Jump to content

Συνωμοσιολογία,συνωμοσιολόγοι Αλήθειες Και Ψέμματα


Αrtzuna
 Share

Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια με την δυναμική είσοδο του διαδικτύου και της άμεσης πληροφόρησης υπάρχει αναμφισβήτητα μια απέραντη ροή πληροφοριών σε όλους τους τομείς.

Μέσα σε αυτήν την απέραντη ροή έχουν ανθίσει όπως είναι φυσικό και αμέτρητες σελίδες με αμφιλλεγόμενες πληροφορίες για το μέλλον και την προέλευση του ανθρώπου,για την νεα τάξη πραγμάτων,για μυστικά σενάρια που πολλές φορές συνοδεύονται από πολυάριθμα ντοκυμαντέρ.

 

Όταν είδα για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια το ντοκυμαντερ zeitgeist σοκαρίστικα,καθώς και ταινίες όπως matrix και V -Vendetta.

Όσο περνάει ο καιρός τείνω να πιστέψω πως οι αμφιλεγόμενες πληροφορίες κοινώς συνωμοσιολογία στην ουσία δεν σου ανοίγουν τα μάτια όπως μπορεί να πιστεύεις αρχικά αλλά σε βυθίζουν ακόμα πιο πολύ στην άγνοια και στην απάθεια (διαιρεί και βασίλευε),καθώς ουσιαστικά σε προετοιμάζουν να δεχτείς κάποια πράγματα πιο εύκολα από πριν.Νομίζω δηλαδή σκεφτόμενος πιο συνωμοσιολογικά και απο τον συνωμοσιολόγο πως η συνωμοσιολογία λειτουργεί συμπληρωματικά της είδησης όπως το παρακράτος για το κράτος.

 

Ποια η γνώμη σας για την συνωμοσιολογία?

Τι θεωρείτε τελικά συνωμοσιολογία?

Πως μπορεί να υπάρχει διάκριση σε τι είναι αληθές και τι όχι και έπειτα ποια πληροφορία μπορεί να φανεί ως χρήσιμη στην εξέλιξη του ατόμου και ευρύτερα του συνόλου?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τα documentaries σε επίπεδο zeitgeist είναι μια καλή αρχή για αυτούς που νομίζουν πως π.χ τα δελτία ειδήσεων είναι μέσα ενημέρωσης..

Άλλα σχετικά επικίνδυνα για αυτούς που θα αντικαταστήσουν τα δελτία ειδήσεων με αυτά..

 

Καλύτερα να αποφεύγουμε να υιοθετούμε απόψεις άλλων χωρίς να "ψαχτούμε"

ή να αμφισβητούμε την αυθεντική(?) προσωπική μας άποψη..

 

Ο καθένας λέει τα δικά του..

Μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί να έχει άδικο..

Αξίζει όμως να αντικαταστήσουμε τις σκέψεις μας για την εικονική ζωή που μας έχουν επιβάλλει

με τον εικονικό εαυτό μας?

Μήπως να ασχοληθούμε λίγο με το τι κάνουμε εμείς και πως θα εξελίξουμε την ύπαρξή μας αντί να μας κυνηγάνε φαντάσματα?

 

Η αλλαγή έρχεται όταν ο κάθε άνθρωπος αλλάξει τον εαυτό του πρώτα..

Link to comment
Share on other sites

 

Όσο περνάει ο καιρός τείνω να πιστέψω πως οι αμφιλεγόμενες πληροφορίες κοινώς συνωμοσιολογία στην ουσία δεν σου ανοίγουν τα μάτια όπως μπορεί να πιστεύεις αρχικά αλλά σε βυθίζουν ακόμα πιο πολύ στην άγνοια [...]

 

 

Σε βυθιζουν οχι μονο στην αγνοια αλλα και στην αποβλακωση. Το σλογκαν "open your mind" που

ακουγεται τελευταια οπου σταθεις κι οπου βρεθεις ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα. Στην ουσια

αυτο το 'κινημα των ανοιχτομυαλων' δεν κανει τιποτα αλλο απο το να καταστρεψει σε πρωτη φαση

το "πνευματικο οχυρο" που εχει ο καθενας στο κεφαλι του. Προβαλει τον τροπο σκεψης "και αν;;; "

οπου το "και αν" δεν εχει κανενα οριο και κανενα τελειωμο. Στη συνεχεια, απο αυτο το σταδιο και μετα

μπορει κανεις να σου περασει οτιδηποτε ως αληθες (με λιγη πονηρια,μαρκετινγκ,συναισθηματικο χειρισμο

και λογικες πλανες) αφου πλεον το 'οχυρο' εχει πεσει και δεν υπαρχουν δυνατες αντιστασεις.

Θυμιζει λιγο τη "μεθοδο Σοκ" που περιγραφεται στο δογμα του σοκ (για οποιον το εχει διαβασει).

 

383209464_12d3131baa_o.png

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι οι θεωρίες συνωμοσίας, όχι η συνωμοσιολογία.

Η συνωμοσιολογία, αν επιχειρούσαμε να κάνουμε μια ετυμολογική ανάλυση, θα καταλήγαμε στο ότι είναι μια εποπτική μελέτη των θεωριών συνομωσίας, καθώς και η ανάλυση, η συζήτηση, η αμφισβήτηση και γενικά ο «λόγος» (συνωμοσιο-λογία) για κάποια πραγματική ή μη συνωμοσία. Η δυνατότητα που δίνει στον άνθρωπο αυτή η «πολιτική θεώρηση του μέλλοντος», καθιστώντας τον ικανό να δει πέρα από αυτά που του σερβίρονται καθημερινά, αποτελεί και το σημαντικότερο πρωτέρημα της συνωμοσιολογίας. Η ορθολογική προσέγγιση των θεωριών συνομωσίας, αλλά και γενικότερα η διασύνδεση κάποιων στοιχείων που χαρτογραφούν, όσο μπορούν, την υπόγεια περιοχή του παρασκηνίου αποτελούν με τη σειρά τους τα κυριότερα χαρακτηριστικά μιας ανώριμης ακόμη πολιτικής θεώρησης, της συνομωσιολογίας.

 

Αντίθετα, οι θεωρίες συνωμοσίας είναι οι σοβαροφανείς προσεγγίσεις διάφορων πολιτικών – κυρίως – φαινομένων αλλά με μια σειρά αφελών χαρακτηριστικών, που είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν τους... Δίνουν εξηγήσεις για τα πάντα, συγχέουν δόγματα, καταδικάζουν αθώους και αθωώνουν ενόχους χωρίς δικαιοσύνη, επιτίθονται στην ανθρώπινη αντίληψη αποπροσανατολίζοντας τις μάζες, περιφρονούν το κατεστημένο αλλά ταυτόχρονα συσκοτίζουν την κοινή γνώμη, υπονομεύουν δικαιώματα και ελευθερίες και γενικά εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια και τη σχετική φοβία του ανθρώπου για το περιβάλλον του.

 

Οι θεωρίες συνωμοσίας έφτασαν στο ζενίθ τους τον 20ο αιώνα με αφετηρία τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου πίσω απ’όλα κρύβονταν οι Εβραίοι και τα πάντα ήταν μια σιωνιστική συνομωσία, εντός και εκτός των Ευρωπαικών πλαισίων που προωθούσαν φανατικά ένα αντισημιτικό μοντέλο. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο, τα ηνία ανέλαβε πλέον η Αμερική, όπου απ’ότι φαίνεται, πήρε επάξια το ρόλο της «βασίλισας των συνωμοσιών». Από την «αόρατη» αλλά πανταχού παρούσα κομμουνιστική απειλή (με τις αντικομμουνιστικές υστερίες του Joseph McCarthy, Edgar Hoover κ.α.), μέχρι τη δολοφονία του J.F.K. και από την 11η Σεπτέμβρη (και την τρομοκρατία) μέχρι την πεποίθηση ότι ο κόσμος κυβερνάται από σιωνιστές ή εξωγήινους (ή και τα δύο), οι Αμερικάνοι φαίνεται να κρατούν τα σκήπτρα των θεωριών συνωμοσίας. Έχει κι αυτό την πολιτική του αξία, μιας και οι θεωρίες συνωμοσίας συνήθως διαδέχονται καταστάσεις φόβου και ανασφάλειας σε μια κοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η θεωρίες συνωμοσίας ή αλλιώς αμφισβητίσιμα γεγονότα περιλαμβάνουν μια πολύ μεγαλύτερη και πολλές φορές εξιδεικευμέμη γκάμα πληροφοριών και όχι απλά στερεότυπα του τύπου για όλα φταίνε οι Εβραίοι ή για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι.

Θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν για θρησκευτικές οργανώσεις,για μυστικές ομάδες,για την προέλευση του κόσμου,για το αν πατήσαμε στο φεγγάρι,για την ύπαρξη ή όχι των UFO,για το τέλος του κόσμου,για μυστικά πειράματα,για μυστικές γνώσεις,για μυστικές βάσεις για περίεργες φυλές....για της παναγιάς τα μάτια.

Ο προβληματισμός μου έγκειτε στο κατα πόσο σε αυτές τις θεωρίες υπάρχει δόση αλήθειας,πως μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αν είναι κάτι μια απλή θεωρία συνωμοσιάς ή αλήθεια και εν τέλη κατα πόσο είναι χρήσιμο να ξέρει για αυτές τις θεωρίες έστω και αν αληθεύουν

Link to comment
Share on other sites

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι συνήθως λάθος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, αν και σπάνια έως ποτέ δεν αποδεικνύεται το αντίθετο διότι αυτές οι θεωρίες πάντα στερούνται αποδεικτικών στοιχείων. Και όντως, ανέφερα τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αλλά σίγουρα οι θεωρίες συνωμοσίας τείνουν συνεχώς να διαδίδονται περισσότερο, όπως άλλωστε διαδίδονται και τα δόγματα σε περιόδους φόβου, αποκτώντας παράλληλα και βάθος ή ακόμα και "αυθεντίες" που τα ακολουθούν (το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο για την ψυχολογία του όχλου) και τα διαδίδουν ακόμα πιο πολύ.

 

Από την άλλη, η συνωμοσιολογία, σαν μια "εναλλακτική" πολιτική θεώρηση, προσεγγίζει διαφορετικές πλευρές μιας ιστορίας χρησιμοποιώντας υπαρκτά στοιχεία και ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις).

Είναι σαν να χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν για ένα γεγονός σαν κομμάτια ενός παζλ, το οποίο προσπαθεί να συμπληρώσει για να φτάσει πιο κοντά στην αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη, η συνωμοσιολογία, σαν μια "εναλλακτική" πολιτική θεώρηση, προσεγγίζει διαφορετικές πλευρές μιας ιστορίας χρησιμοποιώντας υπαρκτά στοιχεία και ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις). Είναι σαν να χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν για ένα γεγονός σαν κομμάτια ενός παζλ, το οποίο προσπαθεί να συμπληρώσει για να φτάσει πιο κοντά στην αλήθεια.

 

:thumbsup:

 

 

Με λίγα λόγια συνωμοσιολογία είναι το εξής:

 

Η ελλάδα, θα έρθει παλι στην δύσκολη θέση να χρειάζεται λεφτά θα γίνει και 3ο και τελευταιο πακέτο στήριξης. Εκει θα δώσουμε την μανα μας και τον πατερα μας, θα ξεπουληθούμε τελείως. Αντίστοιχα η ευρωπαϊκή ένωση θα αναγκαστεί να εκδώσει ευρωομόλογα τα οποία σχεδόν όλα θα τα αγοράσει η κίνα. Σε τοπικό επίπεδο, θα έρθει η ώρα που θα τελιώσουν πάλι τα λεφτα, οι ευρωπαίοι δεν θα μας δώσουν άλλα οπότε και θα αναγκαστούμε...

 

α) να βγούμε απο το ευρώ. Η κρίση στην ευρωπαικη ενωση συνεχίζεται με την ιταλια και την ισπανια να ζητανε συνεχως λεφτα με αποτελεσμα να γινει το ευρω νόμισμα μονο της κεντρικης και βορειας ευρωπης του γαλλογερμανικου αξονα (η ευρωπη διαλυεται) . Σε τοπικο επιπεδο επικρατει χαος οι τραπεζες κλεινουν ή κρατικοποιούνται, η αστυνομια φυλαει τις τραπεζες απο τις οποιες γινεται αναληψη μονο συγκεκριμενο ποσο, ολοι οι λογαριασμοι των πολιτων γυρνανε σε δραχμες με αντιστοιχεια 1-1. σε μερικους μηνες η δραχμη εχει υποτιμηθει τοσο πολυ που γινομαστε αργεντινη.

 

β)Οι κινέζοι θα "αναγκαστούν" να μας δανείσουν και άλλα λεφτα αγοράζοντας την ενέργεια και τα τραίνα (τα λιμανια τα εχουν ηδη παρει). Παραμενουμε στην ευρωπαικη ενωση και στο ευρω, οι κινεζοι αφου εχουν αγορασει ολα τα "μεταφορικα μεσα" της χωρας και τις πηγες ενεργειας όπως και τον ορυκτο πλουτο της, διαθετουν πλεον ολα τους τα προϊόντα στην ευρωπαικη ενωση με την σφραγιδα EU και η οικονομια της ευρωπαικης ενωσης διαλυεται όπως και η ιδια η ευρωπαικη ενωση μετα απο 10-20 χρόνια.

Edited by reckless
Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου, η συνωμοσιολογία είναι ακριβώς τόσο επικίνδυνη και κακή όσο και ο ηλεκτρισμός. Όσο τη χρησιμοποιείς με το σωστό τρόπο και με αρκετή προσοχή, μπορεί να φωτίσει το χώρο γύρω σου και, ανάλογα με την ενέργεια που θα δώσεις, να τον φωτίσει τόσο δυνατά ώστε να διώξει σχεδόν όλες τις σκιές. Αν όμως απρόσεκτα την αφήσεις να «μπει μέσα σου», τότε ανάλογα με την έντασή της μπορεί να σε κάψει – και όχι μόνο εσένα, αλλά όλους τους ανθρώπους που ακουμπάς

 

Απόσπασμα από το βιβλίο Θεωρίες Συνωμοσίας (εκδόσεις Αρχέτυπο)

του Λουκά Καβακόπουλου και Γιώργου Στάμκου

 

 

 

Κάθε εργαλείο αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς γίνεται ωφέλιμο για σένα και τους γύρω σου, ενώ καταστροφικό όταν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς ή νομίζεις ότι ξέρεις.

Το αν θα καταλάβεις το πότε γίνεται καταστροφικό έγκειται σε σένα τον εγωϊσμό σου και του τυχον ..τραυματισμούς.

 

Η συνωμοσιολογία ξεκίνησε αμφισβητώντας καταστάσεις και θίγοντας αθέατες πλευρές.

Η καταστροφική της όψη σχηματίζεται όταν οι τάσεις και οι αθέατες αυτές πλευρές σε καταπίνουν

Γιατί τότε αρχίζεις να υπεραμύνεσαι και λειτουργείς εκ μέρους των αθέατων πλευρών.

Υπεραμύνεσαι γιατί έχεις υιοθετήσει ένα διαφορετικό κόσμο-σενάριο πραγμάτων που ως δομή κάποτε πολεμούσες.

 

Η όλη ιστορία δηλαδή είναι ένας πόλεμος κλειστών και ανοιχτών συστημάτων και η συνωμοσιολογία πολύ απλά αποκτά πολύ κακή φήμη εξαιτίας βλακείας. Νομίζει ότι αντικαθιστώντας την παλιά θέαση πραγμάτων με τη δική της, μπορεί να δικαιωθεί. Στην πραγματικότητα όμως αυτοπαγιδεύεται σε κλειστό κύκλωμα.

 

Προσωπικά θεωρώ ότι η αμφισβήτηση είναι ωφέλιμη, η ενασχόληση με τις ψηφίδες και το παζλ του κόσμου μας είναι ωφέλιμο, αλλά.. η ερμηνεία των στοιχείων στα οποία βασίζεται (ατομικά φίλτρα), η βασιμότητά τους, όπως και η κατάληξη του σεναρίου (η πηγή των δεινών και του κακού) μαζί με όλες τις “παραφυάδες” του, μπάζουν πολλά πολλά νερά ή ..αμφισβήτηση.

 

Αν προσθέσεις τώρα στην ζημιογόνα όψη τη ψυχική αποδόμηση/στρέβλωση, παρακμή και αδιέξοδα του σημερινού κόσμου, τότε θα έχεις ένα ανεξέλεγκτο χαρμάνι.

 

Ωφέλημο: Η αμφισβλητηση! (ανοιχτό κύκλωμα)

Ζημιογόνο: Μπορώ να αμφισβητώ αλλά από κάποια στιγμή και μετά δεν ανέχομαι αμφισβήτηση (κλειστό κύκλωμα) :starwars: B)

Link to comment
Share on other sites

Τα 'πες όλα Aqua Marine! Αυτό είναι το ζουμί. :)

 

Reckless, αυτό που αναφέρεις δεν είναι συνωμοσιολογικό.

Είναι κοινή γνώση ότι η Ελλάδα ξεπουλά ότι έχει και δεν έχει, το βλέπουμε καθημερινά και δεν θέλει και πολύ μυαλό για να δει κανείς που οδεύει αυτό.

Συνωμοσιολογία θα ήταν αν έλεγες ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου πλάνου για την καταστροφή της ευρωζώνης από δυνάμεις εκτός της Ε.Ε., προκειμένου να αποκτήσει ξανά το δολάριο την παλιά του αίγλη. Έτσι κι αλλιώς, ας μην ξεχναμε ότι οι οίκοι αξιολόγησης, το Δ.Ν.Τ. κτλ ανήκουν στην άλλη πλευρά του ατλαντικού. :wink:

Link to comment
Share on other sites

...Συνωμοσιολογία θα ήταν αν έλεγες ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός γενικότερου πλάνου για την καταστροφή της ευρωζώνης από δυνάμεις εκτός της Ε.Ε.,...

Θέλεις να πεις ότι η "συνωμοσιολογία" είναι αυτό που λέμε... κοινή λογική; Γιατί αν θέλεις να σπάσεις μια αλυσσίδα είναι κοινή λογική να χτυπήσεις τον αδύναμο κρίκο...
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πω αυτό που είπα και παραπάνω... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ερμηνεύσεις ένα κοινωνικο-πολιτικό φαινόμενο, και η συνωμοσιολογία είναι ένας απ' αυτούς. Ένας άλλος είναι αυτός που λες εσύ. Ένας ακόμα θα μπορούσε να είναι ότι από την Ελλάδα ξεκινούν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν την πτώση του σάπιου, πλέον, καπιταλιστικού συστήματος. Φυσικά όλοι αυτοί οι τρόποι προσέγγισης αλληλοσυμπληρώνονται, εφόσον αναφερόμαστε σε ένα κοινό φαινόμενο με πολλές συνιστώσες.

 

Xρησιμοποιούμε τυχαία παραδείγματα, έτσι?! :P

 

 

ΥΓ: Η "Κοινή λογική" που λες είναι δυστυχώς ή ευτυχώς μια σχετική έννοια.

Τρανταχτό παράδειγμα: Για σένα και για μένα που ενδεχομένως το 'χουμε ψάξει λίγο παραπάνω, "κοινή λογική" (με αποδείξεις κτλ) μπορεί να είναι και το ότι η πτώση των δίδυμων πύργων ήταν ένα εσωτερικό πραξικόπημα, αλλά αν το πεις αυτό σε ένα μέσο αμερικανό (που για την ενημέρωσή του εμπιστεύεται το CNN), είναι δεδομένο ότι θα σε χαρακτηρίσει ως συνωμοσιοπαρανοϊκό.

Edited by johnny
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με τη συνωμοσιολογια δεν ειναι 'το περιεχομενο' οσων λεει αυτο καθεαυτο αλλα

ολες 'οι συγκυριες' που υπαρχουν γυρω απο τη συνομοσιολογια. Για παραδειγμα ποιο ειναι το

ψυχολογικο προφιλ καποιου που θα επιλεξει να πιστεψει σε μια εναλακτικη θεωρια? Ποια ειναι

τα πραγματικα κινητρα για να ασχοληθει καποιος με τη συνομοσιολογια? Τι ειναι αυτο που κανει

καποιον μεσα του να πιστεψει και να υπερασπιστει μια τετοια θεωρια?

Ποια η συνδεση της καθε θεωριας με πραγματικες βασεις? Τι λογικα αλματα υπαρχουν σε καθε

θεωρια? Τι απηχηση εχει στο συναισθημα η καθε θεωρια? Ποση 'αξια' θα πρεπει να δινεται στην

καθε θεωρια(πιθανο / δυσκολο / απιθανο)? Ποιοι κυκλοι προοθουν και ενστερνιζονται την καθε

θεωρια και τι εχουν να κερδισουν απο αυτο? Σε τι θα εξυπηρετουσε η υιοθετιση μιας τετοιας θεωριας

απο το ευρυ κοινο?

 

Η συνωμοσιολογια εχει σκοπο την ανακαλυψη καποιας κρυφης αληθειας γυρω απο ενα ζητημα αλλα

δεν ειναι παντα εφικτο να γινει γνωστη αυτη η αληθεια -αν υπαρχει καποια κρυφη αληθεια. Ασπουμε

θεωρητικα θα ηταν δυνατο η γη να ελεγχεται πχ απο εξωγηινους αλλα ακομα κι αν κατι τετοιο ηταν αληθεια

καποιος που θα το πιστευε χωρις να εχει τρανταχτες αποδειξεις θα ηταν παρανοικος. Αυτο διοτι η 'παρανοια'

δεν εχει καμια σχεση με το αν κατι ειναι αληθες ή οχι αλλα με το πως στηριζονται οι πεποιθησεις μας σε σχεση

με τη λογικη και την γνωστη πραγματικοτητα. Αν οσα επιλεγουμε να πιστευουμε δε στηριζονται σε γερες βασεις

τοτε αυτη η νοοτροπια μπορει να οδηγησει τοσο σε αληθειες οσο και σε ψεμματα χωρις ομως να ημαστε σε

θεση να ξερουμε τι ειναι το καθενα. Αρα ειναι εξ αρχης εσφαλμενος τροπος σκεψης.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με τη συνωμοσιολογια δεν ειναι 'το περιεχομενο' οσων λεει αυτο καθεαυτο αλλα

ολες 'οι συγκυριες' που υπαρχουν γυρω απο τη συνομοσιολογια. Για παραδειγμα ποιο ειναι το

ψυχολογικο προφιλ καποιου που θα επιλεξει να πιστεψει σε μια εναλακτικη θεωρια? Ποια ειναι

τα πραγματικα κινητρα για να ασχοληθει καποιος με τη συνομοσιολογια? Τι ειναι αυτο που κανει

καποιον μεσα του να πιστεψει και να υπερασπιστει μια τετοια θεωρια?

Ποια η συνδεση της καθε θεωριας με πραγματικες βασεις? Τι λογικα αλματα υπαρχουν σε καθε

θεωρια? Τι απηχηση εχει στο συναισθημα η καθε θεωρια? Ποση 'αξια' θα πρεπει να δινεται στην

καθε θεωρια(πιθανο / δυσκολο / απιθανο)? Ποιοι κυκλοι προοθουν και ενστερνιζονται την καθε

θεωρια και τι εχουν να κερδισουν απο αυτο? Σε τι θα εξυπηρετουσε η υιοθετιση μιας τετοιας θεωριας

απο το ευρυ κοινο?

 

Το περιεχόμενο αλληλοπροσδιορίζεται από το πλαίσιο :clapping: :clapping: Μπορείς να δεις τον περιβάλλοντα χώρο & κίνητρα :clapping:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μιας και η κουβέντα σε διπλανά θρεντς στριφογυρίζει προς τα εκεί,

παραθέτω δύο λινκς που είδα από τον ΤραγοΚέρατο στο φημισμένο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης....

 

http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/

 

και

http://moufbusters.blogspot.gr/

Edited by Αrtzuna
Link to comment
Share on other sites

...Ποια η γνώμη σας για την συνωμοσιολογία?

...

Ίσως να είναι η μόνη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα, αν μόνο μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τη βλακεία...

post-22-0-23616000-1372838074.jpg

post-22-0-29421200-1372838087.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...