Jump to content

Θαυμα ή απατη?


Recommended Posts

 

 

"ΣΤΗΝ ΙΟΠΠΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑΒΙΘΑ,ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΡΚΑΔΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ.ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ Κ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΤΗΝ ΕΛΟΥΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΝΩΓΕΙΟ.Η ΛΥΔΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΟΠΠΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΥΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Κ ΠΗΓΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ, ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΝΩΓΕΙΟ.ΑΜΕΣΩΣ, ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ Κ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΟΡΚΑΔΑ ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ , ΓΟΝΑΤΙΣΕ Κ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΟΠΙ, ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ Κ ΕΙΠΕ:"ΤΑΒΙΘΑ, ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ".ΑΥΤΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ,ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΑΝΑΣΗΚΩΘΗΚΕ.Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Κ ΤΗ ΣΗΚΩΣΕ.ΥΣΤΕΡΑ, ΦΩΝΑΞΕ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ.ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΟΠΠΗ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΥΡΣΟΔΕΨΗΣ.(ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 9,36-9,43)

 

 

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕ Κ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ:"ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ Κ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ,ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ, Κ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟ,ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:"ΦΥΓΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ".Κ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΑΝ.ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ,ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ.Κ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 9,23-9,25).

 

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Κ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Lodi

Solomon γι αυτά που αναφέρεις υπάρχουν αποδείξεις ή μόνο στις γραφές αναφέροντε?

Λέω εγώ τώρα, γιατί άμα αναφέροντε μόνο στις γραφές χριστιανών είναι πολύ αξιόπιστη πηγη...

Link to comment
Share on other sites

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.ΑΣΧΕΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Κ Ο ΙΔΙΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Κ Ο ΙΔΙΟΣ.ΒΕΒΑΙΑ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Κ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ Κ ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ!

7052[/snapback]

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο να γίνεται ωστέ να μπω στον κόπο να το εξηγήσω. Τώρα αν το έχεις δει εσύ...ε, αυτό είναι ανεξήγητο.

 

Φαντάσου, μετά την καταστροφή του κόσμου, να ξαναδημηουργηθούν πολιτισμοί στη γη, και το μόνο που βρίσκουν, να είναι βιβλία του Stephen King.

Εκεί να δεις ανεξήγητα... :063laugh::063laugh:

Link to comment
Share on other sites

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ Κ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ.

Φίλε Solomon,

Από πάμπολλες πηγές σ? όλο το κόσμο, λαμβάνουμε την πληροφορία για την πανάρχαια πρακτική της μύησης σε σπήλαια. Σαμάνοι, Αιγύπτιοι, Ασιάτες, Βαβυλώνιοι και φυσικά Έλληνες, μυούνταν (και μυούνται ακόμα) σε σπήλαια ή σε χώρο που να θυμίζει σπήλαιο.

Το σπήλαιο συμβολίζει την Ιερή Μήτρα (του σύμπαντος ή της Μητέρας Γης, ανάλογα το μονοπάτι) από την οποία όλοι γεννηθήκαμε και όλοι θα καταλήξουμε (ο αέναος κύκλος). Ο μυημένος επιβάλλεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα (το οποίο ποικίλει, επίσης ανάλογα το μονοπάτι) μέσα σε κλειστό σπήλαιο, αφ? ενός για να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τον φόβο του θανάτου κι αφ? ετέρου για να συμβολιστεί ο «θάνατος» του παλαιού εαυτού και η «γέννηση» του νέου.

Κάποιες πρακτικές (κι όχι λίγες) επιβάλλουν ακόμα πιο «άγρια» μύηση, όπου ο μυημένος παραμένει για το ορισμένο χρονικό διάστημα όχι σε σπήλαιο, αλλά σε τάφο. Μάλιστα, στην Ασία ήταν ακόμα χειρότερα τα πράματα: παρέμενε μέσα σε φέρετρο ή λαξευμένο στο δάπεδο τάφο, στον οποίο χωρούσε ίσα-ίσα ένας άνθρωπος ξαπλωμένος ανάσκελα (αρκετά μυστικιστικά τάγμα διατηρούν ακόμα αυτήν την παράδοση).

Σήμερα, λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε σπήλαια, η σπηλιά/τάφος έχει αντικατασταθεί με το σκοτεινό δωμάτιο... Αλλά τέλος πάντων αυτό είναι άλλο θέμα.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το να παραμείνει κανείς κλεισμένος σε σπήλαιο/τάφο, δεν είναι κι ότι πιο ευχάριστο. Εκτός των αναμενόμενων φοβιών θανάτου κι εκτός των άλλων θεμάτων που προκύπτουν και δεν αποκλείεται να τρομάξουν τον προς μύηση, τίθεται και η φοβία του... να ξεχάσουν οι απ? έξω να τον βγάλουν!

Πολύ συχνά συναντάμε -και σε αρχαία και σε νεότερα κείμενα κι αναφορές- περιπτώσεις ανθρώπων που πανικοβλήθηκαν κατά την διάρκεια αυτής της φάσης της μύησης.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, ο Λάζαρος δεν φοβήθηκε αυτό στο οποίο μυούνταν, αλλά την συγκεκριμμένη φάση της μύησης.

 

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

Με επιφύλαξη, επειδή όπως προείπα δεν έχω αυτές τις μέρες το βιβλίο στα χέρια μου και η μνήμη μου ίσως να με απατά, συναντάμε αυτήν την διήγηση στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Μάρκου.

Σε περίπτωση που κάνω λάθος, θα επανέλθω να διορθώσω όταν θα μου επιστραφεί το βιβλίο και μπορέσω να επιβεβαιώσω.

 

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ, ΓΟΝΑΤΙΣΕ Κ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ.

...τους έβγαλε όλους έξω...

 

ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ: "ΦΥΓΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΟΙΜΑΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ". Κ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΣΑΝ. ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ, ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ. Κ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 9,23-9,25).

Το κοριτσάκι δεν αποκλείεται να ήταν σε κώμα ή να είχαν μειωθεί στο ελάχιστο οι οργανικές του λειτουργίες, τόσο που να μην γινότανε εύκολα αντιληπτές και να νομίζεται για νεκρό (δεν είναι καθόλου λίγες οι ασθένειες που εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα).

Ο Ιησούς αναμφισβήτητα υπήρξε θαυμάσιος θεραπευτής με άριστες ιατρικές γνώσεις, κάτι που φυσικά τον καθιστά ικανό να κάνει διάγνωση του προβλήματος και να μπορεί να αντιληφθεί πότε ένας άνθρωπος μπορεί να ανακάμψει και πότε όχι. Άρα, γιατί να αποκλείσουμε την περίπτωση που απλά συνέφερε το κοριτσάκι; Άλλωστε, το δήλωσε και μόνος του ότι το κοριτσάκι: «ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ»...

 

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι η πιθανότητα του να μεταβίβασε τις ιατρικές του γνώσεις στους μαθητές του, είναι λογικό συμπέρασμα. Επανερχόμενη λοιπόν στην περίπτωση της «ανάστασης» που έκανε ο Πέτρος, δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα η Ταβιθά επίσης να μην ήταν νεκρή, αλλά σε κώμα ή σε παρόμοια κατάσταση κι ο Πέτρος να την συνέφερε.

 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και στις 3 περιπτώσεις που αναφέραμε, οι «νεκραναστημένοι» είναι όλοι νέοι άνθρωποι, παιδικής και εφηβικής ηλικίας (ο Λάζαρος, το κοριτσάκι και η μαθήτρια Ταβιθά)... Αμέσως λοιπόν μιλάμε για νεαρούς οργανισμούς, στους οποίους η ανάκαμψη είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολη απ? ότι σε ηλικιωμένους... χμμ...

Το συμπέρασμα δικό σου :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο να γίνεται ωστέ να μπω στον κόπο να το εξηγήσω. Τώρα αν το έχεις δει εσύ...ε, αυτό είναι ανεξήγητο.

 

Φαντάσου, μετά την καταστροφή του κόσμου, να ξαναδημηουργηθούν πολιτισμοί στη γη, και το μόνο που βρίσκουν, να είναι βιβλία του Stephen King.

Εκεί να δεις ανεξήγητα... :063laugh:  :063laugh:

7148[/snapback]

 

ΚΟΙΤΑΞΕ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑ.ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ? ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Link to comment
Share on other sites

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΝΕΦΕΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ Κ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Solomon,

Η άποψή μου είναι Πανθεϊστική και οι εμπειρίες μου έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτήν την άποψη (τουλάχιστον για μένα) : Μικρόκοσμος και Μακρόκοσμος φίλε μου! «Όπως κάτω, έτσι και πάνω - όπως πάνω, έτσι και κάτω». Είμαστε μέρος του Όλου και το Όλο είναι μέρος μας. Εάν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον εαυτό σου, μπορείς να επικοινωνήσεις με τα πάντα κι αν γνωρίζεις τον εαυτό σου, γνωρίζεις τα πάντα.

 

Κατανοητό; :smilewink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...