Jump to content

Τo Occult Αποσύρεται.


Recommended Posts

 

 Γιατί?

 

 

με την ίδια λοιπόν απορία ξεκίνησα και εγω σήμερα.... τι έγινε ρε παιδιά?  

 

 

Εκτός από την τεχνολογία και την επιστήμη, τον λόγο έχει και η θεολογία ως ερευνητική επιστήμη.

Τα φόρουμ με θέματα θεολογίας έχουν τεράστια απήχηση και κίνηση.

Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει μπει σε μια διαδικασία εξισορρόπησης και συνεργασίας επιστήμης - θεολογίας. Μια πιο Αριστοτελική προσέγγιση δηλαδή της μεταφυσικής (ως η φυσική που δεν έχουμε ακόμα εξηγήσει).

Προσωπικά, μ'αρέσει πολύ αυτό :)

 

Νεφέλη μου.. πριν 12 χρόνια (τι λες τώρα) η θεολογία ως ερευνητική επιστήμη με έφερε στο κατόφλι του "αβάπτιστου".. Αυτή η Αριστοτελική προσέγγιση.. Θεωρώ οτι οι περισσότεροι πλέον δεν ξέρουν καν ποιος είναι ο Αριστοτέλης... και δεν είναι θέμα ανευθυνότητας.. αλλά θέμα προτεραιοτήτων.. 

Κάποιες φορές νοιώθω οτι έχουμε φτάσει στο στάδιο των "ανθρώπων" του  WALL-E ... (αν το έχετε δει).. μαγνητισμένοι απο ανούσιες πληροφορίες που όμως διασκεδάζουν την κατάντια μας.... και δεν μένει καιρός για πιο βαθιά σκέψη.. γιατι στη διεθνή "κατάθλιψη" που ζούμε.. όσο πιο βαθιά ψάχνουμε τόσο πιο πολύ θα απογοητευόμαστε.... 

 

Αυτό που αναφέρεις δεν το είχα βάλει στο μυαλό μου τις προάλλες, περί θεολογίας ο λόγος, αλλά επιμένω για την καθημερινότητα με την τεχνολογία, προτιμούν να αλληλεπιδρούν σε τίποτα facebook groups και pages και φτάσαμε να έχουμε μια νέα φουρνιά ανθρώπων που έχουν email και δεν το ξέρουν και επίσης δεν μπορούν να κάνουν register σε ένα forum, πόσο ακόμα έχουν κουλαθεί αρκετά που δεν τους κάνει "κλικ" να μπουν σε ένα φόρουμ..

 

μπορεί να μην ξέρουν τι είναι το forum...  ;) 

 

Οι ειδικοί λόγοι διαφέρουν (και μπορούμε να τους δούμε αν και έχουν περιορισμένη σημασία) αλλά οι γενικοί δείχνουν πως άλλοι "δείκτες" (οικονομικοί, κοινωνικοί κτλ) + εξωτερικοί παράγοντες επιδρούν. Για παράδειγμα να σημειώσω ότι οι δεκαετίες "ύφεσης" σημαδεύονται πάντα από "έξοδο" Ελλήνων στο εξωτερικό ως μετανάστες (1900-1920. 1950-1970 και να που και τώρα συμβαίνει μετά το 2010) Μπορούμε έτσι να εικάσουμε ότι μια "επιστροφή" οπως τη δεκαετία του 1980 θα μπορούσε να συνδέεται με άνθηση του χώρου (κι ας είναι τα δυό τους ασύνδετα αιτιοκρατικά με μια πρώτη ματιά.)

 

εγω στο σημείο αυτό εχω ελπίδες... :D γιατί το 20 και το 70 ειχαμε επιρροές απο το εξωτερικό και οι "μετανάστες" εισήγαγαν στην Ελλάδα ανανεωμένες σκέψεις, τεχνικές, ιδέες, θεωρίες περι τέχνης και αποκρυφισμού.

 

Ωραία προσέγγιση, outis!

Θεωρώ βέβαια ότι αυτό που "φαίνεται" πιο πολύ να ξεφούσκωσε τα τελευταία χρόνια ήταν το ίδιο επίπλαστο new age στοιχείο που "φάνηκε" να φουσκώνει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ως κάτι "νέο" για τα ελληνικά δεδομένα που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλη πέραση ως lifestyle αλλά αποδυναμώθηκε κυρίως γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν λειτουργεί - τουλάχιστον με τον τρόπο που το είχε εκλάβει. Ουσιαστικά θέμα εντροπίας είναι, αλλά σίγουρα δεν ευνοούν και οι εποχές που ζούμε...

 

Αυτό που επίσης παρατηρώ στο διαδίκτυο είναι μια γενικότερη πτώση σε οτιδήποτε γραπτό. Αυτό ισχύει για κάθε θεματολογία, πόσο μάλλον για το occult πεδίο που δεν είναι και ιδιαίτερα "εύπεπτο" αναγνωστικά, ούτε μπορεί να δοθεί για λόγους συντομίας με εικόνες, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη πέραση πλέον, ιδιαίτερα στα social media. Πιθανότατα αυτή η τάση αποτελεί προϊόν έλλειψης χρόνου ή/και έλλειψης ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα άρθρα που φαίνεται να τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αυτά που έχουν πομπώδεις τίτλους τύπου "Σοκ στο Πανελλήνιο:...", "Συγκλονισμένη όλη η κοινωνία με...", "Δείτε συγκλονιστικό ντοκουμέντο...", κλπ.

 

Συνεπώς, κοινωνιολογικά και μόνο, μπορεί να εξηγηθεί με σχετική ασφάλεια. Φυσικά, όσοι ασχολούνταν σοβαρά μ' αυτόν τον τομέα, όπως και με κάθε τομέα, συνεχίζουν να ασχολούνται... απλά ο αριθμός τους είναι αρκετά πιο μικρός για να παρατηρηθεί εύκολα σε σχέση με αυτόν που "φαίνεται" (βλ. την προαναφερόμενη φούσκα).

 

α να γεια σου συμπατριώτη μου!

 

 

Μεγαλώνουμε. Αλλάζουμε. Αλλάζει η κοινωνία μας, η επικοινωνία μας, ο τρόπος που λαμβάνουμε ερεθίσματα από το περιβάλλον. Απομυθοποιούμε τον κόσμο γύρω μας. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε πρακτικά ζητήματα και ερωτήματα που γνωρίζουμε ότι μάλλον έχουν απάντηση.

 

το οτι στρεφόμαστε σε πρακτικά ζητήματα δεν εχει να κάνει με απομυθοποίηση.. αλλά με ανάγκη επιβίωσης... Μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, γινόμαστε σύζυγοι, γονείς και ανακαλύπτουμε άλλα πράγματα όπως η ΔΕΗ, το ΤΕΒΒΕ για μερικούς, το ΙΚΑ για άλλους, το ΕΝΦΙΑ και δεν κοινονικοποιούμαστε παρα μόνο εν ώρα εργασίας ή εν κινήσει μέσω  FB.. δεν νομίζω οτι κουβεντιάζουμε πλεον.. 

 

Αυτό σκεφτόμουν σήμερα.. οτι τόοοτε.. καθόμασταν στο τραπέζι για φαγητό και κουβεντιάζαμε για διάφορα θέματα.. τώρα.. η μόνη κουβέντα που γίνεται ειναι οικονομική...  

 

Πάψαμε να ονειρευόματε.. αρα και να αναζητάμε... και σαν συνέπεια χάθηκε η φαντασία.. (βλ έξυπνο κολάν, έξυπνο τιγάνι, έξυπνη σίτα κτλ)

 

 

Η Νεφέλη έχει γράψει κάπου μέσα στο site οτι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να μάθει θα βρεί και τον δάσκαλο (ή κάτι τέτοιο...περίπου).

 

@αυγή επειδή ξεμείνανε απο μαθητές "χαθήκαν" οι δάσκαλοι...  ^_^

 

 

Δεν θεωρώ ότι τα ποσοστά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον εσωτερισμό έχουν αλλάξει, απλά έχει περάσει η μόδα και οι τυχάρπαστοι.

 

:witch:  :witch:  :witch:

 

η προσωπική μου σημείωση στην ερώτηση σου αγαπητέ "Φοίνικα".... 2002: Ακούς κάτι, σου κάνει εντύπωση, το ψάχνεις, το συζητάς, ψάχνεις πιο βαθιά σε εγκυκλοπέδιες, βιβλία, μαγαζάκια, στέκια... μέχρι να βρεις απάντηση.. Εχει περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα και εκεί κάνεις γνωριμίες, απαντάς σε απορίες άλλων.. κοινονικοποιήσε.. 

2016: ακούς κάτι, σου κάνει εντύωση, το ψάχνεις στο google και βρίσκεις την απάντηση σε 10000000 σελίδες στο internet σε όσες γλώσσες θέλεις.. ανοίγεις νέα tab, κάνεις search τη λέξη, βρίσκεις την πρόταση μέσα σε 1 λεπτό, διαβάζει 45 θεωρίες της απορίας σου, φτιάχνεις ενα αποτέλεμσα και το κάνεις facebook post... για να πάρεις like... 

 

Η ταχύτητα, η κατάθλιψη, ενδεχομένως και η "ντροπή" τύπου : εδώ ο κόσμος χάνεται και εγώ ψάχνω να βρώ "αρτεμισσία" ?

 

Ζούμε στην εποχή του fb και του youtube.. που τα άρθρα του mystery και τα "σεντόνια" του artofwise και του esoterica εγιναν reality show, βαθιά tweets, 100k likes +share..

 

το occult δεν εξαφανίζεται.. σταματάει να γίνεται mainstream ίσως.. αλλα δε σταματάει.. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και πολλά να πούμε... ας ελπίζουμε τουλάχιστον οτι θα φτάσουμε στο σημείο να ξανακουβεντιάζουμε ιντερνετικά τις απορίες και τια ανακαλύψεις μας!

 

καλώς σας ξαναβρήκα!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να κάνεις register σε ένα forum...το πιο δύσκολο είναι να βρεις πως γίνεται το quote!!!!!  :blink:  :blink:

 

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνωσυμφωνήσω αγαπητή Vi0Le...

γιατί όντως έχει γίνει μεταφορά απο τα forums στο facebook...και ναι δεν υπάρχουν πλεον σελίδες και σελίδες συζητήσεων, αλλά εκεί μέσα (στο facebook) υπάρχουν ορισμένα groups που είναι γεμάτα απο ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν...δεν έχουν εκλήψει οι μαθητές, απλά έχουν μεταφερθεί. και μάλλον έχει γίνει αυτό για καθαρά πρακτικούς λόγους...

Είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι σ' ένα group του facebook και να ενημερώνεσαι για διάφορα θέματα και να παρακολουθείς διάφορα events και άρθρα, απο το να μπαίνεις σ' ένα forum.

Ναι, τώρα πλέον βρήσκεις ένα σωρό απαντήσεις στο διαδύκτυο...αλλά άντε να ξεχωρίσεις την σαβούρα ειδικά εαν είσαι "νέος" σ' ένα χώρο. Και ειδικά στον συγκεκριμένο χώρο, εννοώ της μαγείας, εαν δεν προσέξεις μπορεί άνετα να βρεθείς και μπλεγμένος με διάφορα....

Ξέρεις, υποθέτω, πολύ καλά οτι πολλές φορές αρχίζεις να διαβάζεις ένα θέμα σ' ένα forum που μπορεί να αποτελείται απο 30 σελίδες και τελικά αφού έχεις στραβωθεί να διαβάζεις ό,τι κουλαμάρα γράφει ο καθένας (πολλές φορές άσχετες με το θέμα) ανακαλύπτεις ότι η κουβέντα είχε εξαντληθεί στην ουσία στις 3 πρώτες σελίδες....κάτι που μαθαίνεις να αποφεύγεις σιγά σιγά μπαίνοντας στο κόσμο των forums. Καλώς ή κακώς είναι πιο εύκολο να το αποφύγεις όλο αυτό στα διάφορα φατσογκρούπς...αφού λίγοι αναπτύσσουν τόοσο πολύ μια συζήτηση....εντάξει...γενικά δεν αναπτύσσουν σχεδόν καμία συζήτηση.

 

και για να μην λέω πολλά....προσωπικά μου αρέσουν τα forums (εγώ έχω μάθει πολλά απο εσάς) γιατί βρήσκεις διάφορους ανθρώπους και επειδή μιλάνε πολύ καταλαβαίνεις και τον χαρακτήρα τους, μερικές φορές...και είναι ωραία γιατί είναι σα να τον γνωρίζεις τον άλλον...αλλά θέλει χρόνο ρε παιδιά!  :insane:

Link to comment
Share on other sites

Τα φόρουμ (fora?) εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό από τα κοινωνικά δίκτυα.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν άλλα στοιχεία (καλά κατ'αρχήν, επωνυμία πχ που σημαίνει ευθύνη για ότι λες και αναπαράγεις) αλλά και επιφανειακότητα (που σημαίνει μπορείς να λες ότι να'ναι (λίγοι ζητούν λογαριασμό & αποδείξεις)

Τελικά τα κοινωνικά δίκτυα έπονται από κανόνες 'μικροπολιτικής' (κέρδισμα εντυπώσεων) και τροφοδοτούν πράγματα που 'γειώνουν' (με την κακή έννοια, βραχυκυκλώνουν) τη μαγική δράση: προσπάθεια εντυπωσιασμού, φούσκωμα της αυτο-σημαντικότητας (αλλά και επιδείξεις αυτολύπησης) κτλ

Στο φόρουμ υπάρχει ανωνυμία οπότε το μόνο που μένει είναι η επιχειρηματολογία, οι αποδείξεις και τα γεγονότα που τσεκάρονται. Εννοείται σε φόρουμ έρευνας/αναζήτησης γιατί αλλού κάποια προωθούν προκαταλήψεις - είναι προπαγάνδας δηλ.

Link to comment
Share on other sites

 

Θεωρώ βέβαια ότι αυτό που "φαίνεται" πιο πολύ να ξεφούσκωσε τα τελευταία χρόνια ήταν το ίδιο επίπλαστο new age στοιχείο που "φάνηκε" να

φουσκώνει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ως κάτι "νέο" για τα ελληνικά δεδομένα που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλη πέραση ως lifestyle αλλά αποδυναμώθηκε κυρίως γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν λειτουργεί - τουλάχιστον με τον τρόπο που το είχε εκλάβει. Ουσιαστικά θέμα εντροπίας είναι, αλλά σίγουρα δεν ευνοούν και οι εποχές που ζούμε...

Σωστό. Μόνο που η "life style πέραση" δεν θα ήταν "πέραση" έάν έκανε λόγο και για την σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, και όχι μόνο για αγαπούλες. Είναι πλεόν ευρέως γνωστό ότι το "¨ζαχάρωμα" είναι addicted και μαρκετινίστικο. Το περίεργο είναι ότι - αν και γνωστό- εξακολουθεί να είναι δημοφιλές. Δεν σχετίζεται μόνο δηλαδή με το πως έγιναν αντιληπτά κάποια πράγματα, αλλά το ότι δόθηκε απλόχερα ημι-μάθεια για ευνόητους λόγους (Υπάρχει βέβαια και άλλη σκοπιμότητα σε αυτό αλλά δεν είναι του παρόντος και θα πλατιάσουμε).

Αναπολώντας κανείς τη γοητεία που υπήρχε πριν 10 χρόνια, γίνεται επειδή ήταν όντως τόσο όμορφα όσο "θέλουμε" να θυμόμαστε τα πράγματα τότε ή επειδή η απογύμνωση φλερτάρει ..αναπόφευκτα με τον κυνισμό των σημερινών συνθηκών;  Πολύ σχετικά.

 

 

 

Αυτό που επίσης παρατηρώ στο διαδίκτυο είναι μια γενικότερη πτώση σε οτιδήποτε γραπτό.

 

Το ένα είναι ότι υπάρχει ικανοποιητική πληροφορία ενός επιπέδου αλλά αν δεν γίνεται χρήση και αξιοποίηση αυτής της πληροφορίας, το να αναμασάται συνεχώς, κακοποιεί την ίδια την πληροφορία και φυσικά δεν δίνει feedack για εξέλιξη πάνω σε αυτό που προηγήθηκε.

Η άλλη άποψη είναι να δεις τα ίδια θέματα από διαφορετική θέση, ΜΕ αντίκρυσμα στο σήμερα. Τότε όμως, τα μακρινάρια (μεγάλα κείμενα) θα μικρύνουν και θα συμπυκνωθουν σε χρήσιμες τεχνικές. Κάτι που έτσι και αλλιώς γίνεται από λίγα sites.

Τα μεγάλα και εμπνευσμένα κείμενα προϋποθέτουν είτε "επιφοίτηση" είτε πειραματισμό. Δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε τις όμορφες ιδέες και τα όμορφα γραπτά αν δεν μπούμε σε κάποιο πνεύμα, δεν εργαστούμε, δεν πειραματιστούμε, και θέλουμε και πίτα γευστική και σκύλο, λυκόσκυλο ή λύκο ημι-χορτάτο. Γιατί αν είναι χορτάτος κλαύτα.

Κοινώς η κίνηση όταν δεν προκαλείται μόνη της, την αναταράζεις. Η κίνηση δημιουργεί ρεύμα που άλλοι θα αγνοήσουν και άλλοι θα παρακινηθούν. Φυσικά δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να προκαλέσει το ρεύμα αν και υπάρχουν "προδιαγραφές" για αυτούς που το'χουν.

Έπειτα, η πτώση του γραπτού εκτός από λόγους γενικότερου εποχιακού χρονισμού (η και συγχρονισμού όπως αναφέρθηκε παραπάνω), συμβαίνει και για λόγους οικονομίας και σκοπού. Κοινώς πλεόν, η πραγματική επικοινωνία της χρήσιμης πληροφορίας γίνεται πιο στενά αμφίδρομη. Τα κείμενα αφορούν ή και στοχεύουν πιο καθαρά σε συγκεκριμένο σκοπό από το οποίο μπορεί να υπάρξει feedack ή κάποιου είδους κίνηση.

Η σχέση οικονομίας, λειτουργικότητας, στόχευσης(σκοπού)  και "αμπαλάζ", εμπεριέχει μια ΄δύσκολη δυναμική που δεν συνεργάζονται πάντα σε αυτή οι ποιότητες μεταξύ τους.

Επίσης τα οπτικο-ακουστικά μέσα λειτουργούν πιο άμεσα, ανταγωνιστικά και πιο κυρίαρχα όσο αφορά την εκπομπή και λήψη σημαντικής ( ή αλλο-επίπεδης) πληροφορίας για όσους μπορούν να τη διακρίνουν. Η μορφή των σειρών ειδικά σήμερα μπορεί και διακινεί συγκεκριμένα μοτίβα και να πλάθει κόσμους και εφυϊα με διεισδυτικό τρόπο. Και εκεί που ένα συγγραφέας μπορεί να ανησυχεί για τον άνισο ανταγωνισμό (αλήθεια πότε ήταν ίσος;), οι πιο έξυπνοι φτιάχνουν βιβλία στα οποία θα βασιστεί αργότερα το οπτικο-ακουστικό.

 

Φυσικά δεν μπορούν να αγνοηθεί ότι ένας επιπλέον λόγος μείωσης των γραπτών είναι και τα κρούσματα κλοπών σε ιδέες και συλλογισμούς που εκφράζονται κατά καιρούς, και γίνονται τσιμπητά από ανώνυμους και επώνυμους, που απλά προσθέτουν τη  .. "βούλα". Συνήθως σε δύσκολες εποχές, ο "σεβασμός" και τα όμορφα λόγια είναι κάτι σαν στάχτη στα μάτια για το "σύνδρομο του κατσαπλιά"

 

Το ρεζουμε είναι πως όταν φεύγουν οι σερπαντίνες, οι γιρλάντες και τα στολίδια, αυτό που μένει είναι πιο αληθινό. Επομένως όταν σε αυτό τον τόπο έχει τιμηθεί δεόντως η ομορφιά του γυμνού (ή του μυστηριακού ημί-γυμνου), είναι λάθος η απογοήτευση της "μη-κίνητικότητας" όταν θα πρέπει να ψάξει κάποιος και να καταβάλει κόπο για να την βρει.

 

Edited by Aqua Marine
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορει να άλλαξαν οι καιροί , με αυτο δεν σημαίνει οτι αποσύρθηκε το Occult οσο οτι περασε απο την θεωρία στην πράξη !

 

Πλεον οχι μονο μπλα μπλα και σχολια μα και συλλογικες μαγικες πράξεις για να γινει ο κοσμος καλυτερος ......

Οπως οι anonymous που ειναι πολλα μελοι απο ολο τον κοσμο και συνεργαζονται για εναν ευγενη σκοπο , ετσι αντιστιχα ανθρωποι με παρομοια πιστευω και αποψεις , σαν συνχρονικοτιτα αποφασισαν να κανουν κατι για ολο αυτο τα μοντερνα σκοτεινα χρονια που ζουμε !

 

Οπως το Alt-Right / "alternative right" που ξεκινισε ταυτοχρονα σαν συγχρονικότητα σε 2 ηπηρουν στον αγγλοφωνο κοσμο !

 

Σαν εναντια στον Απολυταρχισμο , παγκόσμια δικτατορία και πολιτικοι ορθοτιτα (απογορευση του ελευθερου λογου) ! Μεσα στο κινημα αυτο , απο ολο τον κοσμο συγκεντρωθηκαν 7000 ατομα που ασχολουνται με τον αποκρυφισμο και διαθετουν παρόμοιες πεποιθησης ....

 

Πρωτος μεγαλος στοχος το Brexit . επιτεύχθηκε !

Περισσοτεροι απο 1500 αποκρυφιστες στην Βρετανια και αλλοι 5000 στο πλανητη αγωνίστηκαν για αυτον το σκοπο , φυσικα δεν επιτεύχθηκε λογο μαγειας , αλλά βοήθησε και αυτο !

 

Δευτερος στοχος η Νικη του Trump . επιτεύχθηκε !

Με ακομη περισοτεροι προσπαθεια και ανεβασμενο ηθικο απο την πρωτη και μοναδικοι Νίκη εντανια στης Δυναμεις της Παγκοσμιας σκοτεινεις Ελιτ και του Ματριχ !

Ακομη περισοτεροι ανθρωπο μαζευτικαν και αγωνίστηκαν μαγικα !

Με meme εναν Βατραχο , και σύνθημα god emperor trump , και τα καταφεραν !

 

Γιατι ειναι σημαντικό αυτο :

Ο Trump εχει πει και απο μενει να το κανει οτι θα ακυρωση την TPP -γνωστο ως "οικονομικο ΝΑΤΟ" !

Επισης Εχει δηλωση εναντίον της Nafta και CETA !

Donald Trump says NAFTA was the worst trade deal the U.S. has ever signed, and has and continues to kill American jobs .

 

Φυσικα το Ματριξ δεν το αφησε ετσι , εριξε λεφτα για να διαφθείρη το Alt-Right , πληρωσαν 40 ατομα (20 μελοι) και κομπαρσοι να χαιρετίσουν ναζιστικα σε εκδήλωση για να τους καταδικάσουν μετα τα ΜΜΕ της διαφθοράς !

 

 

Edited by Isipus mega
Link to comment
Share on other sites

Alt-right δεν είναι παρά ένας ευφημισμός για τον παλιό γνωστό ναζισμό.

 

Γενικότερα η ανάρτηση μου φαίνεται κάπως άσχετη με το θέμα. Το τι κάνανε οι αποκρυφιστές στη Βρετανία και στον κόσμο έχει κάποια συνάφεια αλλά θα προτιμούσα να είχαν γραφτεί περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό. Το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο αστρικό είναι αρκετά πιο περίπλοκο.

Link to comment
Share on other sites

....Πρωτος μεγαλος στοχος το Brexit . επιτεύχθηκε !

Περισσοτεροι απο 1500 αποκρυφιστες στην Βρετανια και αλλοι 5000 στο πλανητη αγωνίστηκαν για αυτον το σκοπο...

Είναι περίπλοκο αυτό.

 

Γενικά οι "αποκρυφιστές" (ας δεχτούμε τον όρο για να γενικεύσουμε) της Βρετανίας ήταν παραδοσιακά συγκρατημένοι ευρωπαϊστές.

 

Αλλά οι προσπάθειες "μαγικής" "κατάληψης" της Βρετανίας ειδικά μεταξύ 1966-1992 φαινόταν πάντα (από τη δική τους οπτική) να 'υποκινούνται' από Ευρωπακά κέντρα (Βρυξέλλες, Ολλανδία και ίσως Ισπανία, ενω και οι (τότε) 'ανατολικές' χώρες έβαζαν το (κατσικο-ή-λυκο-ποδαράκι τους!). Αυτό ίσως να άρχισε να τους προδιαθέτει αρνητικά.

 

Βέβαια έγραψα "φαινόταν" γιατί δεν είμαι βέβαιος εξ αιτίας της περιπλοκότητας των εμπλεκόμενων συμφερόντων. Ούτε για το τι 'παιζόταν' ούτε για το ποιοί "νίκησαν" (σε επιφανειακό επίπεδο η προσπάθεια "μαγικής" "κατάληψης" της Βρετανίας 1966-1992 απέτυχε, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω.

 

Μπορεί πίσω απ'όλα να ήταν από την αρχή σωβινιστές Άγγλοι. Μπορεί και όχι.

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά μου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως οι παρατάξεις είναι οργανωμένες ακριβώς σε "εθνικά" μπλοκ. Οι παρατάξεις μάλλον έχουν να κάνουν μάλλον με διαμάχες που είναι πολύ παλιότερες, μην πω αρχαίες.

Και το ποιος "κερδάει" επίσης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

 

έβαζαν το (κατσικο-ή-λυκο-ποδαράκι τους!)

 

Αυτό εδώ να το πάρω προσωπικά;  :yeahright:

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά μου, δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως οι παρατάξεις είναι οργανωμένες ακριβώς σε "εθνικά" μπλοκ. Οι παρατάξεις μάλλον έχουν να κάνουν μάλλον με διαμάχες που είναι πολύ παλιότερες, μην πω αρχαίες.

 

Και το ποιος "κερδάει" επίσης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί.

 

...

 

Οι παρατάξεις είναι οργανωμένες σε μπλοκ ιδεολογιών και συμφερόντων και εντός τέτοιων είναι και τα εθνικά. Εϊναι και άλλα ταυτόχρονα αυξάνοντας έτσι την περιπλοκότητα και την πανταχού παρούσα 'διαπολοκή' και άλλες μπορεί να υπάρχουν και αρχαίες και όλοι και όλα σε ένα μαγο-(μέγα)-όργιο (με την αρχαιελληνική έννοια και όχι μόνο) επαναδιαπλέκονται με ιερές και ανίερες συμμαχίες (προσωρινές, όπως πχ στην περίπτωση που μιλάμε "ευρω-πολυεθνικοί" με "άγγλους σωβινιστές" ή μακροχρόνιες ή ιρλανδοί-ρεμπουμπλικάνοι-που επικαλούνται βοήθεια των Daoine Sidhe" με ιρλαδούς καθολικούς κτλ)

 

Το ποιός κερδάει είναι δύσκολο να απαντηθεί, αν και πάντα υπάρχει η υπεραπλουστευτική στάση "σταμάτησαν [οι "κακοί"] τη δράση άρα κερδίσαμε" (λέγαν οι ήπιοι παραδοσιακοί αποκρυφιστές)  υπάρχει η πιο προχωρημένη "προωθήσαμε τα συμφέροντά μας έτσι σταματάμε τη δράση" (λέγαν οι "κακοί") και πιο βαθιά "τους βάλαμε να κάνουν τη δουλειά μας, mission accomplished" (οι σωβινιστές)

 

Σε βάθος χρόνου οι κερδισμένοι ίσως βγουν χαμένοι, ίσως βγουν χαμένοι όλοι...

 

 

....

 

.

Αυτό εδώ να το πάρω προσωπικά;  :yeahright:

 

Όχι βασίζεται στα σύμβολα και τις 'δυνάμεις' που χρησιμοποιούσαν - Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική (ή μήπως όχι;) :huh: 

Edited by outis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και το ποιος "κερδάει" επίσης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί ?

 

Οχι καθόλου

Μόνο τα τελευταία χρόνια. Απο την στιγμή που παντα κέρδιζε η μια πλευρα μόνο και παντου , στην Λιβύη , Ουκρανία (εστω και με δυσκολία)

Και το 2016 επιτέλους έχασαν καποιες μάχες με το Brexit και την Νικη του Trump !

 

 

Με meme εναν Βατραχο , προφανώς λεμε για τον Pepe the Frog .

 

Γνωστον στους αποκρυφιστες και σαν Kek ……..

Edited by Isipus mega
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...