Jump to content

Επιστήμη


Recommended Posts

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Υπάρχουν αρκετά πράγματα στα οποία πιστεύουμε με κλειστά μάτια. Είμαστε αφελείς, ευκολόπιστοι ή θέλουμε να τα δεχτούμε και τα δεχόμαστε.

Υπάρχει και η επιστήμη, η οποία είναι εκεί ήσυχη και περιμένει να τη βρει όποιος θέλει, δε φωνάζει δηλαδή. Και πάμε και εξαντλούμε την καχυποψία μας σε αυτή. Αυτό εγώ το λέω ανθρώπινη στενοκεφαλιά στην καλύτερη περίπτωση.

 

Κι όμως. Αν πρέπει κάπου να στηριχτούμε είναι η επιστήμη κι όχι άλλα. Και με τα λάθη της να είναι πάντα παρόντα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ, Νεράιδα, είσαι εκτός θέματος. Και παραπάνω (ποιος νοιάζεται για το τι είπε η γερόντισα Γαβριηλία ή ο δεν-ξέρω-ποιος-Χ περί του ποιος λέει ότι γνωρίζει το θεό) και τώρα. Για την επιστήμη είναι ο λόγος, όχι για τους "μορφωμένους".

Λίγο άδικο αυτό (πέρα από το ότι η καλή νεράιδα δεν ανέφερε καμιά γερόντισσα εδώ):

Ίσως όχι εσύ αλλά σίγουρα πάρα πολλοί στο χώρο της "αναζήτησης" όταν άκουν(την όποια ορθή ή λάθος) αμπελοσοφία και τους πούνε 'το είπε "ο χξ.. λάμα από το Βιθέτ" ' Ανοίγουν το στόμα και "πω, πω, πω" τι σου είναι η σοφία της ανατολής. Αν το ίδιο ακριώς πράγμα αποδοθεί και κανά "καλόγερο" ή "καλόγρια", "Πουφ! τι θέλουν κι αυτοί και μιλάνε..." (δεν είναι τυχαία η αναλογία, διαβάζοντας ιστορίες μοναχών Ζεν και το Γεροντικό μπορεί να δει κανείς ομοιότητες μέχρι και περιστατικών).

Link to comment
Share on other sites

Λίγο άδικο αυτό (πέρα από το ότι η καλή νεράιδα δεν ανέφερε καμιά γερόντισσα εδώ)

 

Outis μου, αν πας λίγο πιο πίσω στο ίδιο thread, θα δεις ότι αναφέρεται κάτι που είπε η γερόντισσα Γαβριηλία. Αλλά και γιατί να είναι άδικο το να πω ότι κάτι είναι εκτός θέματος τη στιγμή που το πιστεύω; Ανταλλαγή απόψεων δεν γίνεται εδώ;

 

Ίσως όχι εσύ αλλά σίγουρα πάρα πολλοί στο χώρο της "αναζήτησης" όταν άκουν(την όποια ορθή ή λάθος) αμπελοσοφία και τους πούνε 'το είπε "ο χξ.. λάμα από το Βιθέτ" ' Ανοίγουν το στόμα και "πω, πω, πω" τι σου είναι η σοφία της ανατολής.

 

Σίγουρα όχι εγώ, μια και δεν ανήκω κάν στο χώρο της «αναζήτησης». Αλλά και τα τσιτάτα του χώρου στον οποίο ανήκω τα αντιμετωπίζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δεν με νοιάζει καθόλου ποιος είπε κάτι, αλλά τι ειπώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...