Jump to content

Θαυμα ή απατη?


Recommended Posts

Οποιος ειδε αποψε "Πυλες του ανεξηγητου" με τον Κωστα Χαρδαβελα,θα ακουσε μαρτυριες σχετικα με την εμφανιση αγιων σε ανθρωπους και θα ειδε τα video με εικονες αγιων και διαφορων σχετικων συμβολων που εμφανιζονται στους τοιχους και συγκεκριμενα σε ενα φτωχικο σπιτι στην Κυπρο.

 

Ποια η αποψη σας λοιπον?

 

Θαυμα ή απατη?Και πως το εξηγητε?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δυστηχώς δεν είδα την εκπομπή :( , είχα πάει στο boyfriend και ξέχασα να βάλω το βίντεο να γράφει :018bleh:

 

Για τα περί αγίων που εμφανίζονται σε διάφορους, δεν το θεωρώ απάτη, απλώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (που εντελώς συμπτωματικά θα είναι και βαθιά θρησκευόμενοι!) μπορεί πράγματι να τους βλέπουν αλλά όχι επειδή αυτοί εμφανίζονται, αλλά επειδή οι ίδιοι οι άνθρωποι κατά κάποιο τρόπο το προβάλλουν στον εαυτό τους, λόγω βαθιάς πίστης, λόγο έντονης ανάγκης για ένα "θαύμα", λογω λόγω λόγω... :wacko:

Είχανε μια φορά στις ειδήσεις θέμα, ότι μια γυναίκα μεγάλη σε ηλικία ήτανε στο νοσοκομείο πολύ άρρωστη, και η ίδια λέει είδε την παναγία μπροστά της η οποία της είπε ότι θα γίνει καλά. Ε, όπως μαντεύετε, την άλλη μέρα η κυρία μας ήταν περδίκι!

Πως το εξηγώ αυτό? Απλούστατα, η εν λόγω κυρία όπως και πολλοί άλλοι, φοβούμενη την αρρώστια, ζήτησε τη βοήθεια του θεού της και μέσω της έντονης επιθιμίας της να γιατρευτεί, δημιούργησε μια οπτασία που της προσφερε τη βοήθεια που ήθελε και τελικά, πιστεύοντας ότι πράγματι έγινε θαύμα, βοήθησε μέσω της δύναμης του νου της, και τη δική της ανάρρωση (εντάξει, μερικές φορές κια η πίστη έχει τα καλά της).

Ομοίως εξηγούνται και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά περί εμφάνισεις θεών και αγίων, που παρεπιπτώντως τα περισσότερα από αυτά συμβαίνουν σε ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία...

 

Τώρα, για το θέμα των εικόνων που δακρίζουν ή που εμφανίζονται διάφορες εικόνες πάνω σε τοίχους και παράθυρα, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου απάτη.Με πολλούς τρόπους μπορείς να απωτυπώσεις πάνω σε γυαλί, ξύλο ή οπουδήποτε, κάποιο σχέδιο. Απλά θα θέσω ένα ερώτημα: Γιατί όλα αυτά γίνονται μόνο στα χωριά που ζουν απλοί άνθρωποι και δε γίνονται σε κάποια μεγαλούπολη που μένουν άνθρωποι πιο μορφωμένοι? Μήπως δε μας καταδέχεται ο θεός? Ή μήπως φοβούνται οι παπάδες γιατί δεν είμαστε ευκολόπιστοι και θα αναλύσουμε το θέμα περισσότερο?

 

Η ίδια η εκκλησία προδίδεται με αυτές τις ενέργειες γιατί όπως ξέρουμε, ή μάλλον, όπως μας μαθαίνουν, ο θεός δεν κάνει επίδειξη, όποιος θέλει είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.

 

Άντε τελείωσα το μονόλογο, σειρά σας τώρα! :angel:

 

Υ.Γ. παιδιά, άμα λέω βλακίες πείτε το όσο είναι καιρός για να βάλω τάπα! :018bleh:

Edited by Αστάρτη
Link to comment
Share on other sites

:clapping: Επιτελους μια απαντηση!Και ικανοποιητικη μαλιστα!! :lol:

 

Εσεις οι αλλοι τι εγινε? :shocked: Δεν γουσταρετε τον Χαρδαβελα μηπως??? :blink:

 

Γιατι καλε,τι εκανε ο ανθρωπος?! :004idontgetit:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την Αστάρτη στο γεγονός με τις εικόνες που δακρύζουν, ότι είναι απάτη. Αλλά οι άλλες περιπτώσεις πιστεύω ότι είναι ένδειξη βαθύτατης πίστης - αν όχι θαύμα. Μου είπαν σήμερα μια ιστορία που συνέβη πριν από κάποια χρόνια..

Ήταν ένα μοναχός πολύ πιστός ο οποίος είχε τρομερή "αδυναμία" στον άγιο Αθανάσιο -νομίζω αλλά δεν έχει σημασία. Και του είχε τόση αδυναμία ώστε συμπεριφερόταν στην εικόνα του αγίου λες και ήταν όντότητα, λες και υπήρχε ως άνθρωπος ακόμη. Μια μέρα λοιπόν, ενώ έλειπε από το σπίτι, μπήκαν κλέφτες και του πήραν ό,τι είχε και δεν είχε. Όταν γύρισε ο μοναχός και είδε το σκηνικό, πήγε στην εικόνα και τα έψαλλε του αγίου κανονικότατα "Και δε τους σταμάτησες, δεν έκανες κάτι... και τώρα θα σου δείξω, δε θα σε φροντίζω όπως σε φρόντιζα κλπ κλπ για να μάθεις και να βάλεις μυαλό άλλη φορά". Ε, το απόγευμα τον επισκέφτηαν οι κλέφτες και του έδωσαν ό,τι του είχαν κλέψει. (δε ξέρω αντιδράσεις της συνάντησης άμα ρωτήσετε...). Σαν ανέκδοτο μπορεί να φαίνεται έτσι όπως το γράφω, αλλά είναι πραγματική ιστορία. Αυτό δε μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως "θαύμα";

Link to comment
Share on other sites

:clapping: Επιτελους μια απαντηση!Και ικανοποιητικη μαλιστα!! :lol:

 

Εσεις οι αλλοι τι εγινε? :shocked:  Δεν γουσταρετε τον Χαρδαβελα μηπως??? :blink:

 

Γιατι καλε,τι εκανε ο ανθρωπος?! :004idontgetit:

6317[/snapback]

 

Να απαντήσω και για το Νικολάκη (έτσι δε τον λένε τον Χαρδαβέλλα?) :rolleyes:

Καλός είναι μωρέ, αλλά δε ξέρω τελευταία πολύ βαρετές μου φαίνονται οι εκπομπές, πολύ "τυπικές". Δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός που υπήρχε στην αρχή, όπως τότε που έλεγε για φαντάσματα...!

Link to comment
Share on other sites

Να απαντήσω και για το Νικολάκη (έτσι δε τον λένε τον Χαρδαβέλλα?)  :rolleyes:

 

Κωστα δεν τον λενε? :blink:

 

Οντως και μενα με εχει ξενερωσει λιγο :unsure: αλλα συνεχιζω να το βλεπω, οπως και το "Ευρηκα" με τον Κεφετζοπουλο για ενημερωση. Και αν πεσω πανω σε κανενα θεμα με στοιχειωματα, βρυκολακες κτλ ακομη καλυτερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Η Αστάρτη με κάλυψε, οπότε τι παραπάνω να πω για το συγκεκριμμένο θέμα :huh:

 

Όσον αφορά πάντως τις εκπομπές του Χαρδαβέλα, ομολογώ πως τώρα τις βρίσκω πολύ πιο ενδιαφέρουσες απ' ότι παλαιότερα.

Το κακό όμως είναι ότι με τους καλεσμένους που φέρνει, συχνά-πυκνά αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους κι έτσι άκρη δε βγαίνει :(

Συχνά μ' ενδιαφέρει ν' ακούσω τι έχει να πει η κάθε πλευρά για το θέμα που συζητάνε, αλλά με τις φαγωμάρες τους, τελικά μένω με την απορία :015annoyed:

 

Βάλε λίγη τάξη κυρ-Χαρδαβέλαααα!! :headb:

Link to comment
Share on other sites

...πήγε στην εικόνα και τα έψαλλε του αγίου κανονικότατα "Και δε τους σταμάτησες, δεν έκανες κάτι... και τώρα θα σου δείξω, δε θα σε φροντίζω όπως σε φρόντιζα κλπ κλπ για να μάθεις και να βάλεις μυαλό άλλη φορά"...

Ναι, και φοβήθηκε η εικόνα και είπε, "αφού άφησα και του πήραν τα πράματα, ας του τα πάω πίσω γιατί δε θα με προσέχει τώρα" ή, σκέφτηκε η εικόνα "ας του κάνω τη μαγκιά μου τώρα για να πιστεύει σε μένα ακόμα πειρσσότερο!"....

ωραίες ιστοριούλες όλες αυτές....και τη διηγήθηκε μοναχός έτσι?...ένας λόγος περισσότερος για να τον πιστέψουν οι χωριανοί... :rolleyes:

 

 

...Το κακό όμως είναι ότι με τους καλεσμένους που φέρνει, συχνά-πυκνά αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους κι έτσι άκρη δε βγαίνει...

 

Ουυυ!! όταν είχε θέμα τους κώδικες του Ντα Βίντσι είχε γίνει χαμός! παπάδες μέσα και κάτι θρήσκοι και τσακωνόντουσαν επειδή τους προσβάλανε τα θεία!! :063laugh:

Link to comment
Share on other sites

...Το κακό όμως είναι ότι με τους καλεσμένους που φέρνει, συχνά-πυκνά αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους κι έτσι άκρη δε βγαίνει...

 

Ουυυ!! όταν είχε θέμα τους κώδικες του Ντα Βίντσι είχε γίνει χαμός! παπάδες μέσα και κάτι θρήσκοι και τσακωνόντουσαν επειδή τους προσβάλανε τα θεία!! :063laugh:

6574[/snapback]

 

Ετσι ετσι! :lol: Χωρις παπαδες δεν εχει σασπενς η εκπομπη ντε!!! :partytime:

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ανάγκη από σημάδια προκειμένου να ενισχύσουμε την πίστη μας, αλλά και την τσέπη του επιβεβλημένου ιερατείου εδώ στην Ελλάδα... Να σας θυμίσω το περιστατικό με την εικόνα της παναγίας σε μια εκκλησία στην καρδίτσα πριν 3 χρόνια που... άνθισε. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν θαύμα ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι πως εκείνη η εκκλησία ήθελε ανακαίνιση, και μετά από αυτό το θαύμα... την έκανε και με το παραπάνω (από τους πιστούς που πήγαν να προσκηνίσουν και δεν ήταν καθόλου λίγοι). Αν πάντως εξαιρέσουμε τις οικονομικές βλέψεις της εκκλησσίας, μένουν 2 πράγματα... η υποσυνείδητη αυθυποβολή ("θέλω να πιστέψω", "συμβαίνει όντως" κτλ...) και.... το άλλο το αφήνω σε σας... :)

 

Όσο για τον Χαρδαβέλα... έχω σχεδόν πειστεί ότι αποκομίζει αρκετά από αυτή την εκπομπή (παρασκηνιακά), κάτι που με κάνει να προβληματίζομαι. Επίσης, κάνει μια πολύ κακή οργάνωση στο πάνελ που θα φιλοξενεί στην κάθε εκπομπή... Αν ,ας πούμε, έχει ένα θέμα π.χ. για την τεχνολογία και καλεί έναν μοναχό και μια ανέραστη κοινωνιολόγο, οπωσδήποτε ο κάθε Γιαννουλάκης και ο κάθε Παπάς (Τάκης Παπας) που θα είναι στην απέναντι μεριά, θα φαίνεται σαν τη μύγα μες το γάλα και εν τέλει, οι τηλεθεατές θα καταλήγουν στο ότι οι τελευταίοι είναι τρελοί και φαντασμένοι!!!!! και έχει γίνει αυτό...

Ό λόγος σε σας...

Link to comment
Share on other sites

Τα θαύματα είναι ο ένας πόλος, ο άλλος είναι η τιμωρία της κόλασης. Βέβαια το δίπολο αυτό εντάσσεται στο παιχνίδι εξουσίας του ιερατείου που έχουν αυτοανακυρηχθεί εκπρόσωποι του θεού επί της γής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι δεν αντιδρούν όταν τους αποκαλούν ποίμνιο.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ τόσα και τόσα τους λένε και δεν αντιδρούν... Έχουν μάθει βέβαια και υπακούν από μικρή ηλικία και πλέον δεν υπάρχει κρίση για να φιλτράρει ότι λέει "ο παπάς της γειτονιάς"... Πάντως από τα 100 θαύματα, τα 90 είναι απάτες, τα 8 εξηγούνται και τα 2... ΤΑ 2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...