Jump to content

Τι Είναι Τελικά Ο Λεγόμενος: "διάβολος"...;


Recommended Posts

Για πες ; Τι νομίζεις ότι είναι; :welcomeani:/>

Η συκοφαντία έρχεται μόνο απ' έξω.

Η διαβολή μπορεί να έρθει και από μέσα (και είναι χειρότερη τότε).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

η δεδομένη ηθική έχει πολλά κενα τα οποία εύκολα γεμίζουν με φθηνές δικαιολογίες

Link to comment
Share on other sites

Η συκοφαντία έρχεται μόνο απ' έξω.

Η διαβολή μπορεί να έρθει και από μέσα (και είναι χειρότερη τότε).

 

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος έξω από σένα είτε μπορεί να σε διαβάλλει είτε να σε συκοφαντήσει.

 

πχ. οι δύο κυρίες που μιλάν στα αυτιά του βασιλιά εκτελούν την πράξη της διαβολής, δλδ το μπέρδεμα !

ο κύριος με τον δαυλό που είναι ο Φθόνος μυθολογικά εκτελεί την πράξη της συκοφάντησης, δλδ την ψεύτικη κατηγορία.

 

Αυτοί είναι εξωτερικοί παράγοντες !

 

Το θύμα στην περίπτωση αυτή, είναι ο βασιλιάς στον θρόνο, που ο ίδιος παθαίνει σύγχυση, δεν προξενεί ο εαυτός του την διαβολή ή την συκοφάντηση.

 

Απλά στην θεολογική γλώσσα την πνευματική σύγχυση την λένε διαβολή ή συκοφάντηση και υπάρχει αυτό το λογικό λάθος στην αντίληψη της κάθε πράξης. Οπότε διορθώνω και γω την προηγούμενη μου θέση που ταύτισα διαβολή + συκοφαντία.

 

Νομίζω ξεμπερδευτήκαμε τώρα  :KaoAni058:

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Ο Εωσφόρος είναι αυτός που παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο, είτε διαβάλλοντας (διαστρεβλώνοντας) τις πράξεις και τα λόγια του Θεού είτε συκοφαντώντας τον Θεό (πχ λέγοντας στον άνθρωπο ότι ο Θεός στον οποίον πιστεύει είναι ψεύτικος). Βασικά, επειδή συνηθίζει να διαβάλλει, καθώς είναι πιο δύσκολο να αποδείξει κανείς την σαθρή βάση αυτών των διαστρεβλώσεων, οι έννοιες του Εωσφόρου και του Διαβόλου έχουν ταυτιστεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Νομίζω πως αν δεχτούμε την θεωρία ότι είμαστε όντα με ελεύθερη βούληση δεν είναι οι αρνητικες περιστάσεις αυτές που μας προτρέπουν να βγάλουμε προς τα έξω έναν χειρότερο εαυτό...Είναι οι ίδιες μας οι επιλογές για το πως θα πράξουμε σε συγκεκριμένη περίσταση...Τώρα αν αυτό το ονομάζουμε διάβολο, Εωσφόρο, αρνητική ενέργεια ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία πιστεύω πως απλά είναι η ετικέτα...Το μόνο εύκολο πάντοτε είναι να μεταθέτουμε την ευθύνη των πράξεών μας σε κάποιον ή κάτι άλλο-ακόμα και σε κάτι μεταφυσικό όπως στον "διάβολο"...Το όλο θέμα είναι πως αντιδρούμε εμείς οι ίδιοι στις αρνητικές περιστάσεις- αρκετές φορες διαπιστώνω ότι έχουμε επιλογές ακόμη και σε περιστάσεις όπου πιστεύουμε πως δεν έχουμε... :wink_anim:  :rose:

Link to comment
Share on other sites

αν ανοίξουν οι πνευματικές ικανότητες κάποιου σε επίπεδο που να το αντιλαμβάνεται εκεί βλέπει αρχικά ότι επικρατεί μια σύγχηση των πληροφοριών και το βίωμα είναι λίγο ζόρικο.

 

πχ πολλές εικόνες στο τρίτο μάτι, ακαθόριστες φωνές στην διακοή κτλ κτλ....

 

αν κάποιος πιστέψει ότι όλα αυτά είναι κάτι κακό απλά την έχει κάτσει .... πάει για ψυχιατρείο.... ή στο Άγιο Όρος για να καταπολεμήσει τον ίδιο του τον εαυττό και ότι εμφανίζει. Μερικοί το προτιμούν για να ηρεμήσουν άλλοι το καλλιεργουν και φεύγουν Ινδίες/Κίνα κτλ

 

Αν μπορέσει και καταλάβει ότι είναι ο ίδιος του ο οργανισμός αρχίζει και μαθαίνει τι γίνεται και τι του συμβαίνει ... πχ άνοιξε η διακοή μου και βιώνω ότι βιώνω...

 

τώρα σε όλους τους υπόλοιπους όλα τα πνευματικά χαρακτηριστικά είναι ενεργά αλλά βιώνονται "ψιθιριστά" και αφανώς....

 

διότι το άτομο δεν έχει την εκπαιδευση που πρέπει για να καταλάβει τι γίνεται αλλά και την ενέργεια που πρέπει για να αντιληφθεί την αμυδρή πληροφορία του τρίτου ματιού ή της διακοής.

 

το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι η χαμηλά ενεργοποιημένη διακοή όπου το άτομο νιώθει να το μελετάνε/διαβάζουν κτλ ενώ είναι το υπόκωφο άκουσμα της διακοής του από ό,τι πιάνει δλδ με όσους συνδέεται...

 

αυτό το βίωμα της σύγχυσης το περιγράφουν σαν Διάβολο διότι η διαβολή κατά την αρχαία Ελληνική παράδοση απεικονίζεται ως η Θεότητα που "μπερδεύει" δλδ είναι κάποιος ανάμεσα σε δύο που του μιλάνε και τον δια+βάλλουν....

 

αυτό βέβαια δεν γίνεται από καμία διαβολή αλλά από την ενεργή διακοή του ανθρώπου από το φαινόμενο της ζωής πάνω στον πλανήτη.

 

οποτε ότι έχει ειπωθεί από την Χριστιανική θρησκεία για αυτό το φαινόμενο είναι απλά λαϊκά παραμύθια με μεγάλες διαστάσεις που βασανίζουν αιώνες τους ανθρώπους και σε πείσμα του Χριστιανισμού καταδικάζονται όλα τα πνευματικά χαρίσματα του ανθρώπου και του μένει με το ζόρι μόνο η προσευχή.

 

Για αυτό είπα σε άλλο ποστ, ότι όποιος αρχίζει να γίνεται παγανιστής ή μάγος αργά ή γρήγορα ή σε πολλές ζωές θα ανακαλύψει τι παίζει και ότι ο άνθρωπος σαν ον και βιολογικός οργανισμός έχει μέλλον να φανερώσει το πνευματικό του δυναμικό και ότι αυτό δεν γίνεται σε μια θρησκεία που καταργεί όλα τα χαρίσματα του ανθρώπου και του αφήνει μόνο ένα, την πίστη.

 

Έτσι οι παγανιστές/μάγοι κτλ κτλ όπως θέλετε πείτε τους καταλήγουν να εγκαταλείψουν τις μονοθεϊστικές θρησκείες δια παντώς και ανάλογα πόσο καταπίεση έχουν υποστεί γίνονται εχθρικοί ή όχι ακολουθώντας ανάλογα ρεύματα.

 

Κοινώς η βιολογική εξέλιξη του ανθρώπου είναι να εξελιχθεί σε ένα πνευματικό ον και για αυτό οι μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν μείνει στάσιμες και η μοίρα τους είναι στο πολύ μέλλον να σβήσουν. Προς το παρόν τροφοδοτούνται από όσους μπορέσουν και αρπάξουν στην παιδική ηλικία και τους διαστρεβλώσουν την πνευματική κατάσταση με τον φόβο των Δαιμόνων και του θανάτου. 

 

Εξαρτάται λοιπόν από την προσωπική πρόοδο του κάθε ενός να καταλάβει ότι οι Δαίμονες είναι άλλοι άνθρωποι είτε ζώντες είτε σε διαφορετική χρονική κατάσταση και με διαφορετική ενέργεια. πχ ένας λαϊκός την αστρική προβολή ενός Ινδού μπορεί να την βιώσει ως δαίμονα, χαζομάρες της άγνοιας δλδ.

 

Επίσης να καταλάβει ότι θρησκείες αναχωριτισμού υπάρχουν και αλλού οι οποίες αναπτύσσουν το άτομο πλήρως για να έχει δική του υπόσταση στην έξοδο της ψυχής του από το σώμα και να μην περιμένει ένα καλόγερο να του κάνει ουρανοδρομία.

 

Διότι πέρα από τη επικήδεια λειτουργία μετά η μοίρα της ψυχής αν δεν ασχοληθεί κάποιος κανονικά είναι λίγο ζόρικη και τυχαία αφού η ίδια είναι σε ένα πέλαγος από ενέργειες και το βιώνει ανεκαπαίδευτη από την ζωή της και παιδεία πάνω στην γη.

 

 

Τώρα άλλος αυτά θέλει 10 χρόνια για να τα μάθει άλλος πολλές ζωές για να καταλάβει τι γίνεται.

 

Καλή τύχη ή μάλλον Τύχη Αγαθή

:)

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και ο Ιησούς που είδε τι γινόταν και κατηγορούσε τους Θεούς των άλλων θρησκειών για ψευδοθεούς μιας και κάθε άνθρωπος έχει αυτά τα Θεία χαρακτηριστικά και όλοι μπορούν να λειτουργούν έτσι.

 

Βέβαια για να είσαι Θεός δεν αρκεί να έχεις τα θεία χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να είσαι και αθάνατος τόσο στην ύλη όσο και στην μεταβολή της σκέψης ώστε να κρατάς τις ίδιες ποιότητες ενεργειακά .... δλδ να μένεις αμετάβλητος σώμα και ψυχή ή να αφήσεις το σώμα και να μετασχηματιστείς ενεργειακά και να αναχωρήσεις σε άλλο υλικό πεδίο.

 

Κάθε Θεός πάντως είτε εγκόσμιος και υλικός στην δική μας διάσταση είτε σε άλλη υλική διάσταση αν είναι αθάνατος Θεός είναι....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...