ και την κλειδα του σολομοντα, βεβαια ας σιγουρευτουν (οσο το δυνατο) οτι αυτο που διαβαζουν ειναι αυτο που λεει ο τιτλος και οχι αυτο που εγραψε καποιος για να βγαλει φραγκα.

Μια συμβουλη προς ναυτιλομενους.

Οσοι θελουν να μιλουν για συγκεκριμενες θρησκειες ας διαβασουν πρωτα οσα περρισοτερα <<βιβλια>> μπορουν να βρουν.

Απο την καινη διαθηκη μεχρι το βιβλιο του ενωχ και την κλειδα του σολομοντα, βεβαια ας σιγουρευτουν (οσο το δυνατο) οτι αυτο που διαβαζουν ειναι αυτο που λεει ο τιτλος και οχι αυτο που εγραψε καποιος για να βγαλει φραγκα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...