Jump to content

Αναζητώντας Την «Θεραπεία» Του Καρκίνου - Κάποια Ελπίδα;


outis
 Share

Recommended Posts

Από τότε που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια ασθένεια «που δεν θεραπεύεται» μπήκε στο μυαλό μου να βρω τη... θεραπεία! (Έμαθα περί καρκίνου σε πολύ μικρή ηλικία βλέποντας «Γενικό Νοσοκομείο» στην ΥΕΝΕΔ - κάτι σε House αλλά σε εντελώς γλυκανάλατο, για να καταλάβουν οι νεώτεροι! (http://comicstrades.me/2012/01/15/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC/#http://widgets.wp.com - & http://en.wikipedia.org/wiki/General_Hospital ακόμα το παίζει!).


Οι πρώτες προσπάθειες (με εργαλεία τα κουζινικά παιχνίδια της αδελφής μου!) ήταν με βάση την ασπιρίνη (αρκετά διαισθαντικό αφού σήμερα ξέρουμε ότι βοηθά η ασπιρίνη!) αλλά για να αφήσω τα αστεία....


Πέρασα και είδα απ’όλα τα γνωστά «εναλλακτικά» - αντικαρκινικές δίαιτες, Βιόντα ΡΑ & Οργόνη του Ράιχ, βότανοθεραπείες και γιατροσόφια, χάπια οξυγόνου άκουσα για... θαυματουργικές θεραπείες με «απόκρυφες» τεχνολογίας (Γκίολβας και σία, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, εξωγήινους και ότι άλλο βάζει ο νους).


Εν τω μεταξύ φίλοι και γνωστοί πέθαιναν από καρκίνο – κάποιοι δοκιμάζοντας κάτι ή όλα από τα πιο πάνω... μερικοί τη γλύτωσαν «ξυστά» αλλά χωρίς να μπορεί να αποδοθεί αυτό σε «εναλλακτικές» θεραπείες ειδικά.


Οπότε έμαθα να παίρνω «μικρό καλάθι» όταν ακούω για ισχυρισμούς σχετικούς με «θεραπεία καρικίνου».


Πρόσφατα όμως, ‘σκόνταψα’ σε κάτι που για πρώτη φορά έδειξε κάτι να υπόσχεται και έτσι είπα να ανοίξω το τόπικ εδώ και να το αναφέρω. Έχει λογική, έχει βάση, δεν είναι κουκου – και δεν είναι και άγνωστο, σχετίζεται με τις δίαιτες, αλλά δεν είναι και εντελώς γνωστό σε όλες του τις πλευρές. Επίσης αντίθετα με τα διάφορα «θαυματουργικά» δεν ισχυρίζεται «θεραπεία» αλλά είναι επιβεβαιωμένο ότι βοηθά ακόμα και αν (και όταν) δεν υπάρχει θεραπεία. Μπορεί κάποιοι εδώ να το ξέρουν. Εγώ δεν το ήξερα.


Είναι το εξής, με λίγα λόγια, με πολλά λόγια δείτε λινκς πιο κάτω:


Το πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ όμοια με τα φυσιολογικά – αλλά αντίθετα από τα φυσιολογικά, τα καρκινικά είναι ανεξέλεγκτα από τον οργανισμό ως σύνολο. Γι’αυτό και πηγαίνοντας να σκοτώσεις τον καρκίνο σχεδόν ξεκάνεις τον άνθρωπο... και πολλές φορές δεν γίνεται τίποτα.


Κι όλα γιατί τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ όμοια με τα φυσιολογικά. Εντελώς όμοια; Όχι! Υπάρχει μια τουλάχιστον διαφορά. Το εσωτερικό περιβάλλον των καρκινικών κυττάρων είναι πολύ όξινο σε σχέση με αυτό των φυσιολογικών – και αυτό το οξινο περιβάλλον παίζει ρόλο και στον πόνο που προκαλούν και στον αναξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους. Κι αυτή τη διαφορά μπορεί κανείς να την εκμεταλλευτεί. Ανεβάζοντας το PH (λένε οι ειδικοί) πάνω από κάποιο σημείο το καρκινικό κύτταρο χάνει την οξύτητά του (οπότε ο πόνος ανακουφίζεται), και ταυτόχρονα χάνει την οξύτητα που το κάνει να διαιρείται (σταματά ή μίτωση). Ενώ το φυσιολογικό λόγω του πιο χαμηλού PH δεν φτάνει σε όριο βλαπτικό για το κύτταρο! Ουσιαστικά οι μακροβιωτικές και αντικαρκινικές δίαιτες αυτό κάνουν αλλά με ήπιο τρόπο. Πιο δραστικά κάποιος (υπό ιατρική επίβλεψη) μπορεί εσκεμένα να ανεβάσει το PH των κυττάρων του με συμπληρώματα διατροφής ειδικά γι’αυτό (πρόσληψη Καισίου πχ). Γνωστή-άγνωστη υπόθεση από το 1984...


Δείτε http://www.merlinworld.com/cancer/research-cancer2.htm http://www.mwt.net/~drbrewer/highpH.htm

Το αρχικό http://www.merlinworld.com/research-cancer.htm


Μια ανάλυση από εδώ http://www.merlinworld.com/cancer/research-cancer1.htm (τρεις σελίδες)


Μια «επίσημη» ιστοσελίδα (κυβερνητική των ΗΠΑ) όπου φαίνεται ότι η ιδέα τουλάχιστον δεν είναι κακόγουστη φάρσα αλλά κάτι υπό μελέτη και ήδη εφαρμογή http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=6522424 & http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6522427


Και μια μαρτυρία, ανθρώπου που έχασε μεν τον αδελφό του, στο τέλος, αλλά αναφέρει ότι υπήρξε ανακούφιση http://www.dailymail.co.uk/health/article-2337913/The-alkaline-diet-save-brother-cancer--Im-glad-I-persuaded-try-says-TIM-LOVEJOY.html

Όπως είπα, έχω δει πολλά και παλαβά ή αν όχι παλαβά, πολλά υποσχόμενα χωρίς αντίκρυσμα – αυτό είναι το πρώτο για το οποίο από τη μια τα στοιχεία δείχνουν κάποια λογική, κι έχω κάποια αίσθηση ότι είναι προς την επιθυμητή κατεύθυνση, οπότε το παρουσιάζω.

Link to comment
Share on other sites

αναρωτιεμαι τι δυνατοτητες αυτοιασης υπαρχουν στο ανθρωπινο σωμα αν κανεις μπορει να εχει προσβαση σε 

πιο "βαθιες" περιοχες του εγκεφαλου... Θεωρητικα θα μπορουσε κανεις να κατευθυνει ακουσιες λειτουργιες που

σχετιζονται πχ με αδενες κλπ.  

Link to comment
Share on other sites

Πάνω που έλεγα να γράψω και άρθρο γι' αυτό το θέμα...

Και πρακτικά μπορείς να κατευθύνεις ακούσιες λειτουργίες, όπως πρακτικά έχεις και πρόσβαση και σε πιο βαθιές περιοχές του εγκεφάλου.

Στο επιτρέπουν οι παράγοντες "σκέψη", "συναίσθημα", "περιβάλλον", "διατροφή" κλπ. Δεν είναι κάτι το μαγικό, αν και θέλει προσπάθεια κατ' αρχήν να το συνειδητοποιήσεις και κατά δεύτερον να το εφαρμόζεις σε καθημερινό επίπεδο.

 

Και μόνο το γεγονός ότι ξυπνάμε κάθε πρωί, πέρα από το ότι παραμένουμε σε γενικές γραμμές υγιείς, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς πολύπλοκων ομοιοστατικών και άλλων μηχανισμών που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται συνεχώς. Η υγεία ενός οργανισμού, ανά πάσα στιγμή, δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένη, ούτε "ξυπνά" ο οργανισμός ξαφνικά όταν απειλείται, π.χ. σε περίπτωση ίωσης. Στην πραγματικότητα δεν κοιμάται ποτέ.

 

Οπότε ο οργανισμός δουλεύει έτσι κι αλλιώς συνεχώς προς την κατεύθυνση της υγείας. Αν τον βοηθήσεις κι εσύ με τους παραπάνω παράγοντες, τότε φυσικά αυξάνονται και οι δυνατότητες αυτοθεραπείας, οι οποίες φαίνεται να είναι σχεδόν απεριόριστες τολμώ να πω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, θεωρητικα συμφωνω, αλλα στην πραξη θα γινοταν να φτιαξεις πχ ενα sigil και να το περασεις στο υποσυνειδητο με αποτελεσματικη αυτοθεραπεια? Ισως κατι τετοιο να βοηθουσε σε γενικες γραμμες καθως η ψυχολογια εχει μεγαλη επιδραση στη σωματικη υγεια. Και τετοιες μεθοδοι νομιζω επιρεαζουν πρωτα το υποβαθρο της ψυχολογιας.

 

Επισης, υπαρχουν πολλες ανεκδοτολογικες αναφορες για περιστατικα (αυτο?)ιασης μετα απο προσευχη ασπουμε...

Link to comment
Share on other sites

Επισης, υπαρχουν πολλες ανεκδοτολογικες αναφορες για περιστατικα (αυτο?)ιασης μετα απο προσευχη ασπουμε...

 

Μα φυσικά, η πίστη τους τους έσωσε.

 

EDIT: :wink_anim:

(ξέχασα την φατσούλα και μόνο το κύριε ελέησον έλειπε :lol: )

Edited by pyramid
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αυτά είναι μπλα-μπλα. Κάτι γίνεται σε λίγους, αυτοϊαση; θεία επέμβαση; κάτι που κάνουν (ή έκαναν;) κάτι που δεν κάνουν (η δεν έκαναν;) Δεν έχει σημασία - δεν μιλώ γι'αυτούς γιατί πρόκειται για κάτι εκτός ελέγχου και χωρίς εγγυήσεις επανάληψης. Φυσικά όποιος πνίγεται πιάνεται από τα μαλιά - και μερικές φορές το κόλπο "πιάνει"! Αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γενικευτεί.

Link to comment
Share on other sites

.

Θεωρώ πως τελική λύση δεν έχει βρεθεί διότι υπάρχει ένας μεγάλος φόβος ως προς την συγκεκριμένη ασθένεια.To θέμα με τον καρκίνο είναι ότι είναι "ταμπού"ακόμα και να το προφέρεις.

Οι άνθρωποι αποφεύγουν ακόμα και να το πουν και ακους περιγραφές όπως "επάνατη νόσο" ,"κακιά ασθένεια",συνηθισμένη ασθένεια κτλ.,θα δεις να φτύνονται στον κόρφο τους,κτλ.

Έτσι έχει γίνει η όλη ιστορία ένας "κακός μύθος" που κανένας δεν θέλει να ασχοληθεί.

Τα τελευταία χρόνια όμως είναι όλο και πιο διαδεδομένο.¨Ολοι έχουν κάποιο γνωστό κάποιον συγγενή ή ίσως ακόμα και προσωπική εμπειρία.Και ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα χωρίς φόβο και πάθος.

 

Για την πλευρά της αυτοίασης με πρόσβαση στο υποσυνείδητο ή προληπτικά με "καθαρισμό" της αύρας δεν θα ασχοληθώ γιατί εξαρτάται πολύ από τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά είναι και γενικευμένη προσέγγιση και αφορά όλες τις ασθένειες.

 

Το μεγάλο πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι έχει μεγάλη διαφορά επικινδυνότητας ανάλογα με πιο μέρος του σώματος θα παρουσιαστεί.

Το δεύτερο και αρκετά σημαντικό είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη,

*Στο θέμα τις έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην μοριακή ιατρική.Υπάρχουν εξετάσεις αίματος πλέον (όχ και τόσο προσιτές) που δείχνουν την τάση του ανοσοποιητικού μας συστήματος στο να εκδηλώσει κάποια ασθένεια στο μέλλον.Αλλάζωντας την διατροφή και σε συνδυασμό με ίσως με συμπληρώματα διατροφής μπορεί να αποκτήσεις μια "ασπίδα" για το ανοσοποιητικό σου,

 

 

Για τις θεραπείες τώρα,πέρα από τις αφαιρετικές εγχειριτικές μεθόδους όπου χρειάζεται,η χρήση χημιοθεραπείας προσφέρει τα γνωστά αποτελέσματα μερικής ή όλικης καταστροφής και των υγιών κυττάρων  (καταστροφή ανοσοποιητικού,αλωπεκία,απώλεια βάρους),υπάρχουν και οι γνωστές εναλλακτικές οι όποιες αναφέρθηκαν.

Κατα καιρούς βγαίνουν διάφορες "θεραπείες"οι όποιες δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι έγκυρες και διασταυρωμένες.Διάφορα φυτά,οζονοθεραπεία..το κουκούτσι από το βερύκοκο,ρόδια κτλ.

Για το εξισσοροπημένο ph των κυττάρων οι ενδέιξεις δείχνουν προς είναι προς την σωστή κατεύθυνση και κάποιες δίαιτες ωμοφαγίας κυρίως δείχνουν να λειτουργούν ως προς την κατεύθυνση αυτή.

Ίδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο καρκίνος ΔΕΝ είναι μια ασθένεια,σαν την γρίπη.Είναι ένα σύνολο ασθενειών (π.χ όγκος,λευχαιμία κ.α),αυτός είναι ο κύριος λόγος που δέν βρίσκεται (ευκολα) το φάρμακό του ....είναι σαν να λέμε την θεραπεία της γρίπης και της ελονοσίας  να είναι κοινή.

 

υ.γ δέν είμαι κανας γιατρός με εξελιγμένες γνώσεις περι του θέματος,ούτε διαφωνώ με τις παραπάνω απόψεις,να εξηγούμαστε  :018bleh:

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο βήμα είναι να υπάρξουν πειραματικές θεραπείες..
στην Ελλάδα είτε σε πρώτο στάδιο είσαι είτε ένα βήμα πριν τον θανάτο η απάντηση είναι μια..

"Ή κάνε αφαίρεση,ή χημειοθεραπεία ή άστον να πεθάνει στην ησυχία του"

Νομίζω έχει ανέβει και εδώ στο φόρουμ ένα βιντεάκι στο οποίο ένας Αμερικανός γιατρός μιλάει
για τον πόλεμο που του γίνεται και από την κυβέρνηση και από τις φαρμακευτικές ενώ θεωρεί
(και δίνει παραδείγματα)οτι έχει βρει ποιά ακριβώς ουσία είναι που ευθύνεται για τον καρκίνο και
δηλώνει με επιχειρήματα οτι έχει βρει την θεράπεια..
Και φέρνει μάρτυρες στο δικαστήριο που θεραπεύτηκαν πλήρως σε πολύ προχωρημένα στάδια,
δίνει στοιχεία περιστατικών,δίνει συνεντεύξεις παλιών ασθενών του..Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά..
Γενικά υπάρχουν τεράστια συμφέροντα από πίσω..

Link to comment
Share on other sites

Έχει ενδιαφέρον η συμπληρωματική λήψη βιταμινών στα πλαίσια αυτής της "αγωγής", είχα διαβάσει πριν χρόνια κάποιες περιπτώσεις όπου μερικά είδη καρκίνων έδειχναν να αντιμετωπίζονται με υπερβιταμίνωση. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, οι βιταμίνες ρίχνουν το pH, δεν το ανεβάζουν.

 

Εκτός αυτού, το pH του οργανισμού πέφτει συχνά προκειμένου να επιτευχθούν κάποιες μεταβολικές αντιδράσεις, π.χ. η οξύτητα του στομάχου πέφτει σε κάθε γεύμα προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των τροφών στο γαστρεντερικό σωλήνα. Αν αλλοιώσεις αυτή τη διεργασία (εκτός από περιπτώσεις που ενδείκνυται, π.χ. έλκη), τότε πιθανόν να έχεις δυσπεπτικά ενοχλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, αυτά είναι μπλα-μπλα. Κάτι γίνεται σε λίγους, αυτοϊαση; θεία επέμβαση; κάτι που κάνουν (ή έκαναν;) κάτι που δεν κάνουν (η δεν έκαναν;) Δεν έχει σημασία - δεν μιλώ γι'αυτούς γιατί πρόκειται για κάτι εκτός ελέγχου και χωρίς εγγυήσεις επανάληψης. Φυσικά όποιος πνίγεται πιάνεται από τα μαλιά - και μερικές φορές το κόλπο "πιάνει"! Αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γενικευτεί.

 

 

Δεν είναι μπλα μπλα γιατί βρισκόμαστε σε φορουμ μεταφυσικής. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν θεραπεύεται με την προσέγγιση της μεταφυσικής, δεν υπάρχει κάτι μη εφικτό από τον άνθρωπο που δουλεύει με τον εαυτό του. Βεβαίως ο κάθε ένας μπορεί να απευθύνεται όπου νομίζει ότι θα βρει μια άκρη, είναι σεβαστό και κατανοητό.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει ενδιαφέρον η συμπληρωματική λήψη βιταμινών στα πλαίσια αυτής της "αγωγής", είχα διαβάσει πριν χρόνια κάποιες περιπτώσεις όπου μερικά είδη καρκίνων έδειχναν να αντιμετωπίζονται με υπερβιταμίνωση. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, οι βιταμίνες ρίχνουν το pH, δεν το ανεβάζουν.

 

Εκτός αυτού, το pH του οργανισμού πέφτει συχνά προκειμένου να επιτευχθούν κάποιες μεταβολικές αντιδράσεις, π.χ. η οξύτητα του στομάχου πέφτει σε κάθε γεύμα προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των τροφών στο γαστρεντερικό σωλήνα. Αν αλλοιώσεις αυτή τη διεργασία (εκτός από περιπτώσεις που ενδείκνυται, π.χ. έλκη), τότε πιθανόν να έχεις δυσπεπτικά ενοχλήματα.

 

Νομίζω - απ'όσα κατάλαβα απ'τα άρθρα - ότι 1. Το ph του στομαχιου δεν έχει σχέση με το τι γίνεται στα κύτταρα συνολικά - αν σ'ενα σπίτι έχει 5 ανθρώπους, τα τούβλα του έχουν τι δική τους πορεία. 2. μερικές βιταμίνας αναφέρονται ως συμπληρωματικές για την καλύτερη απορρόφιση του καισίου πχ - όχι ως μέσα καθαυτές.

Γενικά τώρα - μερικά τρόφιμα ξυνά - πχ λεμόνι είναι στην ουσία αλκαλικά όταν χωνευτούν, αυτό μετρά, όχι αν είναι όξινο το λεμόνι όταν το τρως αλλά πόσο όξινο υπόλειμμα αφίνει (που δεν αφίνει) - ίσως το ίδιο γίνεται με τις βιταμίνες.

Link to comment
Share on other sites

αναρωτιεμαι τι δυνατοτητες αυτοιασης υπαρχουν στο ανθρωπινο σωμα αν κανεις μπορει να εχει προσβαση σε 

πιο "βαθιες" περιοχες του εγκεφαλου... Θεωρητικα θα μπορουσε κανεις να κατευθυνει ακουσιες λειτουργιες που

σχετιζονται πχ με αδενες κλπ.  

 

 

Αυτό όμως δεν είναι με το να επηρεάσει

το υποσυνείδητο . Εντάξει και αυτό παίζει ένα ρολό  πάλι και με αυτό που θα πω εγώ τώρα (παρακάτω), η δουλεία με νοητική δύναμη γίνεται , αλλά κάπως αλλιώς !

 

 

 

Πρώτον 2 εναλλακτικές θεραπείες που ακόμη δεν αναφέρθηκαν είναι : Α) το Τσι

γκονγκ . Και Β) Πολύ τελευταία ακούγεται ότι είναι ισχυρή θεραπεία κατά του καρκίνου

οι κάνναβη ( το χόρτο) – τώρα κατά πόσο ισχύει ….

 

 

Το Τσι γκονγκ είναι ένα πολύ ισχυρό σύστημα θεραπείας , Διαφόρων ασθενειών και περιέχει

πολλές τεχνικές .

Το Τσι γκονγκ θεώρει ότι οι ασθένειες προκαλούνται λόγο ενεργειακών μπλοκαρισμάτων

και δυσαρμονίας του Γιν και του Γιανγκ στο σώμα – οργανισμό .

Είναι μια πολύ ικανή μέθοδος κατά του καρκίνου με πάρα πολλές περιπτώσεις επιτυχίας

.

Ο ασθενείς (είτε μόνος του , είτε λαμβάνοντας ‘τσι’ από έναν θεραπευτή ) με συγχρονισμένες

κινήσεις και νοητική προσπάθεια προκαλεί ενεργειακή ροή του τσι στο σώμα του

και καθαρίζει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα . Όταν πια αυτά δεν υπάρχουν τότε η Αυτοϊαση

ξεκίνησα καθώς το σύστημα βιοαναδρασης εχει αποκατασταθεί .

 

 

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ‘ρομαντικά’ αλλά είναι αληθινά ! 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μπλα μπλα γιατί βρισκόμαστε σε φορουμ μεταφυσικής. Δεν υπάρχει ασθένεια που δεν θεραπεύεται με την προσέγγιση της μεταφυσικής, δεν υπάρχει κάτι μη εφικτό από τον άνθρωπο που δουλεύει με τον εαυτό του. Βεβαίως ο κάθε ένας μπορεί να απευθύνεται όπου νομίζει ότι θα βρει μια άκρη, είναι σεβαστό και κατανοητό.

 

 

τα βρισκω τετριμενα και αναποτελεσματικα. Το ζητουμενο ειναι κατι που θα κανει δουλεια σε φωτισμενους και αφωτιστους, σχετικους και ασχετους. Κι αυτοΐαση και οι θειες επεμβασεις ειναι καλες σ´οσους συμβαινουν αλλα δεν ειναι κατι ελεγχομενο . Και βεβαια κινητρο για τις σκεψεις ηταν θανατος αδελφης φιλου, καργα μεσα στη μαγεια, new age, το μυστικο κτλ. Το πολεμησε με καθε μεσο που θα σκεφτοταν "ανθρωπος που δουλευει τον εαυτο του" αλλα...... Δηλαδη το βλεπω πολυ πρακτικα και αμεσα, οποτε οι θεωρητικολογιες πανω σε υποθεσεις έιναι καλες... Μεχρι να αρρωστησει κανεις... Μετα , μπλα,μπλα.... Εφ οσον κινουνται στις θεωριες
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...