Jump to content

Μμ... Μία Απλή Απορία.... Σε Τι Βαθμό/συχνότητα Ασχολείστε Με Την Τέχνη?


christian74
 Share

Recommended Posts

Αφού ο λόγος διαφέρει σε κάθε συνομιλητή σημαίνει πως είναι μια ψευδαίσθηση.

και

Αφού όλα γίνονται για κάποιον λόγο θα ήθελες να μας πεις τον συγκεκριμένο διότι εγώ δεν τον αντιλαμβάνομαι?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εκτος θεματος:

Μαθαινουμε να βλέπουμε και από την οπτική γωνία αυτών που υποστηρίζουν κάτι που δεν μας αρέσει...

Το οποίο ή μας κάνει καλύτερους στο να δείχνουμε κατανόηση, είτε καλύτερους στο να δημιουργούμε παγίδες στους διαλόγους μας και να τους καθοδηγούμε.

Link to comment
Share on other sites

Μα τι σχεση εχουν αυτοι οι ανθρωποι που μου αναφερεις με το Θεο-Χριστο?

 

Ωραία, τουλάχιστον αναγνωρίζεις τη θεϊκή φύση του Χριστού.

 

Δε μου τα λες όμως καλα διοτι απ’τη μια αναγνωριζεις τα χαλια του μεσαίωνα (ευτυχως)

 

Σε ποιο σημείο γράφω κάτι τέτοιο;

 

Το σπουδαιοτερο παντως είναι ότι οι διαφωτιστες δεν ειχαν σχεση με τα εγκληματα που λες. Αυτά εγιναν απ’το εξαγριωμενο και τυφλωμενο πληθος.

 

Άρα, αν οι διαφωτιστές δεν είχαν σχέση με τα εγκλήματα των μεταγενέστερων, άρα ούτε ο Χριστός έχει σχέση.

 

Το βρηκα. Απ’αυτό που βελτιωσε ο χριστιανισμος τον κοσμο.

Πραγματικα δεν ξερω σε ποιο κοσμο ζεις αλλα αν κοιταξεις γυρω σου –και μιλαμε για πολύ φευγαλεα και γρηγορη ματια- αυτό που θα δεις δεν θα μοιαζει καθολου με έναν κοσμο «σωσμενο και βελτιωμενο» όπως λες. Βγες λιγο απ’το κελλι σου και θα το διαπιστωσεις.

Οσο για τις γυναικες, βασικα ο χριστιανισμος τις υποδουλωσε. Στην αρχαια Ελλαδα τις ειχαμε Θεές και βεβαια μπορουσαν να ηταν ιερειες και να τελετουργουν όπως κι οι αντρες.

 

Δε μίλησα για «σωσμένο» κόσμο, αλλά για βελτιωμένο. Κι ο κόσμος μας σαφώς έχει βελτιωθεί σε σχέση με την αρχαιότητα των δούλων και του Δία του θεού-βιαστή (αφού ο θεός τους ήταν ένας κοινός βιαστής, φαντάσου σε πόσο μεγάλη εκτίμηση είχαν τις γυναίκες).

 

Στο χριστιανισμο; σου λεει τιποτα το «η δε γυνη να φοβαται τον αντρα»? μιλαμε για απολυτη ισοτητα..

 

Μου αρέσει που, ενώ εμπνέεσαι από την αρχαία Ελλάδα, αγνοείς την αρχαία ελληνική γλώσσα. Αν ανοίξεις λοιπόν ένα λεξικό της αρχαίας ελληνικής, θα δεις πως το ρήμα «φοβούμαι» έχει την έννοια του «σέβομαι». Η γυναίκα να σέβεται τον άντρα, επομένως. Που είναι το κακό στη συμβουλή αυτή; Εκτός αν θεωρείς καλό να μη σε σέβεται η γυναίκα σου!

 

Κοίτα, όπως λέει ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Θεός δεν έφτιαξε τη γυναίκα ούτε από τα πόδια του Αδάμ, για να είναι κατώτερη από τον άντρα, ούτε από το κεφάλι, για να είναι ανώτερη, αλλά την έφτιαξε από το πλευρό του, για να είναι ίση! Κοσμάς Αιτωλός, 18ος αιώνας. Ποιος μίλησε για ισότητα της γυναίκας πριν τον Κοσμά τον Αιτωλό; Ακόμα κι οι σουφραζέτες ήρθαν αργότερα!

 

Μηπως το ότι οι γυναικες απαγορευεται να μπαινουν στο ιερο του ναου? Προφανως δεν είναι αρκετα ισες με τους αντρες..

 

Άλλο λάθος. Οι καλόγριες μπαίνουν, με ειδική ευχή. Για να μην πούμε για το θεσμό των διακονισσών, για τον οποίο γίνονται σκέψεις να αναβιωθεί.

 

Εσυ δηλαδη στη θεση της πραγματικα θα εκανες αυτό που λεει ο Χριστος?

 

Αδελφέ, τι τις πέρασες τις Δέκα Εντολές; Ένα τεφτέρι συμμόρφωσης με βάση το οποίο θα κριθούμε όλοι με βάση το κατά πόσο το ακολουθήσαμε κατά γράμμα; Αν ήταν έτσι, όλοι θα πηγαίναμε ντουγρού στην Κόλαση. Γι' αυτό η Εκκλησία μας έχει προβλέψει την εξομολόγηση, γι' αυτό η Ορθοδοξία μιλάει για οικονομία. Κατ' οικονομίαν λοιπόν, ο θεός δεν μπορεί να αγνοήσει τον πόνο μιας κοπελιάς που έζησε τέτοια δυστυχία από τον ίδιο της τον πατέρα και μπορεί να παραβλέψει το ότι δεν τον τίμησε. Εφ' όσον βέβαια το κορίτσι αυτό καταλαβαίνει πως αστοχεί (=αμαρτάνει) στην εντολή αυτή - αλλά ακριβώς επειδή αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, εκεί πρέπει να τη βοηθήσει ο πνευματικός της.

 

Έτσι λοιπόν, στη θέση της, θα ζητούσα στήριξη από τον πνευματικό μου. Έπειτα, θα προσευχόμουν σ' Εκείνον να μου δώσει τη δύναμη να κάνω το θέλημά Του. Αλλά, η πίστη μου με κάνει να γνωρίζω πως, τελικά, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως εσείς οι παγανοί θέλετε να λογαριάζεστε για θρησκευόμενοι, αλλά δεν πιστεύετε σε καμμιά θεία Δικαιοσύνη - α, ξέχασα, ο βιασμός για τους ειδωλολάτρες δεν είναι έγκλημα, είναι... θεϊκός!

 

Κατά δευτερον ο Χιτλερ φυσικα και ΔΕΝ ηταν παγανιστης. Σιγουρα εχεις ακουσει αλλωστε και τη γνωστη εμμονη του με την «ιερη λόγχη» κλπ…

ΚΑΝΕΝΑΣ παγανιστης δεν θα χρησιμοποιουσε συμβολο που δεν πιστευει (και μαλιστα χριστιανικο) προκειμενου να πετυχει τον οποιοδηποτε σκοπο, ποσο μαλλον να νικησει ένα πολεμο. Που να τα ξερεις αυτά βεβαια…

 

Καλά, κι εμείς πιστεύουμε πως αντικείμενα που τα γητεύσει ο Σατανάς έχουν δύναμη, αυτό δε σημαίνει πως πιστεύουμε... στο Σατανά! Ο Χίτλερ πίστευε στη δύναμη της λόγχης, πίστευε πως υπήρξε ο Χριστός, αλλά δεν πίστευε πως ήταν θεός. Τις ιστορίες για την Εταιρεία της Θούλης και την επικοινωνία με τη «Γερμανική Ψυχή» προφανώς δεν τις έχεις ακούσει εσύ.

 

Το καλο και το κακο είναι σχετικο. Και είναι σχετικο διοτι αυτος που οριζει κατι ως καλο ή κακο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο Παγανισμος το εχει καταλαβει αυτό προ πολλου γι’αυτό και δεν υπαρχει ΕΝΑΣ ιδανικος Θεος και γι’αυτό βρισκεται ΠΟΛΥ πιο κοντα στον ανθρωπο. Μηπως είναι ωρα ν’αφησετε τους ουρανους και να ερθετε σε μια πιο ανθρωπινη πραγματικοτητα?

 

Σχετικό; Ο φόνος δηλαδή μπορεί να είναι κάτι καλό; Η μοιχεία; Ο βιασμός; (α, ναι, το τελευταίο, είπαμε, είναι... του Δία!) Πως ισχυρίζεσαι πως καλό και κακό είναι σχετικά;

 

Δεν θα ζητησουν μια, γιατι τωρα με τη κριση αρχισαν και ριχνουν τις τιμες…

Γενικα όμως προκειται για άλλη μια καραμελα γνωστη ως «μη κρινεις ολη την εκκλησσια από τους λιγους...». Κι όμως από τοτε που εμφανιστηκε ως θεσμος μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα (εκτός του ότι δεν μπορει πια να καιει ανθρωπους κι οι παπαδες κυκλοφορουν με κινητο και λαπτοπ)..

 

Εδώ εσύ παραπάνω μου ζήτησες να μην κρίνω το Διαφωτισμό από τους... πολλούς !!! Και σου φαίνεται παράλογο που σου ζητώ να μην κρίνεις την εκκλησία από τους λίγους;

 

Η περιουσια της περιλαμβανει από ακινητα μεχρι απεραντες εκτασεις, λιμνες (!) κλπ.

«Οικιοποιηθηκαν» αμετρητες περιουσιες απ’τους αφελεις-πιστους της (όταν αυτοι μας αφηνανε χρονους) και της δοθηκαν άλλες τοσες απ’τον κατακτητη (επι τουρκοκρατιας).

 

Ναι, κάθε ναός είναι ένα μικρό Βατοπέδι... Στοιχεία παρακαλώ! Και μια και είπαμε για το Βατοπέδι, τελικά αποδείχθηκε πως το Δημόσιο δε ζημιώθηκε από τις συναλλαγές.

 

Όσο για την τουρκοκρατία που λες, οι χριστιανοί κληροδοτούσαν τη γη τους στην Εκκλησία για να μην τους την πάρει ο Τούρκος. Και πάλι, η Εκκλησία λειτούργησε ως κιβωτός της περιουσίας των Ελλήνων. Θα ήταν καλύτερα λες να την αφήναν στους κατακτητές;

 

Άλλο ένα κλισε… «δεν ξερω για τους αλλους χριστιανους, οι ορθοδοξοι ειμαστε καλυτεροι»

Ωραια, μαζευτειτε και καντε μεταξυ σας ένα διαγωνισμο να βγαλετε αρχηγο. Λες και μας νοιαζει.

 

Δεν ξέρω για κανένα «χριστιανισμό». Εγώ μιλάω για την Ορθοδοξία, την Ορθή Πίστη. Και, ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Πως κι οι υπόλοιποι «Orthodox» μας λένε. Το παραδέχονται πως εμείς είμαστε οι σωστοί!

 

Και στη τελικη, φαντασου να ερθει καποιος σπιτι σου και να σου πει «ξερεις εχω σπουδασει διακοσμηση. Αυτός ο καναπες θ’αλλαξει θεση με το συνθετο, εκεινο με το άλλο κλπ κλπ, ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ!».

Θα σου αρεσε; Δε νομιζω…

 

Αδελφέ μου, η αναλογία σου είναι πλήρως αναντίστοιχη! Δε μιλάμε για επίπλωση σε σπίτι, όταν έθιμα και λατρείες μιας φυλής αφιερώνονται στο Σατανά, είναι σαν να έχει έρθει ένας γιατρός και να διαπιστώνει πως το πόδι σου έχει πάθει γάγγραινα. Θα σου πει τότε ο γιατρός πως, αν θες να ζήσεις πρέπει να το κόψεις. Εσύ τι θα κάνεις; Θα κάτσεις να πεθάνεις; Διότι, αδελφέ, αυτό είναι ο Σατανάς: μόλυνση και γάγγραινα η οποία οδηγεί στο θάνατο της ψυχής.

 

Δεν τα λεω εγω αλλα τα κειμενα σας. Και δεν λεω μονο για τη Κ.Διαθηκη αλλα και για τα κειμενα των μυστηριων σας..

«Βαφτιζεται ο ΔΟΥΛΟΣ του Θεου…» ,

«παντρευεται ο ΔΟΥΛΟΣ του Θεου…», τα ξερεις πολύ καλα νομιζω.

 

Κι εγω σου μιλάω για την Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας μας. Αδελφέ, τα ιερά κείμενα δεν μπορούμε να τα προσεγγίζουμε αγνοώντας την Ιερά Παράδοση της Ορθοδοξίας. Σκέψου πως η Παράδοση αυτή ξεκινά από τους Αποστολικούς Πατέρες, τους Πατέρες εκείνους δηλαδή, οι οποίοι γνώρισαν προσωπικά τους Αποστόλους. Αν νομίζεις πως εκείνοι, που τα έμαθαν από πρώτο χέρι, δεν καταλάβαιναν τα ιερά κείμενα και πως εσύ τα καταλαβαίνεις καλύτερα από αυτούς, πήγαινε κάνε το κομμάτι σου σε τίποτε προτεστάντες, που πιστεύουν ακριβώς το ίδιο και από την ασυνεννοησία τους έχουν διασπαστεί σε 25.000 αιρέσεις.

 

Φαινεται ο Θεος σας είναι πολύ αγαπησιαρης αλλα, να, δεν μπορει ν’αντισταθει σε λιγο χρυσο κι ασημι που προσφερουν απλοχερα οι πιστοι του..

Και φυσικα μιλαω για τα ταματα που κοσμουν κάθε εκκλησια και τη κανουν να λαμπιρίζει σα λατερνα.

 

Μα την αλήθεια, περίεργα μου τα λες. Στο Θεό δεν αξίζουν τα καλύτερα; Με τι θα λατρέψουμε το Χριστό; Με πλαστικά σκεύη; Σιγά μη βάλουμε και πλαστικό δισκοπότηρο made in China. Στο Θεό θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Και δεν νομίζω πως είναι τόσο μεγάλη φασαρία, η εκκλησία της ενορίας, όταν αυτή λειτουργεί για πάνω από αιώνα, με μυριάδες πιστών, έχει ένα χρυσό δισκοπότηρο. Ένα σεντ να άφηνε ο κάθε πιστός στον ναό της ενορίας του μια φορά στη ζωή του, θα έφτανε για δέκα δισκοπότηρα, όχι για ένα.

Link to comment
Share on other sites

τραγόπαπας - ψευδοπαγανιστής 1-0

Φιλε Sucore καλα λες 'ψευδοπαγανιστης' για τον απλουστατο λογο οτι οι πραγματικοι παγανιστες ειναι (σχεδον) ανυπαρκτοι, τοσο σ'αυτο το φορουμ οσο και σε αλλα. Το'χω επαληθευσει πολλες φορες, οποιος λεει 'ειμαι παγανιστης' ουσιαστικα ειναι αντιχριστιανος.

Κι αυτο ενω ειναι λυπηρο για την (αρχαια) πατρώα μας θρησκεια, ταυτοχρονα δειχνει ποσο ιδιοι ειναι οι 'παγανιστες' και οι 'χριστιανοι'. Κανενας δεν γνωριζει τον Θεο του (εξου και τα εισαγωγικα)...

 

Να κάνω και εγω μια παρέμβαση...

 

Δεν θυμάμαι ποτε τον χριστό να επικαλέστηκε θεια φύσην. Απεναντίας, την θεία φύση του την απέδωσαν άνθρωποι

 

Οταν αναφερεται στον Θεο ως "Ο Πατερας ΜΟΥ που ειναι στους ουρανους" δεν οικιοποιηται θεια φυση? γινεται να ειναι Θεος ο πατερας και να μην ειναι ο γιος?

 

Δεν έχω χρόνο να παρέμβω ως πατήρ Τραγοκεράτιος, ως κανονικός Τραγοκέρατος όμως, έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις:

Πρώτον, προς Ρασπούτιν: μάζεψέ το λίγο γιατί στ' αλήθεια δεν έχω χρόνο να κάθομαι να απαντάω 20 θεματικές σε ένα ποστ.

Χα χα, LOSER LOSER..!

Sucore βγαλε score..

Οκ,πλακα κανω φυσικα, παντως αν ηθελες θα μπορουσες να με 'στριμωξεις' με τα κακως κειμενα του παγανισμου...

 

Για τους υπολοιπους που ρωτανε τον λογο που γινεται αυτο: πραγματι ξεκινησε ως χαβαλες, καθως προχωραει ομως οντως ειναι διδακτικη εμπειρια οπως λεει κι ο Τραγοκερατος..

Edited by rasputin
Link to comment
Share on other sites

Προς όλους:

Όπως προείπε ο Κερατάκος (αλλά και ο Susore), είναι πάρα πολύ διδακτικό το να προσπαθείς να υποστηρίξεις μια θέση την οποία δεν πιστεύεις. Ειδικά εάν πάρεις αυτόν τον ρόλο στα σοβαρά και κάνεις σοβαρές προσπάθειες για να βρεις τα σωστά επιχειρήματα (αναζήτηση, διάβασμα, συζητήσεις, κλπ).

Είναι αποδεδειγμένο ότι, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα έχεις μάθεις πάρα πολλά... Όχι μονάχα για την θέση που προσπαθείς να στηρίξεις αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό (π.χ.: θα αποκρύψεις άραγε πληροφορίες που «δεν σε συμφέρουν να παρουσιάσεις»; Μήπως αυτό υποδηλώνει «σαθρά θεμέλια» σ’ αυτό που πιστεύεις;)

Επιπλέον: είναι διασκεδαστικό!

Και εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

~*~*~

 

Λοιπόν, αγαπητέ Ρασπούτιν, μιας και ο Κερατάκος μας αποδείχτηκε... «λίγος» ως Τραγόπαπας (ουουουουου... :down: ), θα αναλάβω και εγώ τον ρόλο της "αδελφής Νεφέλης" ^_^ .

Θερμή παράκληση όμως: μην μου ανοίξεις 500 μέτωπα διότι δεν έχω και τον χρόνο!

 

Για τώρα, θα πιάσω το θέμα των Ιεραποστολών, διότι με απογοήτευσε πολύ η απάντηση που Κερατάκου:

 

Είπες:

Μπα? Και οι ιεραποστολες στην Αφρικη και την Λατινικη Αμερικη τι κανανε? Ερευνες για τη ποικιλομορφια χλωριδας/πανιδας?

Αντιμετωπισαν τους ντοπιους ως ψυχικα αρρωστους και κατακρεουργησαν κοσμακη προκειμενου να τους φερουν στο «δρομο του Θεου».

Κι αν πεις ότι αυτά εγιναν στο παρελθον (όχι πολύ μακρινο παντως) σου’χω και τον ευαγγελιστη της διπλανης πορτας.. Αλλα ξεχασα, «δεν προσυλητιζει, ενημερωνει»..

 

Κατ’ αρχάς, όπως προείπε και ο αδελφός Τράγος (χεχε... :018bleh: ): δεν θα ασχοληθούμε με τα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, διότι αυτά υπήρξαν μια μεγάλη μαύρη «τρύπα» της ιστορίας του Ανθρώπου και του Χριστιανισμού. Θα εστιαστώ στα χρόνια που ακολούθησαν τον Μεσαίωνα.

Στην Καινή Διαθήκη ο Χριστός δίνει σαφή εντολή στους Αποστόλους να ταξιδέψουν σε όλη τη γη φέρνοντας τα «χαρμόσυνα νέα». Ξεκάθαρα όμως τους λέει να ΜΗΝ προσηλυτίσουν και τους τονίζει να βοηθούν και να θεραπεύουν:

<<Και πηγαίνοντας, κηρύττετε, λέγοντας ότι: Πλησίασε η βασιλεία των ουρανών. Θεραπεύετε αυτούς που ασθενούν, καθαρίζετε λεπρούς, ανασταίνετε νεκρούς, εκβάλλετε δαιμόνια, δωρεάν πήρατε, δωρεάν δώστε. Μη έχετε χρυσάφι ούτε ασήμι ούτε χαλκό στις ζώνες σας• μήτε σακίδιο για τον δρόμο μήτε δύο χιτώνες μήτε υποδήματα μήτε ραβδί• επειδή, ο εργάτης είναι άξιος της τροφής του. Και μέσα σε όποια πόλη ή κωμόπολη μπείτε, εξετάστε ποιος είναι άξιος μέσα σ' αυτή, και εκεί να μείνετε μέχρις ότου φύγετε. Και μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, χαιρετήστε το. Και αν μεν το σπίτι είναι άξιο, η ειρήνη σας ας έρθει επάνω του• αλλά, αν δεν είναι άξιο, η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας. Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας>> Μτθ. 10:5-15

Οι Ιεραπόστολοι είναι πνευματικοί υιοί και συνεχιστές του έργου των Αποστόλων. Και, πράγματι, οι Ιεραποστολές, τα χρόνια που ακολούθησαν του Μεσαίωνα, προσέφεραν τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, με το χτίσιμο και την λειτουργία σχολείων, νοσοκομείων, ορφανοτροφείων, με την ενθάρρυνση στην επιβίωση των τοπικών παραδόσεων και με το σημαντικό κοινωνικό τους έργο. Διάσημο παράδειγμα: η Μητέρα Τερέζα.

Σε προκαλώ, λοιπόν, να μου βρεις μια Ιεραποστολή, από την Αναγέννηση και μετά, που δεν υπήρξε «βάλσαμο» για την περιοχή στην οποία βρέθηκε... Μην το ζορίσεις: δεν θα βρεις.

...Ο Παγανισμός έχει κάνει τέτοιες κοινωνικές προσφορές;... :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Προς όλους:

Όπως προείπε ο Κερατάκος (αλλά και ο Susore), είναι πάρα πολύ διδακτικό το να προσπαθείς να υποστηρίξεις μια θέση την οποία δεν πιστεύεις. Ειδικά εάν πάρεις αυτόν τον ρόλο στα σοβαρά και κάνεις σοβαρές προσπάθειες για να βρεις τα σωστά επιχειρήματα (αναζήτηση, διάβασμα, συζητήσεις, κλπ).

Είναι αποδεδειγμένο ότι, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα έχεις μάθεις πάρα πολλά... Όχι μονάχα για την θέση που προσπαθείς να στηρίξεις αλλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό (π.χ.: θα αποκρύψεις άραγε πληροφορίες που «δεν σε συμφέρουν να παρουσιάσεις»; Μήπως αυτό υποδηλώνει «σαθρά θεμέλια» σ’ αυτό που πιστεύεις;)

Επιπλέον: είναι διασκεδαστικό!

Και εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα. ...

Χα, χα μπες στην ουρά, είσαι δεύτερη - ο Αριστοτέλης στην εισαγωγή (νομίζω) της Ρητορικής του αυτά λέει (αν και δεν θυμάμαι να το θεωρεί 'διασκεδαστικό' - αυτός έχανε!)

Link to comment
Share on other sites

Χα, χα μπες στην ουρά, είσαι δεύτερη - ο Αριστοτέλης στην εισαγωγή (νομίζω) της Ρητορικής του αυτά λέει (αν και δεν θυμάμαι να το θεωρεί 'διασκεδαστικό' - αυτός έχανε!)

…Φτου… άτιμοι αρχαίοι Έλληνες! Ότι και να πω, το έχετε ήδη πει!

(…ναι, ναι, ξέρω: το έχει πει και ο Νίτσε αυτό :P )

 

 

Συνεχίστε μόνοι σας, εγώ ξενέρωσα...

Εσύ χάνεις! :P

 

Πάνω που θα άρχιζα να βγάζω στη φόρα τα 'άπλυτα' των ιεραποστολών; :angel_not:

Να τα βγάλεις, να τα βγάλεις! :thanks:

Θέλω πρόκληση, γιατί κάτι μου λέει ότι τον Ρασπούτιν θα τον βγάλω εύκολα «off» (χεχεχε... :whistling2: )

Link to comment
Share on other sites

Τι έγινε ρε γαλάτες;;; Μπαίνω μετά από τόσο καιρό να διαβάσω κάτι της προκοπής και, εκεί που όλα πάνε καλά, ξαφνικά γεμίζει ο τόπος μπούφλες και ιπτάμενα ψάρια!!!! Πανικός!!! :shocked: Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω, που να κρυφτώ!! Γι αυτό είπα να πεταχτώ στο τέλος του thread και να σας πω ένα γεια!!! :cheerful_h4h:

Link to comment
Share on other sites

θα αναλάβω και εγώ τον ρόλο της "αδελφής Νεφέλης" ^_^ .

Επιτελους, η χριστιανοσυνη βρισκεται σε σιγουρα χερια.

 

 

Οι Ιεραπόστολοι είναι πνευματικοί υιοί και συνεχιστές του έργου των Αποστόλων.

Πεστους όπως είναι: Πλανόδιοι (θρησκευτικοι) πωλητές, δηλαδη πλασιε..

 

 

Και, πράγματι, οι Ιεραποστολές, τα χρόνια που ακολούθησαν του Μεσαίωνα, προσέφεραν τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, με το χτίσιμο και την λειτουργία σχολείων, νοσοκομείων, ορφανοτροφείων, με την ενθάρρυνση στην επιβίωση των τοπικών παραδόσεων και με το σημαντικό κοινωνικό τους έργο. Διάσημο παράδειγμα: η Μητέρα Τερέζα.

Σε προκαλώ, λοιπόν, να μου βρεις μια Ιεραποστολή, από την Αναγέννηση και μετά, που δεν υπήρξε «βάλσαμο» για την περιοχή στην οποία βρέθηκε... Μην το ζορίσεις: δεν θα βρεις.

...Ο Παγανισμός έχει κάνει τέτοιες κοινωνικές προσφορές;... :whistling:

Ολο αυτό το «τεραστιο ανθρωπιστικο εργο» εμενα μου κανει για ένα οργανωμενο ανοιγμα της Ευρωπης σε καινουργιες αγορες..

Οι πλανοδιοι πωλητες (πρωτοι αποστολοι) μετεξελίχθηκαν σε Σουπερ Μαρκετ και μετα σε πολυεθνικες..

 

Τι θελετε? Νοσοκομεια? Εχουμε.

Σχολεια? Εχουμε και θα σας μαθουμε το δικο μας τροπο και τη δικη μας θρησκεια φυσικα.

Πολιτισμό/παραδόσεις/κουλτουρα? Εχουμε. Καλα είναι και τα δικα σας αλλα για δειτε και λιγο Χριστό…

 

Αυτή είναι η αληθεια.

Τωρα εσυ αν θες να πιστευεις οτι ετσι ξαφνικα κοφτηκαν οι χριστιανο-ευρωπαιοι και οργανωσαν «ιερες» αποστολες για τους καημενους του κοσμου δικαιωμα σου.

Η Μητερα Τερεζα είναι απλως μια εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα..

 

Ο Παγανισμος λοιπον δεν είναι εμπορικη επιχειρηση γι’αυτό και δεν ασχοληθηκε ποτε με τετοιου ειδους «κοινωνικες προσφορες».

 

 

 

Συνεχίστε μόνοι σας, εγώ ξενέρωσα...

Πφφφ, τυπικος χριστιανος, στα δυσκολα κοβουμε λασπη…

(μεινε όμως standby μηπως χρειαστω κανα σκονακι…)

 

 

…Θέλω πρόκληση, γιατί κάτι μου λέει ότι τον Ρασπούτιν θα τον βγάλω εύκολα «off» (χεχεχε... :whistling2: )

Σιγα μη στραμπουληξεις κανα δαχτυλο στο πληκτρολογιο

 

..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...