Jump to content

Αναζητώντας Την «Θεραπεία» Του Καρκίνου - Κάποια Ελπίδα;


outis
 Share

Recommended Posts

Κακώς ανέφερες το κίνητρο διότι δεν διευκολύνει την συζήτηση. Λυπάμαι για την κοπέλα αλλά ξέρω ατέλειωτους κάργα από κάτι που αποδείχτηκαν κάργα από τίποτα.

Τέλος πάντων η συζήτηση που έχει τέτοια συναισθηματική φόρτιση δεν βγάζει πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω - απ'όσα κατάλαβα απ'τα άρθρα - ότι 1. Το ph του στομαχιου δεν έχει σχέση με το τι γίνεται στα κύτταρα συνολικά - αν σ'ενα σπίτι έχει 5 ανθρώπους, τα τούβλα του έχουν τι δική τους πορεία. 2. μερικές βιταμίνας αναφέρονται ως συμπληρωματικές για την καλύτερη απορρόφιση του καισίου πχ - όχι ως μέσα καθαυτές.

Γενικά τώρα - μερικά τρόφιμα ξυνά - πχ λεμόνι είναι στην ουσία αλκαλικά όταν χωνευτούν, αυτό μετρά, όχι αν είναι όξινο το λεμόνι όταν το τρως αλλά πόσο όξινο υπόλειμμα αφίνει (που δεν αφίνει) - ίσως το ίδιο γίνεται με τις βιταμίνες.

 

Όταν προσεγγίζεις την οξύτητα του σώματος συστηματικά δε μπορείς να αφήνεις τίποτα απ' έξω, γιατί η οξύτητα καθορίζεται από τη συντονισμένη δράση όλων των ιστών/οργάνων - συμπεριλαμβανομένου του στομάχου. Το λεμόνι π.χ. που αναφέρεις έχει βιταμίνη C η οποία ρίχνει την οξύτητα του στομάχου προκειμένου ο τρισθενής σίδηρος που λαμβάνουμε από τις τροφές να μετατραπεί σε δισθενή (Fe++) ώστε να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

 

Από 'κει και πέρα ναι μεν τα προϊόντα της πέψης αλκαλοποιούνται για να απορροφηθούν και να διανεμηθούν στον οργανισμό, αλλά ακόμα κι έτσι δεν αποκλείεται η ύπαρξη ισχυρών οξέων και βάσεων μέσα στον οργανισμό, ως μέρος των κυτταρικών μεταβολικών αντιδράσεων. Για παράδειγμα, οπουδήποτε γίνεται καύση πρωτεϊνών στον οργανισμό, παράγεται αμμωνία, μια πολύ ισχυρή βάση η οποία είναι τοξική για τον οργανισμό. Αυτή μετατρέπεται στο συκώτι προς ουρικό οξύ, το οποίο εξακολουθεί να είναι τοξικό (αν και όχι τόσο τοξικό όσο η αμμωνία), οπότε στη συνέχεια αποβάλλεται.

Έτσι λοιπόν αυξομειώνοντας το ποσοστό των προσλαμβανόμενων πρωτεϊνών μπορείς να μεταβάλλεις και το pH όχι μόνο του στομάχου αλλά κατ' επέκταση και του αίματος και των υπόλοιπων ιστών - αν και οι μεταβολές αυτές είναι περιορισμένου εύρους λόγω των ομοιοστατικών μηχανισμών του σώματος.

Μεγάλες μεταβολές για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγούν σε παθολογικές καταστάσεις.

 

κι μια άλλη ενδιαφέρουσα τοποθέτηση πάνω σ' αυτό: http://paleohacks.com/questions/82210/acid-alkaline-theory-does-bodys-ph-trigger-gout-attacks#axzz2WMzaRRWN

Link to comment
Share on other sites

Πιο παλια ειχα διαβασει πως το λεμονι και γενικοτερα τα οξυνα καταπολεμουν τον καρκινο. Μετα ειχα διαβασει πως

τα οξυνα ειναι επικινδυνα σε σχεση με τον καρκινο! αντε βγαλε ακρη

 

With an increase in reporting by major media outlets discussing the many health benefits of various fruits and vegetables and how they play a part in fighting disease, you may have already heard that lemons cure cancer. While this isn’t completely factual, there have been several studies that purport to show a strong basis in using lemons for cancer treatment. It should also be noted that there are conflicting reports detailing that, while lemons and other citrus fruits do contain cancer-fighting properties, exactly how effective they are against particular types of cancer has yet to be accurately determined.

 

http://www.hope4cancer.com/information/lemons-and-cancer.html

 

Scientists reveal that phytonutrients, found in nature, can outperform chemotherapy without the risk of harming the body. We know lemon peels have some compounds that trigger the immune system and have demonstrated its substances can mitigate certain ailments.

For example, modified citrus pectin (MCP) which comes from the pulp and rinds of citrus fruits has been altered to produce shorter sugar chains – making it more easily absorbed by the digestive system and bloodstream. MCP has been found to inhibit the spread of prostate, breast, and skin cancer to other organs.

- See more at: http://www.naturalhealth365.com/cancer_treatments/lemon-peels.html#sthash.rl15vF7r.dpuf

 

http://www.naturalhealth365.com/cancer_treatments/lemon-peels.html

Link to comment
Share on other sites

Κακώς ανέφερες το κίνητρο διότι δεν διευκολύνει την συζήτηση. Λυπάμαι για την κοπέλα αλλά ξέρω ατέλειωτους κάργα από κάτι που αποδείχτηκαν κάργα από τίποτα.

Τέλος πάντων η συζήτηση που έχει τέτοια συναισθηματική φόρτιση δεν βγάζει πουθενά.

Δεν ήταν κίνητρο (δεν είναι χθεσινό, οπότε δεν υπάρχει συναισθηματική φόρτιση, αλλά το πιο πρόσφατο).

 

Πάντως με αφορμή αυτό έκανα ένα μικρό γκαλοπ σχετικά με όλους όσους ξέρω/'ηξερα με καρκίνο θα αναφέρω τα δεδομένα αργότερα.

 

Περί λεμονιού. Η οξύτητα στο στομάχι δεν έχει να κάνει με το περιβάλλον εντός των κυττάρων. Αν κάτι (το λεμόνι πχ) είναι αλκαλικό δεν αφορά τη γεύση ή στο στομάχι (αυτό διασταύρωσα). Το οξύ στο λεμόνι ως ασθενές γίνεται ενέργεια. το υπόλειμμα όμως που απομένει είναι αλκαλικό και αυτό κάνει τη διαφορά (+ βιταμίνες κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή όλ'αυτά έκανα μια αναδρομή όσων κοντινών μου ήξερα/ξέρω που "ασθένησαν".

Το δείγμα ΔΕΝ είναι γενικά αντιπροσωπευτικό γιατί σ’αυτό είναι ανω του μέσου όρου πλήθος της κατηγορίας "ανθρωπος που δουλευει τον εαυτο του" – και αυτό το κάνει ενδιαφέρον καθώς δείχνει κάποια πράγματα «του χώρου».


Ασθένησαν             24             – 14 άνδρες,             10 γυναίκες.

 

"Ανθρωποι που δουλευουν τον εαυτο τους": 16 (ζούνε 8) –


Άσχετοι με την αναζήτηση: 8 (ζει 1).


Όλοι, και οι 24 πέρα από τις αναζητήσεις κατέφυγαν στην ιατρική ως εξής:


22 συμβατική ιατρική, 1 εναλλακτική, 1 εναλλακτικές θεραπείες και περιορισμένα ιατρική.


Από τους 24, μία γυναίκα ήταν σχεδόν (αν όχι πάνω από) 90 δε ζει, αλλά τη μετρώ χωριστά.


Ζούνε              9            - 5 άνδρες,             4 γυναίκες


Δύο (άντρας & γυναίκα) ήταν μάλλον «καλοήθης» η περίπτωσή τους, ζούνε αλλά τους λογαριάζω χωριστά (ο 1 κατέφυγε μόνο σε εναλλακτική ιατρική).


Έχουμε έτσι 21 περιπτώσεις, 13 άντρες (ζούνε 4, από τους οποίους 1 άσχετος με την αναζήτηση) και 8 γυναίκες (ζούνε 3, καμία άσχετη με την αναζήτηση).

 

Από τις 5 γυναίκες που πέθαναν οι δύο έζησαν πολύ περισσότερο απ’όσο τους έδιναν οι γιατροί, και οι δύο "ανθρωποι που δουλευουν τον εαυτο τους".


Από τους 21


5 (όλοι άσχετοι, 3 αντρες, 2 γυναίκες) Κατέφυγαν μόνο σε γιατρούς ή/και «αποδεκτές» βοηθητικές πρακτικές (κόψιμο κάπνισμα, βελτίωση δίαιτας κτλ) – σημ. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι  αναπόφευκτο το ότι οι περισσότεροι «θα άναψαν και κανένα κεράκι» αλλά δεν το μετρώ αυτό - Δε ζει κανένας.


11 αναζήτησαν «θεία επέμβαση» σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Ζούνε 8.


Από αυτούς:


3 άσχετοι. 1 άσχετος, ζει, εξυγείανε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο ζωής του (με δίαιτες, ασκήσεις κτλ). Οι 2, άντρας, γυναίκα, δε ζούνε και πέθαναν μη γνωρίζοντας τι έχουν «επισήμως» (τους το έκρυβαν.)


4 με αρκετή γνώση "ανθρωπου που δουλευει τον εαυτο του" (3 άντρες, μία γυναίκα, ζούνε όλοι, κανένας δεν χρειάστηκε να καταφύγει σε δίαιτες κτλ! πέρα κάποιων γενικών βελτιώσεων).


4 με λιγότερη γνώση "ανθρωπου που δουλευει τον εαυτο του" (ζει 1 γυναίκα, δεν ζούνε 3 (1 άντρας και 2 γυναίκες), αλλά η 1 έζησε πολλά περισσότερα χρόνια απ’όσα έδιναν οι γιατροί) κανένας δεν κατέφυγε σε ειδικές δίαιτες πέρα κάποιων λογικών βελτιώσεων)


2 το αποδίδουν σε «θεία επέμβαση» αλλά επεδίωκαν και αυτοϊαση (ζούνε, άντρας, γυναίκα).


2 επεδίωξαν αυτοϊαση με κάποια προσφυγή σε «θεία επέμβαση» (γυναίκες, ζει 1, δε ζει 1 – αλλά έζησε πολύ περισσότερο απ’όσο έλεγαν οι γιατροί, το απέδιδε σε «θεία επέμβαση» αλλά νομίζω ότι ήταν βιτρίνα αυτό).


1 γυναίκα επεδίωξε αποκλειστικά αυτοϊαση και μαγικές τεχνικές – δε ζει.

Link to comment
Share on other sites

Moυ κάνει εντύπωση και αναρωτιέμαι για το κριτίριο  στο συμπέρασμα "άνθρωποι που δουλέυουν τον εαυτό τους" και "άσχετοι" ως προς τι?

 

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον ίσως αν ξεφέυγαμε πέρα του καρκίνου σε γενικότερα τις ασθένειες και κυριώς τις αυτοάνοσες.

Ίσως μπορούσαμε να πούμε και κάτι πιο ¨"εναλλακτικό"

Edited by Αrtzuna
Link to comment
Share on other sites

Moυ κάνει εντύπωση και αναρωτιέμαι για το κριτίριο  στο συμπέρασμα "άνθρωποι που δουλέυουν τον εαυτό τους" και "άσχετοι" ως προς τι?...

muggles

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν καθημερινά στο fb βλέπω κάτι σχετικό.

Παραθέτω μερικά links πέρι κάνναβης

 

https://knowyourgrow.co/blog/israel-seems-to-be-on-the-forefront-of-medical-cannabis-should-israels-medical-marijuana-policy-be-replicated-internationally/

 

και για το ph

Link to comment
Share on other sites


 

 

τα βρισκω τετριμενα και αναποτελεσματικα. Το ζητουμενο ειναι κατι που θα κανει δουλεια σε φωτισμενους και αφωτιστους, σχετικους και ασχετους. Κι αυτοΐαση και οι θειες επεμβασεις ειναι καλες σ´οσους συμβαινουν αλλα δεν ειναι κατι ελεγχομενο . Και βεβαια κινητρο για τις σκεψεις ηταν θανατος αδελφης φιλου, καργα μεσα στη μαγεια, new age, το μυστικο κτλ. Το πολεμησε με καθε μεσο που θα σκεφτοταν "ανθρωπος που δουλευει τον εαυτο του" αλλα...... Δηλαδη το βλεπω πολυ πρακτικα και αμεσα, οποτε οι θεωρητικολογιες πανω σε υποθεσεις έιναι καλες... Μεχρι να αρρωστησει κανεις...

 

Για ακόμη μία φορά αναγκάζομαι να συμφωνήσω

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...