Jump to content

Δημιουργια του Συμπαντος


Recommended Posts

Rasputin, «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»! Αυτή είναι η απάντηση μου γι αυτούς που κοροϊδεύουν? Εγώ προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία να μου πει και κάποιος άλλος τις ανάλογες προσωπικές του εμπειρίες? οπότε μην σκας γι αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να σ? ακούσουν. Απλά δεν τους συμφέρει!

 

Νεφέλη μου, όλα αυτά που λες σε σχέση με το χρόνο ισχύουν και σχετίζονται άμεσα με το πείραμα αλλά επίσης σημαντική είναι και η θεωρία των παράλληλων συμπάντων η οποία αποτελεί τη βάση του πειράματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Όταν λοιπόν περιμένεις το λεωφορείο, σίγουρα δεν είναι κάτι το διασκεδαστικό. Γι αυτό και νιώθεις τον χρόνο να περνά απελπιστικά αργά. Μπορείς όμως να «προγραμματιστείς» για το αντίθετο και ο χρόνος να περάσει για σένα ταχύτατα, μέχρι την στιγμή που θα περάσει επιτέλους το λεωφορείο.

6618[/snapback]

 

και το ρολόι;

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...λες γι αυτό να μη φοράω ποτέ ρολόι; :whistling:

 

Εντελώς σοβαρά πάντως, αν κολλήσεις τη συνείδηση σου στο ρολόι ή στο χρόνο που περνά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Αυτού του είδους οι φάσεις προϋποθέτουν να είσαι και λίγο "φλου", στα όρια μεταξύ των Κόσμων! Αν κοιτάς συνέχεια την ώρα "νετάρεις" πολύ στην πραγματικότητα που βρίσκεσαι και έτσι είναι δύσκολο να ξεφύγεις από αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

? οπότε μην σκας γι αυτούς που δεν είναι έτοιμοι να σ? ακούσουν. Απλά δεν τους συμφέρει!

?.απολυτο δικιο, τι να λεμε τωρα..! πλεον ο κοσμος δεν καταλαβαινει ουτε τα απλα πραματα.

Αφου τις προαλλες που περνουσα μπροστα από σταση λεωφορειου ενιωσα μεγαλη αγανακτηση και στεναχωρια που ειδα ολους αυτους τους καλους ανθρωπους να περιμενουν υπομονετικα. Μα καλα, σκεφτηκα, είναι δυνατον να μην τους εχει πει κανεις ότι πλεον δεν χρειαζεται να περιμενουν, κι ότι μπορουν απλουστατα να συντονισουν τον εαυτο τους σε μια παραλληλη/εναλλακτικη πραγματικοτητα οπου το λεωφορειο ερχεται πιο νωρις ενώ όλα τα αλλα παραμενουν ιδια?

Που ζουν επιτελους και δε μπορουν να κανουν κατι τοσο απλο?

 

ΚΑΛΑ ΡΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?

 

Λοιπον, να ξεκαθαρισουμε κατι για μενα ονειροκοσμε,νεφελη (και μερικοι αλλοι).

Εχω καταλαβει ότι εσεις μπορειτε να λειτουργησετε το μυαλο σας ένα κλικ πανω απ?το μεσο 9% (και σας ζηλευω γι?αυτό).

Να?χετε κατά νου όμως ότι τουλαχιστον εγω, χρησιμοποιω μετα βιας το 2? αντε 3%... (από μικρος πιστευα ότι κανοντας οικονομια στη σκεψη θα μου μεινει μπολικο μυαλο για τα δυσκολα γεραματα χο χο χο!)

...Θα πρεπει λοιπον όταν απευθυνεστε και σε μενα να «κατεβαζετε» λιγο επιπεδο ώστε να νιωθω λιγοτερο ασχετος απ? οτι ειμαι.

Αν βεβαια κατι δεν εξηγειται με πιο ?ηπια σκεψη, τοτε οκ, θα το δεχτω και απλως θα γλενταω με την ασχετοσυνη μου.

ΑΝ όμως υπαρχει εξηγηση και για 10χρονους.. τοτε σας παρακαλω? καντε μια προσπαθεια.

 

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Rasputin σε χαιρετώ!

 

Κατ? αρχήν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εγώ ? μιας και με ανέφερες ? χρησιμοποιώ ντε και καλά μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου μου από σένα. Κι αν κάποιες φορές έχω καταφέρει κάποια αποτελέσματα αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκομαι μονίμως σε εκείνη την κατάσταση.(πολύ θα το ήθελα όμως και αυτό είναι μια κάποια αρχή?)

Αν πέτυχα κάτι είναι γιατί:

α) διάβασα τα ανάλογα βιβλία που μου δημιούργησαν τους κατάλληλους συνειρμούς

β) προχώρησα σε πειραματισμό ακόμη κι αν το λογικό μου κομμάτι δεν είχε συλλάβει το 100% του εκάστοτε πειράματος

γ) αντάλλαξα τις απόψεις μου και τις εμπειρίες μου και συνεργάστηκα με άτομα που είχαν κοινά ενδιαφέροντα και στόχους

 

Ο λόγος που δεν θα αναλύσω περισσότερο τη θεωρία του όλου πράγματος στην παρούσα φάση είναι γιατί κάτι τέτοιο προϋποθέτει αρκετή ενέργεια την οποία χρειάζομαι για άλλα πράγματα. Μπορώ να πω μάλιστα ότι κάτι τέτοια πειράματα είναι πιο εύκολο να γίνουν παρά να εξηγηθούν! Και επίσης δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα ποτέ να σου εξηγήσω ικανοποιητικά πως έχουν τα πράγματα κι αυτό γιατί κι εγώ ψάχνομαι και συχνά αναθεωρώ τις απόψεις μου ή αλλάζουν κάποια δεδομένα κλπ. Θα σου πρότεινα όμως να αρχίσεις κι εσύ να πειραματίζεσαι με ό,τι σου κινεί το ενδιαφέρον. Και εννοώ να πειραματιστείς κυρίως σε σχέση με τον εαυτό σου και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα, το χώρο και το χρόνο (π.χ. μπορείς κάποια φορά να μην ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη διαδρομή που την κάνεις συχνά αλλά να αφήσεις το ένστικτο σου να σε οδηγήσει και να δεις που θα σε βγάλει?). Με τον πειραματισμό θα σου προκύψουν συγκεκριμένα ερωτήματα και τότε πολύ ευχαρίστως, αν μπορώ, να σου απαντήσω. Θα είναι και για μένα πιο εύκολο? Ξεκίνα από τα πιο απλά και άσε τα «δύσκολα» γι αργότερα.

 

Καθώς στροβιλιζόμαστε στη δίνη της εξέλιξης ο καθένας μας βαδίζει το μοναχικό του δρόμο. Τα αυτιά μας βουίζουν, ο ίλιγγος μεγαλώνει? Ένα λεπτό σιγής και μια μελωδία αρχίζει να αντηχεί. Είναι η προσωπική μας μουσική - διαφορετική για τον καθένα. Τότε τα «μάτια» αρχίζουν να βλέπουν καθαρότερα. Κι έτσι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς. Ενώνουμε νοερά τα χέρια για να στήσουμε μαζί το χορό της Δημιουργίας!

Link to comment
Share on other sites

Κοτζάμ μάγοι και σας την σπάει να κάθεστε να περιμένετε το λεοφωρείο.

Αλλα σας καταλαβαίνω.

Όλα αυτά τα μαγικά πιάνουν όμως μόνο στα ελληνικά λεοφωρεία.

Για δοκιμάστε τα σε τίποτα γερμανικά η ολλανδικά να δούμε, έχουμε καλομάθει απο το πλουσιοπάραχο paradox εδώ στην ελλάδα μου φαίνετε και την ακούσαμε.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα ποίος ανόητος άνθρωπος θα έκανε collapse την wave function μόνο και μόνο για να πάει πιο γρήγορα σπίτι του; Πολύ κόπος για το τίποτα, αφου και στο επόμενο σύμπαν, στο ίδιο σπίτι θα μένεις και τα ίδια σκατά του σκύλου σου θα πρέπει να μαζέψεις απ'τη μοκέτα, έστω και αν ο σκύλος σου, τα σκατά του, εσυ, το σπίτι σου και το λεωφορείο πάνω απο την Άβυσσο είναι το Ίδιο Πράγμα .

Move along people, there's nothing to see here, move along now.

 

Υ.Γ: Btw, η ατάκα 'ξέρετε οτι χρησιμοποιούμε μόνο το 15% του εγκεφάλου μας!?' είναι μιμητίδιο (meme) του Hubbard που το χρησιμοποιούνε οι Σαιεντολόγοι για να ψαρώνουνε τις "ψαγμένες" thirty-something νοικοκυρές στις εκθέσεις βιβλίου. Ακούγετε λογικό άρα πρέπει να είναι αλήθεια. Προς τα που πάω για auditing ;

Link to comment
Share on other sites

τι διαφορά έχει το "paradox" στην Ελλάδα από το εξωτερικό;

 

Σου αφήνει πολλά περιθώρια ανοιχτά για αμφισβήτηση. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι τόσο μπάχαλο, που εύκολα κάποιος μπορεί να σου πει "και που το ξέρεις ότι δεν ήταν απλά σύμπτωση το ότι ήρθε το λεωφορείο όταν εσύ ήθελες;" ... κι άντε μετά ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όταν αυτό το ερώτημα είναι απόλυτα λογικό και ίσως-ίσως δημιουργεί και σε σένα αμφιβολίες.

 

Όταν όμως το λεωφορείο στην Δανία (για παράδειγμα), ο κόσμος να χαλάσει θα περάσει από την στάση στις 4.13, αλλά με δική σου επέμβαση περάσει στις 4.09... τότε τα περιθώρια αμφισβήτησης ελαχιστοποιούνται έως και εξαφανίζονται.

 

Διότι το να περάσει νωρίτερα από μόνο του είναι κάτι που απλά αποκλείεται! (για λόγους που είναι εκτός θέματος να αναλύσω, εάν ο Δανός οδηγός δει πως κοντεύει να φτάσει στην στάση νωρίτερα από το πρόγραμμα, θα μειώσει ταχύτητα τόσο, ώστε να φτάσει στην ώρα του). Το να περάσει αργότερα, είναι μια πολύ μικρή πιθανότητα, που ισχύει μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες (π.χ. ώρες αιχμής με πολύ κίνηση). Όλ' αυτά για τα ελληνικά δεδομένα, είναι... ακαταλαβίστικα πράματα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τη "μαγεία" τη εξασκούμε όταν υπάρχει όντως ανάγκη. Αν το λεωφορείο έρχεται στην ώρα του γιατί να κάνω μαγικά; Όυτως ή άλλως, το εν λόγω πείραμα έγινε με σκοπό την επαλήθευση ποιο σημαντικών πραγμάτων ως μέρος ενός ευρύτερου πειράματος, δεν έγινε για πλάκα. Αγαπητέ Argentvive με το δικό σου σκεπτικό σίγουρα...

στο ίδιο σπίτι θα μένεις και τα ίδια σκατά του σκύλου σου θα πρέπει να μαζέψεις απ'τη μοκέτα, έστω και αν ο σκύλος σου, τα σκατά του, εσυ, το σπίτι σου και το λεωφορείο πάνω απο την Άβυσσο είναι το Ίδιο Πράγμα ?.

...βλέπεις δεν αφήνεις περιθώρια επιλογής στον εαυτό σου!

Κατά τα άλλα το πείραμα του λεωφορείου ήταν απλά η αφορμή για περισσότερη σκέψη και κυρίως δράση αλλά απ' ό,τι φαίνεται πέσαμε σε σαϊνια! Κλασσική περίπτωση "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...".

 

ΥΓ. Αγαπητέ Argentvive μήπως ξέρεις εσύ να μας διαφωτίσεις πιο εμπεριστατωμένα πόσο ακριβώς ποσοστό του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούμε;

Link to comment
Share on other sites

Πάντως την άποψη πως "περνάς σε μια άλλη πραγματικότητα" την βρίσκω ολίγον ευθυνόφοβη. Θα δώσω ένα ακραίο παράδειγμα για να εξηγήσω το γιατί: θέλω να σκοτώσω κάποιον, οπότε επιλέγω να περάσω στην πραγματικότητα στην οποία τον δολοφονώ.

 

*αχέμ*

 

(χώρια που δεν πρόκειται να το δεχτεί αυτό ο δικαστής ως δικαιολογία...)

Link to comment
Share on other sites

τι διαφορά έχει το "paradox" στην Ελλάδα από το εξωτερικό;

Σου αφήνει πολλά περιθώρια ανοιχτά για αμφισβήτηση. Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι τόσο μπάχαλο, που εύκολα κάποιος μπορεί να σου πει "και που το ξέρεις ότι δεν ήταν απλά σύμπτωση το ότι ήρθε το λεωφορείο όταν εσύ ήθελες;" ... κι άντε μετά ν' αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, όταν αυτό το ερώτημα είναι απόλυτα λογικό και ίσως-ίσως δημιουργεί και σε σένα αμφιβολίες.

Εκεί που η πραγματικότητα είναι λιγότερο σταθερή τόσο πιο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που εννοούσα με την προτασή μου αρχικά βασικά.

Καλομάθαμε απο την, χαλαρή σαν τον αφρό του φραπέ, ελληνική πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...