Jump to content

Έχουν Μέλλον Οι Πολυεθνικές Κοινωνίες ;


 Share

Recommended Posts

Έχω παρακολουθήσει όσο γίνεται λόγω απόστασης τα γεγονότα στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που ποτέ δεν είχε πολιτική αφομοίωσης των μεταναστών. Έχω πάει και 10 μέρες στον Καναδά, όπου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πολυεθνικής κοινωνίας χωρίς χαρακτήρα. Ζω στη Σουηδία εδώ και 4 χρόνια, που "φημίζεται" (δικαίως άραγε;) για την ευνοϊκή πολιτική προς τους μετανάστες.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα αυτών των ημερών για την εξέγερση στη Στοκχόλμη, αναρωτιέμαι αν μπορεί να σταθεί μια πολυεθνική κοινωνία ή αν θα οδηγηθεί στο χάος τελικά. Ξένες εφημερίδες (αγγλικές κυρίως, μιας και αυτές διαβάζω) αναφέρουν ότι οι 20χρονοι που κάνουν τις καταστροφές είναι κυρίως μουσουλμάνοι. Στις σουηδικές εφημερίδες αναφέρεται ότι είναι απλώς νέοι, μικρών εθνικοτήτων, χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό. Ακροδεξιοί πολιτικοί τονίζουν ότι το Husby είναι περιοχή με μουσουλμάνους μετανάστες.

 

Η Σουηδική κοινωνία οδηγείται στο χάος σιγά σιγά και όσες φορές το έχω σκεφτεί, νομίζω ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η θρησκεία.

 

Εδώ, όταν είχαν πρωτοξεκινήσει τα επεισόδια, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" το Husby αναφερόταν ως "υποβαθμισμένη γειτονιά της Στοκχόλμης"!

Είναι τουλάχιστον αστείο όταν ο καθένας ερμηνεύει ένα γεγονός σύμφωνα με μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, ενώ η προσέγγισή του δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δε σου φαίνεται περίεργο ότι τα διεθνή ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών) υιοθέτησαν κατ' ευθείαν τη θρησκευτική προσέγγιση περί "μουσουλμανικής μειονότητας", όπως αυτή προωθήθηκε από τη σουηδική ακροδεξιά, σε αντίθεση με την πιο μετριοπαθή άποψη πιο αμερόληπτων μέσων ότι ήταν μερικοί νέοι άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν την έλλειψη επιλογών και προοπτικών σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία?

 

Το να κάνεις θρησκευτικού τύπου διακρίσεις σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με έντονη μεταναστευτική δραστηριότητα εξ' ανατολής αλλά και έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, είναι σίγουρα μια λογική κατεύθυνση για την ακροδεξιά. Το να κάνεις όμως το ίδιο σε μια χώρα όπως η Σουηδία με μετανάστες απ' όλο τον κόσμο και με το "έντονο θρησκευτικό συναίσθημα" να αντιπροσωπεύει το πολύ ένα 20% του σουηδικού πληθυσμού (με το υπόλοιπο 80% να μη δίνει δεκάρα για καμία θρησκεία), είναι απλά αστείο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι όμως - από φίλους εκεί - πραγματικά λένε ότι μουσουλμάνοι πρωτοστατούσαν (αν είναι από διάφορες χώρες και το μουσουλμάνοι είναι ο κοινός παρονομαστής, ποιο το πρόβλημα να λεχθεί;) - και λέγανε επίσης ότι τα μέσα ενημέρωσης (κατά τη γνώμη τους το υποβάθμιζαν αυτό και απλά έλεγαν 'μειονότητες'

Link to comment
Share on other sites

+ 1 για τις ωραίες κουβέντες περί εκκομίσκευσης! Δυστυχώς είμαστε έτη φωτός μακριά από οτιδήποτε μοιάζει με εκκοσμικευμένη κοινωνία δίχως διακρίσεις. Και η Νορβηγία το πλήρωσε αυτό το εμμονικό μοντέλο! Γνώμη μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σουηδία λοιπόν οι Χώρα τον αντιθέσεων και με της πολλές καμουφλαρισμένες Ακρότητες !


Ακούγοντας το όνομα Σουηδία και ξέροντας ότι είναι μια χωρά που έχει πολλούς μετανάστες , φαντάζεται κανείς μια χώρα μεγάλου πληθυσμού. Και όμως είναι μόλις 9,555,893 σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις (Ακόμη και στο Ελλαντα πιο πολύ είμαστε , και χωρίς να βάλουμε + τους μετανάστες ! ) .
< Ναι , βεβαία εδώ ταιριάζει το ποιότητα νίκα την ποσότητα > .

Στην χώρα αυτή υπάρχουν 25 μεγάλες εθνικές μειονότητες !
Και εδώ πέφτει και ο μύθος τον απόδημου Ελληνισμού στην Σουηδία !
Επειδή από της 25 εθνικές μειονότητες στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Έλληνες (12,000) .



Ας δούμε περιληπτικά τα τελευταία 1000 χρόνια ιστορίας της Σουηδίας.



1100 μ.Χ. ξεκίνησε ο προσηλυτισμός του τότε Παγανιστικού πληθυσμού σε μια νέα παράξενη για τους ντόπιους θρησκεία τον Χριστιανισμό . Μετά από 100 χρόνια με εμφύλιους πολέμους, γενοκτονίες και βασανιστήρια , έγινε επίσημη θρησκεία του κράτους ο χριστιανισμος για το καλό τους πάντα !
Και φυσικά απαγορεύτηκε οποιαδήποτε άλλη μορφή λατρείας !


Το 1530 περίπου ο χριστιανισμός της Σουηδία πίρε την μορφή του Λουθηρανισμού – προτεσταντισμού (που ως γνωστόν υπήρξε ο χριστιανικός φονταμενταλισμός τον νεώτερον χρόνων ) . Αυτό μαζί με αλλά γεγονότα οδήγησαν τη Σουηδία μέσα στα επόμενα 200 χρόνια να γίνει μεγάλη υπερδύναμη !
Μετά σταδιακά από 1800 και για 100 χρόνια η δύναμη της συνεχώς μειωνόταν .

Στο 20 αιώνα κράτησε ουδέτερη στάση στα διεθνή γεγονότα και τους πολέμους . Και από 1960 ξεκίνησε να είναι προορισμός μεταναστών από όλο τον κόσμο μέχρι που το 2000 κατάντησε ένα χωνευτήριο συνειδήσεων και εθνικοτήτων !


Είναι γνωστός ο θρύλος ότι πολύ Ναζί μετά την ήττα τους στον πόλεμο το έσκασαν και κρύφτηκαν στην Αργεντινή . Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι πολλοί πήγαν κάπου πολύ πιο κοντά στην Σουηδία . Εκεί υπόγειος ανασυντάχθηκαν και σχεδίασαν την Νέα Άρια Υπερ-βόρεια φυλή .


Το 1997 η είδηση ότι η Σουηδία εφάρμοσε πρόγραμμα < ευγονικής > , από το 1935 μέχρι το 1980 , είχε προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο τον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο .
Περισσότερες από 60.000 γυναίκες είχαν υποβληθεί σε υποχρεωτική στείρωση , για να επικρατήσει στη χώρα η Άρια Υπερ-βόρεια φυλή ,χωρίς γενετικά κατώτερους .
Αυτά συνέβησαν στη χώρα-πρότυπο του ουλοφ Παλμε (Olof Palme) .


Όλα αυτά για να κατανοήσουμε καλύτερα την Πολυεθνικοί Κοινωνία της Σουηδίας !

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα έως τώρα , είναι εμφανές πως όχι !

Στην Ευρώπη η Νορβηγία και ίσως ακόμη χειρότερα η Γαλλία έχουν εμφανές τα σημάδια της παρακμής που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται οι Πολυ-πολιτισμικότητα !

 

Μπορεί να το δει κανείς αυτό και στης Γαλλικές ταινίες όπως Η ΑΡΠΑΓΗ (TAKEN) 2008 : όπου Αλβανοί μουσουλμάνοι είναι πρωταθλητές της εγκληματικότητας μέσα στο Παρίσι !

 

Όχι δεν γράφω κάτι ρατσιστικό εδώ , σοβαρά αυτή είναι οι υπόθεση της ταινίας !

http://en.wikipedia.org/wiki/Taken_(film)#Plot

 

 

Αλλά και στην φετινή Γαλλική ταινία < Θεέ μου τι σου κάναμε; > Όπου οι Γάλλοι καθολικοί γονείς βλέπουν της 4 κόρες τους να παντρεύονται με αλλόθρησκους !

Με έναν Κινέζο ! , έναν Άραβα ! , έναν Εβραίο ! , και τέλος με έναν Μαύρο !

Και πάλι , όχι δεν γράφω κάτι ρατσιστικό εδώ , σοβαρά αυτή είναι οι υπόθεση της ταινίας δείτε και μόνοι σας στο trailer :

http://www.dailymotion.com/video/x1xfxtz_%CE%B8%CE%B5%CE%AD-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-qu-est-ce-qu-on-a-fait-au-bon-dieu-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-trailer-hd-2014-philipp_shortfilms?start=0

 

 

Μια χώρα με μεγάλη Πολυ-πολιτισμικότητα που μπορούμε να δούμε σαν παράδειγμα είναι η Μαλαισία !

 

Που ενώ φυλετικός είναι οι πιο πολύ ασιάτες , σαν να λέμε κινέζοι !

Αντίθετα θρησκευτικός υπερισχύει με 61% το ισλαμ Μουσουλμάνοι – φιλο-τζιχαντιστες!

Και δεν λέω τζιχαντιστες για να τους βρίσω αλλά κρίνοντας τους από της πράξεις τους !

Στην Μαλαισία για περισσότερο από 25 χρόνια τώρα είναι συχνό φαινόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι θρησκευτικές επίθεσης Μουσουλμάνων σε άλλες θρησκευτικές ομάδες όπως Βουδιστές και Ινδουιστές και παλιότερα σε Ταοϊστές !

Πριν 30 χρόνια στην Μαλαισία το 10% ήταν Ταοϊστές και το 40% Βουδιστές . Ενώ τώρα οι Ταοϊστές συρρικνώθηκαν στο 3% και οι Βουδιστές στο 19% . Και αυτό δεν συνέβη μέσα από επιλογή αλλά μάλλον από επιβολή !

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia#Religion

Edited by Kazuma
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Minerva quote

+ 1 για τις ωραίες κουβέντες περί εκκομίσκευσης! Δυστυχώς είμαστε έτη φωτός μακριά από οτιδήποτε μοιάζει με εκκοσμικευμένη κοινωνία δίχως διακρίσεις. Και η Νορβηγία το πλήρωσε αυτό το εμμονικό μοντέλο! Γνώμη μου!

 

Και όχι μόνο η Νορβηγία !

 

Και η Γαλλία που είναι σε μεγάλο βαθμό είναι μια Πολυ-εθνικοί και Πολυ-πολιτισμικότητα κοινωνία–κράτος . Υπάρχουν παρά πολύ Γαλλόφωνοι Μαύροι (όχι δεν το λέω ρατσιστικά , άντε να τους πω ΑφρικανοΕυρωπαιοι …..) , Άραβες και ασιάτες !

 

Ακόμη δεν έχει περάσει ένας χρόνος από την σφαγή στο Charlie Hebdo !

 

Και πριν λίγο καιρώ προκλητικά ο Μουσουλμάνος Δισεκατομμυριούχος mohed altrad (Syrian-born French billionaire businessman). Δήλωσε ότι « δεν ήταν κάτι το σοβαρό το περιστατικό της Σαρλί Εμπντό και ότι ο κόσμος θα πρέπει να το ξεχάσει για το καλό μια ενοποιημένης κοινωνίας ».

 

Και όλο αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα !

Τώρα άμα πω εγώ ότι “Ερε Μαρίν Λε Πεν που του χρειάζεται “ θα είμαι κακώς .

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μετά την σφαγή στο Charlie Hebdo στης Jan 7th 2015 είχε δημοσιευθεί αυτό με τους αριθμούς τον Μουσουλμάνων στην Ευρώπη .

Νομίζω πως τώρα με την νέα σφαγή πάλι στο Παρίσι είναι και πάλι επίκαιρο !

http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2015/01/daily-chart-2?fsrc=scn/fb/te/bl/ed/islamineurope

 

Και ένα νέο άρθρο για τα νέα δεδομένα .

http://www.economist.com/news/europe/21678514-je-suis-charlie-was-about-free-speech-time-issue-migrants-europe-sees-paris-attacks

 

Λέει μέσα το άρθρο : “Je suis Charlie” was about free speech—but now the issue is migrants = το “Je suis Charlie” ήταν αντίδραση για την ελευθερία του λόγου . Μα τώρα το θέμα είναι οι μετανάστες – προσφυγές .

IN JANUARY 2015, after 16 people died in a series of incidents in Paris—including an attack on Charlie Hebdo, a satirical newspaper—Europe erupted in spontaneous demonstrations.

Τον Ιανουάριο 2015 , 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση Τζιχαντιστον στο Παρίσι στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo , σε όλοι την Ευρώπη υπήρξαν συγκέντρωσης στηρίξεις προς τους πληγέντες και αντίδρασης για την ελευθερία του λόγου !

 

 

After Friday night's attacks in Paris, however, for which Islamic State (IS) has claimed responsibility, Mr Seehofer took a rather different line. The jihadists’ attacks illustrated the need for “stronger control of Europe's external borders, but also of national borders,” he said; it was a matter of “restoring law and order in Europe.” Bavaria’s finance minister, Markus Söder, also of the CSU, agreed: “Paris changes everything” he declared, adding that the attacks meant the end of “the time of uncontrolled immigration”.

=

Μετά την επίθεση της παρασκευής στο Παρίσι όμως , όπου οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθηνή, όλοι ακλούθησαν αυτή την φορά μια πολύ πιο σκληρή γραμμή αντίδρασης !

Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερος έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης , μα το ίδιο και στα εθνικά σύνορα κάθε κράτους . Ο νομός και η τάξης θα αποκατασταθώ στην Ευρώπη .

Η επίθεση στο Παρίσι άλλαξε τα πάντα , αυτό θα είναι το τέλος της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης !

 

In the aftermath of Friday’s attacks, which killed at least 129 people in locations around Paris.

=

Τελικός απολογισμός από την επίθεση της παρασκευής, 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές στο Παρίσι .

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εντωμεταξύ αφού δεν το σχολιάζει κανένας , ας το πω εγώ .

 

Στην φίλο-μεταναστευτική Γερμάνια πριν λίγες μέρες : όχι ένας ή 10 αλλά 1000 άτομα από Σύρια και βόρεια Αφρική , επιτεθήκαν και βίασαν όποια γυναίκα έβρισκαν μπροστά τους !

 

Wolfgang Albers, the Cologne police chief, says witnesses described the assaults as coming from a group of up to 1,000 men whose appearance indicated they were of "Arab or North African origin."

The victims mostly described the men as being of Arab or North African appearance.

 

Η καγκελάριος Μερκελ δήλωση πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό !

Μεμονωμένο όταν ήταν 1000 άτομα , δηλαδή όλα τα άλλα που έχουν συμβεί δεν την συμφέρει να τα θυμάται προφανώς !

 

Πηγές όσες θέλετε !

http://www.dw.com/en/a-new-dimension-of-sexual-assault-in-cologne/a-18959299

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/german-police-search-for-1000-men-after-mass-sexual-assault-in-cologne-a6797126.html

 

https://www.facebook.com/paul.j.watson.71/videos/10153880243686171/

Όλα αυτά όταν την ιδία στιγμή στην Γερμάνια 1.100.000 άνθρωποι ήρθαν και έμειναν στην Γερμανία το έτος 2015 !

1.1 million people entered Germany last year in search of asylum.

 

Επίσης συμφώνα με το Ευρωβαρόμετρο : Δεύτερη είναι η Ελλάδα με 800.000 χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν και έμειναν !

Τρίτης η Σουηδία με 400.000 χιλιάδες . Και Τέταρτη η Δανία με 350.000 χιλιάδες !

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

Κάθε άνθρωπος αποτελεί μία μοναδική οντότητα, διαφορετική από κάθε άλλη όμοια οντότητα.

 

Μπορεί να υπάρξει σταθερή προσωπικότητα όπου κάθε πτυχή της εκφράζεται ελεύθερα;

Μπορεί να υπάρξει σταθερή οικογένεια όπου τα μέλη της εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους;

Μπορεί να υπάρξει σταθερό σόι όπου κάθε οικογένεια εκφράζει ανοιχτά τις επιθυμίες της;

Μπορεί να υπάρξει σταθερό χωριό όπου κάθε σόι εκφράζει ανοιχτά τις πεποιθήσεις του;

Μπορεί να υπάρξει σταθερό κράτος όπου κάθε χωριό εκφράζει ανοιχτά τα συμφέροντά του;

Μπορεί να υπάρξει σταθερή ανθρωπότητα όπου κάθε κράτος διεκδικεί την ύπαρξή του;

 

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να επηρεάσει μόνο τον εαυτό του. Αν έχει καταφέρει να ισορροπήσει την προσωπικότητά του, ας προχωρήσει στην οικογένειά του, έπειτα στο σόι του, έπειτα στην τοπική του κοινωνία, έπειτα στο κράτος του και έπειτα στις γειτονικές χώρες. Οποιαδήποτε άλλη σειρά αποτελεί υπεκφυγή και υποκρισία.

 

Ναι, μπορεί να υπάρξει ισορροπία και αρμονία, αρκεί να ξεκινάει μέσα από την κάθε προσωπικότητα.

Όχι, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα, διότι ''τα πάντα ρει και ουδέν μένει''.

Ο άνθρωπος καθημερινά εξελίσσεται (σε κάτι καλύτερο ή κάτι χειρότερο). Η κατάσταση είναι δυναμική και συνεχής. Πώς είναι δυνατόν να ισχυριστούμε ότι ένα σύνολο από δυναμικές μονάδες μπορεί να είναι σταθερό;

 

Μπορεί ο άνθρωπος να αποδεχτεί την διαφορετικότητα και το άγνωστο; Ναι, μπορεί. Όμως απαιτείται καλλιέργεια*

 

*καλλιέργεια= καλό+έργο

έργο= ποσό ενέργειας που δαπανάται για τη μεταβολή μίας κατάστασης, το δημιούργημα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κι άλλος 'τρόπος' -

...

Μπορεί ο άνθρωπος να αποδεχτεί την διαφορετικότητα και το άγνωστο; Ναι, μπορεί. Όμως απαιτείται καλλιέργεια*

 

*καλλιέργεια= καλό+έργο

έργο= ποσό ενέργειας που δαπανάται για τη μεταβολή μίας κατάστασης, το δημιούργημα.

λιγότερο 'καλλιεργημένος' ή μάλλον πιο κοντά στην πράξη της καλλιέργειας. Αν αναλύσεις όχι τη λέξη αλλά τις πρακτικές τότε αυτό που απαιτείται γίνεται λιγότερο επιθυμητό!

Link to comment
Share on other sites

Στην παρακμή λόγο προσφυγών και παράνομων μεταναστών , μπλέκεται και η Σουηδία .

 

Torn apart by an open door for migrants: Sweden is seen as Europe's most liberal nation, but violent crime is soaring and the Far Right is on the march, reports SUE REID

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3317978/Torn-apart-open-door-migrants-Sweden-seen-Europe-s-liberal-nation-violent-crime-soaring-Far-Right-march-reports-SUE-REID.html

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Σαν να έχουν ξεφύγει τα πράγματα στην Σουηδία με το λαθρο-μεταναστευτικό !

 

«Στις χειρότερες περιοχές κάνουν κουμάντο οι εξτρεμιστές, ενώ οι Σουηδοί παρακολουθούν απαθείς. Η αίσθηση της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας απειλούνται καθώς η Αστυνομία είναι έτοιμη να υποκύψει… και το μόνο που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

 

http://www.tribune.gr/world/news/article/218011/extremistes-mousoulmani-katelavan-53-perioches-tis-souidias-kratos-en-krati.html

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

&amp;nbsp;

Σαν να έχουν ξεφύγει τα πράγματα στην Σουηδία με το λαθρο-μεταναστευτικό !

 

«Στις χειρότερες περιοχές κάνουν κουμάντο οι εξτρεμιστές, ενώ οι Σουηδοί παρακολουθούν απαθείς. Η αίσθηση της Δικαιοσύνης και της Ασφάλειας απειλούνται καθώς η Αστυνομία είναι έτοιμη να υποκύψει… και το μόνο που φαίνεται είναι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

 

http://www.tribune.gr/world/news/article/218011/extremistes-mousoulmani-katelavan-53-perioches-tis-souidias-kratos-en-krati.html

&amp;nbsp;

 

 

Watch: Journalists Punched, Kicked, And Rammed With Car In Sweden’s ‘Little Mogadishu’ No-Go Zone

http://www.breitbart.com/london/2016/03/20/watch-journalists-punched-kicked-and-rammed-with-car-in-swedens-little-mogadishu-no-go-zone/

 

 

Edited by Ποσειδώνιος Ερμής
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...