Jump to content

Αργήσατε κ. κ. Επιστήμονες!


Recommended Posts

Ο επιστήμονας για να κατανοήσει, εξηγήσει, αναλύσει τη φύση και τα επιτεύματά της την διαλύει και την κατασρέφει (άσχετα άμα το θέλει ή όχι).

Ενώ ένας μύστης περπατάει δίπλα της και προσπαθεί να μάθει από τα βήματα της

 

Και βέβαια δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

Δεν ξέρω τι κάνει ο μύστης, (αλήθεια πόσοι ξέρουν στην πραγματικότητα; ), αλλά ο επιστήμονας σώζει και διατηρεί τη φύση.

 

Δε χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις αυτό - είναι αξίωμα.

 

Όσο για το κυρίως θέμα, ο Αυγερινός τα είπε super.

Link to comment
Share on other sites

Οι επιστήμονες έχουν και τη γνώση και τα μέσα να σώσουν και να διατηρήσουν τη φύση ΑΛΛΑ τι να το κάνω άμα το κρατάνε μόνο στα χαρτιά και στις θεωρίες? Έτσι δε είναι?

 

 

 

Υ.Γ δεν μιλάω για την επιστήμη μόνο βάζω μέσα και τον ανθρώπινο παράγοντα (δηλαδή την θετική ή αρνητική χρήση της επιστήμης που κατά κύριο λόγο στους επιστήμονες βασίζετε)

Link to comment
Share on other sites

Λόντι πρόσεξε, αν ανακαλύψω εγώ μέθοδο διάνοιξης κβαντικής σύραγγας για μεγάλης κλίμακας σώματα (για ανθρώπους με σκάφη) και την πάρεις εσύ και την χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις όλους τους ζιμπαμπουανούς προκαλώντας εκρήξεις πυρηνικής φύσεως θα φταίω εγώ;

Η επιστήμη ανακαλύπτει, ο άνθρωπος χειρίζεται. Τόσο απλά.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με αυτό (μιας και λέμε το ίδιο πράγμα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει πολύ συμαντικό ρόλο στη χρίση της επιστήμης)...απλά πως τυχενει τις περισσότερες φορές να χρισιμοποιήτε για άσχημο σκοπό???

Link to comment
Share on other sites

Δεν τυχαίνει φίλε μου, επίτηδες γίνεται. Το μεγαλύτερο συμφέρον κάθε χώρας ανάγεται στην συντήρηση ενός καλού στρατού άξιου να νικήσει τον στρατό του αντιπάλου.

Link to comment
Share on other sites

την πάρεις εσύ και την χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις όλους τους ζιμπαμπουανούς προκαλώντας εκρήξεις πυρηνικής φύσεως θα φταίω εγώ;

 

Δεν τυχαίνει φίλε μου, επίτηδες γίνεται. Το μεγαλύτερο συμφέρον κάθε χώρας ανάγεται στην συντήρηση ενός καλού στρατού άξιου να νικήσει τον στρατό του αντιπάλου.

 

Η επιστήμη ανακαλύπτει, ο άνθρωπος χειρίζεται. Τόσο απλά.

 

Άνθρωπος ανακαλύπτει, άνθρωπος και χειρίζεται.

Το είπες και μόνος σου: η επιστήμη έχει πια γίνει εργαλείο καταστροφής για το συμφέρον της εκάστοτε χώρας.

 

Το βασικότερο πρόβλημα, όπως το βλέπω τουλάχιστον, είναι πως η επιστήμη ανακαλύπτει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ΄αυτήν που ο Άνθρωπος ωριμάζει. Για τις περισσότερες ανακαλύψεις, ο Άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να τις χειριστεί όπως πρέπει, κι έτσι, αργά αλλά σταθερά, αυτοκαταστρεφόμαστε.

 

Τώρα θα μου πεις <<και τι να γίνει δηλαδή; να σταματήσει η πρόοδος επειδή δεν είμαστε άξιοί της;;>>

Όχι βέβαια! Ποιός είναι ενάντια της προόδου;;

Αλλά τα πράματα δε τα βλέπω καθόλου καλά έτσι όπως το πάμε.

 

Μια λύση είναι να ωριμάσουμε! Ειδικά οι επιστήμονες, να πάψουν να παραχωρούν τις έρευνές τους στον στρατό. Αλλά εκτός από εντελώς αφελής λύση, αυτή είναι και μη πραγματοποιήσιμη. Διότι ποιός θα χρηματοδοτήσει τις έρευνες, αν όχι ο στρατός;

Δίκοπο μαχαίρι... αν είσαι επιστήμονας, ή μένεις με την ιδέα για έρευνα στο κεφάλι σου ή το ρισκάρεις (πολύ) και χρηματοδοτήσε από τον στρατό, με την ικανοποίηση ότι θα δεις ίσως μια μέρα την ιδέα σου να υλοποιείται, αλλά και με το κόστος να την δεις πως χρησιμοποιείται...

 

Βράστα! :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, έκανα τον διαχωρισμό επιστήμη ανακαλύπτει άνθρωπος χειρίζεται για τον αυτονόητο λόγο ότι ο στρατός(για παράδειγμα) που χρησιμοποιεί τις ανακαλύψεις τις επιστήμης δεν είναι επιστήμων. Το είπες και μόνη σου, ποιος άλλος θα χρηματοδοτήσει τις έρευνες;

 

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η επιστήμη αλλά ο άνθρωπος και η εμμονή του για το συμφέρον. ΟΛΟΙ μας έχουμε εμμονή με το συμφέρον είτε σε μικρό βαθμό και ίσως ακίνδυνο είτε σε μεγάλο και πολύ επικίνδυνο.

 

Όπως είπες, βράστα :015annoyed:

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι έννοιες «μαγεία» και «επιστήμη» στην ουσία τους είναι οι εκδηλώσεις δύο πρωταρχικότερων εννοιών στο υλικό ανθρώπινο επίπεδο. Αυτές οι δύο ποιότητες που ενώ φαίνονται αρχικά αντίθετες στην πραγματικότητα τείνουν να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Και υπονοώ τις έννοιες «αρσενικό» και «θηλυκό» οι οποίες «κρύβονται» πίσω από την Επιστήμη και τη Μαγεία αντίστοιχα.

Θεωρώ ότι η εκδήλωση της αρσενικής ποιότητας αντίληψης και εξήγησης του Κόσμου έχει εκδηλωθεί ως Επιστήμη ενώ η θηλυκή αντίληψη συνδέεται άμεσα με τη Μαγεία. Ένας άνθρωπος είτε είναι Μάγος είτε Επιστήμονας δεν μπορεί να έχει σφαιρική αντίληψη αυτού που ερευνά αν πρωτίστως δεν είναι ο ίδιος ισορροπημένος σε σχέση με τον εσωτερικό του Εαυτό. Δηλαδή, αυτός που θεωρείται Επιστήμονας οφείλει ανάμεσα στα ερευνητικά του «εργαλεία» να έχει και την Συναίσθηση (θηλυκό στοιχείο) ενώ εκείνος που θεωρείται Μάγος θα πρέπει να στηρίζει τις πράξεις του στη Λογική (αρσενικό στοιχείο). Με τον τρόπο αυτό η έρευνα και των δύο θα προωθεί την Εξέλιξη.

Τώρα, για το αν θα πρέπει να καταταχτούμε στους Επιστήμονες ή στους Μάγους αυτό αφορά τον κάθε ένα μας προσωπικά και σχετίζεται με τον ιδιαίτερο μοναχικό δρόμο εξέλιξης που καλούμαστε να ακολουθήσουμε. Απλά ας μην ξεχνάμε ότι το Σύμπαν μας εκδηλώνεται με διπολικά σχήματα και όταν αποφασίζουμε να ενισχύσουμε τη μία ή την άλλη πλευρά θα πρέπει να το κάνουμε για να φέρουμε την ισορροπία όπου αυτή τείνει να χαθεί. Το παν είναι να είμαστε συνειδητοί σε σχέση με τις επιλογές μας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...