Jump to content

Σιντοϊσμός - Ιαπωνία


Recommended Posts

Στο Σίντο και την Ιαπωνία (καθώς είναι η εθνική παραδοσιακή θρησκεία της χώρας ) έγινε κάτι πρωτόγνωρο και απίστευτο στα μέσα του 20ου αιώνα .

Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο παραιτείται από το Divine Status του !

Ως μέρος της συμφωνίας παράδοσης στου συμμάχους  . Οι σύμμαχοι επέτρεψαν στον Χιροχίτο να  κρατήσει τον θρόνο του, αλλά απαιτείται να αποκηρύξει τις ημι-θεϊκή του κατάσταση. Στην 1η Ιανουαρίου, 1946, Χιροχίτο ανακοίνωσε δημόσια ότι απέρριπτε την ιδέα "της αντίληψη ότι ο αυτοκράτορας είναι ένας ζωντανός θεός" !

Το < ένας ζωντανός θεός> δεν είναι ακριβές σωστό , καθώς για την ακρίβεια θεωρούνταν Celestial being – <ιερό ον> .



Θα πει κάποιος εεεε και ;


Ναι αλλά για φαντάσου στην θέση του να ήταν π.χ. ο Χριστός , ο Βούδας , ο Μωάμεθ,  ….. (βαλτέ ότι νομίζετε )


Π.χ.  ο Χριστός  τελικά δεν δέχτηκε να αποκηρύξει την θεϊκή του κατάσταση και έγινε  ότι έγινε ……  δηλαδή τον σκότωσαν . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θεοποιηθεί ακόμη περισσότερο ,  να επικράτηση χάος μέσα στα επόμενα 200 χρόνια  , προσηλυτισμός , δογματισμός , ίσως και το κάψιμο της Ρώμης από φονταμενταλιστές χριστιανούς  …..



Ναι άλλα ο Χιροχίτο ήταν και αυτοκράτορας έκανε της δηλώσεις του με πρόσταγμα του κατακτητή (Αμερικής)  όχι για  να σώσει το τομάρι του , είχε και έναν λαό στο νου του . Που αν δεν υποχωρούσε ίσως να σκοτωνόταν να γινόταν ιδεατός θεός τύπου χριστός και να είχε επικρατήσει στην ητ-τημένη Ιαπωνία  το χάος με δεκαετίες αναταραχών , φανατισμούς , κ.τ.λ .

*Σημειώστε ότι όταν έκανε της δηλώσεις αυτές είχαν ήδη πέσει οι 2 ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι !
Ο φόβος και η ανησυχία για την χώρα του και τους κατοίκους της ήταν πολύ έντονος !



Και τι απέγινε τελικά στην ζωή του ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ;


Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο ήταν ο πιο μακροχρόνιος βασιλεύοντας της Ιαπωνίας (63 χρόνια ) και με την μεγαλύτερη μακροζωία  (87 ετών)  αυτοκράτορας !

Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ήταν ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, όταν έγινε μια παγκόσμια στρατιωτική δύναμη , όταν εισέβαλε η Κίνα, όταν επιτέθηκαν στο Περλ Χάρμπορ , και όταν κατόρθωσαν  να γίνει ( η Ιαπωνία)  η δεύτερη στον κόσμο οικονομική υπερδύναμη.
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου εκατομμύρια Ιάπωνες νέοι άνδρες πέθαναν στο όνομά του. Η συμμετοχή του Χιροχίτο  στης αποφάσεις για τον πόλεμο δεν είναι ακόμη γνωστή !
Δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος ήταν ενεργός στη διαμόρφωση της πολιτικής ή αν ήταν ένα σύμβολο ενότητα του έθνους χωρίς  αποφάσεις που ζούσε σε κατοίκων περιορισμό,  αλλά τα πράγματα φαινομενικά γίνονται το όνομα του ….

 

Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο πέρασε μια εκπληκτική μεταμόρφωση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που καθρεφτίζεται τις αλλαγές που βίωσε η χώρα του. Πριν τον πόλεμο ήταν <ιερό ον>  της κρατικής θρησκείας Σίντο , που απαγορευόταν να φωτογραφηθεί !
Μετά τον πόλεμο ήταν ένας μονάρχη δημοκρατίας που εμφανίστηκε σε πλήθη φορεμάτων και θεωρήθηκε από κάποιους ως μεταρρυθμιστής.

Η Showa Περίοδος (1926-1989) αναφέρεται στην περίοδο του αυτοκράτορα Χιροχίτο που ήταν στον θρόνο , η οποία εκτείνεται κατά μήκος το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα . Showa σημαίνει "Φωτισμένη Ειρήνη"; ένα ειρωνικό όνομα για έναν αυτοκράτορα που η χώρα του έλαβε συμμετοχή στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο !

Edited by panas o trismegistos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...