Jump to content

Σεληνη


Recommended Posts

Τι συμβαινει με την Σεληνη μας?Ειναι γνωστο οτι με την πανσεληνο τα συναισθηματα γινονται πιο εντονα..περισσοτεροι φονοι,καυγαδες,ατυχηματα κ.α

Οι ψυχολογοι ισχυριζονται οτι αυτα ειναι προκαταληψεις..

Υπαρχουν και οι αντιστοιχιες ομως!

 

Λοιπον?Προκαταληψη ή αληθεια?

 

 

 

Α ρε Χαρδαβελα να σε φιλησω! :kissestou:

Link to comment
Share on other sites

Εγω πηστευω πος ειναι αληθεια αναλογα με της φασης της σεληνης επιρεαζεται και ο σηνεςσθηματικος τομεας του ανθροπου.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πηστευω πος ειναι αληθεια αναλογα με της φασης της σεληνης επιρεαζεται και ο σηνεςσθηματικος τομεας του ανθροπου.

5449[/snapback]

Για μια φορά οι "επιρροές" της Σελήνης είναι από τα λίγα που παραδέχονται και επιστήμονες. Εδώ η βαρύτητά της κάνει το νερό της θάλασσας να ανεβαίνει και να κατεβαίνει - μέτρα ολόκληρα σε κάποιους τόπους. Ποιός ξέρει τι κάνει στο αίμα... μπορεί να το... ανεβάζει στο κεφάλι!

Link to comment
Share on other sites

Για μια φορά οι "επιρροές" της Σελήνης είναι από τα λίγα που παραδέχονται και επιστήμονες. Εδώ η βαρύτητά της κάνει το νερό της θάλασσας να ανεβαίνει και να κατεβαίνει - μέτρα ολόκληρα σε κάποιους τόπους. Ποιός ξέρει τι κάνει στο αίμα... μπορεί να το... ανεβάζει στο κεφάλι!

5451[/snapback]

 

http://artofwise.gr/forum/index.php?showtopic=596

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το θέμα το είχα ξανασυζητήσει στο MindTrap πριν αρκετούς μήνες, θα μου επιτρέψετε ελπίζω μια επανάληψη (copy-paste) των όσων είχα γράψει εκεί, αλλά σε σούμα βέβαια, για να μην σας κουράσω:

 

Ερευνητές του Πανεπίστημιου της Νότιας Φλόριδας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο της Τάμπα, ολοκλήρωσαν την τριετή έρευνά τους σχετικά με τις κρίσεις επιληψίας. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τον μύθο της συσχέτισης της επιληψίας με την πανσέληνο (εξ΄ ου και η άλλη ονομασία της ασθένειας «σεληνιασμός») όπου λέγεται πως είναι πιο συχνές οι κρίσεις με την πανσέληνο.

Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση της έρευνάς τους, κατάφεραν να καταρρίψουν την συσχέτιση της πανσέληνου με τις αυξημένες κρίσεις επιληψίας, όχι όμως και γενικότερα την σχέση της επιληψίας με τις φάσεις της σελήνης. Κι αυτό διότι παρακολουθώντας 770 επιληπτικούς και καταγράφοντας τις κρίσεις τους, κατέληξαν στο στατιστικό συμπέρασμα ότι οι επιληπτικές κρίσεις αυξάνονταν σημαντικά κατά το τελευταίο τέταρτο της σελήνης ενώ μειώνονταν στο ελάχιστο κατά την πανσέληνο, όπως ανακοίνωσε ο Δρ. Selim Benbadis που διεύθυνε την έρευνα.

Μ' άλλα λόγια, οι επιληπτικές κρίσεις στατιστικά δεν ήταν ισάξια «μοιρασμένες» σε όλη την διάρκεια του σεληνιακού κύκλου αλλά παρουσίασαν συσχέτιση με τις φάσεις της σελήνης.

Η ίδια ερευνητική ομάδα, παρατήρησε και ότι οι άνθρωποι με καθαρά και μόνο ψυχικές ασθένειες (μη σχετικές δηλαδή με σωματικό πρόβλημα) παρουσιάζουν κρίσεις πολύ συχνότερα κοντά στις μέρες της πανσέληνου.

Τα αίτια ερευνώνται ακόμα.

 

Συνοπτικά λοιπόν, η πανσέληνος επιδρά μάλλον θετικά στους επιληπτικούς (μιας και τα κρούσματα τότε είναι λιγότερα) ενώ το τελευταίο τέταρτο επιδρά αρνητικά (μιας και τα κρούσματα τότε είναι περισσότερα).

Άμεση σχέση λοιπόν η επιληψία με την Σελήνη.

 

Πάμε παρακάτω:

 

<<Data on five aggressive and/or violent human behaviors were examined by computer to determine whether a relationship exists between the lunar syndoic cycle and human aggression.

Homicides, suicides, fatal traffic accidents, aggravated assaults and psychiatric emergency room visits occurring in Dade County, Florida all show lunar periodicities.

Homicides and aggravated assaults demonstrate statistically significant clustering of cases around full moon.

Psychiatric emergency room visits cluster around first quarter and shows a significantly decreased frequency around new and full moon.

The suicide curve shows correlations with both aggravated assaults and fatal traffic accidents, suggesting a self-destructive component for each of these behaviors.

The existence of a biological rhythm of human aggression which resonates with the lunar synodic cycle is postulated.>>

(Human aggression and the lunar synodic cycl διεύθυνση:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.f...&dopt=Abstract)

 

Σε σύνοψη λοιπόν με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, βρέθηκε σχέση της Σελήνης (ειδικά της πανσέληνου και της νέας Σελήνης) με την συμπεριφορά των ανθρώπων, όσον αφορά την επιθετικότητα ή/και την βία.

(Συγνώμη που δεν το μεταφράζω ολόκληρο... δεν προλαβαίνω)

 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που συνοψίζει στο θέμα και κάνει μια σύντομη αναφορά πολλών επιστημονικών ερευνών, κατηγοριοποιημένες ανάλογα το αντικείμενο μελέτης (επιθετικότητα, κατάθλιψη, ατυχήματα κλπ) είναι η: http://faculty.washington.edu/chudler/moon.html

Εκεί θα βρείτε μελέτες που συμφωνούν στο ότι η Σελήνη μας επηρεάζει καθώς και άλλες που διαφωνούν. Δεν το κρύβω ότι οι περισσότερες διαφωνούν! Οι λίγες όμως που συμφωνούν, γιατί συμφωνούν;;; (φυσικά μιλάμε για σωστές και ολοκληρωμένες επιστημονικές μελέτες, όχι για απλές αναφορές, παραδόσεις κ.ο.κ.)

 

 

 

Τέλος, θα κλείσω με μια προσωπική μου υπόθεση, που αφορά όχι μονάχα την επιρροή της Σελήνης στον άνθρωπο, αλλά όλων των πλανητών:

 

Παλαιότερα είχα ανοίξει ένα θέμα (και εδώ στο Αβάπτιστο) σχετικά με το ενεργειακό πλέγμα της Γης, που πέρασε κομματάκι στο «ντούκου».

Παραθέτω λοιπόν εδώ μέρος από εκείνο το θέμα για να εξηγήσω την υπόθεσή μου:

 

<<Είναι πλέον γνωστό πως η Γη «τυλίγεται» μέσα σε ένα ενεργειακό πλέγμα που δημιουργεί γεωμετρικά συμμετρικά σχήματα. Φανταστείτε την Γη σαν μια τεράστια μπάλα, τυλιγμένη σε ιστό αράχνης. Κάπως έτσι σχηματίζονται οι γραμμές αυτές που δημιουργούν το πλέγμα.

Αυτή η γνώση δεν είναι καθόλου καινούργια: Ο Πλάτωνας υπήρξε ο πρώτος που διατύπωσε την θεωρία του ενεργειακού πλέγματος της Γης, αναφέροντας πως η βασική δομή της Γης εξελίσσεται από απλά γεωμετρικά σχήματα σε πιο περίπλοκα. Αυτά τα σχήματα είναι πλέον γνωστά ως τα Πλατωνικά Στέρεα:

Ο Κύβος

Το Τετράεδρο

Το Οκτάεδρο

Το Δωδεκάεδρο

και το Εικοσάεδρο

Κάθε σχήμα (κατά τον Πλάτωνα) σχετίζεται με ένα από τα στοιχεία (Γη, αέρας, αιθέρας, φωτιά και νερό) και καθ΄ ένα περιπλεκόμενο με το άλλο, δημιουργούν ένα ενεργειακό πεδίο γύρω από την Γη που την κρατά σε ισορροπία.

 

Μετά τον Πλάτωνα υπήρξαν πολλοί επιστήμονες ανά τους αιώνες που ασχολήθηκαν με αυτό το πλέγμα, σε σύνολο ή μεμονωμένα, αποδεικνύοντας την ύπαρξή του:

 

~ Οι Dr. Manfred Curry και Dr. Wittmann υπήρξαν οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις ηλεκτρικές γραμμές που διατρέχουν διαγώνια των πόλων την Γη και απέχουν μεταξύ τους περίπου 3 μέτρα. Οι γραμμές αυτές ονομάστηκαν «Γραμμές Curry»

 

~ Ο Dr. Ernst Hartmann λίγο πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέπτυξε την θεωρία των μαγνητικών γραμμών που διατρέχουν την Γη από Ανατολή σε Δύση με απόσταση περίπου 2,5 μέτρα μεταξύ τους και από Βορρά σε Νότο με απόσταση περίπου 2 μέτρα μεταξύ τους. Κάθε γραμμή έχει περίπου 21 εκατοστά πλάτος («πάχος» των γραμμών), ξεκινά διαγώνια από το έδαφος και εκτείνεται προς το άπειρο. Όλες μαζί δημιουργούν ένα μαγνητικό πλέγμα γύρω από την Γη το οποίο ονομάστηκε «Δίκτυο Hartmann».

 

~ Ο Γερμανός καθηγητής W.O. Schumann το 1952, ανακάλυψε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μεταξύ της Γης και τα στρώματα της ατμόσφαιρας και απέδειξε πως αυτά τα κύματα έχουν σχεδόν την ίδια συχνότητα με τα εγκεφαλικά κύματα και παρόμοια «συμπεριφορά». Η ανακάλυψη υπονοεί πως αυτά τα κύματα, που ονομάστηκαν «κύματα του Schumann» είναι υπεύθυνα για την λειτουργία του βιολογικού ρολογιού του ανθρώπου (και των ζώων φυσικά) και κατ΄ επέκταση των λειτουργιών του ύπνου, εκκρίσεις ορμονών, έμμηνους ρύσης των γυναικών κλπ.

 

~ Ο καθηγητής Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Illinois, William Becker και η καθηγήτρια Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Governors State, Bethe Hagens, υπήρξαν οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν την απόδειξη του πλέγματος της Γης κατά Πλάτωνα, όταν ασχολήθηκαν με τα Δωδεκάεδρα και Εικοσάεδρά του και απέδειξαν την ύπαρξή τους και τα ονόμασαν UVG 120 "Earth Star".

(δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες επ΄ αυτού, διότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι τεράστια και πολύ δύσκολο να αναφερθεί περιληπτικά όπως οι προηγούμενες).

 

Άλλοι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το πλέγμα του Πλάτωνα είναι οι:

Albert Einstein (που σχολίασε την έρευνα του Charles Hapgood, καθηγητή Ιστορίας και Επιστημών του Keene College στο New Hampshire, λέγοντας «The very first communication, however, that I received from Mr. Hapgood electrified me. His idea is original, of great simplicity, and - if it continues to prove itself - of great importance to everything that is related to the history of the earth?s surface»), ο Ivan P. Sanderson, ο Carl Munck, ο Nicholas R. Nelson, ο David Hatcher, ο Khimiyai Zhizn, ο Chris Bird, η ομάδα των Ρώσων ερευνητών Goncharov, Morozov και Makarov, ο Dr. Richard Lefors Clark και άλλοι>>

 

Άρα αποδεδειγμένα η Γη διαθέτει ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα.

 

Πάμε τώρα στην υπόθεσή μου:

 

Όλες οι γραμμές και κύματα που δημιουργούν το πλέγμα, με βάση την λογική, πρέπει να αλληλοεπηρεάζονται όπως ακριβώς αλληλοεξαρτώνται (αλλιώς δεν θα μιλούσαμε για πλέγμα). Το αντίθετο, να μην αλληλοεπηρεάζονται δηλαδή, θα ήταν μάλλον παράλογο.

 

Εντοπίζοντάς το στον άνθρωπο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα κύματα του Schumann. Είναι ένα μέρος του πλέγματος που όμως μας επηρεάζει αμεσότατα.

 

Με βάση πάλι την κοινή λογική, δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να πούμε ότι όλο αυτό το πολύπλοκο πλέγμα που αγκαλιάζει την Γη, επηρεάζεται από την κίνηση, έλξη και βαρύτητα της Σελήνης, του Ήλιου, τις διελεύσεις ουράνιων σωμάτων, αλλά και τους υπόλοιπους κοντινούς στην Γη πλανήτες, οι οποίοι με την σειρά τους δεν αποκλείεται καθόλου να διαθέτουν επίσης παρόμοια πλέγματα γύρω τους που και αυτά με την σειρά τους να επηρεάζονται από τα κοντινά τους ουράνια σώματα... και πάει λέγοντας.

 

Με όλα λοιπόν τα παραπάνω, πόσο παράλογο είναι να καταλήξουμε στο συμπέρασμα:

Αφού ο άνθρωπος επηρεάζεται ΑΜΕΣΑ από το ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα της Γης και το ηλεκτρομαγνητικό πλέγμα της Γης επηρεάζεται από τα κοντινά της ουράνια σώματα, τότε ο άνθρωπος επηρεάζεται ΕΜΜΕΣΑ από τα κοντινά της Γης ουράνια σώματα;

Link to comment
Share on other sites

Nefelie μας καληψες πλυρος και μεις τη θα πουμε?????

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ υποστηρίζω ότι είναι αλήθεια..

Προσωπικά κάθε πανσέληνος με επηρεάζει (δε βγάζω τρίχες, δόντια κλπ) αλλά έχω τρομερά νεύρα ή έχω ένα ψυχικό βάρος που δε το αντέχω. Και σε όσους λέω "φταίει η πανσέληνος" "άντε μωρέ μαλ@@@ες" απαντάνε. τους αμόρφωτους...

Πάντως έχω ακούσει ότι η πανσέληνος μας επηρεάζει επειδή το 70% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό. Κι όπως επηρεάζει τις θάλασσες - παλίρροιες, άμπωτη κλπ- έτσι επηρεάζει κι εμάς.

 

ΥΓ Είχε ο Χαρδαβέλλας για αυτό το θέμα?? Πάλι το έχασα... :crying:

Link to comment
Share on other sites

sabrina1984 και εγω ακριβος το ιδιο εσθανομε ο πος πολυ σοστα ειπες η πανσελινος

μας επιρεαζει επειδη ο ανθροπως το 70% του σωματος του απο νερο

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ Είχε ο Χαρδαβέλλας για αυτό το θέμα?? Πάλι το έχασα...  :crying:

 

Χαλάρωσε, δεν έχασες τίποτα φοβερό :)

Δεν το αναλύσανε σε βάθος το θέμα. Ότι είπαν ήταν πολύ επιφανειακό και δεν είχαν καν επιστημονικές αποδείξεις.

 

 

 

Σημείωση: το ανθρώπινο σώμα έχει 75%-80% υγρά γενικώς, όχι σκέτο νερό...

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ Είχε ο Χαρδαβέλλας για αυτό το θέμα?? Πάλι το έχασα... 

 

πραγματικό χάσιμο χρόνου.

 

υγ.: Όποιος βλέπει Πύλες του ανεξήγητου πηγαίνει στη κόλαση!

Link to comment
Share on other sites

ενταξει ρε Phevos λεει και κατη ενδιαφεροντα πραγματα αλλα απο κη και υστερα οταν μηλανε η επιστημονεσ και η μεταφησκη γηνεται ενα μπαχαλο και αντε να βγαλης συμπερασμα εσυ μετα :wacko::wacko:

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ Είχε ο Χαρδαβέλλας για αυτό το θέμα?? Πάλι το έχασα... 

 

πραγματικό χάσιμο χρόνου.

 

υγ.: Όποιος βλέπει Πύλες του ανεξήγητου πηγαίνει στη κόλαση!

Χαρδαβελας rules! :isaygrrr:

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, Νεφέλη, φέρε και κάποιες από τις αντιρρήσεις στο άρθρο σου (πού να ψάχνω τώρα...)

 

Όσο για την επίδραση της πανσελήνου σε ψυχικά ασθενείς, αν (λέω: «αν») υπάρχει, δεν θα μπορούσε να οφείλεται ακριβώς στην προκατάληψη (ή -αν θες- στην ιδέα) ότι υπάρχει επίδραση και να μην είναι κάποια άμεση μυστηριώδης επίδραση; :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...