Jump to content

Συσκευές Εντοπισμού !


Recommended Posts

Διάβασα αυτό το άρθρο και με έβαλε σε σκέψεις , αλλά και πολλές υποψίες !

Είναι λίγο μεγάλο , αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε.

(αν θέλετε να είστε ελεύθεροι ή υποψιασμένοι τουλάχιστο , στον μη φιλικό κόσμο που ζούμε )

 

http://enwtheite.blo...ontent=FaceBook

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μα για αυτο το λόγο χρειάζεται ταυτότητα για να ενεργοποιήσεις οποια συνδεση έχεις. Και για αυτο το λόγο ειδικα το φατσοβιβλίο και τα μεγάλα κοινωνικα δύκτια εχουν κολήσει στο να ζητάνε επίμονα τον αριθμό τηλεφώνου...

Δεν ειναι κάτι νέο, ειναι μια πολύ προσεγμένη κίνηση των υπηρεσιών πληροφόρησης, που φυσικα παίζουν τον μαγεμένο αυλό του Γκέιτς και Τζόμπς...

Link to comment
Share on other sites

Συσκευές εντοπισμού αναφέρεται σε : κινητά , GPS , smartphones , άλλο .

 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ναι έτσι είναι !

Θα σας αναφέρω μερικές περίπτωσης που μου έρχονται τώρα στο μυαλό .

 

Όλοι στο internet έχουμε προσέξει αυτές τη ενοχλητικές διαφημίσεις που βάζουν .Έλα όμως που από μια στιγμή και μετά στο δικό μου PC άρχισαν να βάζουν και διαφημίσεις για wicca , για selfhelp βιβλία και τέτοια .

Άρα όντως υπάρχου προγράμματα που με παρακολουθούν στο νετ, και με τοποθέτησαν σε αυτό το target group !

 

Άσε η άλλη βλακεία , που δυστυχώς τα μικρά χαζά παιδία το έχουν κάνει και συνήθεια. Αναφέρομαι στο αυτό-κάρφωμα ! Δηλαδή που όταν δηλώνουν στο ΦΒ σε πια ακριβώς περιοχή– σημείο βρίσκονται εκείνη την στιγμή !

Αυτό ένα μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον ληστή τράπεζας , που έκανε post στο ΦΒ : και τώρα ληστεύω τράπεζα! Και ο συνεργός του , του είπε : ήταν ανάγκη να το βάλεις και στο ΦΒ ότι κάνουμε ληστεία !

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

βασικα στη σουηδία π εχω ενα κολλητο μ είπε πριν λίγες μερες πως διαφήμηση για αυτοκίνητο μεσω ιντερνετ, χρησιμοποιησε το όνομα του..οταν αυτος σερφαρε..δεν το εχω τσεκάρει, δεν το αποκλείω κι όλας.

Το θέμα ειναι όμως να μη θες να σε βρίσκουν εξω, σπίτι σου ούτως ή αλλως εχεις καταθεσει τόσα εγγραφα που αποδεικνύουν τη θεση σου.

Τρόποι υπάρχουν για να τους μπερδέψεις, δεν ειναι τίποτα. Εν καιρό όμως τα περιθώρια θα στενέψουν κι άλλο, και φυσικα όταν πια κανεις δεν θα το έχει πάρει χαμπάρι, θα αρχίσουν όλα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Υπήρχε και άρθρο στο προηγούμενο hot doc που εξηγούσε το πόσο εύκολο είναι να σε εντοπίσουν και να καταγράψουν τις κινήσεις σου στο internet αν χρησιμοποιείς smartphone. Όχι πως με τα κινητά παλαιότερης τεχνολογίας δε γίνεται, απλώς δυσκολεύονται ΛΙΓΟ παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Να τονίσω ότι στη Σουηδία η παρακολούθηση είναι νόμιμη. Εξάλλου υπάρχει ιστοσελίδα όπου φαίνονται τα στοιχεία σου, καθώς και το τι δηλώνεις στην εφορία μετά από ένα sms που πρέπει να στείλεις (όχι δεν είναι δωρεάν, το sms το πληρώνεις). Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη του Pirate Bay, ούτε ότι αυτό συμβαίνει στη Σουηδία κι όχι σε κάποια άλλη χώρα πιο νότια.

 

Πάντως να προσθέσω κάτι στα παραπάνω. Είναι λογικό ότι όσο το διαδίκτυο εξαπλώνεται, τόσο ο έλεγχος μπορεί να γίνει πιο ακριβής. Το σημαντικό είναι να μην είμαστε τεχνολογικά αμόρφωτοι και να ξέρουμε πώς να "εμποδίζουμε" το σύστημα. Το να δηλώνουμε αληθή στοιχεία σε υπηρεσίες δικτύωσης και να γράφουμε διευθύνσεις, τηλέφωνα και λοιπα στοιχεία είναι από τα πρώτα πράγματα που σου μαθαίνουν ότι δεν κάνεις. Το ότι οι υπηρεσίες και οι συσκευες γίνονται εξυπνότερες, σημαίνει ότι οι άνθρωποι γίνονται εξυπνότεροι, οπότε κι εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε τους ανθρώπους.

 

Το διαδίκτυο σαφώς "ενώνει" (ακόμα κι αν δεν το θέλεις), αλλά ταυτόχρονα "κρύβει" κιόλας (για όσους καταλαβαίνουν τι εννοώ).

 

Από ένα σημείο και έπειτα θα πρέπει να ακολουθήσουμε την πρόοδο. Όπως μαθαίνουμε για άλλα κι άλλα, θα πρέπει να μαθαίνουμε για τις συσκευές που χρησιμοποιούμε και τα προγράμματα που τρέχουν σε αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Καιρό είχαμε να τα πούμε και πέτυχα και ωραίο thread.

 

Φυσικά και μας παρακολουθούν, χρόνια τώρα. Ακόμη και με παλαιότερης τεχνολογίας κινητά μπορούσαν να εντοπίσουν όχι μόνο που βρίσκεσαι αλλά και τι λες. Ναι, εάν θέλουν, παρακολουθούν. Αλλά μην νομίζετε πως δεν έχουν και κάτι άλλο να κάνουν... Δεν παρακολουθούν τον καθέναν. Εάν υπάρχει λόγος, θα τον παρακολουθήσουν.

Πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι σε ένα σύστημα που έχουν αυτήν τη δικαιοδοσία π.χ. administrator μιας εταιρίας. Ναι, μπορεί να δει κάθε σας κίνηση στο internet, κάθε email, ό,τι θέλει κάνει. Υπάρχει όμως λόγος να το κάνει; Όχι εάν δεν προκληθεί θέμα...

Έχουν υπάρξει κι άλλες φορές στο παρελθόν στιγμές που έχω έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπους που τρομάζουν σε αυτήν την ιδέα. Οργανώνουμε καμιά επανάσταση κατά της χούντας και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Πιστεύετε πως εάν χρειαστεί να κινηθούμε, θα στέλνουμε ραβασάκια μέσω κινητών ή internet; Όχι, όλα αυτά γίνονται με άλλους τρόπους (Hey, global admin, I don't know these ways, I'm just guessing...).

Τώρα... όσον αφορά το τι μου έρχεται από διαφημιστικές...

Τα πάντα είναι θέμα στόχων και σκοπών... όπου τριγυρνάς, αυτά θα λάβεις.

Το κακό είναι πως κάποιοι άχρηστοι managers επινοούν αυτές τις μεθόδους προσέγγισης, και ο περισσότερος κόσμος θέλει να τους μοιάσει... Αυτό είναι το ανησυχητικό (Πάει αλλού του θέμα...)

 

Επίσης, υπάρχουν και οι κάμερες παρακολούθησης, στους δρόμους... Πραγματικά, ας με κοιτάζει όποιος θέλει, δεν με ενδιαφέρει αν θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους καθώς εγώ χάνω τον δικό μου κολλημένος στην κίνηση. Εάν κάποιος, όμως, έρθει και με σκοτώσει, οι δικοί μου πολύ θα χαρούν να βρεθεί αυτός ο κάποιος από την οποιαδήποτε κάμερα.

 

Το κάθε τι έχει δυο πλευρές.

Edited by Ιχώρ
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Ιχώρ!

Εν μέρη ναι, εχεις δίκιο..το θέμα είναι όμως το που οδηγεί αυτή η κατασταση, και όχι το τώρα...

 

Επίσης, αυτός που ξέρει δεν έχει την αφέλεια να μην αρνηθεί... ;)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Ιχώρ!

Εν μέρη ναι, εχεις δίκιο..το θέμα είναι όμως το που οδηγεί αυτή η κατασταση, και όχι το τώρα...

Δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όσο πίσω κι αν πάμε, πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να παρακολουθούν με ό,τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους. Κατάφεραν κάτι; Δε νομίζω. Μια ζυγαριά είναι που παλαντζάρει.

Η ελευθερία, βέβαια, έχει πολλές έννοιες.

Πράγματι, θα δείτε πολλούς να παραπονιούνται περί ελευθερίας αν κλείσουν τα σύνορα της χώρας, κι ας μην είχαν σκοπό να φύγουν έξω, αλλά δε βλέπω κανέναν να παραπονιέται που δεν έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, να μπορούμε με ένα εισιτήριο αστικού λεωφορείου να κάνουμε κι εμείς ένα ταξίδι στο διάστημα. Γιατί κάποιοι το έκαναν δηλαδή και εμείς όχι; Γιατί μας κρατούν εγκλωβισμένους, φυλακισμένους στη Γη;

Μπορείς να είσαι ελεύθερος στη φυλακή σου, και όλοι μας είμαστε ήδη φυλακισμένοι.

Και πάλι, όλα εξαρτώνται από το πως το βλέπει κανείς.

Πάντως, V for Vendetta δε θα γίνουμε ποτέ. Κι αν είναι να γίνουμε, ωραία θα 'ναι. Θα έχουμε κάτι να κάνουμε ;) (Oh yes, great eye in the sky, you can take this as a threat!!! - Μου άρεσε η ταινία πολύ!!!)

Link to comment
Share on other sites

Ναι καταλαβαίνω αυτά που λες Ιχώρ , αλλά και πάλι ……

 

Ναι αλλά τα τελευταία 250 χρόνια τα πράγματα τρέχουν με μεγάλους ρυθμούς !

Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην τεχνολογία .

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον έχουν καταφέρει πολλά και έχουν μάθει από τα λάθει του παρελθόντος (οι υπόλοιπη πλειοψηφία τον ανθρώπων πάλι όχι ) .

 

 

Πάντως, V for Vendetta δε θα γίνουμε ποτέ.

Ναι , μόνο μην γίνουμε λίγο χειρότερα μέχρι το 2050.

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όσο πίσω κι αν πάμε, πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να παρακολουθούν με ό,τι μέσο είχαν στη διάθεσή τους. Κατάφεραν κάτι; Δε νομίζω.

 

Εντάξει, εξαρτάται τί θα περίμενες να καταφέρουν... Οι εξορίες/δολοφονίες/εκβιασμοί κτλ αντικαθεστωτικών σε συγκεντρωτικά καθεστώτα ανά τον κόσμο για παράδειγμα, οι επιρροές κάποιων χωρών σε κάποιες άλλες (βλ. σκάνδαλο vodafone επί Καραμανλή εδώ), η υπεξαίρεση πληροφοριών και γενικότερα η εταιρική κατασκοπεία κ.α. ήταν και είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελέσματα παρακολούθησης. Αν δεν σε ενοχλούν όλα αυτά και είσαι εντάξει με το να ζεις σε έναν τέτοιο κόσμο, τότε φυσικά καλά κάνουν και σε παρακολουθούν... Αλλά αν κάποιον τον ενοχλούν όλα αυτά, δεν πρέπει να έχει τουλάχιστον το βασικό δικαίωμα της ιδιωτικότητας και του προσωπικού απορρήτου?!...

 

Αυτά τα δικαιώματα ισχύουν τουλάχιστον σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Αν για οποιονδήποτε λόγο σταματήσουν να ισχύουν, τότε μιλάμε αυτόματα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ατομικών μας ελευθεριών. Συνεπώς, αφού δεν ενίστασαι με την κατάλυση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας, προφανώς δεν θα ενοχληθείς και αν αύριο-μεθαύριο σταματήσει ένα τεθωρακισμένο έξω από την καφετέρια που πίνεις τον καφέ σου και σε διατάξει να πας σπίτι σου, ή σου απαγορεύσει να συζητάς με τους φίλους σου. Κι εκεί δεν έχει "μα δεν κάνω κάτι παράνομο" κτλ, ή συμμορφώνεσαι ή πας φυλακή ή εξορία ή, πιθανότατα, στον άλλο κόσμο.

 

Ξέρεις, αυτά δεν είναι καθόλου μακρινά ή ξένα, ούτε από χρονικής ούτε από χωρικής πλευράς. Οπότε καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο συνετοί στη διαχείριση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.

Link to comment
Share on other sites

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος να αποφύγεις την παρακολούθηση είναι το να κρύβεις στοιχεία.

 

Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος, τον οποίο, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ικανός να τον ακολουθήσω, και λέγεται «υπερφόρτωσε το σύστημα».

 

Στο προφίλ του facebook, π.χ., κάνε φίλους χρυσαυγίτες, αναρχικούς, δαπίτες, κομμουνιστές, τούρκους, φανατικούς ορθοδόξους, καμμένους παγανούς και κάνε accept σε ΟΛΕΣ τις σελίδες που σου στέλνουν. Κάνε like στην Πέγκυ Ζήνα, στον Gyorgy Ligeti, στους System of a down, στους Huun huur tu και στον Justin Bieber. Κάνε status updates για το πλέξιμο, υπέρ της απαγόρευσης των εκτρώσεων στις ΗΠΑ, υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, για γρήγορα αυτοκίνητα, για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι και υπέρ της θανατικης ποινής.

 

Κι άσε μετά να προσπαθούν να βγάλουν άκρη.

Link to comment
Share on other sites

...Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος, τον οποίο, για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ικανός να τον ακολουθήσω, και λέγεται «υπερφόρτωσε το σύστημα»....

Αυτός είναι ο μόνος πρακτικά εφαρμόσιμος υπο τις συνθήκες δρόμος (ίσως όχι το αποτελεσματικός όσο θα ευχόμασταν αλλά μπορεί λειτουργεί επαρκώς ώστε να κάνει τις παρακολουθήσεις ότι τόσο εύκολες όσο θα θέλανε).

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν σε ενοχλούν όλα αυτά και είσαι εντάξει με το να ζεις σε έναν τέτοιο κόσμο, τότε φυσικά καλά κάνουν και σε παρακολουθούν... Αλλά αν κάποιον τον ενοχλούν όλα αυτά, δεν πρέπει να έχει τουλάχιστον το βασικό δικαίωμα της ιδιωτικότητας και του προσωπικού απορρήτου?!...

Δεν είμαι με την πλευρά κανενός. Δεν υποστηρίζω κάτι από τα δύο. Και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όταν είσαι σε ένα σύστημα, είσαι σε ένα σύστημα. Είναι δυνατόν να θες να βγεις μια βόλτα στη πόλη, αλλά να απαιτείς να μην σε κοιτάζει κανείς την ώρα που θα περπατάς, καθώς ακόμη και εκείνες οι στιγμές είναι προσωπικές; Το κάθε τι είναι προσωπικό.

Συνεπώς, αφού δεν ενίστασαι με την κατάλυση του δικαιώματος της ιδιωτικότητας, προφανώς δεν θα ενοχληθείς και αν αύριο-μεθαύριο σταματήσει ένα τεθωρακισμένο έξω από την καφετέρια που πίνεις τον καφέ σου και σε διατάξει να πας σπίτι σου, ή σου απαγορεύσει να συζητάς με τους φίλους σου. Κι εκεί δεν έχει "μα δεν κάνω κάτι παράνομο" κτλ, ή συμμορφώνεσαι ή πας φυλακή ή εξορία ή, πιθανότατα, στον άλλο κόσμο.

Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό. Και δεν πρόκειται να συμβεί. Σε πάρκο ίσως, σε καφετέρια όμως ποτέ. Είναι το μοναδικό έσοδο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή!!! Αστειεύομαι, όπως πάντα...

Εάν είχαν τέτοιες προθέσεις, ξέρουν πολύ καλά πως να το κάνουν... Τα τανκς εκεί είναι και κάθονται. Δεν χρειάζονται τεχνολογίες γι αυτά, μερικοί ηλίθιοι χρειάζονται. Δεν το πάει κανείς "λάου λάου" να μας τη φέρει. Θα γίνει ξαφνικά... Αλλά, όπως είπα και προηγουμένως, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ναι, αυτό είναι καταπάτηση δικαιωμάτων και περιορισμός ελευθερίας. Για αυτά, θα κάνεις αγώνες, και στον άλλο κόσμο θα πας (χαιρετίσματα έχετε!!).

Link to comment
Share on other sites

Αυτός είναι ο μόνος πρακτικά εφαρμόσιμος υπο τις συνθήκες δρόμος (ίσως όχι το αποτελεσματικός όσο θα ευχόμασταν αλλά μπορεί λειτουργεί επαρκώς ώστε να κάνει τις παρακολουθήσεις ότι τόσο εύκολες όσο θα θέλανε).

Σίγουρα θα δούλευε, αλλά θα μπεις σε τέτοια διαδικασία; Χάσιμο χρόνου, αποπροσανατολισμός του ίδιου σου του εαυτού.

 

Θεωρείς πως έχεις κάτι να κρύψεις; Μην μπεις στο σύστημα καν. Κανένας δε σε υποχρεώνει να έχεις κινητό, ή smart phone, ή facebook. Υπάρχει ακόμη η υπηρεσία των ΕΛΤΑ. Βιάζεσαι; Θα μάθεις να μην βιάζεσαι... και κάπως έτσι, σιγά σιγά, βγαίνεις και από το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...