Jump to content

Φοβάσαι το σκοτάδι;


Recommended Posts

Καλά, εγώ θα δίνω όλες τις καλές ιδέες για τα νέα forum; Πλάκα κάνω.

 

Λοιπόν, εγώ φοβάμαι το σκοτάδι :shocked: (όπως έχω πει και σε άλλο forum), αλλά φοβάμαι το σκοτάδι μόνο όταν είμαι μόνος μου. Επίσης φοβάμαι το βυθό, όμως πάλι όταν είμαι μόνος μου....

Δεν ξέρω γιατί, αλλά νομίζω ότι αυτό που φταίει είναι το ότι φοβάμαι το άγνωστο και ότι δεν ξέρω το τι κρύβει το σκοτάδι...

 

Το σκοτάδι είναι ύπουλο! Απλά όταν θέλω να είμαι κάπου, που εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει φως, αυτό που θα κάνω είναι να ανάψω ένα κερί....

 

Ότι καταλάβατε , καταλάβατε!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sto skotadi tha dis tin alithia ...

 

...ή αυτά που δημουργεί το μυαλό σου.

 

sto fos blepoume osa theloume na...doume :question:  :question:  :question:

 

...ή αυτά που επιβάλλουν από μόνα τους να δούμε.

 

 

"το νοητό είναι πραγματικό και το πραγματικό είναι αληθινό" (...κάτσε να δεις ποιός τό 'πε αυτό... :018bleh: )

Link to comment
Share on other sites

Guest Morning Mist Faery

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΩ ΦΟΒΟ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΥΧΤΑ Η ΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΦΟΒΟ. :001almostcry:

 

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΟΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ????

 

SORRY ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ???

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να αισθάνεσαι πολλά, το θέμα είναι ότι αυτά τα συναισθήματα από που προκλείθικαν, π.χ. μπορεί από μία σου σκέψη, ένα απλό ήχο (που δεν ήταν κάτι το συμαντικό) μέχρι και μία άλλη οντότητα γύρο σου.

Πάντως στο σκοτάδι τα συναισθήματα τρόμου, φόβου κλπ. ενυσχίοντε.

 

(άποψη μου :gleam: )

Link to comment
Share on other sites

Γιατι καποιοσ να φοβαται το σκοταδι?

Εαν καποιος ειναι δεμενος σε μια καρεκλα και δει να ερχεται ενας τυπος με προθεση να τον σκοτωσει αυτο που θα κανει λιγο πριν πεθανει ειναι να κλεισει τα ματια του, γιατι?

Γιατι υποσυνυδητα πιστευει οτι αμα δε το βλεπει δεν υπαρχει.

Αναποδα τωρα, οτι στη normal ζωη μας πιστευουμε οτι δεν υπαρχει στο σκοταδι ζωντανευει.

Link to comment
Share on other sites

Από τη μία έχουμε το σκοτάδι ως έλειψη φωτός από το χώρο γύρο μας και από την άλλη έχουμε το σκοτάδι επειδή έτσι μας συμφερεί και το λέω αυτό επείδή πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα θέλανε να βλέπυν τι στιγμή του θανάτου τους...

 

 

Michael said:

"Γιατι υποσυνυδητα πιστευει οτι αμα δε το βλεπει δεν υπαρχει.

Αναποδα τωρα, οτι στη normal ζωη μας πιστευουμε οτι δεν υπαρχει στο σκοταδι ζωντανευει. "

 

 

Αυτό νομίζω ότι ισχύει για μικρές ηλικίες

Link to comment
Share on other sites

Γιατι καποιοσ να φοβαται το σκοταδι?

Εαν καποιος ειναι δεμενος σε μια καρεκλα και δει να ερχεται ενας τυπος με προθεση να τον σκοτωσει αυτο που θα κανει λιγο πριν πεθανει ειναι να κλεισει τα ματια του, γιατι?

5364[/snapback]

 

Σωστό...δε το είχα σκεφτεί έτσι..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

Κι εγώ πραγματικά φοβάμαι το σκοτάδι! Κι όχι απλά το φοβάμαι, το τρέμω!

Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ στο δωμάτιο χωρίς έστω ένα πορτατίφ αναμμένο!

Αυτό που φοβάμαι είναι τα πλάσματα της νύχτας, ή της φαντασίας μου, που τα έχει συνδέσει με τη νύχτα. Αν ειδικά έχω δει και καμιά περίεργη ψυχολογική ταινία ή θρίλερ, τότε η νύχτα γίνεται το μαρτύριό μου..

 

Επίσης δεν μπορώ να κοιμηθώ όταν τα πόδια μου είναι έξω από τα σκεπάσματα, επειδή με φοβίζει "ο σκοτεινός κόσμος κάτω από το κρεβάτι μου!"... :shocked::crying:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν καλή μου Oneiromantis,

επειδή είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα μέχρι αδικαιολόγητα μεγάλη ηλικία ( :019blush: ), προσπάθησε κάτι που τουλάχιστον εμένα με βοήθησε: τσαμπουκά! :cheerful:

Επειδή είχα παρατηρήσει πως το να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως είναι όλα της φαντασίας μου, δεν έπιανε (παρόλο που είναι η αλήθεια), το γύρισα στο αλλιώς: "περιμένετε να μου την πέσετε μόλις κλείσω το φως εεεε;; ελάτε ρε αν σας κοτάει!!" ...και διάφορα τέτοια παρανοϊκά :019blush: ... έως που πείσθηκα πως τα τρόμαξα και φύγανε, ότι είμαι πιο δυνατή, κλπ. Ουσιαστικά δηλαδή υπέβαλα τον εαυτό μου. Συχνά μάλιστα καθόμουνα επίτηδες μόνη μου σε σκοτεινό δωμάτιο, για να το ξεπεράσω... και πράγματι το ξεπέρασα :cheerful:

 

Έχω υπ' όψη μου πως ο τρόπος είναι ανορθόδοξος και δεν αποκλείεται να χαρακτηριστώ... "για ζουρλομανδύα!" :wacko:

 

...Αλλά έπιασε! :gleam:

Link to comment
Share on other sites

"περιμένετε να μου την πέσετε μόλις κλείσω το φως εεεε;; ελάτε ρε αν σας κοτάει!!" ...και διάφορα τέτοια παρανοϊκά  :019blush: ...

7066[/snapback]

 

Αχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχχαχαχααααα :063laugh::063laugh::063laugh::063laugh::063laugh::063laugh::clapping::063laugh::clapping::063laugh:

 

Φοβερη η Νεφ! :063laugh::063laugh: :goodwork: :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Νεφέλη, θα δοκιμάσω τη λύση που προτείνεις! :unsure: (...όταν το πάρω απόφαση! :019blush: )

Αλλά αν συμβεί κανένα απρόσμενο γεγονός όπως το να πέσει στα καλά καθούμενα καμιά ασφάλεια, ή οποιοσδήποτε θόρυβος μέσα/έξω από το σπίτι... :shocked::shocked: ...άσχημα τα πράγματα.

Τρομάζω τόσο εύκολα... άλλωστε, θερίζουν οι καρδιακές προσβολές στα 19!! :018bleh::018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Σπάνια αγριεύομαι από το σκοτάδι.

Όταν ήμουν φαντάρος (περπατάς μεσάνυχτα σε χωματόδρομο χωρις φώτα και χωρίς φεγγάρι) σκεπτόμουν οτί μου επιτεθόταν το κοριτσάκι απ' το "Ο Εξορκιστής", για να δοκιμάσω τον εαυτό μου, και μόνο με αυτή την εικόνα περπατούσα λίγο πιο γρήγορα. :001almostcry:

Α και μία άλλη φορά που ή΄ξερα οτί κυκλοφορούσε ένας τεράστιος σκύλος στο στρατόπεδο και κατέβαινα τον ίδιο χωματόδρομο (ανισόπεδος, όχι απλή ευθεία), άκουσα το γρυλισμά του!!!!! :001almostcry: :001almostcry: :crying: Η φάση είναι οτί δεν έβλεπα και το σκύλο. Όχι απλά :censored: πάνω μου. :063laugh: Πλάκα είχε. Τελικά δεν επιτεθηκε και απομακρύνθηκα σιγά σιγά...

Και αλλη μία ιστορία που είναι φοβερή...

Βράδυ...κοιμόμουν και έβλεπα στον ύπνο μου ότι μέσα στο σπίτι κυκλοφορούσε ένα Vampire (Strauhd Von Zarovitch απ'το Ravenloft). Έκλειναν τα φώτα στο δωμάτιο που βρισκόμουν άναβαν σε άλλο...Μετά από ώρα, καταλήγω στο δωμάτιο μου, ανάβψ το ως και βλέπω γραμμένο στον τοίχο ένα κείμενο από το οποίο το μόνο που θυμάμαι, είναι η φράση στο τέλος του: ...εκ του πυρός τας χείρας. Εκεί ξυπνάω

και ακούω κάτι να σέρνεται στη μοκέτα...βήματα να σέρνονται...πιο δυνατή προσευχή στον θεό δεν έχω κάνει ποτέ μου (πιάστηκα στον ύπνο γι αυτό και προσευχήθηκα :D ). Πρέπαι να είχαν περάσει τρια λεπτά περίπου και τα βήματα συνεχίζονταν... εκεί εφάρμωσα την μέθοδο "τσαμπουκά" που είπε η Νεφέλη. Σηκώθηκα γρήγορα πετώντας το πάπλωμα προς τα εκεί που ακούγονταν τα βήματα και αναψα το φως. Το τι προκαλούσε το θόρυβο δεν θα σας το πω(κατοικιδιο δεν έχω) αλλά μόλις το είδα λύθηκα στα γέλια... :clapping:

 

ps: Η τελευταία ιστορία είναι ένα αρκετά καλό παράδειγμα για την γέννηση κάθε θρησκείας

Link to comment
Share on other sites

Αλλη μια καλή ιδέα για να μη φοβάστε το σκοτάδι (δε ξέρω αν έχει προαναφερθεί) είναι να σκέφτεστε πως "Εγώ είμαι ο κακός της υπόθεσης εδώ. Αν πρέπει κάποιος να φοβάται, αυτός είναι ο οποιοσδήποτε άλλος εκτός από μένα". Κάτι παρόμοιο με αυτό που είπε η Nef αλλά που για μένα προσωπικά λειτουργεί αποδοτικότερα (όταν φοβάμαι γενικώς)...

 

Το σκοτάδι διεγείρει όντως διεγείρει τη φαντασία καθώς, όπως προείπαν και αρκετοί, ξυπνάει το άγνωστο του υποσυνείδητου. Και το άγνωστο υποσυνείδητα εξελίσσεται στο φόβο του θανάτου... Γιατί ο απώτερος και μεγαλύτερος φόβος για τους ανθρώπους είναι ο θάνατος.

"Μη φοβάστε το σκοτάδι, αφήστε το σκοτάδι να φοβηθεί εσάς..."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...