Jump to content

Αναζητηση Μεντορα!


 Share

Recommended Posts

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σιγά, δεν ξόδεψα και τόσο πολύ χρόνο για να απαντήσω... :)

 

Όπως είπε και ο johnny, η τελετουργική μαγεία είναι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις... π.χ. επικλήσεις.

 

Αλλά βρε αγόρι μου, η γνώση είναι απαραίτητη για να προχωρήσεις σε αυτό το μονοπάτι. Ο λόγος; Πολύ απλά πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις... Άσε που είναι λίγο δύσκολο απλά να πάρεις ένα ξόρκι ή να κάνεις μία επίκληση χωρίς να ξέρεις πως να δουλέψεις με αυτό. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπορεί να βρεθείς σε δύσκολη θέση όταν δεν γνωρίζεις καλά το αντικείμενο που επέλεξες να ασχοληθείς, Υπάρχουν κίνδυνοι που μπορείς να τους προκαλέσεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου... Το να βρεις κάποιον που θα δουλέψετε μαζί, δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος ώστε να τον εμπιστευτείς; Ειδικά όταν δεν έχεις καμία γνώση πάνω στο αντικείμενο... Στην τελική, ο κάθε άλλος άνθρωπος, το πρώτο που θα κοιτάξει είναι ο εαυτός του.

 

Γνωρίζεις ότι ένας άνθρωπος που έχει πολύ περισσότερη γνώση από εσένα μπορεί να σε διαχειριστεί όπως αυτός θέλει; Ο δρόμος που ζητάς να ακολουθήσεις είναι δύσκολος και χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος για πολλά! Βέβαια, εμείς απλά τη γνώμη μας λέμε...

 

Εδώ θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο Μέντορας που ζητάς, αν είναι σωστός και όντως είναι Μέντορας με όλη τη σημασία της λέξης, θα σε κατευθύνει εξίσου στη γνώση. Γιατί ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό. Καθώς επίσης και για να φτάσεις στο σημείο που θέλεις, θα σε περάσει πρώτα από πολλά άλλα πράγματα. Π.χ. θα πρέπει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και ποια τα αδύναμα, θα πρέπει να ενδυναμώσεις την θέλησή σου, την υπομονή σου, την επιμονή σου, την συγκέντρωση και την αυτοσυγκέντρωσή σου... Και κάτι τέτοιο είναι μόνο η αρχή. Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο και περίεργο, όλα αυτά χρειάζονται για να προχωρήσεις στο μονοπάτι που θέλεις...

Edited by Zak
Link to comment
Share on other sites

Απλα επιδη μαζι με μια φιλη μου θελουμε να διαλεξουμε αυτον τον δρομο γιαυτο κανεις διπλη καθοδηγηση αχαχαχα χδ!

Οι συνοδοιπόροι είναι πολυτιμότεροι από τους καθοδηγητές...

Link to comment
Share on other sites

Ζητάς από κάποιον να επενδύσει τον χρόνο του για να σε βοηθήσει γιατί σου κάνει εντύπωση που σε ρωτάω τι έχεις να προσφέρεις?

 

Έχεις πάει ποτέ να σε προσλάβουν σε δουλειά χωρίς να πεις τι μπορείς να προσφέρεις στην x εταιρεία σε περίπτωση που ενταχτείς στο δυναμικό της?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω τον τροπο σου λιγο αποτομο....εγω μολις εκλεισα τα 18 μου..αμα δεν ξερεις την ηλικια μου την κατασταση μου κτλ...δλδ με λιγα λογια την ταυτοτητα μου σε παρακαλω πολυ να γινεις λιγο ποιο ευγενικος!

Και ναι αυτο ζηταω γιατι αν εννοεις να προσφερω ενα χρηματικο ποσο τοτε πραγματικα θα επρεπε να ντρεπεσε και μονο που το αναφερεις γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν μπορει ο καθε εμπειρος να κανει "μοστρα" με της γνωσεις που πειρε ουσιαστικα δωρεαν να βγαλει χρηματα!!

Και αυτο ισως σου θυμισε κατι που ειπε ο Ιησους....."Δωρεαν τα λαβατε...δωρεαν να τα προσφερετε" αυτο στο λεω γιατι απλα καταλαβα τι ηθελες να πεις με το να προσφερω κατι....και που ξερεις οτι δεν μου εχει ιδι καποιος προτεινει να γινω μαθητης του...?

Λοιπον σε παρακαλω πολυ να σταματησεις να λες την λεξη προσφερω!Ο Αβ μεντορας προσφερει σε εμενα γνωσεις και εγω ως ενδιαφερομενος να δωσω προσοχη στης συμβουλες του να τον ακουσω και να του δειξω οτι το μερακι που εριξε για να τα μαθει ολα αυτα δεν θα παει χαμενο γιατι και εγω με την σειρα μου θα μεταβιβασω της γνωσεις σε καποιον αλλον ενδιαφερομενο!!!

Εμενα προσοπικα με προσβαλε αυτος ο τροπος σου λες και γνωριζωμαστε απο χθες...δλδ αν μιλας σε εμενα ετσι πως μιλας στους φιλους σου...συγνωμη κιολας!!

Προτιμω λοιπον αν εχεις κατι να μου πεις τοτε μπορεις να μου στειλεις ενα ωραιοτατο πμ (Προσωπικο Μυνημα) για να το σηζητησουμε!!

Συγνωμη και παλι 

Πανος!!

Link to comment
Share on other sites

Παρεξηγείσαι εύκολα.

 

Αυτό που προσφέρεις έχει άμεση σχέση με αυτό που θα βρεις και πρέπει να το δηλώσεις για να συνειδητοποιήσεις που πας και έτσι ή να αλλάξεις κατεύθυνση ή να εμμείνεις. Το τι θα βρεις έχει σχέση με αυτό που είσαι αυτή τη στιγμή, δηλ. μπορεί και να μην βρεις τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεις κάτι στο μέλλον.

 

Πάντως η μεταβίβαση γνώσεων δεν λέει κάτι. Θα πας σε μια εταιρεία να τους προσφέρεις τον εαυτό σου προς εκπαίδευση για να γίνεις στο άμεσο ή μακρινό μέλλον διευθυντής?


Γιατί ρε φίλε να σου στείλω πμ, ότι θέλω να πω το λέω κι εδώ. Και τι να συζητήσουμε, ελπίζω να μην έχεις την εντύπωση ότι προσφέρομαι για κάτι.

Εκτός του ότι δεν ασχολούμαι με μάγια, άμα το έκανα θα πληρωνόμουν άρα κοίτα προς άλλη κατεύθυνση γι΄αυτά που θέλεις και άσε τον Χριστό με τα δωρεάν στην άκρη. Ο Χριστός δεν εκπαίδευσε μάγους αλλά ανθρώπους.

Link to comment
Share on other sites

Ενωο να αποκτησω γνωσεις αρκετες ωστε να μπορω να της διδαξω καποια στιγμη :)

 

Δηλαδή όποιος έχει αρκετές γνώσεις και διδάσκει είναι μάγος?

Αυτή η επεξήγηση, ως στόχος, παραπέμπει περισσότερο σε δάσκαλο ή καθηγητή παρά σε "μάγο".

Όπως και να 'χει, στη φάση που είσαι ο καλύτερος "μέντορας" που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις είναι μια βιβλιοθήκη. Κι αν θέλεις καθοδήγηση στο τί θα διαβάσεις, υπάρχουν μπόλικα θέματα σ' αυτό το φόρουμ (και στην ιστοσελίδα) να σε κατευθύνουν. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...