Jump to content

Μμ... Μία Απλή Απορία.... Σε Τι Βαθμό/συχνότητα Ασχολείστε Με Την Τέχνη?


christian74
 Share

Recommended Posts

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βασικά καθότι Πλατωνικός θα το προσπεράσω.

 

Αλλά ο Ούτις έχει σχεδόν δίκιο. Είναι σπάνιο να βρεις παγανιστή και αντιχριστιανό.

 

Και όμως είναι δυνατόν.

 

Για παράδειγμα προσωπικά έχω σχηματίσει την εξής άποψη για τον Ιησού.

 

Ήταν ένας λαμπρός πνευματικός την εποχή του, σαφώς ήταν και μύστης και μάλιστα μπορώ να πω πολύ προχωρημένος για την εποχή του.

Έκανε τα ταξίδια του και έμαθε πολλά μελετώντας ίσως τα πνευματικά συστήματα κάτι σαν τον Πυθαγόρα π.χ. και επέστρεψε στην χώρα του να τους κάνει ανθρώπους.

Σαν ιδεολογία πιστεύω είχε σαν βάση την Εβραϊκή, δεν ξέρω να είχε προτίμηση περισσότερο σε καμιά εβραϊκή ομάδα π.χ. μπορεί να λάτρευε πιο πολύ την έκδοση του Ιευώ και του Ατόν (Μωυσή) παρά του Ήλου (Αβραάμ) και του Σετ (ναι του Αιγύπτιου μετά την εξορία των ιερατείων από την Αίγυπτο και την συμμαχία τους με τα Εβρ.).

 

Σαφώς ήταν αυτό που σήμερα λέμε Γκουρού, σαφώς έκανε θαύματα αλλά δεν νομίζω να τα περιγράφουν σωστά.

 

Επίσης έχω βρει τάσεις Βουδισμού και Ελληνισμού στα λεγόμενα του.

π.χ. οι Φαρισαίοι ιερείς είχαν περισσότερου του Ήλου (Κρόνου) επιρροές ενώ ο Ιησούς περισσότερο ήταν Δίιος μύστης, αφού μιλούσε για μεταθάντον ζωή, αναστάσεις, βασιλεία στο επέκεινα, αιώνια ζωή κτλ.

 

Παίζει να είχε καταλυφθεί και από κανα μεγάλο πνεύμα και να μιλούσε το ίδιο το Πνεύμα π.χ. κανας Θεός διότι πολλές φορές ταυτίζει τον εαυτό του με τον Θεό ενώ σε άλλα λόγια όταν είναι πιο cool κάνει σαφή διαχωρισμό.

 

Βασικά έχει πολλές επιρροές από τα Ελληνικά μυστήρια του Άδη και της μεταθάνατον ζωής.

 

Τώρα αναστήθηκε, όχι; Πάντως στο Θιβέτ πολλοί γκουρού λένε ότι γίνεται και ότι το έχουν κάνει. Προσωπικά πιστεύω ότι ναι επέστρεψε μετά τον θάνατο του πίσω στο σώμα του αφού ήξερε τα κόλπα της αυτοθεραπείας και της ζωής/θανάτου δεν ήταν κανένας τυχαίος μύστης. Πόσο έζησε; Δεν ξέρω. Μπορεί 3 μέρες. Μπορεί μια ζωή ολόκληρη, μπορεί και να ζει ακόμη (όπως λεν κάποιοι στην Αμερική) μιας και υπάρχει και η διδασκαλία των αθανάτων που υπάρχουν από την αρχαία εποχή έως τις μέρες μας.

 

Τι σχέση έχει με τις θρησκείες του Χριστιανισμου; Καμία αλλά και 100% σχέση. Τι εννοώ; Όλοι οι ηγέτες θέλανε να μάθουν την γνώση που άφησε. Όλοι θέλανε να μάθουν το μυστικό της αθανασίας αλλά και της θεουργίας (η σκέψη να γίνεται πράξη). Όλοι τον χρησιμοποιήσανε για να κάνουν την θρησκεία τους και το κίνημα τους.

 

Το ήθελε; Πιστεύω όχι. Όμως το κάνανε.

Φταίει;

Προσωπικά νομίζω όχι.

 

Από ότι βλέπετε η άποψη μου είναι εντελώς φευγάτη με όσα ξέρατε. Αυτή είναι η άποψη μου όμως μετά από αρκετά χρόνια μελέτης κειμένων και επικοινωνίας με αρκετά πνεύματα. Ακούγεται πιο φευγάτο; Ωραία.

 

Έτσι λοιπόν ο Ιησούς για μένα ήταν και είναι ένας πολύ καλός πνευματικός. Με μεγάλη εμπειρία στον μετασχηματισμό ενέργειας. Κάνει καταπληκτική δουλειά με την αρνητική ενέργεια μετατρέποντας την σε θετική και δεν ζητά υποταγή ή να τον πιστέψει κανείς. Αυτά τα κάνουν τα κινήματα που έγιναν στο όνομα του.

 

Όταν βλέπω σε φόρουμ λοιπόν διάφοροι παγανιστές να είναι αντιχριστιανοί λέω από μέσα μου "και που να ξεραν".

Αλήθεια με τι είναι αντί- ; Με τον Ιησού; Με τις θρησκείες;

Με το να βάλλουν τον ηγέτη των χριστιανικών θρησκειών νομίζουν κάνουν κάτι; (ηγετη διότι οι άλλοι έχουν δημιουργήσει καρμική σχέση μαζί του όχι γιατί το ήθελε)

 

Τέσπα. Προσωπικά χαίρομαι που 12 χρόνια τώρα διάβασα, έμαθα και εκπαιδεύτηκα για να διακρίνω διάφορα τέτοια ζητήματα.

Χαίρομαι λοιπόν που έμαθα Πλατωνισμό, χαίρομαι που διαρκώς μαθαίνω για την αρχαία Ελλάδα, χαίρομαι που έμαθα κάποια πράγματα για τον Ιησού και τις θρησκείες στο όνομα του.

Χαίρομαι που δεν έγινα φανατικός ούτε προς τους μεν ούτε προς τους δε.

 

Και ναι χαίρομαι που δεν είμαι αντιχριστιανός αλλά παγανιστής. Σκεφτείτε ότι και οι θρησκείες είναι σύνολα ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια αν εσένα ή εμένα μας κόβει πιο πολύ πνευματικά. Σκεπτόμενος έτσι δεν μπορείς να αγνοείς κανέναν από καμιά θρησκεία που έχει για ιερό την ζωή. Και αν φτάσεις να μην αγνοείς κανέναν από καμιά θρησκεία σημαίνει ότι πλέον δεν παίζεις τον ρόλο του πιστού ή του φανατικού σε μια πίστη, αλλά ότι διαχειρίζεσαι τα ζητήματα ανθρώπων πνευματικά από όλες τις θρησκείες.

 

Αλήθεια έχει φτάσει κανένας σε τέτοιο σημείο; Να αγνοεί τον φανατισμό και τα μίση και να βοηθά τον κάθε ένα με τα πνευματικά του χαρίσματα με αυτά που έχει ή που θα αποκτήσει. Μάγοι δεν θέλουν να γίνουν κάποιοι; Δεν θα ασχολούνται με ανθρώπους;

 

Αυτά από μένα. :cheerful_h4h:

Edited by dimulator
Link to comment
Share on other sites

Το ψαρι βρωμαει απ’το κεφαλι. Αποτυχια των μαθητων/οπαδων σημαινει αποτυχια του δασκαλου (=αχρηστος δασκαλος).

 

Α, ναι, ε; Για δως μου τότε ένα παράδειγμα επιτυχημένου δασκάλου...

 

Μήπως είναι ο Μάρξ; Οι μαθητές του Λένιν-Στάλιν-Μάο-Πολ Ποτ και μερικοί άλλοι ματοκύλησαν τον κόσμο.

Ή μήπως είναι ο Βολτέρος κι οι διαφωτιστές που, οι ιδέες τους, όταν εφαρμόστηκαν στην πράξη, στη Γαλλική Επανάσταση, στήθηκαν οι γκιλοτίνες και αποκεφαλίστηκαν μιλιούνια;

 

Βάλε από τη μια όλες τις ιδεολογίες, κομμουνισμό, καπιταλισμό, φιλελευθερισμό, ό,τι -ισμό θες και βάλε από την άλλη το χριστιανισμό. Θα δεις πως οι ιδεολογίες, ως ατελή ανθρώπινα κατασκευάσματα, μόνο δυστυχία φέρανε στον κόσμο. Αντίθετα, ο χριστιανισμός που είναι η Αλήθεια είναι ο μόνος που βελτίωσε τον κόσμο. Ποιος απελευθέρωσε τη γυναίκα; Ο χριστιανισμός. Ποιος απελευθέρωσε τους δούλους; Ο χριστιανισμός.

 

Αντε πες σ’αυτή που βιαστηκε απ’το πατερα της, ότι ο Χριστος της λεει να τον τιμησει κιολας…

 

Και τι πρέπει να κάνει, να τον σκοτώσει δηλαδή;

 

Από υπερμετρη αγαπη.. ποσα εγκληματα εχουν γινει μ’αυτή τη δικαιολογια... Κι ο Χιτλερ αγαπαγε υπερβολικα το κοσμο κι ηθελε να τον κανει καλυτερο..

 

Ο Χίτλερ ως γνωστόν ήταν παγανιστής.

 

Και επιτελους μ'αυτο το "καλοι ανθρωποι/κακοι ανθρωποι..". Εχετε κολλησει στη διτότητα. Η αντιληψη σας περιοριζεται στο διπολο Θεου – σατανα.. μιλαμε για πολύ ψαγμενη φιλοσοφια.. ουτε να αντιγραψετε σωστα τις άλλες θρησκειες δεν μπορειτε.

 

Α-χα, δηλαδή δεν υπάρχει καλό και κακό. Δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο δολοφόνο και στον εθελοντή νοσοκομο.

 

Το "αφειδως" πες το στους εβραιους παπαδες σας που εχουν τιμοκαταλογο για κάθε μυστηριο.

Πατανε στην αναγκη του απλου ανθρωπου για πιστη, αυτό είναι τελειως ανηθικο.

 

Αν έχεις πετύχει μερικούς φιλάργυρους μην καταδικάζεις όλο το πλήρωμα της εκκλησίας. Για κάθε έναν φιλάργυρο που θα μου βρεις εγώ μπορώ να σου γνωρίσω δέκα ιερείς που, αν πας να τους ζητήσεις ο,τιδήποτε, από εξομολόγηση μέχρι γάμο, δε θα σου ζητήσουν μία.

 

Και λες "να δωσουμε ενα (1) πιατο φαϊ" οταν η περιουσια της εκκλησσιας αρκει για να σβησει το χρεος της χωρας.. μιλαμε για πολύ αγαπη. Καταξοδευτηκαν.

 

Έλα τώρα, πιστεύεις κι εσύ στο μύθο της εκκλησιαστικής περιουσίας...

 

Μπα? Και οι ιεραποστολες στην Αφρικη και την Λατινικη Αμερικη τι κανανε? Ερευνες για τη ποικιλομορφια χλωριδας/πανιδας?

Αντιμετωπισαν τους ντοπιους ως ψυχικα αρρωστους και κατακρεουργησαν κοσμακη προκειμενου να τους φερουν στο «δρομο του Θεου».

Κι αν πεις ότι αυτά εγιναν στο παρελθον (όχι πολύ μακρινο παντως) σου’χω και τον ευαγγελιστη της διπλανης πορτας.. Αλλα ξεχασα, «δεν προσυλητιζει, ενημερωνει»..

 

Α, ναι, ε; Ξέρεις τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι ιεραπόστολοί μας; Εσύ κάθεσαι και τους κρίνεις από την ασφάλεια του σπιτιού σου όταν, το πολύ να σε τσιμπήσει ένα κουνούπι και να κολλήσεις τον ιό του δυτικού Νείλου. Οι ιεραπόστολοι, πάνε σε ξεχασμένες από ανθρώπους γωνιές σε όλο τον κόσμο, παλεύουν με την ελονοσία, με μύγες τσε-τσε, με τροπικές ασθένειες που ούτε τα ονόματά τους δε θες να μάθεις και, ναι, τους εκπολιτίζουν.

 

Έχω ακούσει ιστορίες από γνωστό μου ιεραπόστολο, που δε θα το πιστεύεις. Μάγοι στις φυλές οι οποίοι καλούν δαίμονες (όχι θεούς, οι ίδιοι το παραδέχονται πως πρόκειται για δαίμονες) και τους βάζουν να σκοτώσουν, ναι, να σκοτώσουν άλλον άνθρωπο. Κι ο δύστυχος που του κάνουν «μάγια», πέφτει ξαφνικά άρρωστος και μέσα στη μέρα έχει φύγει. Θυσιάζουν στους δαίμονες ζώα, μερικές φορές ακόμα και βρέφη!!! Και λούζονται με το αίμα τους για να αποκτήσουν την εύνοια του δαίμονα. Τι άλλη απόδειξη χρειάζεσαι για να δεις πως αυτοί οι ντόπιοι που τόσο συμπαθείς, λατρεύουν το Σατανά. Εσύ τι θες, να τους αφήσουν στο έλεος του Διαβόλου; Το καλύτερο γι' αυτούς είναι να έρθουν στο δρόμο του Χριστού.

 

Και να ξέρεις, οι ορθόδοξες αποστολές, είναι οι μόνες που δεν αποκόβουν τους ιθαγενείς από τα έθιμά τους. Απλώς τα εκχριστιανίζουν (όσα δεν είναι σατανικά φυσικά).

 

 

Και κατι ακομα: Η λεξη «ελευθερια» δεν υπαρχει στη θρησκεια σας. Η σχεση με το Θεο σας είναι αφεντη-δουλου. Και σε αυτην και στην άλλη ζωη.

 

Τόσα ξέρεις, τόσα λες.

 

Η σχέση αφέντη-δούλου, είναι η πιο ανώριμη σχέση που μπορεί να έχει ένας χριστιανός με το Χριστό. Όπως επίσης, υπάρχει κι η σχέση του μισθωτού. Εγώ λατρεύω το Χριστό κι ο Χριστός με βοηθάει. Κι αυτή είναι ατελής σχέση, σαν να λέει πως αν πάψει να ανταμοίβει ο Χριστός, ο πιστός θα χάσει την πίστη του.

 

Η τέλεια σχέση μεταξύ πιστού και Χριστού, είναι η σχέση πατέρα-γιου, όπου ο πιστός, νοιώθει σα γιος του θεού. Του προσφέρει επειδή Τον αγαπάει, κι ο Θεός ανταποδίδει πάλι από αγάπη για το παιδί του. Άντε, έμαθες και κάτι...

Link to comment
Share on other sites

dimulator πολύ ωραία αυτά που είπες, δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα απο αυτά, ότι έχει πέσει στην αντίληψη μου, και κακώς αλλα δεν νομίζω να ασχοληθώ.

Δεν αγνοώ τον φανατισμό, και απεχθάνομαι τα μίση, ακολουθώ διαφορετική τακτική λόγω εγωισμού, που ακόμα δεν έχει ωριμάσει μέσα μου.

Προσπαθώ όμως να βοηθήσω με δικό μου τρόπο, σπανίως όμως θα βρω άτομα να το κατανοήσουν, θα πρέπει να είναι και ο άλλος μη προκατειλημένος για να αλληλοβοηθηθούμε, και να υπάρξει κάποιο είδος κάθαρσης - θεραπείας.

Αλήθεια, πώς προτίνεις την προσφορά βοήθειας σε κάποιον;

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα σηκώνει αναπαυτική πολυθρόνα και κουβά με ποπ-κόρν!! :thumbsup:

Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που απολαύσαμε το ντουέτο Rasputin VS Κέρατος και πολύ μου έλειψε! :clapping:

Link to comment
Share on other sites

Α, ναι, ε; Για δως μου τότε ένα παράδειγμα επιτυχημένου δασκάλου...

..

.. μήπως είναι ο Βολτέρος κι οι διαφωτιστές που, οι ιδέες τους, όταν εφαρμόστηκαν στην πράξη, στη Γαλλική Επανάσταση, στήθηκαν οι γκιλοτίνες και αποκεφαλίστηκαν μιλιούνια;

Μα τι σχεση εχουν αυτοι οι ανθρωποι που μου αναφερεις με το Θεο-Χριστο? Αυτοι ηταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ , δεν διεκδικουσαν καμια θεϊκη ταυτοτητα – δεν το παιξαν Θεοι! Ηταν απλοι ανθρωποι και μαλιστα απ’τους λιγους που υψωσαν αναστημα σ'ενα διεφθαρμενο κατεστημενο.

Δε μου τα λες όμως καλα διοτι απ’τη μια αναγνωριζεις τα χαλια του μεσαίωνα (ευτυχως) κι απ’την άλλη καταδικαζεις αυτους που τον πολεμησαν...

Το σπουδαιοτερο παντως είναι ότι οι διαφωτιστες δεν ειχαν σχεση με τα εγκληματα που λες. Αυτά εγιναν απ’το εξαγριωμενο και τυφλωμενο πληθος.

 

 

 

ο χριστιανισμός που είναι η Αλήθεια είναι ο μόνος που βελτίωσε τον κόσμο. Ποιος απελευθέρωσε τη γυναίκα; Ο χριστιανισμός. Ποιος απελευθέρωσε τους δούλους; Ο χριστιανισμός.

Από ποιο ανεκδοτο να ξεκινησω?

Το βρηκα. Απ’αυτό που βελτιωσε ο χριστιανισμος τον κοσμο.

Πραγματικα δεν ξερω σε ποιο κοσμο ζεις αλλα αν κοιταξεις γυρω σου –και μιλαμε για πολύ φευγαλεα και γρηγορη ματια- αυτό που θα δεις δεν θα μοιαζει καθολου με έναν κοσμο «σωσμενο και βελτιωμενο» όπως λες. Βγες λιγο απ’το κελλι σου και θα το διαπιστωσεις.

Οσο για τις γυναικες, βασικα ο χριστιανισμος τις υποδουλωσε. Στην αρχαια Ελλαδα τις ειχαμε Θεές και βεβαια μπορουσαν να ηταν ιερειες και να τελετουργουν όπως κι οι αντρες.

Στο χριστιανισμο; σου λεει τιποτα το «η δε γυνη να φοβαται τον αντρα»? μιλαμε για απολυτη ισοτητα..

Μηπως το ότι οι γυναικες απαγορευεται να μπαινουν στο ιερο του ναου? Προφανως δεν είναι αρκετα ισες με τους αντρες..

Σχετικα με τους δουλους βλεπε παρακατω..

 

 

Και τι πρέπει να κάνει, να τον σκοτώσει δηλαδή;

Εσυ δηλαδη στη θεση της πραγματικα θα εκανες αυτό που λεει ο Χριστος?

 

Ο Χίτλερ ως γνωστόν ήταν παγανιστής.

Κατά πρωτον κοιτας το δαχτυλο διοτι καταλαβες καλα το λογο που τον ανάφερα.

Κατά δευτερον ο Χιτλερ φυσικα και ΔΕΝ ηταν παγανιστης. Σιγουρα εχεις ακουσει αλλωστε και τη γνωστη εμμονη του με την «ιερη λόγχη» κλπ…

ΚΑΝΕΝΑΣ παγανιστης δεν θα χρησιμοποιουσε συμβολο που δεν πιστευει (και μαλιστα χριστιανικο) προκειμενου να πετυχει τον οποιοδηποτε σκοπο, ποσο μαλλον να νικησει ένα πολεμο. Που να τα ξερεις αυτά βεβαια…

 

 

Α-χα, δηλαδή δεν υπάρχει καλό και κακό. Δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο δολοφόνο και στον εθελοντή νοσοκομο.

(ωχου τωρα τι ανοιξες..)

Το καλο και το κακο είναι σχετικο. Και είναι σχετικο διοτι αυτος που οριζει κατι ως καλο ή κακο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο Παγανισμος το εχει καταλαβει αυτό προ πολλου γι’αυτό και δεν υπαρχει ΕΝΑΣ ιδανικος Θεος και γι’αυτό βρισκεται ΠΟΛΥ πιο κοντα στον ανθρωπο. Μηπως είναι ωρα ν’αφησετε τους ουρανους και να ερθετε σε μια πιο ανθρωπινη πραγματικοτητα?

 

 

 

 

 

Αν έχεις πετύχει μερικούς φιλάργυρους μην καταδικάζεις όλο το πλήρωμα της εκκλησίας. Για κάθε έναν φιλάργυρο που θα μου βρεις εγώ μπορώ να σου γνωρίσω δέκα ιερείς που, αν πας να τους ζητήσεις ο,τιδήποτε, από εξομολόγηση μέχρι γάμο, δε θα σου ζητήσουν μία.

Δεν θα ζητησουν μια, γιατι τωρα με τη κριση αρχισαν και ριχνουν τις τιμες…

Γενικα όμως προκειται για άλλη μια καραμελα γνωστη ως «μη κρινεις ολη την εκκλησσια από τους λιγους...». Κι όμως από τοτε που εμφανιστηκε ως θεσμος μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα (εκτός του ότι δεν μπορει πια να καιει ανθρωπους κι οι παπαδες κυκλοφορουν με κινητο και λαπτοπ)..

 

 

Έλα τώρα, πιστεύεις κι εσύ στο μύθο της εκκλησιαστικής περιουσίας...

Η περιουσια της περιλαμβανει από ακινητα μεχρι απεραντες εκτασεις, λιμνες (!) κλπ.

«Οικιοποιηθηκαν» αμετρητες περιουσιες απ’τους αφελεις-πιστους της (όταν αυτοι μας αφηνανε χρονους) και της δοθηκαν άλλες τοσες απ’τον κατακτητη (επι τουρκοκρατιας). Άλλη ερωτηση?

 

 

 

το πολύ να σε τσιμπήσει ένα κουνούπι και να κολλήσεις τον ιό του δυτικού Νείλου. Οι ιεραπόστολοι, πάνε σε ξεχασμένες από ανθρώπους γωνιές σε όλο τον κόσμο, παλεύουν με την ελονοσία, με μύγες τσε-τσε, με τροπικές ασθένειες που ούτε τα ονόματά τους δε θες να μάθεις και, ναι, τους εκπολιτίζουν.

 

Αυτα ειναι πραγματικα αξιολυπητα επιχειρηματα...

Είναι σα να μου ζητας να λυπηθω π.χ. τους καημενους Περσες που ξεκινησαν από τοοοσο μακρια, τραβηξαν κουπι, θαλλασοδαρθηκανε και σα να μην εφτανε αυτό ειχαν να αντιμετωπισουν και τους ακαρδους ελληνες που δε κατσανε ησυχα-ησυχα να σφαγιαστουνε!

Μηπως πρεπει να λυπηθω τους καιροσκοπους χριστιανους που δεν ειχαν ουτε δραμαμίνες για τις υπερατλαντικες εξορμησεις τους οι καημενοι?

Με σημαια το σταυρο εξαπατησαν και εξολοθρεψαν τους ιθαγενεις στη Ν.Αμερικη και φυσικα ολοι ξέρουμε το αμερικανικο παραμυθι του “ThanksGiving day”…

Αυτόν τον «εκπολιτισμο» προσεφεραν και αυτος είναι λοιπον ο «δρομος του Χριστου»…

 

(Βασικα αστο με τις ιεραποστολες γιατι δεν σε παιρνει..)

 

 

Και να ξέρεις, οι ορθόδοξες αποστολές, είναι οι μόνες που δεν αποκόβουν τους ιθαγενείς από τα έθιμά τους. Απλώς τα εκχριστιανίζουν (όσα δεν είναι σατανικά φυσικά).

Άλλο ένα κλισε… «δεν ξερω για τους αλλους χριστιανους, οι ορθοδοξοι ειμαστε καλυτεροι»

Ωραια, μαζευτειτε και καντε μεταξυ σας ένα διαγωνισμο να βγαλετε αρχηγο. Λες και μας νοιαζει.

 

Και στη τελικη, φαντασου να ερθει καποιος σπιτι σου και να σου πει «ξερεις εχω σπουδασει διακοσμηση. Αυτός ο καναπες θ’αλλαξει θεση με το συνθετο, εκεινο με το άλλο κλπ κλπ, ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ!».

Θα σου αρεσε; Δε νομιζω…

 

 

 

Τόσα ξέρεις, τόσα λες.

Δεν τα λεω εγω αλλα τα κειμενα σας. Και δεν λεω μονο για τη Κ.Διαθηκη αλλα και για τα κειμενα των μυστηριων σας..

«Βαφτιζεται ο ΔΟΥΛΟΣ του Θεου…» ,

«παντρευεται ο ΔΟΥΛΟΣ του Θεου…», τα ξερεις πολύ καλα νομιζω.

 

Η σχέση αφέντη-δούλου, είναι η πιο ανώριμη σχέση που μπορεί να έχει ένας χριστιανός με το Χριστό.

Ενας ανθρωπος με το Θεο του, θα διορθωνα εγω, και εχεις απολυτο δικιο.

Κριμα που τα κειμενα σας είναι τοσο σαφη.

 

 

ο πιστός, νοιώθει σα γιος του θεού. Του προσφέρει επειδή Τον αγαπάει, κι ο Θεός ανταποδίδει πάλι από αγάπη για το παιδί του.

Εχεις κανει δωρο πολλες φορες στο πατερα σου ασημενια και χρυσα αντικειμενα?

Φαινεται ο Θεος σας είναι πολύ αγαπησιαρης αλλα, να, δεν μπορει ν’αντισταθει σε λιγο χρυσο κι ασημι που προσφερουν απλοχερα οι πιστοι του..

Και φυσικα μιλαω για τα ταματα που κοσμουν κάθε εκκλησια και τη κανουν να λαμπιρίζει σα λατερνα.

 

 

..

Link to comment
Share on other sites

Παρέμαβαση! 2 πράγματα :)

 

 

Οσο για τις γυναικες, βασικα ο χριστιανισμος τις υποδουλωσε. Στην αρχαια Ελλαδα τις ειχαμε Θεές και βεβαια μπορουσαν να ηταν ιερειες και να τελετουργουν όπως κι οι αντρες.

Στο χριστιανισμο; σου λεει τιποτα το «η δε γυνη να φοβαται τον αντρα»? μιλαμε για απολυτη ισοτητα..

Μηπως το ότι οι γυναικες απαγορευεται να μπαινουν στο ιερο του ναου? Προφανως δεν είναι αρκετα ισες με τους αντρες..

 

 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Το θέμα της ισότητας ή (για να' μαστε πιο σωστοί ισοτιμίας) είτε πρόκειται για γυναικες, μαύρους, κινέζους, τσιγγάνους κ.λ.π. είναι ένα πολύ παρεξηγημένο θέμα και συνηθίζουμε να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν σε καλύτερη ουσιαστικά μοίρα απ ' ότι τώρα γιατί συμβαίνει το πολύ απλό.. ΠΥΡΑΜΙΔΑ :whistling:

 

Ότι και να είσαι, αν έχεις οικονομική, πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική κ.λ.π. δύναμη, δεν πα να είσαι ότι θες, είσαι σεβαστός! Αν ανήκεις στον μέσο όρο, υπάγεσαι στους νόμους που φτιάχτηκαν για τους πολλούς. Άν όχι παραβλέπονται/παρακάμπτονται γιατί έχεις δύναμη!

 

Επομένως και στον αρχαίο κόσμο υπήρχαν οι γυναίκες της κουζίνας/παιδιών, οι εταίρες, οι ιέρειες κ.λ.π. Κάστες και τάξεις.

 

"Δεν είμαστε ίσα και όμοια" αυτό λέει η Πυραμίς, και αυτό λέει και τώρα με διαφορετικό βέβαια τρόπο (πιο unisex ίσως) :lol:

 

 

Το δεύτερο σημείο είναι ότι απλά όταν ένα ρεύμα αναδύεται στο προσκήνιο για να κυριαρχήσει (πολιτικό,θρησκευτικό/πνευματικό π.χ..), δεν θα λυπηθεί το παλιό. Ένα μήνυμα που έρχεται από το βάρβαρο παρελθόν μέχρι και τις μέρες μας είναι ότι στο τέλος,

"Δεν χωράνει όλοι οι "καλοί", γιατί υπάρχουν και "κακοί""

 

Ζήτημα χώρου ή "γηπέδου"..

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και εγω μια παρέμβαση...

 

Μα τι σχεση εχουν αυτοι οι ανθρωποι που μου αναφερεις με το Θεο-Χριστο? Αυτοι ηταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ , δεν διεκδικουσαν καμια θεϊκη ταυτοτητα – δεν το παιξαν Θεοι! Ηταν απλοι ανθρωποι και μαλιστα απ’τους λιγους που υψωσαν αναστημα σ'ενα διεφθαρμενο κατεστημενο.

 

Δεν θυμάμαι ποτε τον χριστό να επικαλέστηκε θεια φύσην. Απεναντίας, την θεία φύση του την απέδωσαν άνθρωποι (χριστιανοι) σε μια σύνοδο δεν θυμαμαι ποια ήταν αυτή την στιγμή. Μέχρι τότε ήταν άνθρωπος και όχι θεάνθρωπος.

 

Αυτο ήθελα να σημειώσω αλλα δεν μπορω να μην σχολιάσω και το απο κάτω.. :063laugh:

 

Αντίθετα, ο χριστιανισμός που είναι η Αλήθεια είναι ο μόνος που βελτίωσε τον κόσμο.

 

Αυτό όντως είναι ανέκδοτο! :)

Edited by reckless
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω χρόνο να παρέμβω ως πατήρ Τραγοκεράτιος, ως κανονικός Τραγοκέρατος όμως, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις:

 

Πρώτον, προς Ρασπούτιν: μάζεψέ το λίγο γιατί στ' αλήθεια δεν έχω χρόνο να κάθομαι να απαντάω 20 θεματικές σε ένα ποστ. Είπαμε να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε ρόλους αλλά αν απλώνεις τις θεματικές θα χάσω σε ρεαλιστικότητα.

 

Δεύτερον, προς όλους τους υπόλοιπους: κοιτάξτε, ειλικρινά θα προτιμούσα, αν θέλετε να συμμετάσχετε στην κουβέντα, να μπείτε κι εσείς στο παιχνίδι και να υποστηρίξετε τα αντίθετα από αυτά που πιστεύετε. Είναι πολύ σπαστικό να γράφει κάποιος κάτι το οποίο, σε άλλες συνθήκες, θα απαντούσες, αλλά τώρα δεν μπορείς να το κάνεις γιατί βρίσκεσαι σε τελείως άλλη διαδικασία.

 

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως, κατά τα άλλα, η διαδικασία μέχρι στιγμής είναι αρκετά διδακτική.

Link to comment
Share on other sites

 

Δεύτερον, προς όλους τους υπόλοιπους: κοιτάξτε, ειλικρινά θα προτιμούσα, αν θέλετε να συμμετάσχετε στην κουβέντα, να μπείτε κι εσείς στο παιχνίδι και να υποστηρίξετε τα αντίθετα από αυτά που πιστεύετε.

 

Ωραια! πολυ καλη ιδεα 018bleh.gif Ας πιασει ο καθενας απο μια θρησκεια που δε τη γουσταρει κι ας προσπαθησει να την υπερασπιστει.

Χμμμ εγω λεω να πιασω τη γουικα angel_not.gif

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος διαφέρει σε κάθε συνομιλητη, καλό θα ήταν όμως να μην ξεφευγουμε απο το θεμα, και αν ειναι να κάνουμε κατι καθαρά για χαβαλέ...να το κάνουμε εκει που αρμόζει

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...